2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

canım gunde en çok ıkı kez kullanılacakmış muskat ben hep bır kez kullanıyorum.bıcakla kazıyabılıyorsun,tırnağın ucu kadar azıcık bir kaşığa koyup mama damlatıyorum onu içirip sonra su ya da mama veriyorum uzerine.alttan rahat gaz çıkarıyor eskısıne göre ama kaka da soruna cozum olmadı.ailenın buyuklerı böyle tarif etti bana.

Son düzenleme:
kendini fazla yorma ağır iş yapma agır kaldırma dikişlerin ondan olmuştur dikkat et :) gecmiş olsun :)

inşallah sıkıntı yasamazsın sarılıktan ilkinde varmıydı böyle bişey
valla benimkini bıraksan orda yapışık yasıycaz:))
hangi biberon canım ?
valla sagol arastırmaların çok sey öğretiyor :)
bende nurse harvey var idare eder işte ama düzenli kullanmıyorum
yapma yaaa (( bizimki de 2 gunden sonra akşam yaptıda rahatladık :)
saglık ocagına bugundu de gitmedim asıyı hastanede yaptırıcam
z. yagı işe yarıyor demek ama zararı olmuyormu ki daha çok küçükler

Bugün 2 kere yaptı teyzesi bakalım yarın nasıl olacak??
Sen nasılsın asıl? Nehir de toparlamıştır biraz?

Ya kızlar kızımın yüzünde sivilceler çıkmaya başladı. Annem öyle bir sarıyorki çocuğu üşüyecek diye. Kesin sıcaktan çıkmştır. Nasıl geçecek bunlar?

selam kızlar.
bizde bugün 1 aylık kontrolümüze gittik. oğlum 3940 gr 52 cm doğmuştu. şimdi 5100 gr. 58,5 cm olmuş doktor anne ve babaya çekmiş gelişimi normal dedi bi de bizimki kucakta gezmeye de alıştı belim kopuyo valla gezdirirken. eşim alıyor artık o gezdiriyor. aşımızı da olduk bugün.ben sadece kendi sütümle besliyorum. süt yaramış devam et dedi doktor.
herkesin derdi olan gaz problemiyle uğraşıyoruz bizde. yavrum ıkınıyor şekilden şekile giriyor yaa. emerken uyuduğu zaman gazı çıksın diye uğraşıyorum ama uyurken çıkmıyor bir türlü. ya da uyanıyor bağıyor.
lightlife canım valla allah sabır versin.ben 1 ay kayınvalidemin evinde kaldım. kadın sağ olsun 1 ay boyunca hiçbir iş yaptırmadı. üstelik geceleri bebek ağlayınca uyanıp geldi sen uyu dinlen ben bakayım diye. allah razı olsun. bebek 18 günlükken kuaföre gittim saçlarımı boyattım bakım yaptırdım hep kayınvalidem bebeğe baktı sağ olsun.
kızlar ben de öğretmenim 8 haftalık iznim 3 ekimde bitiyor sonrasında raporlarımı alıcam kurban bayramı bitince başlamam gerekiyor. bi de benim eş durumu tayinim çıkmadı.haftaya manisa merkezden somaya taşınmamız lazım. şimdi bi de taşınma işi çıktı.

cnm oğlum aslında o kadaR zorlanmadı ama ben kahroldum,2 gün resmen üzüntüden kendimde değildim.bebeğim sünet sırasında hiç ağlamamış bi iğne yapılırken viklemiş o kadar ben de kucağıma aldpğımda hiç ağlamadı tam odaya girene kadar odada çok ağladı ben de onunla beraber ağladım pipisini de görünce kendimden geçtim.sonrasında eve geldik bebeğim gayet iyiydi dr yatarken fitil verirsin dedi ona bile gerek kalmadı,gece hiç sancılanmadı ve diğer günlerde de bi sıkıntı yaşamadan olayı atlattık.pansuman olarakta sadece batikon damlattık o kadar.bunu hangi yaşta olurlarsa olsunlar anne olarak hepimiz üzülücez.erken yaptırmak onlar için iyi ilerde hiç bunun psikolojik sıkıntısını yaşamıcaklar,ben şu an memnunum iiki yaptırmışım diyorum ama anne olarak ta insan üzülmüyo değil.yaptıracaksan tavsiye ederim öyle yada böyle bunu yaşıcaksınız.size şimdiden hayırlısı olsun diyorum.

ahh ahh şimdiki aklım olsa oğlumun sünnetini doğar doğmaz yaptırırdım kızlar şimdi oğlum 4 yaşında uykularım kaçıyor inanın sünnet nasıl yaptıracağıız diye yavrum zaten nazlıdır biraz fenalıklar geçiririm herhalde o ağladıkça valla benden size tavsiye şu sünnet olayını bi an önce yaptırıp kurtulun büyüdükçe daha zor hem çocuk hemde anne için...

kesinlikle işe yarıyor ben de uyguluyorum
bıde şey demıs bu dr, bitki çaylarıyla süt artsaydı, öncelikle ticari amaç için ineklere verilirdi

Allah iyiliğini versin doğru valla..
ben emziremiyorum diye çok üzülüyorum gelen giden de aaa mama mı veiyorsun diyor bu da canımı sıkıyor..
ne yapım aç mı bırakayım yavruyu.mama yiyen sağlıklı olmuyor mu sanki..Alah bilir Allah a emanet..sen koru yarabbi yavrularımızı

Ya kızlar kızımın yüzünde sivilceler çıkmaya başladı. Annem öyle bir sarıyorki çocuğu üşüyecek diye. Kesin sıcaktan çıkmştır. Nasıl geçecek bunlar?
canım 2 gündür benim oğlumun yüzünde desivilceler oluşmaya başladı. zamanla geçicektir
yok canım ilkinde 10 gün olmadan geçmişti sarılığı bunun uzun sürdü ondan canım çok sıkılıyo((

3. günümüz bugün ve hala tık yok(( ıkına ıkna mahvoldu yaa karnına masaj yaptım popusunu kaç kere zeytinyağıyla uyardım yapmıyo yapmıyo( yap artık şu kakanı oğlummmmm

3. günümüz bugün ve hala tık yok(( ıkına ıkna mahvoldu yaa karnına masaj yaptım popusunu kaç kere zeytinyağıyla uyardım yapmıyo yapmıyo( yap artık şu kakanı oğlummmmm

canım benim kızımda üç günde bir yapmaya başladı kakasını çok zorlanıyor zeytinyağ ile bende aynı işlemi yaptım ilk zamanlar olmadı yapmıyo öylede çok ıkınıyo 3 gün geçiyor anca yapıyor çok üzülüyorum bende doktor olur zamanla düzelicek diyor ama çok zorlanıyolar.rezene veiyorum rahatlatıyor.

İnternette araştırırken bi kaç olumsuz şey okudum aklım karıştı...40 ı çıksın kısmetse bende düşünüyorum.....Sağolun fikirleriniz için....

zeytınyagı yaptık demıssınız ama arkadaslar nasıl yaptınız kulak pamugunu yaga batırıp makatına mı soktunuz kı ancak boyle fayda eder yoksa sadece gırısınemı surdunuz bunun pişik dısında kabızlıga caresı olmazz..

bırde sabunu fitil seklınde sıvrıltıp makatına sokmayı deneyın..kulaga hos gelmedıgını bılıyorum ama yegenım 1 hafta yapmadı kakasını hıc bısey fayda etmeyınce ablam bunu yaptı..yavrum acısından oturamıyordu sureklı ınle ınle..sabunu soktuk ınanırmısınız 3 bez doldurdu pespese..koca karı işi gıbı gelebılır ama carenız yoksa denemekten de zarar gelmezzz..

Bir de bunu deneyelim bakalim, bilgi icin sagol canim.

Demekki giysileri azaltmak lazim, isilik gibi mi oldu? Bir seye allerjisi olmasin?

Bebise ve kayinvalideye masallah demeden edemeyecegim. Benimkide 83 yasinda 2 haftaligina gelip utuleri yapti, masayi hazirlayip toparladilar. Ben yemekle ugrasmayim diye de bir kac kez de yemege ciktik.

Doktorumuz 5.gune kadar normal demisti, bizim kiz da tam 5.gunun sabahina yapmisti, darisi bugun sizinkine...

Eskiden sabun kullanilirmis annem oyle soyledi, zaten hastanelerde sonda da kullanilan malzeme de o...

zeytinyağı ile uyarın demişlerdi işe yarıyomuş ama bizde olmadı.o yüzden bekliyorum artık birşey yapmıyorum yani doktorumuz düzene giricek diyor ama nerdeyse 1 aydır böyle.ilk doğduğunda 2 hafta normaldi sonra böyle 2 3 günde bir yapmaya başladı.yiğenin kaç aylıkken yaptınız sabunu

canım sen eğilsen bak demekki sen gibi arkadaşlar var...üzülme canım...

doktorlara kalsa hersey normal kendılerı cekmıyor nede olsa o halı..bebıkler kıvranıyor acıdan ne uyku ne meme emmıyor doktorlar normal gecer dıyorlar..

benım yegenıme de bır kac aylıkken yaptık..4 tane yegenım var profesor gıbı oldum artık..en son dogan yegenım dede kabızlık aylarca surdu 3 5 gun degıl..aylarca kulak çopunu hakıkı yaga batırıp makatına sokup yaptırdık..sonra yavas yavas kendılıgınden yapmaya basladı ve sukur sorun ortadan kalktı..bırde mamasına 1 2 yemek kasıgı kadar damlatıyorduk zeytınyagından ..zeytınyagının ve sabunun zararı yok arkadaslar endıse etmeyın..sabunu fasulye tanesı gıbı yapın sokun 1 2 dk surmuyor kakasıyla beraber gerı cıkıyor sabun..

inşallah bir an önce düzelirler içim gidiyo onu öyle görünce ıkın ıkın çıkmıyo ağlayıp duruyo(

canım banada annem sabun koy hemen yapar diyodu ben sizi böyle büyüttüm falan dedi ama ben yapmadım. ya dedim kakasını yinede yapmazsa içerde köpürmesin sonra bu sabun hehehe. ne biliyim tekrar zeytinyağını denicem çok içeri sokmuyorum ucundan sokup çıkarıyodum yapmıyodu.

merhaba kızlar nasılsınız, bebişler nasıllar:))
gecmısı henuz okumadım, girer girmez dr maceramızı yazayım dedım.
şimdi geldik evimize.
öncelikle kanguru olayını sordum. evet dedi yenıdoğan ıcın olanları kullanabilirsin(chıcco bel ve boyun desteklı)
sonra daha once hanı burda yazmıstım ya mamanın ıcıne zeytınyağı katmak, bunu benım doktorumda bu gun soyledı. her mamasının ıcıne bır çay kaşığı zeytın yağı kat dedi, kakasını daha kolay yapmasını sağlar hemde cok besleyıcılı dedı, biz düşük kilolu bebeklere bıle verıyoruz zeytın yağını dedi.
işte kilomuz 4 kg olmamıs ama çok yaklasmıs. genel olarak durum ıyıydı. kalça usg sı ıstedı bır sonrakı ay ıcın. ve yarın sağlık ocağından hepatıt aşımızı yaptırmamızı ıstedı.
heh gelelım mama olayına. cok gazlı olan bebeklere aptamıl conformıl yada bebelac ac almiron öneriyorum dedi, bunlar hem gazlarını hemde kakalarını nıspeten daha rahat yapmalarını sağlıyor dedi.
mama yıyen bebeklerde kolik cok nadir olurmus bunuda soyledi.
şimdi ismini duzgun yazamıcam nurse hayves mi ne bir şurup verdi tamamen bitkisel , gaza acayıp iyi geliyormus.
birde fitil verdi tamamen glıserın ve sudan oluşuyor ilaç değil yani. bununda kenarlarından ınceltip atabilirsin dedi.
bitki çaylarının bır zararı yok dedi ama mıdesini cayla fazla doldurmakı yemeğe yer kalsın dedı :)
sonra heeee kızlar oyle kulak cubuğuyla dıstan uyarmak ıse yaramıyor. ben kağıt peçeteyı sıvrı yapıyorum cok az makatına sokuyorum o zaman zaten varsa hem gaz hem kaka patır patır geliyor elime :))))
he mama mıktarını dedı saatlerı açabildiğin kadar aç, en az 2.5- 3 saatte bır vermeye calış dedi. midede hazmedilmiş mama ile hazmedilmemiş mama karısınca oda cok rahatsız eder cocuğu dedı. ama miktar olarak istediği kadar ver doysun cocuk dedı. tabı çıkabildiği kadar kendi sutumude sağıyorum elle. yıne tembih ettı makına kullanma dıye. ve kızlar bebeleri olabildiğince sallayın hareket ettırın,anca oyle rahatlıyor bağırsakları,maşallah bebım bebede oyle aman aman bir sancı durumu olmuyor. he birde dun okudum bebeler zaten 30. gun kaka problemı yasamaya baslarlarmıs bu cok normalmıs. 20 gun mecbur surermıs bu. demek o ara vucut bıseylşer yapıyor,yanı yasanması gerekenlerı yasıyoruz aslında. tabı en aza ındırmek elımızde.
biliyormusunuz afrıkada ve gelişmemiş ulkelerin coğunda kolık krızlerı yokmus, adamlar oturmus arastırmıs. nıye cunku annelik sistemı eskı kafa, yanı cocukları vucutlarına sarıp gezdırıyorlar butun gun sling misali, gaz olmuyor boylece. ay benımkı uyandı :)))

canım banada annem sabun koy hemen yapar diyodu ben sizi böyle büyüttüm falan dedi ama ben yapmadım. ya dedim kakasını yinede yapmazsa içerde köpürmesin sonra bu sabun hehehe. ne biliyim tekrar zeytinyağını denicem çok içeri sokmuyorum ucundan sokup çıkarıyodum yapmıyodu.
esteda
sen yazarken hem guldum bu köpürme olayına hem aklıma geldı hakkaten bende ılk denedıgımde bu bebe gazla köpürtürse ya bunu demıstım..yok canım erımıyokı köpürsün ne yaratıcıyız yaaa.. sabunu soktuktan sonra kendısı ıkınarak dısarı atıyor kakayla beraber..anneler daha cevval bu konuda ılk bız de yaparken sankı sabunu bıze sokuyomus gıbı cocougun yerıne bızım yuzumuz burusmustu acıdan..ne garıp bebıkler sandıgımızdan daha kuvvetlı arkadaslar..korkmayın denerken..benım kaynanam esım hastalanınca diline jıletle kesık attırmıs cunku doktorlar al gotur bu cocouk yarı ölü bız bısey yapamayız demısler..bı hocada bunu yapmıs oda gık dememısınanamadım..kaynanam sımsıyah kan aktı dılınden dıyo..sonrada cocuk cana geldı n oldu anlamadım ıyı oldu dıyo..yanı bunuda yapın demıyorum da daha neler var neler korkmayın..

zeytınyagına gelınde cubugu gırdıgı yere kadar sokun ucundan degdırırsenız tabı ıse yaramazzz..sokuncada ıcerde ılerı gerı oynatın..cubugu yarısına kadar rahat sokabılırsınız..cok yaptım bısey olmuyo korkmayındaha sız cubugu cekmeden baslıyor part part gazla beraber kakasını yapmaya..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…