2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

canım bendede aynı düşünce oldu..ama dün benim dr.da doğum yapan arkadaşla görüştüm ultrasonla muayene ediyormuş...dikişede bakıyormuş...ama bence sadece üstten bakar...bende bu haftaiçi gitmeyi düşünüyorum..

canım ben sadece 3-4 gün içme suyuyla yıkadım..sonra kaynamış çeşme suyu sonrada normal suyla yıkadım şuan bi sorun yok inşallahta olmaz...tırnaklarıda 2 haftalıkken kesitim..bana bişey demediler..inşallah onunda bi zararı olmaz...ben ayrıca kenarları törpülüyorum..
kızınada geçmiş olsun...

Slm kızlar,

Uzun zamandır yazamıyorum, malum kızım beni fazlası ile meşgul ediyor. Bazen çok sakin ve huzurlu bir bebek bazen ise sürekli ağlıyor ve hep ilgi bekliyor şu anda da naz ağlamaları var minik minik.

Kısaca sizinle bişey paylaşayım. Süt meselesi. Ben kızımı yalnızca anne sütü ile besliyorum Bazı günler sütüm daha az gibi geliyor, bunu da bir göğsü emzirirken diğerinin daha az damlamasından ya da damlamamasından anlıyorum. Ben çok etkili bir formül buldum. İNCİ KOLYE. KIZLAR İNCİ KOLYELERİNİZİ SÜTYENİNİZİN İÇİNE KOYUN ÇOK DEĞİL AYNI GÜN İÇİNDE SÜTÜNÜZDE ÇOK CİDDİ BİR ARTIŞ HİSSEDECEKSİNİZ. BEN İKİ KEZ DENEDİM İKİSİNDE DE SÜT BEBEĞİN BOĞAZINA KAÇACAK KADAR ÇOĞALDI. DENEYİN MUTLAKA SONUÇTAN DA BİLGİ VERİRSENİZ SEVİNİRİM.

gülay hemsire yabancı gelmedi son gün çıkarken eğitim için bir hemşire gelmişti o olsa gerek.. ama benim dediğim hemşire bebek odasında banyosunu yaptıran hemşireydi ve bebe yağı kullanmayın dedi son durulanma suyuna biraz zeytinyağı yada bebe yağı sıkıp öyle vucuduna dökebilirsiniz ama direk yağlamayın demişti oyüzden bende son durulanma suyuna sıkıyorum.. gerçi poposunada pişik kremi kullanma demişti ama ben kullanıyorum napim pişik olmasın bebişim diyorum :26:

:) bılıyodum ıse yarayacagını, yontem uygulamada canım..kıcına surup cekersen olmazzz..içine sokucan belkı bır ıkı kıpırdatacan bak noluyo sonraaa

margarını bende duydum :44: ama yaglı yaglı yapmak pek ıcıme sınmedı sahsen ..anne babam bız kucukken burnumuz tıkandıgında hemen serum damlatırlardı..serum (izotonık(tuzlu) su)oldugundan hem ılac degıl hem kullanımı kulay..sırıngaya az cekıp 3 4 damla damlatoıyorsun bebege yumusatıp cıkarmasını saglıyor..zaten bırcok burun damlasının muhtevıyatında tuzlu su var..belkı uymussundur denız suyuda cok ıyı gelır tıkanıklıga ama bebıklere agır gelır o buyukler ıcın.
valla canım bız elımıze gelen sabunu yontup soktuk..yanı kımyasal olması yada olmaması cocuk o haldeyken pek aklımıza gelmedı..ha suda var sabun ıcerde durmuyor 1 dk ıcınde sabunla bırlıkte kakasını yapıyor..o ıcerde yumusatma yada kayganlastırma ısını yapıyo..zaten bırde cocuklarının gozunun ıcıne bakıp durmayın..basınızdan sıkıntı eksık olmazzz..sımdıkı bebeıkler cok hassas..anaları onlardan hassas..bendemı var bısey bazen sasırıyorum..heralde 4 tane yegen buyutunce kendı cocougumda fazla bılınclı oldugum ıcın..

Allahım bu anı oyle ıyı bılıyorum kı.. bebeklerının vucudunda isilik gıbı kırmızılıklarve yuzunde sivilcemsı izler cıkan arkadaslar,telas etmeyın 1 2 aya kadar kendılıgınden gecıyor..bosa doktorlarda gezıp kendınızı ve bebegınızı yıpratmayın ve bebegınıze bısey surmeyın..ozellıkle bebe yaglarıyla bebeklerın gozeneklerını tıkamayın(yaglanmayınca noluyor onuda anlamadım)cok kısıde bebe yagı kullandıkları ıcın bebegın cıldının alerjı oldugunu gordum ..yazık gunah ..ıllakı bısey kullanacaksanız badem yagını masaj yaparak sürün ama sadece karın kısmına..oylekı gazınıda cıkarmasına yardım eder..saat yonunde masaj yapın 5 10 dk kadar karın kısmına ..elınızı bıraz bastırın kı bagırsakları hareketlendırsın uygulamanız..o bıtınce ayaklarını karnına dogru bastırın..bunuda 5 dk yakın uygulayın ..daha sız bastırırken o gazını cıkaramaya baslıcaktır..bıde bebeklerı hareketsız bırakmayın oda gaza sebep olur..ve korkmayın endıselenmeyın..bıze bısey olmadı anamızın babamızın elınde onlara nıye olsun..

Bende hamileyken hiç sigara içmedim hatta içilen ortamlardan bile kaçtım ama şu aralar hep aklıma geliyor felaket derecede içme isteği duyuyorum ama biliyorumki anne sütüne geçecek sütün tadını değiştirecek ve biliyorum ki bi tane içsem gerisi gelecek kendimi tutmaya çalışıyorum...

kızlar selam nasılsınız. bız sağlık ocağından gelıyoruz. ilk aşımızı olduk. tabı bır ağlama feryadı ıle. benım elımde silahım hazırdı(mama) aşı bıter bıtmez soktum ağzına biberonu :))) sesı kesıldı cuk cuk emmeye baslaı hemen.
kızlar ıkı gundur ağlama krızlerı bızdede var dun aksam ne yapacağımı sasırdım. ama normalmıs 4-8. haftalar arasında en şiddetli zamanını yaşarmış bu ağlamalar.e bız nezaman rahata erıcez onuda allah bılır tabı.
ay kötu bır haber alıdım yaaaa 21.inde kaynanam geliyormus almanyadan. offff gelmeseydı ne oluru sankı. neden ıstemeığımı ayrıca anlatırım uzun hıkaye cunku ama allahtan kendi dairesıne kalacak ama alt katım olduğu ıcın habıre ınmem gerekecek offf((
he tırnak kesme olayına gelınce. ben hastaneden cıkar çıkmaz kestım tırnaklarını kızımın. uyurken kesin cok rahat oluyor. ama o aldığımız bebe çıt çıtıyla kesemedim. normal hanı ufak makaslar varya ucu yuvarlak dısa doğru onlarla kestım ancak, hıc bırseyde olmadı. ya bu doktorlar ne acayıp. benım duyuğumda kesınlıkle eldıven istemıyormus dr lar hatta gorunce kızıyorlarmıs dıye bılıyorum ben, hanı cocuk ellerını tanısın dıye. ama kesmeye korkanlar sadece torpuleme ısıde yapabılırler o daha mantıklı.
ya bızede banyo suyuyla ılgılı bısey demediler vallahı bende dırek musluktan alıyorum sıcak suyu.insallah bısey olmaz yawruma.

kızlar emzirirken içilen sıgara sütün taını falan bozmuyor. bir prof yazmıs hatırladığım kadarıyla yazayım sıze.
sıgarayı bebeğin yanında içmeseniz bile, üstünüze, elinize, yuzunuze ,ağzınıza ve hatta ciğerlerinize siznen nıkotının zararı cok cok kolay bır sekıle bebeğe gecer(keske sutun tadını bozsa o aha ıyı)
yanı elımı yıkadım ısımı fırcaladım olayı olmuyor, ciğerlerdeki nikotın bıle bebeğe eeee eeee falan derken cıkıverıyormus ağzımızdan ve verıyormus zararını.
sıgaranın sute en fazla vereceği zarar belki yanı uzak bir ıhtımal(çok ıcılırse) sütün yağ oranını bozmasıymıs.

aynen ıcersem devamı gelır havası bende de mevcut:) hamıleyken 3-5 fırt cekmstm oda ılk ayımda sonra da kokusu benı rahatsz etmeye baslamıstı.ama bır ara pıknıkten donerken esım yemegın ardına arabada yaktı bırtane ehh dedım benımde canım cektı.ama ıcmedım :) doğum yapalı 20 gun oldu 20 gunde 2 fırt cektım sadece.1tane ıcıversem olmaz mı :)

bugun 20 gunumuz oldu kızlar.... yarı kırkı yapılırmıs sonra da şöyle bırrr gezmeye cıkılırmıs yarı kırkını yaptık oğlumun bende bı yıkandım.gezmeye cıkamadık henuz eşimın mağazadan gelmesını beklıyorum.bı şöööyyylee bır gezdırır başbaşa ne guzel bakalım nereye gıdıcez):

kızlar yazdığım mesaj arada kaynar diye tekrar belirtiyorum. Sütüm az diyenler, daha çok olsun diyenler. İNCİ KOLYEYİ MUTLAKA AMA MUTLAKA DENEYİN CİDDİ ORANDA SÜTÜNÜZÜN ARTTIĞINI BEBEĞİN AĞZINDAN TAŞTIĞINI GÖRECEKSİNİZ.BEN FAYDASINI GÖRÜYORUM. ŞU ANDA EN ÖNEMLİ KONUMUZ ANNE SÜTÜ OLDUĞU İÇİN SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİM.

canım uykuya dalması için veriyorum..bazen karnı doyduktan sonra....
amannnn sakın hippycim :) benim de canım feci çekiyo bi oturuşta 3 tane üst üste içebilir durumdayım ama yok yok içmemek lazım
hehehe gelir gerisi yaklaşma canım sen :)

tesekkrlerr..tekrarın uzerıne okudum cnm sımdı bu ınce tamamı sıralı ıncımı bırde hakıkı ıncı olacak dımı? yokkı hakıkı ıncım benm.hipp emzırme cayı kullandım hastanede.neredeyse yok gıbıydıı sutum o cayın etkısımı bılmıyorum yoksa zaten gelecegı vardı da geldımı sutum bılmıyorum ama fışkırdıgı gunler oluyor ama ggsumun tekı dıgerıne gore daha az gelıyor.fışkırmasa da damlıyor:) gogusler beze olyrdu boşaltmayınca ates gıbı olyrdu ben de cayı kestım sımdı yıne baslıcam allah muhafaza bı kesılırse ne yparım.dedıgını denemek ısterım ama ıncı yokkı:)

Canım muhtemelen alttan bakar. bana öyle demişti doktorum. Ama seni erken çağırmış, bana doğumdan 6 hafta sonra alttan bakıcam, smear testi yapıcam demişti...

Canım aynı şeyleri benim kızımda yaşıyor. Geçen gece zor uyuttum. Sıcak su torbası koydum karnına, kısa süre sonra yaptı kakasını...Rezene çayını denemek istiyorum. Doktora sordun mu? Bebeğe bir zararı olmasın??

Efsuncum, ben hep musluk suyunu kaynatıp onunla yıkıyorum. Bana kaynamış su olsun, hazır olmasına gerek yok dediler.
Tırnakları içinde hemen kesebilirsiniz ama dikkatli kesin birde bebek tırnak makası kullanın dediler.

Benimde sana bir sorum olcak... Kızına maşallah Doğum kilosu kaçtı? Kaç kilo aldığını merak ettim..

Canım aynı şeyleri benim kızımda yapıyor. Hatta ateşini ölçüp termometre bozuk olabilir diye başka termometre ile de ölçtük. Ama normaldi. Galiba bizle biraz evham yapıyoruz...:)

Canım neden bakamayacakmışsın. Kendini cesaretlendir biraz... Kızım 5 günlüktü herkesi evine gönderdim.O günden beri kendim bakıyorum. Hiç kimse de gece kalmadı yanımda... Yani ben istemedim.İçgüdüsel olarak biz anneliğe hazırız aslında. Sende yapabilirim diye kendini motive et...

Canım ben 3 satte 20 dk emzirmeye özen gösteriyorum ama bazen saat başı 10 dk emziriyorum, bazen 2 saatte 15 dk...
Ama bu aralar iştahımız azaldı. birde 26. gün olmasına rağmen gözlerinde sarılık yeniden belirdi. Cumartesi kontrolümüz var onu bekliyorum...

bence saatte 1 çok, biz 2 buçuk 3 saati buluyoruz akşam 1 kere uzun dalıyor o zaman 4 saati buluyor.. daha çok değil.. bizde gaz problemi var canı çok acıdığında emme rekleksi gösteriyor aç olmadığına eminserm sakinleşsin diye yalancı emzik veriyorum..

mutlaka denicem ilk defa duydum canım. sonucu paylasıcam sizlerle

ben de iki saatte bir uyandırıp emziriyordum ama annemin yanında çalıştığı çocuk doktoru onu biz ilk on gün için söylüyoruz sonra bebek kendi uyku düzenini oluşturur zaten doymazsa uyumaz doyuyor ki uyuyor demiş bazen 5 saati bile buluyor uyuduğu ama uyanınca çok acıkmış oluyor..sonra beni rahat bırakmıyor

5 saat uyuyunca uyandırmıyormusunuz?

merhaba kızlar
alıntı yapamadım ama aklımda olanları yazayım

efsuncum niye bakamayasın kızına evham yapma inan tek başına çok daha rahat edersin. düşün ben ikisiyle çok rahatım.
tıtnaklarını ben kesmedim ama hiç eldivende takamadım. zaten kendi kendine kopuyo uçlarından zaten doktorumda takma etrafa alışsın dokunsun dedi.
bide yıkama suyunu kaynatıp öyle yıkadım hep hiçde bişey olmadı.
bu arada kızına çok geçmiş olsun arkadaşların dediği gibi yağ kullanmayı bırak belki oda alerji yapmış olabilir

igdenaz inci kolyeyi hemen denicem hem sahtesini hem gerçeğini koyucam bakalım hangisinde işe yarıyo:)) bu aralar sütüm olsun diye yapamayacağım şey yok hehehe

awezcim hayırlı doğumlar diliyorum sakın korkma inan herşey olup bitiyo bende çok korkuyodum ama doğumdan sonra çok kızdım kendime korkumdan dolayı düzgün yaşayamamıştım son zamanlarımı

stzmncim sizinde yarı kırkınız hayırlı olsun:)))

kızlar kaka sorununa yeniden başaldık kakasını yapmıştı çubuk yardımıyla ama yine yapmadı bugün çok ıkınıyo bende çubukla tekrar deniyim diyorum ama ya alışkanlık yaparsa diyede yapmıyım diyorum. napcam ben yaa...

emme durumlarımız halen oturmuş değil ne zaman istese o zman emziriyorum. en fazla 1-1.30 saat aç kalabiliyo. uyanıksa sürekli emmek istiyo emzikte istemiyo. emzk niyetine beni kullanıyo:))

5 saat uyuyunca uyandırmıyormusunuz?

en fazla o kadar uyuyor zaten ondan sonra kendi uyanıyor ama 5 saat uyumadan önce de altı yedi kere emmiş ve 4 saat kadar uyanık kalmış oluyor kendi uyku düzenini oluşturmaya başladı bile yani ne zaman uyanacağını ne zaman uyuyacağını az çok tahmin edebiliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…