2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar ben çok uğraştım kızımı ayakta sallamamak için ama olmuyo valla susturamadım aldım ayağıma sallıyorum şimdi
canım bende cok sey demıstım, kesinlikle şöyle yapmıcam, böyle yapmıcam dıye ama buyuk konusmamak gerekıyormus . bende sallıyorum bazen napalım mecbur yoksa durmuyor ama coğu zaman dondy sıne atıyorum orda sallanıyor, pörtlek pörtlek bakıyor etrafa bı sure sonrada dalıyor uykuya ama sonucta sallanmaya alıstık napalım.
canım emzik olayı benımde uğrasım bu gunlerde, gorumcem almanyada ıkıtane getırmıstı damaklı slikon ama onları ağzına verır vermez öğürdü resmen cadı beğenmedı. bende chicco nun kaucuk olanını aldım ama öyle heveslı emmıyor habıre fırlatıyor ağzından:) pekmeze batırdım denemek ıcın cok cok cok nasıl emdı , pekmez bıtınce attı yıne batırayım dıye basıl soylendı ama yok o bıkere olur, gercı pekmezın bır zararı yok ama olsun yınede. ah bı alıştırabılsem rahat edıcem vallahı. cunku gaz sancısı cektıklerı zaman içgudusel olarak emmek ıstıyorlar, e ozamanda hazmedemedıklerı ıcın tekrar sancı cekıyorlar. en azından emzığe alısırsa emme refleksını bastırır.
bez olarak bende prima kullanıyorum ama yesıl olanından yanı standart olanından. eşim geçen premınum mudur nedır beyaz paket olanını almıs hıc beğenmedım onu fıle gıbı bısey var ıcınde ama cocuğun poposunu dısardan elledığımde nemlenmıstı elım. o yuzden normal standart yesıl paketını 2 numara kullanıyorum ben. cok memnunum ve hıc pişik kremı kullanmadım henuz, ıslak pamukla temızlıyorum altını, e arada bı zeytın yağı operasyonu yaparken onuda krem gıbı suruyorum popişine oh. şükür bır sorunumuz olmadı henuz.

:))))))))))))) aynen benımkıde atıp duruyor
canım kesınlıkle ellememen gerekıyormuş benım kızda oyle.

kızlar bebeğinin göbeği içine girmeyen var mı? 32 günlük oldu ama göbeği hala dışarıda, ne zaman içeri girecek göbeği sizce?
canım benım kızın ıcerde değil ama dışardada değil tam sınırda:)) gırıyormuymuşkı sonradan ıcerı?

canım 60 cc veriyorum 2ölçek aptamil ile günde 8-9 kez içiyor yoksa doymuyor

eeee kızlar dün biri inci yi denıcektı varmı gelişme:)))
ya bu arada aptamıl conformıl bıberonu tıkıyor yaw. benımkı kendını bı yırtıyor kı sormayın o zaman. basta anlamadım tıkandığını mamayı sevmedı sandım:))) nıye boyle acep. dr browns la verıyorum chicconunkıler buyuk gelıyor delıklerı, onlada boğulacak gıbı oluyor ve cok cabuk bıtırıyor o zaman:)

canım 60 cc veriyorum 2ölçek aptamil ile günde 8-9 kez içiyor yoksa doymuyor

canım artık 90 a cıkartmak lazım değilmi. genelde 60 yetmıyor benim ac göze:)) 2-2.5 saatte bırde istiyor inatla.
bu arada su verıyormusunuz? bana vermek lazım gıbı gelıyor kabız olmasın dıye

kızım su anda dizimde yatıyor, sallıyorum mecburen:) ağzınada emzığı verdım, elimlede tutuyorum atamasın dıye :)) belkı alısır boyle . bı uyusada bende yemek yapsam artık.

kızlar bebişlerinize her bezini değiştirmede pişik önleyici krem sürüyomusunuz.ben neredeyse sürekli kullanıyorum kullanmayınca hemen kızarmaya başlıyo.doktor da sadece pişik olunca kullan vajinada yapışıklık yapar dedi.siz ne kullanıyosunuz?

Canim yalniz kalip xenemek gerek yapiyormuyum yapamiyirmuyum diye elisin bakimi evin isi gucu bide bende biraz duzen ve temizlik konusunda hasassiyet var insqllah cok takilmama bunlaa da rahat ederim :)
canimcim guzel haberlerini aldikca seviniyorum valla :)) ne guzel baknsutunde yetiyornsenin :)))
Sana bisey sorucam sen biberon muhafZasi gibi biseyler almistin 50-55 tl idi sanirim canta gibi biseydi isiyi muhafZa ediyordu galiba yaniliyormuyum hic kullandinmi memnunmusun bende mama yapip icinde muhafaza etsemmi diyorumda ??

benim sütüm çok yetersiz geliyor mama veriyorum aptamil 1 numara
mama veren arkadaşlar günde ne kadar veriyorsunuz mamayı ?
Valla bizimkini keyfine bakiyo 30 da aliyor 80 de gunde toplamda 300-350 arasi mama aliyor ama gittikce miktar artiyor
premium 2 ye gec sizma olmaz bez kucuk geliyodur :)

Sulessliii inci kolye takipda evde rukus rukus takilman bitirdi beni hic gulesim yoktu valla reziillik hatbsafhada :)) ha canmnkizinin memesine masaj yapma benim annemde ilk gunlede ovala demisti ama aile hkm de drmuzda asla dediler hatta ozellikle belirttiler sende dikkat et

canım ben sadece pamuğu ıslatıp sılıyorum arada bırde zeytın yağı suruyorum , hiç kızarmadık şükür. ıslak mendıllerde pişik yapıyormuş.

Merhaba Arkadaslar ve onlarin birtaneleri

kızlar ben çok uğraştım kızımı ayakta sallamamak için ama olmuyo valla susturamadım aldım ayağıma sallıyorum şimdi

Bende simdiye kadar ayakta sallamadim umarim da sallamam, soyle yatinca hemen uyusun diyorum ama uykuya gecis oyle kolay olmuyor tabii...

Azra biz Philips Avent'inkini kullaniyoruz, gaz giderici ozelligi var diye almistim, onceleri kabul etmedi hemen disari cikariyordu ama bu hafta israrla alistirdim, tavsiye ederim.

Biz 8 haftayi gectik benim halen kanamam olmadi??? Sut de bitti neredeyse cok uzuluyorum, mamaya talim yani...Bez olarak da primenin 2 numarasini kullaniyoruz. Bildigim kadariyla 3-6kg arasi bebekler icin bu uygun.

Bizde de bazen sislik olup kayboluyor.

Hosgeldin!

canım bizim büyükler diyo bebişlerin göğüslerinde süt birikirmiş meme uçlarına işaret parmaklarını koy yuvarlar gibi masaj yap iyi geliyo şişide iniyo canım

Annem de boyle demisti ama kizlarin yazdiklarini okuyunca dokunmamak lazim demekki dedim.

Guzelim iki tarafa da hakiki inci koydum, sut gelsin diye ama sanirim iyice sut cekildi. Kizim mamaya cok alisti meme ile ugrasip kendini zorlamak istemiyor sanirim, mama cok koly cok cok iciyor.

canım artık 90 a cıkartmak lazım değilmi. genelde 60 yetmıyor benim ac göze:)) 2-2.5 saatte bırde istiyor inatla.
bu arada su verıyormusunuz? bana vermek lazım gıbı gelıyor kabız olmasın dıye

Biz su veriyoruz.

Pisik icin Sudocream kullaniyorum cok sukur simdiye kadar olmadi aman olmasinda cok zor bir sey.

kızlar bebeğim 33 günlük, göbeği hala dışarda bu günden sonra göbeği içeri girer mi artık çok mu geç?
Canım benim bildiğim öle kendi kendine içeri girmiyor, onun için göbek bağı yapıyorlar. Hatta 10 kuruştu sanırım onu temiz bir beze sarmalayıp göbeğin üstüne koyup onun üstünden ince bir kuşakla bağlıyorlar göbeğini kemer gibi. Bir zararı yok yani sende dene bence. Seneler önce yeğenimde olmuştu fırlamıştı dışarı resmen bu şekilde geçti.
Ben sürüyorum canım, sonuçta nemli tutmasını sağlıyor, tüm gün kapalı... Bize eve gelen hemşire kullandığın pişik önleyici krem çinko içermesin o pişiği tedavi etmek içindir demişti bir de zaten vajinaya sürmemen gerek canım, sadece poposuna özellikle makat çevresine ve kanarlara doğru. Vajinaya gelmeyecek şekilde de apış aralarına.

kızlar şu inci olayı bence gerçek inciden süt çoğalıyordur..aklınızda bulunsun..her inci olmaz bence ..çünkü kimi plastik kimi taş kimi cam gibi ama gerçeği farklı..hatta annem hep der gerçek inci doğururmuş.....

kızlar merhaba geçmişi pek okuyamadım ama gördüm ki kauçuk emzik kullanan çok bende hamişken chicco nun kauçuk emziğini almıştım kadın en iyisi ve anne memesine en yakını bu demişti sonra benim kız pek sevmedi onu bende yine kauçuk olupta yuvarlak uçlusunu alayım dedim sonra eczacım onlar iyi değil silikon al dedi neden en iyisi kauçuk dediler dedim hem chicconun dedim tamam farketmiyo geri dönüşümden yapılıyo onlar dedi ve satmıyodu sonra eve geldim ve internetten araştırdım birde ne göreyim meğer kauçuğun içinde olan bilmem ne maddesiyle bebek tükürüğü birleştiği zaman kansorejen üretiyomuş ama bu sadece bir iddiamış türk profesörleri inceliyomuş araştırma bitince doğruluğu kanıtlanırsa yasaklanıcakmış hemena attım emziği eşimde hiç emmesin daha iyi dedi şimdi silikon kullanıyoruz

canım bende denedim ama psikolojikmidir bilemem ama ççoğaldı cidden:)) bu arada benimki gerçek inci doğuruyo abuk sabuk şekle girdi zaten şimdi yuvarlak değil içinden bi tane daha çıkacak gibi duruyo:))

çocuk bezi kullanımı ile ilgili şikayetlerini yazan arkadaşlar olmuş.bende prima normal kullanıyorum.bebeğim 32 günlük biz 1 haftadır 3 no kullanıyoruz.4-9 kilo arası.4.5 kilo olunca bunu kullanmaya başladım.çünkü bir arkadaşım küçük bezde taşmalar olur demişti.bir kaç defa çişi kıyafetine taşmıştı.yani mümkün olan ölçülerde büyük bez daha mantıklı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…