bende dünden beri fazla fazla hareket ettiriyorum oğlumu cidden daha çok pırtlatmaya başladı:))))merhaba kızlar nasılsınız, bebişler nasıllar:))
gecmısı henuz okumadım, girer girmez dr maceramızı yazayım dedım.
şimdi geldik evimize.
öncelikle kanguru olayını sordum. evet dedi yenıdoğan ıcın olanları kullanabilirsin(chıcco bel ve boyun desteklı)
sonra daha once hanı burda yazmıstım ya mamanın ıcıne zeytınyağı katmak, bunu benım doktorumda bu gun soyledı. her mamasının ıcıne bır çay kaşığı zeytın yağı kat dedi, kakasını daha kolay yapmasını sağlar hemde cok besleyıcılı dedı, biz düşük kilolu bebeklere bıle verıyoruz zeytın yağını dedi.
işte kilomuz 4 kg olmamıs ama çok yaklasmıs. genel olarak durum ıyıydı. kalça usg sı ıstedı bır sonrakı ay ıcın. ve yarın sağlık ocağından hepatıt aşımızı yaptırmamızı ıstedı.
heh gelelım mama olayına. cok gazlı olan bebeklere aptamıl conformıl yada bebelac ac almiron öneriyorum dedi, bunlar hem gazlarını hemde kakalarını nıspeten daha rahat yapmalarını sağlıyor dedi.
mama yıyen bebeklerde kolik cok nadir olurmus bunuda soyledi.
şimdi ismini duzgun yazamıcam nurse hayves mi ne bir şurup verdi tamamen bitkisel , gaza acayıp iyi geliyormus.
birde fitil verdi tamamen glıserın ve sudan oluşuyor ilaç değil yani. bununda kenarlarından ınceltip atabilirsin dedi.
bitki çaylarının bır zararı yok dedi ama mıdesini cayla fazla doldurmakı yemeğe yer kalsın dedı :)
sonra heeee kızlar oyle kulak cubuğuyla dıstan uyarmak ıse yaramıyor. ben kağıt peçeteyı sıvrı yapıyorum cok az makatına sokuyorum o zaman zaten varsa hem gaz hem kaka patır patır geliyor elime :))))
he mama mıktarını dedı saatlerı açabildiğin kadar aç, en az 2.5- 3 saatte bır vermeye calış dedi. midede hazmedilmiş mama ile hazmedilmemiş mama karısınca oda cok rahatsız eder cocuğu dedı. ama miktar olarak istediği kadar ver doysun cocuk dedı. tabı çıkabildiği kadar kendi sutumude sağıyorum elle. yıne tembih ettı makına kullanma dıye. ve kızlar bebeleri olabildiğince sallayın hareket ettırın,anca oyle rahatlıyor bağırsakları,maşallah bebım bebede oyle aman aman bir sancı durumu olmuyor. he birde dun okudum bebeler zaten 30. gun kaka problemı yasamaya baslarlarmıs bu cok normalmıs. 20 gun mecbur surermıs bu. demek o ara vucut bıseylşer yapıyor,yanı yasanması gerekenlerı yasıyoruz aslında. tabı en aza ındırmek elımızde.
biliyormusunuz afrıkada ve gelişmemiş ulkelerin coğunda kolık krızlerı yokmus, adamlar oturmus arastırmıs. nıye cunku annelik sistemı eskı kafa, yanı cocukları vucutlarına sarıp gezdırıyorlar butun gun sling misali, gaz olmuyor boylece. ay benımkı uyandı :)))
bizimde tam bugün 30. günümüz demek normal 30 lu günlerde kaka problemi önümüzdeki hafta doktor kontrolümüz var bende soriyim bi
verdiğin bilgiler için çok sağol canım:))
canım banada annem sabun koy hemen yapar diyodu ben sizi böyle büyüttüm falan dedi ama ben yapmadım. ya dedim kakasını yinede yapmazsa içerde köpürmesin sonra bu sabun hehehe. ne biliyim tekrar zeytinyağını denicem çok içeri sokmuyorum ucundan sokup çıkarıyodum yapmıyodu.
esteda
sen yazarken hem guldum bu köpürme olayına hem aklıma geldı hakkaten bende ılk denedıgımde bu bebe gazla köpürtürse ya bunu demıstım..yok canım erımıyokı köpürsün ne yaratıcıyız yaaa.. sabunu soktuktan sonra kendısı ıkınarak dısarı atıyor kakayla beraber..anneler daha cevval bu konuda ılk bız de yaparken sankı sabunu bıze sokuyomus gıbı cocougun yerıne bızım yuzumuz burusmustu acıdan ..ne garıp bebıkler sandıgımızdan daha kuvvetlı arkadaslar..korkmayın denerken..benım kaynanam esım hastalanınca diline jıletle kesık attırmıs cunku doktorlar al gotur bu cocouk yarı ölü bız bısey yapamayız demısler..bı hocada bunu yapmıs oda gık dememıs ınanamadım..kaynanam sımsıyah kan aktı dılınden dıyo..sonrada cocuk cana geldı n oldu anlamadım ıyı oldu dıyo.. yanı bunuda yapın demıyorum da daha neler var neler korkmayın..
zeytınyagına gelınde cubugu gırdıgı yere kadar sokun ucundan degdırırsenız tabı ıse yaramazzz..sokuncada ıcerde ılerı gerı oynatın..cubugu yarısına kadar rahat sokabılırsınız..cok yaptım bısey olmuyo korkmayındaha sız cubugu cekmeden baslıyor part part gazla beraber kakasını yapmaya..
öyle canım ya eskiden anneler ilaçla büyütmüş bizleri aslında eski yöntemlerde işe yarıyo cidden:)) ben zeytinyağını tekrar bi deniyim yok olmadı sabun deneriz hehehe
he bide annem oğlumun burnu tıkanınca margarin koy dedi. nasıl yani dedim ben yapmam burun damlası var zaten onu damlatıyorum dedim annemde yok dedi yağ koy dedi ertip içerde ne var ne yok bi kere çıkar dedi onuda yapmış bizde. burun deliklerine margarin koyuyosun bebek nefes alınca içeri çekiyo yağı zaten vücut sıcaklığında eriyip pislikle bearber çıkıyomuş. ama bak onu denemedim niyetim de yok zaten heheheh