Ağustos anneleri nerelerdesiniz, paylaşmaya devam edelim..
Bebişler nasıl? Acaba bebeği diş çıkaranlar var mı?
Benim kızım geceleri karnı tok olsa da doğru düzgün uyumuyor,
sanki bir sıkıntısı var gbi, acaba diş mi çıkaracak diye bekliyorum..
6 aydır uykusuzum, ne zaman bitecek bu uyku sorunu bilmiyorum..uyumak istiyorum artık..
Bu yüzden eşimle de yatakları ayırdık, ne zaman birleşiriz bilmem artık, bu konu da çok canımı sıkıyor.:18:
Kızım çok sık uyandığı ve ayağımda salladığım için eşim yatağında yatamıyor.
Bu durum aramızı soğutacak diye çok endişe ediyorum, eşimin pek umrunda değil, o memnun hayatından..
Biraz sıkıntılarımı paylaşmak istedim..herkese kolay gelsin..
kızlar adet olmaya başldınız mı ?ben daha olmadım yaa
Arkadaşlar bebişlerinize ne kadar su veriyorsunuz? Anne sütü alanar için gerekli değil bildiğim kadarıyla ama benim kızım hiç anne sütü almıyor ve ciddi şekilde ek gıdaya geçtik artık. Fakat su içiremiyorum bir türlü, iki yudum alıp bırakıyor, itiyor biberonu..Susuz kalıyo mudur acaba? sizinkiler nasıl su içirebiliyo musunuz?
Bir de kahvaltı veren anneler hangi peyniri kullanıyorsunuz? Ben bu küçük paketlerdeki labne peynirlerinden aldım ama onda da tuz varmış kafam karıştı.. Nasıl yapıyorsunuz normal peyniri suya falan mı koyuyorsunuz?
Şimdiden teşekkürler...
Ağustos anneleri nerelerdesiniz, paylaşmaya devam edelim..
Bebişler nasıl? Acaba bebeği diş çıkaranlar var mı?
Benim kızım geceleri karnı tok olsa da doğru düzgün uyumuyor,
sanki bir sıkıntısı var gbi, acaba diş mi çıkaracak diye bekliyorum..
6 aydır uykusuzum, ne zaman bitecek bu uyku sorunu bilmiyorum..uyumak istiyorum artık..
Bu yüzden eşimle de yatakları ayırdık, ne zaman birleşiriz bilmem artık, bu konu da çok canımı sıkıyor.:18:
Kızım çok sık uyandığı ve ayağımda salladığım için eşim yatağında yatamıyor.
Bu durum aramızı soğutacak diye çok endişe ediyorum, eşimin pek umrunda değil, o memnun hayatından..
Biraz sıkıntılarımı paylaşmak istedim..herkese kolay gelsin..
kızlar adet olmaya başldınız mı ?ben daha olmadım yaa
kızlar mama sandalyesi alan var mı?hangi markayı aldınız?memnun musunuz?nasıl bişey almalıyım bilemedim,kızım artık pusette mama yemek istemiyor beni çok zorluyor.bir de eşimi zor tutuyorum illa yürüteç almak istiyor ya da hoppala alacam diye tutturdu,siz kullanıyor musunuz?zararlı mı bunlar?:44:
kızlar mama sandalyesi alan var mı?hangi markayı aldınız?memnun musunuz?nasıl bişey almalıyım bilemedim,kızım artık pusette mama yemek istemiyor beni çok zorluyor.bir de eşimi zor tutuyorum illa yürüteç almak istiyor ya da hoppala alacam diye tutturdu,siz kullanıyor musunuz?zararlı mı bunlar?:44:
bu konuya hamileyken çok giriyodum ama sonra unutmuşum:)keşke doğumdan itibaren girseydim neyse geriyo dönüp okuyorum.dün aşılarımızı olduk bizde 6. ay doldu tamam şimdi herşeyden ver dedi ebe.ben bi ara heves etmiştim ek gıda vermeye bikaç kere çorba ve elma püresi verdim çok sorunumuz olmayacak gibi gelmişti.sütün devamı için emzireyim 6 ay bitsin dedim bıraktım.şimdi resmen başlıyoruz ek gıdalara.gerildim birden ne vericem ne zaman vericem,işyerinde süt sağmaya devam etmeliyim süt azalır yoksa.ee bi sürü şey verince çocuk nasıl emicek hem dün aşıdanmı bilmiyorum emmedide,az peynir 1/4 yumurta sarısı falan dedi ebe okuyorum bir sürü menü ama aklım almıyo nasıl yutacakki onları:))anne sütüyle bebe bisküvisini karıştırıp içine peynir yumurta koysak karışık saçmalıyomuyum tadını alması lazım ve katı gıdalara geçmesi lazım dimi..ay çok kafam karıştı.haftasonu herşeyi hazırlayıp bakıcıyada vermek lazım pazartesi, hayırlısı bakalım en korktuğum yere geldik çocuğun bildiği düzen değişiyo.hem emzirme ne kolaydı al emzir koy çocuğu yerine işlerini yap falan:)
bu konuya hamileyken çok giriyodum ama sonra unutmuşum:)keşke doğumdan itibaren girseydim neyse geriyo dönüp okuyorum.dün aşılarımızı olduk bizde 6. ay doldu tamam şimdi herşeyden ver dedi ebe.ben bi ara heves etmiştim ek gıda vermeye bikaç kere çorba ve elma püresi verdim çok sorunumuz olmayacak gibi gelmişti.sütün devamı için emzireyim 6 ay bitsin dedim bıraktım.şimdi resmen başlıyoruz ek gıdalara.gerildim birden ne vericem ne zaman vericem,işyerinde süt sağmaya devam etmeliyim süt azalır yoksa.ee bi sürü şey verince çocuk nasıl emicek hem dün aşıdanmı bilmiyorum emmedide,az peynir 1/4 yumurta sarısı falan dedi ebe okuyorum bir sürü menü ama aklım almıyo nasıl yutacakki onları:))anne sütüyle bebe bisküvisini karıştırıp içine peynir yumurta koysak karışık saçmalıyomuyum tadını alması lazım ve katı gıdalara geçmesi lazım dimi..ay çok kafam karıştı.haftasonu herşeyi hazırlayıp bakıcıyada vermek lazım pazartesi, hayırlısı bakalım en korktuğum yere geldik çocuğun bildiği düzen değişiyo.hem emzirme ne kolaydı al emzir koy çocuğu yerine işlerini yap falan:)
yumurta sarısına başlamak için neden 7.ayı bekleyesin ki,bizim doktorumuz 5.ayında başlattı,şimdi yarısını veriyoruz kahvaltıda,çok faydalı bir besin geciktirme benceHERKESE SELAM
bende üç haftadır işe başladım.Allah'tan ek gıdalara başlamıştık. Benim doktorumun yemek listesi şöyle;
Sabah evden çıkmadan çift meme emzirilecek
2-3 saat sonra eve bıraktığım 60-80 ml süt (yoksa devam sütü) 2-3 adet petibör bisküvi , 1 çay kaşığı zeytin yağı , 1 tatlı kaşığı pekmez , geceden suya konulmuş pastörize peynir kibrit kutusu kadar. (krem peynirler yasak) 7. ayda mercimek kadardan başlayıp çoğaltılacak yumurta sarısı
2-3 saat sonra eve sağıp bıraktığım 100 ml süt + meyve püresi (çilek , dut , kumlu armut 1 yaşına kadar yasak)
2-3 saat sonra 3,5 çay bardağı suya 1 küçük patates,1 küçük havuç , 1 çay kaşığızeytin yağı , 1 yemek kaşığı pirinç , 1 yemek kaşığıkırmızı mercimek ve hergün bir mevsim sebzesi fasulye , ıspanak , kereviz , semizotu gibi (lahana ,pırasa ,karnabahar , bakla 1 yaşına kadar yasak)
2-3 saat sonra ben geliyorum çift meme emiyor.
Gecede uyumadan yarım saat önce kaşık maması , şeker oranı düşük olduğu için bebelac tercihimdir. Bu ayın sonunda et , tavuk ve balığa başlayacağız.Günde 1 tatlı kaşığı kadar.
aynı dertten bende muzdaribim ne yapacam nasıl yedirecem bilemiyorum, birde biz ek gıdaya hiç başlamadık daha önce dr erken 6. ay dolmadan verme demişti bende yoğurt dışında birşey vermemiştim. şimdi 5 gündür deniyorum ne meyve püresi yiyor nede çorba içiyor, nasıl yapacam nasıl alıştıracam hiç bilmiyorum, sanırım geç kaldık ek gıdaya geçmekte, ne versem tadına baktıktan sonra reddediyor ağzını açmıyor.
nasıl başaracam bilmiyorum hep yemek seçmesinden korkmuştum sanırım yemek seçecek(
Benimde sorum olucak kızım iki gündür ıkınıp duruyor çok zorlanıyor kabız desem sıvı geliyor kakası neden olabilir acaba çok üzülüyorum onu öyle gördükçe
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?