15 gün oldu sürekli deniyorum...süt yapan herşeyide halen yemeye ve içmeye devam ediyorum..zaten sütümü sağıp veriyorum....göğsüme bazen ıslatılmış soğuk havlu koyuyorum...ilk günler süt dolduğu için ve boşltılmadığı için ateş gibi yanıyordu ama şuan göğüslerim normal sıcaklıkta...hem doğum yaptığım hastanedeki dr.a hem sağlık ocağındaki dr.a hemde bize yakın bir hastande kontrola başladığımız dr.a danıştık....ama çözüm veren bişey olmadı...hemşirelere yönlendirdiler emzirmeye çalıştılar hepsi pes etti..benim göğsümü vriyoruz almıyor hemşirenin parmağını cok cok emiyor...biberondanmı oldu acaba diyorum hepsi aynı şeyi diyor biberona hemen alışmaz..kendi emmek istemiyor diyorlar....bende açıkcası kök sebebi çok merak ediyorum nerde hata yaptık yoksa yapısalmı eltimin oğluda hiç emmemiş....[/QUOTE
Gelisimci canim, meme ucun kucuk mu? Benim sag taraf kucuk oldugu icin senin yazdigin sorunun aynisini yasadik! Ama ben israrla direndim simdi meme ucunu tutuyor ama bebege vermeden once masajla sutun ucuna gelmesini saglayip ondan sonra bebegin agzina memeyi dayiyorum, sen de dene lutfen. Her ne kadar meme uclarim yara oldu ama yine de emzirmeye devam ediyorum, etmek istiyorum, cok kolay gelsin canim, o direnmeleri cok iyi bilirim. Bebisin seni cokkkkk seviyor.
Selam kızlar...
doğum yaptığıma dair yazdığım yazıya karşılık veren bütün arkadaşlara çok teşekkür ediyorum öncelikle.. tek tek alıntılayıp ben de birşeyler yazmak isterdim ancak şu an çok kısa bir süreliğine girebiliyorum.. zarpdeniz'in mesajında çok duygulandığımı belirtmek isterim... Allah hepimizin bebeklerinin bahtını açık etsin inşallah...
c.tesi hasteneden çıktığımızda kızımda hafif bir sarılık vardı..p.tesi kontrole gittiğimizde dr.umuz hemen bizi yatırdı. çünkü billuribin seviyesi 24.5 tu. kızıma derhal çift fototerapi uygulanmaya başladı... Allah'ım öyle zordu ki.... o kadar kuvvetli ışığın altında bebeğin durmasını sağlamak, beslenmesini biberonla yine o ışık altında yapmak.... çok zordu çok... ağlamaktan göbeği dışarı fırladı ve poposunda hafif bir yırtık oluştu...
dr.umuz neden bu kadar yüksek bir değer çıktığını araştıralım derken bize kan gruplarımızı sordu. ben O +, eşim AB+. meğer bizde grup uyuşmazlığı varmış. ve bu bebekte ciddi derecede sarılığa sebep olurmuş... yenidoğan sarılığının birkaç farklı sebepleri varmış, en hafif atlatılanı 3-4 gün içinde beslenmeyle kendiliğinden geçen sarılıkmış ama bizimki gibi grup uyuşmazlıklarında fototerapi gerekliymiş. dr.umuz eğer fototerapiyle geçmezse kızımın kanının değişmesi gerektiğini bunun için bizi başka bir hastaneye sevk edeceğini söylediğinde dünyam başıma yıkıldı.... eğer tedavi edilmezse ciddi beyin hasarına sebebiyet veriyormuş.... başka başka bir sürü kötü durumlara da tabi... adlarını bile anmak istemiyorum....bir yandan da üzülme sakın sütün azalır , bebeğinin beslenmeye ve özellikle anne sütüne de ihtiyacı var dediklerini duydum ama ben kendimi kaybetmiştim zaten...
çok şükür 3 gün hastanede kaldık şimdi eve çıktık ama yarın kontrolümüz var... bu arada kzımın cildi hala hafif sarı.. dr.umuz bu durumdaki 10 bebekten 8 tanesi düzeliyor , diğer 2 sini yine hastaneye yatırıyoruz dedi.. umarım sizinki de tekrar yükselmez deyip bizi uğurladı... şimdi yarınki ölçümü merakla bekliyoruz..
lütfen kızlar bizim için dualarınız eksik etmeyin.... üzüntüden mahvolmuş durumdayım... oğlumda da sarılık yaşamıştık ama değeri 17 de kalmıştı ve hızla gerilemişti.. üstelik o zaman grup uyuşmazlığımızdan haberim bile yoktu.. dr.umuz da böyle bir açıklama yapmamıştı... şimdi 2 saatte bir emzirmeye çalışıyorum ama sarılığın yan etkilerinden biri uyku va halsizlik hali... uykulu bebeğe meme vermeye çalışmak çok zor.. arkasından 30 luk mama desteği de yapıyoruz..
RAbbim hepimizin bebeklerini korusun... kafam o kadar dağınık ki şimdi buraya ne yazdım ne yazmadım kendimi toparlayamadım ... lütfen arkadaşlar dualarınızı eksik etmeyin ne olur....
Cok gecmis olsun, sarilik bizim de bekledigimiz birseydi o yuzden hazirlikliydik diyebilirim. Sana komik yada kocakari hikayesi gibi gelebilir ama eskiler bebegin yataginin etrafina sari ortuler koyar bebege sari kiyafetler giydirirlermis, biz de yaptik! Istersen dene lutfen, eskiler sariligin hafiflkemesine yol actigina inanirlarmis, bir de evinizde floresan lamba varsa hep acik durmaliymis. Emzirmek sariligin toparlanmasina iyi gelir dediler ben de aglaya aglaya emzirmistim, cok kisa surede bebeisinin toparlanmasi dilegiyle canim, bu da gececek, biraz daha sabir lutfen.
herzaman seninle geçmiş olsun canım..
kızlar bebeğe mama takviyesi yapıyorum.azcık sarılık var
dün çok ağladım,
göğüsler yara zaten..
yok mu şöyle etkili bir merhem ya
ağlaya ağlaya emziriyorum..
Gecmis olsun canim, bizim de meme uclari yara....Ben lansinoh, fito krem kullaniyorum madecassolu da dun aldim bir de onu deneyecegim.
canım büyük geçmiş olsn bana dasarılık vardediler
yetmiyo emzrmem diye mama takviyesi yapıyorum biberonla..
kaç kere vermem gerekiracaba ? mama verince su vermeye gerek yok dimi..
sana dadua edicem Allah tez zamandaiyileştirsin yavrularımızı
Bize doktorumuz mamadan sonra birkac kasik su da verin dedi, biz su veriyoruz, zaten acaip sicakkkk...
kıslarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr...
evimize geldik biz bademizleeeeeeeeeeeee...
kısaca bilgi verip çıkıyım,detaylar sonra...
1 ağst sabah 11:18 itibariyle sezeryanla oldu doğum...(genel anestezi)
3260 kg boyu da 50cm kuzumun...
ağrılarım var,gaz sancısı fenaaa bişi....
emzirme şu an için güzellllllllllllll ve eğlenceli....
herkese güzel dilekleri için teşekkürler....uğrarız sonra bizzzzzzzzzzzzzzz..öptük...
Gozunuzaydin canim. Agrilarin bir haftada cok hafifleyecek biraz daha disini sik lutfen. Gazi da koyver gitsin diyecegimmmmmm.