yerim ben onun sümüklerini ya..oyy gelse de igrenmem ki ben bebikimden,
onun sumukunden noolurr kii
Canım inanmayacaksın ama 12. haftayı atlatıp düşük riskin geçti diyince dr. deli gibi alışveriş yaptım ama şuan tıkanmış vaziyetteyim. Diğer bir dünya alınması gereken şey var ve ben liste yapmış olmama rağmen birçok şeye karar veremiyorum.Bunları aldım ama gerisi gelmiyor. :))
Hayırlı olsun, güzel günlerde kulsan bebişin bu aldıklarını. Ya bir de yatak için her yerde ayrı bir şey yazıyor. En son okuduğum bir dergide yumuşak olmasın sert yatak alın diyordu :44:
iyi yapmışsın canımkızlar, ne güzel bir sürü şey almışsınız. eşim askerden gelene kadar ben çatlayacağım galiba. hemencik gidip herşey alasım geliyor
tamam, gördeklerimi hepsini aklımda tutmaya çalışırım. zaten o e-bebek dükkanı gördükten sonra ilerisinde olmalı,galiba:26:
evet, bende geçenlerde forumda gezerken zaraya girmiştim, çok güzeller ve tatlı şeyler var. ama ilk aylar değil daha çok 3-9 ay arası için almak daha mantıklı geldi bana. bu arada elbiseler sanki oyuncak bebek için hazırlanmış
kızlar, çok çok geçmiş olsun. bu arada, başka doktorada baktırsan aslında. doktordan doktora değişiyor.
istersen, sen yine bekle belki ortaya çıkar. bide benim kitaplığım arkası açık olduğu için arada kitaplarım arkaya düşünüyor. öyle bir kitaplığın varsa arkayada bir bak
bende de var. bende hep idrar yolumda sorun mu var düşünüyordum ancak bir gün sonra geçiyor
kızlar, tavsiye ettikleriniz hepsini ekliyorum listeme. sdhkn tırnak makasıyla ilgilide baya yararlı bilgiler verdi. listemde değişikler yapıp sonra yine eklerim sayfaya. bu arada ben izmirdeki bir kaç bebek dükkanında bakarken hepsinde bu 3 pozisyon sevi bebe çıktı, file yerine çok kullanışlı. fileden daha iyi, çünkü file bebeği suyun üstünde hep tutuyormuş buda kışın bebeğin üşümesine sebep olabilir. ancak bu 3 pozisyonlu hep suyun içinde tutuyormuş. zaten bebeği 3 farklı pozisyonda da yatırabilirsin
canım gözün aydın..şimdi derin bir ohh çek hamileliğin keyfine bak..evinizide güle güle kullanın, bocunuz tez zamanda bitsin inşallaaaaaaheveeeeeeeet laboratuarın dr u aradı gözünüz aydın sonuçlarınız teiz inşallah diğer sonuçlarınızda öyle çıkar dedi :)))
ben biliyodum zaten :)))
ama yine de bu haber beni çok mutlu etti gözlerim doldu hemen eşimi arayamadım ayni :))havalara uçuyorum diyebilirim gerçekten hiç birimizin bebeklerimizin bişeyi yok ben size söylüyorum bakın:)))))))
ev aldık deöiştim ya okadar beğendim ki eve canı gönülden doyasıya sevinmemiştim artık rahat rahat sevinebilirim
aahhhhhh canlarııım hepinizede teşekkür ediyorum bir akrabam bir yakın arkadaşım kadar destek olup yanımda oldunuz :))))
oleeeeeeyyyyy elllleeeer havayaaaa :))))
geçmiş olsun canım..kaç aylıkken düşürdün ve sebebi neydi..tez zamanda kucağını doldursun rabbimhepinizin karnı buyudu değil mi bende 2 ay öncesine kadar sizin facebook grubundaydım.adım nurcan ercan..hepinizde tatlı bir telaş var ben de sizinle hala devam etmek isterdim gitti bebeğim hala yokluğu bana çok zor geliyor..allah sizin bebeklerinizi sağ salim kucağınıza almanızı nasip eder inşaallah..
sağol canım demekki fındık burunlu bir kızım olacak ehuehuehue ilerde estetik masrafımız olmayacak :)))
ayyy bu saatler de topic bayaa kalabalık oluyomuş ben şimdi cumaya kadar raporluyum ya ondan girebiliyorum yarına annem gelecek artık kızım için anneannesi ile kolları sıvayıp çalışmaya başlıycaz :))))
kulak çubuğu gereklimi sişzcede drlar genelde büyüklere bile önermiyor
ya bide pişik kreminde sudocrem(mothercare de satılıyor ) bide desitin diye bi marka yı çok öneriyorlar kullanan varmı burda :)))
öyle derlerse hiç takma kafaya zira burnun yanında kalp ,sindirim sisteminde de sorun olmalı ki down şüphesi artsın canım ben o anda bi anda karar verdim ama siz bilirsiniz içim rahatladı açıkçası :)):)) haaa bide miss little sunshine yazmıştı burun kemiği olmazsa sorun ki onada 2 lide bakıldı zten :)))
hadi hayırlısı ayrıntılı için sen ve diğer arkadaşlar a:)))
eyeszay
şu çeyiz olayı çok can sıkıcı hakkaten, işin zor kolay gelsin sana canım,
evlenirken bende çok direndim, biliyorum çünkü ordan oraya beni yormaktan başka birişime yaramayacaklardı, direndim ve kazandım sayılır, hatıra niyetine birazını getirdim evime, yani annemlere göre az bana göre yine çokk da.
bizde kızımıza veririz onları hahahahaaa anca öle kurtuluruzzz
Günaydınn Herkeseee!
Canım aslında tüm parçalarını toparladığında çok da ucuz ayılmaz. Ama şık bir araba. Ben bebek arabasını alırken bebeconfort ada baya bir takılmıştım ama benim aldığım daha ucuzu geldiği için chicho black label almıştım. port bebesi, puseti, oto koltuğu toplam ( bebe confort için) 1900 TL ye denk geliyordu jokerde.
Panik yapacak birşey yok bence. Bir kısmını mesela havlu vs. gibi evde kullanabileceklerini ve bebek için beğendiklerini al diğerleri için yerin olmadığını açıkla anlar. Ben de tek çocuğum ama annelere bir yerde dur demeyince daha da abartıyorlar. Biz benimkiyle şuan küsüs mesela. O kadar abarttı ki ben oğluma hiçbir şey alamıyorum. Çocuğun herşeyini aldı ( giysi bağlamında) herhalde 4 yaşına kadar giyeceği örgü ceket, hırka vs. yaptı ki ben örgü kıyafetlerden hiç haz etmem. Yeter artık ben zaten sevmiyorum biliyorsun dediğim için şuan benimle konuşmuyor. Bütün akrbalara da beni şikayet ediyormuş. Hamile kaldığından beri acayip kaprisli oldu vs. diye.aldırmıyorum valla.
günaydın güzel anneler
listeyi çok iyi yapmışsınız elinize sağlık
en azından unutmayacağız önemli şeyleri
tırnak makasında ayşe öner mothercare den önermişti
şimdiye kadar kullandığım en iyi makas demişti
birde mermerşahi tülbent önermişti bebeği yıkarken kullanılabilir,
birisi bebeği kucağına almak isteyince kullanabilir demişti
bugün bizim detaylı ultrasonumuz var fazla heyecan yaptım 5,30 dan beri bebikimle ayaktayız
dualarınızı esirgemeyin
kizlar dun aksam atladik joker magazasina gittik esimle,
epey bisey aldim
phlips avent biberon 125ml BPA free-0-6 ay
nuk emzik-silikon 0-6ay
nuk emzik-latex 0-6 y
bebek tarak-firca seti
burun aspiratoru
arzum bebbe nem ve sicaklik olcer (odasi icin) --siz de nem olcer almaya ozen gosterin kizlar
lansinoh gogus kremi
" gogus pedi
" temizleme mendili (kendim icin aldim bunu, hastane de gerekir diye )
chicco bakim cantasi
(icindekiler: pudra, bebe yagi, sampuan, sabun, pisik kremi, islak mendil)
unuttugum bisey var mi emin degilim ama hepsi 172 tl tuttu
ama 20 tl puan verdiler; bi daha ki alisverisimizden dusecekler
biraz cok tuttu gibi ama bebegimin de epey ihtiyacini almis oldum
bir de oyun parki begendik, bonbebe; jokerin kendi ithalati imis, kampayaya girmis, 99 tl.
gayet de guzel,
digerlerinden bi farki yok
rengi yoktu, cmr. getirecekler, esim gidip alacak
+60 tl yatak
yatak viskolet mi, sunger mi olmali sizce ??
efsung yaşadıklarını çok iyi anlıyorum canım, çok geçmiş olsun, inşallah bir şey yoktur. seninkine benzer birşey ben de yaşadım dün ama benim fazla seçeneğim yok şu an. dün ayrıntılı UGS için tıp fakültesine gittim, dr. önce ikli ve üçlü testlerimi görmek istedi sonra da "dr. un sana amniyo önermedi mi, ben olsam bu sonuçlarla seni doğru amniyosenteze gönderirdim" dedi. sonra da olan olmuş artık 23. haftadasın amniyo zamanın geçmiş dedi. benim durumumdakilere sadece "kordosentez" öneriyorlarmış ama o da riskli ve amniyosenteze göre daha karmaşık bir prosedür olduğu için kararı aileye bırakıyorlarmış. şaşırdım kaldım... ayrıntılı ultrasınum çok şükür iyi ama kalbini incelerken iki hafta sonra tekrar görmek istiyorum kalbi dedi. 25 haftalık olduğunda daha iyi görebileceğim yerler var dedi. kadına ısrarla bir problem olup olmadığını sordum.. halimi düşünebiliyor musunuz... gayet iyi dedi dr., inşallah herşey yolundadır... ben artık kendimi de kızımı da Allah'a havale ettim.
diyeceğim o ki sen en azından kısa bir süre sonra inşallah güzel bir haber alacaksın ve için rahatlayacak. benim kordosentez yaptırma niyetim olmadığına göre doğuma kadar herşeyin iyi olması için dua etmekten başka çarem yok. lütfen sizler de dua edin...
eyeszay şöyle bir topluca geçmişe baktığımda gördüm canım, senin adına çok sevindim.. eviniz hayırlı olsun.. herşeyden önemlisi artık beraber yaşayacaksınız.. bu arada annelerin kayınvalidelerin verdiği o gereksiz çeyizliklerin acısını çok çekmiş birisi olarak söylüyorum ki daha en başından "hayır-istemiyorum" demeyi ben başaramadım. 6 yıldır evliyim ve fırsat buldukça, bana göre çoğu gereksiz ama etrafta meraklıları olduğu için onlara dağıt dağıt bitiremedim...:))) en son 3 tane saten ve işelemeli yorgan verdim de yatağımın altındaki bazamda kendime yer açabildim..:)))
kizlar kutuphaneden aldigim bir kitabi kaybettim(aslinda odamdan kayboldu ve ben hic hatirlamiyorum ) ve simdi en az 200 ytl ceza ödemem lazimkitabi hatirliyorum ama odamda olmamasina hicbir anlam veremiyorum sorumsuz muyum yoksa
kütüphane devlet kütüphanesi mi? bende ortaokulda falan bir kitabı geri iade etmeyi unuttum ama cezayı bırak arayan bile olmamştı..bu şekilde sıkı bir takip olması iyi olmuş devlet adına.. bence ya evdedir, işte bıraktğına eminsen biri almş olmasın
okudugum kitapta biz gece uyandigimiz icin bebekler de öyle alisiyor ve gece uyanan cocuklar oluyorlarmis(yani baslarda zaten emzirmek icin kalkmak gerekiyor da daha ileri sureci kastettigini dusundum ben), mesela sabahlari erken uyanan bir annenin bebegi de ileride erkenden uyaniyormus, gec yatan bir annenin bebegi de ileride gec uyuyan, erken yatmak istemeyen bir bebek oluyormus. ben geceleri hic olmasa 2 kez kalkiyorum, bazen 4-5 oluyor(yatmadan kendimi tutamayip su icmissem) kalkmasam da aralarda dönup duruyorum bazen uykuya dalamiyorum, dalinca kalkip tuvalete gidiyorum, bazi aksamlar karnim ve kasiklarimda agri oluyor o uyutmuyor, bazen stresten uyuyamiyorum... bu yaziyi okuyunca cok endiselenmistim, benim yuzumden uyku sorunu ceken bir cocuk olacak diye. yatmadan kitap okumaya calisiyorum, yorulunca uykuya daliyorum, gec saatte su icmemeye gayret ediyorum ama mecbur kalkiyorum yine, bunun cozumu yok ki
burada da her seyi dogal surec olarak görmeleri beni hasta ediyor, kan tahlili birakabilmek icin kac saglik merkezi gezdim biilyor musunuz? onda da sadece demir eksikligi var mi ona baktirabildim. hamile kalmadan önce saglikliydim ya simdi de sagliklisindir mantigindalar. arkadasim surekli hastalaniyor ona ikide bir kan ve idrar testi yapiliyor, 6 kez de ultrasona girdi. ben gidiyorum beni dikkate alip bir test yapmiyorlar, kan testinin masrafi nedir ki yaaaa. ama bir eksigim olursa hastalanacagimi dusunuyorlar sanirim. ama ben istedigim zaman kontrol edilme hakkimin olmasini istiyorum, yani yaptirip yaptirmamak benim secimim olmali ki icim rahat etsin. tr de olsam kimbilir kac kez yaptirmistim
burada aileler bebeklerin cinsiyetini sormuyor, hatta dogumdan sonra hemen bebegi annenin kucagina veriyorlar ya , birkac saat öyle kalabiliyorsunuz sanirim ve hala cinsiyeti ne diye sormuyorlarmis, sadece bebegi seviyorlarmis :) ben ultrasonda direk cinsiyeti ne diye sordum, aslinda önemli degildi cinsiyetinin ne oldugu ama kizim ya da oglum diye sevmek icin bilmem gerekiyor diye dusunmustum, zaten cok merakli biriyimdir ama okudugum kitapta da diyor, cinsiyeti merak etmeyen annelerin cocuklariyla bagi daha kuvvetli oluyormusben merak etmistim
eveeeeeeeet laboratuarın dr u aradı gözünüz aydın sonuçlarınız teiz inşallah diğer sonuçlarınızda öyle çıkar dedi :)))
ben biliyodum zaten :)))
ama yine de bu haber beni çok mutlu etti gözlerim doldu hemen eşimi arayamadım ayni :))havalara uçuyorum diyebilirim gerçekten hiç birimizin bebeklerimizin bişeyi yok ben size söylüyorum bakın:)))))))
ev aldık deöiştim ya okadar beğendim ki eve canı gönülden doyasıya sevinmemiştim artık rahat rahat sevinebilirim
aahhhhhh canlarııım hepinizede teşekkür ediyorum bir akrabam bir yakın arkadaşım kadar destek olup yanımda oldunuz :))))
oleeeeeeyyyyy elllleeeer havayaaaa :))))
hepinizin karnı buyudu değil mi bende 2 ay öncesine kadar sizin facebook grubundaydım.adım nurcan ercan..hepinizde tatlı bir telaş var ben de sizinle hala devam etmek isterdim gitti bebeğim hala yokluğu bana çok zor geliyor..allah sizin bebeklerinizi sağ salim kucağınıza almanızı nasip eder inşaallah..
canım ayrıntılıya gittiğimde burun kemiği kısa dedi down olabilir ama diğer şartların çok iyi dedi yaş 2li akraba evliliği vs. gibi ama anlamanın tek yolu amniyo dedi bende hemmen o anda yaptırdım bugünde fish yani ön sonuçları aldım allahtan temiz çıktı :)) sağol canım ev için darısı sana da olsun :)) ayyy sorma kaç adır annem den uzakta valla yarını iple cekiyorum :)))yerim ben onun sümüklerini ya..
iyi yapmışsın canım, ben ilçede oturuyorum..ankaraya gittiğimde alıcam inşallah..oyuncak bebek için derken çok mu küçük? ben internetten gördüm birebir görmedimde.söylemen iyi oldu..yani yeni doğan bebeğe 0-3 ay değilde 3-6 ay arası almamız gerekiyor zaradan doğru anlamış mıyım? zıbın pijama türlerini lcwden alıcam dışarı gezmelk kıyafetleride zaradan
canım gözün aydın..şimdi derin bir ohh çek hamileliğin keyfine bak..evinizide güle güle kullanın, bocunuz tez zamanda bitsin inşallaaaaaah
geçmiş olsun canım..kaç aylıkken düşürdün ve sebebi neydi..tez zamanda kucağını doldursun rabbim
ne yani şimdi burnundan dolayı mı sana şüphe buldular..bu amniyo işine ne zaman karar verildi ben hiç seninle ilgili böyle bir haber hatrlamıyorum..yaklaşk 2 haftadır doğru düzgün takip edemedim bu arada mı çıktı bu sorun sende
ne güzel dinlen bol bol, ah annende geliyormuş.keşke benimde annem yanımda olsaydı neyse haftaya ben gidicem inşallah
sagol canim yarin gidiyim bende bi yazicam hemen telefondan girebilirsem :)) ben burun icin öylesine dedim bizde hep kücük burunlular var da :))) bana en son kontrolde kafasi yamuk gibi duruyo demisti o moralimi bozmustu biraz ama ayrintiliya yarin giricem insallah hayirli haberler alirim bende :)))
dua edin kizlar bana yarin icin
sementa1983, zaradaki kıyafetler çok güzel, ancak kolsuz zıbınlar falan o kadar kullanışlı gelmedi, bide sevi bebede mothercarede daha uygun fiyattalar. ancak elbiseler, takımlar çok güzeller, onlarıda zaten ilk 3ay giydiremeceğin için en iyisi daha ileri aylar için olanları almak. zaten her boyda bulunuyor. ama elbiseler çok şekerler. arkada bide düğmeleri var. zaten bazı elbiseler resmen büyüklerin elbiselerine benziyor. aslında kızınla aynı giyinecen gideceğin:):)
inşallah bi dahakine kısmet olur canım çok üzüldümhepinizin karnı buyudu değil mi bende 2 ay öncesine kadar sizin facebook grubundaydım.adım nurcan ercan..hepinizde tatlı bir telaş var ben de sizinle hala devam etmek isterdim gitti bebeğim hala yokluğu bana çok zor geliyor..allah sizin bebeklerinizi sağ salim kucağınıza almanızı nasip eder inşaallah..
bu arada efsungcumbenimde asiri küçük bi burnum var. bide annemin 40 yasinda doğum yaptiğini göz önünde bulundurursak iyi ki onun zamaninda böle testler yokmus:))
haha aynen. bazilarinida annem sen kizina verirsin diye veriyor. sen nede olsa çeyiz yapamassin ona diyor. off off napjam ben
canim senin aldiğinda çok ucuz değilmis. çok az daha ekleyip bugaboo da alabilirdin. off valla bu bebek arabasi isi çok zor. herkes ayni seyi begensinde bende hiç dsünmeden aliyim oldum. bugaboo diorum sorada gerçekten değermi diyorum hani baska eksiklerinide görürüm diye.
bu arada sorma o yün seyleride bende hiç sevmiyorum ama bi dolu örgü hirka verdi. off off napicam ben.
tabii ki dualarımız sbninle canım eminim bişi çıkmayacak :))hadi yarına bekliyoruz haberleirni :)) burnu küçük çıkarsa şaşırma ama bide sor bakalım burnu ne kadar:))))
sagol canim sorucam zaten bu sefer herseyini sorucam yoksa sormayinca ne kilo söylüyolar ne boy ne de herhangi bisey yarin soru yagmuruna tutucam onlari :)))
yaa kızlar su listedeki gazlı bezi napıcaz anlamadım
kulak çubugu kullanmasakmı
bide fileli kuvetmi yoksa alt aöçma üniteside olan banyo ünitesimi ürünün linki burda arada bayaa fiyat farkı var Cosatto Banyo Bakım Ünitesi - Anne ve Bebek - joker.com.tr
Eki Görüntüle 172753
şunun tatlılığına bakarmısınz anneler..böyle bir kombine yapıp giydireceğimz günleride görelim inşallah
canım geçmiş olsun, 2li 3lü sonuçların nasıldıki doktor böyle birşey söyledi sana..hem ne kadar acımasızlar hiç konuşmalarına dikkat etmiyor bu doktorlar ya
bu arada efsunga ne oldu ben kaçırmışım:26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?