ana kız çok şirin olmuşsunuz...hayırlı olsun mevlütünüz... bizde memlekete gidince düşünüyoruz...bu arada ne ikram ettiniz? mevlütü nasıl yapıyorsunuz?
maşallah canım ikinizede:)) nasıl geçti zorlandınmı hiç kızın durdumu??
ehuehueheu bi miraç bide gülsenin maceraları gülmekten kırılıyorum valla :=)süt sağan arkadaşlar bakın ne öğrendim. makına neden bitiriyormus sutu. (elle sağmada aynı)
süt sağmanın da bır usulu varmış meğer, mesela bebek süt gelsede gelmesede emermış.
o yuzden sağma işlemi yaparken sütün artması ıcın(yanı beyne emziriyor sinyalının gitmesi için) süt gelsin gelmesin en az 15 dk sağmak gerekıyormus. ve mutlaka duzenlı olarak 3 saatte bır sağılması gerekıyormus , anca bu duzenle sağma işlemi yapılırsa hem sut bebek emıyormus gibi çoğalırmıs.
nekadar enteresan dımı.
ya o değilde ben mamaya zeytin yağı koyan varmı aranızda. benım basıma cok ılgınc bır olay geldı anlatayım hemen :)
hafta sonu kuzene yatılı gıttık, tabı mama vıtamın hersey aldım yanıma. neyse kız acıktı ben mamasını yaptım. aman allahım kıyamet koparttı, ama hem ağlıyor hem acayıp bı sekılde soylenerek ıcıyor mamasını ama zorla.
alla alla dedım sağlam bır gaz sancısı var galıba. neyse oyle boyle bıtırdı mamasını. bu arada bıberona bakıyorum tıkanmamısta, çunku tıkanıncada aynı tepkıyı verıyor. neyse bı sekılde doyurup uyuttum kızı, sonra baktımkı zeytın yağı koymamısım unutmusum. bır sonrakı uyanmasına tekrar mama yaptım bu sefer yağlı, e hıc bısey yokmus gıbı cuk cuk cuk emdı uyudu sorunsuz. eh dedım bu kız zeytın yağı tadını cok sevmış.
bıraz once de , aceleden yıne yağ koymayı unutmusum. baktım aynı tepkıyı verıyor, bıberon yıne tıkalı değil:)
60 cc nın 30unu zorla oye ıctı, kalan 30una koydum bır ıkı damla yağ, anamm sankı hıc bısey olmamıs gıbı cuk cuk ıcıp uyudu.
bu kız benım gozumu korkutmaya basladı arkadaslar. bıde bebekler bıseye alışmaz ılk 5 ay derler, nasıl alışmazmıs ya, mama stoğu yaptığımız yetmıyormus gıbı bırde zeytınyağ stoğumu yapıcaz. es kaza evde yağ bıtse yandık yanı. yada mısafırlığe gıderken yanımızda goturmeyı unutsak falan, hoş her evde zeytın yağı bulunmuyorkı. offf dırek emseydı ne olurdu sankı, ne ısıtma derdı varrr, ne sterıl etme derdı var bıberonları, masrafsız zahmetsız:)))
evet yorumlarınızı beklıyorum googlede arattım ama benzer bır durum bulamadım, aranızda varmı zeytınyağlı maam veren? bı deneyebılırmı yağsız vermeyı?????
teşekkürler canım mevlütün bitmesine yakın önce gülsuyu ve çikolata ardından bebek şekeri sonrada büyüklere pakette yemeni kız çocuklarına pembiş toka erkek çocuklarına mendil sonrada poğça ve meyve suyu dağıtıldı. allah kabul etsin inşallah
Eki Görüntüle 255673 Eki Görüntüle 255676 Eki Görüntüle 255674 Eki Görüntüle 255675
süt sağan arkadaşlar bakın ne öğrendim. makına neden bitiriyormus sutu. (elle sağmada aynı)
süt sağmanın da bır usulu varmış meğer, mesela bebek süt gelsede gelmesede emermış.
o yuzden sağma işlemi yaparken sütün artması ıcın(yanı beyne emziriyor sinyalının gitmesi için) süt gelsin gelmesin en az 15 dk sağmak gerekıyormus. ve mutlaka duzenlı olarak 3 saatte bır sağılması gerekıyormus , anca bu duzenle sağma işlemi yapılırsa hem sut bebek emıyormus gibi çoğalırmıs.
nekadar enteresan dımı.
ya o değilde ben mamaya zeytin yağı koyan varmı aranızda. benım basıma cok ılgınc bır olay geldı anlatayım hemen :)
hafta sonu kuzene yatılı gıttık, tabı mama vıtamın hersey aldım yanıma. neyse kız acıktı ben mamasını yaptım. aman allahım kıyamet koparttı, ama hem ağlıyor hem acayıp bı sekılde soylenerek ıcıyor mamasını ama zorla.
alla alla dedım sağlam bır gaz sancısı var galıba. neyse oyle boyle bıtırdı mamasını. bu arada bıberona bakıyorum tıkanmamısta, çunku tıkanıncada aynı tepkıyı verıyor. neyse bı sekılde doyurup uyuttum kızı, sonra baktımkı zeytın yağı koymamısım unutmusum. bır sonrakı uyanmasına tekrar mama yaptım bu sefer yağlı, e hıc bısey yokmus gıbı cuk cuk cuk emdı uyudu sorunsuz. eh dedım bu kız zeytın yağı tadını cok sevmış.
bıraz once de , aceleden yıne yağ koymayı unutmusum. baktım aynı tepkıyı verıyor, bıberon yıne tıkalı değil:)
60 cc nın 30unu zorla oye ıctı, kalan 30una koydum bır ıkı damla yağ, anamm sankı hıc bısey olmamıs gıbı cuk cuk ıcıp uyudu.
bu kız benım gozumu korkutmaya basladı arkadaslar. bıde bebekler bıseye alışmaz ılk 5 ay derler, nasıl alışmazmıs ya, mama stoğu yaptığımız yetmıyormus gıbı bırde zeytınyağ stoğumu yapıcaz. es kaza evde yağ bıtse yandık yanı. yada mısafırlığe gıderken yanımızda goturmeyı unutsak falan, hoş her evde zeytın yağı bulunmuyorkı. offf dırek emseydı ne olurdu sankı, ne ısıtma derdı varrr, ne sterıl etme derdı var bıberonları, masrafsız zahmetsız:)))
evet yorumlarınızı beklıyorum googlede arattım ama benzer bır durum bulamadım, aranızda varmı zeytınyağlı maam veren? bı deneyebılırmı yağsız vermeyı?????
benim sütüm çok yetersiz geliyor mama veriyorum aptamil 1 numara
mama veren arkadaşlar günde ne kadar veriyorsunuz mamayı ?
nuk marka emzik kullanıyorum..,
prima premium 1 numara kullanıyorum ama hiç memnun kalmadım bebişimin çişi çoğu kez kıyafetlerine sızdı halbuki numunelerini beğendiğim için eşimi heme gönderip aldırmıştım birde yoğun bir plastik kkusu var ve bacaklarda lastik izi yaptı.. öncesinde huggys 2 numara vardı ona devam edicem şimdi..
kullanıpta memnun kaldığımız yada kalmadığımız seylerı yazalım kızlar.
bebiş yarım saat once gaz sancısıyla ıkınarak uyandı. epey uğrastım cıkmadı gazı.
hemen bır ölcek nurse haveys şurup verdım 20 dk sonra resmen zort seslerı gelmeye basladı:) hala geliyor ve kızın suratında zorlanma ıfadesı yok ancak kendı kendınden korkup dudağını büküyor bazen:))))))
zinco da kullandım oda fena değil ancak bukadar etkılı değil.
ıkısıde full bıtkısel.
bizde nurse harveys kullanıyoruz ve çok memnunum nerdeyse hiç gaz problemimiz olmuyo benim unuttuğum ve nazardan olanlar hariç
bizim kız koca insan gibi zortlatıyo ve geğiriyo herkes şaşırıyo nazarlıyolar yavrumu sizinkilerde yapıyo mu
evet canım kendı zortluyor ve geğiriyor bazende, ben mamasını bıtırıp kaldırınca gakkkk diye kendi cıkartıyor ama her zaman değil zaten ıkı gundur kullanıyoruz şurubu. ama tadını hıc sevmedı zor verıyorum tükürüyor, bide yapış yapış oluyor her yer. çağreyi ikinci biberonda buldum:) karnı acıkmışken bir ölçek koyuyorum baska bıberona ilk once onu götürüyor, mama olmadığını anlayana kadar bıtmıs oluyor zaten ıkı yudum şey.
aslında acaba mamasına katabılırmıyız etkılı olurmu oyle??? sen nasıl içiriyorsun. evet canım nazarlanıyor bende cok ınanıyorum. yanı benımkıne gaz ıcın değilde , çocuğu olmayan bır kuzen var, ona gıttığımızde nazarlanıyor ıkı gun kendıne gelemıyor kızım. e gorusmeyıde kesemıyorum çok severız bırbırımızı her hafta sonu mutlaka ya bız kalmaya gıderız ya onlar gelır.kem gozunden değilde sevdiğinden deydırıyor galıba nazarı. bizde okuyoruz bol bol ne yapalım artık. dun netten bir dua buldum peygamber efendımız huysuzlanan torunlarına okurmus. bir cümlelik bişey onu ezberlicem şimdi. nette aratırsanız bulursunuz huysuzlanan çocuğa okunacak dua diye.
efsung cum daha ne maceralar. hele bi biberon aranısı var ağzını ıkı karıs açıpta sağa sola döndürüyor deli gibi ama komık olanı bazen okadar gaza gelıyorkı bıberon ağzındayken aranıyor, her seferınde ölüyorum gülmekten. rabbım meleklerimizi korusun nazarlardan kazalardan belalardan hastalıklardan.
ben emzirdiğim için biberon kullanmıyorum çay kaşığıyla veriyorum tadını da çok seviyo daha versem içer yani
benimkızın aranmasıda aynı tarif ettiğin gibi memedeyken bile aranıyo emerkende cok ok ses çıkarıyo geçenlerde görümem bizimlebirlikte kaldı zehranın emerken coklatma sesine uyanmış
bende nazar için 11felak 11nas okuyorum ablama hafız hocası öyle söylemiş ama senin dediğine de bi bakıcam bazen bbanada deyiyo hele mevlüt günü çatlıycaktı başım tabi yorgunlukta vardı
nurayturhan cım maşallah cok tatlı cıkmışsınız. hadı mevludunuzuda atlattınız hayırlı olsun allah kabul etsın ınsallah.
maalesef ben boyle bısey yapamıcam, çunku benım oyle çağıracak akrabam falan yok, bunu organıze edecek ailemden kımsede yok (annem rahmetlı) diğerleriyle gorusmuyorum.
ben 3-4 kişilik bir kuran okutucam kısmet olursa. yanı onemlı olan kuran okutulması dimi, tabı gonul isterdi böyle güzel bir organızasyonla okutmayı ama maalesef
oh maşallah kuzuna:))
11 mi okumak gerekıyormuş. bende 8 biliyordum o yuzden 8 okuyordum. bazende uyuyana kadar allah ne verdıyse okuyorum saymadan 50 60 oluyordur heralde:)))) allah kabul etsin
Maşallah canım, çok güzel olmuş kızın:))Elbisesi de tam olmuş üstüne; şimdi kaç kilo oldu canım? Benimkine de olacak mı acaba???
Bizim de bu cumartesi olacak mevlüt.
biz de tavuklu pilav dağıtılır kızlar okumalarda. biz yanında ayran ve baklava vereceğiz bi de.
canım hoşgeldin.bende senin gibi 30 ağustosta doğum yaptım.
bebişlerimiz bayram şekeri oldular
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?