yahu benım kız nerdeyse saat bası ıstıyor 60ml mamayı. sen kaç saatte bir veriyorsun canım
sezeryan yapan anneler bu korseler ne zaman kullanılmaya başlanıyor?normal doğum yapan arkadaşım 3.gün baslamıştım dedi ama sezeryanda dikişler varken ı kadar erken olmaz sanırım.
mamnın markası ne canım?
benim kıza belli olmuyor 3-4 saat uyursa 120 içiyor...1-2 saatte kalkarsa 30-60-90 allah ne verdiyse artık1 aylıkken bi ara 180 cc içti..benişm kız biraz dengesiz uyuduğu süreye göre değişiyor...
ne zombi hemde canım annem sağolsun evin işini yemegi hallediyor hatta elimin altında herseye yetişmeye calışıyor valla o olmasa cuvalladık arada kızıyorumda ona o ayrı tabii sen nasılsın annenle nasıl yaptınız
sütün yetiyormu çağlaya ben im az mecbur mama da veriyorum çok üzülüyorum tabii bu duruma( ama buna da şukur kızım saglıklı ben sağlıklıyım herşey yolunda :))
canım yaa uyumak bende süt yapıyor ama nerdeee uykuyu bulan varsa haber verasin((((((((
deniycem bende bunu sağol canım
iyi bari mevlüdü de aradan çıkar ne güzel :))
selam kızlar nasılsınız valla ben zombi gibi dolanıyorum etrafta geceleri uykusuzluk mahfediyo beni gözlerimin altı mosmor resmen şeklim kaydı o kadar bakımsızımki bıyıklarım bile burmalık oldu nerdeyseacil kuaföre gitmem gerek ama bu gidişle çooooooooooooookkk zor sabah kayınpederim aradı kayınvalidemle 150 lira yolluyomuş üstünüde biz tamamlıcakmışız çeyrek altın alcakmışız torununa sadece 150 tl para yolluyo yani başkada hiç bişi yapmadı sinirimden ölüyorum sabahtan beri hadi durumu olmasa anlarım ama durumuda iyi ve benim eşim tek oğlu onun bu ilk torunu bumu yani biçtiği değer ona inanın parada altında gözüm yok ama dalga geçer gibi 150 lira yolluyorum demesi çok zoruma gitti yollamasın onuda önemli değil zaten getirincede kayınvalidem kabul etmicem alsın harcasın kendisi çok zoruma gitti çok burda eşimin kuzeni var onlar bile gelinleri doğum yapınca bilezik takmışlar ya o kadar bile değerim yokmuş gözlerinde bunu anlamış oldum bende saf gibi arar sorarım habire babacım nasılsın diye bi daha aramıcamda çok sinirliyim ya
bu kayınvelideleri cidden sallıycan ama ipin ucunda efsungcumbende eşimede diyorum bebeğe değil sana değer vermemelerinden kaynaklanıyo diye..neyse ben kaynamış sıcak suyu termosa koyuyorum birde hep evde cam şişede kaynamış soğutulmuş su oluyor onuda şu bildiğimiz yarım litrelik su şişelerine koyuyorum sonra suyu ayarlıyorum...bazende hepsini taşımak zor geliyor ılık şekilde termosa koyup çıkıyoruım ve gideceğim yerde kısa duracaksam mama kutusunu almıyorum mamayı 3-4 ölçek biberona koyup suyu acıkınca koyuyorum...böylelikle hem mama kutusu taşımıyorum hemde soğuk su şişesi...
sagol canım bende sanırım zaman içinde alışırım bu mamalı yaşama :)))
canım ilk günler damdan düşmüşe dönüp zamanla bu tempoya alışıyoruz canım hoşgeldin aramıza:)))Bir de bebeğim 10 günlük şuan sadece emzir, alt değiştir, uyut modundayız siz başka aktivite de bulunuyormusunuz? Sürekli bir şeyleri yanlış yapıyor gibi hissediyorum.
ne zombi hemde canım annem sağolsun evin işini yemegi hallediyor hatta elimin altında herseye yetişmeye calışıyor valla o olmasa cuvalladık arada kızıyorumda ona o ayrı tabii sen nasılsın annenle nasıl yaptınız
sütün yetiyormu çağlaya ben im az mecbur mama da veriyorum çok üzülüyorum tabii bu duruma( ama buna da şukur kızım saglıklı ben sağlıklıyım herşey yolunda :))
canım yaa uyumak bende süt yapıyor ama nerdeee uykuyu bulan varsa haber verasin((((((((
deniycem bende bunu sağol canım
iyi bari mevlüdü de aradan çıkar ne güzel :))
Ben ilk yıllarda takıyodum bu analar danalar kayganalar ı ama artık sallmıyorum valla yapan yapar yapmayanısalla at:)))selam kızlar nasılsınız valla ben zombi gibi dolanıyorum etrafta geceleri uykusuzluk mahfediyo beni gözlerimin altı mosmor resmen şeklim kaydı o kadar bakımsızımki bıyıklarım bile burmalık oldu nerdeyseacil kuaföre gitmem gerek ama bu gidişle çooooooooooooookkk zor sabah kayınpederim aradı kayınvalidemle 150 lira yolluyomuş üstünüde biz tamamlıcakmışız çeyrek altın alcakmışız torununa sadece 150 tl para yolluyo yani başkada hiç bişi yapmadı sinirimden ölüyorum sabahtan beri hadi durumu olmasa anlarım ama durumuda iyi ve benim eşim tek oğlu onun bu ilk torunu bumu yani biçtiği değer ona inanın parada altında gözüm yok ama dalga geçer gibi 150 lira yolluyorum demesi çok zoruma gitti yollamasın onuda önemli değil zaten getirincede kayınvalidem kabul etmicem alsın harcasın kendisi çok zoruma gitti çok burda eşimin kuzeni var onlar bile gelinleri doğum yapınca bilezik takmışlar ya o kadar bile değerim yokmuş gözlerinde bunu anlamış oldum bende saf gibi arar sorarım habire babacım nasılsın diye bi daha aramıcamda çok sinirliyim ya
şimdiki analar danalar kayganalar kayınpederler böyle şekerim.. çok geniş rahat sıkıntısız insanlar.. devir değişti bunlarda değişti.. artık takmıyorum kafama kim nasıl istiyosa öyle davransın diyorum ve kısacası kaba tabirle( afedersiniz ama) ..... den aşağı kasımpaşa diyorum tınnnnnn..... :89: dün anneme dedimki anne kek yapta yiyelim ne dedi dersiniz " o senin işin"sen ben böyle sızlanmadan duruyom diye iyiyim sanıyosun ama hiç öyle değil dedim yaparız yaparız dedi ama bakalım yaparsa yazarım buraya.. babam börek yap diyo kolum ağrıyo diyo.. markete gidelim diyo bacağım ağrıyo diyo.. yürüyüşe çıkalım desen senden önce dışarı çıkıyo neymiş menepozluymuş sıcak basıyomuş içeride
annende komik haaa :)))işine geldiği gibi :))
valla emme olayı kimsede tam oturmuş değil sürekli damızlık durumu var :))cnm sende kavuştın demek bebeğine aklım hep sendeydi naptı acaba diye son günlerde yazılarınıda göremeyince iyice merak ettim seni
demek sende sezeryan oldun olsun cnm hepimiz öyle yada böyle bebeğimize kavuştuk ya sorun değil nasıl olduğu
bende ilk zamanlar annem babam yanımda omasına karşı eşim işe gitmesini kıskanıyodum gitmesin diye gözünün içine bakıyodum saçma bi şekilde doğum sendromu olsa gerek
cnm malesef başka aktiviteler bizdede yok ben ekstra 2 3 günde bi yemek yap evi süpür çamaşır yıka ütü yapabiliyorum ama o işlerde kimi zaman aksıyo malum bebekler daha önemli
kendim için tek keyif yaptığım şey 10dk banyo
mastit oldum demişsin emzirdikten sonra sağ sütünü cnm sonra bebeğine onuda verebilirsin
benim kız emiyo gündüz güzelde gece olunca ne oluyo anlamıyorum emmeyi bırkıyo bende gündüzm onu emzirip uyuttuktan sonra sağıyorum sütümü gece veriyorum ayrıca bazen 1 2 ölçek mamadanda yardım alıyorum
ben gebeyken 2 kere gittim idare eder ama cocukt anasıllar bilmiyorum :?Bizde farklı aktiviteler başladı;mesela:artık daha az uyuyor,uyanık olduğu zamanlarda ise hep kucakta gezmek istiyor babaannesi alıştırdı sağolsun,her akşam işten gelir gelmez bizim evde alıyor kucağına gezdiriyor oynuyor ama bütün gün ben çekiyorum sonra.
Oğlum 42 günlük oldu hala sarılığı geçmiyor,yüzü gözleri sapsarı.Önceki sayfalarda adını hatırlamıyorum biri bahsetmişti her gören sütün yetmiyor mu sık sık emzir sarı bez örtmediniz mi deyip duruyor,ve beni iyice stres yapıyor zaten oğlum tam iyileşmediği için üzülüyorum.
Özel hastanede bir doktora götürüyoruz45güne kadar geçmezse tiroidlerine karaciğer enzimlerine bakarız demişti ama inanın doktora götürmeye korkuyorum kötü bişey çıkacak diye
İstanbul-Halkalıdaki Kanuni Sultan Süleyman Hastanesini bilen giden varm oldukça büyük bir çocuk hastalıkları hastanesiymiş oraya mı götürsek acaba?
benim kıza belli olmuyor 3-4 saat uyursa 120 içiyor...1-2 saatte kalkarsa 30-60-90 allah ne verdiyse artık1 aylıkken bi ara 180 cc içti..benişm kız biraz dengesiz uyuduğu süreye göre değişiyor...
maşallah gülseye :) ya mama 1saat bekleyipde içse ne olur bişey olurmu benimki bazen bitiremiyor bekleyip bekleyip içiyorda ...
haaaa bu arada komsu kapısına da koptuk valla eşimle :)))
hahahah cok iyiymişsin canım yaaa meme mama :))benım eşimde bir hafta izinliydi doğumdan sonra, ama pek yardımı olamadı bana, yanı ıstesede yapamadı cunku emzırmeye calısıyordun o donemler. sonra işe basladı zaten,
şimdi zaten bebeğe tek başına bakmanın zorluğunu yaşarken birde geceleri bebek ağlaması olmasın dıye, bebek mızırdanmaya basladığı zaman çocuğu nasıl kapıp eşimin yanından kaçtığımı bilemez hale geldim. yanlıs anlamayın eşimin bencilliğinden değilde, dinlenmesi lazım sabaha kadar cunkı ısı cok ağır ve dikkat isteyen bir iş, en ufak bir yanlışlığa dikkat dağınıklığına yer yok.
ama şeyı cok güzel yaptım, bayram tatılınde:)))))) bir gün kafayı sıyırmısım:) mirac ıkı gun helak etmiş beni. babamda kalmıstık. eve gelir gelmez miraçı eşimin kucağına verdım. dedim mememi verirsin mamamı verırsın bilemem(tamamen mamaya gecmıstık)
ama ben sabaha kadar yokum :))) sağolsun ıkıletmedı bıle, sabaha kadar cocuğun basında oturmus:) hatta bı ara mama hazırlama macerasını anlattı öldüm gülmekten.
ben o gece sabaha kadar kesıntısız uyudum ama bana sorarsan sadece yarım saat uyuyup uyanmış gibiyım :))) neyse gececek bu gunler dıye dusundukce tesellı buluyorum. şimdi hafta sonunu dort gozle bekliyorum. yıne postayı eşime atıp kendime bir gun ayırmak ıstıyorum.
geçmiş olsun yaa bende ağır gribe yakalandım.korkuyorum bebeğe geçecek diye.kucağıma alıp sevemiyorum bile.sadece emzirip bırakıyorum.tamaamen tıkandı burnum.nefes alamıyorum.çok zor yaa hem hastalık hem çocukla uğrasmak.uyku da yok zaten.olan baş ağrısı da uykusuzluktan daha da azıyo.
benimde varmış canım göbek sönünce farkettimkızlaaaar yaaa dün fark ettim daha doğrusu ortaya çıktı göbeğimin 4 parmak altında catlaklarım varr(((((((( yeni çıktı ortaya hamişken hiç belli değildi : (((((((
karışıyo canım emzirenler spiral ve prezervatif kullanabiliyo sadece doktorum bugün öyle dedi banahee birde unuttum bayanlar d ogum kontrol yontemi olarak spirelden korkuyorum aylık ıgne dusunuyorum ama sute karısıyormu bılgınız varmı ??
hayırlı olsun canım iyi günlerde büyütslm kızlar benım fıstık kızımda doğdu 15 gün oldu,23 ağustos salı günü 02:55 de normal doğumla kavustuk bırbırımıze 3kilo 270gr doğdu ismide YAREN oldu .ilk günler soktaydım normal doğumdan dolayı ama sımdı guluyorum o hallerime iyikide normal olmus.
Eki Görüntüle 252106
bursadayım canım. benide alttan muayne etti simir aldı test için bide ultrasonla alttan yumurtalıklara baktı doğum kontrol yöntemlerinden bahsetti ve hamile kalmamam içinde binbir tembih etticanım sen nerde otuyordun ? cumhuriyet caddesi ..zafer plaza demişsinde bana bu dediğin yerler hiç yabancı gelmedi...bu arada benimde dr.a gitmem gerek bende haftaya giderim heralde...bu hafta annemler gelcek...ona bırakırım kızı...dr. bana genel muayene dedi heralde rahim ve herşey yolunda mı diyedirayrıca bana uygun korunma yöntemlerini anlatıcaktı..
sezeryan yapan anneler bu korseler ne zaman kullanılmaya başlanıyor?normal doğum yapan arkadaşım 3.gün baslamıştım dedi ama sezeryanda dikişler varken ı kadar erken olmaz sanırım.
günaydın kızlar.bebişlerimizin birinci ay sonunda hepatit aşısı var yaptıran oldumu aranızda.ben bugün yaptırcamda bu aşı ateş yapıyo mu?ona göre aşıdan önce ateş düşürücü veriyim diyorum.
kızlaaaar yaaa dün fark ettim daha doğrusu ortaya çıktı göbeğimin 4 parmak altında catlaklarım varr(((((((( yeni çıktı ortaya hamişken hiç belli değildi : (((((((
Coook caan sikicibenim karnımda bi tane bile çatlak yok.zaten bebek pek büyümediği için karnım da hiç büyümemişti.kiloları hep yanlara kalçalara bacaklara aldığım için,yanlarım ve bacaklarımda çatlaklar oluştu kocaman.artık ikinciye kısmet.:)) çatlama potansiyelim kuvvetli, kocaman kırmızı yarıkları görünce anladım :)
Bende korse aldim drm kulanmamai cok istemedi gunde en fazla 1 saat dedi bende 2 gun denedim rahat etmedim dusunsene daha kizima olaylara surece alismadan rahatsiz edici korse kasti beni oyle duruyor simdi bana 40 tan sonra mekik dedi dr m bakalimyapmak istiyorum ama vakit bulurmuyumYine tek meme emdik, diğerini sağıyoruz.. Gece gece süper işkence....
tatlım bana dr önermedi. Karın kaslarını zayıflatıyor dedi. ama illa takacaksan 40 ından sonra tak dedi.Ben takmayı düşünmüyorum. 40 ımdan sonra spor yapacağım.
Canim ben sezeryan yaptim ama sanki senin dogum baslamis gibibugün 39.haftaya girdim.sabah kalktığımdan beri sanki midem ağrıyo sırtıma bi ağrı vuruyo.rahatsız edici ama sanki bu sancı değil.böyle mi oluyo.ishalim de var bugün aceba onun ağrısı mı vuruyo?
Canim biz cumaya 30 gunluk olucaz 3 haftadir mama aliyoruz sariligimiz dusmus 2 hafta once soyledi dr test yaptirsam 5-6 cikar gerek ok dedi zamanla atar onemli degil dedi sende takma bence :)))bugün tam 26 günlük olduk ama hala oğlum gözlerinin diplerinde sarılık var. diğer yerlerinde yok bi yüz ve gözlerinde kaldı. kızkardeşiminde oğlunda yüksek sarılık vardı 2.5 ay boyunca hiç geçmemişti. bebği görseniz sapsarıydı. doktorun yapmadığı test kalmamaıştı sonuca ulaşamıyolardı. delik deşik etmişlerdi yeğenimi( sonra ben internetten bakınırken yüksek sarılıkla ilgili bazen anne sütünün sarılığı yükselttiğini okudum bazı doktorlar birkaç gün anne sütüne ara verip mama takviyesi yaptırıyorlarmış. hemen düşüyomuş değer. bizde bunu yeğenimde denemiştik o yüksek değerli sarılık 1 günde gitmişti hepimiz şok içindeydik. ve arada anne sütü verdiğide olmuş kardeşim.
bende diyorum versem mi oğluma sarılığı geçse:26:
mama veren annelere sormak istiyorum bebeklerinizde sarılık varmı?? mama verildiği halde geçmeyen oldu mu??
bayanlar konu disi olacak ama kusura bakmayin
bugun bir tanidigimiz bebegin mevlutune davet etti,simdi turk adetlerini bilmedigim icin
ne takilacagini, ne hediye alinacagini bilmiyorum. para takarsak ayip olur mu?
genelde kıyafet hediye alınıyor mevlütlerde.çoğu insan yenidoğan kıyafet alıyor ama bence sen kışlık kıyafet alırsan daha iyi olur bence.altın takan da çok oluyor ama malum altın fiyatları uçtu.bu nedenle gram altın ya da para takabilirsin.bebeğin yastığına iliştirirsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?