• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

tabi canim kesinlikle. kayniyor zaten. kaynayan seyin içinde mikropmu olur. asil simdi yapilan yoğurtlar sütler daha sağliksiz. bide bizim içtiğimiz süttü yani kadin sağip veriyordu. simdi yarisi sudur içtiğimiz sütlerin.

nerdeee o eski günler :)

Canım bence de güvenli bildiğin bir yerden alırsan neden sağlıksız olsun dimi yaa.
Bizim pastörize olmayan süt ürünlerini yememiz-içmemiz de sakıncalı zaten, şu toxoplazma yüzünden.
Benim annem şu günlük pastörize sütlerden yoğurt mayalıyor güzel oluyor. Sizde bulabiliyorsaız günlük süt için kızlar UHT'ler çok işlemden geçtiği için sütün bir çok yararını yitirdiği söyleniyor.
UHT süt ve zararları - Gıda Hareketi

evet canim ben peynirlerde falan cok dikkat ediyorum pastörize olayina dedigin gibi cogunlukla günlük sütlerden aliyorum canim bende :)

;)))) ama nick cok belli ediyo ...

aaa valla o,

ben tanimiyodum o isimde bir model de simdi googledan arastirdim;
tum hayat hikayesi uyuyor valla
tanimis olduk :-))))

eyeszay cnm sen burdaki iletilerinde cok isim kullandin; eski msjlarini edit yapip alex.. un ismini falan silsen mi acaba?
simdi o dedikodunu yapigini soyledigin kisiler vs ya da baskalari googledan ismini arattiklarinda bu iletilerini bulabilirler

aaa valla o,

eyeszay cnm sen burdaki iletilerinde cok isim kullandin; eski msjlarini edit yapip alex.. un ismini falan silsen mi acaba?
simdi o dedikodunu yapigini soyledigin kisiler vs ya da baskalari googledan ismini arattiklarinda bu iletilerini bulabilirler

asıl isminin (gerçek isminin yani) geçtiği mesajı editleyip ismi silmek yeterli olur bence:))

Son düzenleme:
ya araba olayi çok saçma oluyor. simdi onlar ailesi ile gelicek nede olsa o zaman o kadar saat yol babasi ile dönüsümlü kullanirlar diye düsünmüstüm. ama benim babam kiyametleri kopardiğindan ailesi ile gelemiyorlar bide aileside zaten araba ile gelmek istemiyormus. simdi o kadar saat yolu alexandros tek basina kullanirsa kafayi yer. bide çok pahaliya geliyor tek kisi geliceği için. ya kiyafet falan değil. su çeyiz seyleri bebek arabasi benim kiyafetlerim derken baya doldu iste.

anladım canım cok zor bır durum ya bazıları kalıcak bazıları gıdıcek pekı kargo falan yokmu yoksa cok pahalımı olur acaba kargoyla göndersen

iste bugün sordurtucam kargo olayini. ama pahali olur gibi geldi. çünkü ben italyaya bi kilo çay yolladim 40 liraya yollamistim. hemde kaç yil önce. bakicam bakalim.

eyeszay fıstık bi kargo şirketiyle görüşsen ne kadara götürler hesaplat ona göre karar ver cnm..

bugün arastircam bi onu canim. bide gümrük olayini hiç bilmiyorum. neler gümrüğe tabi.

bişey sorucam ama gülmüyceksin canım sen şu yunanistandaki türk model gözde zay mısın? gülme bak :))

;)))) ama nick cok belli ediyo ...

:DD

aaa valla o,

yok yahu düsünerek yaziyorum soyadi ile beraber olmadiği için bisey çikmiyor. zaten türkçede bilmiyorlar. görselerde ne görücekler. allahlarindan bulsunlar yüzlerinede sölerim zaten. bnm adimida yazsalar bu sayfa çikana kadar onbinlerce sayfa çikar zaten.

Kızlar selam..

Geçmişi okumak için 1 gün ayırmam lazım. Umarım herkes iyidir...

Eyeszay naptın gittin mi Fatih de bebek mağazalarına?

bende baktım evet o gercekten cok sasırdım bugun google patlama olacak herkes bakıcak sımdı aramızda bır tane ünlü varmısda haberımız yokmus sasırdım
:46::66:

Son düzenleme:
bende baktım evet o gercekten cok sasırdım bugun google patlama olacak herkes bakıcak sımdı aramızda bır tane ünlü varmısda haberımız yokmus sasırdım

aaaaaaaaaaaaaaaa:52::52::52:

çok şaşırdım gerçekten... Bende baktım şimdi netten...

Ama fiziğinden belli zaten :65:

yok yahu düsünerek yaziyorum soyadi ile beraber olmadiği için bisey çikmiyor. zaten türkçede bilmiyorlar. görselerde ne görücekler. allahlarindan bulsunlar yüzlerinede sölerim zaten. bnm adimida yazsalar bu sayfa çikana kadar onbinlerce sayfa çikar zaten.

hee iyi bari,
sanki kadin turktu diye hatirladim da.

aaa bence de maşallah ama ismini tam söylemeyin yazan arkadaşda silerse tamam olur
evet zumruti mesajini editleyip eyeszayin ismini silsin her ihtimale karsi bari..

valla manken gibisin dedik durduk kiza, hakikaten manken cikti

oyyy hamile mankenim benim:16:

:DD

:))) canim tek kelimeyle fistik gibisinnn :) umarim kizin da sana benzer ;)

kizlar konunun disina cikicam ama birara cevaplarsiniz;

bu medelanin 2 cesidi var,
biri mini elektrikli diye geciyor 140 tl
digeri swing diye geciyor 300 tl

bizim almamiz gereken onerilen mini olan diy mi?
digeriyle farklari neymis ki ??

kızlar ya ben hiç göğüs için süt sağma makinası almayı düşünmüyorum,sizler neden alıyosunuz onuda anlamış değilim beni bi aydınlatın yahu....
bu arada kociş işe giderken her sabah öper beni bu sabah başladı artık bebişide öpmeye çok hoşuma gitti,evdeyken her gece öpüyoduda işe giderken onuda öpmesi yüzümde gülümsemeye yol açtı..demekki bugünden itibaren göbiş epey bi fışkırmışki onu farkedipte öpme gereği duydu:81:
:49:

kızlar ya ben hiç göğüs için süt sağma makinası almayı düşünmüyorum,sizler neden alıyosunuz onuda anlamış değilim beni bi aydınlatın yahu....
bu arada kociş işe giderken her sabah öper beni bu sabah başladı artık bebişide öpmeye çok hoşuma gitti,evdeyken her gece öpüyoduda işe giderken onuda öpmesi yüzümde gülümsemeye yol açtı..demekki bugünden itibaren göbiş epey bi fışkırmışki onu farkedipte öpme gereği duydu:81:

cnm ben calistigim icin bana er ya da gec gerekecek.
bir de hastane de falan a hemen sut gelmezse bebegin minicik agzi gucu yetmezse sut getirmeye o zaman da gerekebiliyormus;
bir de goguste sut kalirsa su bezeleri sertlik agrilar olusuyor yillar sonra da o bezeler kiste donusebiliyor;
yani bebek emse de sutu sagip goguste sut birakmamak lazimmis cnm

ayy ne hoss cnm
benim esim de her aksam oper sever karnimi.
sabahlari da bana derken kizim seni de seviyorum der ugurlar bizi :-)))

yaa evet canım benımkıde oyle maşallah allah bozmasın. önce benı opüyor sonra karnımı gıdıklıyor deli:))))
bırde ılk gunden berı telefon actığında napıyorsunuz diye soruyor:D çoğul konusuyor yanı:nazar:
deli sankı karnımı gıdıklayınca bebeği gıdıklıyor :27:

kizlar bu arada ben gerçekten ne yapacağimi sasirmis durumdayim. simdi alexandros ille paskalyada gel diyor ben seni selanikten aliyim. babamin durumunu biliyorsunuz. hadi diyorum annem babama bisey söler paskalyada gidiyim. bu sefer su biton esyalar var. düsünüyorum diyorum hazir gitmisken bi kismini aliyim. bu seferde uçarak gidemem en fazla 20 kilo götürebilirim o zaman. otobusle gitsem baya bi götürürüm diyorum ama otobusle gidilmez her dakka tuvaletim gelir oturmaktan popom acir. uçakla gitsem hiçbisey götürememis olcam. bebeğin arabasi var. ayy çildiricam valla.

canım bence babanla aranızın bozulmaması için şimdi gitmesen daha iyi olur gibi geliyor. Sonuçta annen ne söylerse söylesin ne tesadüf ki tamda alexandrosun gelmek istediği tarihlerde sen ortadan kayboluyorsun!!! Tabi sen de haklısın sevgilininin yanında olmak istiyorsun ama ne bileyim o gelse babnla görüşse, babanı ikna yolunda daha iyi olmaz mı?
Eşinin kararlı olduğunu görünce bence daha içi rahat ederek onaylar senin de gitmeni. Evet ilk başta biraz sert geçebilir görüşmeleri ama ne bileyim ben olsam sanki eşimden gelmesini isterdim. Çünkü sen babanı kırmak istemediğini yazmıştın geçenlerde.

bence de mayalanmaz herhalde valla bende kücükken cok icmisimdir inek sütü bende de hic bi sorun olmadi sonucta onu da iyice kaynatiyolar pastörize olmus oluyo iste pastörize olayi o degil mi sanki.

ucak problemi bende de var canim simdi oraya gelicem ben fazla almasam da annemler falan doldurucak bi sürü esya bende de 20 kg hakkim var kara kara bunu düsünüyorumm

ya araba olayi çok saçma oluyor. simdi onlar ailesi ile gelicek nede olsa o zaman o kadar saat yol babasi ile dönüsümlü kullanirlar diye düsünmüstüm. ama benim babam kiyametleri kopardiğindan ailesi ile gelemiyorlar bide aileside zaten araba ile gelmek istemiyormus. simdi o kadar saat yolu alexandros tek basina kullanirsa kafayi yer. bide çok pahaliya geliyor tek kisi geliceği için. ya kiyafet falan değil. su çeyiz seyleri bebek arabasi benim kiyafetlerim derken baya doldu iste.

tabi canim kesinlikle. kayniyor zaten. kaynayan seyin içinde mikropmu olur. asil simdi yapilan yoğurtlar sütler daha sağliksiz. bide bizim içtiğimiz süttü yani kadin sağip veriyordu. simdi yarisi sudur içtiğimiz sütlerin.

Hazır yoğurtla süt mayalayıp yoğurt yapabilirsiniz. Canım eskiden sütler temizdi alınan kaynak tam olarak biliniyordu ancak şuan durum öyle değil, UHT ve pastörize sütler çok daha güvenli. Şuan kapı sütü diye tabir ettiğimiz sütlere su ilavesi yapılıyor. Kıvam ve tat bozulmasın diye süt tozu/ peynir altı suyu ve karbonat ilavesi yapılıyor. Ayrıca hijyenik koşullarda sağılıp sağılmadığıda tam bilinmiyor. İstediğiniz kadar kaynatın o mikrobu tencerede öldüremezsiniz. Öldürseniz bile sütü tencerede 5dk. dan fazla kaynatmak besin değerini yok eder. Halbuki diğer yöntemlerle süt saniyeler içinde 200 küsür dereceye çıkarılıp saniyeler içinde geri soğutuluyor. UHT sütler de evet raf ömrü için katkı maddeleri var ama yinede kapı sütünden çok daha sağlıklı. Ben gelen hamişlere Pastörize süt ile yoğurt maylamalarını öneriyorum.

Bu arada konu süt yoğurttan açılmışken kefir tüketmeyi ihmal etmeyin. Probiotik bakteriler bebeğin barsak gelişimi için de çok önemli

gene kapandi bu laptop. off allahim evde bozulmadik elektronik alet kalmadi:DD

saolun kizlar güzel sözlerinize.

canim ilk bunlari çikaran kiz bi türkte. ruh hastasi olduğu için istediğini görsün. zaten simdi o bizdeb sikilip baskalarinin hayatlarini mahvetmeye çalisiyordur. allah bigün cezasini verene kadar bakalim daha kimlerin hayatini mahvedicek parasini yicek.

göğüs pompasi bana aldiğim yerdeki adam küçük olan hem pilli daha kullanisli diye herkes bunu aliyor hiçbir fark yok diğeri ile dedi bende onu aldim:( kötümü yaptimki.

göğüs pompasi bu emzirme kursuna gittimya ben ücretsiz hani ayse önerin orda sölediler canim. göğüsteki fazla sütü sağmayinca apse yapiomus göğüs.

ayy girmistim biyere galiba orasi joker.

ayy sorma yaa hiçbisey yiyemiyoruz. bide ben daha çok stresse giriyorum. 2 yil bebek emziricem hersey yasak olucak 2 yil. yaa ben azicik depresyona gircem galiba. yemek içmek değilde gece disari çikamiycam alexandrosun konserlerine gidemiycem falan diye böle ne bilim. off
bilmiyorum canim ama tadi hiç yoğurt tadina benzemiyor bana asiri bi krema var gibi geliyor içinde. eskiden annem yoğurt mayalardi ben küçükken apartmana sütçü gelirdi. simdi o sütçüler yok marketten alinan sütlerede mayalanmaz sanirim. bu arada yeni bisey çikti inek sütü hani sanki böle çok mikroplu bisimis gibi gösteriyorlar. yetiskinler için tabi bebeğe zaten verilmezde. yaa biz çanakkaleye gittiğimizde annem 1 kilo süt aliyordu bana hergün. kaynatiyordu süzüp hergün bi kilo inek sütü içiyordum biseyde olmadi. hep eskiyi kötülüyorlarki ticari kendi mallarini satabilsinler. nefret ediyorum su olaydan.

canim burada bebeklerin kulaklarina kulaklik takiyorlar yuksek sesten zarar gormesini engelleyen ve her konsere getiriyorlar, bence kendini kisitlama. benim babam da muzisyendi, annem beni hep konserlere goturmus.

bu arada vaaaaaay demek istiyorum, guzelliginden belliydi zaten :) insallah senin de kizinin da bahti da guzel olur :) kizin da sana benzer insallah, senin gibi guzel olur :)

kizlar bu arada ben gerçekten ne yapacağimi sasirmis durumdayim. simdi alexandros ille paskalyada gel diyor ben seni selanikten aliyim. babamin durumunu biliyorsunuz. hadi diyorum annem babama bisey söler paskalyada gidiyim. bu sefer su biton esyalar var. düsünüyorum diyorum hazir gitmisken bi kismini aliyim. bu seferde uçarak gidemem en fazla 20 kilo götürebilirim o zaman. otobusle gitsem baya bi götürürüm diyorum ama otobusle gidilmez her dakka tuvaletim gelir oturmaktan popom acir. uçakla gitsem hiçbisey götürememis olcam. bebeğin arabasi var. ayy çildiricam valla.
klasik bir yontem olacak ama bazi kucuk otobus firmalari verdigin paketi goturmeyi kabul edebilir ve belki kargodan daha ucuza gelir. buraya gelen tirlar varmis, bende o sekilde ogrendim, tr den paketi veriyorlar buradan aliyorlar, bu sefer bende bir kac parca bir sey istedim bakalim gelecek mi :) :)

bence de mayalanmaz herhalde valla bende kücükken cok icmisimdir inek sütü bende de hic bi sorun olmadi sonucta onu da iyice kaynatiyolar pastörize olmus oluyo iste pastörize olayi o degil mi sanki.

ucak problemi bende de var canim simdi oraya gelicem ben fazla almasam da annemler falan doldurucak bi sürü esya bende de 20 kg hakkim var kara kara bunu düsünüyorumm
bu konu benim de aklimi karistiriyor, eskiden iciyorduk bir sey olmuyordu ama kardesim doktor ve o aciklamisti pastorize icmek sutun islenisi acisindan daha saglikli diye. ama benim aklimda bu kadari kalmis, tabii ki icindeki kimyasallar cok zararli. hangisi daha dogru bende bilmiyorum, artik mecbur hepsini kullaniyoruz bir seyden kacsan baska bir zararli kimyasala maruz kaliyoruz zaten.

bu arada eger pegasus ile gideceksen zannedersem ekstra bagaj hakki satin alabiliyorsun, fiyat da cok yuksek degildi sanirim kilosu 2 ytl.

Son düzenleme:
Back