kızlarr br sorum var ? benım carsamba gunu doktor kontrolum var rahıme bakıcaz demıstı toplanmısmı eskı halını alıyormu dıye.(22 gunluk oluyoruz ogun).merak ettıgım dıyorum acaba alttan mı bakar? ben sezaryan oldum hamılelııgın baısından doğuma kadar hıc alttan muayne etmedı benı.sımdı ağda,jilet muhabbetını okuyunca aklıma geldı:) nasıl muayne olucam sızce? ağda yapamam dikişlerim açılıverır mazallah ee jilette hiç ıstemıyorum nolcek sımdık
vkızlar bi kaç sorum var
1. banyo suyunu hastaneden çıkarken 15 gün içme suyu kullanın dediler bende ilk aşı tamamlanıncaya kadar damacanadan yıkadım
siz neyle yıkıyorsunuz hangi suyla
2. dr.muz 1 ay tırnak kesme demişti dün sormayı unutmuşum
tırnaklarınızı kestinizmi kesmediyseniz ne zaman keseceksiniz
kızmın vucudunda kabartılar var dr muhtemelen hormonaldir dedi ama yünede bi inek sütü diyeti yapıp takip et dedi foto ekliyorum sizde de oluyomu dr nuz ne dedi ?
haa dün aylık kontrolümüz vardı 54cm ve 4000 gr olmuşuz
Eki Görüntüle 254708 Eki Görüntüle 254709
tam sap seninkiler yaaa(
kusura bakmıyosun dimi ?
Esime kalsa 6 ay damacsnda yikiycazda ben istemiyorum vallamgecsek musluga fena olmiycak
Benimkininuzun emzirirken igne gibi batiyor hep elduvenli yazik axiyorm yani eller hep kapali
bizde su hazirdi kovada ama orda gulay hemsire vardi kisa kizil sacli orta yaslarda o 15 gun icme suyuyla yikayin dedi arkdasimin ablasida cocuk dr oda 1 ay dedi. Esime kalsa 6 ay diyorda yuh yani
gaz degilde kabartilar icin iki gun inek sutu olan gidalar yeme dedi kek gibi mesela daha denemedim de bakalim deniycem ama ldiven takiyorum bende ama eldivensiz olsun istiyorum artik :)
Ondan yani :)
Canim cok sagol yaaa her b.k dusundumde vucuduna surdugum krem aklima gelmedi bacakalr havalaniyor sirtina az suruyorum oldugu gibi govde kollarin ustu kremden sanirim cunku kiyafetleri koca makinede 5 parca sabun tozuyla yikaniyor artik surmiycem yaaa Bide bunu denyelim sagol tekrar :))
:) bılıyodum ıse yarayacagını, yontem uygulamada canım..kıcına surup cekersen olmazzz..içine sokucan belkı bır ıkı kıpırdatacan bak noluyo sonraaaAllah o zeytinyağından da kulak çöpünü bulandan da popusuna sok diyenden de razı olsun hehhehee
ay nasıl rahatladı oğlum anlatamam daha poposundan çıkarmadan öyle bi zıçtı ki 3 günün acısını resmen çıkardı. meğer ben yanlış uyguluıyomıuşum içine sokunca işe yaradı:)))şimdi o kadar rahat bi şekilde etrafa bakıyo ki sanki yeniden doğmuş dünyaya
inşallah bir an önce düzelirler içim gidiyo onu öyle görünce ıkın ıkın çıkmıyo ağlayıp duruyo(
canım banada annem sabun koy hemen yapar diyodu ben sizi böyle büyüttüm falan dedi ama ben yapmadım. ya dedim kakasını yinede yapmazsa içerde köpürmesin sonra bu sabun hehehe. ne biliyim tekrar zeytinyağını denicem çok içeri sokmuyorum ucundan sokup çıkarıyodum yapmıyodu.
margarını bende duydum :44: ama yaglı yaglı yapmak pek ıcıme sınmedı sahsen ..anne babam bız kucukken burnumuz tıkandıgında hemen serum damlatırlardı..serum (izotonık(tuzlu) su)oldugundan hem ılac degıl hem kullanımı kulay..sırıngaya az cekıp 3 4 damla damlatoıyorsun bebege yumusatıp cıkarmasını saglıyor..zaten bırcok burun damlasının muhtevıyatında tuzlu su var..belkı uymussundur denız suyuda cok ıyı gelır tıkanıklıga ama bebıklere agır gelır o buyukler ıcın.bende dünden beri fazla fazla hareket ettiriyorum oğlumu cidden daha çok pırtlatmaya başladı:))))
bizimde tam bugün 30. günümüz demek normal 30 lu günlerde kaka problemi önümüzdeki hafta doktor kontrolümüz var bende soriyim bi
verdiğin bilgiler için çok sağol canım:))
öyle canım ya eskiden anneler ilaçla büyütmüş bizleri aslında eski yöntemlerde işe yarıyo cidden:)) ben zeytinyağını tekrar bi deniyim yok olmadı sabun deneriz hehehe
he bide annem oğlumun burnu tıkanınca margarin koy dedi. nasıl yani dedim ben yapmam burun damlası var zaten onu damlatıyorum dedim annemde yok dedi yağ koy dedi ertip içerde ne var ne yok bi kere çıkar dedi onuda yapmış bizde. burun deliklerine margarin koyuyosun bebek nefes alınca içeri çekiyo yağı zaten vücut sıcaklığında eriyip pislikle bearber çıkıyomuş. ama bak onu denemedim niyetim de yok zaten heheheh
valla canım bız elımıze gelen sabunu yontup soktuk..yanı kımyasal olması yada olmaması cocuk o haldeyken pek aklımıza gelmedı..ha suda var sabun ıcerde durmuyor 1 dk ıcınde sabunla bırlıkte kakasını yapıyor..o ıcerde yumusatma yada kayganlastırma ısını yapıyo..zaten bırde cocuklarının gozunun ıcıne bakıp durmayın..basınızdan sıkıntı eksık olmazzz..sımdıkı bebeıkler cok hassas..anaları onlardan hassas..bendemı var bısey bazen sasırıyorum..heralde 4 tane yegen buyutunce kendı cocougumda fazla bılınclı oldugum ıcın..kız cubuğun yarısına kadarmı soktunuz cocugaD kesinlikle bekletmeden onlem almak lazım. katılasırsa olay kotu.
canım işe yarıyormu barı. ben bugun basladım.
canım benımkındede var hem sıvılceler hemde alnında soyulmalar. bu gun dr normal dedi, yenıdoğanlarda olurmus.
bebe yağı surebılırsın ıstersen dedi.
cok uzun sure gecmezse anca krem verebılırım dedi.
heuehuhe o şekilden şekile girme hareketlerinde dayanamayıp opuyorum yuzunu yanaklarını dudaklarını,ya kızlar acı cekmıyorlarmıs içiniz rahat olsun. ağlamarı ıse bağırsak hareketlerı değişik geliyormus ona tepki veriyorlarmıs. acemiler ne yapsın yawrucaklar. biz artık acımadığını bıldığımız ıcın o surat hareketlerıyle dalga geciyoruz eşimle. ne demişler tecavuz kaçınılmazdır zevk almasını bileceksin :))))
ay sorma öyle etrafta mıllet cok bilmiş aaa mamamı verıyorsun. yok anacım zehır kattım içine. ben bozdum bu gun hastanede bırını. dedim anne sutu olmadığını nerden bılıyorsun evde sağıyorum ben dedim . halbukı yalan mama verıyordum o anda. napalım canım alla alla.canım neden sağlıklı olmasın o mamaların ıceriğine bi baksana nekadar cesit vitamın var.bomba gibi olurlar alimallah, hersey allahtan.
canım kağıdı kürdan gibi yap en az yarım santım sok poposuna, çok fazla bekletme daha zor cıkartırsın sonra. olmadı eczaneden fitil al, bu fitil sadece gliserin kızlar ılaç değil. (kansuk fitil) fitilden once sıcak oturma banyosu yaptır, zeytin yağınıda içir insallah işe yarar.
canım sabunu hıc denemedim ama hanı şu saf hacışakir sabun dimi, yoksa diğerleri epey kimyasal yanı???
aynen benımde ılk cocuğum ama iki yiğen büyüttüm prof oldum bende:)
kızlar demin okudum ama unuttum birisi hangi biberon diye sormus bana. canım ıkı çeşit var bende. birisi dr bravn biriside chicco nun anti kolık olanı, yanı ıkısıde gaz olayını en aza indiriyor. hakikaten kullanırkende gozumle gördüm yanı. ama chıcconunkı 0+ olmasına ramen delikleri buyuk geliyor boğazına kaçıyor yawrumun. su an ıcın dr brown un akışı yavas ıyı oluyor ama oda kocaman anacım :)
hahaha kızlar aman maşallah deyındaha ıkıncıkez zeytinyağlı verdim mamasını ve demin verirken en az 10kere zorttt dıye ses geldi,yawrumun suratındakı huzur ifadesini anlatamam size:))) mamasını bıle tam bitirmeden daldı uykuya. birde gazınıda çıkarttım beline vurarak oh en az ıkı saat uyur sımdı ah kızlar bıze hep 3 aylık kıyafet alın dediler. bende ıkıtane yenı doğan aldım ama hepsi buyuk geliyor benım yawruma yaaa, doğduğundan bu yana bisürü yenı doğan almak zorunda kaldım. oyle bır ıkı tulumla olmuyormus. bu gun hastane donusu yıne bır tulum aldım kırmızı krem :)
asıl o banyo filesini falan boşuna almısım. bi ilk gun fileyle yıkayalım dedik zaten hemen titremeye basladı, hemen cıkarttım fileyı alttakı suyun ıcıne otutturdum o zaman zevk almaya basladı :) zaten ıkıncı yıkamada ben tek basıma yıkadım filesiz. allahtan kutusunu atmamısım :))) birine hediye veririm artık. hem yan yatma yastığını hem banyo filesini:)
canım bebeklerin uykuya dalmadan önce yaşadıkları REM uykusuymuş...o gözlerin belli belirsiz kayması,çıkardığı sesler,dudak hareketleri onla bağlantılı korkma yani...bizim yavruda da var...o an bizimki kahkaha atıp gülüyor bazen...kopuyoruz biz de..
bu arada bizim saçımızda konak sorunu hala devam ediyor...badem yağlarıyla saçlarını konak tarağıyla tarıyoruz..kaşın da bile var...çok gariban görünüor kuzum o halde bana...isilik sorunu için doktorun verdiği mustela krem baya işe yaradı...yavrum zaten bembeyaz süt gibi vücudu...öyle kırmızı kırmızı görmeye dayanamıyordummmm..
yaa ben bu arada hamilelik döneminde sigara içmemiştim ama bu emzirme döneminde çıldırma seansları yaşıyorum ve günde 5-6 sigara içmeye başladım...çok kötü bir anneyim dimi
kuzumdan ses geliyorrrrrrrrrr...gitmeliyim ...görüşürüzzzzzzzzzzöptükkkk...
Bende hamileyken hiç sigara içmedim hatta içilen ortamlardan bile kaçtım ama şu aralar hep aklıma geliyor felaket derecede içme isteği duyuyorum ama biliyorumki anne sütüne geçecek sütün tadını değiştirecek ve biliyorum ki bi tane içsem gerisi gelecek kendimi tutmaya çalışıyorum...
canım uykuya dalması için veriyorum..bazen karnı doyduktan sonra....Azracim diger testlerin de iyi cikmasi dilegiyle canim.
Ne zamanlar yalanci emzigi veriyorsun? Biz yeni alistirdigimiz icin her zaman almiyor isine ne zaman gelirse ancak o zaman...
Bence bir an evvel tek basina bebekle hayata alismanda fayda var. Anneler cok yardimciydi ama basbasa kaldik simdi... Buna da alisirsin hatta cok daha zevk alacaksin.
Icine sinmesi icin bence bebisin camasirlarini bir kez daha yika ne olru ne olmaz.
AYyy bir sen kaldin dogum yapmayan galiba, hadi bekliyoruz. Zaten bir sure nete giremeyeceksin, simdi bol bol gir.
Efsung, oncelikle kizina gecmis olsun. Bence bir dermatologa gotur bebisi... Iki doktorun fikrini almak her zaman iyidir, belki bir seye allerjisi vardir yavrucagin, canim yaaa, cok gecmis olsun. Bize hic damacana su ile filan yikayin demediler, biz normal su ile yikadik ilk defa duyuyorum, cok sukru bir sey olmadi. Tirnaklarini 2 ay olduktan sonra kestim ama halen cok keskin, arada eldiven giydiriyorum acaip yuzunu ciziyor.
amannnn sakın hippycim :) benim de canım feci çekiyo bi oturuşta 3 tane üst üste içebilir durumdayım ama yok yok içmemek lazımcanım bebeklerin uykuya dalmadan önce yaşadıkları REM uykusuymuş...o gözlerin belli belirsiz kayması,çıkardığı sesler,dudak hareketleri onla bağlantılı korkma yani...bizim yavruda da var...o an bizimki kahkaha atıp gülüyor bazen...kopuyoruz biz de..
bu arada bizim saçımızda konak sorunu hala devam ediyor...badem yağlarıyla saçlarını konak tarağıyla tarıyoruz..kaşın da bile var...çok gariban görünüor kuzum o halde bana...isilik sorunu için doktorun verdiği mustela krem baya işe yaradı...yavrum zaten bembeyaz süt gibi vücudu...öyle kırmızı kırmızı görmeye dayanamıyordummmm..
yaa ben bu arada hamilelik döneminde sigara içmemiştim ama bu emzirme döneminde çıldırma seansları yaşıyorum ve günde 5-6 sigara içmeye başladım...çok kötü bir anneyim dimi
kuzumdan ses geliyorrrrrrrrrr...gitmeliyim ...görüşürüzzzzzzzzzzöptükkkk...
Bende hamileyken hiç sigara içmedim hatta içilen ortamlardan bile kaçtım ama şu aralar hep aklıma geliyor felaket derecede içme isteği duyuyorum ama biliyorumki anne sütüne geçecek sütün tadını değiştirecek ve biliyorum ki bi tane içsem gerisi gelecek kendimi tutmaya çalışıyorum...
kızlarr br sorum var ? benım carsamba gunu doktor kontrolum var rahıme bakıcaz demıstı toplanmısmı eskı halını alıyormu dıye.(22 gunluk oluyoruz ogun).merak ettıgım dıyorum acaba alttan mı bakar? ben sezaryan oldum hamılelııgın baısından doğuma kadar hıc alttan muayne etmedı benı.sımdı ağda,jilet muhabbetını okuyunca aklıma geldı:) nasıl muayne olucam sızce? ağda yapamam dikişlerim açılıverır mazallah ee jilette hiç ıstemıyorum nolcek sımdık
3000. sayfamız hayırlı olsun kızlar bu aradabenim kızım dünden beri kakasını yapamıyodu pırtlarıda çok azalmıştı bende rezene yaptım 25 cc lik onu içirdim yavrum 2 saat içinde o kadar çok kaka yapmışki anlatamam bez olduğu gibi dolmuş ve taşmış belinden boynuna kadar nerdeyse kakaydı battaniyeler kıyafetler hepsi batmış o kadar rahatladıki uyudu sonra ama geçmişi okudumda bende bebelac 1 i kullanıyorum o anlattığınız bacakları karına çekip ıkınmalar bizdede var kıpkırmızı oluyo yavrum ıkınırken pırtlatınca rahatlıyo kızlar ben su veriyorum arada ama içmiyo benim kız ya püskürüyo resmen ağzındakileri zorlayıncada boğazına kaçıyo emzik işine gelince ben halen alıştıramadım kızlar malesef memeyi emzik niyetine kullanıyo uyumadan önce bu arada uykusuzluk bendede var eşimde grip oldu onada satamıyorum kızı mecburen ben bakıyorum
bu arada karşıdaki adam halı silkiyo olan toz bizim balkonda ve kızımın çamaşırlarını sermiştim balkona çıktım kavga ettim sonrada eşimi aradım oda ara bizimkileri dedi (eşim polis benim muhabere şubede haber merkezinde) bende aramadım oda kızdı bana aramıyorum diye çamaşırları tekrar yıkasammıki şimdi ben of ya herşey beni bulur ya
vkızlar bi kaç sorum var
1. banyo suyunu hastaneden çıkarken 15 gün içme suyu kullanın dediler bende ilk aşı tamamlanıncaya kadar damacanadan yıkadım
siz neyle yıkıyorsunuz hangi suyla
2. dr.muz 1 ay tırnak kesme demişti dün sormayı unutmuşum
tırnaklarınızı kestinizmi kesmediyseniz ne zaman keseceksiniz
kızmın vucudunda kabartılar var dr muhtemelen hormonaldir dedi ama yünede bi inek sütü diyeti yapıp takip et dedi foto ekliyorum sizde de oluyomu dr nuz ne dedi ?
haa dün aylık kontrolümüz vardı 54cm ve 4000 gr olmuşuz
Eki Görüntüle 254708 Eki Görüntüle 254709
tam sap seninkiler yaaa(
kusura bakmıyosun dimi ?
arkadaşlar benim bebeğim uyurken dudaklarını büküyo iç çekiyo acı acı ses çıkarıyo falan ve göz bebeklerini yukarı çıkarıyo beyazı kalıyo sadece bende korkuyorum ve azıcık dokunsam hemen tiskiniyo korkuyo..sizdede oluyomu böyle şeyler.ve son soru geçen ateşi var sandım ama dereceyle ölçünce normaldi..derecelerin bozuk olma ihtimali varmı.yani nasıl güvenicez??
Offff kizlaqar yaaaa kendime guvenim sifir diplerdeym iki gundur kizmin manasiz aglamalari oluyor aslinda gazdan agzindan cikaramiyor yer gok inliuor resmen dun zaten asuda ve kalca ultrasonunda coook agladi mahvoldum bende bu aglamalarina daynamiyorum
Cuma annem gidicek cumartesi kayinvalide gelecek ( insallah sorunsuz geciririz onla) simdi cuma tek basima ne yapicam diyorum hic kendime guvenim yok bakamamnheralde diyorum ufff yaaa dogumdan korkkuyodum atlattik ama simdi de cok tirsiyorum su qnda icim sizlasada guvenle anneme birakiyorum 3-4 kez 2 saatligine ciktim kizimin ihtiyaclari vs icin esimde mikrop kapar diye elis i goturmemi istemiyor ufff hemnyoruldum hem sikildm bunaldim bide guvensizlik allahim annelik gucu ver bana ayaaa dyanabiliim gucluu oliiim manasiz agliycama islerimi hallediiim bazen uyuycam diye kizi anneme birakip kaciyorum icime batiyor tabiii cepten sizi okuyorum kendime ait hic zamanimin olmayisida yipratti beni ooofff yaaa((
Sanki kizimi buyutemezmisim gibi geliyor sutumde az zatan dusununbugun su bile icemedim nerdeyse apar opar hersey
Yazik yavruma yaa cok uzuluyorum
Bide 3 gundur mamayida sumdure sundure iciyor 60 cc 1 saatte falan iciliyor neden acba aptamil a
1
slm annişler hayrlı geceler herkese
giriyorum fakat okuyup kapatıyorm formu malum yoğun zamanlar (=
bizde aşımızı yaptırdık 4 gün önce sıkıntılı geçmedi şükür bebeğim 4200 olmuş maşaallah
bizde yalancı emziğe başladık bu arada
birde kızlar yaa benm bebiş sarılık geçirdi elham atlattık o zamnlarda ben saatte bir emziriyodum
şidide öyle devam ediyorz bazen 2 saate çıkıo fakat bana artık yorucu gelmeye başladı
sizler kaç satte bi emziriyosunz bebişlerinizi bende artık hep 2 satte bire mi indirsem..
kaka problemi bizdede var 3 gündür yapmadı ama gaz problemimiz yok çok şükür alttan alttan çıkarıyo gazı bende diyorum kakası olsa gazla beraber çıkar herhalde diyorum ama bilmiyorum yanlışmı düşünüyorum sizlerin kaka problemi varken alttan gaz çıkarma olayı nasıldı çıkara biliyomuydu
slm annişler hayrlı geceler herkese
giriyorum fakat okuyup kapatıyorm formu malum yoğun zamanlar (=
bizde aşımızı yaptırdık 4 gün önce sıkıntılı geçmedi şükür bebeğim 4200 olmuş maşaallah
bizde yalancı emziğe başladık bu arada
birde kızlar yaa benm bebiş sarılık geçirdi elham atlattık o zamnlarda ben saatte bir emziriyodum
şidide öyle devam ediyorz bazen 2 saate çıkıo fakat bana artık yorucu gelmeye başladı
sizler kaç satte bi emziriyosunz bebişlerinizi bende artık hep 2 satte bire mi indirsem..
kaka problemi bizdede var 3 gündür yapmadı ama gaz problemimiz yok çok şükür alttan alttan çıkarıyo gazı bende diyorum kakası olsa gazla beraber çıkar herhalde diyorum ama bilmiyorum yanlışmı düşünüyorum sizlerin kaka problemi varken alttan gaz çıkarma olayı nasıldı çıkara biliyomuydu
kızlar yazdığım mesaj arada kaynar diye tekrar belirtiyorum. Sütüm az diyenler, daha çok olsun diyenler. İNCİ KOLYEYİ MUTLAKA AMA MUTLAKA DENEYİN CİDDİ ORANDA SÜTÜNÜZÜN ARTTIĞINI BEBEĞİN AĞZINDAN TAŞTIĞINI GÖRECEKSİNİZ.BEN FAYDASINI GÖRÜYORUM. ŞU ANDA EN ÖNEMLİ KONUMUZ ANNE SÜTÜ OLDUĞU İÇİN SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİM.
ben de iki saatte bir uyandırıp emziriyordum ama annemin yanında çalıştığı çocuk doktoru onu biz ilk on gün için söylüyoruz sonra bebek kendi uyku düzenini oluşturur zaten doymazsa uyumaz doyuyor ki uyuyor demiş bazen 5 saati bile buluyor uyuduğu ama uyanınca çok acıkmış oluyor..sonra beni rahat bırakmıyor
5 saat uyuyunca uyandırmıyormusunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?