canım bende cok sey demıstım, kesinlikle şöyle yapmıcam, böyle yapmıcam dıye ama buyuk konusmamak gerekıyormus . bende sallıyorum bazen napalım mecbur yoksa durmuyor ama coğu zaman dondy sıne atıyorum orda sallanıyor, pörtlek pörtlek bakıyor etrafa bı sure sonrada dalıyor uykuya ama sonucta sallanmaya alıstık napalım.kızlar ben çok uğraştım kızımı ayakta sallamamak için ama olmuyo valla susturamadım aldım ayağıma sallıyorum şimdi
canım emzik olayı benımde uğrasım bu gunlerde, gorumcem almanyada ıkıtane getırmıstı damaklı slikon ama onları ağzına verır vermez öğürdü resmen cadı beğenmedı. bende chicco nun kaucuk olanını aldım ama öyle heveslı emmıyor habıre fırlatıyor ağzından:) pekmeze batırdım denemek ıcın cok cok cok nasıl emdı , pekmez bıtınce attı yıne batırayım dıye basıl soylendı ama yok o bıkere olur, gercı pekmezın bır zararı yok ama olsun yınede. ah bı alıştırabılsem rahat edıcem vallahı. cunku gaz sancısı cektıklerı zaman içgudusel olarak emmek ıstıyorlar, e ozamanda hazmedemedıklerı ıcın tekrar sancı cekıyorlar. en azından emzığe alısırsa emme refleksını bastırır.emzik kullanan varmı ? yada hangı marka kullanıyosunuz
ben kullanıyorum sımdıye kadar 4 emzık aldım en ıyısı chıckko nun kı ( yazamadım cıkkoyuPP
anne gogsuyleuyunlu kaucccuk emzıkler cok daha guzel damak yapısınıda bozmuyomus acıkcası emzık benık kurtarıcım
hele kı 1 hafta gaz sancısıyla bogusurken cok ısıme yaradı
sızlerde ne var ne yok topıc sessızlestı heralde artık kımse bebekleden fırsat bulup gıremıyo dımı ?
valla ben nete gırmeye pek fırsat bulamıyorum ınsanı ıhtıyaclarımız zor karısılıyorum bazen ( yemek yemek wc gibi :)))
sorum oalcaktı
kaç numara bez kullanıyosunuz kızlar ben premıum care 3 nosu alıp bı denıcem cunku 2 nop ıle 1 nonun pek farkı yok sadece 2 no bıraz uzun o kadar
hemsırelerde 2 no buyuk kullanın bezlerı dıyo bıızmkınun bacaklarına ız yapıyo 1 no
gaz ılacı mersıl sunada ıyı bakalım 3 aydn sonra bole sorunlar kalmıyomus kaldı 1 ayımız
herkese gazsız guzel mutlu gunler dılıyorum
:))))))))))))) aynen benımkıde atıp duruyoryapmaaaaa:) kucagına emzırır pozısyonda alıp kollarının arasında sallasan hızlı hızlı olmadı mı oyle.bnmkıde suan yatagında mız mız emzıge alıstırdım mecbur yoksa memeden ayrılmıcak.emzık agzından dusup duruyor oda mızmızlanıyor kalkıp emzık vermekten yoruldum he:) allahtan annem yanımda burda oda haftaya gıdecek napcam bılmem.sımdı annem kucagıma getryr paşamı emzır dıye:) yalancı emzıkte fayda etmedı hmm hmmm edıp duruyor eşşek:) mıs kokuyor ama yaaa
canım kesınlıkle ellememen gerekıyormuş benım kızda oyle.merhaba kızlar erenden fırsat bulup pek giremiyorum. geçen soruma cevap yazmışsınız teşekkürler. vakit geçtiği için alıntı yapmadım. yeni bir sorum olacak size. bebğin göğüsleri şiş. internette araştırdığım kadarıyla yenidoğan bebeklerde olabiliyormuş. gene de aklıma takıldı böyle bir durumla karşılaşan var mı. bütün kuzuları öptüm.
canım benım kızın ıcerde değil ama dışardada değil tam sınırda:)) gırıyormuymuşkı sonradan ıcerı?kızlar bebeğinin göbeği içine girmeyen var mı? 32 günlük oldu ama göbeği hala dışarıda, ne zaman içeri girecek göbeği sizce?
Igdenaz, inci kolyeye deneyecegim ahhh keske ise yarasa hem takarim hem koyarim.
Only smile, benim kizim herhalde ilk dogsugunda araliksiz 5 saat uyumustu simdi neredeeeeeeeeeeee....1.5-2 saatte uyaniyor.
Peppermint, minnak kizina masallah.
Cerenimo, ben 1.5-2 saatte mama veriyorum. Normalde onerilen hazmedilen sut ile yeni alinanin karismamasi ve gaz yapmamasi icin 2.5-3 saat ama o kadar uzun uyumuyor ki...Simdi 60cc.iciyor sanirim kilosu da 4'u gecti yakinda kontrole gidecegiz. ( Bizimki 35.haftada 2300gr.dogmustu) 3 kg.dan fazla bebeklere 60-90cc arasi verilmesi gerektigini bir yerde okumustum.
Orhantuna, bir aylik kontrolde kizim 4 cm. uzamisti.
canım 60 cc veriyorum 2ölçek aptamil ile günde 8-9 kez içiyor yoksa doymuyor
Canim yalniz kalip xenemek gerek yapiyormuyum yapamiyirmuyum diye elisin bakimi evin isi gucu bide bende biraz duzen ve temizlik konusunda hasassiyet var insqllah cok takilmama bunlaa da rahat ederim :)merhaba kızlar
alıntı yapamadım ama aklımda olanları yazayım
efsuncum niye bakamayasın kızına evham yapma inan tek başına çok daha rahat edersin. düşün ben ikisiyle çok rahatım.
tıtnaklarını ben kesmedim ama hiç eldivende takamadım. zaten kendi kendine kopuyo uçlarından zaten doktorumda takma etrafa alışsın dokunsun dedi.
bide yıkama suyunu kaynatıp öyle yıkadım hep hiçde bişey olmadı.
bu arada kızına çok geçmiş olsun arkadaşların dediği gibi yağ kullanmayı bırak belki oda alerji yapmış olabilir
igdenaz inci kolyeyi hemen denicem hem sahtesini hem gerçeğini koyucam bakalım hangisinde işe yarıyo:)) bu aralar sütüm olsun diye yapamayacağım şey yok hehehe
awezcim hayırlı doğumlar diliyorum sakın korkma inan herşey olup bitiyo bende çok korkuyodum ama doğumdan sonra çok kızdım kendime korkumdan dolayı düzgün yaşayamamıştım son zamanlarımı
stzmncim sizinde yarı kırkınız hayırlı olsun:)))
kızlar kaka sorununa yeniden başaldık kakasını yapmıştı çubuk yardımıyla ama yine yapmadı bugün çok ıkınıyo bende çubukla tekrar deniyim diyorum ama ya alışkanlık yaparsa diyede yapmıyım diyorum. napcam ben yaa...
canimcim guzel haberlerini aldikca seviniyorum valla :)) ne guzel baknsutunde yetiyornsenin :)))selam cnmm;
ben de gecmisi okumaya calisiyordum ama basaramadim yine son sayfaya atladim)
iyiyim. bebegim 2 gundur cok huysuzdu; gece gunduz uyumadi, kucagimdan inmedi mahvetti beni;
kakasini yapamiyordu;
alt komsuaglamalarini duymus bi fitil getirmis; sup:gliserin kansuk
sabun gibi bisey, kayganlastirici imis; ilac degil yani;
ceyregini koydum; 1 saat sonra kizim tum kakasini bosaltti, rahatladi da azicik uyudu simdi;
onun didinda iyi kizim.
sutu sagarak verdigimden miktari ayarlayamiyorum bi turlu, doymuyor sanki :-(((
ben de epeytoparlandim, agrilarim azaldi
sen nasilsin cnm ??
Valla bizimkini keyfine bakiyo 30 da aliyor 80 de gunde toplamda 300-350 arasi mama aliyor ama gittikce miktar artiyorbenim sütüm çok yetersiz geliyor mama veriyorum aptamil 1 numara
mama veren arkadaşlar günde ne kadar veriyorsunuz mamayı ?
premium 2 ye gec sizma olmaz bez kucuk geliyodur :)nuk marka emzik kullanıyorum..,
prima premium 1 numara kullanıyorum ama hiç memnun kalmadım bebişimin çişi çoğu kez kıyafetlerine sızdı halbuki numunelerini beğendiğim için eşimi heme gönderip aldırmıştım birde yoğun bir plastik kkusu var ve bacaklarda lastik izi yaptı.. öncesinde huggys 2 numara vardı ona devam edicem şimdi..
kızlar bebişlerinize her bezini değiştirmede pişik önleyici krem sürüyomusunuz.ben neredeyse sürekli kullanıyorum kullanmayınca hemen kızarmaya başlıyo.doktor da sadece pişik olunca kullan vajinada yapışıklık yapar dedi.siz ne kullanıyosunuz?
kızlar ben çok uğraştım kızımı ayakta sallamamak için ama olmuyo valla susturamadım aldım ayağıma sallıyorum şimdi
kızlar bugun 51 günlük olduk ayın 21 ınden asımız var 3 tane 2 kol 1 bacaktan vuruyolarmıs
ayy sımdıden kara kara dusunuyorum bıgun oncenden banyo yaptırmnak gerkıyomus 2 gun yıkamıcakmısız
emzik kullanan varmı ? yada hangı marka kullanıyosunuz
ben kullanıyorum sımdıye kadar 4 emzık aldım en ıyısı chıckko nun kı ( yazamadım cıkkoyuPP
anne gogsuyleuyunlu kaucccuk emzıkler cok daha guzel damak yapısınıda bozmuyomus acıkcası emzık benık kurtarıcım
hele kı 1 hafta gaz sancısıyla bogusurken cok ısıme yaradı
sızlerde ne var ne yok topıc sessızlestı heralde artık kımse bebekleden fırsat bulup gıremıyo dımı ?
valla ben nete gırmeye pek fırsat bulamıyorum ınsanı ıhtıyaclarımız zor karısılıyorum bazen ( yemek yemek wc gibi :)))
sorum oalcaktı
kaç numara bez kullanıyosunuz kızlar ben premıum care 3 nosu alıp bı denıcem cunku 2 nop ıle 1 nonun pek farkı yok sadece 2 no bıraz uzun o kadar
hemsırelerde 2 no buyuk kullanın bezlerı dıyo bıızmkınun bacaklarına ız yapıyo 1 no
gaz ılacı mersıl sunada ıyı bakalım 3 aydn sonra bole sorunlar kalmıyomus kaldı 1 ayımız
bıde benım 35 gun surdu kanamam 40 ım cıkınca 1 hafta daha oldu yıne bıttı dımdı bu regl mı yoksa lohusalıgın devamı mı
dr gıttıkten sonrakı gun basladı kanama onun ıcın soramadım
dr uzun bı sure sana regl gozukmuyo demıstı rahım duvarı ınceymıs ?
korunma yontemı olarakda bısey yapmadım hemsırem ıgne falan dusunursen gel demıstı
ne bılım kendıme bısey yaptırmak ıstemıyorum korunmak ıcın sıpral falan taktırmakda ıstemıyorum
neyse uzun oldu bızden sımdılık bu kadar
herkese gazsız guzel mutlu gunler dılıyorum
merhaba kızlar erenden fırsat bulup pek giremiyorum. geçen soruma cevap yazmışsınız teşekkürler. vakit geçtiği için alıntı yapmadım. yeni bir sorum olacak size. bebğin göğüsleri şiş. internette araştırdığım kadarıyla yenidoğan bebeklerde olabiliyormuş. gene de aklıma takıldı böyle bir durumla karşılaşan var mı. bütün kuzuları öptüm.
Merhaba:) benide aranıza alırmısınız 30 ağustosta doğum yaptım bende
Redmask benim bebeğimin göğüslerinde de şişlik var doktorumuz anneden bebeğe geçen hormonlardan olabileceğini söyledi sakın ovmayın ellemeyin ödem oluşur dedi zamanla geçermiş
canım bizim büyükler diyo bebişlerin göğüslerinde süt birikirmiş meme uçlarına işaret parmaklarını koy yuvarlar gibi masaj yap iyi geliyo şişide iniyo canım
eeee kızlar dün biri inci yi denıcektı varmı gelişme:)))
ya bu arada aptamıl conformıl bıberonu tıkıyor yaw. benımkı kendını bı yırtıyor kı sormayın o zaman. basta anlamadım tıkandığını mamayı sevmedı sandım:))) nıye boyle acep. dr browns la verıyorum chicconunkıler buyuk gelıyor delıklerı, onlada boğulacak gıbı oluyor ve cok cabuk bıtırıyor o zaman:)
canım artık 90 a cıkartmak lazım değilmi. genelde 60 yetmıyor benim ac göze:)) 2-2.5 saatte bırde istiyor inatla.
bu arada su verıyormusunuz? bana vermek lazım gıbı gelıyor kabız olmasın dıye
kızlar bebişlerinize her bezini değiştirmede pişik önleyici krem sürüyomusunuz.ben neredeyse sürekli kullanıyorum kullanmayınca hemen kızarmaya başlıyo.doktor da sadece pişik olunca kullan vajinada yapışıklık yapar dedi.siz ne kullanıyosunuz?
Canım benim bildiğim öle kendi kendine içeri girmiyor, onun için göbek bağı yapıyorlar. Hatta 10 kuruştu sanırım onu temiz bir beze sarmalayıp göbeğin üstüne koyup onun üstünden ince bir kuşakla bağlıyorlar göbeğini kemer gibi. Bir zararı yok yani sende dene bence. Seneler önce yeğenimde olmuştu fırlamıştı dışarı resmen bu şekilde geçti.kızlar bebeğim 33 günlük, göbeği hala dışarda bu günden sonra göbeği içeri girer mi artık çok mu geç?
Ben sürüyorum canım, sonuçta nemli tutmasını sağlıyor, tüm gün kapalı... Bize eve gelen hemşire kullandığın pişik önleyici krem çinko içermesin o pişiği tedavi etmek içindir demişti bir de zaten vajinaya sürmemen gerek canım, sadece poposuna özellikle makat çevresine ve kanarlara doğru. Vajinaya gelmeyecek şekilde de apış aralarına.kızlar bebişlerinize her bezini değiştirmede pişik önleyici krem sürüyomusunuz.ben neredeyse sürekli kullanıyorum kullanmayınca hemen kızarmaya başlıyo.doktor da sadece pişik olunca kullan vajinada yapışıklık yapar dedi.siz ne kullanıyosunuz?
canım ikinizede maşallah çok güzelsiniz
kızlar şu inci olayı bence gerçek inciden süt çoğalıyordur..aklınızda bulunsun..her inci olmaz bence ..çünkü kimi plastik kimi taş kimi cam gibi ama gerçeği farklı..hatta annem hep der gerçek inci doğururmuş.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?