• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Canım zor olur normal doğum. Bence hiç zorlama...

Tabi doktorunun ne dediği önemli...O ne diyor?
[/QUOT

doktorumda öyle diyor zor bi doğum olur seni inletir baya baya dedi . bende acaba gününe kadar beklesekmi acaba diyorum sonuçta sezeryanda olsa kendi belirlesin geleceği günü bilmem öyle düşündüm bi an 08.08.08 de ewlilik yıldönmümüz o zaman olsamı ki acaba diye düşündüm . eşimle konuştuk az önce sen bilirsin dedi bana bıraktı bende karar veremiyorum.:44:

Canım geçmiş olsun. Umarım şimdi daha iyisindir. Bol su tüketmeye çalış. Kusma ve ishal ile çok sıvı kaybetti vücudun. Korkma bebeğine birşey olmaz tatlım ama dikkat etmek lazım yediğimiz içtiğimize doğru söylüğyorsun. Şu saatten sonra aslında dışarıdan hiçbir şey yemekte fayda var aslında. Akşam da eşimle yemeğe gideceğiz hehe ben bunları yazıp akşam dediği lafı yutmam umarım :26:

Canım zaten süt yapan sadece su var bşka birşey yok man boşyere de kendine kilo aldırma. Çok ilginç valla... Tatlım doktorlar falan çare bulmamış ben şimdi ne desem kaldım ama ben de burada ki çocuk doktoru arkadşlara bir danışayım yarın. Ama sen lütfen canını sıkmamaya çalış. Gülse' cik biraz inatçı bir bebek sonuçta :55:

Canım geçmiş olsun, aman nolur sen sağlam dur. Bozma moralini. Senin için dua edeceğim. İnşallah güzel kızın biran önce iyileşir. Bu arada bu değerli bilgilendirme için teşekkür ederim.

Canım benim bildiğim ayva çekirdeği var ama onuda bu mevsimde bulmak çok kolay olmayabilir. Ama eşin metro vs. gibi marketleri falan araştırsa ... Ayva çekirdeklerini suda bekletince jelleşiyor. Buda meme yaralarına birebir geliyormuş.

cnm çok sğl...valla sorma benim yediğimden kaç kişi yedi kimsede bişi yok bi bende...
tadıda ekşi değişik falanda değildi yani ama anlamadım...
sende yediklerine dikkat et cnm
başkalarına dokunmasada bize dokunabiliyo

hayır canım boynumun sol kısmında kaslarda bir ağrı kasılma ama geçmek bilmiyor sırtımda da kulunçlar. mesleğim de bilgisayar öğretmeniyim e ahliyle düzelmek bilmiyor

Bende bilgisayarcıyım canım, sırt ağrılarından bende çok çekiyorum. Ama doğru sandalyeyi seçmelisin, birde sırtını destekleyici yastık almalısın. Çok uzun süre pc başında da kalmaman gerekiyor...

Doktor belki rahatlatıcı bişeylerde verebilir...

doktorumda öyle diyor zor bi doğum olur seni inletir baya baya dedi . bende acaba gününe kadar beklesekmi acaba diyorum sonuçta sezeryanda olsa kendi belirlesin geleceği günü bilmem öyle düşündüm bi an 08.08.08 de ewlilik yıldönmümüz o zaman olsamı ki acaba diye düşündüm . eşimle konuştuk az önce sen bilirsin dedi bana bıraktı bende karar veremiyorum.:44:

Süper olur 08.08...
Bizimde evlilik yıldönümümüz 09.09... Ama bizim kız o kadar beklemez herhalde.:1:
Aslında senin kuzunun maşallahı var,sonuna kadar beklemene gerek yokkş...
08.08 de güzel bir tarih olur sizin için:34:

Herzaman seninle;
canım çokk geçmiş olsun. Dikkat etmeli yediğimiz şeylere. Valla hemen etkileniyoruz.
Neyseki geçmiş gitmiş artık...

Bizimde evlilik yıldönümümüz 06.09 ve bebişimin doğum tarihide 06.09 ama sezeryan olacağı için ağustosta doğumu düşünüyor doktorumuz..

mgokberk

canım çok geçmiş olsun,uyuşmazlığı hiç düşünmemiştim ben de...bir şey daha öğrenmiş olduk sayende...benim eşim de sarılık olmuş doğduğunda o ışık altında bekletme hikayesi hastanede de yapılıyormuş kayınvalidem anlatmıştı.

cerenimo

Arkadaşımın bebiş şimdi 3 aylık oldu,o da çok fenaydı,silikon uçlar ve lansinohla geçirdim demişti.Bir de bildiğim bir yara merhemi tarifi var çok çabuk iyileşiyor ama bebek emmeden önce göğsünü çok çok iyi temizlemen lazım.Evde birileri yanınca ben bize okulda öğretilen anestol+bepanthen karışımını hazırladım.Hem acıyı alsın hem yara kapansın diye.Bizim teyze beğenmedi onu.Antepte yapılan birşey varmış onu hazırladı basit aslında.Eski beyaz mumu benmari eritip zeytinyağı döktü,merhem kıvamına getirip onu uyguladı.Yarayı çok hızlı toparlıyor ama dediğim gibi bebek emeceği için oranın çok iyi temizlenmesi gerek.Bir de kantaron yağı yarayı hızlı kapatıyor.ama Bunlar ancak emzirmeye ara verilirse denenir gibi geliyor bana.

gelişimci
senin kıza forumcak secret yapalım belki o işe yarar..dua edelim bol bol size...

Ben gene drdan geldim ama bu sefer urolojiden.Bugünkü dr.da böbrekteki büyümeyi onayladı.Sağa yatış yasakmış.Allahım zaten 16.haftdan beri sola yatıyoduk biz,arada sağa dönüyorduk.O da bitti.Zaten uyku da yok.Doğumdan sonra mutlak ve sıkı takibe alıcam az kalmış sabret dedi.Böbrek fena ağrırı derlerdi bilmezdim hakikaten fenaymış.Ben geçen hafta o ağrıları doğurucağıma yormuştum ya...Yürümek yatmak çok canımı yakıyor.Ama olsun kızım iyi ya şükür,katlanırım ben.Güya her şeyi okuduk araştırdık hazırlıklıyız gebelikte böbrek büyümesini şimdi duyuyorum:S

Demek nazli kus direniyor, umarim yakinda pes edip memeyi tutacak canim.

Saglikla mutlulukla buyutsunler bebeislerini....

benim kızın emmemesi forumun sorunu olcak sanırım...ben halen deniyorum bakalım artık nereye ve nezmana kadar....

canım büyük geçmiş olsn bana dasarılık vardediler :( yetmiyo emzrmem diye mama takviyesi yapıyorum biberonla..
kaç kere vermem gerekiracaba ? mama verince su vermeye gerek yok dimi..
sana dadua edicem Allah tez zamandaiyileştirsin yavrularımızı

sizdeki sanırım fizyolojik sarılık canım... aynen dedikjleri gibi mama takviyesi yapman yeterli çünkü ne kadar sık beslenirse o kadar çok çiş ve kaka yapar ve bağırsak yoluyla billuribini atar... suya gerek yok. Amin canım, inşallah....

herzaman seninle mgokbek çok geçmiş olsun...
teşekkürler...

canım bol bol dua edicem..bebeğin ne güzel emerken sütünü vrmeye devam et....geçmiş olsun canım...

sağolasın canım.. inşallah senin kız da bir an önce emmeye başlar...

canım bende süt +mama devam ediyoruz..su vermene gerek yok dediler.mamanın içinde zaten var dediler...

cnm çok büyük zorluklar atlatmışsın
ama hepsi geçecek rahatlayacaksın inş..

inşallah canım yaa.... çok zor bir durum gerçekten... ancak yaşayan biliyor...

sğlun kızlar,sizlerde dikkatli olun...

Canım çok geçmiş olsun, inşallah bebeğin çabucak iyileşir sen de güçlü dirayetli ol ki sütün kesilmesin çünkü bebişin sütüne çok ihtiyacı var şimdi.
teşekkürler...
canım çokçok geçmiş olsun dualarım senimle

Allah razı olsun... dualarınıza ihtiyacımız var....

Yeni dogum yapan arkadaslar, gozunuzaydin, saglikla mutlulukla buyutun bebeklerinizi....
Dogumu bekleyen arakdaslar, Allah bir avazda kurtarsin.

15 gün oldu sürekli deniyorum...süt yapan herşeyide halen yemeye ve içmeye devam ediyorum..zaten sütümü sağıp veriyorum....göğsüme bazen ıslatılmış soğuk havlu koyuyorum...ilk günler süt dolduğu için ve boşltılmadığı için ateş gibi yanıyordu ama şuan göğüslerim normal sıcaklıkta...hem doğum yaptığım hastanedeki dr.a hem sağlık ocağındaki dr.a hemde bize yakın bir hastande kontrola başladığımız dr.a danıştık....ama çözüm veren bişey olmadı...hemşirelere yönlendirdiler emzirmeye çalıştılar hepsi pes etti..benim göğsümü vriyoruz almıyor hemşirenin parmağını cok cok emiyor...biberondanmı oldu acaba diyorum hepsi aynı şeyi diyor biberona hemen alışmaz..kendi emmek istemiyor diyorlar....bende açıkcası kök sebebi çok merak ediyorum nerde hata yaptık yoksa yapısalmı eltimin oğluda hiç emmemiş....[/QUOTE

Gelisimci canim, meme ucun kucuk mu? Benim sag taraf kucuk oldugu icin senin yazdigin sorunun aynisini yasadik! Ama ben israrla direndim simdi meme ucunu tutuyor ama bebege vermeden once masajla sutun ucuna gelmesini saglayip ondan sonra bebegin agzina memeyi dayiyorum, sen de dene lutfen. Her ne kadar meme uclarim yara oldu ama yine de emzirmeye devam ediyorum, etmek istiyorum, cok kolay gelsin canim, o direnmeleri cok iyi bilirim. Bebisin seni cokkkkk seviyor.

Cok gecmis olsun, sarilik bizim de bekledigimiz birseydi o yuzden hazirlikliydik diyebilirim. Sana komik yada kocakari hikayesi gibi gelebilir ama eskiler bebegin yataginin etrafina sari ortuler koyar bebege sari kiyafetler giydirirlermis, biz de yaptik! Istersen dene lutfen, eskiler sariligin hafiflkemesine yol actigina inanirlarmis, bir de evinizde floresan lamba varsa hep acik durmaliymis. Emzirmek sariligin toparlanmasina iyi gelir dediler ben de aglaya aglaya emzirmistim, cok kisa surede bebeisinin toparlanmasi dilegiyle canim, bu da gececek, biraz daha sabir lutfen.

canım sağolasın... dediğim gibi aslında sadece emzirmekle 3-4 gün içinde kendiliğinden geçen sarılık türü en yaygın olan sarılık türü. ama bizimki kan grubu uyuşmazlığı kaynaklı olduğu için doğrudan kırmızı kan hücresi yıkımı anlamına geliyormuş... tedavi edilmesi şart yani... sabrediyoruz, dua ediyoruz, elimizden de başka bir şey gelmiyor zaten...

Gecmis olsun canim, bizim de meme uclari yara....Ben lansinoh, fito krem kullaniyorum madecassolu da dun aldim bir de onu deneyecegim.

Bize doktorumuz mamadan sonra birkac kasik su da verin dedi, biz su veriyoruz, zaten acaip sicakkkk...

Gozunuzaydin canim. Agrilarin bir haftada cok hafifleyecek biraz daha disini sik lutfen. Gazi da koyver gitsin diyecegimmmmmm.

çok çok çok geçmişler olsun.Rabbim korusun inşallah meleğini.dualarımız sizlerle...

amin canım, sağolasın...

ben henüz doğum yapmadım benim de kan grubum 0+ eşiminki ab+ acaba biz de doğumdan sonra böyle bişey yaşarmıyız kafama takıldı şimdi

korkutmak istemem ama anne O+, baba AB+ ise 140 /1 grup uyuşmazlığı kökenli sarılık görülebiliyormuş..... inşallah olmazsınız...

Canım geçmiş olsun. Umarım şimdi daha iyisindir. Bol su tüketmeye çalış. Kusma ve ishal ile çok sıvı kaybetti vücudun. Korkma bebeğine birşey olmaz tatlım ama dikkat etmek lazım yediğimiz içtiğimize doğru söylüğyorsun. Şu saatten sonra aslında dışarıdan hiçbir şey yemekte fayda var aslında. Akşam da eşimle yemeğe gideceğiz hehe ben bunları yazıp akşam dediği lafı yutmam umarım :26:

Canım zaten süt yapan sadece su var bşka birşey yok man boşyere de kendine kilo aldırma. Çok ilginç valla... Tatlım doktorlar falan çare bulmamış ben şimdi ne desem kaldım ama ben de burada ki çocuk doktoru arkadşlara bir danışayım yarın. Ama sen lütfen canını sıkmamaya çalış. Gülse' cik biraz inatçı bir bebek sonuçta :55:

Canım geçmiş olsun, aman nolur sen sağlam dur. Bozma moralini. Senin için dua edeceğim. İnşallah güzel kızın biran önce iyileşir. Bu arada bu değerli bilgilendirme için teşekkür ederim.

çok sağolasın canım.... ne olur dualarınızı eksik etmeyin.....

Canım benim bildiğim ayva çekirdeği var ama onuda bu mevsimde bulmak çok kolay olmayabilir. Ama eşin metro vs. gibi marketleri falan araştırsa ... Ayva çekirdeklerini suda bekletince jelleşiyor. Buda meme yaralarına birebir geliyormuş.

sayfayı başından beri takip ediyorum aslında yazmasamda hepinizi tanıyor sayılırım . 30 temmuzda oğlumu kucağıma aldım sezeryanla. sütüm bu güne kadar yoktu şu andada damla damla sağdığımda. bebeğim mamayla besleniyor ve memeyi birşe gelmediği için itiyor. arkadaşlar çok üzülüyorum sizlerin nasıl oldu bana tavsiye edeceğiniz birşey varmı lütfen desteklerinizi bekliyorum

herzaman seninle çook geçmiş olsun canım..

kızlar bugün ağdacıya gittim sabah ama bikini bölgesine cesaret edemedim. nası doğum yapıcaksam.. sonra alışveriş yaptım. korayda lohusa gecelikleri indirimdeydi, 30 tlye aldım . fazla bişey kalmamış ama bi bakmanızı tavsiye ederim ben biraz büyük aldım bedeni kalmamış artık geniş geniş giyerim. pijama takımım vardı ama sezeryan olan arkadaşlar gecelik lazım deyince tavsiyelerine uydum .emzirme atletlerine baktım 30 milyonmuş, bi de çok küçük geldi, o hale gelebileceğime inananmadım. 30liraya atlet mi olur ya..

öğleden sonrasını da iş arkadaşım odasında geçirdim ohhh klimalı klimalı oturdum ev beni basıyo.. doğum izninde olup iş yerine giden yoktur herhalde.. evde oturunca senaryolar kuruyorum, insanlara takılıyorum , kitaba da veremiyorum kendimi.. film tavsiyelerinizi bekliyorum kızlar yoksa annemi düşünüp düşünüp sinirleniyorum..

bu da geceliğim

Eklentiler

• $gecelik.jpg
    $gecelik.jpg
    54,9 KB · Görüntüleme: 43
Son düzenleme:
herzaman_seninle, mgokberk geçmiş olsun kızlar.

gelişimci
canım bebiş inatçı çıktı ama sen pes etme. inşallah alır memeyi.

kızlar ben de bugün doktordaydım. oğluşum iyi ve rahatı yerinde, gününü bekliyor heralde:60:

beklenen doğum tarihimiz 08.08. doktor pazartesiye kadar olmazsa pazartesi sabah 8.30 da gelin suni sancıyla doğumu başlatalım dedi.
ayyy sonunda doğurucam valla. çok heyecanlandım. oğluşum bu kadar bekledi inşallah pazartesiye kadar da bekler:52:

herzaman_seninle, mgokberk geçmiş olsun kızlar.

gelişimci
canım bebiş inatçı çıktı ama sen pes etme. inşallah alır memeyi.

kızlar ben de bugün doktordaydım. oğluşum iyi ve rahatı yerinde, gününü bekliyor heralde:60:

beklenen doğum tarihimiz 08.08. doktor pazartesiye kadar olmazsa pazartesi sabah 8.30 da gelin suni sancıyla doğumu başlatalım dedi.
ayyy sonunda doğurucam valla. çok heyecanlandım. oğluşum bu kadar bekledi inşallah pazartesiye kadar da bekler:52:

ay ne güzel canım normal doğum yapacaksın yani bende çok istiyordum ama başı biraz büyükmüş bizim oğlanın gününe 2 hafta var henüz ama başı şimdiden 10 cm olmuş o yüzden de kanala inmemiş başı pozisyonu doğum pozisyonun da ama başı kanala girmediği için bende sancı da olmazmış bakalım kilosu da iyi galiba sezeryanla olacak doğum :((

selam kızlarr doğum yapanlar gözünüz aydın hayırlı olsun güle güle büyütün bebişlerinizi:)
ben de 39 haftaya girdim ama tık yok 1 cm açıklık var sadece o doktor suyun gelirse yada sancın artarsa gel dedi yürüyüş yapınca artıyor ama yürüyecek halim yok yüzümde çok şişmiş bu sabah ...
bekle bekle zaman geçmiyor son günler ne zormuş yaaa...bir de kız bebekler 2 hafta erken gelir demişti doktorum ne erkeni yaaa kızın gelmeye niyeti yok :))

slm bende 39 haftaya girdim senin gibi yürüyünce çok ağrım oluyo banada sürekli bebek aşağıda 2 3 hafta erken gelir dediler benimde kız birde ikinci doğumum ben artık bizim kızın rahatı içerde iyi gelmeye niyeti yok galiba diyorum :1::1::1:

ay ne güzel canım normal doğum yapacaksın yani bende çok istiyordum ama başı biraz büyükmüş bizim oğlanın gününe 2 hafta var henüz ama başı şimdiden 10 cm olmuş o yüzden de kanala inmemiş başı pozisyonu doğum pozisyonun da ama başı kanala girmediği için bende sancı da olmazmış bakalım kilosu da iyi galiba sezeryanla olacak doğum :((

evet canım baştan beri normal doğum istiyordum. benim oğluş da 2 hafta önden gidiyor hep. doğum kanalına da girmiş. çatın müsait dedi doktor.
oğlun sağlıklı olsun da canım önemli değil doğum şeklin. keşke istediğin gibi olsaymış ama senin ve bebeğin için hangisi daha iyiyse o olsun canım.

bu kitap bende de var ama nedense beğenmedim ve okumadım. Ağustos ayında Harvey Karp'ın mahallenin en mutlu bebeği kitabının tercümesi yayınlanacak, dört gözle bu kitabı bekliyorum :)
valla ben okumadım daha ama nette bloglarda çok tavsiye edildi diye aldım bende :??
mrb kızlar...
gece hiç hesapta olmadan dr umuzun kapısını çalmak zorunda kaldık...
dün gece eşimin ananesine gittik orada bi dilim pasta yedim eve geldik 12ydi, 2ydi yattım yatağa 15 dk da bir lavabo ihtiyacım geliyo afedersiniz büyük tuvaletim geliyo ama yapamıyorum...1 saat öyle geçti git lavaboya dön yatağa
en sonunda bi mide bulantısı başladı az biraz istifra ettim sonra ishal başladı ve sancılı bi şekilde
neyse rahatladım sandım biraz, ama yatağa yattım ağlıyorum eşim uyandı panikle ne oldu ne oldu
dedim böyle böyle ee pes yani korkulukmuyuz burada ne uyandırmıyosun diye panikledi
hemen hastaneyi aradık dr um şansa nöbetçiymiş gelin dedi gittik 2 dk da
tam evden çıkarken ben içimde ne varsa istifra yoluyla boşalttım ve çok rahatladım
tansiyon kontrol derken bebeğim iyi sorun yok
nst de yapalım dedi kalp atışlarıda normal sancı yok
bulantın devam ediyomu dedi yok dedim kesildi eğer devam ederse eve gidince hemen gel serum takviyesi yapıcaz dedi
bol ayran iç şimdilik dedi,ayran içtim eve geldik yoğun bi ishalden sonra yine rahatladım ve sabah 5i geçiyodu uyumuşum
bütün gece bebeğime bişi oldumu olacakmı diye çok korktum şükürler olsun Allaha bişeyimiz yok
kızlar sizde ne olur yediğiniz içtiğinize dikkat edin malum midelerimz hassas dönemde
diğer yiyenlere bişi olmadı ama olan bana oldu...
dr umuzda 39+0da doğumu yaparız dedi...
hakkımızda hayırlısı
ayyy pasta dokunmus demekki çok geçmiş olsun canım dikkat etmek gerek :)
15 gün oldu sürekli deniyorum...süt yapan herşeyide halen yemeye ve içmeye devam ediyorum..zaten sütümü sağıp veriyorum....göğsüme bazen ıslatılmış soğuk havlu koyuyorum...ilk günler süt dolduğu için ve boşltılmadığı için ateş gibi yanıyordu ama şuan göğüslerim normal sıcaklıkta...hem doğum yaptığım hastanedeki dr.a hem sağlık ocağındaki dr.a hemde bize yakın bir hastande kontrola başladığımız dr.a danıştık....ama çözüm veren bişey olmadı...hemşirelere yönlendirdiler emzirmeye çalıştılar hepsi pes etti..benim göğsümü vriyoruz almıyor hemşirenin parmağını cok cok emiyor...biberondanmı oldu acaba diyorum hepsi aynı şeyi diyor biberona hemen alışmaz..kendi emmek istemiyor diyorlar....bende açıkcası kök sebebi çok merak ediyorum nerde hata yaptık yoksa yapısalmı eltimin oğluda hiç emmemiş....
valla çok azimli çıktı gülse :) şaka bir yana annem dediki yediğine içitğine dikkat ediceksin mesela soğuk su içilmeyecek veya çay vs sıcak içilmeyecek bebişte sütten dolayı etkileniyormuş acaba bu tarz bişeydenmi ki
Selam kızlar...

doğum yaptığıma dair yazdığım yazıya karşılık veren bütün arkadaşlara çok teşekkür ediyorum öncelikle.. tek tek alıntılayıp ben de birşeyler yazmak isterdim ancak şu an çok kısa bir süreliğine girebiliyorum.. zarpdeniz'in mesajında çok duygulandığımı belirtmek isterim... Allah hepimizin bebeklerinin bahtını açık etsin inşallah...

c.tesi hasteneden çıktığımızda kızımda hafif bir sarılık vardı..p.tesi kontrole gittiğimizde dr.umuz hemen bizi yatırdı. çünkü billuribin seviyesi 24.5 tu. kızıma derhal çift fototerapi uygulanmaya başladı... Allah'ım öyle zordu ki.... o kadar kuvvetli ışığın altında bebeğin durmasını sağlamak, beslenmesini biberonla yine o ışık altında yapmak.... çok zordu çok... ağlamaktan göbeği dışarı fırladı ve poposunda hafif bir yırtık oluştu...

dr.umuz neden bu kadar yüksek bir değer çıktığını araştıralım derken bize kan gruplarımızı sordu. ben O +, eşim AB+. meğer bizde grup uyuşmazlığı varmış. ve bu bebekte ciddi derecede sarılığa sebep olurmuş... yenidoğan sarılığının birkaç farklı sebepleri varmış, en hafif atlatılanı 3-4 gün içinde beslenmeyle kendiliğinden geçen sarılıkmış ama bizimki gibi grup uyuşmazlıklarında fototerapi gerekliymiş. dr.umuz eğer fototerapiyle geçmezse kızımın kanının değişmesi gerektiğini bunun için bizi başka bir hastaneye sevk edeceğini söylediğinde dünyam başıma yıkıldı.... eğer tedavi edilmezse ciddi beyin hasarına sebebiyet veriyormuş.... başka başka bir sürü kötü durumlara da tabi... adlarını bile anmak istemiyorum....bir yandan da üzülme sakın sütün azalır , bebeğinin beslenmeye ve özellikle anne sütüne de ihtiyacı var dediklerini duydum ama ben kendimi kaybetmiştim zaten...

çok şükür 3 gün hastanede kaldık şimdi eve çıktık ama yarın kontrolümüz var... bu arada kzımın cildi hala hafif sarı.. dr.umuz bu durumdaki 10 bebekten 8 tanesi düzeliyor , diğer 2 sini yine hastaneye yatırıyoruz dedi.. umarım sizinki de tekrar yükselmez deyip bizi uğurladı... şimdi yarınki ölçümü merakla bekliyoruz..
lütfen kızlar bizim için dualarınız eksik etmeyin.... üzüntüden mahvolmuş durumdayım... oğlumda da sarılık yaşamıştık ama değeri 17 de kalmıştı ve hızla gerilemişti.. üstelik o zaman grup uyuşmazlığımızdan haberim bile yoktu.. dr.umuz da böyle bir açıklama yapmamıştı... şimdi 2 saatte bir emzirmeye çalışıyorum ama sarılığın yan etkilerinden biri uyku va halsizlik hali... uykulu bebeğe meme vermeye çalışmak çok zor.. arkasından 30 luk mama desteği de yapıyoruz..

RAbbim hepimizin bebeklerini korusun... kafam o kadar dağınık ki şimdi buraya ne yazdım ne yazmadım kendimi toparlayamadım ... lütfen arkadaşlar dualarınızı eksik etmeyin ne olur....
canıım yaaaa senden esprili mesajlara alışmıştık okadar uzuldum ki allah yardımcın olsun dualarım seninle umarım atlatırsınız bu durumu
bu olayıda ilk defa senden duydum demek ki ne kadar seyrek rastlanan bir durum ama demekki başa gelecekse kaçış yok demekki
dularım sizinle ...
herzaman seninle geçmiş olsun canım..

kızlar bebeğe mama takviyesi yapıyorum.azcık sarılık var :( dün çok ağladım,
göğüsler yara zaten..
yok mu şöyle etkili bir merhem ya :( ağlaya ağlaya emziriyorum..
canım karbonatlı suyla gögüs silmeyi denedinmi emzirmeden önce temizle ama işe yarayabilir

hemde ne inatçı..hem inatçı hem de tembel..armut piş ağzıma düş....ilk günlerdede göğsüme yaklaştırdığımda ağzını kuş gibi açıyordu kapmıyordu ben sıkıyordum ağzına:9: Ağzını kapatmayı denemiyordu...belki yapısal bi durum..ya diyorum emzirme kursu olsa gidicem valla...3 hastaneninde hemşireleri denedi olmadı..zaten ilk günlerdede hastanede yatarken hemşire uğraşıyordu uğraşıyordu şöyle hafiften tuttu gişbi olunca hemşire kaçıyordu ben 2 saat sonra gelirim diyordu..ne gelen var ne giden :9:yine biz çağırıyorduk tel.la nerdeyse adımız çıkacaktık sorunlu oda gibi...:9:312 ye bi hemşire:9:hemşireler kan ter içinde kalıyordu arkadaşım hemşirenin yüzünü siliyordu terini :9:artık ağlancak halime gülüyorum..canım sende danış bakalım dr.a
ahhh canım yaaa allah yardımcın olsun bizimkilerde gülse gibi çıkmaz inşallah :(

merhaba kızlar benim 4 yıldır hiç geçmeyen defalarca kez beni ağlatan çok çok kötü boyun ağrım vardı ama uzun süredir hiç bu kadar şiddetli olmamıştı. 3 haftadır canım çıkıyor boynum kulunçlarım çok kötü acaba hamilelikten midir sizlerde de boyun sırt ağrısı var mı yoksa hep böyle mi olucak nasıl bebeğimi kucağıma alacağım. bu dört yıl boyunca fizik tedaviler nöral tedavi kuru iğne tedavisi hep denedik ama tam geçmedi hiç ama bu seviyeye gelmesi beni çok üzdü hem de bebeğimi kucağıma almama sadece 2 hafta varken. uamrım doğumdan sonra rahatlarım yoksa yandım. rabbim yardımcım olsun
offf bilmezmiyim canım yaaa bende yıllarca çektim hiç unutmam bir haftada 3 kez acilde kas gevsetici yaptırmıştım ahhh ahhh bilirim
artık dr lar bana direk boyun fıtıgı diolar ama napiim hiç bişi fayda etmiyo valla
tedaviside ne biliyomusun stressiz hayat kafaya takmamak
inşallah atlatırsın canım geçmiş olsun ...

kızlar bugün ağdacıya gittim sabah ama bikini bölgesine cesaret edemedim. nası doğum yapıcaksam.. sonra alışveriş yaptım. korayda lohusa gecelikleri indirimdeydi, 30 tlye aldım . fazla bişey kalmamış ama bi bakmanızı tavsiye ederim ben biraz büyük aldım bedeni kalmamış artık geniş geniş giyerim. pijama takımım vardı ama sezeryan olan arkadaşlar gecelik lazım deyince tavsiyelerine uydum .emzirme atletlerine baktım 30 milyonmuş, bi de çok küçük geldi, o hale gelebileceğime inananmadım. 30liraya atlet mi olur ya..

öğleden sonrasını da iş arkadaşım odasında geçirdim ohhh klimalı klimalı oturdum ev beni basıyo.. doğum izninde olup iş yerine giden yoktur herhalde.. evde oturunca senaryolar kuruyorum, insanlara takılıyorum , kitaba da veremiyorum kendimi.. film tavsiyelerinizi bekliyorum kızlar yoksa annemi düşünüp düşünüp sinirleniyorum..

bu da geceliğim
kuzum bu koray neresi ankarada d imi şimdi diyorum ki acaba nette bi yermi yok yok subesi olan magazalardan falan derken
neyyyseeee bacım aş su anacığını artık yaaa kzum tek hedef bebeğin unutma bunu arada bizde hata yapıyoz onlarda hele menepoza giriyolarsa girmişlerse vayyy halimize en zoru oo ki sanırım seninki o durumda
sinemya git film izle eşyalarını düzelt börekler sar buzluguna at sarma sar koy doğum sonrasına hazırlan köfteler yap buzluga at
iş çoook...

Evet canım bana da 4 gün yatacağını yazmış birde gelen giden çok fazla oluğu için detaylı mesaj atamıyorum çıkınca yazcağım demiş.

Benim doktorumda enson bebek 2930 g çıkınca bundan sonra kilo ölçmeyeceğim anlamsız dedi. Ne olursa olsun öncelikle normali deneyecekmişiz. Sıkıntılı bir durum olursa ancak sezeryan olur dedi. Bu beni çok mtlu etti. Gerçi korkmuyor muyum? Deli gibi korkuyorum ama ilk doğuracak ben değilim. Biraz acıya katlanacağız artık :))) Bu gün de çalıştığım hastane ile fiyatı tekrar konuştum. Daha önce zaten konuşmuştum klasik bir indirim yapmışlardı ama bugün çok güzel bir indirim yaptılar çok mutlu oldum.

Kasık ağrıları bende de var ve dediğin gibi kalça ve belime vuruyor artık. Yarın son iş günüm inşallah şu rapor işini de kazasız belasız halledersem rahata ereceğim. :))

senin doktorun sanki türkiyedeki cogu doktordan farkli cnm :) yurtdisindakilere benziyo. bende deli gibi korkuyorum ama doktorumu görücektin öyle sakin ve kisik bi sesle niye korkuyosun ki dedi bana gülümseyerek :) allah kolay dogumlar nasip etsin insallahhh. haaa bu arada hemoroid le ilgili sordum yazmayi unutmusum. simdilik bitkisel bi ilac önerebilirim dedi ama ben normal dogumda daha kötü olur mu falan dedim güldü sadece cevap bile vermedi. haa bi de fazla tatli da yapabiliyomus ki ben coook yiyorum :)

mgökberk cooook gecmis olsun cnm. bebeginin yasadiklarini bundan yillar önce yasayan biriyim ben. hatta karnimda kan degisimi icin actiklari delik hatira kaldi bana :) eminim ki senin bebegin de atlaticaktir bunu.

yanliz benim bildigim kan uyusmazligi anne negatif kan grubu baba pozitif oldugu durumlarda oluyo. bizde öyleydi bende pozitif kan grubuyum. annem kardesime hamileliginde de igne olmustu bu yüzden. sende ikinci hamileligim demissin benim kafam karisti böyle bisey olsaydi igne yapmalari gerekmezmiydi sana. ve hamile kaldiginda testlerle kan uyusmazligina da bakmalari gerekir. bebeginin yasadigi olay benim yillar önce yasadigimla ayni ama bu kan uyusmazligi meselesi farkli benim kafam karisti biraz :26:

Ben gene drdan geldim ama bu sefer urolojiden.Bugünkü dr.da böbrekteki büyümeyi onayladı.Sağa yatış yasakmış.Allahım zaten 16.haftdan beri sola yatıyoduk biz,arada sağa dönüyorduk.O da bitti.Zaten uyku da yok.Doğumdan sonra mutlak ve sıkı takibe alıcam az kalmış sabret dedi.Böbrek fena ağrırı derlerdi bilmezdim hakikaten fenaymış.Ben geçen hafta o ağrıları doğurucağıma yormuştum ya...Yürümek yatmak çok canımı yakıyor.Ama olsun kızım iyi ya şükür,katlanırım ben.Güya her şeyi okuduk araştırdık hazırlıklıyız gebelikte böbrek büyümesini şimdi duyuyorum:S

Canım çok geçmiş olsun. Umarım doğum sonrası düzelme görülür.

merhaba kızlar benim 4 yıldır hiç geçmeyen defalarca kez beni ağlatan çok çok kötü boyun ağrım vardı ama uzun süredir hiç bu kadar şiddetli olmamıştı. 3 haftadır canım çıkıyor boynum kulunçlarım çok kötü acaba hamilelikten midir sizlerde de boyun sırt ağrısı var mı yoksa hep böyle mi olucak nasıl bebeğimi kucağıma alacağım. bu dört yıl boyunca fizik tedaviler nöral tedavi kuru iğne tedavisi hep denedik ama tam geçmedi hiç ama bu seviyeye gelmesi beni çok üzdü hem de bebeğimi kucağıma almama sadece 2 hafta varken. uamrım doğumdan sonra rahatlarım yoksa yandım. rabbim yardımcım olsun

Tatlım karın büyüdükçe ağırlık merkezi değişiyor bel boyun yani omuriliğe yoğun bir baskı oluşuyor belki bundan dolayı artmıştır ağrıların. muhtemelen doğum sonrasında azalır diye düşünüyorum.

mgökberk çook geçmiş olsun hayatımda ilk defa duyuyorum grup uyuşmazlığı diye bişey.. ayy dikkat edilecek ne çok şey var.. allah saklasın bebeşini. inş kısa sürede atlatır.

efsungcum haklısın sanki türkiyede çok yaygın bi mağaza gibi yazmışım ankarada çok şubesi var.. ay canım tavsiyelerin çok güzel de ben kimm börek sarma yapıp buzluğa atmak kim.ben film seyertmekle eşya düzenlemeyi seçeyim..

bu da geceliğim

Canım geceliğin çok şirinmiş. :)) Güle güle giy. Hehe ben de izne çıkınca işyerime ( hastaneye) gitmeyi planlıyorum. Laptop ve kitaplarımı alıp kafeteryada serin serin oturum diye düşünüyorum. NE de olsa orada doğum yapacağım :))) Şaka maka bir ara düşünmedim değil. Belki de yaparım.

senin doktorun sanki türkiyedeki cogu doktordan farkli cnm :) yurtdisindakilere benziyo. bende deli gibi korkuyorum ama doktorumu görücektin öyle sakin ve kisik bi sesle niye korkuyosun ki dedi bana gülümseyerek :) allah kolay dogumlar nasip etsin insallahhh. haaa bu arada hemoroid le ilgili sordum yazmayi unutmusum. simdilik bitkisel bi ilac önerebilirim dedi ama ben normal dogumda daha kötü olur mu falan dedim güldü sadece cevap bile vermedi. haa bi de fazla tatli da yapabiliyomus ki ben coook yiyorum :),,,,,

Evet canım farklı olduğunu herf fırsatta belli ediyor saolsun :1::1:Ama Allah var iyi bir doktor. En azından çok güveniyorum. Birkaç yıl yurtdışında çalışmış belki ondan oradakilere benziyordur. o bitkisel ilacın adı ne canım ya? Hemofast olabilir mi? Normal doğumda gerçekten kötü olabiliyormuş ama 1 hafta sonra dikkat edersen geçiyormuş. Bak bu fazla tatlı olayını bilmiyordum. BEn normalde hiç tatlı yemem hatta tatlı sevmem de ama son 2 haftadır delirmişcesine her akşam tatlı yedim. :(((( Off bak şimdi kendi kendime çok kızdım. Bilsem hayatta yemezdim.

Back