• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Selam kızlar...

doğum yaptığıma dair yazdığım yazıya karşılık veren bütün arkadaşlara çok teşekkür ediyorum öncelikle.. tek tek alıntılayıp ben de birşeyler yazmak isterdim ancak şu an çok kısa bir süreliğine girebiliyorum.. zarpdeniz'in mesajında çok duygulandığımı belirtmek isterim... Allah hepimizin bebeklerinin bahtını açık etsin inşallah...

c.tesi hasteneden çıktığımızda kızımda hafif bir sarılık vardı..p.tesi kontrole gittiğimizde dr.umuz hemen bizi yatırdı. çünkü billuribin seviyesi 24.5 tu. kızıma derhal çift fototerapi uygulanmaya başladı... Allah'ım öyle zordu ki.... o kadar kuvvetli ışığın altında bebeğin durmasını sağlamak, beslenmesini biberonla yine o ışık altında yapmak.... çok zordu çok... ağlamaktan göbeği dışarı fırladı ve poposunda hafif bir yırtık oluştu...

dr.umuz neden bu kadar yüksek bir değer çıktığını araştıralım derken bize kan gruplarımızı sordu. ben O +, eşim AB+. meğer bizde grup uyuşmazlığı varmış. ve bu bebekte ciddi derecede sarılığa sebep olurmuş... yenidoğan sarılığının birkaç farklı sebepleri varmış, en hafif atlatılanı 3-4 gün içinde beslenmeyle kendiliğinden geçen sarılıkmış ama bizimki gibi grup uyuşmazlıklarında fototerapi gerekliymiş. dr.umuz eğer fototerapiyle geçmezse kızımın kanının değişmesi gerektiğini bunun için bizi başka bir hastaneye sevk edeceğini söylediğinde dünyam başıma yıkıldı.... eğer tedavi edilmezse ciddi beyin hasarına sebebiyet veriyormuş.... başka başka bir sürü kötü durumlara da tabi... adlarını bile anmak istemiyorum....bir yandan da üzülme sakın sütün azalır , bebeğinin beslenmeye ve özellikle anne sütüne de ihtiyacı var dediklerini duydum ama ben kendimi kaybetmiştim zaten...

çok şükür 3 gün hastanede kaldık şimdi eve çıktık ama yarın kontrolümüz var... bu arada kzımın cildi hala hafif sarı.. dr.umuz bu durumdaki 10 bebekten 8 tanesi düzeliyor , diğer 2 sini yine hastaneye yatırıyoruz dedi.. umarım sizinki de tekrar yükselmez deyip bizi uğurladı... şimdi yarınki ölçümü merakla bekliyoruz..
lütfen kızlar bizim için dualarınız eksik etmeyin.... üzüntüden mahvolmuş durumdayım... oğlumda da sarılık yaşamıştık ama değeri 17 de kalmıştı ve hızla gerilemişti.. üstelik o zaman grup uyuşmazlığımızdan haberim bile yoktu.. dr.umuz da böyle bir açıklama yapmamıştı... şimdi 2 saatte bir emzirmeye çalışıyorum ama sarılığın yan etkilerinden biri uyku va halsizlik hali... uykulu bebeğe meme vermeye çalışmak çok zor.. arkasından 30 luk mama desteği de yapıyoruz..

RAbbim hepimizin bebeklerini korusun... kafam o kadar dağınık ki şimdi buraya ne yazdım ne yazmadım kendimi toparlayamadım ... lütfen arkadaşlar dualarınızı eksik etmeyin ne olur....

Canım çok geçmiş olsun, inşallah bebeğin çabucak iyileşir sen de güçlü dirayetli ol ki sütün kesilmesin çünkü bebişin sütüne çok ihtiyacı var şimdi.

Selam kızlar...

doğum yaptığıma dair yazdığım yazıya karşılık veren bütün arkadaşlara çok teşekkür ediyorum öncelikle.. tek tek alıntılayıp ben de birşeyler yazmak isterdim ancak şu an çok kısa bir süreliğine girebiliyorum.. zarpdeniz'in mesajında çok duygulandığımı belirtmek isterim... Allah hepimizin bebeklerinin bahtını açık etsin inşallah...

c.tesi hasteneden çıktığımızda kızımda hafif bir sarılık vardı..p.tesi kontrole gittiğimizde dr.umuz hemen bizi yatırdı. çünkü billuribin seviyesi 24.5 tu. kızıma derhal çift fototerapi uygulanmaya başladı... Allah'ım öyle zordu ki.... o kadar kuvvetli ışığın altında bebeğin durmasını sağlamak, beslenmesini biberonla yine o ışık altında yapmak.... çok zordu çok... ağlamaktan göbeği dışarı fırladı ve poposunda hafif bir yırtık oluştu...

dr.umuz neden bu kadar yüksek bir değer çıktığını araştıralım derken bize kan gruplarımızı sordu. ben O +, eşim AB+. meğer bizde grup uyuşmazlığı varmış. ve bu bebekte ciddi derecede sarılığa sebep olurmuş... yenidoğan sarılığının birkaç farklı sebepleri varmış, en hafif atlatılanı 3-4 gün içinde beslenmeyle kendiliğinden geçen sarılıkmış ama bizimki gibi grup uyuşmazlıklarında fototerapi gerekliymiş. dr.umuz eğer fototerapiyle geçmezse kızımın kanının değişmesi gerektiğini bunun için bizi başka bir hastaneye sevk edeceğini söylediğinde dünyam başıma yıkıldı.... eğer tedavi edilmezse ciddi beyin hasarına sebebiyet veriyormuş.... başka başka bir sürü kötü durumlara da tabi... adlarını bile anmak istemiyorum....bir yandan da üzülme sakın sütün azalır , bebeğinin beslenmeye ve özellikle anne sütüne de ihtiyacı var dediklerini duydum ama ben kendimi kaybetmiştim zaten...

çok şükür 3 gün hastanede kaldık şimdi eve çıktık ama yarın kontrolümüz var... bu arada kzımın cildi hala hafif sarı.. dr.umuz bu durumdaki 10 bebekten 8 tanesi düzeliyor , diğer 2 sini yine hastaneye yatırıyoruz dedi.. umarım sizinki de tekrar yükselmez deyip bizi uğurladı... şimdi yarınki ölçümü merakla bekliyoruz..
lütfen kızlar bizim için dualarınız eksik etmeyin.... üzüntüden mahvolmuş durumdayım... oğlumda da sarılık yaşamıştık ama değeri 17 de kalmıştı ve hızla gerilemişti.. üstelik o zaman grup uyuşmazlığımızdan haberim bile yoktu.. dr.umuz da böyle bir açıklama yapmamıştı... şimdi 2 saatte bir emzirmeye çalışıyorum ama sarılığın yan etkilerinden biri uyku va halsizlik hali... uykulu bebeğe meme vermeye çalışmak çok zor.. arkasından 30 luk mama desteği de yapıyoruz..

RAbbim hepimizin bebeklerini korusun... kafam o kadar dağınık ki şimdi buraya ne yazdım ne yazmadım kendimi toparlayamadım ... lütfen arkadaşlar dualarınızı eksik etmeyin ne olur....

canım çokçok geçmiş olsun dualarım senimle

herzaman seninle geçmiş olsun canım..

kızlar bebeğe mama takviyesi yapıyorum.azcık sarılık var :( dün çok ağladım,
göğüsler yara zaten..
yok mu şöyle etkili bir merhem ya :( ağlaya ağlaya emziriyorum..

canım öncelikle geçmiş olsun.ben de ilk kızımda çok yaşadım emini bunda da yaşıcam ondan daha çok korkuyorum benim yaptıklarımı sana ysin.azayım istersen bi dene .
1 ) emzirdikten sonra kendi sütünde silebilir
2 ) has zeytinyağını emzirdikten sonra göğüs ucuna sürebilirsin
3 ) (bu en etkili olanı 2- 3 günde benimkini geçirdi ) bal mumu ve cevizle yapılıyor.öncelikle cevizi ikiye bölüyorsun bize kabukları lazım daha sonra bal mumunu eritip bu ceviz kabuklarının içine döküyorsun dayanabileceğin sıcaklıkta olunca emzirme işlemin bitince göğüs uçlarına kapak şeklinde kapatıyorsun o içindeki bal mumu göğüs ucuna değmesi lazım.cevizdeki onarıcı madde var aynı madde balmumunda da var eğer balmumu bulamazsan yapılışo basit.petekli balı alıyorsun yerken posasını bir yerde biriktiriyorsun o balmumu oluyor aklında bulunsun.başka soracak bişeyin varsa sorabilirsin.

Yeni dogum yapan arkadaslar, gozunuzaydin, saglikla mutlulukla buyutun bebeklerinizi....
Dogumu bekleyen arakdaslar, Allah bir avazda kurtarsin.

15 gün oldu sürekli deniyorum...süt yapan herşeyide halen yemeye ve içmeye devam ediyorum..zaten sütümü sağıp veriyorum....göğsüme bazen ıslatılmış soğuk havlu koyuyorum...ilk günler süt dolduğu için ve boşltılmadığı için ateş gibi yanıyordu ama şuan göğüslerim normal sıcaklıkta...hem doğum yaptığım hastanedeki dr.a hem sağlık ocağındaki dr.a hemde bize yakın bir hastande kontrola başladığımız dr.a danıştık....ama çözüm veren bişey olmadı...hemşirelere yönlendirdiler emzirmeye çalıştılar hepsi pes etti..benim göğsümü vriyoruz almıyor hemşirenin parmağını cok cok emiyor...biberondanmı oldu acaba diyorum hepsi aynı şeyi diyor biberona hemen alışmaz..kendi emmek istemiyor diyorlar....bende açıkcası kök sebebi çok merak ediyorum nerde hata yaptık yoksa yapısalmı eltimin oğluda hiç emmemiş....[/QUOTE

Gelisimci canim, meme ucun kucuk mu? Benim sag taraf kucuk oldugu icin senin yazdigin sorunun aynisini yasadik! Ama ben israrla direndim simdi meme ucunu tutuyor ama bebege vermeden once masajla sutun ucuna gelmesini saglayip ondan sonra bebegin agzina memeyi dayiyorum, sen de dene lutfen. Her ne kadar meme uclarim yara oldu ama yine de emzirmeye devam ediyorum, etmek istiyorum, cok kolay gelsin canim, o direnmeleri cok iyi bilirim. Bebisin seni cokkkkk seviyor.

Selam kızlar...

Cok gecmis olsun, sarilik bizim de bekledigimiz birseydi o yuzden hazirlikliydik diyebilirim. Sana komik yada kocakari hikayesi gibi gelebilir ama eskiler bebegin yataginin etrafina sari ortuler koyar bebege sari kiyafetler giydirirlermis, biz de yaptik! Istersen dene lutfen, eskiler sariligin hafiflkemesine yol actigina inanirlarmis, bir de evinizde floresan lamba varsa hep acik durmaliymis. Emzirmek sariligin toparlanmasina iyi gelir dediler ben de aglaya aglaya emzirmistim, cok kisa surede bebeisinin toparlanmasi dilegiyle canim, bu da gececek, biraz daha sabir lutfen.

göğüsler yara zaten..

Gecmis olsun canim, bizim de meme uclari yara....Ben lansinoh, fito krem kullaniyorum madecassolu da dun aldim bir de onu deneyecegim.

canım büyük geçmiş olsn bana dasarılık vardediler :( yetmiyo emzrmem diye mama takviyesi yapıyorum biberonla..
kaç kere vermem gerekiracaba ? mama verince su vermeye gerek yok dimi..
sana dadua edicem Allah tez zamandaiyileştirsin yavrularımızı

Bize doktorumuz mamadan sonra birkac kasik su da verin dedi, biz su veriyoruz, zaten acaip sicakkkk...

kıslarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr...
evimize geldik biz bademizleeeeeeeeeeeee...
kısaca bilgi verip çıkıyım,detaylar sonra...
1 ağst sabah 11:18 itibariyle sezeryanla oldu doğum...(genel anestezi)
3260 kg boyu da 50cm kuzumun...
ağrılarım var,gaz sancısı fenaaa bişi....
emzirme şu an için güzellllllllllllll ve eğlenceli....
herkese güzel dilekleri için teşekkürler....uğrarız sonra bizzzzzzzzzzzzzzz..öptük...
:9:

Gozunuzaydin canim. Agrilarin bir haftada cok hafifleyecek biraz daha disini sik lutfen. Gazi da koyver gitsin diyecegimmmmmm.

Yeni dogum yapan arkadaslar, gozunuzaydin, saglikla mutlulukla buyutun bebeklerinizi....

15 gün oldu sürekli deniyorum...süt yapan herşeyide halen yemeye ve içmeye devam ediyorum..zaten sütümü sağıp veriyorum....göğsüme bazen ıslatılmış soğuk havlu koyuyorum...ilk günler süt dolduğu için ve boşltılmadığı için ateş gibi yanıyordu ama şuan göğüslerim normal sıcaklıkta...hem doğum yaptığım hastanedeki dr.a hem sağlık ocağındaki dr.a hemde bize yakın bir hastande kontrola başladığımız dr.a danıştık....ama çözüm veren bişey olmadı...hemşirelere yönlendirdiler emzirmeye çalıştılar hepsi pes etti..benim göğsümü vriyoruz almıyor hemşirenin parmağını cok cok emiyor...biberondanmı oldu acaba diyorum hepsi aynı şeyi diyor biberona hemen alışmaz..kendi emmek istemiyor diyorlar....bende açıkcası kök sebebi çok merak ediyorum nerde hata yaptık yoksa yapısalmı eltimin oğluda hiç emmemiş....[/QUOTE

Gelisimci canim, meme ucun kucuk mu? Benim sag taraf kucuk oldugu icin senin yazdigin sorunun aynisini yasadik! Ama ben israrla direndim simdi meme ucunu tutuyor ama bebege vermeden once masajla sutun ucuna gelmesini saglayip ondan sonra bebegin agzina memeyi dayiyorum, sen de dene lutfen. Her ne kadar meme uclarim yara oldu ama yine de emzirmeye devam ediyorum, etmek istiyorum, cok kolay gelsin canim, o direnmeleri cok iyi bilirim. Bebisin seni cokkkkk seviyor.

Cok gecmis olsun, sarilik bizim de bekledigimiz birseydi o yuzden hazirlikliydik diyebilirim. Sana komik yada kocakari hikayesi gibi gelebilir ama eskiler bebegin yataginin etrafina sari ortuler koyar bebege sari kiyafetler giydirirlermis, biz de yaptik! Istersen dene lutfen, eskiler sariligin hafiflkemesine yol actigina inanirlarmis, bir de evinizde floresan lamba varsa hep acik durmaliymis. Emzirmek sariligin toparlanmasina iyi gelir dediler ben de aglaya aglaya emzirmistim, cok kisa surede bebeisinin toparlanmasi dilegiyle canim, bu da gececek, biraz daha sabir lutfen.

Gecmis olsun canim, bizim de meme uclari yara....Ben lansinoh, fito krem kullaniyorum madecassolu da dun aldim bir de onu deneyecegim.

Bize doktorumuz mamadan sonra birkac kasik su da verin dedi, biz su veriyoruz, zaten acaip sicakkkk...

Gozunuzaydin canim. Agrilarin bir haftada cok hafifleyecek biraz daha disini sik lutfen. Gazi da koyver gitsin diyecegimmmmmm.

CANIM GÖĞÜS UCUM UN BÜYÜKLÜĞÜ İYİMİŞ..HEMŞİREDE SÖYLEDİ MEME UCUNDA İYİ SÜTTE İYİ DEDİ...AMA ALMIYOR BENDE GÖĞSÜMÜ SIKIP SÜT GELDİĞİNDE AĞZINA VERMEYE ÇALIŞLIYORUM YANAKLARI ISLANIYOR BAZEN KULAKLARINA DOĞRU SÜT GİDİYOR AMA EMMİYOR....

Selam kızlar...

çok çok çok geçmişler olsun.Rabbim korusun inşallah meleğini.dualarımız sizlerle...

ben henüz doğum yapmadım benim de kan grubum 0+ eşiminki ab+ acaba biz de doğumdan sonra böyle bişey yaşarmıyız kafama takıldı şimdi

Selam kızlar...

mrb kızlar...
gece hiç hesapta olmadan dr umuzun kapısını çalmak zorunda kaldık...
dün gece eşimin ananesine gittik orada bi dilim pasta yedim eve geldik 12ydi, 2ydi yattım yatağa 15 dk da bir lavabo ihtiyacım geliyo afedersiniz büyük tuvaletim geliyo ama yapamıyorum...1 saat öyle geçti git lavaboya dön yatağa
en sonunda bi mide bulantısı başladı az biraz istifra ettim sonra ishal başladı ve sancılı bi şekilde
neyse rahatladım sandım biraz, ama yatağa yattım ağlıyorum eşim uyandı panikle ne oldu ne oldu
dedim böyle böyle ee pes yani korkulukmuyuz burada ne uyandırmıyosun diye panikledi
hemen hastaneyi aradık dr um şansa nöbetçiymiş gelin dedi gittik 2 dk da
tam evden çıkarken ben içimde ne varsa istifra yoluyla boşalttım ve çok rahatladım
tansiyon kontrol derken bebeğim iyi sorun yok
nst de yapalım dedi kalp atışlarıda normal sancı yok
bulantın devam ediyomu dedi yok dedim kesildi eğer devam ederse eve gidince hemen gel serum takviyesi yapıcaz dedi
bol ayran iç şimdilik dedi,ayran içtim eve geldik yoğun bi ishalden sonra yine rahatladım ve sabah 5i geçiyodu uyumuşum
bütün gece bebeğime bişi oldumu olacakmı diye çok korktum şükürler olsun Allaha bişeyimiz yok
kızlar sizde ne olur yediğiniz içtiğinize dikkat edin malum midelerimz hassas dönemde
diğer yiyenlere bişi olmadı ama olan bana oldu...
dr umuzda 39+0da doğumu yaparız dedi...
hakkımızda hayırlısı

Canım geçmiş olsun. Umarım şimdi daha iyisindir. Bol su tüketmeye çalış. Kusma ve ishal ile çok sıvı kaybetti vücudun. Korkma bebeğine birşey olmaz tatlım ama dikkat etmek lazım yediğimiz içtiğimize doğru söylüğyorsun. Şu saatten sonra aslında dışarıdan hiçbir şey yemekte fayda var aslında. Akşam da eşimle yemeğe gideceğiz hehe ben bunları yazıp akşam dediği lafı yutmam umarım :26:

15 gün oldu sürekli deniyorum...süt yapan herşeyide halen yemeye ve içmeye devam ediyorum..zaten sütümü sağıp veriyorum....göğsüme bazen ıslatılmış soğuk havlu koyuyorum...ilk günler süt dolduğu için ve boşltılmadığı için ateş gibi yanıyordu ama şuan göğüslerim normal sıcaklıkta...hem doğum yaptığım hastanedeki dr.a hem sağlık ocağındaki dr.a hemde bize yakın bir hastande kontrola başladığımız dr.a danıştık....ama çözüm veren bişey olmadı...hemşirelere yönlendirdiler emzirmeye çalıştılar hepsi pes etti..benim göğsümü vriyoruz almıyor hemşirenin parmağını cok cok emiyor...biberondanmı oldu acaba diyorum hepsi aynı şeyi diyor biberona hemen alışmaz..kendi emmek istemiyor diyorlar....bende açıkcası kök sebebi çok merak ediyorum nerde hata yaptık yoksa yapısalmı eltimin oğluda hiç emmemiş....

Canım zaten süt yapan sadece su var bşka birşey yok man boşyere de kendine kilo aldırma. Çok ilginç valla... Tatlım doktorlar falan çare bulmamış ben şimdi ne desem kaldım ama ben de burada ki çocuk doktoru arkadşlara bir danışayım yarın. Ama sen lütfen canını sıkmamaya çalış. Gülse' cik biraz inatçı bir bebek sonuçta :55:

Selam kızlar...

Canım geçmiş olsun, aman nolur sen sağlam dur. Bozma moralini. Senin için dua edeceğim. İnşallah güzel kızın biran önce iyileşir. Bu arada bu değerli bilgilendirme için teşekkür ederim.

göğüsler yara zaten..

Canım benim bildiğim ayva çekirdeği var ama onuda bu mevsimde bulmak çok kolay olmayabilir. Ama eşin metro vs. gibi marketleri falan araştırsa ... Ayva çekirdeklerini suda bekletince jelleşiyor. Buda meme yaralarına birebir geliyormuş.

Kızlar bu arada yazmayı unuttum sulesliile görüştüm hastanede yatmış..şuan evdeymiş..bebeğin ciğerini geliştirici iğne vurmuşlar..artık korkum yok diyor...dr. Bidahakine doğum için gelirsin demiş...selamı var hepinize...

canım geçmiş olsun. Umarım şimdi daha iyisindir. Bol su tüketmeye çalış. Kusma ve ishal ile çok sıvı kaybetti vücudun. Korkma bebeğine birşey olmaz tatlım ama dikkat etmek lazım yediğimiz içtiğimize doğru söylüğyorsun. şu saatten sonra aslında dışarıdan hiçbir şey yemekte fayda var aslında. Akşam da eşimle yemeğe gideceğiz hehe ben bunları yazıp akşam dediği lafı yutmam umarım :26:

Canım zaten süt yapan sadece su var bşka birşey yok man boşyere de kendine kilo aldırma. çok ilginç valla... Tatlım doktorlar falan çare bulmamış ben şimdi ne desem kaldım ama ben de burada ki çocuk doktoru arkadşlara bir danışayım yarın. Ama sen lütfen canını sıkmamaya çalış. Gülse' cik biraz inatçı bir bebek sonuçta :55:

Canım geçmiş olsun, aman nolur sen sağlam dur. Bozma moralini. Senin için dua edeceğim. Inşallah güzel kızın biran önce iyileşir. Bu arada bu değerli bilgilendirme için teşekkür ederim.

Canım benim bildiğim ayva çekirdeği var ama onuda bu mevsimde bulmak çok kolay olmayabilir. Ama eşin metro vs. Gibi marketleri falan araştırsa ... Ayva çekirdeklerini suda bekletince jelleşiyor. Buda meme yaralarına birebir geliyormuş.

hemde ne inatçı..hem inatçı hem de tembel..armut piş ağzıma düş....ilk günlerdede göğsüme yaklaştırdığımda ağzını kuş gibi açıyordu kapmıyordu ben sıkıyordum ağzına:9: Ağzını kapatmayı denemiyordu...belki yapısal bi durum..ya diyorum emzirme kursu olsa gidicem valla...3 hastaneninde hemşireleri denedi olmadı..zaten ilk günlerdede hastanede yatarken hemşire uğraşıyordu uğraşıyordu şöyle hafiften tuttu gişbi olunca hemşire kaçıyordu ben 2 saat sonra gelirim diyordu..ne gelen var ne giden :9:yine biz çağırıyorduk tel.la nerdeyse adımız çıkacaktık sorunlu oda gibi...:9:312 ye bi hemşire:9:hemşireler kan ter içinde kalıyordu arkadaşım hemşirenin yüzünü siliyordu terini :9:artık ağlancak halime gülüyorum..canım sende danış bakalım dr.a

mgokberk

canım çok geçmiş olsun,uyuşmazlığı hiç düşünmemiştim ben de...bir şey daha öğrenmiş olduk sayende...benim eşim de sarılık olmuş doğduğunda o ışık altında bekletme hikayesi hastanede de yapılıyormuş kayınvalidem anlatmıştı.

cerenimo

Arkadaşımın bebiş şimdi 3 aylık oldu,o da çok fenaydı,silikon uçlar ve lansinohla geçirdim demişti.Bir de bildiğim bir yara merhemi tarifi var çok çabuk iyileşiyor ama bebek emmeden önce göğsünü çok çok iyi temizlemen lazım.Evde birileri yanınca ben bize okulda öğretilen anestol+bepanthen karışımını hazırladım.Hem acıyı alsın hem yara kapansın diye.Bizim teyze beğenmedi onu.Antepte yapılan birşey varmış onu hazırladı basit aslında.Eski beyaz mumu benmari eritip zeytinyağı döktü,merhem kıvamına getirip onu uyguladı.Yarayı çok hızlı toparlıyor ama dediğim gibi bebek emeceği için oranın çok iyi temizlenmesi gerek.Bir de kantaron yağı yarayı hızlı kapatıyor.ama Bunlar ancak emzirmeye ara verilirse denenir gibi geliyor bana.

gelişimci
senin kıza forumcak secret yapalım belki o işe yarar..dua edelim bol bol size...

Ben gene drdan geldim ama bu sefer urolojiden.Bugünkü dr.da böbrekteki büyümeyi onayladı.Sağa yatış yasakmış.Allahım zaten 16.haftdan beri sola yatıyoduk biz,arada sağa dönüyorduk.O da bitti.Zaten uyku da yok.Doğumdan sonra mutlak ve sıkı takibe alıcam az kalmış sabret dedi.Böbrek fena ağrırı derlerdi bilmezdim hakikaten fenaymış.Ben geçen hafta o ağrıları doğurucağıma yormuştum ya...Yürümek yatmak çok canımı yakıyor.Ama olsun kızım iyi ya şükür,katlanırım ben.Güya her şeyi okuduk araştırdık hazırlıklıyız gebelikte böbrek büyümesini şimdi duyuyorum:S

Son düzenleme:

CANIM GÖĞÜS UCUM UN BÜYÜKLÜĞÜ İYİMİŞ..HEMŞİREDE SÖYLEDİ MEME UCUNDA İYİ SÜTTE İYİ DEDİ...AMA ALMIYOR BENDE GÖĞSÜMÜ SIKIP SÜT GELDİĞİNDE AĞZINA VERMEYE ÇALIŞLIYORUM YANAKLARI ISLANIYOR BAZEN KULAKLARINA DOĞRU SÜT GİDİYOR AMA EMMİYOR....

Demek nazli kus direniyor, umarim yakinda pes edip memeyi tutacak canim.

selam kizlar müjdemi isterimmmm :) eyeszayden az önce mesaj aldim. dogum olmus. eva mina da geldi yani :nazar::nazar::nazar:

epidural normal dogumdan hic korkma yazmis. o biraz agri cekmis ama suni sancidan dolayi epiduralle cok rahat oldugunu söylemis. simdilik bildiklerim bu kadar. haber alirsam yazarim yine ;)

Saglikla mutlulukla buyutsunler bebeislerini....

kızlar biz geldik doktorumuzdan . muayene etti bizi normal doğuma elverişliymişim fakat oğluşumun başı 10 cm olmuş normali beklersek daha gününe 15 gün var o zamana kadar biraz daha büyüyecek biraz zor bi doğum olur dedi doktorumuz oğluşum 3600 olmuş gününe kadar 4 ü geçecek ben nasıl normal doğum yapacam yaaaa:((( normal olmasını çok istiyodum haftaya istersen alalım dedi doktor kararı bana bıraktı buna karar vermek de bana çok zor geliyo sizce bekleyelimmi 15 gün daha ?

Kızlar perşembe sabah doğum yapacaktımya ben dün akşam 8:35 doğuma alındım.. Kızım iki gün erken geldi.. Şimdi evdeyim..sonra uzun uzun yazarım şimdi emzireceğimmm öptüm hepinizi:)

Canım tebrikler. allah analı babalı büyütsün...:nazar:

kıslarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr...
evimize geldik biz bademizleeeeeeeeeeeee...
kısaca bilgi verip çıkıyım,detaylar sonra...
1 ağst sabah 11:18 itibariyle sezeryanla oldu doğum...(genel anestezi)
3260 kg boyu da 50cm kuzumun...
ağrılarım var,gaz sancısı fenaaa bişi....
emzirme şu an için güzellllllllllllll ve eğlenceli....
herkese güzel dilekleri için teşekkürler....uğrarız sonra bizzzzzzzzzzzzzzz..öptük...
:9:

Maşallah canım kuzuya:nazar:
Hatırladığım kadarıyla ultrasonda kilosu daha fazla çıkıyordu.Peppermint sormuş ama ben tekrar sorayım, ultrason kilosu ile doğduktan sonraki kilosu uyumlu muydu?

göğüsler yara zaten..

Canım ya süt pompası kullansan. İşe yaramaz mı?

göğüsler yara zaten..

canım benim kantaron yağı göğüs yaralarına çok ii geliyomuş bi tanıdığımız kullanmıştı hemen iyileştiriyo demişti bi sorun isterseniz aktarlara

merhaba kızlar benim 4 yıldır hiç geçmeyen defalarca kez beni ağlatan çok çok kötü boyun ağrım vardı ama uzun süredir hiç bu kadar şiddetli olmamıştı. 3 haftadır canım çıkıyor boynum kulunçlarım çok kötü acaba hamilelikten midir sizlerde de boyun sırt ağrısı var mı yoksa hep böyle mi olucak nasıl bebeğimi kucağıma alacağım. bu dört yıl boyunca fizik tedaviler nöral tedavi kuru iğne tedavisi hep denedik ama tam geçmedi hiç ama bu seviyeye gelmesi beni çok üzdü hem de bebeğimi kucağıma almama sadece 2 hafta varken. uamrım doğumdan sonra rahatlarım yoksa yandım. rabbim yardımcım olsun

kızlar biz geldik doktorumuzdan . muayene etti bizi normal doğuma elverişliymişim fakat oğluşumun başı 10 cm olmuş normali beklersek daha gününe 15 gün var o zamana kadar biraz daha büyüyecek biraz zor bi doğum olur dedi doktorumuz oğluşum 3600 olmuş gününe kadar 4 ü geçecek ben nasıl normal doğum yapacam yaaaa:((( normal olmasını çok istiyodum haftaya istersen alalım dedi doktor kararı bana bıraktı buna karar vermek de bana çok zor geliyo sizce bekleyelimmi 15 gün daha ?

Canım zor olur normal doğum. Bence hiç zorlama...

Tabi doktorunun ne dediği önemli...O ne diyor?

merhaba kızlar benim 4 yıldır hiç geçmeyen defalarca kez beni ağlatan çok çok kötü boyun ağrım vardı ama uzun süredir hiç bu kadar şiddetli olmamıştı. 3 haftadır canım çıkıyor boynum kulunçlarım çok kötü acaba hamilelikten midir sizlerde de boyun sırt ağrısı var mı yoksa hep böyle mi olucak nasıl bebeğimi kucağıma alacağım. bu dört yıl boyunca fizik tedaviler nöral tedavi kuru iğne tedavisi hep denedik ama tam geçmedi hiç ama bu seviyeye gelmesi beni çok üzdü hem de bebeğimi kucağıma almama sadece 2 hafta varken. uamrım doğumdan sonra rahatlarım yoksa yandım. rabbim yardımcım olsun

Canım boyun fıtığı mı var sende?

Back