2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Arkadaslar Merhaba,

Bebisleriniz emzik kullaniyor mu? Bana ilk doktorumuz alistirmakta fayda var demisti, alistirmazsaniz sizin memenizi yalanci emzik gibi kullanir demisti. Gazin kolay cikmasini saglayan Philips Avent'in emziklerinden aldim, kizim ilk zamanlar hic almak istemedi ama birkac gundur almaya basladi. Herkes eski usullerden yazmis...Benim annem de kizim emzigi almak istemeyince lokuma batir oyle ver diye tutturmustu:1: ben de vermekten vazgecmistim ama simdi evde yanliz kalinca bir care olarak yeniden denedim, simdi kullanmaya basladik.

genel anestezi ile sezeryan olan anneler ne kadar sonra uyandınız odanızda mı ameliyathane de mi uyanılıyor?uyandıgınızda çok ağrı var mıydı hemen kendinize gelebildiniz mi?benim gidişat sezeryana doğru ilerliyor yardımcı olur musunuz 38+6 sezeryan için erken mi

canım ameliyathanede uyanıyosun ama sonra tekrar hafif dalıyosun hayal meyal gittiğini asansöre bindiğini hatırlıyosun odana gelince birazdaha netleşiyor ama yine ogün sarhoş gibi oluyosun..benim ağrım fazla yoktu zaten daha ağrım olmadan ağrım başladı diyodum hemen ağrı kesici iğne yapıyorlardı..oyüzden fazla ağrım olmadı...

Maşallah hepinize. Aranızda en beceriksiz ben çıktım. Ne dogum hikayemi yazabildim ne de başka bir şey :) Ta 16 Ağustos'ta sezeryanla dogum yaptım. Kontrole gitmiştim doktr apar topar doguma aldı. Tansiyon olduğu için onceden bunu pplanladigini düşünüyorum. :) ultrasonda 3200 gr çıkan kızım 2700 gr doğdu. 3 gün sonra 2600 oldu :( Sarılık olduğu için mama verdiler. 3. haftada sadece 3 kilo olmuştu. Şimdi 1 aylık olana kadar 3250 gr yapmaya uğraşıyoruz.
Bunların dısında annelik çok güzelmiş. Lohusalik cook zormuş. uykusuzluk da sanırım dayanılması en zor seylerden biri. Bir de annem yanımda olmasa ne yaparım diye kara kara düşünüyorum. Çünkü kızım çok az uyuyor, o uyudugunda ben de hemen yatıyorum. Evde hiç is falan yapamıyorum. Kirkimizdan sonra o isleri kim yapacak bakalım :)

Herkese bebisleriyle birlikte bol sütlü, bol uykulu, gazsiz, sancisiz günler diliyorum :emir_bebek: :1:

mrb arkadaslar
uzun zamandır gıremıyorum
1 haftadır hastanelerdeyız oglumun gozunde ve tenındekı sarılıklar pek gıtmedı azda olsa var
dr larda bazı testler yapılması gerek dedı
3 gun arka arkaya kan aldılar bebegımden tam 8 tup
3 tanesını her hastane yapmıyomus acıl yaptırın dedı bızde ozelde yaptırdık normlade 250 falan tutuyodu ındırımımızle 200 tuttu
7 testten 5 cıktı cıkan testlerde bı sorun yok
sadece hafıf sarılık varmıs buna uzamıs sarılık yada anne sutu sarılıgı dedıler
bebegımın kılo alımı ve emmesınde problem olmadıgından dolayı bı sorun olmayacagını soyledı dr
bıde sadece kandakı mıkroplarla savasan hucrelerı dusukmus
kalabalık ortama sokmayıjn opmeyın ellerınızı yıkamadn bebegı tutmayın dedı dr buna dıkkat edın dedı
dıger testler carsamba gunu cıkacak

1 hafta her gun hastaneye gıtmek yetmıyomus gıbı bırde oglum huysuzlastı gece gunduz uyumaz bagıra bagıra sesı kısılacak dıye korktum
ama ole bole deıl cok kotu gunlerdı hamdolsun sımdı daha ıyı oglusum,
su dıger testlerde guzel cıkarsa butun sıkıntılarım bıtecek
ama cok korktum cocugumda bısey cıkacak dıye

mrb arkadaslar
1 haftadır hastanelerdeyız oglumun gozunde ve tenındekı sarılıklar pek gıtmedı azda olsa var
3 tanesını her hastane yapmıyomus acıl yaptırın dedı bızde ozelde yaptırdık normlade 250 falan tutuyodu ındırımımızle 200 tuttu
bebegımın kılo alımı ve emmesınde problem olmadıgından dolayı bı sorun olmayacagını soyledı dr
kalabalık ortama sokmayıjn opmeyın ellerınızı yıkamadn bebegı tutmayın dedı dr buna dıkkat edın dedı

1 hafta her gun hastaneye gıtmek yetmıyomus gıbı bırde oglum huysuzlastı gece gunduz uyumaz bagıra bagıra sesı kısılacak dıye korktum
canım çok geçmiş olsun
bizide de çok azda olsa sarılık var ve bende çok korkuyorum geçmezse diye doktor delik deşik edicek offf
bende 2 gün önce mama verdim sarılığı azaltır diye ama 3 kez biberonla mama verdim zaten kabızdı diye daha da zorlamak istemediğimden 3 ten sonra tekrar emzirdim. o sebeple daha geçmedi sarılığımız. haftaya kontrolümüz var inşallah geçer o zamana kadar...

azra geçmiş olsun canım..

bizde de hala azıcık da olsa var geçer dediler bakıcaz artık
ben yalancı emziğe alıştırdım müthiş bi kolaylıkmış icat edenden Allah razı olsun :)
doktorum verme dedi ama ben verdim valla

selam kizlar

bu sabah annemler gitti :43: ben yanliz ne yapicam hic bilmiyorum. torunlarindan ayrilmak cok zor geldi onlara bu da benim daha da bi zoruma gitti. kizim da sanki onlarin gittigini hissetmis gibi cok agladi giderlerken bende kizima sarildim agladim durdum :43::43:

bugün 21 günlük oldu kuzum benim. cok büyük sorunlarimiz yok simdilik cok sükür bi uykuya dalma sorunu yasiyoruz yatagina yatinca aciyo gözleri. gazi oluyo ama cikarabiliyo cok sükür. her actigimiz bezde de nerdeyse kaka oluyo :) insallah hic kabizlik sorunu yasamayiz. cuma günü ebeye kontrole gittigimizde 3850 gr olmustu. dogdugunda 3360 gr di ama hastaneden cikarken 3140 a düsmüstü. daha doktora gitmedik ama gelisimi iyi dedi ebemiz. boyunu ölcmedi ama zaten 54 cm dogmustu manken kizim benim :nazar::nazar: ama uzadigi tulumlarindan belli kisa gelmeye basladi :)

benim kizimin da yüzü ve kafasi kirmizi kirmizi sivilce doldu 8 haftaya kadae olur dedi ebemiz normalmis :) biz hala ebelerle eski usül devam ediyoruz :)

annem burdayken yikama isi rahatti simdi yanliz nasil yapicam diye kara kara düsünüyorum :) bu arada benim normal dogum dikislerim hala tam anlamiyla atmadi orayi ne agda yapabiliyorum ne jilet en gec 2 hafta sonra doktora gitmem gerekiyo cok kötü haldeyim napicam bilmiyorum.

bizden haberler böyle. hepinizi öpüyoruz, bol uykulu, bol kakali ve az gazli günler diliyorummmm

mrb arkadaslar

geçmiş olsun canım inşallah diğer testlerinizde güzel çıkar

mrb arkadaslar

Geçmiş olsun canım, umarım herşey yolunda gider kalan testlerin sonuçları da güzel çıkar.

kızlarr br sorum var ? benım carsamba gunu doktor kontrolum var rahıme bakıcaz demıstı toplanmısmı eskı halını alıyormu dıye.(22 gunluk oluyoruz ogun).merak ettıgım dıyorum acaba alttan mı bakar? ben sezaryan oldum hamılelııgın baısından doğuma kadar hıc alttan muayne etmedı benı.sımdı ağda,jilet muhabbetını okuyunca aklıma geldı:) nasıl muayne olucam sızce? ağda yapamam dikişlerim açılıverır mazallah ee jilette hiç ıstemıyorum nolcek sımdık

YAHU SINIR OLDUM.. zor uyuttum sancıdan oğlumu.kaygana geldı uyuyan cocugu aldı omzuna töbe töbe..fazla oturmadan gidecek ya seveyım de gideyım hesabında heralde

dün banim kaygana ne yaptı dersin aldı uslu uslu etrafa bakınan çocuğu eline ağlamaya başlayınca yukarı doğru atıp yere eline yaklaştıkça tekrar poposuna vurup vurup havalandırdı çocuğu bişey de diyemedim 4-5 kere yaptıktan sonra alayımda emzireyim ben onu diye aldım elinden.. eşimde yanında oturuyo göz kaş işareti yapıyorum oda öküz gibi bakıp duruyo anlamadı ne yaptığımı :47: 2 haftalık çocuk başını kolunu tutamıyo hiç hoppala yapılırmı yaaa...

dün banim kaygana ne yaptı dersin aldı uslu uslu etrafa bakınan çocuğu eline ağlamaya başlayınca yukarı doğru atıp yere eline yaklaştıkça tekrar poposuna vurup vurup havalandırdı çocuğu bişey de diyemedim 4-5 kere yaptıktan sonra alayımda emzireyim ben onu diye aldım elinden.. eşimde yanında oturuyo göz kaş işareti yapıyorum oda öküz gibi bakıp duruyo anlamadı ne yaptığımı :47: 2 haftalık çocuk başını kolunu tutamıyo hiç hoppala yapılırmı yaaa...

guldum vallahı ya aman guselım ne kayganalarımız var ya.dun kaygana bendeydı kayınpeder kayganaya dıyormuskı gıderken muz getır cocuga:) acıl bırsey olup kayınpedere 10dk bakıver demeye gelmıcek demekki :) sanırım senınle doğumlarımz peşpeşe olmus senın kuzun 17 gunluk sanırım benım kı de 19.24 agustosta doğdu bnm paşam:)

kızlarr br sorum var ? benım carsamba gunu doktor kontrolum var rahıme bakıcaz demıstı toplanmısmı eskı halını alıyormu dıye.(22 gunluk oluyoruz ogun).merak ettıgım dıyorum acaba alttan mı bakar? ben sezaryan oldum hamılelııgın baısından doğuma kadar hıc alttan muayne etmedı benı.sımdı ağda,jilet muhabbetını okuyunca aklıma geldı:) nasıl muayne olucam sızce? ağda yapamam dikişlerim açılıverır mazallah ee jilette hiç ıstemıyorum nolcek sımdık

Alttan muayene etmek isterse müsait değilsen yeniden gitmen gerekir ve bunu yaşamaman için bir kereliğe mahsus jilet operasyonu yap derim :1:

Alttan muayene etmek isterse müsait değilsen yeniden gitmen gerekir ve bunu yaşamaman için bir kereliğe mahsus jilet operasyonu yap derim :1:

ayy tuylerım dıken dıken oldu gozumde buyuyor korkuyorum.bu operasyona katılmayalı yıllar geçtı de:)

Son düzenleme:
guldum vallahı ya aman guselım ne kayganalarımız var ya.dun kaygana bendeydı kayınpeder kayganaya dıyormuskı gıderken muz getır cocuga:) acıl bırsey olup kayınpedere 10dk bakıver demeye gelmıcek demekki :) sanırım senınle doğumlarımz peşpeşe olmus senın kuzun 17 gunluk sanırım benım kı de 19.24 agustosta doğdu bnm paşam:)

muz mu :)) şaşırmıyorum valla böyle şeylere nasıl çocuk bakmış bunlar bilmem.. ablamın kayganası ablam doğum yaptığı akşam yanında refakatçı olarak kaldı ve yenidoğmuş bebeğe ablam uyurken çay içirmiş sakinleşsin diye :1: tabi ablam bunu duyduğunda iş işten geçmişmiş :))
evet doğumlarımız arka arkaya oldu seninle.. 17 günlük olduk bugün. banyo yaptık..
sütlerinizi sağıp saklama poşetlerinde buzluğa nasıl istifliyosunuz kızlar? yani kullanacağı kadar cc de mi bir poşete koyuyosunuz yoksa biriktirip poşetin büyük kısmını doldurup öylemi nofrosta koyuyorsunuz eğer böyle yapıyorsanız kullanacağınız zaman nasıl tüketeceksiniz lakin bebek bir kerede 120 cc içemez çözülüp bekleyince içilebilirmi?

3000. sayfamız hayırlı olsun kızlar bu arada :71::71::71: benim kızım dünden beri kakasını yapamıyodu pırtlarıda çok azalmıştı bende rezene yaptım 25 cc lik onu içirdim yavrum 2 saat içinde o kadar çok kaka yapmışki anlatamam bez olduğu gibi dolmuş ve taşmış belinden boynuna kadar nerdeyse kakaydı battaniyeler kıyafetler hepsi batmış o kadar rahatladıki uyudu sonra ama geçmişi okudumda bende bebelac 1 i kullanıyorum o anlattığınız bacakları karına çekip ıkınmalar bizdede var kıpkırmızı oluyo yavrum ıkınırken pırtlatınca rahatlıyo kızlar ben su veriyorum arada ama içmiyo benim kız ya püskürüyo resmen ağzındakileri zorlayıncada boğazına kaçıyo emzik işine gelince ben halen alıştıramadım kızlar malesef memeyi emzik niyetine kullanıyo uyumadan önce bu arada uykusuzluk bendede var eşimde grip oldu onada satamıyorum kızı mecburen ben bakıyorum :50:

bu arada karşıdaki adam halı silkiyo olan toz bizim balkonda ve kızımın çamaşırlarını sermiştim balkona çıktım kavga ettim sonrada eşimi aradım oda ara bizimkileri dedi (eşim polis benim muhabere şubede haber merkezinde) bende aramadım oda kızdı bana aramıyorum diye çamaşırları tekrar yıkasammıki şimdi ben of ya herşey beni bulur ya :47::47::47:

size baktıkça nasıl imreniyorum anlatamam bizim doğumumuza az kaldı ve büyük ihtimal sezeryan olacak o kadar korkuyorum ki anlatamam aklıma geldikçe gözlerim doluyor normalden korkmazken bu ameliyat korkusu beni yiyor o kadar evhamlandım ki.uyuyacağım uyanacağım oğlum kollarımda olacak inşallah ama aklıma gelenleri yazsam deii dersiniz muhakkak.Allah bana da oğluma sağlıkla kavuşmayı nasip etsin

Kanamam var dersen karnından bakar:)). Ben 5. Gün gitmiştim. O zaman mecbur üstten bakmıştı. Sonra 40unuz çıkınca gelirsin demişti. Ben 42. Günde gittim, o zaman da regl olmuştum, alttan bakacaktı ama üstten bakmak zorunda kaldı. Sonuçta öyle de görebiliyor.
muz mu :)) şaşırmıyorum valla böyle şeylere nasıl çocuk bakmış bunlar bilmem.. ablamın kayganası ablam doğum yaptığı akşam yanında refakatçı olarak kaldı ve yenidoğmuş bebeğe ablam uyurken çay içirmiş sakinleşsin diye :1: tabi ablam bunu duyduğunda iş işten geçmişmiş :))
evet doğumlarımız arka arkaya oldu seninle.. 17 günlük olduk bugün. banyo yaptık..
sütlerinizi sağıp saklama poşetlerinde buzluğa nasıl istifliyosunuz kızlar? yani kullanacağı kadar cc de mi bir poşete koyuyosunuz yoksa biriktirip poşetin büyük kısmını doldurup öylemi nofrosta koyuyorsunuz eğer böyle yapıyorsanız kullanacağınız zaman nasıl tüketeceksiniz lakin bebek bir kerede 120 cc içemez çözülüp bekleyince içilebilirmi?
Canım hepsini buzdolabında cozdurebilirsin, cozuldukten sonra içireceğin kadarını isit, geri kalan buzdolabında 24 saat durabilir, ama kesinlikle tekrar dondurmaman lazım.

vkızlar bi kaç sorum var
1. banyo suyunu hastaneden çıkarken 15 gün içme suyu kullanın dediler bende ilk aşı tamamlanıncaya kadar damacanadan yıkadım
siz neyle yıkıyorsunuz hangi suyla
2. dr.muz 1 ay tırnak kesme demişti dün sormayı unutmuşum
tırnaklarınızı kestinizmi kesmediyseniz ne zaman keseceksiniz
kızmın vucudunda kabartılar var dr muhtemelen hormonaldir dedi ama yünede bi inek sütü diyeti yapıp takip et dedi foto ekliyorum sizde de oluyomu dr nuz ne dedi ?

haa dün aylık kontrolümüz vardı 54cm ve 4000 gr olmuşuz

$Photo 07.09.2011 15 36 46.jpg $Photo 07.09.2011 15 36 51.jpg

tam sap seninkiler yaaa :((
kusura bakmıyosun dimi ?

vkızlar bi kaç sorum var
1. banyo suyunu hastaneden çıkarken 15 gün içme suyu kullanın dediler bende ilk aşı tamamlanıncaya kadar damacanadan yıkadım
siz neyle yıkıyorsunuz hangi suyla
2. dr.muz 1 ay tırnak kesme demişti dün sormayı unutmuşum
tırnaklarınızı kestinizmi kesmediyseniz ne zaman keseceksiniz
kızmın vucudunda kabartılar var dr muhtemelen hormonaldir dedi ama yünede bi inek sütü diyeti yapıp takip et dedi foto ekliyorum sizde de oluyomu dr nuz ne dedi ?

haa dün aylık kontrolümüz vardı 54cm ve 4000 gr olmuşuz

Eki Görüntüle 254708 Eki Görüntüle 254709

tam sap seninkiler yaaa :((
kusura bakmıyosun dimi ?

Canım ben tam bir aylık olunca bebişimin tırnaklarını kestim ama hiç verimli olmadı çünkü düz kesince köşeleri hala jilet gibi...Törpülemek lazım
Bu arada 40 ı çıkana kadar içme suyuyla yıka dedi hala öyle yıkıyorum....Bebişine de geçmiş olsun canım....

Back