• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Ayy kızlar selen bu ay 100 gr almış,boyuda gerilemiş.Gerileme olurmu ya kız yanlış ölçtü gibi geldi hani aynı kalırda neyse.Kızım zaten kilolu olduğu için sorun yok ama niye böyle olduysa falan dedi.Tabi yine idrar istedi bakalım diye, alamadık yarın denicem.Nazar değdi kızıma yaaa gören reklam çocuğu gibi diye diye gelişmedi bu ay:(

sıkma canını bence boyunu yanlış ölçmüşlerdir, çocuk kısalırmı hiç yaww, benimde 2 ayda böylr bişey olmuştı iki aylık kontrolünde çocuk ilk aya göre hiç uzamamış gözüküyordu ama, bence ilk ay yanlış ölmüşlerdi çünkü kıyafetlerinde bariz fark vardı, kiloda az almış ama benim kızımda öyle bizde hafta sonu gittik kontrole, bizimde kilo 300 gr almış birazda iştahsız dr normalde 400-600gr arası alması lazım dedi bak dedi iştahsızlık devam ederse öbür ay i,darar tahlili alalım dedi bide dikkat et bakalım idrarı kokuyor mu dedi

herkese günaydınlar, gerçi bu aralar pek kimseler yok, kakre ,emirhan neler yaptını nasılsınız, bebeişler nasıl

takip çizelgesi yapmak isteyenler başlığının ilk sayfasına giriyorsun orda anlatılanları yaptıktan sonra pofilim yazan yere giriyorsun orda çizelge yazan bir bölüm var , oranın karşısına yapıştıracaksın

teşekkür ederim sanırım olduu...
ya ben bişey sorcam benim oğlum güneşe çıktığında yanaklar kıpkırmızı oluyo aynı sorunu yaşayan var mı güneş kremi mi kullansam acaba siz de oldu mu neler yaptınız?

teşekkür ederim sanırım olduu...
ya ben bişey sorcam benim oğlum güneşe çıktığında yanaklar kıpkırmızı oluyo aynı sorunu yaşayan var mı güneş kremi mi kullansam acaba siz de oldu mu neler yaptınız?

sanırım çizelgede tarihi yanlış girmişsin tekrar baştan yaparsan düzeltebilirsin sanırım
kesinlikle güneşe çıkınca güneş kremi sürmek lazım, ben geçende güneş kremi sürmeme rağmen yinede kızardı, bakalım bir iki defa daha deneyecem olmazsa marka değiştirecem artık

selam kızlar:10:
oooobugun kalabalıkmıs burası bukezde bızyoktuk misafırımız vardı en yakın arkadasım bebek getırdı :nazar:
bız bu kaka sorununu bı turlu cozemedık kızlar ya kan ılacını vermememe ragmen yıne yok ıkınıyo ıkınıyo fındık kadar ne yapcam sasırdım zeytınyagı ıcırsem uc oğun olurmu acaba sabahları rezenede verıyorum ama :44:
gunes kremı dajha kullanmadım ben dr danıscam bakalım ne dıcek
kızlar kıyafetlerını neyle yıkıyosunuz bebegınızın bı yazarmısınız?

oooobugun kalabalıkmıs burası bukezde bızyoktuk misafırımız vardı en yakın arkadasım bebek getırdı :nazar:
bız bu kaka sorununu bı turlu cozemedık kızlar ya kan ılacını vermememe ragmen yıne yok ıkınıyo ıkınıyo fındık kadar ne yapcam sasırdım zeytınyagı ıcırsem uc oğun olurmu acaba sabahları rezenede verıyorum ama :44:
gunes kremı dajha kullanmadım ben dr danıscam bakalım ne dıcek
kızlar kıyafetlerını neyle yıkıyosunuz bebegınızın bı yazarmısınız?

Selam herkese,:3::3:
Kızım çok huzursuz hem diş çıkarıyor hem de hafif hasta,ıslak ıslak öksürüyor,uyku da yok tabi,zaten geç uyuyordu şimdi bir de gece boyunca uyanıp ağlıyor,offf offf:25::25::25:
Bizim de kaka problemi hep var,iki gün rahatsa 5 gün problemli,ben zeytinyağını kahvaltıda mutlaka veriyorum,çorbasına da katıyorum ama gene problem devam ediyor,arada portakal suyu veriyorum rahatlatıyor,demir damlasını vermediğim zamanlar oluyor,baktım çocuk çok huzursuz ıkınıyo ıkınıyo ve ağlıyo o zaman poposundan 2 cc kadar enjektörle zeytinyağ veriyorum 1 st e kadar rahatlıyo,ama bunu çok yapmıyorum ayda bir falan çünkü barsakları tembelleştiriyormuş,yazık yavrucuklara çok canları yanıyor.:43::43:
Bu arada muz,patates,bebe bisküvisi kabızlığı arttıran şeylermiş,ben bunları mutlaka zeytinyağıyla veriyorum
Doğduğundan beri dalin kullanıyorum lekeli çamaşırların lekesine az damlatıp da makinaya koyunca leke kalmıyor,bir de beyazları için sabun tozu kullanıyorum arada çünkü renklilerin rengini alıyor.

mnsb gecmıs olsun canım bızde bugun kahvaltı maması verdım sımdıde uyudu corbasına bol kabak koymama ragmen fındık kadar yaptı dun totosunada bebeyagı suruyorum ama nafıle esım dun verdırdı kan damlasını hatta kızdı o yokken vermedım dıye ama napayım ıkınırken kıpkırmızı oluyo yaptı dıyorum bı bakıyorumyok yada fındık kadar:43:
ben normal deterjanla yıkıyorum bıkac eferdır ama omo nun bebe deterjanıda varmıs onu denesem dıyorum

bıde kızlar ya cok alakasız olcak ama su maya maskesını yapan varmı ben gebelıkten once yapıyodum sımdıde yapsam dıyorum ama evde toz maya var olurmu acep sımdı erındım markete gıtmeye:9:

Kızlar merhaba Duygu ben yeni katıldım aranıza. Aslında çoktandır üyeyim ama bir türlü fırsat bulamadım yazmaya.

Sizin bebişlerinizin uyku düzeni nasıl ve nasıl uyutuyorsunuz? Oğlum ilk 4 ayına kadar emzirip yatağına koyduğumda uyurdu kendi kendine, 4 aydan sonra sürekli huy değiştirdi. Ayaktada salladık ama nafile. İlle yanında yatmamı istiyo. Saçımı okşuyo burnumu dudaklarımı elleyip uyuyor. Nasıl çözeceğimi bilemedim :25:

Kızlar merhaba Duygu ben yeni katıldım aranıza. Aslında çoktandır üyeyim ama bir türlü fırsat bulamadım yazmaya.

Sizin bebişlerinizin uyku düzeni nasıl ve nasıl uyutuyorsunuz? Oğlum ilk 4 ayına kadar emzirip yatağına koyduğumda uyurdu kendi kendine, 4 aydan sonra sürekli huy değiştirdi. Ayaktada salladık ama nafile. İlle yanında yatmamı istiyo. Saçımı okşuyo burnumu dudaklarımı elleyip uyuyor. Nasıl çözeceğimi bilemedim :25:

Hoşgeldin canım... Bizim bebişlerde uyumuyor hele şu sıra felaket durumdayız ama nezle olduk onun etkiside var.Bende ayağımda sallayarak uyutuyorum.Gündüzleri hiç indiremiyorum hemen uyanıyor.İki saat uyuyorsa hep ayağımda duruyor.Bacaklarım ağrıyor artık.Gecede beraber yatıyoruz bizde ,beşiğinde yatmıyor.Ha bide bizimki parmağını bana emdirerek uyuyor yaramaz kuzum.

Hoşgeldin canım,
Uyku bizde de sorun bu aralar,gündüz ayağımda sallayarak uyutuyorum genelde ama resmen savaşıyorum uyuturken bacakları dikiyor havaya,dönmek istiyor,akşam uykusu gelince de başlıyor ağlamaya uyumak istemiyor resmen,genelde kucağımda uyutuyorum gece ama kucağımdan indirdiğim anda başlıyor ağlamaya derin uykuya dalması bir saat alıyor,gece de çok sık uyanıyor ve hep kucağımda uyuyor,dişlerden sanırım sıkıntı tabi bir de hastalık var biraz,umutla kendi kendine uyuyacağı ve gece uyanmayacağı günleri bekliyorum

merhaba arkadaşlar
umarım sizler ve bebişleriniz iyisinizdir, Erayım biz öyle bir ilaç kullanmadık canım
kızlar bakıcı arıyorum ama kimse evime gelmek istemiyor herkes diyor eve götürüp bakalım, evde işleri varmış temizlik yemek yapacaklarmış, onlarda haklılar kendilerince ama, bende diyorum ben sabahhın köründe çocuğu kaldır giydir çantayı toparla , götür , akşa git getir bide hani işe dalar çocuğu unutturlarsa diye çekiniyorum ama bu gidişle bulamıyacam valla canım çok sıkkın bu aralar, daha bir bucuk ay var ama bulamıyacam diye korkuyorum :((

hoşgeldin
bu uyku işleri çok zor, ben başta sallamıyacam diye çok direttim kucakta uyuyordu 6 aya kadar, ama ağırlaşınca zor gelmeye başladı kollarım belim falan ağrıdı zaten bir ton kilo almışım üstüne bebeişte binince iyice zorlandım, şimdi bazen ayakta , bazen memede, bazende kucakta uyuyor, gecede uyanınca kucağıma alıyorum sallıyorum dalınca yerine koyuyorum, ama bu aralar pek uyuduğu söylenemez 2 aydır saat başı kalkıyor bazen kucaktan hiç inmek istemiyor bıraktığım an ağlamaya başlıyor ,. geçengün gece 4 kadar kucağımdaydı uyudu bıraktım5dk sonra ağladı aldım öyle öyle 11- 4 kadar uğraştım

merhaba arkadaşlar
umarım sizler ve bebişleriniz iyisinizdir, erayım biz öyle bir ilaç kullanmadık canım
kızlar bakıcı arıyorum ama kimse evime gelmek istemiyor herkes diyor eve götürüp bakalım, evde işleri varmış temizlik yemek yapacaklarmış, onlarda haklılar kendilerince ama, bende diyorum ben sabahhın köründe çocuğu kaldır giydir çantayı toparla , götür , akşa git getir bide hani işe dalar çocuğu unutturlarsa diye çekiniyorum ama bu gidişle bulamıyacam valla canım çok sıkkın bu aralar, daha bir bucuk ay var ama bulamıyacam diye korkuyorum :((

teşekkür ederim cevap için benim de kafam çok karışık bakıcı konusunda ben eylül de başlıycam ama kafam çoook karışık allah ım yardım etsin herkese...

Kızlar merhaba, hastalanan bebişlere çok geçmiş olsun..ben de sık giremesemde paylaşımlarınızı okumaya çalışıyorum arada bir,malum iki çocuk olunca daha zor..
Bişey sormak istiyorum..bebeklerinize kendinize yaptığınız normal sofra yemeklerinden vermeye başladınız mı? veriyorsanız neleri nasıl veriyorsunuz? ben hala ayrı yapıyorum çorbasını, günde 1 öğün (öğlen) çorba veriyorum..onun dışındaki öğünlerde mamaya devam ediyoruz, yani kaşık mamaları ve gece de pirinç unu..
Bir de sebze çorbası yaptığım zaman kıyma koyuyorum içine ama tavuk nasıl verebilirim? Şimdye kadar sadece tavuk suyuyla şehriye çorbası yaptım birkaç kez, onu da çok zor yuttuğu için çok sık yapmıyorum..Malum şehriyeler pütür geliyo ve hemen kusuyo bizimki.Kusmaya öyle meyilli ki anlatamam, bir şehriye boğazına gitsin hepsini çıkartıyo.. Tavuk nasıl yedirebilirim, tarifiniz varsa paylaşabilir misiniz?
Şİmdiden teşekkürler..

Kızlar merhaba, hastalanan bebişlere çok geçmiş olsun..ben de sık giremesemde paylaşımlarınızı okumaya çalışıyorum arada bir,malum iki çocuk olunca daha zor..
Bişey sormak istiyorum..bebeklerinize kendinize yaptığınız normal sofra yemeklerinden vermeye başladınız mı? veriyorsanız neleri nasıl veriyorsunuz? ben hala ayrı yapıyorum çorbasını, günde 1 öğün (öğlen) çorba veriyorum..onun dışındaki öğünlerde mamaya devam ediyoruz, yani kaşık mamaları ve gece de pirinç unu..
Bir de sebze çorbası yaptığım zaman kıyma koyuyorum içine ama tavuk nasıl verebilirim? Şimdye kadar sadece tavuk suyuyla şehriye çorbası yaptım birkaç kez, onu da çok zor yuttuğu için çok sık yapmıyorum..Malum şehriyeler pütür geliyo ve hemen kusuyo bizimki.Kusmaya öyle meyilli ki anlatamam, bir şehriye boğazına gitsin hepsini çıkartıyo.. Tavuk nasıl yedirebilirim, tarifiniz varsa paylaşabilir misiniz?
Şİmdiden teşekkürler..

ben artık sofradaki herşeyden tattırıyorum...yutabileceği şekilde verebilirsin cnm
çorbasını bende ayrı yapıyorum ama kendi yaptığımızdanda dediğim gibi tattırıyorum
yoğurt meyve yada kahvaltı vermiyomusun sadece ek gıdanız çorbamı?
ben tavuğuda çorbasının içine atıyorum sebzelerle bir pişiriyorum sonra tavuğu yutabileceği şekilde bıçakla doğruyorum.

Bende kendi yediğimizden de veriyorum yiyebiliceği bişey olursa,dün ıspanakyemiştik onada verdim yedi valla sevmez diye düşünüyordum şaşırtttı beni.

ben artık sofradaki herşeyden tattırıyorum...yutabileceği şekilde verebilirsin cnm
çorbasını bende ayrı yapıyorum ama kendi yaptığımızdanda dediğim gibi tattırıyorum
yoğurt meyve yada kahvaltı vermiyomusun sadece ek gıdanız çorbamı?
ben tavuğuda çorbasının içine atıyorum sebzelerle bir pişiriyorum sonra tavuğu yutabileceği şekilde bıçakla doğruyorum.

Hayır tabiki, çorba ve yemek anlamında tek öğün verdiğimi anlatmak istedim..onun dışında sabah peynir, yumurta pekmezli kahvaltı, arada meyve suyu, ikindide yoğurt ve gece de pirinç unu muhallebi veriyorum.
Yani sadece öğle öğününde çorba veriyorum, akşam öğününde de çorba yada yemek vermeli miyim onu sormak istedim..teşekkrler..
Benim kızım malesef bıçakla doğranmış tavuğu yutamaz daha, hiç dişi de yok henüz..en iyisi ben de sebze püresine katıp blendırdan geçireyim..

Hayır tabiki, çorba ve yemek anlamında tek öğün verdiğimi anlatmak istedim..onun dışında sabah peynir, yumurta pekmezli kahvaltı, arada meyve suyu, ikindide yoğurt ve gece de pirinç unu muhallebi veriyorum.
Yani sadece öğle öğününde çorba veriyorum, akşam öğününde de çorba yada yemek vermeli miyim onu sormak istedim..teşekkrler..
Benim kızım malesef bıçakla doğranmış tavuğu yutamaz daha, hiç dişi de yok henüz..en iyisi ben de sebze püresine katıp blendırdan geçireyim..

cnm sende tavuğu dediğin gibi blendırla ama yavaştan yavaştanda katıya alışmasını sağla inş alışır yavrucak
bende akşamları pirinç unu muhallebi veriyorum ama yerse tekrar çorba verebilirsin..

Back