• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar kahve içiminden bahsetmişsiniz...günde bir fincan türk kahvesinin ya da 1-2 fincan neskafenin hiçbir zararı yokmuş...içerdiği kafein miktarı bakımından türk kahvesi neskafeden daha masum bir içecekmiş..haberiniz olsun...

Hamilelikte kahve imek zararl m?-Dr.Alper Mumcu (www.mumcu.com)

ayrıca bikesha ankarada hava soğuk...ceketle gezilmez canım..daha kalın şeylerle gel...iyi yolculuklar...

bikesha iyi yolculuklar canim:)

eyeszay evet sanirim kremlere sardik yeniden:) ikea nin sosisleri burada cesit cesit,nzaten hotdog populer ama yiyemiyoruz iste:( jane rider guzel, bence hic dusunme...

kizlar yaaa okudugunuz ve begendiginiz kitaplarin adlarini yazar misiniz? ozellikle dogum oncesi ve sonrasi bebeklerin psikolojileriyle ilgili olanlari. bir de herkes bebek bezi kullanmayi dusunuyor mu yoksa dogal tuvalet yontemlerini(ti yontemi gibi) denemeyi dusunen var mi?

hehe efsungcum valla dediğin gibi iyide canina tak etti iyice babamizin. sanki onca zaman ayri değilmisiz gibi tutturdu ben cuma gelicem seni alicam diye:)

bide çok komik bisey merak ediyorum gülersiniz bana. bu vucudumun salgiladiği asiri ask hormonlari bebiside durmadan asik olur duruma getirirmi yada bi faydasi varmidir acaba diye komik b düsünce aldi beni bu aralar hihiih:)
a
ehuehuehu t am yabancı damat hikayesi gibi:)ağlama canım arada bebeğiniz olduğundan eninde sonunda birlikte olacaksınız :)
sorma ya bende de seninki kadar olmasada eşime hasretimden aşkım depreşiyor:))) akşamdan akşama onda da yorgun oluyo zaten sonra benim uyku geliyo uyuyozzz napalım :((
kızlar bu arada dün bebişkoma kendi odamızda uyuması için mothercare'den sallanan beşik ve içine uyku takımı aldık :))) ürünlerin resimleri aşağıda :)))
Eki Görüntüle 176875 Eki Görüntüle 176876
benim kide bundan hatta aynı renk :))) uyku setini kaça aldın canım :?
kızlar, bu arada ben buğün eşimin yanına ankaraya gidiyorum:):) şimdi hazırlanıyorum. hafta sonu görüşemecez ondan şimdiden herkese bebeşleriyle iyi hafta sonu diliyorum. kendinize ve bebeklerinize dikkat edin. sakın kendinizi üzmeyin. kocalarınız yada kayınvadeleriniz sinir ederlersede bir tekme tokat dalın:1: nasılsa hamilelik diye bahanemiz var:)
eşimle hafta sonu yapacağımız ilk alışverişin fotoğraflarıda gelince yüklerim. bu arada, eşimin askerden gelmesine 33 gün kaldı:16:
sizi özleyecem:) görüşürüz:58:
p.s. bide ankarada hava soğuk galiba, izmirde ise biz caketlerle geziyoz, sizce kaban almalımıyım?

ooo süper hadi kazasız belasız git gel hasret giderin güzel alışveriş yapın :)
zaten az kalmış tamamen kavuşmanıza :))

gule gule git gel cnm,
esinle iyice hasret giderin

darisi teskereye insallahh

hadi hayirli yolculuklar canim sana. allah kavustursun esinlede en yakin zamanda

evet ya çok çabuk ilerliyor sanki daha dün gördüm çift çizgiyi:)

Hayırlı yolculuklarr ve Allah kavustursun. neyseki çok az kalmısss
bence mutlaka kaban al Ankaranın soğuğu iyi soğuktur

yaa sorma cnm ... şimdide sanki sıkışmışım gibi yapılacak çok şey var ama yetiştiremicekmişim gibi gelio o kadar çabuk geçtiki zaman... ha bugün ha yarın amaann daha çok var die diee 6. aya girdik :)

bikesha cnm iyi yolculuklarrr, bol bol hasret giderin :) bebişinede çok güzel cicişler bulursun umarımm...
kızlar, çok çok teşekkürler. gelince anlatırım artık. kabanıda yanıma almaya karar verdim en sonunda.
neyse ben çıkıyorum:) kendinize iyi bakın

evet olmuyor, sanirim sebebi bizim sut urunlerinin daha yagli olmasi. hem tr de yogurtlarda da sut tozu var ki, o yuzden o kadar kati oluyorlarmis, en iyisi kendi yogurdunu kendin yapmak ama sutler guvenilir mi??

sütü bilmem de yogurt yapmak icin mayanin iyi olmasi da lazim herhalde burdaki yogurtlarla kendim yogurt mayalamaya kalksam biseye benzemez sanirim

Bu arada tekmeleri hissetmeye başladınız mıııı :emir_bebek::41:

oooo hemde ne tekmeler benim cadim hic durmuyo desem yeridir esim karnima baktigi zaman bile görüyo hareketini :)

athinadakilerde asiri kati kremali gibi kesin içine bi dolu kimyasal koyuyorlar.

kati olunca icinde jelatin oluyo galiba yanlis bilmiyosam.

bu arada ucak demisken simdiye kadar hic problem yasamadim ne yanliz ne esimle ama simdi gitme vakti yaklastikca icimde bi huzursuzluk bi de gece ucucam offff ne oldu bana böyle yaaa aklimdan cikarmam lazim bu negatif düsünceleri

yahu kotu bır gune uyandım. apatmana fare girmiş. görenler soyluyor öyle böyle bişey değilmiş kocamannn. allahtan evde kedi var vallahı kapıda nöbet tutuyor , oda hıssettı heralde fareyı. acayıp korkuyorum kızlar yaaa, ıkı gundur gozume doğru durust uyku girmiyor korkudan. ömrümde hıc gormedim. görsem düşüp bayılırım heralde. yanı bu koca göbüşümlede allah korusun, merdivenlerden düşüp yuvarlandığımı hayal edemiyorum :((( sizinde midenizi bulandırmak ıstemezdım sabah sabah ama dertleşeyim dedim :(((

Aman dikkat et canım. Merdivende falan görüp kendini bir yerlere atma. Apartmana ve eve fare kapanı kursanız ya? Şirketler var arıyorsun gelip hallediyorlar.

kacirdim sanirim ne kasinmasi?

kizlar yaaa bu haftadan sonra kilo vermek mumkun mu sizce? azicik da olsa? rejim yapmadan, dengeli beslensem ce gunde 40 dk yurusem ve20 dk yuzsem cok mu yorarim krndimi?

Canım bir diyetisyen olarak söyleyeyim bence amaç vermek değil alım hızını yavaşlatmak olmalı. Yürüyüşleri eğer dr. un izin veriyorsa yap. Doğuma hazırlık açısından da yürüyüş çok faydalı. Ben hava burada güzel oldukça hergün çıkıp 3600 m yürüyorum.

ben biraz fazla aldim, 21. haftaya basladim ve 5 kilo aldim.

Bence çok değil ma sınırda diyebiliriz. Sen 6 öğünde az az sık sık beslenmeye çalış. Bu metabolizmanı hızlandırır. Yürüyüş yap zaten normal şekilde ( ayda 2 kg) alark devam edersin.

birde şöyle bir durum var.yemeklerde kola yasak hazır meyve suyu yasak.e ben ne içecem???
portakal suyu içmekten çocugum turuncuya dönecek yakında :9:

:))) Şekersiz meyve kompostoları yapıp tanesiz olarak tüketebilirsiniz. Ice tea gibi. Mesela 2 iri ayvayı doğrayın ( ki ayva hamilelikte çok faydalı) içine 1 çubuk tarçın, 2 adet karanfil, 3-4 damla limon suyu ekleyip kaynatın. Tanelerini süzüp için. afiyet olsun :)))

kızlar bu arada dün bebişkoma kendi odamızda uyuması için mothercare'den sallanan beşik ve içine uyku takımı aldık :))) ürünlerin resimleri aşağıda :)))
Eki Görüntüle 176875 Eki Görüntüle 176876

Güle güle kullanın. Bende bu modeli çok beğendim ama tekerlekli birşey istiyorum ben .

ben bu modeli cok begeniyorum, ama esim gereksiz goruyor, sallanmasina hele hic gerek yok diyor :( kac aya kadar kullanilabiliyor, sonrasinda ne almayi dusunuyorsun? birde fiyatini yazabilir misin? cok guzel secim, gule gule kullanin:)

Canım umarım olmaz ama bebek gazlı olursa falan sallanan beşikler can kurtaran oluyormuş. Bende istemem diyordum. Bebeği olan arkadaşlar kesinlikle sallanan al dediler.

kızlar, bu arada ben buğün eşimin yanına ankaraya gidiyorum:):) şimdi hazırlanıyorum. hafta sonu görüşemecez ondan şimdiden herkese bebeşleriyle iyi hafta sonu diliyorum. kendinize ve bebeklerinize dikkat edin. sakın kendinizi üzmeyin. kocalarınız yada kayınvadeleriniz sinir ederlersede bir tekme tokat dalın:1: nasılsa hamilelik diye bahanemiz var:)
eşimle hafta sonu yapacağımız ilk alışverişin fotoğraflarıda gelince yüklerim. bu arada, eşimin askerden gelmesine 33 gün kaldı:16:
sizi özleyecem:) görüşürüz:58:
p.s. bide ankarada hava soğuk galiba, izmirde ise biz caketlerle geziyoz, sizce kaban almalımıyım?

Canım iyi yolculuklar, mesajı geç gördüm sanırım ama umarım paltonu alırsın. Geçen hafta kar yağmış baya soğukmuş ankara.

eyeszay,

Canım sana en yakın JOKER kozyatağı carrefour da var.
Ben geçen gittim, aldım bir kaç şey...göğüs ucu kremi, göğüs pedi, emzirme atleti, lohusa kilodu, termometre baktım tüm alışveriş benim için oldu:1: kızıma da bir oyuncak aldım hemen renkli, dişlikli müzikli bişey :8:

ayy girmistim biyere galiba orasi joker.

bikesha iyi yolculuklar canim:)

eyeszay evet sanirim kremlere sardik yeniden:) ikea nin sosisleri burada cesit cesit,nzaten hotdog populer ama yiyemiyoruz iste:( jane rider guzel, bence hic dusunme...

kizlar yaaa okudugunuz ve begendiginiz kitaplarin adlarini yazar misiniz? ozellikle dogum oncesi ve sonrasi bebeklerin psikolojileriyle ilgili olanlari. bir de herkes bebek bezi kullanmayi dusunuyor mu yoksa dogal tuvalet yontemlerini(ti yontemi gibi) denemeyi dusunen var mi?

ayy sorma yaa hiçbisey yiyemiyoruz. bide ben daha çok stresse giriyorum. 2 yil bebek emziricem hersey yasak olucak 2 yil. yaa ben azicik depresyona gircem galiba. yemek içmek değilde gece disari çikamiycam alexandrosun konserlerine gidemiycem falan diye böle ne bilim. off off

a
ehuehuehu t am yabancı damat hikayesi gibi:)ağlama canım arada bebeğiniz olduğundan eninde sonunda birlikte olacaksınız :)
sorma ya bende de seninki kadar olmasada eşime hasretimden aşkım depreşiyor:))) akşamdan akşama onda da yorgun oluyo zaten sonra benim uyku geliyo uyuyozzz napalım :((

benim kide bundan hatta aynı renk :))) uyku setini kaça aldın canım :?

ooo süper hadi kazasız belasız git gel hasret giderin güzel alışveriş yapın :)
zaten az kalmış tamamen kavuşmanıza :))

xixi koptum vallahi. askim depresiyor sorada uykumuz geliyor uyuyoruz demis:DD xixi

sütü bilmem de yogurt yapmak icin mayanin iyi olmasi da lazim herhalde burdaki yogurtlarla kendim yogurt mayalamaya kalksam biseye benzemez sanirim

oooo hemde ne tekmeler benim cadim hic durmuyo desem yeridir esim karnima baktigi zaman bile görüyo hareketini :)

kati olunca icinde jelatin oluyo galiba yanlis bilmiyosam.

bu arada ucak demisken simdiye kadar hic problem yasamadim ne yanliz ne esimle ama simdi gitme vakti yaklastikca icimde bi huzursuzluk bi de gece ucucam offff ne oldu bana böyle yaaa aklimdan cikarmam lazim bu negatif düsünceleri

bilmiyorum canim ama tadi hiç yoğurt tadina benzemiyor bana asiri bi krema var gibi geliyor içinde. eskiden annem yoğurt mayalardi ben küçükken apartmana sütçü gelirdi. simdi o sütçüler yok marketten alinan sütlerede mayalanmaz sanirim. bu arada yeni bisey çikti inek sütü hani sanki böle çok mikroplu bisimis gibi gösteriyorlar. yetiskinler için tabi bebeğe zaten verilmezde. yaa biz çanakkaleye gittiğimizde annem 1 kilo süt aliyordu bana hergün. kaynatiyordu süzüp hergün bi kilo inek sütü içiyordum biseyde olmadi. hep eskiyi kötülüyorlarki ticari kendi mallarini satabilsinler. nefret ediyorum su olaydan.

kizlar bu arada ben gerçekten ne yapacağimi sasirmis durumdayim. simdi alexandros ille paskalyada gel diyor ben seni selanikten aliyim. babamin durumunu biliyorsunuz. hadi diyorum annem babama bisey söler paskalyada gidiyim. bu sefer su biton esyalar var. düsünüyorum diyorum hazir gitmisken bi kismini aliyim. bu seferde uçarak gidemem en fazla 20 kilo götürebilirim o zaman. otobusle gitsem baya bi götürürüm diyorum ama otobusle gidilmez her dakka tuvaletim gelir oturmaktan popom acir. uçakla gitsem hiçbisey götürememis olcam. bebeğin arabasi var. ayy çildiricam valla.

kizlar bu arada ben gerçekten ne yapacağimi sasirmis durumdayim. simdi alexandros ille paskalyada gel diyor ben seni selanikten aliyim. babamin durumunu biliyorsunuz. hadi diyorum annem babama bisey söler paskalyada gidiyim. bu sefer su biton esyalar var. düsünüyorum diyorum hazir gitmisken bi kismini aliyim. bu seferde uçarak gidemem en fazla 20 kilo götürebilirim o zaman. otobusle gitsem baya bi götürürüm diyorum ama otobusle gidilmez her dakka tuvaletim gelir oturmaktan popom acir. uçakla gitsem hiçbisey götürememis olcam. bebeğin arabasi var. ayy çildiricam valla.

canım eşin arabayla gelse senı alsa olmazmı pekı orada yokmu kıyafet vs keşke hepsini buradan almasaydın bırazınıda oradan alırdın

bilmiyorum canim ama tadi hiç yoğurt tadina benzemiyor bana asiri bi krema var gibi geliyor içinde. eskiden annem yoğurt mayalardi ben küçükken apartmana sütçü gelirdi. simdi o sütçüler yok marketten alinan sütlerede mayalanmaz sanirim. bu arada yeni bisey çikti inek sütü hani sanki böle çok mikroplu bisimis gibi gösteriyorlar. yetiskinler için tabi bebeğe zaten verilmezde. yaa biz çanakkaleye gittiğimizde annem 1 kilo süt aliyordu bana hergün. kaynatiyordu süzüp hergün bi kilo inek sütü içiyordum biseyde olmadi. hep eskiyi kötülüyorlarki ticari kendi mallarini satabilsinler. nefret ediyorum su olaydan.

bence de mayalanmaz herhalde valla bende kücükken cok icmisimdir inek sütü bende de hic bi sorun olmadi sonucta onu da iyice kaynatiyolar pastörize olmus oluyo iste pastörize olayi o degil mi sanki.

ucak problemi bende de var canim simdi oraya gelicem ben fazla almasam da annemler falan doldurucak bi sürü esya bende de 20 kg hakkim var kara kara bunu düsünüyorumm

Son düzenleme:
canım eşin arabayla gelse senı alsa olmazmı pekı orada yokmu kıyafet vs keşke hepsini buradan almasaydın bırazınıda oradan alırdın

ya araba olayi çok saçma oluyor. simdi onlar ailesi ile gelicek nede olsa o zaman o kadar saat yol babasi ile dönüsümlü kullanirlar diye düsünmüstüm. ama benim babam kiyametleri kopardiğindan ailesi ile gelemiyorlar bide aileside zaten araba ile gelmek istemiyormus. simdi o kadar saat yolu alexandros tek basina kullanirsa kafayi yer. bide çok pahaliya geliyor tek kisi geliceği için. ya kiyafet falan değil. su çeyiz seyleri bebek arabasi benim kiyafetlerim derken baya doldu iste.

bence de mayalanmaz herhalde valla bende kücükken cok icmisimdir inek sütü bende de hic bi sorun olmadi sonucta onu da iyice kaynatiyolar pastörize olmus oluyo iste pastörize olayi o degil mi sanki.

ucak problemi bende de var canim simdi oraya gelicem ben fazla almasam da annemler falan doldurucak bi sürü esya bende de 20 kg hakkim var kara kara bunu düsünüyorumm

tabi canim kesinlikle. kayniyor zaten. kaynayan seyin içinde mikropmu olur. asil simdi yapilan yoğurtlar sütler daha sağliksiz. bide bizim içtiğimiz süttü yani kadin sağip veriyordu. simdi yarisi sudur içtiğimiz sütlerin.

ya araba olayi çok saçma oluyor. simdi onlar ailesi ile gelicek nede olsa o zaman o kadar saat yol babasi ile dönüsümlü kullanirlar diye düsünmüstüm. ama benim babam kiyametleri kopardiğindan ailesi ile gelemiyorlar bide aileside zaten araba ile gelmek istemiyormus. simdi o kadar saat yolu alexandros tek basina kullanirsa kafayi yer. bide çok pahaliya geliyor tek kisi geliceği için. ya kiyafet falan değil. su çeyiz seyleri bebek arabasi benim kiyafetlerim derken baya doldu iste.

anladım canım cok zor bır durum ya bazıları kalıcak bazıları gıdıcek pekı kargo falan yokmu yoksa cok pahalımı olur acaba kargoyla göndersen

Canım bence de güvenli bildiğin bir yerden alırsan neden sağlıksız olsun dimi yaa.
Bizim pastörize olmayan süt ürünlerini yememiz-içmemiz de sakıncalı zaten, şu toxoplazma yüzünden.
Benim annem şu günlük pastörize sütlerden yoğurt mayalıyor güzel oluyor. Sizde bulabiliyorsaız günlük süt için kızlar UHT'ler çok işlemden geçtiği için sütün bir çok yararını yitirdiği söyleniyor.
UHT süt ve zararları - Gıda Hareketi

Back