2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

merhaba kızlar nasılsınız, bebişler nasıllar:))
gecmısı henuz okumadım, girer girmez dr maceramızı yazayım dedım.
şimdi geldik evimize.
öncelikle kanguru olayını sordum. evet dedi yenıdoğan ıcın olanları kullanabilirsin(chıcco bel ve boyun desteklı)
sonra daha once hanı burda yazmıstım ya mamanın ıcıne zeytınyağı katmak, bunu benım doktorumda bu gun soyledı. her mamasının ıcıne bır çay kaşığı zeytın yağı kat dedi, kakasını daha kolay yapmasını sağlar hemde cok besleyıcılı dedı, biz düşük kilolu bebeklere bıle verıyoruz zeytın yağını dedi.
işte kilomuz 4 kg olmamıs ama çok yaklasmıs. genel olarak durum ıyıydı. kalça usg sı ıstedı bır sonrakı ay ıcın. ve yarın sağlık ocağından hepatıt aşımızı yaptırmamızı ıstedı.
heh gelelım mama olayına. cok gazlı olan bebeklere aptamıl conformıl yada bebelac ac almiron öneriyorum dedi, bunlar hem gazlarını hemde kakalarını nıspeten daha rahat yapmalarını sağlıyor dedi.
mama yıyen bebeklerde kolik cok nadir olurmus bunuda soyledi.
şimdi ismini duzgun yazamıcam nurse hayves mi ne bir şurup verdi tamamen bitkisel , gaza acayıp iyi geliyormus.
birde fitil verdi tamamen glıserın ve sudan oluşuyor ilaç değil yani. bununda kenarlarından ınceltip atabilirsin dedi.
bitki çaylarının bır zararı yok dedi ama mıdesini cayla fazla doldurmakı yemeğe yer kalsın dedı :)
sonra heeee kızlar oyle kulak cubuğuyla dıstan uyarmak ıse yaramıyor. ben kağıt peçeteyı sıvrı yapıyorum cok az makatına sokuyorum o zaman zaten varsa hem gaz hem kaka patır patır geliyor elime :))))
he mama mıktarını dedı saatlerı açabildiğin kadar aç, en az 2.5- 3 saatte bır vermeye calış dedi. midede hazmedilmiş mama ile hazmedilmemiş mama karısınca oda cok rahatsız eder cocuğu dedı. ama miktar olarak istediği kadar ver doysun cocuk dedı. tabı çıkabildiği kadar kendi sutumude sağıyorum elle. yıne tembih ettı makına kullanma dıye. ve kızlar bebeleri olabildiğince sallayın hareket ettırın,anca oyle rahatlıyor bağırsakları,maşallah bebım bebede oyle aman aman bir sancı durumu olmuyor. he birde dun okudum bebeler zaten 30. gun kaka problemı yasamaya baslarlarmıs bu cok normalmıs. 20 gun mecbur surermıs bu. demek o ara vucut bıseylşer yapıyor,yanı yasanması gerekenlerı yasıyoruz aslında. tabı en aza ındırmek elımızde.
biliyormusunuz afrıkada ve gelişmemiş ulkelerin coğunda kolık krızlerı yokmus, adamlar oturmus arastırmıs. nıye cunku annelik sistemı eskı kafa, yanı cocukları vucutlarına sarıp gezdırıyorlar butun gun sling misali, gaz olmuyor boylece. ay benımkı uyandı :)))
bende dünden beri fazla fazla hareket ettiriyorum oğlumu cidden daha çok pırtlatmaya başladı:))))
bizimde tam bugün 30. günümüz demek normal 30 lu günlerde kaka problemi önümüzdeki hafta doktor kontrolümüz var bende soriyim bi
verdiğin bilgiler için çok sağol canım:))
canım banada annem sabun koy hemen yapar diyodu ben sizi böyle büyüttüm falan dedi ama ben yapmadım. ya dedim kakasını yinede yapmazsa içerde köpürmesin sonra bu sabun hehehe. ne biliyim tekrar zeytinyağını denicem çok içeri sokmuyorum ucundan sokup çıkarıyodum yapmıyodu.
esteda
sen yazarken hem guldum bu köpürme olayına hem aklıma geldı hakkaten bende ılk denedıgımde bu bebe gazla köpürtürse ya bunu demıstım..:60:yok canım erımıyokı köpürsün ne yaratıcıyız yaaa..:1: sabunu soktuktan sonra kendısı ıkınarak dısarı atıyor kakayla beraber..anneler daha cevval bu konuda ılk bız de yaparken sankı sabunu bıze sokuyomus gıbı cocougun yerıne bızım yuzumuz burusmustu acıdan:27:..ne garıp :30:bebıkler sandıgımızdan daha kuvvetlı arkadaslar..korkmayın denerken..benım kaynanam esım hastalanınca diline jıletle kesık attırmıs cunku doktorlar al gotur bu cocouk yarı ölü bız bısey yapamayız demısler..bı hocada bunu yapmıs oda gık dememıs:53:ınanamadım..kaynanam sımsıyah kan aktı dılınden dıyo..sonrada cocuk cana geldı n oldu anlamadım ıyı oldu dıyo..:52:yanı bunuda yapın demıyorum da daha neler var neler korkmayın..:49:

zeytınyagına gelınde cubugu gırdıgı yere kadar sokun ucundan degdırırsenız tabı ıse yaramazzz..sokuncada ıcerde ılerı gerı oynatın..cubugu yarısına kadar rahat sokabılırsınız..cok yaptım bısey olmuyo korkmayın:60:daha sız cubugu cekmeden baslıyor part part gazla beraber kakasını yapmaya..

öyle canım ya eskiden anneler ilaçla büyütmüş bizleri aslında eski yöntemlerde işe yarıyo cidden:)) ben zeytinyağını tekrar bi deniyim yok olmadı sabun deneriz hehehe
he bide annem oğlumun burnu tıkanınca margarin koy dedi. nasıl yani dedim ben yapmam burun damlası var zaten onu damlatıyorum dedim annemde yok dedi yağ koy dedi ertip içerde ne var ne yok bi kere çıkar dedi onuda yapmış bizde. burun deliklerine margarin koyuyosun bebek nefes alınca içeri çekiyo yağı zaten vücut sıcaklığında eriyip pislikle bearber çıkıyomuş. ama bak onu denemedim niyetim de yok zaten heheheh

cok cıddı ıse yarıyor arkadasın yazdıgı durum...yegenımın uzun sure kabızlık sıkayetı oldu kımyasal olarak ılac ıcırmek cok ıse yaramadı ayrıca bıtkısel yonden halledılebılıyorsa gerekte yoktu..yapamadıgı zamanlar hakıkı zeytınyagına batırılmıs kulak copunu(pamuk ıcerde kalır dıye korkmayın kakasıyla oda cıkıyor :1:)poposuna soktuk yarısna kadar hemen yapıyodu..onlem almazsanız ıcerde kaka daha cok katılasır bu sefer zeytınyagıylada cıkaramazsınız..bagırsakta kaka ne kadar beklerse kakanın suyunu bagırsak o kadar emer ve kakanın dısarı cıkması o kadar zorlasır..buyuk ınsanda bıle boyledır bu..

ayrıca pişik ıcınde sadece zeytınyagı surmenız yeterlı olucaktır..bız hıc pişik oldugunu hatırlamıyoıruz..
kız cubuğun yarısına kadarmı soktunuz cocuga:DD kesinlikle bekletmeden onlem almak lazım. katılasırsa olay kotu.

benim doktorum demişti mamanın içine yarım çay kaşığı zeytinyağı koyma olayını.. mama verdiğimde koyuyorum ben içine..
canım işe yarıyormu barı. ben bugun basladım.

Ya kızlar kızımın yüzünde sivilceler çıkmaya başladı. Annem öyle bir sarıyorki çocuğu üşüyecek diye. Kesin sıcaktan çıkmştır. Nasıl geçecek bunlar?
canım benımkındede var hem sıvılceler hemde alnında soyulmalar. bu gun dr normal dedi, yenıdoğanlarda olurmus.
bebe yağı surebılırsın ıstersen dedi.
cok uzun sure gecmezse anca krem verebılırım dedi.

selam kızlar.
bizde bugün 1 aylık kontrolümüze gittik. oğlum 3940 gr 52 cm doğmuştu. şimdi 5100 gr. 58,5 cm olmuş:nazar: doktor anne ve babaya çekmiş gelişimi normal dedi:60: bi de bizimki kucakta gezmeye de alıştı belim kopuyo valla gezdirirken. eşim alıyor artık o gezdiriyor. aşımızı da olduk bugün.ben sadece kendi sütümle besliyorum. süt yaramış devam et dedi doktor.
herkesin derdi olan gaz problemiyle uğraşıyoruz bizde. yavrum ıkınıyor şekilden şekile giriyor yaa. emerken uyuduğu zaman gazı çıksın diye uğraşıyorum ama uyurken çıkmıyor bir türlü. ya da uyanıyor bağıyor.
lightlife canım valla allah sabır versin.ben 1 ay kayınvalidemin evinde kaldım. kadın sağ olsun 1 ay boyunca hiçbir iş yaptırmadı. üstelik geceleri bebek ağlayınca uyanıp geldi sen uyu dinlen ben bakayım diye. allah razı olsun. bebek 18 günlükken kuaföre gittim saçlarımı boyattım bakım yaptırdım hep kayınvalidem bebeğe baktı sağ olsun.
kızlar ben de öğretmenim 8 haftalık iznim 3 ekimde bitiyor sonrasında raporlarımı alıcam kurban bayramı bitince başlamam gerekiyor. bi de benim eş durumu tayinim çıkmadı.haftaya manisa merkezden somaya taşınmamız lazım. şimdi bi de taşınma işi çıktı.
heuehuhe o şekilden şekile girme hareketlerinde dayanamayıp opuyorum yuzunu yanaklarını dudaklarını,ya kızlar acı cekmıyorlarmıs içiniz rahat olsun. ağlamarı ıse bağırsak hareketlerı değişik geliyormus ona tepki veriyorlarmıs. acemiler ne yapsın yawrucaklar. biz artık acımadığını bıldığımız ıcın o surat hareketlerıyle dalga geciyoruz eşimle. ne demişler tecavuz kaçınılmazdır zevk almasını bileceksin :))))
kesinlikle işe yarıyor ben de uyguluyorum

Allah iyiliğini versin doğru valla..
ben emziremiyorum diye çok üzülüyorum gelen giden de aaa mama mı veiyorsun diyor bu da canımı sıkıyor..
ne yapım aç mı bırakayım yavruyu.mama yiyen sağlıklı olmuyor mu sanki..Alah bilir Allah a emanet..sen koru yarabbi yavrularımızı
ay sorma öyle etrafta mıllet cok bilmiş aaa mamamı verıyorsun. yok anacım zehır kattım içine. ben bozdum bu gun hastanede bırını. dedim anne sutu olmadığını nerden bılıyorsun evde sağıyorum ben dedim . halbukı yalan mama verıyordum o anda. napalım canım alla alla.canım neden sağlıklı olmasın o mamaların ıceriğine bi baksana nekadar cesit vitamın var.bomba gibi olurlar alimallah, hersey allahtan.

3. günümüz bugün ve hala tık yok:((( ıkına ıkna mahvoldu yaa karnına masaj yaptım popusunu kaç kere zeytinyağıyla uyardım yapmıyo yapmıyo:(( yap artık şu kakanı oğlummmmm
canım kağıdı kürdan gibi yap en az yarım santım sok poposuna, çok fazla bekletme daha zor cıkartırsın sonra. olmadı eczaneden fitil al, bu fitil sadece gliserin kızlar ılaç değil. (kansuk fitil) fitilden once sıcak oturma banyosu yaptır, zeytin yağınıda içir insallah işe yarar.

doktorlara kalsa hersey normal kendılerı cekmıyor nede olsa o halı..bebıkler kıvranıyor acıdan ne uyku ne meme emmıyor doktorlar normal gecer dıyorlar..

benım yegenıme de bır kac aylıkken yaptık..4 tane yegenım var profesor gıbı oldum artık..en son dogan yegenım dede kabızlık aylarca surdu 3 5 gun degıl..aylarca kulak çopunu hakıkı yaga batırıp makatına sokup yaptırdık..sonra yavas yavas kendılıgınden yapmaya basladı ve sukur sorun ortadan kalktı..bırde mamasına 1 2 yemek kasıgı kadar damlatıyorduk zeytınyagından ..zeytınyagının ve sabunun zararı yok arkadaslar endıse etmeyın..sabunu fasulye tanesı gıbı yapın sokun 1 2 dk surmuyor kakasıyla beraber gerı cıkıyor sabun..
canım sabunu hıc denemedim ama hanı şu saf hacışakir sabun dimi, yoksa diğerleri epey kimyasal yanı???
aynen benımde ılk cocuğum ama iki yiğen büyüttüm prof oldum bende:)

kızlar demin okudum ama unuttum birisi hangi biberon diye sormus bana. canım ıkı çeşit var bende. birisi dr bravn biriside chicco nun anti kolık olanı, yanı ıkısıde gaz olayını en aza indiriyor. hakikaten kullanırkende gozumle gördüm yanı. ama chıcconunkı 0+ olmasına ramen delikleri buyuk geliyor boğazına kaçıyor yawrumun. su an ıcın dr brown un akışı yavas ıyı oluyor ama oda kocaman anacım :)

bende dünden beri fazla fazla hareket ettiriyorum oğlumu cidden daha çok pırtlatmaya başladı:))))
bizimde tam bugün 30. günümüz demek normal 30 lu günlerde kaka problemi önümüzdeki hafta doktor kontrolümüz var bende soriyim bi
verdiğin bilgiler için çok sağol canım:))

kesinlikle canım ne varsa eskilerde var. doktorlar boşuna demiyor sabıt yataklar geldi modern annelik geldi(hanı kucağa alıştırmama olayı) gaz problemleri coğaldı dıye.
bende bunu oğrenmeden once atıp tutuyordum :))) çok disiplinli anne olucam şöyle yapıcam boyle yapıcam diye. ama oyle atmayla olmuyor işte gelde alıştırma kucağa. işin ilginç tarafı, mıllet çocuğunu kucağında buyutmuş ama kendi babam bile, miraçı bi elime alayım aaaaaa alıştırmışsın sen kucağaaaaa..... bu lafta mama olayı kadar sınırıme gidiyor. ayal süt çocuğu bu anasına alışmıcakta sokaktakı adamamı alışacak. elbet girecek koynumda yatacak , kucağımada alışsın zaten daha ne ısterımkı, zaten zamanı geldiğinde yurumeye baslayınca bağlasamda durmayacak kucağımda.
bakarım işte cok alısırsa alırım bı slıng:) evde beraber ıs yaparız kızımla, oda çekirdekten yatısmıs olur:)))
ah kızlar bu arada dondy i iyiki almısım. bazen odama tasıyorum bazen salonda duruyor , şimdilik tam yatar pozisyonda duruyor habıre sallanıyor kızım dondy sinde:))) ay yıne acıktı :)

hahaha kızlar aman maşallah deyın :nazar: daha ıkıncıkez zeytinyağlı verdim mamasını ve demin verirken en az 10kere zorttt dıye ses geldi,yawrumun suratındakı huzur ifadesini anlatamam size:))) mamasını bıle tam bitirmeden daldı uykuya. birde gazınıda çıkarttım beline vurarak oh en az ıkı saat uyur sımdı:nazar: ah kızlar bıze hep 3 aylık kıyafet alın dediler. bende ıkıtane yenı doğan aldım ama hepsi buyuk geliyor benım yawruma yaaa, doğduğundan bu yana bisürü yenı doğan almak zorunda kaldım. oyle bır ıkı tulumla olmuyormus. bu gun hastane donusu yıne bır tulum aldım kırmızı krem :)
asıl o banyo filesini falan boşuna almısım. bi ilk gun fileyle yıkayalım dedik zaten hemen titremeye basladı, hemen cıkarttım fileyı alttakı suyun ıcıne otutturdum o zaman zevk almaya basladı :) zaten ıkıncı yıkamada ben tek basıma yıkadım filesiz. allahtan kutusunu atmamısım :))) birine hediye veririm artık. hem yan yatma yastığını hem banyo filesini:)

selamlar kızlar miniklerin boy kilo takip çizelgesini excel de hazırladım ama buraya yüklemeyi bilmiyorum bilen varsa anlatsın bana ekleyim

kızlarrrr benım yakısıklım da artık mızmızlanmaya başladı :) bı gogsumun ucununun maşallahı var diğeri bıraz daha bıcımsız:) yavrum almaya calısırken bır terlıyor bır terlıyor bende onunla beraber ateslenıyorum sırtıma sıcak su torbası koymuslar gıbı emzırme bıtene kadar ates gıbıyım valla.maşallah cokta huysuz değil ama ılk hafta gıbı cokta sakın dıyemem.bıraz sinirli gibi daha sımdıden gogsumu tırnakladı bile.suan yıne mızmızlanıyor 2 saat hıc sesı cıkmazdı artık saat bası ımmm hmmm sesler yarı aglamaklı.ben de yalancı meme vermeye basladım.dun her mızmızlanısında salak gıbı emzırdım 2şer-3er dakıka sonra bır kustu yavrum afedersınız bız cıkarsak okadar cıkarırdık resmen yarım gun boyunca emdıgını cıkardı şok oldum ağzından burnundan fıskırdı patlama seklınde böğğğ de gelıverdı kızlar..eşimde yanımdaydı o panıkledı bende oyle ama caktırmadım esıme koş aşkım mendılını al gel ıslatıver yuzunu sılelım falan.ağlamadıda yavrum genzıne kaçmadı ALLAHıma sukurler olsun. artık 2 saatı dolmadıkca emzırmıcem eğer cok az emerse belkı ozman takvıye yaparım.yalancı memeyı öğrensın bıraz.:)

selamlar kızlar miniklerin boy kilo takip çizelgesini excel de hazırladım ama buraya yüklemeyi bilmiyorum bilen varsa anlatsın bana ekleyim

ben de bılmem ama eklentıden olmuyormu onu jpeg olarak kaydetsen olur sanıyorum.bızı de ekledın mı bu arada:) 50 cm 2780 ATLAS bebek :)henuz hıcbır cızelge de yokuz da:50:

canım aynı sorunu ben de yaşadım.
dikiş kısmını sürekli kuru tut dedi bana hala havlu kağt koyuyorum..
yaklaşık 15 gün de baticon ile pansuman yaptık.
antibiyotik de içtim..
geçti şimdi..korkma sakın ama takibini de yap..ben de bir de koku oluşmuştu
şimdi akan kokan yok çok şükür
dikkat etmek de fayda var geçmiş olsun
sağol canım bakalım çarşamba kontrol var umarım sorun olmaz
Hem sana hem de bebise gecmis olsun. Kontrolunu yaptirmanda fayda var madem aile hikayeniz de var daha dikkatli olmak gerek. Icini ferah tut canim.

Guzelim sen herkesi en iyisi evine gonder, evli evine koylu koyune....Ondan sonrada evde kendi duzenini kurup kimseden birsey beklemezsin ve de bu kadar canin sIkIlmaz. Bolcada sabir diliyorum.

Gecmis olsun, umarim yakinda hepsi duzelir. Zincoyu bizede vermisti doktor ama gazi cikarirken sanki daha cok aci cektirdi gibime geldi bir de kakayi biraz civitti sanki, sizde de boyle oldu mu? SImdi kullanmiyorum ama hala sisesi dolu duruyor.

Gecmis olsun canim.
evet zincoda öyle bir sorun var bence de

Öğretmen olan arkadaşlar göreve başlama tarihiniz ne? ne kadar izinlisiniz? :44:
16 kasım sonrası rapor ve hazirana kadar ücretsiz izin inşallah
Ya kızlar kızımın yüzünde sivilceler çıkmaya başladı. Annem öyle bir sarıyorki çocuğu üşüyecek diye. Kesin sıcaktan çıkmştır. Nasıl geçecek bunlar?
benim de kzımın yüzü kıpkırmızı sivilce ufak ufak heergün de banyoı yapıyor ama nedense

Allah o zeytinyağından da kulak çöpünü bulandan da popusuna sok diyenden de razı olsun hehhehee
ay nasıl rahatladı oğlum anlatamam daha poposundan çıkarmadan öyle bi zıçtı ki 3 günün acısını resmen çıkardı. meğer ben yanlış uyguluıyomıuşum içine sokunca işe yaradı:)))şimdi o kadar rahat bi şekilde etrafa bakıyo ki sanki yeniden doğmuş dünyaya:nazar::1::1:

kızlar önemli bir soru geliyor hazır olun :)

şimdi benim doktorum kırk çıkınca kontrole gel dedi bugün 45 günlüğüz gitmedim daha..
gidicem ama sanırım bir de ağda gerekli bana..dikişler de var ne yapmam geekir acep ?
böyle gidilmez jilet de kullanmak istemiyorum..fikri ya da tecrübesi olan ???

kızım kucağımda yazıyorum çok güzellllllllll

unutmadan e bebek de aptamil mama da ve uni baby mendilde indirim var bilgiiiiiii:)

genel anestezi ile sezeryan olan anneler ne kadar sonra uyandınız odanızda mı ameliyathane de mi uyanılıyor?uyandıgınızda çok ağrı var mıydı hemen kendinize gelebildiniz mi?benim gidişat sezeryana doğru ilerliyor yardımcı olur musunuz 38+6 sezeryan için erken mi

Son düzenleme:
genel anestezi ile sezeryan olan anneler ne kadar sonra uyandınız odanızda mı ameliyathane de mi uyanılıyor?uyandıgınızda çok ağrı var mıydı hemen kendinize gelebildiniz mi?benim gidişat sezeryana doğru ilerliyor yardımcı olur musunuz

canım öncelikle hayırlı bir doğum diliyorum...ben genel anestezi ile oldum..
kızım 07.40 da doğdu ben yaklaşık 1,5 saat sonra odaydım..biraz ağrım vardı..ama öyle çok ciddi rahatsız edecek bir durum oluşmadı.
hatta odaya geldiğimde küçük bir kum torbası koydular çok iyi gelmişti..
akşama da yürütmek için kaldırdılar yere bakmadan yürümen gerekiyor ben yürüdüm fazlasıyla zordu ve öyle kalıcam uzun süre sandım..
ikinci gün kendm tek başıma yürüyordum..beni m ki böyle.. :)

Allah o zeytinyağından da kulak çöpünü bulandan da popusuna sok diyenden de razı olsun hehhehee
ay nasıl rahatladı oğlum anlatamam daha poposundan çıkarmadan öyle bi zıçtı ki 3 günün acısını resmen çıkardı. meğer ben yanlış uyguluıyomıuşum içine sokunca işe yaradı:)))şimdi o kadar rahat bi şekilde etrafa bakıyo ki sanki yeniden doğmuş dünyaya:nazar::1::1:
eheuheueueheuh allah senın ıyılığını versın ne guldum yaaa:))))) bende bu olayla ılk karsılastığımda aynı tepkıyı vermıstım , bızımkısıde kafası kadar mıçmıştı heuehueheuehuh yazık ayol gunlerce ıçlerınde tuttular kokuştular ıyıcene:)))) ama napalım acemılık , allahtan ılk bır ayda cozduk olayı :) kulak cubuğu kalın gelırse, peceteyı yada gazete kağıdını kurdan gıbı yapabılırsın. dıkkat edın ama mıçtırıcam dıye poposunu çatlatmayın uşakların.o daha acı verır benden soylemesı.

şimdi benim doktorum kırk çıkınca kontrole gel dedi bugün 45 günlüğüz gitmedim daha..
gidicem ama sanırım bir de ağda gerekli bana..dikişler de var ne yapmam geekir acep ?
yanı dıkışın uzerıne ağda yapma bence canım ya vur jılete gıtsın bıkerelık napalım. rıske atma yara kapansada daha tam kaynanamamıstır. forumda bır yazı vardı sanırım baslığı doğumdan sonrakı ılk ağda faciam diye, tebı herkeste aynı olmaz ama kızın sonu hastanede bıtmıstı. bulup oku bence vur jılete gıtsın gayrı.

kızım kucağımda yazıyorum çok güzellllllllll

unutmadan e bebek de aptamil mama da ve uni baby mendilde indirim var bilgiiiiiii:)
maşallah canım:) bende bazen yatırıyorum dızlerıme, ayaklarınıda goğsume kaldırıp yaslıyorum. boyle olunca o hem rahat pırtlıyor bende yandan yandan nette takılıyorum :) rabbım dahada guzel gunler yasatmayı nasıp etsın hepimize.:)

ben de bılmem ama eklentıden olmuyormu onu jpeg olarak kaydetsen olur sanıyorum.bızı de ekledın mı bu arada:) 50 cm 2780 ATLAS bebek :)henuz hıcbır cızelge de yokuz da:50:
canım belge olarak eklemeyi becerebilsem ayrı başlık altında sizleri de ekliycem ama eklemeyi bilmiyorum ki ayrıntılı anlatan biri olursa bizimde böyle bir başlığımız olucak:))

hahaha kızlar aman maşallah deyın :nazar: daha ıkıncıkez zeytinyağlı verdim mamasını ve demin verirken en az 10kere zorttt dıye ses geldi,yawrumun suratındakı huzur ifadesini anlatamam size:))) mamasını bıle tam bitirmeden daldı uykuya. birde gazınıda çıkarttım beline vurarak oh en az ıkı saat uyur sımdı:nazar: ah kızlar bıze hep 3 aylık kıyafet alın dediler. bende ıkıtane yenı doğan aldım ama hepsi buyuk geliyor benım yawruma yaaa, doğduğundan bu yana bisürü yenı doğan almak zorunda kaldım. oyle bır ıkı tulumla olmuyormus. bu gun hastane donusu yıne bır tulum aldım kırmızı krem :)
asıl o banyo filesini falan boşuna almısım. bi ilk gun fileyle yıkayalım dedik zaten hemen titremeye basladı, hemen cıkarttım fileyı alttakı suyun ıcıne otutturdum o zaman zevk almaya basladı :) zaten ıkıncı yıkamada ben tek basıma yıkadım filesiz. allahtan kutusunu atmamısım :))) birine hediye veririm artık. hem yan yatma yastığını hem banyo filesini:)
Ya canım nasıl tek başına yıkadın biz annemle yıkıyoruz, sonra da eşimle beraber becerebilir miyiz diye düşünüyorum:(( Biz de filesiz yıkıyoruz şuanda.
kızlarrrr benım yakısıklım da artık mızmızlanmaya başladı :) bı gogsumun ucununun maşallahı var diğeri bıraz daha bıcımsız:) yavrum almaya calısırken bır terlıyor bır terlıyor bende onunla beraber ateslenıyorum sırtıma sıcak su torbası koymuslar gıbı emzırme bıtene kadar ates gıbıyım valla.maşallah cokta huysuz değil ama ılk hafta gıbı cokta sakın dıyemem.bıraz sinirli gibi daha sımdıden gogsumu tırnakladı bile.suan yıne mızmızlanıyor 2 saat hıc sesı cıkmazdı artık saat bası ımmm hmmm sesler yarı aglamaklı.ben de yalancı meme vermeye basladım.dun her mızmızlanısında salak gıbı emzırdım 2şer-3er dakıka sonra bır kustu yavrum afedersınız bız cıkarsak okadar cıkarırdık resmen yarım gun boyunca emdıgını cıkardı şok oldum ağzından burnundan fıskırdı patlama seklınde böğğğ de gelıverdı kızlar..eşimde yanımdaydı o panıkledı bende oyle ama caktırmadım esıme koş aşkım mendılını al gel ıslatıver yuzunu sılelım falan.ağlamadıda yavrum genzıne kaçmadı ALLAHıma sukurler olsun. artık 2 saatı dolmadıkca emzırmıcem eğer cok az emerse belkı ozman takvıye yaparım.yalancı memeyı öğrensın bıraz.:)
Çok yemiş demekki:1::1:
genel anestezi ile sezeryan olan anneler ne kadar sonra uyandınız odanızda mı ameliyathane de mi uyanılıyor?uyandıgınızda çok ağrı var mıydı hemen kendinize gelebildiniz mi?benim gidişat sezeryana doğru ilerliyor yardımcı olur musunuz 38+6 sezeryan için erken mi
Bence erken 40. haftana kadar niye beklemiyor ki? Yani planlı sezeryanları 38. haftada yapıyorlar da, sen normal istiyordun galiba gelmiyor diye sezeryan diyorsun diye anladım, onun için 40. haftaya kadar bekleniyor diyorum, hatta yurtdışında 42. haftaya kadar bekleyebiliyorlar.
Ameliyathane değilde bekleme odası gibi bir yerde ayılmanı bekliyorlar canım, sonra odaya çıkarıyorlar. Ben ilk ayılırken biraz ağrı hissettim, uykulu halde oluyorsun zaten, tekrar uyumuşum sonra kendime geldiğimde tamamen ağrı yoktu, odaya çıkarken fln da, sonrasından bugüne kadar da hiç ağrım olmadı. Sadece ilk ayağa kaldırırken zorlandım biraz o kadar, sonrası çok rahattı.
merhaba kızlar nasılsınız, bebişler nasıllar:))
gecmısı henuz okumadım, girer girmez dr maceramızı yazayım dedım.
şimdi geldik evimize.
öncelikle kanguru olayını sordum. evet dedi yenıdoğan ıcın olanları kullanabilirsin(chıcco bel ve boyun desteklı)
sonra daha once hanı burda yazmıstım ya mamanın ıcıne zeytınyağı katmak, bunu benım doktorumda bu gun soyledı. her mamasının ıcıne bır çay kaşığı zeytın yağı kat dedi, kakasını daha kolay yapmasını sağlar hemde cok besleyıcılı dedı, biz düşük kilolu bebeklere bıle verıyoruz zeytın yağını dedi.
işte kilomuz 4 kg olmamıs ama çok yaklasmıs. genel olarak durum ıyıydı. kalça usg sı ıstedı bır sonrakı ay ıcın. ve yarın sağlık ocağından hepatıt aşımızı yaptırmamızı ıstedı.
heh gelelım mama olayına. cok gazlı olan bebeklere aptamıl conformıl yada bebelac ac almiron öneriyorum dedi, bunlar hem gazlarını hemde kakalarını nıspeten daha rahat yapmalarını sağlıyor dedi.
mama yıyen bebeklerde kolik cok nadir olurmus bunuda soyledi.
şimdi ismini duzgun yazamıcam nurse hayves mi ne bir şurup verdi tamamen bitkisel , gaza acayıp iyi geliyormus.
birde fitil verdi tamamen glıserın ve sudan oluşuyor ilaç değil yani. bununda kenarlarından ınceltip atabilirsin dedi.
bitki çaylarının bır zararı yok dedi ama mıdesini cayla fazla doldurmakı yemeğe yer kalsın dedı :)
sonra heeee kızlar oyle kulak cubuğuyla dıstan uyarmak ıse yaramıyor. ben kağıt peçeteyı sıvrı yapıyorum cok az makatına sokuyorum o zaman zaten varsa hem gaz hem kaka patır patır geliyor elime :))))
he mama mıktarını dedı saatlerı açabildiğin kadar aç, en az 2.5- 3 saatte bır vermeye calış dedi. midede hazmedilmiş mama ile hazmedilmemiş mama karısınca oda cok rahatsız eder cocuğu dedı. ama miktar olarak istediği kadar ver doysun cocuk dedı. tabı çıkabildiği kadar kendi sutumude sağıyorum elle. yıne tembih ettı makına kullanma dıye. ve kızlar bebeleri olabildiğince sallayın hareket ettırın,anca oyle rahatlıyor bağırsakları,maşallah bebım bebede oyle aman aman bir sancı durumu olmuyor. he birde dun okudum bebeler zaten 30. gun kaka problemı yasamaya baslarlarmıs bu cok normalmıs. 20 gun mecbur surermıs bu. demek o ara vucut bıseylşer yapıyor,yanı yasanması gerekenlerı yasıyoruz aslında. tabı en aza ındırmek elımızde.
biliyormusunuz afrıkada ve gelişmemiş ulkelerin coğunda kolık krızlerı yokmus, adamlar oturmus arastırmıs. nıye cunku annelik sistemı eskı kafa, yanı cocukları vucutlarına sarıp gezdırıyorlar butun gun sling misali, gaz olmuyor boylece. ay benımkı uyandı :)))

kontrolünüz güzel geçmiş canım. Kaç kilo doğmuştu ki bebişin??

Son düzenleme:
YAHU SINIR OLDUM.. zor uyuttum sancıdan oğlumu.kaygana geldı uyuyan cocugu aldı omzuna töbe töbe..fazla oturmadan gidecek ya seveyım de gideyım hesabında heralde

stzmn normal istiyordum 2 haftadır catı muayenesi oluyorum sürekli ve cok dar çıkıyor doktor defalarca deniyor.eger perşembe günü de aynı olursa sezeryana alacak o gün.doktorum sezeryandan yana değil o yüzden kesinlikle dar teşhisi koymadan yapmam dedi.bir de suan 3 kg civarıymış eger 3500 olursa kesinlikle doğamaz dedi

Ben jilet yaptim, kendini hic riske atma bence, jiletle gitsin.

Ben genel anestezi ile oldum. Bebegin alinmasi 6 dk. surmus, doktorum atom karinca gibiydi, ben de 45 dk.icinde odamdaydim. Gazin cikmasi icin yurumeyi oneriyorlar hemen ama ben hemen yuruyemedim, agri kesici igne yaptilar birkac kez. Yururken asagiya bakmadan yurumek gerekiyor yoksa miden bulaniyormus. 38.hafta hic de erken degil, bebekler zaten gelisimini 37.haftada tamamliyor iyice, hazirsaniz kavusun yavrucaga....Allah kurtarsin.

Patricia, yazdiklarina cok guldum, cok alemsin.:1: :1: Bebisinin ticker'ini ne zaman yapacaksin?

Son düzenleme:
Back