Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kizlaar bu 1.ay asisi ates vs yapiyormu bide asi sonrasi banyo 1-2 gun yasakminserbestmi ona gore gitmeden yikayayim kizimi
kızlar bikaç sorum olucak..daha doğum hikayemi bile yazamadım ama inanın çok yoğun geçiyo..bebiş çok yoruyo çok.
bebeğim gözlerini şaşı yapıyo
sürekli yan yatıyo kafası arkaya doğru uzadı artık.düz yatırıncada kusar boğulur diye korkuyorum
hergün kusuyo..bikaç defa bazen yoğun bazen az az
uykusunda zorlanıyo ve kıpkırmızı oluyo
hergün günde 3-4 kez hapşırıyo.dün ve bugünde 1 defa öksürdü
sizinkilerde oluyomu
ayy kızlar herşeyi takıyorum ben yaa..bide ona bişey olucak korkusu beni çok yıpratıyo..sizde benim gibi çok düşkünmüsünüz.uykuda falan seyrediyorum artık..
Kizlaar bu 1.ay asisi ates vs yapiyormu bide asi sonrasi banyo 1-2 gun yasakminserbestmi ona gore gitmeden yikayayim kizimi
kızlar kanguru en erken ne zaman kullanılabılır acaba bılen varmı? hanı kısa yuruyusler ıcın lazım bana ne zaman kullanabılırım?
Biz de dr kontrolu saglik ocagi ziyret ediyoruz gezmek yokesim cok karsi cikiyor mikrop kapar diye dr muzda cok gezme 40 cikincaya kadar deyince esim iyice arka buldu kendine bende ancak eczane markete gidiyorum tutsak hayati valla arabamds dun bozuldu kardesimdeydi yarina amire gidcek artik haftya cikarim heralde valla ozeniyirym sana cumartesi ilk ay muayenemiz var bakalim biz ne olmusuz
)) pazar gunu esimin arkadasi davet etti ama bakalim asida olucak elis durumuna gore belki gideriz mangala :)
Annem simdi yanimda ya bi 10 gune gidecek kayinvalidem gelecek bakalim onla nasil anlasicaz duzenimiz ne olacak insallah sorun yasamayiz annem de dua edip duruyor sana iyi bakarmi yemek yaparmi fapan diye endise ediyor etmezse rezil oldugumun resmidir valla o gnler gelsinde yazarim size :)))
Haa kizim hic uyumadi bende uyumadim simdi uymaya calisicam bakalim 11 e kadar![]()
Kızlar selam,
kızımı banyo yaptırdık,emzirdim ve uyuttum. Uzun zamandır yazamadım.
Geçen gün anneme gittik, sabahtan geceye kadar ordaydık. Eve gelince kızım sabaha kadar uyumadı. Dün de huzursuzdu. Bugün normale döndü.Evi yabancıladı diye düşündüm. Sizde de oldumu böyle bişey?
Bu arada pazartesi günü sağlık ocağında kontrolümüz vardı. Kilomuz 3200 olmuş 19. günde. Boyumuz 55 cm çıktı. Çok fazla uzun dedim hemşireye. Tekrar ölçtü ama 55 cm dedi. Bu kadar uzaması normal mi. İlk doğduğunda boyu 48,5 cm kilosu 2538 gr dı... 9 günde 500 gr almış. Normal mi sizce?
Sizin minikler kaç kilo almış?
yarın bebısımı doktro goturuyorum bayanlar dıl altı problemı var ememiyor duzgun bu yuzden mama verıyordum ama mamaya cok alısmadan mememı bırakmadan kestrmemız lzım cunku guzel ememıyo 1 saat memede emerek kalıyor memeden ayrıldıgı zaman aglıyor doymuyor bu yuzden mama verıyordum mamayla kılo aldı ama sutum cekılmeden hemn kestırelım dedık yarın gıdıyoruz yarım saatlık bı operasyonmus dıl bolgesı uyyusuyomus kesılıyomus bırazda beklwtıyorlarmıs kanama takıbı ıcın off nasıl kestrıcem ıcım gıdıdek bılıyorumm(( ama olamsı lazım hem annesutu ıcın hemde gec konusma yaparmıs
(
canim hapsurma oksurme bunlar normalmis takma fazla bide ona bisey olacak diye kendini helak edip hic bakamazsin ona enerjin kalmaz kendini teskin etkızlar bikaç sorum olucak..daha doğum hikayemi bile yazamadım ama inanın çok yoğun geçiyo..bebiş çok yoruyo çok.
bebeğim gözlerini şaşı yapıyo
sürekli yan yatıyo kafası arkaya doğru uzadı artık.düz yatırıncada kusar boğulur diye korkuyorum
hergün kusuyo..bikaç defa bazen yoğun bazen az az
uykusunda zorlanıyo ve kıpkırmızı oluyo
hergün günde 3-4 kez hapşırıyo.dün ve bugünde 1 defa öksürdü
sizinkilerde oluyomu
ayy kızlar herşeyi takıyorum ben yaa..bide ona bişey olucak korkusu beni çok yıpratıyo..sizde benim gibi çok düşkünmüsünüz.uykuda falan seyrediyorum artık..
ya bende yikamak istiyorum hergun de annem yazik cocuga diyor ;((canım biz aşımızı vurdurduk ateş olmadı hiç.bana yıkanma ile ilgili birşey de demediler ya ben yıkadım zaten her gece yıkıyoruz yatırmadan.verem aşısından sonra yıkanmıyor yiğenimi 3 gün yıkamamıştık.
Bende alissin mikroba istiyorum da su 40 dan sonra dr lar da diorlar 6 haftalik surec var diyebiz dogdugundan beri kullaniyoruz canim cok seviyor.
oyy kiyamam. valla ben mikroplara alistirmak istedim cok steril buyutmak istemiyordum. zira ben oyle buyudugum icin:))ama korkmuyorumda degil bazen, asiri oluyor herkes bize bakiyor delimi bu bu kadarcik bebegi konsere getirmis diye. canim doktora gidince yaz bana faceden merak ederim.
burda asilar 2. ayda basliyor cnm
canim kucuk dogan bebekler cabuk uzayip kilo aliyorlarmis. bizimkide kucuk dogmustu aynen cok gelisti,
Canım benim bebeğimde küçüktü tutamıyordu, bir hafta hiç emmedi ben de hep sağıp verdim,gerçi benim göğüs ucumm da yoktu hiç tutabileceğisonra silikon meme ucu ile almaya başladı. Sen onu denedin mi??
Şükür sadece bu durumda olan ben değilmişim...Kafayı yemek üzereyim...Kaç saatte bir ne kadar süt içiyor meleğin....Acaba benim ki doymuyor mu??? Uyumuyo çünkü....Saat kaç oldu sabah 7 den beri yeni uyudu.....Mama verdim bu araada uyusun die...Sende durumlar nasıl??
canım kayınvalie tarafına sinirden sana yazdım sandım yazmamışımcanım ben 1 haftadır sağmıyorum çünkü artık süt neredeyse hiç gelmiyor bazen sadece damlıyor...ortlama 1.5 ay vermiş oldum..şuan sadece mama veriyorum...
![]()
canım ilk iki kutuyu aptamıl pre aldım, premature ıcın olanlardan değil yanlız adlarından dolayı karısıyor:)
son kutuyu bebelac 1 numara aldım
şimdi bu gun şey denemeye kalktım tum duzenımız bozuldu. kutunun ustunde 2 haftadan sonra gunde 6-7 kere 90ml yazıyor yanı 3 saatte bır denk gelıyor. bende bunu yapayım dedım. içti benım aç :) 90ml, ama uyku problemımız oldu boyle oluncada. sabahtan berı uyumadı, şimdide en son mamasını 15:45 te yedirdim saat 20 oldu ama hala uyanmadı. sanırım sabahtan berı uyumayaşının acısını cıkartıyor. uyandırmayada kıyamıyorumkı. ama bı 10 dakıka daha bekleyıp uyandırıcam. hı bu arada mamdan dolayı asırı gazımız oldu tabı. malum zaten kaka problemıde oluyor ama onu zeytın yağla çözüyoruz:)))) peçetenın ucunu sıvrı yapıyorum zeytın yağına batırıp, popişinin ucunu uyarıyorum o zaman patır patır yapıyor kakişini yawrum. ama anlayamadığım sürekli bir ıkınma halı, uykuda bıle sureklı bır mızıklanma inleme, hanı bunun hepsinin gaz olduğuna ınanmıyorum sanırım bağırsaklara bıraz ağır gelıyor mama. şimdi bebelac ın ac olanından sıparıs ettım eczaneye. aptamılın canformıl maması tadı ığrencmıs. bebelac ac alıcam işte sanırım gaz problemını oyle cozucez. ay gunlerdır mama sitelerınde form larında gezmekten harap oldum ama sanırım gaz ve kaka problemli cocuklara en ıyı gelen mama bebelac ac yeşil kutu.offf gçecek gececek gececekkkkkkkkkkk
bilmeyince recep neylesin acep :))) ehuehuehue nası kafiye ama :))sağol canım :))ateş fln yapmıyor canım. banyoda yaptırabilirsin. 2.aydaki verem aşısından sonra 3 gün banyo yaptırmamak gerekiyormuş.
CNM SİLİKON UCU BEN DE DENEDİM AMA ONU DA KEYFİNE GORE 1 ALİRSA 3 almiyor bizimki.
aynen benimkininde agzi cok kucuktu ve de 3 gun ben yogun bakimdayken biberona alismis. doktorlara diyorum ; anne sutu alsin da nasil alirsa alsin diyorlar
neyse zaten 3-4 ay sonra ise baslicam o zaman hep sagip vermem gerkeecek; 3-4 sikinti cekelim napalim; kizim iyi olsun da.
gunduzleri 60 ml yetiyor cnm ; yaklasik 2 saatte bir.
gece yemesi 3-4 saati bulabiliyor o zaman da 80 ml iciyor
cnm bu pompalar bi sure sonra sutu kesiyor diye yazmisti birisi foruma; dogrumu ki acaba.
ben mama ile buyuyen cok cocuk biliyorum kuzenlerden falan. saglik olsun cnm yaa
ayy benim kizimi anlattin sanki.
napicaz bu kaka problemine; benimki de aynen saatlerce ikinmaktan uyuyamiyor yavrum
z.yagini aktardan saf olanlardan mi aldin cnm? ben de deneyeyim?
ya kuzum cok uzuluyorum sana bide çok kızıyorum cevrendekileremey_little cnm sorma , biz de ayni durumdayiz.
tuvalete bile saatlerce gidemedigim oluyor; 10 gundur yalnizim bir de ben, yanimda kimse yok. uykusuz geceler, gunduz de cocuk uyudukca ufak tefek isimi yapmaya calisiyorum; hic mi hic dinlenemiyorum; banyoya bile 10 dk zar zor giriyorum
esim de belinden bi operasyon gecirdi; bayram boyu yatti, tuvalet disinda kalkmasi yasakti; simdi 2 gundur ise basladi ama aksam geldiginde cok agrisi oluyor hemen yatiyor :-(
Allah hepimizin yardimcisi olsun cnmm
minik cimcimeler icin degerr
only_smile masallah cnm minnosuna, cok iyi kilo almis.
bence nişan benim dr böyle tarif etmişti :)kızlar az önce duştayken böyle tırnak büyüklüğüde kanlı sümük gibi bir şey geldi bu nişan mı oluyor düştüğünü yani geldiğini hissetmedim.pembe kırmızı arası renkte.bu nişan mı nişansa bundan ne kadar sonra doğum başlıyorminimum ve maksimum süresi var mı benim leğen kemiğimde darlık var normal yapıp yapamayacagım kesinleşmedi cmtsi tekrar ölçülecek.eğer bebeğin kilosu ve baş çapı artmışsa ona göre karar verilecek doktor normal deneyebiliriz son anda sezeryan acil gerekebilir dedi son kontrolde.o yüzden bu gelen şeyden şüphelendim.sancım yok kasılmam düzenli değil ara ara ağrı giriyor alttan.zaten günlerdir diş ağrısıyla kıvranıyorum yüzüm şiş antibiotik kullanıyorum
ayy benim kizimi anlattin sanki.
napicaz bu kaka problemine; benimki de aynen saatlerce ikinmaktan uyuyamiyor yavrum
z.yagini aktardan saf olanlardan mi aldin cnm? ben de deneyeyim?