2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

caım benim arkadaş kullandı.çok memnun kaldı..ama o bebeği 3 aylıkken işe döndü...o almak zorundaydı..sütü sağıp eve bırakıyordu...senin gerek yok bence..çünkü yanında olacaksın..ama tabi sütün gelmezse ozaman düşünebilirsin...

kızlar aslında şu açıdan düşünmekte faydalı olabilir, ne kadar bebeklerimizin daima yanında olacak olsak da sütümüzü sağıp arada bir biberonla besleme bize esneklik kazandırıp, eşimizin ya da diğer aile üyelerinin de bebeğimizin beslenme sürecine dahil olmasını sağlar... okuduğum kaynaklara göre önceliği tabiki emzirmeye verip bebeğimiz 4-6 haftalık olduktan sonra ek olarak anne sütlü biberona başlanabilir...

benim ebem şöyle bir şey söyledi, emzirirken bizim bebeğe ihtiyaç olandan ilk zamanda sütümüz daha fazla geliyormuş, ondan şu pompayla fazlasını toplayıp sonra deep freeze koyurmuşsun yada buzdolabına. sonra 24 saat içinde o sütü kullanıyormuşsun. böylecelikle dışarıya bir yere çıkarken başkası bebeğini emzirebilirmiş. yani bebeğin yanında ne kadar olursan ol bazen bir durum çıkar çocuğu birisine bırakmak zorunda kalırsın, o zaman işine çok yarar.
ayrıca grip falan olduğunda bebeği emziremiyormuşsun. işte o zaman hep yedek süt bulundurmak gerekiyor. onun için yine bu makinaya ihtiyaç olur.
ama sen istersen şimdi direk alma, çocuk olduktan sonra ihtiyaç duyarsan alırsın, bence:)
zaten baktığım her dükkanda vardı.
ismi tam olarak Elektrikli Madela Swing olarak geçiyor. fiyatı tabloda verdiğim gibi 150 tl.

p.s. bu arada, kızlar şunu unutmayın, mikrodalgada veya direk ısıtması yasakmış, o zaman tüm besinler ölüyormuş, onun yerine süt dolu biberonu kaynar suyun içinde bekletiyormuşsun. bunu emzirme kursunda söylediler

Bu arada kızlar buğün dükkanda gördüm şu kuvvet için 2009 annelerin tavsiye ettikleri SeviBebe 3 pozisyonlu mindar baya kullanışlı geldi. kesinlikle file almaktan vazgeçtim, direk bunu alacağım.

bide eczanedeyken şu burun için olanAğızdan olanı Otribebe aspiratörü aldım. umarım annelerin tavsiye ettikleri kadar kullanışlı gelir. ordaki anneler pompalıyı hiç tavsiye etmediler. bende hiç pompalıya bakmadım direk bunu aldım. zaten sistemde karışık gelmedi:)

Son düzenleme:
kızlar yaa benden pembe leke geliyo yinee

durumu şöyle yazayım
ben 2 haftadır eşimden ayrıydım. plasenta previadan kaynaklı geçirdiğim kanama sebebiyle ilişki yasaktı zaten. 1 ay önceki kontrolde dr plasenta problem çıkarmayacak gibi duruyor demişti. ilişkinin yasak olduğunu tekrarlamadı. ama biz yine de yapmadık bişi. bu gece eşim tam içime girmedi ama biraz girdi. fakat biz son 2 aydır ilişkiye girmediğimizden canım yandı. wc de de pambe leke geliyo. ama tahminimce tahrişten kaynaklı. eşim askerden gelince de olmuştu. akıntım pembe diil kesinlikle. ordan anladım rahimden gelen bi kanama olmadığını
aranızda böyle uzun zaman sonra ilişkiye girince kanaması olan var mı. yarın kontrolüm zar zaten dr a tekrar sorcam aama içim rahat etmedi

bu arada kiloduma falan gelen bi kan yok. sadece wc de çok silinince geliyo ama canım da yanıyo. tahriş olmuş galiba :)

Son düzenleme:

benimde eşim askere gittiğimde ben 4 haftalık hameliydim. sonra 7 haftalıyken biz iki günlük görüşmüştük ve ilişikide böyle bir sorun olmadı. sonra zate kaç ay görüşmüyoruz:) ancak bencede tahriştir ama sen yine doktoruna baktır, garantili olsun diye.
umarım bir şeyin çıkmaz

zaten önemli bir şey olunca baya kanıyormuş, akrabamdan biliyorum

Son düzenleme:

canım birde şöyle bir durum var. göğüsler çok çabuk tahriş olabiliyo ablamdan biliyorum onunki iyice yarılmıştı çok kötüydü kanıyodu emzirirken o bi yandan ağlıyodu bebek bi yandan . ablam göğsü iyileşene kadar hep elektrikli pompa kullandı . o da öğretmendi ilk 6 ay kendisi baktı . yaında olucam gerekli olmaz diye düşünme bence inşallah böyle bi durumla karşılaşmayız tabiki de ... bence çok gerekli birşey

Günaydınnn kızlar...

Yaa kızlar cmt rüyamda bebişimi gördüm. Burda okudum kanguru mu, ana kucağı mı.vs. Araştırdım durdum. Rüyamın bütün konusu bebişin taşınması üzerineydi. Bööle mavi tulum giydirmişiz yüzünü gördüm resmen,ağırlığını hissettim ordan oraya taşıyodum .

Dün de kabuslarla dolu bi geceydi, eşim uyandırdı ağlıyodun diye, tam hatırlamıyorum.
Bu hafta sonu randevum var. Dengem şaştı herhalde...

çok sağol canım cevabın için
yok öyle 3 hafta sonra falan olunca bizde de problem olmuyodu da. 2 aydır yapmayınca vajinam çok daralmış galiba. sabah uyandım herhangi bi leke yok. zaten gelen pembe kan da çok silince geliyo.hemen giriş kanıyo farkediyorum. sildiğim yer de acıyo zaten.. offf hep böyle oluyo..
bende var bi darlık galiba :)

ama oğlum fıkır fıkır şükür Allahıma.. bütün gece döndü tekmeledi durdu :)

gunaydin kizlarrr

eyeszay cnm benim doktorum da bag.cadd. fetus'u onerdi
int.de bulamadim

sen de int.adresi, telefonu var mi? ozelden yazabilir misin bana ??

canım endişe etme, geçen gün doktoruma gittiğimde alttan muayene etti.ve kanaman olursa korkma dedi elle muayene ettiğim için olur dedi ama olmadı..ilişkiyede girdiğimzde olmuyor bende, ama bebekle ilgili bir sıkıntı yoktur rahat ol

günaydın güzel anne adyları, işlerimin yoğunlğundan çok sık uğrayamıyorum.umarım herkes iyidir..geçmişide okuyamadım:44:

Günaydın kızlarrrrr....

Canım ben idil baby'nin 20'li setini aldım. Hatta ciciler topiğinde paylaştım. Diğerlerine göre biraz pahalı ama önemli olan hoşumuza gitmesi

valla eşim zaten çok geç geliyor eve...yanımda birilerinin olcağınıda sanmıyorum...benim için gereksişz diye düşündüm...ayrıca biberonla emzirmenin ne faydası varmış...

canım arkadaşımın memnun kaldığı dedim ürün 300 tl olan fyatıda epey var...gerçi sütüm gelmezse mecburan alıncakhttp://www.e-bebek.com/gogus_pompalari/medela/medela_mini_elektrikli_ve_pilli_sut_pompasi/MED-5341

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…