kizlar bu arada annem beni gerçekten deli edicek. allahaskina bana bi söleyin ben napiyim. simdi esim ve ailesi gelicek ya buraya. iste ben arabayla gelin demistim bebeğe aldiğimiz seyleri götürürüz diye. o zamana kadar baya biseyler alirim diye düsünüyordum. neyse annem simdi çikardi bütün çeyizimi. bunuda al sunuda al diye tutturmaya basladi. hani hepsine istemiyorum diyemedim. o kadar çok sey vardiki çünü. yani düsünün bi misafir gelir diye namaz seccadesi ve basörtüsü bile verdi. kim gelicek bana namaz kilan athinada. ama hadi millete gösteririm bu bizim kültürümüz falan diye aldim. tuttu bana yok bilmemneden diye bisürü gecelik verdi misafirlere verirmisim. hadi onlarida aldik. 40 tane havlu bornoz. tuttu dantelden perde ve mutfak takimi gibi bisi yapmis onlarida verdi bisey diyemedim. sora bisilerin üzerine koymaya danteller vermeye kalkti dedim anne bunlarin modasi geçti istemem. basladi aman aman ben buna ne kadar göznuru döktüm bilmemne. ki kullanmicam. gideceğim yerde istanbul değil yani. sora bebek seylerine geçti. su patiği anneannen bu patiği babaannen diye bisürü patik hirka. bi kismi hiç beğenmediğim renkler. güzel olanlari aldim tabi. sonra çikardi bana islenmis kundaklar. anne kundakmi var simdi dedim. biyere serersin al dedi. islenmis kol bezleri. güzel bebek elbiseleri vardi benimmis ben giymisim çok güzel diye saklamis. gerçektende çok güzellerdi onlari aldim. yikadik makinede hiç lekede kalmadi. zibin vardi bisürü onlarida aldim. bana alt değistirme biseyi dikmisler oda güzeldi renkleri onuda aldim. herseyede dantel islemisler. sora bide tabi çember tülbent falan vardi bi bavul. allahtan onlari al demedi. hatira diye kaynanana görümcene bilmemne götür dedi. anne görümce neki dedim:)) hiç bilmiyorum bunlarida. neyse aldim. sora dedim anne bu tülbentler bi bavul. bizim ailede çember takan. kapali bi kisiye rastlamadim daha ama bi bavul çember onlarin çeyizinde bile yoktur senin amacin neydi bunlari toplarken dedim. iste bunlar ceyizde yayilirmis eski adetlerinde kizin çok çeyizi var derlermis. göstermelik dedi. bide sünnet olunca sünnet düğününde bütün çeber süsleriyle yatak yapilir ondan konulur dedi. onu hatirliorum truvali benim annem yapiolar öle. neyse iste aman göz nuru aman o anneannenin aman bu bilmemkimin diye diye annem bana bi kamyon dolusu çeyiz verdi bunlari götürmemi istiyor. napicam ben bunlarla arkadaslar. kocaman dedğim evimin bütün dolaplari dolucak vallahi. acaba evin fotolarini gösterip büyük dedim diyemi bu annem çikardi bunlari anlamiorumki. adetler bilmemne diyerekten bu kadin bu hamile halimle bana kina gecesi yapip bide gelinlik giydirmesin simdi:)) panikteyim arkadaslar...:))
:))) canim kolay gelsin sanaaa aynen bende 3 senedir gidip geldikce annem her seferinde biseyler göndermeye calisiyo 3 senedir bitiremedi yanii :))) insan kirmak istemiyo ama kullanmicagi seyler de evde fazlaliktan baska bisey yapmiyo bakalim ben simdi gittigimde neler vericek bana almam icin cok meraktayim :)