• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar slmmm
ya bebişlerinizin hareketlerini göbeğinizin neresinde hissediyosunuz.sanki beim bebiş çok aşşagıda hareket ediyo gibi geliyo bana.göbek deliğimin 4-5 parmak aşşağısında.

canım benimde hemen hemen aynı yerde..şeyimin hemen üstünde:9: hatta önceleri bebek indi heralde diye düşüdnüm..dr. normal dedi...

yaaa iyi ya aklıma çok takılıyodu aynen anlatmak istediğim yer aynen orası işte:))kontrolüme var daha sağol tatlım

yaaa iyi ya aklıma çok takılıyodu aynen anlatmak istediğim yer aynen orası işte:))kontrolüme var daha sağol tatlım

dr.a dedim göbek deliği kısmına çıkmış olması gerekmiyomu diye..dr.da rahmin oraya çıktığını bebeğin halen aşağıda olduğunu söyledi..bende çok korkuyordum..bebeğin hareketleri kalp atşı gibi bazen öle atıyoki afedersin şeyimdede hissediyorm..ozaman indi sanmıştım..dr.da bebek yön değiştirdiği içinde oraya baskı yaptığını söyledi..normal dedi...

benim de sizlerle hemen hemen aynı yerlerde kızlar :emir_bebek:
arada bazen sert oluyor...ayyyyyyyy diyorum birden ..eşim panikliyor eheuehe;)
yemek yerken çok fena hareket ediyor benimki yaa...yirim onu yirim:9::9::9:

erkek tesyzesi ::nazar:

ayyy Allah korusun görüyomusun bak.alırken çok incelemeli keskin hemen kopan şeyler almamalı.

canım ikiside çok harika.bend e bu sitey bakmıştım ve çok beğenmiştim.fakat özelliklerini okurken çin malı olduğunu ev markanın israile ait olduğunu gördüm.türk malı tercih ettiğimiz için artık bunun başka markalarına bakarım ben.

kanguru diye yaz google canım.ben int. araştırdım kitaptan d eğil söylediklerim.annelerin tavsiyeleri var.farklı kluplerdeki a nnelerde konuşmuş kendi aralarında.dr lar öenrmiyor demişler 3 aydan önce..kucağında da taşıyabilirsin canım bebeğini , bir de illaki sokkatata vücudumuza yapışık olması gerekmiyor.evde zaten hep kuak kucağa oluruz.emzirriiz öperiz koklaraız...o yüzden çok üzülcek bi durum yok.ben çok şeker olduğu için almak istiyordum.bebeğim zaten hep benim koynumda olacak..kışın taşıması zor olur hem kendimizde kaban hem bebekte mont...bana uygun değil ama sana uygunsa sen alırsın.mesela eyesnaza çok uygun , kıyılarda yaşayanlara da...

canim iste keske kopsaymis aslinda. kopmamis ki kesmis. off evet çok dikkatli olmak lasim. allah kimseye vermesin öle acilar. hepimizin cani bebislerimiz.

haklisin canim,buranin kisi gibi kis turkiye'de yok ama kanguru cok yaygin kullaniliyor. biliyorum tr de yaygin degil ama ben cok arastirdim ve benim yasam tarzima kangurunun daha uygun olacagini dusunuyorum. sokaktayken gurultu icinde bebek anneye daha fazla ihtiyac duyabilir diye demistim,onemli olan kendini guvensiz hissettigi anlarda da yaninda olabilmek. tabii herkesin kendi gorusu,kendi cocugu :) bebek arabasi alacaksan anakucagi da takilan modellerden alirsan ilk dogdugunda da rahat rahat gezebikirsin,hem cok tatli duruyor ana kucagi takilanlar:) ana kucagindedigim hani sunyatak gibi olan ana kucaklari. en rahat ve sagliklimolani o sanirim.

aynen banada çok uygun. hani çok uzun kalirsa sirt ortapedisini etkileyebilir belki o yüzden illa yanima bisey alirim. ama ben çok seviyorum ve senin dediğin gibide bağlari güçlendiriyor bencede.

cnm cok sagol,
insallah haftaya da sen ogreneceksin artik canim benim

amin cnm, cok sagol
hepimize de...

evet cnm yaa sonunda valla
kizim diye sevmek cok baska oluyormus,
cok cok mutlu oldum valla

cnm doktor bi yorum yapmadi,
ben kilosunu sordum, 400 gr civari dedi
bıoyunu sordum, artik boyunu tam dogru olcemiyoruz goruntuye sigmadigi icin dedi, ama tahmini 20-22 cm olabilir dedi

ama bence yaklasik soylemistir

kizlar +-50gr diyorlardi
yyani belki de350 grdir bilmem

masallah diyim bebikime yaaa:nazar: :nazar: :34: :34:

cnm ayrintilida kac gr olctuler seninkini ?

evet cnm,
bugun ilk kez kiz seylerine baktim,
cok tatlilar yaa

dogum tarihi degismedi cnm,
bizim doktor yanlis mi olctu ki acaba, Allah allahh:26:

368 gram cnm

kizlar ayrintililari nerde ve kaca cektirdiginizi yazabilir misiniz?

fetus da canim bağdat caddesi. doçent bi perinatolog çekti. 260 lira sskm yok bnm. dvd fotoğraf falanda var

canım benimde hemen hemen aynı yerde..şeyimin hemen üstünde:9: hatta önceleri bebek indi heralde diye düşüdnüm..dr. normal dedi...

kizlar benimde öleydi tam üzerinde. simdi bir iki gündür biraz daha yukarida. ama hala zaman zaman asaği iniyor.

kizlar
pekcok yerde hastane cikisi baktim

en cok begendigim idil bebenin 20li seti oldu,
kumasi cok harika, yumusacik. renkelri modeleri de cok hos (hele kiz icin olani )

117 tl idi

biraz daha dusuneyim, paraya kiyip alicam olmazsa

yani icinden 3 takim cikiyor, battaniye, havlu da var.
hastane cantana bitek bunu at gotur, yeter, baska takima tuluma gerek kalmiyor

iyi mi sizce ??

canım netten baktım dediğin seti göremiyorum..merakta ettim...linki gönderebilirmisin?

kızlar slmmm
ya bebişlerinizin hareketlerini göbeğinizin neresinde hissediyosunuz.sanki beim bebiş çok aşşagıda hareket ediyo gibi geliyo bana.göbek deliğimin 4-5 parmak aşşağısında.

bende bunu hep söylicem söylicem unutuyorum
benimde göbek deliğimin 3 4 parmak altında hareket ediyo
korkuyodum neden yukarı çıkmıyo diye bu hafta kontrolüm var soracaktım dr a
yanıtlayan arkadaşlara teşkürler

:16:

cnm küvet fileleri kullanışsız diye duydum ben
sevi bebede 3 pozisyonlu kullanılan bişi varmış bende ona bakmak istiyorum o daha kullanışlıymış,bebek filesi alan kişiler sonradan bu 3 pozisyonlu kullanılan şeye dönmüşler ve fileye verilen para boşuna demişler öyle okudum 2009 aralık anneleri topiğinde..bilgine...

ben kullanmayı düşünmedim hiç ablamda almıştı hemde bebeği haziranda doğmuştu bi kere bile kullanmadı bende almayı düşünmedim..benim tarafımdan çıkarabilirsin onayı geldi cnm sana.:1:

Ben bebek filesi almayı düşünmüyorum canlar. Annem dışarıda durur ben küvetin içinde yıkarım anneme veririm.

kizlar bebek arabasina ne karar verdi herkes. birde su park yataklardan bakan varmi?? simdi ben 1 ay sonra allah nasip ederse de yine kavga etmessek athinaya gideceğim. iste su anda babamiz yeni büyük ev bakiyor bi odasini bebek odasi yapalim diye bide esyalari falanda değistiriomus xixi. simdi ben diorumki burda oraya göre ucuz olan seyleri aliyim en azindan. beni arabayla almaya gelicek zaten uçakla gidemem diye. hem arabaya koyariz bunlari. o yüzden su travel system arabalardan aliyim ama hangisi?? bide iste listemize göre gidip eminönünden bisiler bakarim alirim temel seyleri. geri kalanlari ordan aliriz dimi. simdi kriz varya böle hersey pahalilandi ilginç bisekilde orda. ordan mümkün değil alamayiz biçok seyi. bide simdi yeni ev esyalar. ben temel seyleri tamamliyim bari diorum.

Canım sanki uçakla gitsen daha iyi değil mi? 7. aydan sonra uçak yasak. Sen 1 ay sonra uçağa binebilirsin. Söyleyeyim ben 1 ay önce araba ile bursa - istanbul arası gittim kuyruk sokumum sanki kanca şeklini alıp bana battı. 2,5 saat dayanamadım.

haklisin canim,buranin kisi gibi kis turkiye'de yok ama kanguru cok yaygin kullaniliyor. biliyorum tr de yaygin degil ama ben cok arastirdim ve benim yasam tarzima kangurunun daha uygun olacagini dusunuyorum. sokaktayken gurultu icinde bebek anneye daha fazla ihtiyac duyabilir diye demistim,onemli olan kendini guvensiz hissettigi anlarda da yaninda olabilmek. tabii herkesin kendi gorusu,kendi cocugu :) bebek arabasi alacaksan anakucagi da takilan modellerden alirsan ilk dogdugunda da rahat rahat gezebikirsin,hem cok tatli duruyor ana kucagi takilanlar:) ana kucagindedigim hani sunyatak gibi olan ana kucaklari. en rahat ve sagliklimolani o sanirim.

Ben de kanguru taraftarı olanlardanım ve erkek bebekler için sakıncası yokmuş. Çocuk dr. arkadaşıma sordum. Babybjörn ün kangrulara kılıfı var kışın kullanmak için.

kızlar bilin bakalım biz nerden geliyoruz...
modokoya gittik eşimle....2 hamiş ve eşleri modoko yollarındaydık bütün öğlen .....yaklaşık 10 tane falan bebek mobilya mağazası dolaştık...fiyatlar uçmuş bu yıl...en basit oda takımları...yatak(büyüyen),dolap,şifonyer felan 2500 civarı 4000lere kadar gidiyor...
bikaç mağazada model beğendik biz eşimle...ama sadece büyüyen yatak ve dolap alacağız gibi ...onlar da 2000civarında falan...
taksit 8 ay felan ...siparişi verdikten 30 ile 45 gün içinde teslim ediliyormuş ürünler...odayı boyatma,havalandırma ve bebişlerinizin doğma günlerini hesaba katarak(tahmini de olsa) çok geç kalmayın derim ben...öperiz sevgiyle;)

Ben de modokoyu merak ediyordum saol bilgi verdiğin için. Bursa ile aynıymış fiyatlar boşuna gelmeme gerek kalmadı. :)) Dün babamızla sanayiye gittik ben eşyalaraı masif olsun istiyorum. Bebek odasını yaptırmaya karar verdik. Mimar bir arkadaş da dekora yardımcı olacak. :66:

kizlar

kumasi cok harika, yumusacik. renkelri modeleri de cok hos (hele kiz icin olani )

117 tl idi

iyi mi sizce ??

İçine sindiyse al bence :21:

kizlar ayrintililari nerde ve kaca cektirdiginizi yazabilir misiniz?

Canım öncelikle gözün aydın sonunda öğrendin cinsiyetini. Ben ayrıntılımı prof. dr. recep has a yaptıracağım 300 TL fiyatı cd de verio. Sdkhn aslında dün gidecekti yazdı mı acaba? Ben denk gelmedim yazdıysa.

Sdhkn neredesiiin bilgi ver bizeeeee :))

kizlar ayrintili dediginiz 2boyutlu da oluyor mu? ben burada 2 boyutlu ultrasona girdim ama goruntu cok netti,bebegin parmaklarini bile doktor soylemeden daha farkedebildim. boyke bir sey mi ayrintili dediginiz?

kizlar ayrintili dediginiz 2boyutlu da oluyor mu? ben burada 2 boyutlu ultrasona girdim ama goruntu cok netti,bebegin parmaklarini bile doktor soylemeden daha farkedebildim. boyke bir sey mi ayrintili dediginiz?

Detaylı 2D 3D 4D olması farketmiyor bildiğim kadarıyla dr. çocuğun gelişimini takip ediyor. İç organlar, bebeğin uzuvları, beyin gelişimi vb. gibi durumları inceliyor. Çocukta herhangi bir anamoli gelişme riski var mı ona bakılıyor.

Detaylı 2D 3D 4D olması farketmiyor bildiğim kadarıyla dr. çocuğun gelişimini takip ediyor. İç organlar, bebeğin uzuvları, beyin gelişimi vb. gibi durumları inceliyor. Çocukta herhangi bir anamoli gelişme riski var mı ona bakılıyor.

tamam canim cok sagol,bebegin organlari incelenmisti o zaman sorun yok.

ben birde de mobilya markasini duydunuz mi hic onu merak ediyorum. hepsiburada.com da de mobilyanin buyuyebilen bebek yataklarindan birini begendim de, netten almadan once kullanan birileri varsa onlara danismak istiyordum. bu markayi hic duydunuz mu?

arkadaşlar bende ayrıntılı ultrasona girdim ve dr. ayrıca para almadı.cd.mizide verdi...ekstra epey ücret almışlar..çok şaşırdım...

İyi pazarlar herkese.....

Canım geçmiş olsun, inş. bir sorun yoktur. içinizi ferah tutun.

Normal düşünüyorum, inş öyle de olur.

gözün aydın canım... Bir prensesimiz daha oluyor :nazar::nazar::nazar:

Ben bebeconford lolla aldım, çok beğendim ben, incele istersen.

bakayım barı canım ınceleyeyım sağol

kizlar

117 tl idi

iyi mi sizce ??

ben d e idile baktım beğendim hatta.ama 10 lu.bizim burda mağazası yok int. alıcam ben.beğendiysen a l canım.sonuçta birsürü parçası var on un da..

tamam canim cok sagol,bebegin organlari incelenmisti o zaman sorun yok.

ben birde de mobilya markasini duydunuz mi hic onu merak ediyorum. hepsiburada.com da de mobilyanin buyuyebilen bebek yataklarindan birini begendim de, netten almadan once kullanan birileri varsa onlara danismak istiyordum. bu markayi hic duydunuz mu?

sen deyince ben baktım hepsi burdaya.. markayı bilmiyorum ama.model benim çilekten alacağım safari setine ne kadar benziyor :)) şaşırdım görünce...

ben daha önce hepsi burdadan 2 kapılı dolap ve portmanto aldım.adoreydi markası ve çok kaliteli çıktı.ama o marka nasıl bilmiyorum canım...

bana önümüzdeki cumartesi tekrar detaylıda bakılacak.inş bi sorun çıkmaz.kesin sonuçlarda gelmedi henüz 16. gün bitti bugün o güne kadar gelse bari hayırlı haberler....

benim 20+3'de ayrıntılı dediğim renkli obstetrik dopplerdi arkideşler...
bi de 4D bebişin bütün organları incelendi...
Bilgilendirme amaçlı paylaşıyorum
DOPPLER ULTRASONOGRAFİ RENKLİ YA DA RENKSİZ OLABİLİR.

GEBELİK SIRASINDA YAPILAN DOPPLER İNCELEMESİ (OBSTETRİK DOPPLER) BEBEĞE AİT SAKATLIKLARIN ARAŞTIRILDIĞI İKİNCİ DÜZEY ULTRASONOGRAFİ (DETAYLI ULTRASONOGRAFİ) DEĞİLDİR .DOPPLER KAN DAMARLARINDAKİ AKIMIN ÖZELLİKLERİNİ İNCELER .

Doppler ultrasonografi Doppler donanımı olan ultrasonografi cihazlarıyla yapılmaktadır.Bu cihazlar daha maliyeti olduğundan daha az sayıda bulunmaktadır.Doppler uygulamaları ayrıca özel deneyim gerektirdiğinden bazı hekimlerin hastalarını başka bir merkeze yönlendirmesi söz konusu olabilir.

Gebeliğin 20. haftası civarında yapılan doppler ultrasonografide rahimi besleyen kan damarlarındaki (Uterin arterler sağ ve solda olmak üzere genelde iki tanedir) kan akımının özellikleri gebeliğin ilerleyen haftalarında bebekte rahim içi gelişme geriliği (IUGR) ya da annede preeklampsi gibi sorunların gelişme olasılığı hakkında fikir verebilir. Gebelik boyunca rahime giden kan akımı yaklaşık 10 kat artar.Bu kan akımı için yeni damar oluşmamakta ,damarların esnekliğive artan akan akımını mümkün kılmaktadır. End diastolik çentik kan akımının grafiğe döküldüğü doppler incelemesinde ortaya çıkan bir görüntüdür. Bu çentiğin izlenmesi damarlardaki esnekliğin yeterli olmadığı ve kan akımında ilerleyen gebelik haftalarında gerekli olacak artışa uyum sağlayamayacağının bir göstergesi kabul edilebilir. Bu incelemenin tüm gebeliklerde uygulanması konusunda bir fikir birliği yoktur.Bugün için ileri anne yaşı,hipertansiyon, diabet gibi risk faktörleri bulunması durumuında ve önceki gebelerde preeklampsi ve rahimiçi gelişme geriliği sorunu olan anne adaylarında uygulanması daha doğru bulunmaktadır.20 hafta civarında saptanan çentiklerin bir bölümü 24. hafta civarında kaybolmaktadır. Bu durum komplikasyon riskinin azaldığını işaret eder.Yine çift taraflı (sağ ve sol uterus atardamarlarında) çentik izlenmesi tek taraflı çentik izlenmesinden daha riskli bri durumu işaret eder

Göbek kordonunda bulunan umblikal arter damarlarında (Göbek kordonunda plasentadan bebeğe oksijenli ve besin içeren kanı taşıyan tek bir toplardamar ve bebekten gelen karbondioksitten zengin ve atık maddeler taşıyan kanı plasentaya taşıyan iki atardamar bulunur.Bu durum alışageldiğimiz atardamarda oksijenden zengin kan bulunması halinin tersidir) kan akımın özellikleri de bebeğin plasentadan yeterli oksijen ve besin alıp almadığını gösterebilir. Bebeğe ait çeşitli damarlardaki akım özellikleri ile birlikte değerlendirildiğinde plasental yetmezliğin ekarte edilmesinde en güvenilir yöntemlerden biridir.Bu yöntemle anne karnında oksijensiz kalma riski olan bir bebeğin doğurtulması gereken zamanın belirlenmesi kolaylaşır.

Fetal Ekokardiografi
Son onbeş yılda ultrasonografi teknolojisinde sağlanan gelişmeyle fetal anormalliklerin saptanmasında belirgin ilerlemeler elde edildi.Bunlar arasındaki en önemli gelişmelerden biri de fetal kalbin incelenmesidir.Kalp sürekli gerek karmaşık anatomik yapısı gerekse hareket halinde olması nedeniyle incelenmesi zor bir organdır.Ayrıca kalbe ait doğumsal problemlerin önemli bölümü bebekte herhangibir yaşamsal sorun oluşturmaz ve ilerleyen dönemde kendiliğinden düzelebilir.Karıncıklar arasındaki ufak delikler (VSD) buna örnek verilebilir.Fetal kalbin incelenmesinde temel amaç hayatla bağdaşmayacak ağır problemlerin ve bebeğin doğar doğmaz ameliyat edilmesini gerektiren problemlerin saptanmasıdır.Bu durumda bebek yenidoğan kalp ameliyatlarının yapıldığı bir merkezde doğurtulabilir ya da böyle bir merkezle iletişim sağlanabilir.

Rutin ultrasonografide iki önemli noktaya dikkat edilir.Birincisi 'Dört odacık görünümü' olarak adlandırılan karıncık ve kulakçıkların birlikte izlendiği görünümün normal olması ,ikincisi de büyük damar çıkışlarının,yani aort ve akciğere giden ana atardamarın (Pulmoner arter) yerleşiminin doğru olmasıdır.Bunun dışındaki boyut olarak ufak defektlerin rutin ultrasonografide saptanması beklenmemelidir.
Fetal ekokardiografi belli durumlarda uygulanması gerekn özel bir incelemedir.Fetal ekokardiografi gerektiren durumlar:
Bebeğe ait risk faktörleri: Kalp dışında saptanmış anomali olması
Fetal kalpte ritm bozukluğu olması
Fetal Hidrops
Rutin incelemede anomali şüphesi
Anneye ait risk faktörleri:Annede konjenital kalb hastalığı
Metabolik bozukluklar (Diabetes mellitus Fenilketonüri)
Polihidramnios
Enfeksiyonlar (Rubella,Toksoplazma,Sitomegalovirus,Kabakulak)
Fetal ekokardiografi üst düzey bir inceleme olmasına rağmen anne adayı açısından normal ultrasonografiden herhangibir farkı yoktur.Herhangi bir invaziv girişim içermez

Fetal kalb'in değerlendirilmesi için optimal zaman 22-24. gebelik haftalarıdır . Ancak, fetal kardiyak inceleme zamanı, son yıllarda ultrasonografi cihazlarındaki iki boyutlu görüntüleme kalitesinin ve fetal ekokardiografideki deneyim ve bilgilerin artması ile giderek daha erken gebelik haftalarına kaymaktadır.

kızlar bişi sorucam şimdi size.şu medela elektrikli pilli süt pompası çok önerilmiş.ben ilk yıl izne ayrılıcam inş bi aksilik olmzsa.yani bebeğin hep yanında olucam sizce gerek var mı bunu almama ?

Back