Ayni durumdayiz canm 1 ogun mama derken 2 ogun simdi 3 ogun hatta bazen 4 ogun oluyor bende bsuru sey ictim ama tik yok azaldi sanki hatta bitecek kesileck diye odum kopuyor(((
Dr a sordunmu ben mama alanlarasu icirilmesi gerektigini duydum da benim dr da icir dedi
Arkadaslar, doktorlariniz bebislerinizin gunde kac kez kaka yapmasi ile ilgili birsey soyledi mi?
kızlar selam ,
yine günlerdir giremedim..zor günler daha doğrusu geceler geçirdik kıızım geceler boyu uyumadı hep ağladı gaz sancısı dedik neler neler denedik kayınvalidemden bahsetmiştim sütün az sütün az diyerek bize mama aldırttı başladık bizde hakkaten açmış yavrum karnı doyunca bitti ağlamalar!!ama şimdi daha büyük sorunumuz var:günde iki kere mama veriyorum geri kalan sürede emziriyorum yani kızım ya uyuyor ya emiyor napcam bilmiyorum sütüm artsın diye durmadan su içiyorum rezene içiyorum süt arttırıcı şeyler yemeyeçalışıyorum 3-4 saat emmezse doluyor şişiyorlar 10 dakika emince yumuşuyorlar ve kızım saatlece emmesine rağmen doymuyor(geçen akşam 8 den 11 e kadar emdi üstüne mama da yedi ben emsin diye inat ediyorum ama çocul doymuyor!!hem kendime hem ona eziyet ediyorum ama 2 seferden fazla da vermek istemiyorum mamayı!!geçmşi okuyamadım benle ayn ı durumuda olan varmı bilmiyorum bana yardım ederseniz büyük sevaba girersiniz kızlar...
herkes iyidir inşallah hepinizi merak ediyorum inşallah sorunsuz sağlıkla büyütüyorsunuzdur yavrularınızı inşallh düzenli olarak takip edicem topici artık..kimse yok yanımda herkes gitti gece uykular bölünüyor gündüz kızım uyuyunca bende uyuyorum akşam eşim geliyor nete giremiorum bugün 40 günlük olduk)herşey daha kolay ve güzel olcak inşallh..
,hepinizi sevgiyle kucaklıyor yavrularınız kokluyorum
geçmiş olsun aynı şeyleri bende yaşadım ve bugün kontrolümüz vardı test yapıldı ve değer düşmeye başlamış ben dü sürekli sütümü sağarak verdim ve bol bol kaka yaptı bunun etkili olduğunu düşünüyorum ve sana da tavsiye ederim. birde dün 5 dk çıplak şekilde güneşe tuttum etkisi olmuşsa sana da söyleyim dedim.
selam güzel annelerrr...gerçi venus43ün de dediği gibi güzelliğimiz tartışılır zombigillerden olduk çoğumuz.:) ayy kaşım gözüm birbirine karıştı acilen kuaföre ihtiyacım var :) neyyse bayadır giremiyorum.cimcimem yoruyor beni.aslında çok uslu çünkü özellikle gündüzleri sürekli uyuyor.ama ben sürekli bi uyandırma çabası içerisindeyim.çünkü sarılık vadı ve atmamız için sürekli emzirmem gerekiyormuş.ağzı olan konuşuyo.sarılık olduğunu duyan bol bol uyandır emzir,sarılıktan uyuyodur o diyolar.sanki ben elimden geleni yapmıyorum
stzmnnn canım çok sevindim bebişinin iyileşmesineeee.ismi de güzel olmuş.biri yazmış ya Adil sıfat diye başa gelmesi daha iyi olmuşbenim kızımın en son 14,8 den 14,7ye düştü sarılık doktor tamam daha getirme düşmeye başlamış dedi çünkü benm yavrumu da delip deştiler.bugün sağlık ocağında da kan alındı tam 7 kez kan vermiş oldu minicik yavrum.Allah'ım yavrularımızı bize bağışlasın...
kızlar geçmişi okuyamadım herkes iyidir umarım ben çok yoğunum bu aralar haftasonu cumartesi mevlüdümüz var yarın annemle yengem gelicek annemle ben temizlik yapıcaz yengem hamile o kızıma bakıcak benim kız kucaktan inmmediği için bi kişi ona lazım zaten. bugün ilk defa kızımla babası olmadan dışarı çıktık cumhuriyet caddesi zafer plaza kent meydanı hantır hantır gezdik çarşıya çıkmaktan korkuyodum acıkınca naparım diye avm lerde kolay oluyo emzirme odaları var ya bide çarşıyada yapsalar pek iyi olcak mevlütte dağıtılacaklara baktık bugün perşembe günüde annemle gidip alıcaz bide kızıma mevlütlük elbisesini alıcam halası almış bitane ama beğenmedim onu beğenmedim de diyemedim nasıl yapcaz bilmiyorum artık
yarın sabah kızımla ikimizin randevusu var beni doktorum kırkın çıkınca gel demişti kırkımızda arefe günü çıktı bayram girdi araya gidemedim nedn çağırdı acaba bilmiyorum dikişlerime mi bakacak acaba
kızımında yüzünde kırmızılıklar vardı onun için aldım randevuyu ama onlarda geçti kalça ultrasanografisini çektirmek istiyorum sizler çektirdiniz mi???
Arkadaslar, doktorlariniz bebislerinizin gunde kac kez kaka yapmasi ile ilgili birsey soyledi mi?
kızlar geçmişi okuyamadım herkes iyidir umarım ben çok yoğunum bu aralar haftasonu cumartesi mevlüdümüz var yarın annemle yengem gelicek annemle ben temizlik yapıcaz yengem hamile o kızıma bakıcak benim kız kucaktan inmmediği için bi kişi ona lazım zaten. bugün ilk defa kızımla babası olmadan dışarı çıktık cumhuriyet caddesi zafer plaza kent meydanı hantır hantır gezdik çarşıya çıkmaktan korkuyodum acıkınca naparım diye avm lerde kolay oluyo emzirme odaları var ya bide çarşıyada yapsalar pek iyi olcak mevlütte dağıtılacaklara baktık bugün perşembe günüde annemle gidip alıcaz bide kızıma mevlütlük elbisesini alıcam halası almış bitane ama beğenmedim onu beğenmedim de diyemedim nasıl yapcaz bilmiyorum artık
yarın sabah kızımla ikimizin randevusu var beni doktorum kırkın çıkınca gel demişti kırkımızda arefe günü çıktı bayram girdi araya gidemedim nedn çağırdı acaba bilmiyorum dikişlerime mi bakacak acaba
kızımında yüzünde kırmızılıklar vardı onun için aldım randevuyu ama onlarda geçti kalça ultrasanografisini çektirmek istiyorum sizler çektirdiniz mi???
Dr a sordunmu ben mama alanlarasu icirilmesi gerektigini duydum da benim dr da icir dedi
canım sormadım..ama içirilmediğini düşünüyordum..neyse şimdilik rezene çayı içiriyorum..suda veriririm artık ama nekadar verilcek?Arkadaslar Merhaba,
Bircogunuz gibi ben de bir aradan sonra ancak yazabiliyorum, gecmis bayraminiz kutlu olsun.
Sanirim tum Agustos Anneleri bebeklerine kavustular. Son haftalarda dogum yapan arkadaslar, bebislerinizi gule gule buyutun. Gaz, kaka, uykusuzluk sanirim hepimizin ortak noktasi oldu! Gaz icin herkese farkli bir ilac verilmis, biz de asagi yukari hepsini denedik. Her bebek birbirinden farkli oldugu icin verdikleri tepkiler de farkli oluyor, bunu anlamis durumdayim.
Azra, kimyonlu sekerli suyu ben de yaptim iyi geldi, sagol canim.
Bebisleri sarilik olan arkadaslar, umarim cokkk yakinda tamamen gecer.
Mama veren arkadaslar, bize ilk doktorumuz birkac kasik su vermemizi de onerdi, biz veriyoruz.
Ikinci doktorumuz da mama yerine alternatif olarak, kendi profesorunun onerdigi ev yapimi yogurtla yapilan bir mama onerdi.
Herkese gazsiz, sancisiz, bol uykulu bir gece dilerim.
slm kızlar bende bugün sağlık ocağına gittim kendimde dk çıktım grip olmuştum ama ilaç içemiyorum sadece ağrı kesiciyle vitamin verdi bebeğime geçicek diye korkuyorum büyük kızıma geçti çünkü nerden tutuldum anlamadım buarada kilolarınızı yazmışsınız ben bu gün ilk defa tartıldım hamile kaldığımı öğrendiğimde 76 kiloydum sonra bulantı ve kusmalardan 73 e inmiştim doğumda ise 81 kiloydum bugün bebeğim 26 günlük ve ben 67 kiloyum....... bebeğim ise doğduğunda 3500 gr boyu 51 cm di şimdi 4490 gr boyu 55 cm bana doymuyo gibi geliyo ama çok iyi diyolar doymasa kilo almaz diyolar bilemiyorum artık geceleri ağlıyo hiç uyumuyo bide bugün gündüzde hiç uyumadı daha doğrusu hiç dalamadı anlayamadım doğrusu nedendir.....
canım;benim doktorum eğer anne sütü alıyorsa hemen her bezin kakalı olabileceğini, rengininse sarı ve içinde süt kesiği gibi şekillerin olacağını söyledi.bizimki günde 5-6 defa kaka yapıyor.
canım sormadım..ama içirilmediğini düşünüyordum..neyse şimdilik rezene çayı içiriyorum..suda veriririm artık ama nekadar verilcek?
valla bana artık bebek mama yediğindenmi yoksa her bebek içinmi dedi bilmiyorum günde 4 kezde yapaması normal 4 günde bir yapmasıda dedi...
canım sen nerde otuyordun ? cumhuriyet caddesi ..zafer plaza demişsinde bana bu dediğin yerler hiç yabancı gelmedi...bu arada benimde dr.a gitmem gerek bende haftaya giderim heralde...bu hafta annemler gelcek...ona bırakırım kızı...dr. bana genel muayene dedi heralde rahim ve herşey yolunda mı diyedirayrıca bana uygun korunma yöntemlerini anlatıcaktı..
geçmiş olsun yaa bende ağır gribe yakalandım.korkuyorum bebeğe geçecek diye.kucağıma alıp sevemiyorum bile.sadece emzirip bırakıyorum.tamaamen tıkandı burnum.nefes alamıyorum.çok zor yaa hem hastalık hem çocukla uğrasmak.uyku da yok zaten.olan baş ağrısı da uykusuzluktan daha da azıyo.
Milupanın gönderdiği cd'deki doktor günde en az 3-4 kakalı bez alınması doyduğunun göstergesidir diyordu.canım;benim doktorum eğer anne sütü alıyorsa hemen her bezin kakalı olabileceğini, rengininse sarı ve içinde süt kesiği gibi şekillerin olacağını söyledi.bizimki günde 5-6 defa kaka yapıyor.
Boşver canım yaa benim kayınvalidemler de yarım altın taktılar o kadar başkada birşey yok, hala eşim gittiğinde birşeyler veriyor yok almayalım sizin masrafınız var demiyorlar, yok yani durumları kötü olsa birşey demeyecem helalı hoş olsun da o kadar para geçiyo ellerine geçinmeyi bilmiyorlar resmen ya...sinir bozuyo tabiselam kızlar nasılsınız valla ben zombi gibi dolanıyorum etrafta geceleri uykusuzluk mahfediyo beni gözlerimin altı mosmor resmen şeklim kaydı o kadar bakımsızımki bıyıklarım bile burmalık oldu nerdeyseacil kuaföre gitmem gerek ama bu gidişle çooooooooooooookkk zor sabah kayınpederim aradı kayınvalidemle 150 lira yolluyomuş üstünüde biz tamamlıcakmışız çeyrek altın alcakmışız torununa sadece 150 tl para yolluyo yani başkada hiç bişi yapmadı sinirimden ölüyorum sabahtan beri hadi durumu olmasa anlarım ama durumuda iyi ve benim eşim tek oğlu onun bu ilk torunu bumu yani biçtiği değer ona inanın parada altında gözüm yok ama dalga geçer gibi 150 lira yolluyorum demesi çok zoruma gitti yollamasın onuda önemli değil zaten getirincede kayınvalidem kabul etmicem alsın harcasın kendisi çok zoruma gitti çok burda eşimin kuzeni var onlar bile gelinleri doğum yapınca bilezik takmışlar ya o kadar bile değerim yokmuş gözlerinde bunu anlamış oldum bende saf gibi arar sorarım habire babacım nasılsın diye bi daha aramıcamda çok sinirliyim ya
Ya canım anne sütü alanlara su vermeye gerek yok diyor doktorlar. Zaten su içmek istemez demişlerdi, ama mama yiyen bebişler suyu isteyerek içermiş.kızlar oğlum sadece benı emıyor.doktorumuzda bol bol emsın ve suyu eksıt etme dedı bana.suyun zararı olmaz:) gercı bızım kı sudan hıc hoşlanmıyor yuzu burus burus oluyor ıcerken
Ben gittim canım, rahmini yumurtalıklarını fln kontrol ediyor, eski haline dönmüş mü diye, doğum sonrası genel kontrol yanikızlar geçmişi okuyamadım herkes iyidir umarım ben çok yoğunum bu aralar haftasonu cumartesi mevlüdümüz var yarın annemle yengem gelicek annemle ben temizlik yapıcaz yengem hamile o kızıma bakıcak benim kız kucaktan inmmediği için bi kişi ona lazım zaten. bugün ilk defa kızımla babası olmadan dışarı çıktık cumhuriyet caddesi zafer plaza kent meydanı hantır hantır gezdik çarşıya çıkmaktan korkuyodum acıkınca naparım diye avm lerde kolay oluyo emzirme odaları var ya bide çarşıyada yapsalar pek iyi olcak mevlütte dağıtılacaklara baktık bugün perşembe günüde annemle gidip alıcaz bide kızıma mevlütlük elbisesini alıcam halası almış bitane ama beğenmedim onu beğenmedim de diyemedim nasıl yapcaz bilmiyorum artık
selam kızlar nasılsınız valla ben zombi gibi dolanıyorum etrafta geceleri uykusuzluk mahfediyo beni gözlerimin altı mosmor resmen şeklim kaydı o kadar bakımsızımki bıyıklarım bile burmalık oldu nerdeyseacil kuaföre gitmem gerek ama bu gidişle çooooooooooooookkk zor sabah kayınpederim aradı kayınvalidemle 150 lira yolluyomuş üstünüde biz tamamlıcakmışız çeyrek altın alcakmışız torununa sadece 150 tl para yolluyo yani başkada hiç bişi yapmadı sinirimden ölüyorum sabahtan beri hadi durumu olmasa anlarım ama durumuda iyi ve benim eşim tek oğlu onun bu ilk torunu bumu yani biçtiği değer ona inanın parada altında gözüm yok ama dalga geçer gibi 150 lira yolluyorum demesi çok zoruma gitti yollamasın onuda önemli değil zaten getirincede kayınvalidem kabul etmicem alsın harcasın kendisi çok zoruma gitti çok burda eşimin kuzeni var onlar bile gelinleri doğum yapınca bilezik takmışlar ya o kadar bile değerim yokmuş gözlerinde bunu anlamış oldum bende saf gibi arar sorarım habire babacım nasılsın diye bi daha aramıcamda çok sinirliyim ya
Milupanın gönderdiği cd'deki doktor günde en az 3-4 kakalı bez alınması doyduğunun göstergesidir diyordu.
Boşver canım yaa benim kayınvalidemler de yarım altın taktılar o kadar başkada birşey yok, hala eşim gittiğinde birşeyler veriyor yok almayalım sizin masrafınız var demiyorlar, yok yani durumları kötü olsa birşey demeyecem helalı hoş olsun da o kadar para geçiyo ellerine geçinmeyi bilmiyorlar resmen ya...sinir bozuyo tabi
Gerçi seninkiler iyice abartmış üstünü sen tamamla diyerek
Ya canım anne sütü alanlara su vermeye gerek yok diyor doktorlar. Zaten su içmek istemez demişlerdi, ama mama yiyen bebişler suyu isteyerek içermiş.
Ben gittim canım, rahmini yumurtalıklarını fln kontrol ediyor, eski haline dönmüş mü diye, doğum sonrası genel kontrol yani
suleslicim sana anlattım ya bizimkide annemlerin hazırlıklarını görünce bi çeyrek verdi doğumdan önce hazırlık yapamadım diye..neyse hadi o hoş hiç yoktansonra annemler hem bana hem bebeğe bilezik alacağını duyunca gaza geldi bende bebeğe bilezik alayım dedi..hadi sonra bozdururken zarar olmasın diye para verim dedi..eşime 250 vercem demiş ama 1.5 ay oldu halen bişey vermedi..üstelik annemler sadece kızın bileziğini 400ae aldı..artık 250ye kıza yüzük alırız tabi oda gelirse..eşim isterim olmazsa dedi...yani hediyemizi bile ister duruma geldik
ha bu arada benim kayınvalidemimn hacıya gitmek için birikmiş parası var onları sürekli bi altın yapıyo bi bozduruyo bi altın yapıyo bi bozduruyo derken 1 milyat kaybı olmuş..o 1 milyarı bize verseydi neler alırdık neler..torununa gelince kıyamıyo..şimdi parası havaya uçtu gitti..böle sever kumar gibi parayla oynamayı..hergün bankaya gidiyo..sanki kadın dövizci oldu çıktı başımıza....bende çok sinir oluyorum...ah benim kayınvalidemin densizliklerini bi anlatsam inanamazsınız...o densizliği yüzünden büyük torunu eltimin kızı 22 yaşında kızı sinir etti kız sinir krizi gerçirdi hastanye kaldırdılar kendi de otrmuş yemek yapmış yemiş..dünya umrunda değil kadının.....
suleslicim sana anlattım ya bizimkide annemlerin hazırlıklarını görünce bi çeyrek verdi doğumdan önce hazırlık yapamadım diye..neyse hadi o hoş hiç yoktansonra annemler hem bana hem bebeğe bilezik alacağını duyunca gaza geldi bende bebeğe bilezik alayım dedi..hadi sonra bozdururken zarar olmasın diye para verim dedi..eşime 250 vercem demiş ama 1.5 ay oldu halen bişey vermedi..üstelik annemler sadece kızın bileziğini 400ae aldı..artık 250ye kıza yüzük alırız tabi oda gelirse..eşim isterim olmazsa dedi...yani hediyemizi bile ister duruma geldik
ha bu arada benim kayınvalidemimn hacıya gitmek için birikmiş parası var onları sürekli bi altın yapıyo bi bozduruyo bi altın yapıyo bi bozduruyo derken 1 milyat kaybı olmuş..o 1 milyarı bize verseydi neler alırdık neler..torununa gelince kıyamıyo..şimdi parası havaya uçtu gitti..böle sever kumar gibi parayla oynamayı..hergün bankaya gidiyo..sanki kadın dövizci oldu çıktı başımıza....bende çok sinir oluyorum...ah benim kayınvalidemin densizliklerini bi anlatsam inanamazsınız...o densizliği yüzünden büyük torunu eltimin kızı 22 yaşında kızı sinir etti kız sinir krizi gerçirdi hastanye kaldırdılar kendi de otrmuş yemek yapmış yemiş..dünya umrunda değil kadının.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?