kaç gündür giremiyorum hafta sonu malum gezmekten elim değmedi pzt okula gittim son ders izin aldım laylaylom atıl yuksele detaylıya gidiyoruz eşimle ha bu arada kaçtır yazıyorum ev alıcaz alıyoruz vs. diye en sonunda pazar gunu kara verdik evi almaya ama hemen teslim değil 20 ay sonra neyse pzt eşim ev işleri ile falan uğraştı malum kredi cırt ğırt işleri tam hallolmadı benim bordrom falan gerekmiş neyse saat 6 da atıldaki randevumuza gittim 5.30 gibi ordaydık trafik olur diye acele etmişz 6.15 geçe bizi adılar dr cum sağolsun süper babacan çok iyi bir adam psikolojimizi çok iyi anladığını düşünüyorum kuzucugumuzu inceliyoruz o tamam bu tamam su tamam bayaa uzun bir check listi var ordan o söylüyor çok güzeel falan diye hemşiresi tik atıyor eşimle bende heyecanlıyız tabii ağzımız kulaklarımızda aval aval ekrana bakıyoruz burna geldik uğraştı biraz tam ölçemedi bidaha denedi neyse sonra döneriz dedi diğer organlara devam ettik o tamam bu tamma süper çok iyi derken tekrar burun hadi kuzum göster falan diyor dr bende yavrucum hadi bakalım göster dr amcana diyorum neyse ölçtü falan ama dr tatmin olmadı bu arada ben panik olmiim diye sakinleştirioyr beni nyese birazdan tekrar döndük burna ölçtük ama maalesef kuzumun burnu haftasına göre kısa biraz 21+1 de gittim normalde 5.5 olmalı imiş amam bizimki 2.5-3.0 aralığında değerler çıkıyor
sonra açıkladı dünyada burunla ilgili araştımalr varmış bazı ırklarda burun kısa olurmuş onu falan söyledi ama tr de böyle bir çalışma veri yokmuş burun kısalığı hiç birşeyde olmayabilirmiş ama down sendromu belirtisi de olabilirmiş tabii tutamadım kendimi gözlerimden süzüldü dr üzdümmü seni diyor adamın işi bu yani bend euzuluyorum siz üzülünce diyor ondan sonra bunu anlamaın yolu amniyo dedi
(ki detaylıya başlamadan önce benim dr falan tanıdığından 3lü 4lü istememsini çoktakdir etti boşuna gereksiz amniyolara sebep oluyor dedi yani amac kesinlikle amniyo yapmaya çalışmak değil)
neyse işte bu burun kısalığı hiç bişeyin belirtiside olmayabilir bir kromozom anomaliside olabilir ama kromozom anomalisini destekleyecek başka hiç bişey yok 2lim iyi v.s.v .s
istersen ismaille (kendi dr um ) konuş ondan sonra istersen amniyo yaparız yok dersen de sen bilirsin ama ben öneririm dedi
bend ehemen yapalım dedi zaten 30 sn liş iş dedi bide araştırmalarımldan atıla çok güveniyordum kendisine sempati duydugum için hiç tereddüt etmedi hemen olsun dedim bana neler olacagını anlattı labaratuar kapanmıştı onun sahibini arda amniyotik sıvıyı bu gece dolapta muhafaza edip sabahtan eşimin teslim edecegini ailenin onayı olduğunu kendiside onaylıyormu diye sordu hersey ok lendi eşime isteseniz kalabilrisiniz dedi ama eşim hiç bir zaman bana yapılan mudehalelelri izleyemiyceğini söylediğinden aynen topukladı dayanmaz ziira biliyorum neyse iğne ile girildi bende ekrandan izliyorum çok can yakıcı bişi değildi sadece sıvıyı çkerken basıç hissettim bide psikolojik olarak bebeğimi düşündüğümden ona rahatsızlık verdiğimizden huzursuz omuştum neyse sıvı alındı sırıngalara baktım ismimi kontrol ettim sonra dr (venüs de bahsetmişti )fish var dedi 1 günde sonuç alırsınız %98-98.9 kesin sonuç veriyormuş fish fishde herşeyi istemedi dr trizomi 13-18 ve 21 e bakılacak
neyse tam sonuçta 2 hafta sonra çıkacak atıl drmuz tekrar kontrole de gelmemizi istedi 3 hafta sonra onada kontrole gidicez
velhasıl dünden beri yaşadıklarım bunlar ama moralim bozuk değil bişey çıkacağını düşünmüyorum içimde öyle bir his yok zaten eşimin burnuda çok uzun değildir kayınvalidemin daha da kısadır hatta
ve eşimin zekasıda takdire şayandır yani :)
burada sizleri okurken benimde başıma gelirmi ne yaparım ne zor falan derdim hatta bazen bencillik yapıp bebeğini kaybedenleri yazıyorlardı ya ilk zamanlar aman moralimizi bozuyorlar derdim ama şuan aileme söylemiyorum sadece eşim ve ben ve bebişimin teyzesi biliyor sizede anlatmak istedim ama gerçekten içimde kötü duyular yok ne yaparıım ben sorusu kafamda hiç dolaşmıyor kısacası
dün eve geldiğimizde o kadar yorulmuştum ki resmen sızdım yani kendimi çok kasmışım tabii şimdi fizh sonucumuz yarın saat 11 de çıkacak bakalım bakalım ne olacak :))
herkes kendine iyi baksın kendini güldürsün bebeklerimizin ihtiyacı var zira sağolsun kızım da dünden beri bana destek olurcasına anneyanındayın dercesine tekmelerini sıklaştırarak iyiyim sinyallerini yolluyorum annesi yer o minik cimcimesini bebeğim benim seni o kadar seviyorum ki başına bişey gelmesine katlanmam heralde yavrukuşum benim :)) bak gene ağladım gerke yok yaaa güzel şeylere odaklan bebiimi parka götürmek denize gitmek yürüyüşüne hayran kalmak ilk dişini merakla beklemek saçlarına takacağım tokların hayalini kurmak ... bunlarla ilgileniim dimi ...:)))
canim yazdigin gibi pozitif düsünmeye devam et inaniyorum ki kötü bisey cikmicak dualarim sizinle bizde 2 gün sonra gidicez ayrintiliya cok heyecanliyim herseyin hayirlisi