2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

oglum dis cikariyor,patlamis dokununca hissediyorum:) 2gun sonra 6 aylik olcak ins belki bebegin dis cikariyordur huysuzlasiyolar cikarken..geceleri kendi yataginda uyumuyormu bebeginiz,bende gunduz ayagimda salliyorum ama gece yatagina koyuyorum kendi basina uyuyor..yatagi ayirmasaydiniz canm bebeginizi yatagina alistirin bence ben esimden hic ayri yatamam uyuyamamda zaten:)bence en buyuk sogukluk esler arasina cocuk olduktan sonra giriyor,dikkatli olmak lazim

kizlar merhaba, bugun 6. ay kontrolumuze gittik:) asilarini oldu minik prensesim. biz bebegimizin yataginin bir kosesini cikarip bizim yatakla birlestirdik, gece uyanirsa ben alip emzirip yerine koyuyorum tekrar, emzigini veriyorum, pispisliyorum falan. yatagi yana koymamiz benim icin iyi oldu cunku bebisim gece her iki saatte bir mizmizlaniyor ve hemen mudahele etmessem tamamen uyaniyor. sonra da en az 2-3 saat uyanigiz :) ek gidaya daha gecmedik-bu hafta gecicez- belki de ondan bu kadar cabuk uyaniyor bilmiyorum. doktorumuz mumkunse odalari ayirin dedi, o sekilde daha uzun uyumaya alisirmis. bir de ben geceleri her uyandiginda emziriyordum, gece mumkun oldugunca az emzir alissin dedi. bakalim ben 10. ayi gibi odayi ayirmayi dusunuyorum simdilik. uyutma konusuna gelince, gunduz bazen kucakta bazen salincaginda bazen de ayagimda sallayarak uyutuyorum. geceleri 1-2 aya kadar yatagina koyunca uyumaya alistirmistim ama bu dis olayindan herhalde bizimki de uyumuyor oyle, eli surekli agzinda, surekli kipirdiyor, boyle olunca da uyuyamiyor hemen. disi henuz cikmadi. uyku egitimi de vermedim, bilmiyorum bakalim. adet konusunda da ben de daha yeni oldum :) ama normalden kisa surdu. tum annelere ve bebislere sevgiler :)

benim kızım da suyu içmek istemiyorum ama zorla da olsa içiriyorum.
bir yazıda okumuştum susuz kalan bebeği çişinden anlarmışız ne kadar sıklıkla çiş yapıyor ve miktarı önemli takip edebilirsin ordan
ben tam yağlı beyaz peyniri bir kibrit kutusu büyüklüğünde akşamdan suya koyuyorum

Benim kızım 5 ay 23 gnlük oldu ve iki dişinide çıkardı allahtan çok huysuzlanmadı ateş falanda olmadı.Bende aynı sen gibiyim yatakları ayırdık kızımla beraber yatıyoruz uyku sorunumuz düzeldi ama beşiği unutttu.Hiç memnun değilim bu durumdan ama yapacak başka bişey kalmamıştı.

kızlar adet olmaya başldınız mı ?ben daha olmadım yaa

10 gün önce birkaç gün oldum adet.ne zaman tekrar olurum bilmem.olsun onada sevindim:) ilerde normale döner sanırım.emzirdiğimiz için olmuyo galiba.

kızlar mama sandalyesi alan var mı?hangi markayı aldınız?memnun musunuz?nasıl bişey almalıyım bilemedim,kızım artık pusette mama yemek istemiyor beni çok zorluyor.bir de eşimi zor tutuyorum illa yürüteç almak istiyor ya da hoppala alacam diye tutturdu,siz kullanıyor musunuz?zararlı mı bunlar?:44:

Ben yürüteç kullanıyorum rahatladım ama sürekli kucakta olmuyordu kızımda sevdi evin içinde tur atıyor şimdi:)

Bizim ilk kızımdan kalma mama sandalyemiz vardı, chicco polly, onu kullanıyoruz..Mama yedirirken çok rahat oluyo tavsiye ederim. sırt kısmı ayarlı olduğu için hafif yatar vaziyette yedirebiliyorsunuz..4. aydan itibaren kullanmaya başladık.. la kullanmayı hiç düşünmedim ama yine ilk kızımdan kalan yürütecimiz var, yakında çıkarıcam onu..Çok uzun süre kullanmadıkça çok zararlı olduğunu sanmıyorum.

Bu arada ben kırkımdan sonra düzenli şekilde adet olmaya başladım. Sütüm de olmadığı için sanırım hemen adet gördüm..

bende chicco polly magic kullanıyorum
aynen 3 kademeli bazen yatar vaziyette yediriyorum bazen dik pozisyonda çok rahat kullanışlı bişi kesinlikle tavsiye ederim
yürüteç konusuna gelince 3 haftadır kullanıyorum çok büyük rahatlık yürütecine koyup kısa süreli işlerimi yapıyorum oda çok mutlu bütün evi talan ediyo

teşekkür ederim arkadaşlar,ben de alıcam galiba yürüteç,küçük hanımın enerjisi beni aşıyor çünkü

bu konuya hamileyken çok giriyodum ama sonra unutmuşum:)keşke doğumdan itibaren girseydim neyse geriyo dönüp okuyorum.dün aşılarımızı olduk bizde 6. ay doldu tamam şimdi herşeyden ver dedi ebe.ben bi ara heves etmiştim ek gıda vermeye bikaç kere çorba ve elma püresi verdim çok sorunumuz olmayacak gibi gelmişti.sütün devamı için emzireyim 6 ay bitsin dedim bıraktım.şimdi resmen başlıyoruz ek gıdalara.gerildim birden ne vericem ne zaman vericem,işyerinde süt sağmaya devam etmeliyim süt azalır yoksa.ee bi sürü şey verince çocuk nasıl emicek hem dün aşıdanmı bilmiyorum emmedide,az peynir 1/4 yumurta sarısı falan dedi ebe okuyorum bir sürü menü ama aklım almıyo nasıl yutacakki onları:))anne sütüyle bebe bisküvisini karıştırıp içine peynir yumurta koysak karışık saçmalıyomuyum tadını alması lazım ve katı gıdalara geçmesi lazım dimi..ay çok kafam karıştı.haftasonu herşeyi hazırlayıp bakıcıyada vermek lazım pazartesi, hayırlısı bakalım en korktuğum yere geldik çocuğun bildiği düzen değişiyo.hem emzirme ne kolaydı al emzir koy çocuğu yerine işlerini yap falan:)

emzirmek gibi kolaylık yok tabi

Evet emzirmek kolaydı benim içinde zor olucak nasıl ne kadar diye tek başıma yapmaya çalısıcam ilk bebeğim acemiliğimiz var tabi allah yardımcımız olsun hepimizin.

Benimde sorum olucak kızım iki gündür ıkınıp duruyor çok zorlanıyor kabız desem sıvı geliyor kakası neden olabilir acaba çok üzülüyorum onu öyle gördükçe

HERKESE SELAM
bende üç haftadır işe başladım.Allah'tan ek gıdalara başlamıştık. Benim doktorumun yemek listesi şöyle;

Sabah evden çıkmadan çift meme emzirilecek

2-3 saat sonra eve bıraktığım 60-80 ml süt (yoksa devam sütü) 2-3 adet petibör bisküvi , 1 çay kaşığı zeytin yağı , 1 tatlı kaşığı pekmez , geceden suya konulmuş pastörize peynir kibrit kutusu kadar. (krem peynirler yasak) 7. ayda mercimek kadardan başlayıp çoğaltılacak yumurta sarısı

2-3 saat sonra eve sağıp bıraktığım 100 ml süt + meyve püresi (çilek , dut , kumlu armut 1 yaşına kadar yasak)

2-3 saat sonra 3,5 çay bardağı suya 1 küçük patates,1 küçük havuç , 1 çay kaşığızeytin yağı , 1 yemek kaşığı pirinç , 1 yemek kaşığıkırmızı mercimek ve hergün bir mevsim sebzesi fasulye , ıspanak , kereviz , semizotu gibi (lahana ,pırasa ,karnabahar , bakla 1 yaşına kadar yasak)

2-3 saat sonra ben geliyorum çift meme emiyor.
Gecede uyumadan yarım saat önce kaşık maması , şeker oranı düşük olduğu için bebelac tercihimdir. Bu ayın sonunda et , tavuk ve balığa başlayacağız.Günde 1 tatlı kaşığı kadar.

yumurta sarısına başlamak için neden 7.ayı bekleyesin ki,bizim doktorumuz 5.ayında başlattı,şimdi yarısını veriyoruz kahvaltıda,çok faydalı bir besin geciktirme bence

aynı dertten bende muzdaribim ne yapacam nasıl yedirecem bilemiyorum, birde biz ek gıdaya hiç başlamadık daha önce dr erken 6. ay dolmadan verme demişti bende yoğurt dışında birşey vermemiştim. şimdi 5 gündür deniyorum ne meyve püresi yiyor nede çorba içiyor, nasıl yapacam nasıl alıştıracam hiç bilmiyorum, sanırım geç kaldık ek gıdaya geçmekte, ne versem tadına baktıktan sonra reddediyor ağzını açmıyor.

nasıl başaracam bilmiyorum hep yemek seçmesinden korkmuştum sanırım yemek seçecek (

öyle düşünme yaa daha başlangıç bu bilemeyiz seçermi seçmezmi. benimkide seçerse de bişey diyemem kendim 16 yaşına kadar sebze yemeklerini yemedim:))
meyve püresini sevdi benimki tatlı elma tabi:) ama yoğurtla karıştırdım yemedi sevmedi yoğurdu,genede püskürmedi yüzüme yavrum suratını buruşturarak azcık yemeye çalıştı.çok şekerdi ya.çorbalarıda bizimkilerden yiyo brokoli yayla falan nanesiz yağsız tabi.yiyo dediğim 1-2 çorba kaşığı anca,kaşığa yabancı daha çocuk.bebe bisküviside başlıycam,bugün olmadı ama bakıcı ona bıraktığım sütle yapabilir.ama acıkıp meme isteyince direk alıp emziriyorum bişey hazırlayana kadar:)aklıma gelip hazırlanırsam verdim bi iki bişey.yoğurt ve su içmede sorun yaşıycaz gibi görünüyo bakalım,daha bunun kabızlığı, ishali var(işimiz çok velhasıl

Benimde sorum olucak kızım iki gündür ıkınıp duruyor çok zorlanıyor kabız desem sıvı geliyor kakası neden olabilir acaba çok üzülüyorum onu öyle gördükçe

gaz olabilir ıkınması,benimkide olmuştu öyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…