ben istanbul beylikdüzünde oturuyorum .sadece toruim alışveriş merkezine bakabildim orda c&a dan bir tane pijama takımı aldım önden düğmeli ama çok da beğenerek almadım doğuma az kaldığı için bulunsun diye aldım. istanbulu da fazla bilmiyorum o yüzden tavsiyeleriniz çok önemli .teşekkürler şimdiden
canım bende mama + anne sütü sağıp veriyorum..ama çoğunluk mama sütüm öncedende çok fazla değildi..ama iyice azaldı...slmlarrr
fırsat ancak bulabildm kızlar.
11 agustosta epidural normal dogumla prensesimiz dunyaya geldi.
51 cm 3030 gr.
Uykusuz geceler gecmio yorgunluktan ölüorm.allahtan annem war ama ona da kıyamıorum cok yoruluo.
Benm ilk baslarda sütüm gelmedi.sütüm vardı ama kanallarm tıkalı oldgndan gelmiodu bnde mecbur aptamile basladm.
Siz de mama ve anne sütü karısık veren var mı
selam kızlar perşembe günü hastaneye kontrole gittikl,doktorum hastaneden ayrılmış şok oldum adam ilçeye gitmiş neyse ultrasona girdik kordon boynuna dolanmış dediler ayrıca ben lenf ödem hastası olduğum için hastanede kalp damar cerrahı bulunması gerekiyormuş neyse bizi üniversiteye sevk ettiler suni sancıyla 8 saat çok kötü sancı çektim ama sonunda normal doğumu başardık kızım 3600 gram 50 cm Allaha şükürler olsun darısı bekleyenlerin başına ama çok uykusuz bitkinim çok ağlak bi kızım var...hepinize sevgiler....
selam kızlar perşembe günü hastaneye kontrole gittikl,doktorum hastaneden ayrılmış şok oldum adam ilçeye gitmiş neyse ultrasona girdik kordon boynuna dolanmış dediler ayrıca ben lenf ödem hastası olduğum için hastanede kalp damar cerrahı bulunması gerekiyormuş neyse bizi üniversiteye sevk ettiler suni sancıyla 8 saat çok kötü sancı çektim ama sonunda normal doğumu başardık kızım 3600 gram 50 cm Allaha şükürler olsun darısı bekleyenlerin başına ama çok uykusuz bitkinim çok ağlak bi kızım var...hepinize sevgiler....[/Q
sende kavuştun yavruna, analı babalı büyüsün uzun ömürlü olsun inşallah
slmlarrr
51 cm 3030 gr.
Uykusuz geceler gecmio yorgunluktan ölüorm.allahtan annem war ama ona da kıyamıorum cok yoruluo.
Benm ilk baslarda sütüm gelmedi.sütüm vardı ama kanallarm tıkalı oldgndan gelmiodu bnde mecbur aptamile basladm.
slmlarrr
51 cm 3030 gr.
selam kızlar perşembe günü hastaneye kontrole gittikl,doktorum hastaneden ayrılmış şok oldum adam ilçeye gitmiş neyse ultrasona girdik kordon boynuna dolanmış dediler ayrıca ben lenf ödem hastası olduğum için hastanede kalp damar cerrahı bulunması gerekiyormuş neyse bizi üniversiteye sevk ettiler suni sancıyla 8 saat çok kötü sancı çektim ama sonunda normal doğumu başardık kızım 3600 gram 50 cm Allaha şükürler olsun darısı bekleyenlerin başına ama çok uykusuz bitkinim çok ağlak bi kızım var...hepinize sevgiler....
selam güzel anneler.biz bugün kontrole gittik.inatçı bebeğim yüzünü yine öne çevirmiş.geçen hafta da yarım dönüktü.tam 1 aydır böyle.doktor 38+2sin ama hala dönmeye niyeti yok dedi.şimdiye kadar sezeryanı hiç anmayan doktorum bugün bana "haftalardır bekliyoruz ama dönecek gibi değil,ilk doğumun olduğu için normal doğma şansı %20-30 dedi.normal doğum ağrılarıyla belki yüzünü döner istersen bekle ama boşuna da beklemiş olabilirsin"dedi.(buarada doktorumuz yarın tatile çıkıyor 2 eylüle kadar yok,o arada bebeğim gelmeye karar verirse ve ben yine sezeryana kalırsam diye korkuyorum.doktorum bana güç ve moral veriyor).velhasıl kelam kararınızı verin dedi.bende siz gitmeden alalım ozaman dedim ama sata göre 12 günümüz var diye korktum.sezeryanda 38 olması yeterli dedi.ve biz yarın sabah 7:30 da hastanede olacağız.tırsıyorum kızlar.doğru karar mı verdik acaba.dua edin bebeğim sarılığa yakalanmasın,sütüm gelsin ne olur.Allah'ım hepinizin yardımcısı olsun...
Selam herkese , kuzum 17 günlük oldu bile... Doğum yapacak ve yeni doğum yapıp sarılıkla boğusan annelere duyup uyguladığım ve işe yaradığını gördüğüm bir kaç şeyden bahsedeceğim.
Bebişim ilk üç gün çok uyuyordu bir seferinde 5 saat uyuduğu bile oldu.hatta eşime bu sefer uslu bebeği yakaladık galiba diye söyleniyordum. Ebemiz ev kontrolunde bebeğin sarılık olduğunu ölçtürmemizi ve açlıktan ağlamaya bile takati olmadığını söyledi. Takip edince ebenin haklı olduğunu ve bebeğin halsizliğinide fark ettim. Başka bir ebe şunu yapmamı tavsiye etti. Bir kavanozu yarısından biraz az şeker doldurup üzerine su doldurdum. Hiç karıştırmadım. Emzirmeden önce ve sonra 3-4 yudum içtim.Su azaldıkça su ilave ettim ve hiç karıştırmadım. İçtiğim şerbet sütümden bebişe ulaştı . Daha çok emmeye başladı emdikçe sarılığı geçti.
Sütümü artırmak içinde çok açık çayı günboyu elimden düşürmüyorum (6-8 fincan)iki damlada limon sıkıyorum.Bir fincana bir kesme şeker atıyorum. Her yemekte mutlaka salata (marul-dere otu -roka) yiyorum.Yemek bitimi üç dört bardak su içiyorum. Gece yatmadan öncede iki adet pişmaniye yiyorum. Sütümün artığını fark ettim sizlerlede paylaşmak istedim. Bebeğe gaz yapar fikrine katılmayıp istediğim herşeyi yiyorum. Nasıl olsa sancı cekiyor , benim yediklerimde arada kaynasın diyorum , eninde sonunda alışmak zorunda...
kızlar size bugün yaşadıklarımı anlatmam lazım..bugün kontrole diye gittim ve nts ye bağlandım çok sancı çıktı ancak ben hissetmiyomuşum..doktora haber verdiler doktorda doğumhaneye aldırdı ve çatı muaynesi yapmak istedi ancak hatırlarsanız benim alttan muaynede canım çok yanıyo.yani belki vaji diğilim ama ona yakın bişiy..doktora dedimki muayne olamıycam çok korkuyorum..ama o sırada benim tansiyon yerlerde yıldızlar uçuşuyo.yandanda bi kadın doğumda bağrıyo..dünyam başıma yıkıldı..hamile kaldığım için kendime kızdım.sonra dr.napalım dedi ben sezeryan istiyorum dedim ozaman odama in gün veriyim dedi tamm dedim indim..ultrasonda baktıbebeğin kafası büyük ama normal doğuma engel diğil dedi.geçen hafta bacaklar kısa görünüyo kilosu 2.800 gr dedi şimdiyse bacaklar normal kilosu 3.350 grdedi. ve hep şahit oluyoruz söylenenden fazla doğuyolar genelde.yani anlıycanız normal doğumdan iyce tırstım.sonra dr bak istersen çatı muaynesini deniyelim dedi.eşimde ısrar edince izin verdim ama imkansız dayanamadım yine..sezeryan istiyorum dedim veeee yarın 9:30 da sezeryan olucam..kızlar çok korkuyorum çookk.epidural sezeryan istedim..banada sakinleştirici gibi bişiy yapıcaklar..çocuğumu göriyim emzirebiliym die böyle istedim..doğru düşünmüşmüyüm..yani bukadar panik olupta epidural olmak???böyle olan arkadaşlar anlatın biraz..söyliyceğiniz herşeye ihtiyacım var
merhaba arkadaşlar, bizim kızın gelmeye niyeti yok. bu gün kontrolümüz vardı kızım hala kanala girmemiş, yaklaşık 2 aydın baş aşağı duruyor ama henüz kanala girmemiş, kilo 3400 gr , 5 gün sonra tekrar gel dedi, eyer hala aynı pozisyonda olursa suni sancı vermemiz lazım dedi, bende ondan korkuyorum, inşallah suni sancıya gerek kalmadan kendi doğar.
slmlarrr
51 cm 3030 gr.
kızlar biz bugün bir haftalık olduk. ama hala ben oğlum aaskılı çıtçıtlı badi üzerine uzun kollu giydiriyorum. altını açarken yada üstünü değiştirirken hemen hapşurmaya başlıyo açık kaldı diye. elleri falan soğuyo hzılı hızlı giydiyorum bende. yarım kollu falan giydiremiyorum.
Kızlar selam,
17.08.2011 sabah saat 11:33 itibariyle doğum yaptım. 2500 gr 48,5 cm uzunluğunda minnacık şirin kızım oldu.
Doğum hikayemi vakit olunca anlatıcam.Biraz uzunca ve macera dolu.
Bu arada epidural sezeryan oldum, mecburen.
Şimdi gitmem lazım, öpüyorum hepinizi...
Kızlar selam,
17.08.2011 sabah saat 11:33 itibariyle doğum yaptım. 2500 gr 48,5 cm uzunluğunda minnacık şirin kızım oldu.
slmlarrr
51 cm 3030 gr.
selam güzel anneler.biz bugün kontrole gittik.inatçı bebeğim yüzünü yine öne çevirmiş.geçen hafta da yarım dönüktü.tam 1 aydır böyle.doktor 38+2sin ama hala dönmeye niyeti yok dedi.şimdiye kadar sezeryanı hiç anmayan doktorum bugün bana "haftalardır bekliyoruz ama dönecek gibi değil,ilk doğumun olduğu için normal doğma şansı %20-30 dedi.normal doğum ağrılarıyla belki yüzünü döner istersen bekle ama boşuna da beklemiş olabilirsin"dedi.(buarada doktorumuz yarın tatile çıkıyor 2 eylüle kadar yok,o arada bebeğim gelmeye karar verirse ve ben yine sezeryana kalırsam diye korkuyorum.doktorum bana güç ve moral veriyor).velhasıl kelam kararınızı verin dedi.bende siz gitmeden alalım ozaman dedim ama sata göre 12 günümüz var diye korktum.sezeryanda 38 olması yeterli dedi.ve biz yarın sabah 7:30 da hastanede olacağız.tırsıyorum kızlar.doğru karar mı verdik acaba.dua edin bebeğim sarılığa yakalanmasın,sütüm gelsin ne olur.Allah'ım hepinizin yardımcısı olsun...
kızlar size bugün yaşadıklarımı anlatmam lazım..bugün kontrole diye gittim ve nts ye bağlandım çok sancı çıktı ancak ben hissetmiyomuşum..doktora haber verdiler doktorda doğumhaneye aldırdı ve çatı muaynesi yapmak istedi ancak hatırlarsanız benim alttan muaynede canım çok yanıyo.yani belki vaji diğilim ama ona yakın bişiy..doktora dedimki muayne olamıycam çok korkuyorum..ama o sırada benim tansiyon yerlerde yıldızlar uçuşuyo.yandanda bi kadın doğumda bağrıyo..dünyam başıma yıkıldı..hamile kaldığım için kendime kızdım.sonra dr.napalım dedi ben sezeryan istiyorum dedim ozaman odama in gün veriyim dedi tamm dedim indim..ultrasonda baktıbebeğin kafası büyük ama normal doğuma engel diğil dedi.geçen hafta bacaklar kısa görünüyo kilosu 2.800 gr dedi şimdiyse bacaklar normal kilosu 3.350 grdedi. ve hep şahit oluyoruz söylenenden fazla doğuyolar genelde.yani anlıycanız normal doğumdan iyce tırstım.sonra dr bak istersen çatı muaynesini deniyelim dedi.eşimde ısrar edince izin verdim ama imkansız dayanamadım yine..sezeryan istiyorum dedim veeee yarın 9:30 da sezeryan olucam..kızlar çok korkuyorum çookk.epidural sezeryan istedim..banada sakinleştirici gibi bişiy yapıcaklar..çocuğumu göriyim emzirebiliym die böyle istedim..doğru düşünmüşmüyüm..yani bukadar panik olupta epidural olmak???böyle olan arkadaşlar anlatın biraz..söyliyceğiniz herşeye ihtiyacım var
sinemx bende beylikdüzünde oturuyorum gürpınara inerken doremi nin fabrika satış magazası var orda güzel gecelikler var fiyatı da uygun bi de torium da ebru da var ama biraz pahalı bi,lgine
canım kan geldi demişsin nişan olmasın kızz ayy doğurursun sen bir kaç güne ozamanmutlaka doktorunla görüş söyle geldiğini muaynene etsin seni
sezencagla doğum yapmıştır sanırım mis kokulusunu kucağına almıştır hayırlısıyla
maşallah allah analı babalı buyutsun :))slmlarrr
51 cm 3030 gr.
maşallah allah analı babalı buyutsun :)))))))selam kızlar perşembe günü hastaneye kontrole gittikl,doktorum hastaneden ayrılmış şok oldum adam ilçeye gitmiş neyse ultrasona girdik kordon boynuna dolanmış dediler ayrıca ben lenf ödem hastası olduğum için hastanede kalp damar cerrahı bulunması gerekiyormuş neyse bizi üniversiteye sevk ettiler suni sancıyla 8 saat çok kötü sancı çektim ama sonunda normal doğumu başardık kızım 3600 gram 50 cm Allaha şükürler olsun darısı bekleyenlerin başına ama çok uykusuz bitkinim çok ağlak bi kızım var...hepinize sevgiler....
yapma yaata bi sor bakalım değişim falan olur belki olmadı pompa kirala medela lactina hastane tipi bende swing vardı ama çok ugrasıyodum lactina kiraladım sen nerdeydin canım istanbulsa sorun yok 24 saat ara getiriyorlar bizde gecen pazar kiraladıkkızlarr kötü bi haberim var..benim medela bozuldu( napıcam ben.hepsi burada dan almıştım.bi arayım bakalım ne dicekler.motoru bozuldu.az ses geliyor ve emme yapmıyor malesef.noldu acaba.bikere içine süt kaçmıştı ama çalışmıştı kurutmuştum.çokda lazım bana sütü çoğaltmak için geceleri falan sağmama lazım..manuel pompa alalaım diyor annem.bakalım napıcam..
bende canım sanırım daha çok erkenkızlar biz bugün bir haftalık olduk. ama hala ben oğlum aaskılı çıtçıtlı badi üzerine uzun kollu giydiriyorum. altını açarken yada üstünü değiştirirken hemen hapşurmaya başlıyo açık kaldı diye. elleri falan soğuyo hzılı hızlı giydiyorum bende. yarım kollu falan giydiremiyorum.
maşşallah allah analı babalı buyutsun :))Kızlar selam,
sıkma canını atlatır bunlarıda iyi beslensin atlatıyolar illa anne sütü almasıda gerekmiyor zaten mamada verebilirsinKızlar nasılsınız gelemiyorum ev dolu,bebek derken fırsat bulunmuyor...Canım sıkkın benim yaKızım sarılık oldu teyzeleri.Salı dr.a gittik ilk kontrole 15 çıktı.Bugün tekrar gittik düşmemiş 16.7 olmuş Yatış vermedi ama ilaç başladık kuzuma.Allah başka sıkıntı vermesin ama insan üzülüyor,bugün hastane de bayılacaktım nerdeyse soğukkanlılık falan kalamadı bende.Sarı kızım diye seviyorum ben de minnoşumu.Dua edin bize teyzeleri olur mu
ahhh canım sorma yaaa bizimde bugun 11. gunumuz kontrolde bi baktık sadece 35 gr almış bebeğim çok uzuldum bende besliyorum sanıyorum yavrumu hep aç kalmış öyle uzuldum kiArkadaslar Merhaba,
Sistemde bir sorun var sanirim yazdiklarim kayboldu!!!! Zaten kisitli zamanda girmistim...Simdi aklimda kalanlarla yaziyorum.
Yeni dogum yapan arkadaslar gozunuzaydin, gule gule buyutun minik meleklerinizi...
Sulesesli, lutfen uzulme, ben de dahil bircok kimsenin bebisi sarilik oldu, Allah acil sifa versin, cabucak iyilessin minik kuzun.
Gelisimci, bilgi icin sagol canim.
Mgokberk, Minik Gokcenin toparladigina sevindim. Clarissa Ela 2300gr.dogdu ve sonra 2100'e inmisti, bize de 20 cc. mama onerildi. Anne sutu ve 20 cc.mama verdik fakat 10 gunde 200gr.alinca az bulup doktora gittik. Sonra 30'a akabinde 40'a ve 50'ye cikardik. Kilosunu ozellikle yazdim cunku bizden daha fazla cc.alan bebekler var ve normal kiloda dogdular. Biz simdi 3200gr olduk hala normal kiloya ulasamadik yani ama toparlamaya calisiyoruz. Anne sutu de cok fazla yoktu sanirim iyice azaliyor, evvelsi gun bir memeden 10cc'yi zor cikardim, keyfim kacti!
Allah hepimizin bebeklerine saglik versin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?