• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

yaa artık çiğ köftelerde et olmuyor ki
valla ben et yok diye adıyaman var ya ondan 5 kere falan yemişimdir
dediğiniz çiğ köfte onlar mı benim ki de negatif çıktı ama tekrarlatayım eğer şüpheli olanlar onlarsa

Yok canım ya içinde gerçekten et olan çiğ köfteleri yememek gerekiyor. Yoksa o dediğinde et yok. Bir de bu kadar telaş olmayın, tekrarlayın testleri içiniz rahat etsin tabi (ben de yaptıracam bi kere daha)
ama ilk yaptırdığınız testte negatif çıkması demek şimdiye kadar bu bakterinin vücuduna girmemiş olması bağışıklığının olmaması demek. Yani bu yaşımıza kadar çiğ etler, salamlar, sucuklar ne kadar çok tükettik birşey olmamış.

yedikten 2 hafta sonra mı çıktı seninki de... İnşallah benimki de gerçekten negatiftir. aslında korktuğumdan da tekrarlamamıştım testi.. negatif çıktı diye negatiftir işte çok kurcalamayayım dedim.

simdi bnm kafama karisti. ben bu dediklerimi yiyeli nerdeyse 3 ay oldu bana nasil yapicaklar o testleri. hiçbisey anlamadim

yedikten 2 hafta sonra mı çıktı seninki de... İnşallah benimki de gerçekten negatiftir. aslında korktuğumdan da tekrarlamamıştım testi.. negatif çıktı diye negatiftir işte çok kurcalamayayım dedim.

Yok canım ya içinde gerçekten et olan çiğ köfteleri yememek gerekiyor. Yoksa o dediğinde et yok. Bir de bu kadar telaş olmayın, tekrarlayın testleri içiniz rahat etsin tabi (ben de yaptıracam bi kere daha)
ama ilk yaptırdığınız testte negatif çıkması demek şimdiye kadar bu bakterinin vücuduna girmemiş olması bağışıklığının olmaması demek. Yani bu yaşımıza kadar çiğ etler, salamlar, sucuklar ne kadar çok tükettik birşey olmamış.

ne olmasi iyi bu durumda anlamadim simdi. negatif olmasi bağisikliğin yok demekse kötü değilmi. pozitif olursa mi iyi

di mi yaa:70:
ben hatta yemeye devam etsem feci aşeriyorum onlara bi de acıya yazık yavruma bee onun da ağzı yanıyo mudur ki:37:

2010 lara mesaj da attım yeni toğimizde hayırlı uğurlu olsun inşaallah

yaa ben güldüm simdi kendime. tembel tembel olmak ne kadar kolayima geldi. diyorum 4 de veririm krese nolujak. sanki hiç çalismijam bidaha hayatimda:DD

off daha yemek yapmadım:1: ne yapsam yaaa daha karar vermedim. neyse kızlar ben kaçıyorum:79:

ne olmasi iyi bu durumda anlamadim simdi. negatif olmasi bağisikliğin yok demekse kötü değilmi. pozitif olursa mi iyi

Şimdi canım şöyle özetleyeyim. Bizde toxoplazma bağışıklığı çıksaydı,yani pozitif olsaydı bir problem olmayacaktı. Hamilelik öncesinde almışsan o bakteriyi bağışıklık kazanmışsın demektir. ama asıl sorun o bakterinin sen hamileyken vücuduna girmesi çünkü bebiş için çok zararlı, allah korusun ona etkileri büyük:nazar::nazar::nazar:

Ama hemen hemen herkeste negatif çıkıyor, topikteki kızlarda da öyle, bu da demek oluyor ki yediklerimize içtiklerimize dikkat edelim ki bu dönemde kendimize bunu bulaştırmayalım. Sen testini yaptır canım negatif çıkacaktır merak etme.

Yani şimdiye kadar yediğimize içtiğimize hiç dikkat etmedik, geldik 25-30 yaşlara hiç bulaşmamış, şimdi dikkat ederken bulaşmaz allahın izniyle, içinizi ferah tutun.

kizlar

olaganustu bi durum oldu

bebegim bi 15 dkdir tepiniyor

ama gobek deligimin epey ustunde bukez

oraya kadar uzanir miki bu bebek yahuu

epey de guclu tekmeler bayag pit pit vuruyorr

eyeszay gibi korktum ben de yaa bebege bisey mi oluyo ki diye,
bu kadar tepinmesi normal mi

canim pozitif olmasi iyi mi kötü mü bilmiyorum ama doktorun bana anlattigi kadarini sana da yaziyim dedigim gibi bana bu testi daha hamileligin basinda yapmislardi negetif cikmisti doktorum cig et ve cig etlerden olan salam vb. seyleri yeme cig eti tuttuktan sonra ellerini cok iyi bi sekilde yika kedilerden ve de diskilarindan kesinlikle uzak dur meyve ve sebzeleri cok iyi yika ayrica pastörize olmayan sütlerden yapilan peynirleri yem demisti bende bu zaman kadar hep bunlara dikkat ettim biraz zor oluyo gerci eti köfteyi falan pisirirken ayyy iyi pisti mi acaba diye sürekli bi paranoyak durumu oldu yani aldigim peynirlerin hemen arkasina bakiyorum pastörize mi diye salam falan yemiyorum vs vs...

bi de en son gecen ay ebeye gittigimde bana bu test negatif ciktigi icin hamilelik döneminde 4 kez tekrarlanmasinin önerildigini söyledi ve yine kan lamislardi o da negatif cikti mesela diger 2si ne zaman yapilicak bilmiyorum

internetten okudugum kadariyla da bu bi parazit normalde bagisikligi güclü olan insanlara pek bi etki yapmiyo ama hamilelik döneminde anneyi ve bebegi etkilebiliyo hamileligin ilk dönemlerinde bebegi etkileme olasiligi düsük ama eger etkilerse bebege zarar verme olasiligi yüksek oluyomus hamileligin ilerleyen dönemlerinde bebegin etkilenme olasiligi daha yüksek ama bebege zarar verme olasiligi daha düsükmüs umarim aciklayici olmustur bu yazdiklarim

Şimdi canım şöyle özetleyeyim. Bizde toxoplazma bağışıklığı çıksaydı,yani pozitif olsaydı bir problem olmayacaktı. Hamilelik öncesinde almışsan o bakteriyi bağışıklık kazanmışsın demektir. ama asıl sorun o bakterinin sen hamileyken vücuduna girmesi çünkü bebiş için çok zararlı, allah korusun ona etkileri büyük:nazar::nazar::nazar:

Ama hemen hemen herkeste negatif çıkıyor, topikteki kızlarda da öyle, bu da demek oluyor ki yediklerimize içtiklerimize dikkat edelim ki bu dönemde kendimize bunu bulaştırmayalım. Sen testini yaptır canım negatif çıkacaktır merak etme.

Yani şimdiye kadar yediğimize içtiğimize hiç dikkat etmedik, geldik 25-30 yaşlara hiç bulaşmamış, şimdi dikkat ederken bulaşmaz allahın izniyle, içinizi ferah tutun.

simdi iste bu kismini anlamadim bende canim benim. hamilelikten önce bu bakteriyi almissan zaten bağisiklik kazanmissin demektir değilmi. o bakteri girmisse vucuduna yani. yani bu durumda hamilelik öncesi dikkat etmeseydik vucudumuza girseydi o zaman bağisiklik kazanmis olmayacakmiydik. simdi bu kismini anlayamiorum iste bastan beri. zaten ben hamileikten önce kendimi bildim bileli annemin evinde oldugumda yada biyerde görmüssem hep o kiyma ile yapilan köfteden çalmisimdir çiğken yemisimdir. hemde az mazda değil. iste o bağisiklik kazandirtmamismidir acaba bende. neyse ben bi yaptiriyim bakiyim anlicaz.

bu arada kizlar gerçekten bebis canimi bazen çok yakiyor yaf. sanki siğmiyor içime. yada karnin dar yerinde ayağami kalkmaya çalisiyor nedir biraz önce çiğlik attim acidan. böle kafasi çikiyor sağ tarafimda sol taraf basik kaliyor. ayni seyi babamiz varkende yapti oda korktu. simdiden bu kadar acitiyorsa büyüyünce dahami çok acitcak ki:((

kizlar

olaganustu bi durum oldu

bebegim bi 15 dkdir tepiniyor

ama gobek deligimin epey ustunde bukez

oraya kadar uzanir miki bu bebek yahuu

epey de guclu tekmeler bayag pit pit vuruyorr

eyeszay gibi korktum ben de yaa bebege bisey mi oluyo ki diye,
bu kadar tepinmesi normal mi

canim göbek deliğinin üstünde olmazki. rahim su anda göbeğe kadar çikti.

canim pozitif olmasi iyi mi kötü mü bilmiyorum ama doktorun bana anlattigi kadarini sana da yaziyim dedigim gibi bana bu testi daha hamileligin basinda yapmislardi negetif cikmisti doktorum cig et ve cig etlerden olan salam vb. seyleri yeme cig eti tuttuktan sonra ellerini cok iyi bi sekilde yika kedilerden ve de diskilarindan kesinlikle uzak dur meyve ve sebzeleri cok iyi yika ayrica pastörize olmayan sütlerden yapilan peynirleri yem demisti bende bu zaman kadar hep bunlara dikkat ettim biraz zor oluyo gerci eti köfteyi falan pisirirken ayyy iyi pisti mi acaba diye sürekli bi paranoyak durumu oldu yani aldigim peynirlerin hemen arkasina bakiyorum pastörize mi diye salam falan yemiyorum vs vs...

bi de en son gecen ay ebeye gittigimde bana bu test negatif ciktigi icin hamilelik döneminde 4 kez tekrarlanmasinin önerildigini söyledi ve yine kan lamislardi o da negatif cikti mesela diger 2si ne zaman yapilicak bilmiyorum

internetten okudugum kadariyla da bu bi parazit normalde bagisikligi güclü olan insanlara pek bi etki yapmiyo ama hamilelik döneminde anneyi ve bebegi etkilebiliyo hamileligin ilk dönemlerinde bebegi etkileme olasiligi düsük ama eger etkilerse bebege zarar verme olasiligi yüksek oluyomus hamileligin ilerleyen dönemlerinde bebegin etkilenme olasiligi daha yüksek ama bebege zarar verme olasiligi daha düsükmüs umarim aciklayici olmustur bu yazdiklarim

saol jnm valla oldun tabiki açiklayici. ama bazen mesela annenin bağisikliği yüksekse bile bebeğinki düsük olabilir. en iisi ben doktora gidene kadar kurcalamiyim. su testide yaptiriyimde.

saol jnm valla oldun tabiki açiklayici. ama bazen mesela annenin bağisikliği yüksekse bile bebeğinki düsük olabilir. en iisi ben doktora gidene kadar kurcalamiyim. su testide yaptiriyimde.

tabi canim sen önce bi yapilicak testleri yaptir bakalim doktorun ne dicek test sonuclarini görünce biz ne dersek yalan olur simdi :)

bizz geldikkkkkkkkk....selam verip gideceğiz gerçi...sizi görmeden yapamıyoruz artık kısımla...
iyisiniz dimi...ben tabi ki süperim....cuma akşamı gelmiş...oh oh kebap modu:) Allaha şükür bebişimiz de iyi ben de iyiyimmm...

20. haftamdayım sağlık ocağına 23. haftada gidicem tekrar. doktorum orda vurul dedi. pts kayıt yaptırdım. demekki ozaman yapılcak şeker yükleme testi yapıcaklarmış bana 23. haftada. aman geç kalmıyım ödüm kopar benim çok telaşlıyım ayıptır söylemesi korkağım da:26:

kızlar size bişey sorucam yardımcı olurmusunuz?
ben şuan 21. haftadayım ve eşimin şark görevi için doğudayız . geçenlerde sağlık ocağına gittim tetanoz için benim aile hekimim izmirde görünüyo buraya almam gerekiyormuş . ama ben aldırmak istemedim çünkü 26. haftada tamamen izmire dönücez kısmetse tayinimizi istedik. 1 aylığına gerek olmadığını düşünüyorum. acaba 26. haftada yaptırsam tetanozu olurmu bunu merak ettim ?

şu tetanozla ilgili daha önce yazmıştım...aile sağlığı merkezine kayıtlıyız biliyorsunuz biz...ben aradım geçen bana 24.haftadan sonra yapıyoruz dediler....sizler burda 20de olmaya başlayınca...alla alla dedim ne iş..bugün kalktım okuldan sonra oraya gittim...dedim böyle böyle....24 e kalınca geç olmuyomu herkes 20de yaptırmaya başloo felan...
orda 3 hemşire vardı biri zeynep kamil doğum,diğeri numune hastaneesinden gelme...
18-20 arası biz de yapıyorduk ama daha önceleri yaşanan bazı erken doğum sorunlarıyla ile artık 24den sonra yapıyor çoğu yer ama 20den sonra yapan sağlık merkezleri de vaar...
eee dedim ben nolucam...24.haftayı bitir gel dediler...peki didim 2.doz ne zamana...bir ay sonra dediler...haaa eeer ömür boyu koruma istersen doğumdan sonra 6.ay bi tane daha falan yane toplamda 5 doz yapıyorlar...bebişiniz doğunca aşıları için buraya geldiğinizde size de tetanozu tamamlarız didiler...aklıma yattı tabe.....
dedim peki siz dedim kalp atışlarını dinletiyordunuz anne adaylarına...21.haftadayım dinleyebilirmiyiz didim...tabee dediler...yatırdılar beni...ayyy yavrucan pıtır pıtır coşmuştu...dinledik ve rahatlamış vaziyette eve geldim çok şükür...
şimdi 23 nisana şeker yüklemesi için randevu alacam ve muayene olacağım kısmetse....
sonrada tetanozla devammmmm....
şimdi kaçayım da sonra uğrarım bi araa....cee yaaa!

bu arada anne ve bebişler için paramini .com'a üyemisiniz bilmiyorum ama...arzum'da %50 indirim kampanyası var....bebişlere özel yoğurt yapma makinası şu an 40 L.....arkideşim ve görümcem aldı o makinadan ve ikisi de çok memnun...ben de sipariş vereceğim sanırsam:)

simdi iste bu kismini anlamadim bende canim benim. hamilelikten önce bu bakteriyi almissan zaten bağisiklik kazanmissin demektir değilmi. o bakteri girmisse vucuduna yani. yani bu durumda hamilelik öncesi dikkat etmeseydik vucudumuza girseydi o zaman bağisiklik kazanmis olmayacakmiydik. simdi bu kismini anlayamiorum iste bastan beri. zaten ben hamileikten önce kendimi bildim bileli annemin evinde oldugumda yada biyerde görmüssem hep o kiyma ile yapilan köfteden çalmisimdir çiğken yemisimdir. hemde az mazda değil. iste o bağisiklik kazandirtmamismidir acaba bende. neyse ben bi yaptiriyim bakiyim anlicaz.

Evet canım önceden alsaydık vücudumuza bağışıklığımız olacaktı ve şimdi bu kadar sıkmayacaktık kendimizi. Senin anlamdığın nokta şu sanırım; sonuçta bu parazit midir bakteri midir neyse işte çiğ etten ve kedi dışkısından (yani iyi yıkanmamış meyve sebzelere bulaşması gibi) bulaşan bir hastalık; ama her çiğ etten bize parazit geçecek diye birşey yok; sonuçta herkes şimdiye kadar annesinin köftesinden çaldı, çiğ köfte yedi, ya da salam sosis fln...ama hepimizin testi negatif çıktı.
Yani çiğ etten geçme ihtimali var, ama her çiğ ette de bu bakteri yok...
Yani sen yaptır testini için rahatlasın. Negatif çıkacaktır merak etme.

Back