2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

canım ne zor günler atlatmışsın sen ya rabbim bidaha yaşatmasın tatlım ya inşallah bu hayatınızdaki en zor gününüz olur ve bi daha hiç bi zaman böyle zor günler yaşamazsınız hep mutlu sağlıklı bi hayatınız olur canım

Gunaaydin konsey karar verdi dün aksam 10 da kendiminsagdim hiç süt yOk hadi sen uykuya dediler zira Cook uykusuzdum bundanda süt um olmuyodu sanırım bide kızım dün tüm gün saat bası emdi beni üretim yapacak saat bulamadım sanırım neyse 10 dan sabah 5 e kadar annemlerrr baktılar kızıma mama verdiler bende uyudum megerseee kızım ac kalıyormuş karnı doyumda gazını da çıkarmış uykusuda uzun surmuş
Uykusuzluk bizi kısır döngüye sOkmuş süt yok meme emzik olmuş saat bası emzikle oynamisiz
Sizde dikkat edin aynı yanılgıya düşmeyin dün gündüz mama verip yatırsaydım ikimizde toparlanacaktik ama bilmemezlk
Neysee ne yapalm hemşire bana dediki beraber büyüyerek öğreneceksiniz aynen de öyle oluyor

merhaba kızlar kızımdan zaman bulup giremiyorum benim sıkıntım gece terlemeleri gece zaten çok az uyuyabiliyorum ve ter içinde kalıyorum sıcak falan da değil acaba hormonlardan mı? benim gibi olan var mı. bu arada o küçük hint cevizleri gaza biraz iyi geldi.

kızlar selam nasılsınız? geçmişi yıne fazla okuyamadım ama peppermint , canım doğum hıkayenı dehşetle okudum resmen gozlerım doldu , eşinede çok üzüldüm.
bende sunı sancı çekerken uyutun benı dedığımde eşimin gözlerinin dolduğunu görünce bişey sanmıştım. rabbim birdaha sınamasın bağlılığınızı. ama şimdi bebeğinin ve senın ıyı olduğunuza cok sevındım canım. rabbım sağlıklı sıhatlı uzun omurler versın hepimizin evladına insallah.

kızlar bizim gaz sancılarımız ıkıncı haftada başladı maalesef. bazen boyle erken başlıyabılıyormus.
yedıklerıme okadar dıkkat edıyorumkı, sütten gecmesi imkansız, hatta bazen sadece sabah kahvaltısı ile durduğumu farkediyorum.
gercı okuduğum dığer orneklere gore daha sakın gecırıyoruz kolığımızı ama daha ıkı haftalığız bakalım kolik doruklara ulasınca ne yapıcaz.
bebeğin mızırdanmasını sabaha kadar cektığım yetmıyormus gibi birde eşime ses gitmesin diye uğrasıyorum. o yuzden hemen kucağıma almak zorunda kalıyorum. eşim ağır şartlarda çalıştığı ıcın uykusunu alıp, aklını toplayıp öyle gitmesi lazım işe. bende elimden geleni yapıyorum. ama çalışmadığı zamanlarda cok yardımcı oluyor allah razı olsun.
bunlar biraz zor olsada, meleğime bakınca iyiki doğurmusum senı dıyorum keyfim yerine geliyor:)
en cok meleklerın neyını seviyorsunuz kızlar?
benn hanı meme yada emzik ağzına verınce, öyle kocaman açıp deli gibi sağa sola savurmasına bağılıyorum:) o zaman kocaman ısırasım gelıyor ağzını yuzunu :)))))
şimdi yanımda koltukta yatıyor bebişim. camdan güneş vuruyor ohh bol d vitamını:)
vitamın demişken, size 15. gunde başlamanız ıcın vıtamın verdımı doktor. ya benım kıza dun verdım ama direk geri çıkarttı sız nasıl içiriyorsunuz allah aşkına? rezene çayının içine koysam içermiki, neyse uyanınca bıde onu denıyeyım.

ya o cevızı bende denemek ıstıyorum. hatırlıyorum annem yiğenlerime verırdı gazları gecsın dıye.
dısarı cıkamıyorumkı bebeği birine bırakıpta, neyse olmazsa yarın eşime aldırırım. birde dereotunu cok meth ediyorlar. bazıları dırek yıyor bazıları kaynatıp suyunu ıcıyormus. nette arastırdım bıraz. olmadı onuda denıcem.
gunduz olsa sancılar super olacakta, gece olması cok yoruyor benı:

arkadaşlar bana akıl verin lütfen..bebeğim bugün 1 haftalık oldu ve benim gideceğim yerler var şöyle anlatıyım..bursadayım burdan adapazarına gidip orda 3 gün kalıp ordanda istanbula gitmem lazım ordada 2 gün kalıp tekrar evime dönmem lazım.kardeşimin düğünü var..çocuğa bişey olurmu acaba ..doktora sorsan olur diyoda etraftan bazı kadınlarda bişey olmaz diyo..siz ne dersiniz.aranızda varmı bebeğini böyle erken gezmelere götüren..

d vitaminini çay kaşığına 4 damla damlatıp ağzına veriyorum değilse kaç damla olduğunu anlayamıyorum hemen ardından emziriyorum çıkarmasın diye..

Son düzenleme:

Benim doktorum bebeği kontrole bile çağırmadı 1 aydan önce evden çıkmasın diye. Kadın doğumcum evde kontrole geldi bebek dışarı cıkmasın diye , sarılık için kan alınması lazımya onada ebeler eve gelip hallettiler. Şuan 25 günlük ben yarım saatlik yola gidip babamı ziyaret edemiyorum mikrop kapar , düzenimiz bozulur diye. Sen üç beş gün başka şehire gitmekten bahsediyorsun. Büyük cesaret...Bence lohusasın kimse alınmaz bebişini düşün , çok küçük ....

başlarda ben de gece çok terliyordum şimdi azaldı..

Kızlar çok moralim bozuk. Sabah dr. kontrolümüz vardı. bebek 3998 g olmuş ve doktorum bayramda yok. Bebeğin kafası hala yukarıda yani doğuma rahat 1 hafta daha var diyor ve yarın sezeryan ile almak istediğini söyledi akşama kararımızı bildireceğiz. Ama ben şoktayım kendimi hep normal doğuma hazırlamıştım. Sabahtan beri ağlamaktan öldüm. AMa diğer dr. arkadaşlarım ise 1 hafta daha beklersem 4 kg üzerine çıkabilir diyorlar. Sezeryan olmamı öneriyorlar. Bir türlü karar veremiyporum. İşin doğrusu biraz da sezeryan sonrası kilolarımın gitmemesinden de korkuyorum (( ama normali beklersem ve bebek iri olursa bu seferde bebek için riskler oluşabilir. OFFFF noluurr sizde fikir verin. Özellikle sezeryan doğum yapmış olan arkadaşlar sezeryan sonrası durumlarınızı bildirebilir misin,iz?

sezerayan sonrası kiloların gitmemesinden korkma bence ben sezerayan olalı 1 ay oluyo ve eski kilomdayım doğumdan önceki kilo ile şuan ki kilom arasında 2 kilo var onuda veririm diye düşünüyorum beslenmemede dikkat ediyorum şuan emzirdiğim için ama yine de kilo verdim.bence onu dert etme

canım zaten 4 kilonun üstüne çıkarsa sezeryan olman daha iyi bence ben sezeryan oldum bundan daha önce apandist ameliyatı olmuştum nerdeyse 1 ay sürmüştü iyileşmem düşün ne kadar kolay bişi artık apandist ama sezeryanda hiç öyle olmadı bünyemin çok zayıf olmasına rağmen hemen topaarlandım en fazla 3 4 gün sürüyo ağrılar ondada antibiyotik ve ağrı kesici kullanıyosun zaten kiloyuda hiç dert etme ben gitmez kilolarım ne güzel kalır derken şimdi hamile kaldığım kilomdayım dert etme yani

canım bi hastanede birde 10gün sonra sağlık ocağında kan alıyorlar...

Bu arada bebeğime yalancı meme verdim sustu...Doğru mu acaba ,sizler verdiniz mi????

bende ağladığı zaman sakinleşsin diye veriyorum fakat istemiyor geri itiyor

ah keşke benimkide alsa....artık ssussun yoksa ben çıldırcam....ben hem damaklı hemde anne göğsüne benzer emzik adlım ikisinide almadı..bugün eşim anne göğsüne benzerin daha büyüğünü alıp gelicek..birde onu deniycez..yoksa uyanık olduğu sürece ağlıyor...biberonuda emzik niyetine kullanıyor..mama içmesede ağzında tutuyor..
gözdemmm bu arada doğrumu acaba demişsin..artık doğrusu yanlışı kalmadı..bütün teorik bilgiler gitti..çocuğa ne iyi geliyo onu yapmaya çalışıyorum

bende emzik kullansın istiyorum..yoksa beni hiç rahat bırakmıyor.biberonuda emzik niyetine kullanıyor eşim bugün bi emzik daha alcak farklı ..deniycez bakalım..şu uyku olayı inşallah bizimde senin gibi olur....zombi gibi geziniyom valla...
tecrübeler içinde teşekkürler canım

canım ben sezaryandanda dr.umdan da çok memnun kaldım ya yapısal bi durum yada dr.un kalitesinden....benim fazla ağrım olmadı..biliyosun ben birde hep diyetime dikkat ettim..hamilelikte hemen hemen 5 kilo aldım eve geldim 2 gün sonra 10 kilo vermişim...göbek kısmımda zaten vardı öncedende ama 40ım çıkınca dr. egzersiz vericek onları yapıcam...hamile kaldığım kilodan çok daha fazla zayıfım...canım kilo için korkma sen diyetisyensin..verirsin..egzersizde yaparsın...ben çarşamba doğum yaptım cuma eve geldim cumartesi temziliye başladım..evi toparladım benim gibi olursa inşallah tavsiye ederim.normal doğumda bile belki bukadar toparlanamazdım..dikişimde yok yapıştırmıuş dr. eve geldim bandajımı açtım ağrı sızı yok...

Gelişimci ben o anne göğsüne benzer emziklerden de aldım kızım onuda almadı dediğin gib 3 çeşit emzik var hiç birini almıyor.ağlayınca sakinleşsin diye veriyorum inatla itiyor ama biberon ver emiyor çok uğraştım bende ama almıyor malesef

Selam arkadaslar salı gunu epidural sezeryanla oğlumuz nihat efe' yi kucagımıza aldık. Cok guzel bır duyguymus gercekten. Kımse doğumdan korkmasın ben kan aldırırken bıle bayılan bır ınsandım kı ben dogurduysam herkes dogurur cok rahat oldu oglum 4 kılonun ustunde dogdu. Belden uyusturmayı bıle cok hıssetmıyorsunuz zaten konusturuyorlar amelıayathaneye gırdıgımde aglamaya baslamıstım korkuyorum dıye butun ekıp destek oldu sağolsun. Muzık bıle getırdıler dınlettıler rahatlarsın fılan dıye. Sonra uyutuyorlar zaten gozunu actıgında bebek yanında oluyo onun dogum anına sahıt olmak cok guzel. Sımdı 4uncu gunumuz bıraz emme problemı var ama onuda ınatla verıyorum sagıyorum mama da takvıye edıyorum oyle gıdıyor. Herkese hayırlı dogumlar dılerım ....

gözün aydın canım allah analı babalı uzun ömürler versin...canım uyutuyorlar demişsin ya orayı anlayamadım..epidural oldunsa nezmaan uyudun?

slm kızlar size birşey danışmak istiyorum bebeğim 17 günlük oldu şükür herşey yolunda bebğim sık sık nefes alıyo bu noral diye biliyorum ama böyle göğsü inip çıkıyo nefes alırken ben mi evham yapıyorum bilmiyorum sizdede öylemi lütfen bi cevap yazın arkadaşlar dr götürsemmi? yoksa normalmi

d vitaminini çay kaşığına 4 damla damlatıp ağzına veriyorum değilse kaç damla olduğunu anlayamıyorum hemen ardından emziriyorum çıkarmasın diye..

canım ben doktorun azizliğine uğradım vıtamın konusunda. normalde 10. gun kontrolunde sağlık ocağına gıttığın zaman d vıtamınını ordan verıyorlarmıs. ama ben ılk hafta kontrolune hastanedekı doktoruma gıttığımde zaten receteme bır multı vıtamın yazmıs. bende aldım yazdı dıye, bırde 60 tl verdım ssk karsılamıyormus dıye. sağlık ocağındakılerde bu damlam var dıye bana ayrıca o d vıtamını damlasını vermedıler. e ne sorun var dıyeceksın.
bu bende olan oyle 4 damla falan verılmıyorkı. damlanın kapağında serçe parmağım kadar damlalık var, onla sonuna kadar cekıyorsun yanı ıcınde epey bı fazla oluyor. bakalım rezene cayına katıcam bu gun.
bu arada kızlar şu saç kurutma makınası hakıkaten krıze gırmıs bebeği sustutruyor:))) sun kuzum yıne kendını yırtarken merak ettım açtım makıneyı, hönkkk diye kaldı oyle anammmm hemen sakınlestı ağlaması falan durdu.
bende bunun uzerıne daha onceden duyduğum kolik cd sini arastırdım. buziki orhan ın kolık cd sı, internetten dinlettim, bebeğiniz uyusun adlı muzığını, uyudu kaldımı bızımkısı:))))))) sanırım benım kurtarıcım olacak.
bu gun babam pendık pendorya da d&r dan bulup almış cd yı 19 tl ye, bakalım ilk krıze girdiğinde takıp dınletıcem kuzuma:) deneyın umarım sızdede ıse yarar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…