• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

kizlar bu arada annem beni gerçekten deli edicek. allahaskina bana bi söleyin ben napiyim. simdi esim ve ailesi gelicek ya buraya. iste ben arabayla gelin demistim bebeğe aldiğimiz seyleri götürürüz diye. o zamana kadar baya biseyler alirim diye düsünüyordum. neyse annem simdi çikardi bütün çeyizimi. bunuda al sunuda al diye tutturmaya basladi. hani hepsine istemiyorum diyemedim. o kadar çok sey vardiki çünü. yani düsünün bi misafir gelir diye namaz seccadesi ve basörtüsü bile verdi. kim gelicek bana namaz kilan athinada. ama hadi millete gösteririm bu bizim kültürümüz falan diye aldim. tuttu bana yok bilmemneden diye bisürü gecelik verdi misafirlere verirmisim. hadi onlarida aldik. 40 tane havlu bornoz. tuttu dantelden perde ve mutfak takimi gibi bisi yapmis onlarida verdi bisey diyemedim. sora bisilerin üzerine koymaya danteller vermeye kalkti dedim anne bunlarin modasi geçti istemem. basladi aman aman ben buna ne kadar göznuru döktüm bilmemne. ki kullanmicam. gideceğim yerde istanbul değil yani. sora bebek seylerine geçti. su patiği anneannen bu patiği babaannen diye bisürü patik hirka. bi kismi hiç beğenmediğim renkler. güzel olanlari aldim tabi. sonra çikardi bana islenmis kundaklar. anne kundakmi var simdi dedim. biyere serersin al dedi. islenmis kol bezleri. güzel bebek elbiseleri vardi benimmis ben giymisim çok güzel diye saklamis. gerçektende çok güzellerdi onlari aldim. yikadik makinede hiç lekede kalmadi. zibin vardi bisürü onlarida aldim. bana alt değistirme biseyi dikmisler oda güzeldi renkleri onuda aldim. herseyede dantel islemisler. sora bide tabi çember tülbent falan vardi bi bavul. allahtan onlari al demedi. hatira diye kaynanana görümcene bilmemne götür dedi. anne görümce neki dedim:)) hiç bilmiyorum bunlarida. neyse aldim. sora dedim anne bu tülbentler bi bavul. bizim ailede çember takan. kapali bi kisiye rastlamadim daha ama bi bavul çember onlarin çeyizinde bile yoktur senin amacin neydi bunlari toplarken dedim. iste bunlar ceyizde yayilirmis eski adetlerinde kizin çok çeyizi var derlermis. göstermelik dedi. bide sünnet olunca sünnet düğününde bütün çeber süsleriyle yatak yapilir ondan konulur dedi. onu hatirliorum truvali benim annem yapiolar öle. neyse iste aman göz nuru aman o anneannenin aman bu bilmemkimin diye diye annem bana bi kamyon dolusu çeyiz verdi bunlari götürmemi istiyor. napicam ben bunlarla arkadaslar. kocaman dedğim evimin bütün dolaplari dolucak vallahi. acaba evin fotolarini gösterip büyük dedim diyemi bu annem çikardi bunlari anlamiorumki. adetler bilmemne diyerekten bu kadin bu hamile halimle bana kina gecesi yapip bide gelinlik giydirmesin simdi:)) panikteyim arkadaslar...:))

:))) canim kolay gelsin sanaaa aynen bende 3 senedir gidip geldikce annem her seferinde biseyler göndermeye calisiyo 3 senedir bitiremedi yanii :))) insan kirmak istemiyo ama kullanmicagi seyler de evde fazlaliktan baska bisey yapmiyo bakalim ben simdi gittigimde neler vericek bana almam icin cok meraktayim :)

Kızlar,

Hangi arkadaştı unuttum:69:, jokerin indirim broşürünü görmüştü, haftasonu bakacağım ürünler var diye.

Sanıyorum bundan bahsediyordu:
JOKER - MAXITOYS / Bahar Şenliği

Avantajlı fiyatlar var bayaa:))

canim bayildim buna yaa. yaa bebeconfort die bi araba var görüntüsü fena deil gibi duruo ama neden ucuz bu araba böle. almayi düsünen bi bilgisi olan falan varmi?

efsung cnm inş sonucun güzel çıkar benimde bu hafta kontrolüm var 20.haftamdayım..dr um bana önce ben bakıcam burada sonrada diğer dr umuza yönlendiricem seni dedi bende neden 2 kere bakılacak onu çözmüş değilim acaba eşim tarafındanmı torpilliyim anlayamadım...
peppermint cnm bende cybex topaz travel baston setini almayı düşünüyorum netten çok hoş göründü bana gidip bide canlısını görüp karar vereceğim...
eyeszay kız annen sana şimdi veriyo onları biz evlenirken topladık geldik ya o zamandan beri onlar oraya bunlar buraya geçinip gidiyoz,evim ne kadarda çok büyük olsa yer bulamıyorum çoğunu düğünden sonra götürdümde rahatladım...

:))) canim kolay gelsin sanaaa aynen bende 3 senedir gidip geldikce annem her seferinde biseyler göndermeye calisiyo 3 senedir bitiremedi yanii :))) insan kirmak istemiyo ama kullanmicagi seyler de evde fazlaliktan baska bisey yapmiyo bakalim ben simdi gittigimde neler vericek bana almam icin cok meraktayim :)

ayy ama napicamki ben bunlari. bisey olur eder bide kiymetini bilmedin der. off bide o gelince evi görür hiç biseyi sermemissin der. of ben napicam yaa.

efsung cnm inş sonucun güzel çıkar benimde bu hafta kontrolüm var 20.haftamdayım..dr um bana önce ben bakıcam burada sonrada diğer dr umuza yönlendiricem seni dedi bende neden 2 kere bakılacak onu çözmüş değilim acaba eşim tarafındanmı torpilliyim anlayamadım...
peppermint cnm bende cybex topaz travel baston setini almayı düşünüyorum netten çok hoş göründü bana gidip bide canlısını görüp karar vereceğim...
eyeszay kız annen sana şimdi veriyo onları biz evlenirken topladık geldik ya o zamandan beri onlar oraya bunlar buraya geçinip gidiyoz,evim ne kadarda çok büyük olsa yer bulamıyorum çoğunu düğünden sonra götürdümde rahatladım...

ee ben napicam simdi. bende soradan götürsem olurmu ama nasil götürücem yahu. gümrükte gümrük parasi bile alirlar bunlara. offf off

Arkadaşlar toplamda 4.5 kilo aldım doktor çok almışsın yürüyüşe başla dedi :1: bende iyi gidiyor diye seviniyordum. neredeyse diyet listesi verecekti:53:
63 ile başladım şimdi 67,5 olmuşum.

Birde bebek ters dedi başı yukarıda ayakları aşağıdaymış, bunu söylemesi için 22+1 gün daha çok erken değil mi ? Sanki fıldır fıldır dönüp duruyor gibi geliyor bana, dünden beri alarmdayım normal doğum istiyordum şimdi kabus gibi oldu sezeryan fikri .
Ne zamana kadar dönmüş olması lazım

çok moralim bozuk :43:

cnm kusura bakma ama dr. sanırım bazı şeyler için biraz erken davranmış... ben senin yerinde olsam o doktoru değiştirirdim, doğuma kadar insana kafayı yedirtir bu yaa...

kızlar ben sekiz kilo aldımmm. tipim göstermiyo ama yinede çok endişeleniyorum sanki ilk beş ay için çok fazla gibi. sizcede öyle değil mi.ve her geçen gün artıyo kilom.

cnm benim boyum 165 cm, bende 55 kg başladım ve şu an 63 kgyum, doktorum normal dedi... zaten cnm özellikle bugünlerden itibaren haftada yarım kg almamız çok normal ... içini rahat tut...

Benim arkadaşımın abisi-yengesi doktordu, araştırmacıdırlar da;biberonda kesinlikle philips avent demişlerdi.
Ben avent alacağım.

benim eşim de çok araştırdı, biz de philips avente karar verdik biberon takımı, ısıtma ve sterilizatörde... ayrıca benden önce doğum yapan bütün arkadaşlarımda avent aldılar onlar da çok tavsiye ediolar...

kaç gündür giremiyorum hafta sonu malum gezmekten elim değmedi pzt okula gittim son ders izin aldım laylaylom atıl yuksele detaylıya gidiyoruz eşimle ha bu arada kaçtır yazıyorum ev alıcaz alıyoruz vs. diye en sonunda pazar gunu kara verdik evi almaya ama hemen teslim değil 20 ay sonra neyse pzt eşim ev işleri ile falan uğraştı malum kredi cırt ğırt işleri tam hallolmadı benim bordrom falan gerekmiş neyse saat 6 da atıldaki randevumuza gittim 5.30 gibi ordaydık trafik olur diye acele etmişz 6.15 geçe bizi adılar dr cum sağolsun süper babacan çok iyi bir adam psikolojimizi çok iyi anladığını düşünüyorum kuzucugumuzu inceliyoruz o tamam bu tamam su tamam bayaa uzun bir check listi var ordan o söylüyor çok güzeel falan diye hemşiresi tik atıyor eşimle bende heyecanlıyız tabii ağzımız kulaklarımızda aval aval ekrana bakıyoruz burna geldik uğraştı biraz tam ölçemedi bidaha denedi neyse sonra döneriz dedi diğer organlara devam ettik o tamam bu tamma süper çok iyi derken tekrar burun hadi kuzum göster falan diyor dr bende yavrucum hadi bakalım göster dr amcana diyorum neyse ölçtü falan ama dr tatmin olmadı bu arada ben panik olmiim diye sakinleştirioyr beni nyese birazdan tekrar döndük burna ölçtük ama maalesef kuzumun burnu haftasına göre kısa biraz 21+1 de gittim normalde 5.5 olmalı imiş amam bizimki 2.5-3.0 aralığında değerler çıkıyor
sonra açıkladı dünyada burunla ilgili araştımalr varmış bazı ırklarda burun kısa olurmuş onu falan söyledi ama tr de böyle bir çalışma veri yokmuş burun kısalığı hiç birşeyde olmayabilirmiş ama down sendromu belirtisi de olabilirmiş tabii tutamadım kendimi gözlerimden süzüldü dr üzdümmü seni diyor adamın işi bu yani bend euzuluyorum siz üzülünce diyor ondan sonra bunu anlamaın yolu amniyo dedi

(ki detaylıya başlamadan önce benim dr falan tanıdığından 3lü 4lü istememsini çoktakdir etti boşuna gereksiz amniyolara sebep oluyor dedi yani amac kesinlikle amniyo yapmaya çalışmak değil)

neyse işte bu burun kısalığı hiç bişeyin belirtiside olmayabilir bir kromozom anomaliside olabilir ama kromozom anomalisini destekleyecek başka hiç bişey yok 2lim iyi v.s.v .s
istersen ismaille (kendi dr um ) konuş ondan sonra istersen amniyo yaparız yok dersen de sen bilirsin ama ben öneririm dedi
bend ehemen yapalım dedi zaten 30 sn liş iş dedi bide araştırmalarımldan atıla çok güveniyordum kendisine sempati duydugum için hiç tereddüt etmedi hemen olsun dedim bana neler olacagını anlattı labaratuar kapanmıştı onun sahibini arda amniyotik sıvıyı bu gece dolapta muhafaza edip sabahtan eşimin teslim edecegini ailenin onayı olduğunu kendiside onaylıyormu diye sordu hersey ok lendi eşime isteseniz kalabilrisiniz dedi ama eşim hiç bir zaman bana yapılan mudehalelelri izleyemiyceğini söylediğinden aynen topukladı dayanmaz ziira biliyorum neyse iğne ile girildi bende ekrandan izliyorum çok can yakıcı bişi değildi sadece sıvıyı çkerken basıç hissettim bide psikolojik olarak bebeğimi düşündüğümden ona rahatsızlık verdiğimizden huzursuz omuştum neyse sıvı alındı sırıngalara baktım ismimi kontrol ettim sonra dr (venüs de bahsetmişti )fish var dedi 1 günde sonuç alırsınız %98-98.9 kesin sonuç veriyormuş fish fishde herşeyi istemedi dr trizomi 13-18 ve 21 e bakılacak
neyse tam sonuçta 2 hafta sonra çıkacak atıl drmuz tekrar kontrole de gelmemizi istedi 3 hafta sonra onada kontrole gidicez
velhasıl dünden beri yaşadıklarım bunlar ama moralim bozuk değil bişey çıkacağını düşünmüyorum içimde öyle bir his yok zaten eşimin burnuda çok uzun değildir kayınvalidemin daha da kısadır hatta
ve eşimin zekasıda takdire şayandır yani :)
burada sizleri okurken benimde başıma gelirmi ne yaparım ne zor falan derdim hatta bazen bencillik yapıp bebeğini kaybedenleri yazıyorlardı ya ilk zamanlar aman moralimizi bozuyorlar derdim ama şuan aileme söylemiyorum sadece eşim ve ben ve bebişimin teyzesi biliyor sizede anlatmak istedim ama gerçekten içimde kötü duyular yok ne yaparıım ben sorusu kafamda hiç dolaşmıyor kısacası
dün eve geldiğimizde o kadar yorulmuştum ki resmen sızdım yani kendimi çok kasmışım tabii şimdi fizh sonucumuz yarın saat 11 de çıkacak bakalım bakalım ne olacak :))
herkes kendine iyi baksın kendini güldürsün bebeklerimizin ihtiyacı var zira sağolsun kızım da dünden beri bana destek olurcasına anneyanındayın dercesine tekmelerini sıklaştırarak iyiyim sinyallerini yolluyorum annesi yer o minik cimcimesini bebeğim benim seni o kadar seviyorum ki başına bişey gelmesine katlanmam heralde yavrukuşum benim :)) bak gene ağladım gerke yok yaaa güzel şeylere odaklan bebiimi parka götürmek denize gitmek yürüyüşüne hayran kalmak ilk dişini merakla beklemek saçlarına takacağım tokların hayalini kurmak ... bunlarla ilgileniim dimi ...:)))

Bence hiçbir şey çıkmayacak o amniodan. İçini rahat tut diyecem ama zaten senin de içinde kötü bir his olmadığına göre sorun yok. Benim dr. açıklamıştı o da aynısını söylemişti burunla ilgili tr. de herhangi bir çalışma olmadığı için ben bakmıyorum demişti. Bi de burun çıkıntısı olmaması sorun demişti. ufak yada büyük farketmezmiş down send. lu bebeklerde hiç burun çıkıntısı olmazmış.

Yarın bize mutlaka haber ver.

efsung, canım yorucu bir gün geçirmişsin, geçmiş olsun. Kararlılığına ve pozitif düşüncene hayran kaldım. çok doğru yapıyorsun o testler içini rahatlatmak için yapılan şeyler ve kesinlikle kötü birşey çıkmayacak, böyle düşünmeye devam et. bu arada eviniz de hayırlı olsun, sağlıkla mutlulukla oturun.

ay zaten gözlerim ağrıyordu...şimdi tamamen iptal oldu...yazdıklarınızı okuyacam diye kastım gene...ama olmaz ki bu her gün her gün :P
biz çok yorulduk bugün malum ders artı kurs :(
arada kaçırdıklarım olabilir...
emotion ayrıntılın güzel geçmiş sevindim...
efsung canım çok fazla takıp da bebişine de yansıtma bişiler...bence herşey yolunda...güzel haberlerini bekliyoruz canımcım;)
eyeszay yazdıklarını okuyunca evlenmeden önce annemin bana şunu da al bunu da al işkencesi geldi aklıma...nasıl bi ruh halinde olduunu tahmin ediyorum...onu üzmemek adına he hee diyip bi çok şeyi aldım ama hepsi şu an bazalarda hurçlarda kullanılmamak üzere bekliyor ihihihi:)
bu arada davetiye isteyen arkideşlere yolladım davet...
ayyy bu akşam işim var çoookkk....pzr günü toplantı kesinleşti...sınavları okuyup bitirmem şart...birsürü evrak işi varrrrrrr...imdaaaaaaaaaaaaaaaaaaaat...
kaçtık biz...see yaa;)

efsung , cnm yaşadıklarını okurken napardım die düşündüm ve senin bu pozitif haline hayran kaldım... ama en doğrusunu yapıosun, benim içimden de bi ses herşeyin yolunda olduğunu sölüo... senin tatlı kızın belliki babasına benzemiş :)) inşallah yarın güzel hbrlerini alıcaz, dualarımız seninle...

eyeszay, ben de evlenirken çeyizdir fln die birrr sürü şey vermeye kalkmıştıı... bayaa kavgalar çıkmıştı bunlarla ilgili, seni çok ii anlıorum... ama ben bayaa sert bi şekilde tavrımı koyup sadece beğendiklerimi ayırmıştım içinden... gerçi bana kalsa onlarda gereksizdi sor kullandınmı die 40 yılda 1 :)) ama gönlü kırılmasın iştee.. anneler bölee, bizim de zamanımız gelio daha ii anlıcaz onları şimdiden sonraa :)) :16:

kizlar bu arada annem beni gerçekten deli edicek. allahaskina bana bi söleyin ben napiyim. simdi esim ve ailesi gelicek ya buraya. iste ben arabayla gelin demistim bebeğe aldiğimiz seyleri götürürüz diye. o zamana kadar baya biseyler alirim diye düsünüyordum. neyse annem simdi çikardi bütün çeyizimi. bunuda al sunuda al diye tutturmaya basladi. hani hepsine istemiyorum diyemedim. o kadar çok sey vardiki çünü. yani düsünün bi misafir gelir diye namaz seccadesi ve basörtüsü bile verdi. kim gelicek bana namaz kilan athinada. ama hadi millete gösteririm bu bizim kültürümüz falan diye aldim. tuttu bana yok bilmemneden diye bisürü gecelik verdi misafirlere verirmisim. hadi onlarida aldik. 40 tane havlu bornoz. tuttu dantelden perde ve mutfak takimi gibi bisi yapmis onlarida verdi bisey diyemedim. sora bisilerin üzerine koymaya danteller vermeye kalkti dedim anne bunlarin modasi geçti istemem. basladi aman aman ben buna ne kadar göznuru döktüm bilmemne. ki kullanmicam. gideceğim yerde istanbul değil yani. sora bebek seylerine geçti. su patiği anneannen bu patiği babaannen diye bisürü patik hirka. bi kismi hiç beğenmediğim renkler. güzel olanlari aldim tabi. sonra çikardi bana islenmis kundaklar. anne kundakmi var simdi dedim. biyere serersin al dedi. islenmis kol bezleri. güzel bebek elbiseleri vardi benimmis ben giymisim çok güzel diye saklamis. gerçektende çok güzellerdi onlari aldim. yikadik makinede hiç lekede kalmadi. zibin vardi bisürü onlarida aldim. bana alt değistirme biseyi dikmisler oda güzeldi renkleri onuda aldim. herseyede dantel islemisler. sora bide tabi çember tülbent falan vardi bi bavul. allahtan onlari al demedi. hatira diye kaynanana görümcene bilmemne götür dedi. anne görümce neki dedim:)) hiç bilmiyorum bunlarida. neyse aldim. sora dedim anne bu tülbentler bi bavul. bizim ailede çember takan. kapali bi kisiye rastlamadim daha ama bi bavul çember onlarin çeyizinde bile yoktur senin amacin neydi bunlari toplarken dedim. iste bunlar ceyizde yayilirmis eski adetlerinde kizin çok çeyizi var derlermis. göstermelik dedi. bide sünnet olunca sünnet düğününde bütün çeber süsleriyle yatak yapilir ondan konulur dedi. onu hatirliorum truvali benim annem yapiolar öle. neyse iste aman göz nuru aman o anneannenin aman bu bilmemkimin diye diye annem bana bi kamyon dolusu çeyiz verdi bunlari götürmemi istiyor. napicam ben bunlarla arkadaslar. kocaman dedğim evimin bütün dolaplari dolucak vallahi. acaba evin fotolarini gösterip büyük dedim diyemi bu annem çikardi bunlari anlamiorumki. adetler bilmemne diyerekten bu kadin bu hamile halimle bana kina gecesi yapip bide gelinlik giydirmesin simdi:)) panikteyim arkadaslar...:))
hahahahah bununla baş etmenin yolu yok çeyizde aynı sıkıntıyı yaşadım halada devam ediyoor napalım idare ediyoruz arada birde patlamlar olmuyo değil :)))
sağol canım bencede sorun çıkmayacak :)) benim kızım fındık burunlu sadece :))
Bence hiçbir şey çıkmayacak o amniodan. İçini rahat tut diyecem ama zaten senin de içinde kötü bir his olmadığına göre sorun yok. Benim dr. açıklamıştı o da aynısını söylemişti burunla ilgili tr. de herhangi bir çalışma olmadığı için ben bakmıyorum demişti. Bi de burun çıkıntısı olmaması sorun demişti. ufak yada büyük farketmezmiş down send. lu bebeklerde hiç burun çıkıntısı olmazmış.

Yarın bize mutlaka haber ver.

bizimkinde uzunluktan bahsetti dr muz ki bu dr a perinatologların piri diyorlar recep hasın falan hocası yani :)) bencede bişi çıkmayacak :)))

Unutmayın, kendinizi ne kadar rahatlatıp kaslarınızı gevşetebilirseniz,normal yolla doğumu o kadar kolay yaparsınız.Kadın Hastalıkları Doğum Uzmanı Op.Dr.Ayşe Duman’ın stressiz doğum için mutlaka denemeye değecek uygulanabilir önerileri var. Denemeye değer!

Sonunda kasılmalar başladı. Zaman geçtikçe sıklaşıyorlar da…Bu durumda en son ihtiyacınız olacak şey herhalde etrafınızdaki insanların size sakinleşmenizi söylemeleri olur.Doğumun daha kolay gerçekleşebilmesi için kasılmamanız gerektiğini elbette biliyorsunuz.Peki ama nasıl ? Dr.Ayşe Duman,annenin kendini rahat hissetmesini dolayısıyla doğumunun kolay gerçekleşmesini sağlayacak önerileri paylaşıyor:

Bilgilenin:Doğum sürecinde sizi nelerin beklediğini bilmeniz çok önemlidir.Çiftler,hem doğum atmosferini tanımalı hem de karşılarına çıkabilecek durumları öğrenmeliler.İlk adım,eşinizle beraber doğum kursuna katılmak.Ayrıca,doğum hakkında bilgi veren kitaplar okuyabilir;yeni anne olan arkadaşlarınızla konuşabilir ve doğum için önerilen ağrı kesici ilaçlar hakkında bilgi edinebilirsiniz.Korkularınızla bugünden yüzleşirseniz;doğum sırasında her şeyin planlandığı gibi gitmesi halinde paniğe kapılmazsınız.

Sıcak Ortam Hazırlayın:Rahat bir ortam,sizi sakinleştirir.Bazı hastanelerde size kendinizi evinizdeymiş gibi hissettirecek alternatif doğum odaları oluyor.Doğumunuz standart bir hastane olmasa bile,odanızı kişiselleştirmeye çalışın.Evden bir resim götürüp doğum odasına asabilir ya da yanınıza portatif bir müzik seti alabilirsiniz.Birçok kadın hafif müzikler dinlemenin kasılmalarını hafiflettiğini söylüyor.

Doğuma Güvendiğiniz Biriyle Gidin:Beraberken kendinizi çok rahat hissettiğiniz birinin yanınızda olması mucizeler yaratabilir.Birçok anne adayı,kız kardeşinin ya da en yakın arkadaşının doğumda yanında olmasını istiyor.Ayrıca,doğuma eşlik eden kişinin çocuk sahibi olması ve yaşadıklarının normal olduğunu söylemesi de anne adayını rahatlatır.

Hareket Edin:Dik ve aktif durmanız,hem düşüncelerinizi kasılmalardan uzaklaştırır hem de bebeğin doğum kanalına daha rahat inmesini sağlar.Doktorunuz izin verirse,yoga yapabilir,kısa süreli yürüyüşlere çıkabilir ve yavaş danslar edebilirsiniz.

Meditasyonu Deneyin:Doğum sırasında sakin kalmak için kullanılmaya başlanan yöntemlerden biri de meditasyon.Sayesinde doğum anksiyetesini daha çabuk atlatır,daha huzurlu olur ve dolayısıyla doğum sırasında daha az komplikasyon yaşarsınız.Kendinizi kucağınızda bebeğinizle çiçeklerin arasında düşleyin…

Rahatlayın:Hamileliğin son dönemlerine kadar aynı zamanda bel ağrısı nedeniyle uyku problemleri de yaşanabilir.Bu gibi durumlarda da rahat ve kaliteli bir uyku uyuyabilmeniz için özel olarak tasarlanmış hamile yastıkları kullanabilirsiniz.(Örneğin; Shuma Hamile Yastıkları) Hamile yastıkları gebelik döneminde anne adaylarının daha konforlu ve rahat uyku uyuyabilmesini sağlar.

Suyun gevşetici etkisi:Sıcak su yorgun kasların gerginliğini gevşetir ve sıkıntılarınızı azaltır.Su,rahatlatıcı etkiye sahiptir.Duşu sırtınıza ya da kasılmalarınızın en yoğun olduğu yerlere tutun.Doğum öncesi kısa bir duş ya da banyo sizi rahatlatabilir fakat doktorunuza da danışmalısınız.

Kendinizi Keşfedin:Her yöntem herkeste işe yaramayabilir.Örneğin,öğrendiğiniz nefes alma teknikleri işinize yaramıyordur da yastığı sıkmak sizi rahatlatıyordur.Size kendinizin neyi rahat ettirdiğini kendiniz bulmalısınız.Her kadının doğumu ona özeldir.

Masaj Hareketleri:Masaj,gerginliği üzerinizden atmanıza yardımcı olabilir.Yapılan masaj sonucunda endorfin salgılamaya başlarsınız.Boyun ya da ayak masajı,kasılmalarınızı bir süreliğine unutmanıza yardımcı olur.Eşiniz ya da doğum eşlikçiniz üç masaj tekniği uygulayabilir:

Kuyruk sokumu:Her kasılmada eliyle ya da tenis topuyla kuyruk sokumunuza bastırır.
Sırt ve bel bölgeniz:Parmak uçlarını hafifçe omzunuzda gezdirir ve aşağıya doğru iner.
Pelvis baskısı:Her kasılmada kalçalarınızı nazikçe geriye çeker.Partnerinizin bu hareketi,rahim ağzının açılmasına yardımcı olur ve bebek için yavaşça yol açılır.

alıntıdır...

canim bayildim buna yaa. yaa bebeconfort die bi araba var görüntüsü fena deil gibi duruo ama neden ucuz bu araba böle. almayi düsünen bi bilgisi olan falan varmi?

Canım bende Jokerden bebeconfort lolla aldım bikaç gün önce, anakucağıyla beraber indirimli 870 TL ödedik. broşurde sadece araba 699 tl görünüyor. biz aldığımızda extre indirim günüydü sanırım iyi fiyata aldık yani. kullanışlı güzel bir araba.

ben izmirdeyim, ama senin dediğin mtk şu otoban üzeri olan bir outlet olmasın. karabağlar çıkışlıydı galiba. bu arada, dükkanlar arıyorsa, kemeraltında barış bebe ve karşısında çok güzel bebek dükkanları var. kızlarağasının orda zaten bir sürü oda süsüyle bebek şekerleri var. bide aliağa menderes hattı üzerinde kocaman bir bebek dükkanı var. galiba Hello baby olması gerekiyor. sonra forumda mothercare var, zara var ve Agorada bir kaç dükkan var. ama en güzeli, kipa çiliye giden bir otoban varya, o otobandan çıkınca o kadar çok bebek mağazaları varki. arabayla giderken fark ettim. bebek mobilya dükkanları bakacaksan karabağlar-gaziemir yoluna git istemediğin kadar mobilyacı var. ben bu kadarını biliyorum. seninde bildiğin varsa haber verirmisin:)

teşekkür ederim canım
mtk yı merak ediyorum andy wawa nın outleti varmış oraya gitmek istiyorum
kemeraltındaki barış bebe ve mina bebeyi biliyorum kızım için 2 yıl önce çok alışveriş yapmıştık ama şimdi bana gereksiz pahalı geldi ikisi de
hello baby benim favorim hem fiyatler uygun oluyor hem de çeşit çok bol
ben çiğlide oturuyorum ama otobandan çıkınca dediğin bebek mağazaları nerde hiç dikkatimi çekmedi
mobilya için karabağlarda kardeşler bebe mobilya var biz oraya oda takımı yaptırmıştık
hem çok güzel hem de çok kaliteli malzeme ve işçilik kullanmışlar tavsiye ederim

burada da hep avent kullaniliyor. ama dikkat edin bpa olmasin, butun bpa li urunler turkiye gibi gelismekte olan ulkere gönderilmis cunku.

bu arada hastaneye biberon göturmeye gerek var mi yaaa? gerci ben mumkunse hic biberon kullanmamayi dusunuyorum ama hastanede gerekli olur mu acaba diye dusundum simdi.

kızlar bence bebekleri biberona alıştırın ki bir yere giderken sütünüzü sağıp bıraktığınızda sorun olmasın
ama biberon emziği anne memesine benzer olanlardan olsun
mesela avent gibi ya da medela yeni çıkarmış onun gibi nuby de iyi sanırım
ben avent ve first years diye bir marka kullanmıştım kızım hem emiyordu hem de biberon alıyordu hiç sıkıntı çıkarmadı bu konuda inşallah oğlum da her ikisini de alır. özellikle fisrt years ın emzik ucu çok farklı ama tr de var mıdır bilmiyorum hiç görmedim

bir de bence eğer alırsa kesinlikle bebişlere emzik verin yoksa sizi emzik olarak kullanıyorlar

ay zaten gözlerim ağrıyordu...şimdi tamamen iptal oldu...yazdıklarınızı okuyacam diye kastım gene...ama olmaz ki bu her gün her gün :P
biz çok yorulduk bugün malum ders artı kurs :(
arada kaçırdıklarım olabilir...
emotion ayrıntılın güzel geçmiş sevindim...
efsung canım çok fazla takıp da bebişine de yansıtma bişiler...bence herşey yolunda...güzel haberlerini bekliyoruz canımcım;)
eyeszay yazdıklarını okuyunca evlenmeden önce annemin bana şunu da al bunu da al işkencesi geldi aklıma...nasıl bi ruh halinde olduunu tahmin ediyorum...onu üzmemek adına he hee diyip bi çok şeyi aldım ama hepsi şu an bazalarda hurçlarda kullanılmamak üzere bekliyor ihihihi:)
bu arada davetiye isteyen arkideşlere yolladım davet...
ayyy bu akşam işim var çoookkk....pzr günü toplantı kesinleşti...sınavları okuyup bitirmem şart...birsürü evrak işi varrrrrrr...imdaaaaaaaaaaaaaaaaaaaat...
kaçtık biz...see yaa;)

efsung , cnm yaşadıklarını okurken napardım die düşündüm ve senin bu pozitif haline hayran kaldım... ama en doğrusunu yapıosun, benim içimden de bi ses herşeyin yolunda olduğunu sölüo... senin tatlı kızın belliki babasına benzemiş :)) inşallah yarın güzel hbrlerini alıcaz, dualarımız seninle...

eyeszay, ben de evlenirken çeyizdir fln die birrr sürü şey vermeye kalkmıştıı... bayaa kavgalar çıkmıştı bunlarla ilgili, seni çok ii anlıorum... ama ben bayaa sert bi şekilde tavrımı koyup sadece beğendiklerimi ayırmıştım içinden... gerçi bana kalsa onlarda gereksizdi sor kullandınmı die 40 yılda 1 :)) ama gönlü kırılmasın iştee.. anneler bölee, bizim de zamanımız gelio daha ii anlıcaz onları şimdiden sonraa :)) :16:

yaaa ama ben gereksiz seyi evde hiç sevmeyen biriyim. bide ben çok uzağa gidicem yani bebeğin daha luzumlu seylerini alicaktim simdi napicam bu kadar seyle hiç bilmiyorum. bosanmaya kalkarsak bide yandim:))

yaaa ama ben gereksiz seyi evde hiç sevmeyen biriyim. bide ben çok uzağa gidicem yani bebeğin daha luzumlu seylerini alicaktim simdi napicam bu kadar seyle hiç bilmiyorum. bosanmaya kalkarsak bide yandim:))

haklısın cnm ama naapcaksın emir büyük yerden :))) amann Allah korusun, boşanma fln ağzına bile alma şekerimm... zaten zor barıştınız, hepimiz dualarla seferber oldukk :)) peki sen babanla olan meseleyi hallettinmi hani "babam pek onaylamıo bu durumu" demiştin yanlış hatırlamadım dimi??

Canım bende Jokerden bebeconfort lolla aldım bikaç gün önce, anakucağıyla beraber indirimli 870 TL ödedik. broşurde sadece araba 699 tl görünüyor. biz aldığımızda extre indirim günüydü sanırım iyi fiyata aldık yani. kullanışlı güzel bir araba.

yani ben travel system istiyordum aslinda. bugaboo yu çok beğenmistim. var bikaçtane daha. e travel system olunca daha pahali oluyor gibi o zaman. ama tatli bi araba yani.

haklısın cnm ama naapcaksın emir büyük yerden :))) amann Allah korusun, boşanma fln ağzına bile alma şekerimm... zaten zor barıştınız, hepimiz dualarla seferber oldukk :)) peki sen babanla olan meseleyi hallettinmi hani "babam pek onaylamıo bu durumu" demiştin yanlış hatırlamadım dimi??

haha saka yapiorum jnm benim. allah hayirlisini yapsin herseyin. iste annem aldi gitti konusmaya babamla bakalim. eve gelince kiyametmi kopucak sakinmi olucak beklioruz.

canım benim annemde aynısı..memlketiniz neresi? ben istanbula geldim..annem çeyiz serelim diyor..yani serelimde kim bakacak..burda tanıdğım doğru düzgün insan yok..yine serdik içinde kalmasın diye..cidden kadın yıllarını verdi onla için hatrı kalmasın diyeserdik..

kızlar selam nasılsınız? bi fikir alacaktım sizden , kraf ın dondy diye bi ürünü var. mama sandalyesi olarak geçiyor ama, 6aya kadar sallanan beşik olarak ve daha sonrasında ana kucağı ve en sonrada mama sandalyesi olarak kullanılabiliyormus. fiyatı 400 tl civarında hem sallahnası hemde muzık calması cezbettı acıkcası benı. ve 3 urun bır arada dıye dusununce ucuzada geliyor. sizde bi bakarmısınız kullanışlımı?:49:

Back