2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

cnm aralarda hiç emzirmiyomusun yada devam sütü sadece bu kadarmı?
benim kızım uykuya geçerken 60 yada 90 meyveden sonra yiyip uyuyo öylede denesene

benim sütüm olmadı malesef 2 ay emzirebildim, mama ile devam ettik..bebekliğinden beri mamayı pek sevemedi kızım, severek içmiyor.
Sabah kalkınca 1 kase kahvaltıyı yedikten sonra doğal olarak üstüne mama içmiyor tekrar.
Uyuyor ve uyandıktan sonra meyve yiyor.Meyveden sonra eğer mama verirsem öğlen çorbasını içmez..12 gibi 1 kase çorba içtikten sonra tekrar uyuyor ve tabi tok olduğu için yine mama içmiyor. uyandıktan sonra saat 15 gibi 1 kase yoğurt yiyor ve akşamüstü uyumadan önce 120 cc mama yapıyorum, onu bazen içiyor bazen içmek istemiyor bende içmediği mamanın içine bisküvi ezip kaşıkla yediriyorum..
Akşam 9 a kadar tok oluyor, sonra 1 kase pirinç unu muhallebisini yedikten sonra uyuyor. Aslında bence bunlar yeterli, yalnız benim kızım gece uyandığında mama içmek istemiyor, sanırım sorun burda.. yani sabaha kadar mama içmiyor, sabah kahvaltısını yiyor.

Teşekkür ederim arkadaşlar,benim kızım da aksine hep devam sütü içmek istiyor,kaşıkla beslenmek istemiyor.Ben de sabah kahvaltı veriyorum ama dediğim gibi bazen istemiyor ve yerine 120cc devam sütü içiyor,öğlen çorba içiyor onda sorun yaşamıyoruz genelde ama st:3_4 gibi yoğurt ya da meyve püresi ya da meyve suyu vermek istediğimde bunları istemiyor,zorla yediriyorum.Akşam muhallebi yiyor,bazen hazır kaşık mamalarından veriyorum,gece de devam sütü içiyor uyumadan önce ve uyandıkça.Hala devam sütü ağırlıklı olarak besleniyor sanırım.

Evet canım belki de gece beslenmediği için kilo almıyor fazla,çünkü beslenip uyumak kilo aldırıyor bebeklere,farklı markaların devam sütlerini deneyebilirsin,ya da kaşık mamalarını biberondan içecek kıvamda yapıp deneyebilirsin belki öyle içer

Face de hangi gruplarda toplanılıyor acaba, grup ismi verebilir misiniz, ben de katılmak isterim..Teşekkürler..

Denemediğim mama pek kalmadı diyebilirim, hiçbirini sevmiyor..Dediğiniz gibi kaşık mamasını sıvı kıvamda hazırlayıp deneyeceğim bir de.. Ama benimki sanırım kaşığa alıştı fazlasıyla, biberonla pek besleyemez oldum...

Slm arkadaşlar bugün doktora gittik aşılarımızı olduk.Kızım gayet sağlıklı bu ay 750 gr almış ve 9 kilo olmuş.Ben yürütece bindiriyordum doktor sakın bindirmeyin dedi.Çok rahattım bundan sonra ne yapıcam bilmiyorum.Bize çorbalara 7.Ayında başlatıcak şimdi ek olarak muhallebi vericem.Yoğurt ve meyve püresi veriyordum zaten. Muhallebi tariflerinizi alabilirmiyim nasıl yapıyorsunuz ve bu akşammı veriliyor ?

beslenme saatlerinin aralarını aç biraz bak o zaman nasıl mamaya hücum edecek

kızlar bebişlerinize ne marka ateş ölçer kullanıyosunuz ve memnunmusunuz?benim kızımın iki gündür ateşi var koltukaltından ölçerken çok zorlanıyorum durmuyo.dijital bişey almak istiyorum ne önerirsiniz? dişeride çıkmıyo sanırım enfeksiyonel bi durum var.sizin bebişlerin dişleri çıktımı?

Cok gecmis olsun, insallah duzelir. Dislerinin cikmamasi 14.aya kadar normal kabul ediliyormus. Benim kizimin da henuz disleri cikmadi.

Face de hangi gruplarda toplanılıyor acaba, grup ismi verebilir misiniz, ben de katılmak isterim..Teşekkürler..
cnm face gruplar kapalı malesef artık alılar yok sanırım

biz braun kulaktan ölçer kullanıyoruz şiddetle tavsiye ederi 3sn de ölçüyo diş belirtileri bizdede var ama daha çıkmadı

kızım artık sebze çorbası içmek istemiyor..
yerine geçebilecek ne yapmak lazım ?

kızım artık sebze çorbası içmek istemiyor..
yerine geçebilecek ne yapmak lazım ?

sebze çorbası yerine diğer çorbalardan verebililirsin eğer onları da reddetmezse(tarhana,mercimek,şehriye,pirinç çorbası gibi)sebzeleri de haşlayarak suyunu ve püresini diğer menülerine katabilirsin azar azar,vitaminlerini alması açısından.bildikli veledler uğraştırıyorlar bizi ah ahhh

bana az geldi haycan.. ben emziriyorum ama ona rağmen bazen saat 16 civarı ballı sütlü irmikli diye bi mama var onu veriyorum öğlen çorba veriyorum senin gibi 11 civarı meyve veriyorum kahvaltıya başlamadık henüz akşam 7-8 gibi yoğuırt veriyorum 10 gibi sütlü pirinçli mısırlı muhallebisini veriyorum uyumamış olursa..ama aralarda sürekli emziriyorum.. gece saat 3 yada 5 gibi emziriyorum birde 7 gibi emiriyorum .. bence gece su verme su miğdesini şişirip yemesini engeliyor olabilir onun yerine mamasını biraz daha sulu yapsan nasıl olur?

face grubumuza katılmak isteyenler grubumuzun adı yaz anneleri(taze anneler) faceden katılabilirsiniz. geneli temmuz ve agustos annesidir.

teşekkür ederim canım denicem

benim kız dönmüyo arkadaşlar.sırtüstü yatmaktan gayet memnun:))yana döndürmeye çalıştığımda geri sırtüstü yatmak istiyo.emekleme deniyoruz onu biraz yapıyo poposunu kaldırıp topuklarına destek verirsem biraz gidiyo.acaba bu tür konularda normal gelişimini mi beklemek lazım yoksa egzersiz falanmı.başını tutması daha önemliymiş onu yapamasa sorun olma ihtimali var sürtünmede geç olabilir yada hiç olmayabilir.ama dönmemesi sorunmu bilemiyorum kafak karışık.kucağımızda oturuyo kendide destekle oturuyo oturmayı seviyo ama onun dışında fazla deneme yapmıyorum.zaten işten gel süt sağ emzir çorba ver evdekilere yemek yap,bunları yorgunluk ve az uykuyla yap başka bişeye zaman kalmıyo gibi

normal gelisimde bebeklerin bu aylarada sirtustunden yuzustune ve tersini yapmasi gerekirmis ama bu biraz pratikle alakali. biz de dogru duzgun yuzustu hic yatirmiyorduk agliyor diye. doktorumuz mutlaka gunde en az 4-5 kere yuzustu yatirin dedi, kaslarinin calismasi icin onemliymis. boyun kol kontrolu ve emeklemeye yardimci oluyormus. en baslarda hic sevmiyordu ama simdi nesesi yerindeyken koydugumuzda biraz duruyor, geri geri gidiyor, yon degistiriyor. henuz sirtustune donme olayini ise cok yapmadi-iki kez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…