• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Ne güzel canım ya... Benim de yarın işte son günüm. Hiç gelmeyecek bugünler zannediyordum ama gelsi çattı işte. Bakalım evde ne yapacağız? Allah tan benim eşimin yıllık izni de aynı tarihe denk geld. En azından evde yalnız kalmayacağım. Gerçi o fransızca kursuna falan gitmeyi planlıyor ama olsun günde 1-2 saat uzaklaşacak sonuçta :))) 6 yıldır hiç böyle hastalık falan olmadan yada bir işim olmadan hafta içi evde bulunduğum olmamıştı. Çok garip geliyor. Kendimi herhalde kitaplara vereceğim.

Aklınıza gelen çocuk gelişimi / bakımı ile ilgili kitaplar var mı kızlar ??? Yada kafa dağıtıcı romanlar da olabilir. Son günlerimde biraz bebek için bişraz da kendim için yararlı şeyler yapmak istiyorum hazır fırsat bulmuşken :)

canım ben de 10 gündür evdeyim özellikle bu zamnalarımızda yok böyle bi rahatlık bu sabah aklımdan geçti ne iyiymiş eve olmak inşallah hala çalışan yoktur diye.. hiç sıkılmaya vakit kalmıyor pek iş güçte yapamıyorum ama oyalanacak bişeyler çıkıyor muhakkak zaten bi toz almaya kalkıyorum otura kalka 1-2 saat sürüyor:)

kitapyurdu: kitap - Hamilelikten Okul Öncesi Döneme Çocuk Bakımı El Eğitimi El Kitabı - Sevda Salihoğlu Dursun, hamilelikten okul öncesi döneme çocuk bakımı el eğitimi el kitabı, HAMILELIKTEN OKUL ÖNCESI DÖNEME ÇOCUK BAKıMı EL EĞITIMI EL KITABı,

bu kitabı almıştı eşim bana çok beğendim bayağı faydalı bilgiler var hem doğum öncesi hem doğum sonrası okul çağına kadar...
kitap okumayı çok severim önerebileceğim kitap ta çok ama bilmiyorum ki nasıl seversin açlık oyunları serisi çok heyecanlı ve akıcı nefes almadan bitiyor zaten.. ahmet ümit'in istanbul hatırası ve babı esrar çok hoşuma gitmişti polisiye ve tarih, paulo coelhonun Elifini de çok merak ediyorum var mı okuyan acaba?

Merhaba arkidişler

bir aydır yoktum, yollarda doğuracam diye korkuyordum valla, allahtan annemin yanına geldim de rahatladım...
doğum yapan arkadaşlara geçmiş olsun, bebekleri sağlıklı, uzun ömürlü olsun inşallah
ben daha beklemedeyim ama az kaldı, bu arada korkuda bacayı sardı nasıl olacak diye, dr normal doğum olacak diyor, aslında bende normal doğum istiyorum ama yinede korkuyorum.

kızlar selamlar nasılsınız. doğum yapanlar olmuş:) kımler olduğunu ayrıntılı okuyamadım ama hayırlı uğurlu olsun arkadaslar, umarım sağlıkla almışsınızdır hepiniz bebişleri kucağınıza.
bende dün doktordaydım, ilk defa nst ye girdik,nts miydi yoksa:) neyse siz anladınız ne olduğunu. cok cok az sancı çıktı, bırsuru test yapıldı sezeryan öncesi için. bu arada benım hastanede medicine asya hospital sezeryan 750 tl miş aklınızda olsun.
doktor kilosuna bakmadı haftaya bakarım dedi, sadece organları ınceledi hızlı bır şekilde, bundan sonrakı kılo yanıltıcı olabılıyor cok onemlı değil diye bakmadım dedi. neyse napalım :)
bu arada nst sırası beklerken 3 tane doğum oldu peşpeşe:) birinci bebek gecerken benım ağzım kulaklarıma vardı:) ikincisi gecerken gözlerim doldu, üçüncüsünü gördüğümdede salya sümük ağlamaya başladım cok duygulandım. ya kızlar hakıkaten cok mınımını oluyormus bunlar yaaaa, allah yardımcımız olsun. bakma kuvvetı versın hepimize. insan ellerken korkar ki ben nasıl üstünü değiştiricem banyo yaptırıcam bilemiyorum. allah o anda kuvvet verıyor dıyor tecrubeliler ama yınede benım gozum korktu bu mınıcık şeye nasıl bakılır dıye :)))))
ay bu arada pimapen kabusum bıttı bu gun. evın bazı odaları pimapen değildi, dedikki doğumdan once yaptıralım ama epey bi sorunlu oldu, hepsini aynı gun takmadılar, peyderpey getirdiler, e öyle olunca her seferındede arkalarından temızlık yapmak zorunda kaldım. neysekı bu gun son partı de takıldı. ama bende ne guc var nede kuvvet, öyle salon toz içinde, şimdi kım toz alıp silip süpürecek vallahı bilmiyorum. şimdi çay içiyorum, birazdan yavas yavas başlarım heralde.offff

canım Ürün Değerlendirme – Emzirme takviye sistemi (Supplemental Nursing System) | Pratik Anne bu ürün tr de satılmıyor incele yinede ben ona söyle çözüm buldum büyük sırınga ve serum hortumu serum hotumunun ucunu gögüse yapıştır emzir o emerken aslında rahatca süt agzına gidecek ve emmeye alışaak bir iki videoda vardı dur buliiimde izle sende :)

kızlar bizim niye doğum hikayelerimiz yok.. eyeszay açmıştı sanırım öyle bir başlık.. temmuz annelerininki ne güzel ara ara girip okuyorum bizim de olsun..

doğum yapan güzel anneciklerimiz keşke yazsa buraya hikayelerini
http://www.kadinlarkulubu.com/agusto...ikayeleri.html (2011 Ağustos Annelerinin Doğum Hikayeleri)

tekrar yazayım dedim.. gece 2 de yazınca kimse görmedi sanırım

ben doğum hikayemi paylaştım :9:biraz eskidi ama kopyalayıp yapıştırdım tekrar...
efsung canım videoyu izliycem henüz izlemedim ama annemede gösterdim o dediğiniz makineyi annem diyorki: bebek zaten benim göğsüme yanaşmıyor eliyle itiyor..dediği gibi benimde aklıma geldi..yani ben bunu alsam yada böyle bişey yapsamda bebek göğsüme yanaşmıyor kafayı çevirip büyük insan gibi itiyor beni....korkunç iğrenç bişeymiş gibi....yada sanki göğsümden ateş fışkırıyorda o tarafa dönmüyor gibi..yani acaba vücudum çokmu sıcak diye düşünmüştüm ama duş aldıktan sonrada emmedi...of yaaa offffff....

izledim canım çok teşekkür ederim ama benim kız böyle yanaşmıyor daha kucağıma yatırıp göğsümü açtığım an bağırıyor..sanki herşeyi bilinçli yapıyor..beni sevmediğini bile düşünmeye başladım....moralim okadar bozuluyorki.....şöyle bi emmeyi deneyeyim demiyor..

selam güzel anneler.biz de bugün kontroldeydik.benim huysuz kızım dönmemiş hala yüzünü.hala öne bakıyo."3haftadır dönmüyor artık dönmez heralde "dedim.doktor da kabul eder gibi başını salladı."ama ben normal yapmak istiyordum"dedim "ozaman bekliycez" dedi :((( kuzum 200 gr alabilmiş bu sefer.geçen haftaki gibi bi ilerleme yok.2790 yazıyor ultrason kağıdında ama dr 2600-2700 civarı dedi(doktora göre100 gram anca almış).boyu da 50 cm olmuş basketçi kızımın ;) şimdilik bizden haberler bunlar.bu arada PATRİCİA nın yazdığı gibi bizde nst sırası beklerken 1 bebek doğdu böyle yapış yapış "fırından taze çıkmış" :1: ama ben salya sümük bebeği görünce.bi de diyorum ki eşime "ayyy ben ağlıycam galibaaaa" sonrası kopuş tabii :)

selam teyzoşlar birazdan doktor amcamıza ditcez yine bugün doğum hakkında konuşacağız alttan muayene edicek biraz korku var haliyle merakta hat safhada gelince detayları yazarım doğum yapanlara çok geçmiş olsun gözleri aydın çok seviniyorum güzel haberlerinizi aldıkça . darısı bizlere olur inşallah :) hadi öptük sizi kaçtık biz gelince görüşürüüükk:)

izledim canım çok teşekkür ederim ama benim kız böyle yanaşmıyor daha kucağıma yatırıp göğsümü açtığım an bağırıyor..sanki herşeyi bilinçli yapıyor..beni sevmediğini bile düşünmeye başladım....moralim okadar bozuluyorki.....şöyle bi emmeyi deneyeyim demiyor..

canımm bozma moralini sevmez mi hiç annesini sabırlı olmaya çalış eminim bir süre sonra cop cop emecek sen de gülerek hatırlayacaksın bu günleri :) hassas zamanındasın bak bırakma sakın kendini

gunayydın kızlaaar nassınız bugun söyle sayfaları okudumda mahmurluk çökmüş herkese biraz enerjıiniz düşük geldi :(
yılmak yok son zamanlarımız ama olsun tadını cıkararak devam edicez bende kızım ne zaman gelecek demekten vaz gectim artık :)) cevremde bekleyenler var diye kızımı strese sokmak manasız geldi hergün 3-4 telefon görüşmesi hepsinde de aaa sesin iyi geliyoo doğurmamışsın daha ee nezaman diye abi kimse normal doğumu beklememişki:))) ama pzt si dr mla görüşücem tecrübelerine göre normal olurmuyum olmazsam eğer sezer için ayarlama yapalım diye çünkü onun 1000den fazla doğum tecrübesi vardır benimse 1 :)))

canım ben yeni bir kitep aldım nette baktım herkes bunu öneriyor hala okumadım ama
http://www.idefix.com/kitap/bebek-bakim-sorunlarina-mucize-cozumler-tracy-hogg/tanim.asp?sid=E1SDEYCG2B2BI41NCZ2G
t
racy hogg

Saol tatlım araştıracağım bu kitabı da.. bu arada ben de dün bir ansiklopedi aldım D&R ' dan Çocuk bakımı ile ilgili banyodur vs. resimli oarak anlatıyor. Baya açıklamalı. İsmi aklımda kalmadı. Eve gidince yazarım size... Bir de montessori eğitimini duyan veya araştıran var mı? Gerçi bebişinden fırsat bulup açarsa psikolog bir arkadaşıma da danışacağım. Bu konularda bilgilerimizi paylaşalım kızlar. Beni resmen panik kapladı. Sanki çocuğa bakamayacakmışım korkusu sardı :55::55:

paylaştığın yazılara şimdi bakıcam canım..çok teşekkür ederim....canım bizimde borçlar var....doğum iznim bitince imza yetkimi kullanmayı düşünüyorum...

Hımmm öyle bir şansın olması güzel... Ben sanki işe geri dönemeyecek gibi hissetsem de bizim para dışında mesleğimiz biraz nankör. Pyasadan biraz uzaklaşırsan hemen birileri yerini alıveriyor.

selam kizlar

eyeszay den pel bi haber yok sadece 4 gün hastanede kalicagini yazmisti cikinca yazicam ben kizlara dedi. bebek kac kilo durumlari nasil falan pek bisey bilmiyorum bende.

dogum yapan arkadaslar olmus yine bi günde bile kaciriyorum valla. hayirlisi olsun dogum yapanlara ve yakinda yapicak olanlara.

bizde doktordan geldik az önce. nts de az sancilar cikti ama doktor normal oldugunu doguma hazirlik sancilari oldugunu söyledi. aciklik yokmus ve bebegin basi daha dogum kanalinda degil. yine tekrarladi suyum birsen gelirse belimin altina yastik koyup beklicekmisim ambulansin gelmesini. arabayla hastaneye gitmek yokmus. bebek iyi ama plesantada kireclneme gibi biseyler gördü sigara iciyomusun dedi bana ama ben hayatta agzima sürmedim ve hamileligimde de icilen ortamlarda bulunmamaya calsitim ama önemli bisey degil dedi cünkü bebek 2 hafta öncesine göre kilo almis ama artik eskisi kadar cok almiyo galiba 3 kilo civari demekle yetindi. bundan sonra kilonun pek bi önemi yokmus.

doguma giricek doktordu bugün kontrole gittigim. dogumla ilgili konustuk biraz heyecanli oldugumu ve korktugumu söyledigimde gayet rahat neden korkuyosun ki dedi bana bu gayet dogal bi sürec ilk doguracak insan sen degilsin. sonunda güzel bisey var bebegini kucagina alicaksin dedi. agrilar olucak ama terlemeden daga tirmanamazsin dedi :) türkiyedeki sezeryan oraninin yüksekliginden de konustuk en ufak biseyde sezeryana yönlendirmeyi cok sacma buldugunu söyledi bende dedim ki kadin doktorlari kendi eslerini bile sezeryan yapiyolar bu da benim kafami karsitiyo.doktor kendi esinin dogumunu kendisi yaptirmis normal dogumla bi daha olsa yine ayni sekilde yaparim dedi.epiduralle ilgili de simdi karar vermen gerekmez dogum aninda agrilarin cok olursa yapilir yan etkileinden de korkmana gerek yok dedi. kasiklarimdaki agrilarin kalcamdaki agrilarin belimdeki agrilarin bacagima kadar vurmasi bunlarin hepsinin normal oldugunu söyledi artik doguma az kaldi vücudunda bi cok degisiklik oluyo dedi.

bundan sonra dogum olursa tehlikeli degilmis normal hayatina dönebilirsin bol bol yürümeye calis günün gecmesini istemiyosan dedi yoksa 2 haftaya kadar bekleyebiliyolarmis :52:

amma cok yazdim yaaa. bizde haberler böyle umarim kuzum gec gelmez :69: bu arada sulesliii den haber yok az önce aradim ama acmadi kimse ne yapti acaba???

Evet canım bana da 4 gün yatacağını yazmış birde gelen giden çok fazla oluğu için detaylı mesaj atamıyorum çıkınca yazcağım demiş.

Benim doktorumda enson bebek 2930 g çıkınca bundan sonra kilo ölçmeyeceğim anlamsız dedi. Ne olursa olsun öncelikle normali deneyecekmişiz. Sıkıntılı bir durum olursa ancak sezeryan olur dedi. Bu beni çok mtlu etti. Gerçi korkmuyor muyum? Deli gibi korkuyorum ama ilk doğuracak ben değilim. Biraz acıya katlanacağız artık :))) Bu gün de çalıştığım hastane ile fiyatı tekrar konuştum. Daha önce zaten konuşmuştum klasik bir indirim yapmışlardı ama bugün çok güzel bir indirim yaptılar çok mutlu oldum.

Kasık ağrıları bende de var ve dediğin gibi kalça ve belime vuruyor artık. Yarın son iş günüm inşallah şu rapor işini de kazasız belasız halledersem rahata ereceğim. :))

canım ben de 10 gündür evdeyim özellikle bu zamnalarımızda yok böyle bi rahatlık bu sabah aklımdan geçti ne iyiymiş eve olmak inşallah hala çalışan yoktur diye.. hiç sıkılmaya vakit kalmıyor pek iş güçte yapamıyorum ama oyalanacak bişeyler çıkıyor muhakkak zaten bi toz almaya kalkıyorum otura kalka 1-2 saat sürüyor:)

kitapyurdu: kitap - Hamilelikten Okul Öncesi Döneme Çocuk Bakımı El Eğitimi El Kitabı - Sevda Salihoğlu Dursun, hamilelikten okul öncesi döneme çocuk bakımı el eğitimi el kitabı, HAMILELIKTEN OKUL ÖNCESI DÖNEME ÇOCUK BAKıMı EL EĞITIMI EL KITABı,

bu kitabı almıştı eşim bana çok beğendim bayağı faydalı bilgiler var hem doğum öncesi hem doğum sonrası okul çağına kadar...
kitap okumayı çok severim önerebileceğim kitap ta çok ama bilmiyorum ki nasıl seversin açlık oyunları serisi çok heyecanlı ve akıcı nefes almadan bitiyor zaten.. ahmet ümit'in istanbul hatırası ve babı esrar çok hoşuma gitmişti polisiye ve tarih, paulo coelhonun Elifini de çok merak ediyorum var mı okuyan acaba?

Saol canım önerin için. Bu kitabı da inceleyeyim. bab_ı esrar nedense bende baya bir süre süründü bitmedi o kitap ama tabi baya yoğun olduğum bir dönemde okumaya kalktım belki ondandır. Şimdi tekrar deneyeceğim. Bu arada kafa dağıtıp biraz kahkalara dalmak isteyenlere Geçen sene okumuştum. Pucca Günlük; Küçük Aptalın Büyük Dünyası adlı kitabı tavsiye ederim. 2 günde bitiyor. Zaten eğitici öğretici birşey değil. Biraz edepsiz ama komik kafa dağıtıcı bir kitap :)))

kızlar selamlar nasılsınız. doğum yapanlar olmuş:) kımler olduğunu ayrıntılı okuyamadım ama hayırlı uğurlu olsun arkadaslar, umarım sağlıkla almışsınızdır hepiniz bebişleri kucağınıza.
bende dün doktordaydım, ilk defa nst ye girdik,nts miydi yoksa:) neyse siz anladınız ne olduğunu. cok cok az sancı çıktı, bırsuru test yapıldı sezeryan öncesi için. bu arada benım hastanede medicine asya hospital sezeryan 750 tl miş aklınızda olsun.
doktor kilosuna bakmadı haftaya bakarım dedi, sadece organları ınceledi hızlı bır şekilde, bundan sonrakı kılo yanıltıcı olabılıyor cok onemlı değil diye bakmadım dedi. neyse napalım :)
bu arada nst sırası beklerken 3 tane doğum oldu peşpeşe:) birinci bebek gecerken benım ağzım kulaklarıma vardı:) ikincisi gecerken gözlerim doldu, üçüncüsünü gördüğümdede salya sümük ağlamaya başladım cok duygulandım. ya kızlar hakıkaten cok mınımını oluyormus bunlar yaaaa, allah yardımcımız olsun. bakma kuvvetı versın hepimize. insan ellerken korkar ki ben nasıl üstünü değiştiricem banyo yaptırıcam bilemiyorum. allah o anda kuvvet verıyor dıyor tecrubeliler ama yınede benım gozum korktu bu mınıcık şeye nasıl bakılır dıye :)))))
ay bu arada pimapen kabusum bıttı bu gun. evın bazı odaları pimapen değildi, dedikki doğumdan once yaptıralım ama epey bi sorunlu oldu, hepsini aynı gun takmadılar, peyderpey getirdiler, e öyle olunca her seferındede arkalarından temızlık yapmak zorunda kaldım. neysekı bu gun son partı de takıldı. ama bende ne guc var nede kuvvet, öyle salon toz içinde, şimdi kım toz alıp silip süpürecek vallahı bilmiyorum. şimdi çay içiyorum, birazdan yavas yavas başlarım heralde.offff

Canım Allah kolaylık versin. Yardım edecek kimse yok mu çevrende yardım alsan. Tek başına temizlemesen? Ya evet ben de doğum duyunca yeni doğmuş bebek görünce vs. bir tuhaf oluyorum. :))) Ben genelde duygularımı biraz uç noktalarda yaşayan biryimdir herhalde mutluluktan delirebilirim gibi geliyor :))) :emir_bebek:

ben doğum hikayemi paylaştım :9:biraz eskidi ama kopyalayıp yapıştırdım tekrar...
efsung canım videoyu izliycem henüz izlemedim ama annemede gösterdim o dediğiniz makineyi annem diyorki: bebek zaten benim göğsüme yanaşmıyor eliyle itiyor..dediği gibi benimde aklıma geldi..yani ben bunu alsam yada böyle bişey yapsamda bebek göğsüme yanaşmıyor kafayı çevirip büyük insan gibi itiyor beni....korkunç iğrenç bişeymiş gibi....yada sanki göğsümden ateş fışkırıyorda o tarafa dönmüyor gibi..yani acaba vücudum çokmu sıcak diye düşünmüştüm ama duş aldıktan sonrada emmedi...of yaaa offffff....

Sen şimdi yanan birşeyden kaçıyor gibi diyince aklıma şey geldi. Emziren annelerin memeyi soğutması için cold packler var obnlardan mı denesen tabi gerçek sorun buysa. Tatlım olmadı memeyi reddediyorsa ( ama bence bir süre daha cebelleş) biborana sağıp ver sütünü. En azından anne sütü ile beslensin. Bu arada memelerine masaj yapmayı ihmal etme ki sütün azalmasın. Düğümler oluşmasın.

Canım benim ya olu mu öyle şey bu dünyada şuan en sevdiği varlık sensin. :))) Aa o bunu bir sebepten gösteremiyor. Aslında bir çocuk doktoruna danışan bu durumu??? memeyi neden reddediyor olabilir diye kök sebebi bulsanız???

gunayydın kızlaaar nassınız bugun söyle sayfaları okudumda mahmurluk çökmüş herkese biraz enerjıiniz düşük geldi :(
yılmak yok son zamanlarımız ama olsun tadını cıkararak devam edicez bende kızım ne zaman gelecek demekten vaz gectim artık :)) cevremde bekleyenler var diye kızımı strese sokmak manasız geldi hergün 3-4 telefon görüşmesi hepsinde de aaa sesin iyi geliyoo doğurmamışsın daha ee nezaman diye abi kimse normal doğumu beklememişki:))) ama pzt si dr mla görüşücem tecrübelerine göre normal olurmuyum olmazsam eğer sezer için ayarlama yapalım diye çünkü onun 1000den fazla doğum tecrübesi vardır benimse 1 :)))

canım ben yeni bir kitep aldım nette baktım herkes bunu öneriyor hala okumadım ama
http://www.idefix.com/kitap/bebek-bakim-sorunlarina-mucize-cozumler-tracy-hogg/tanim.asp?sid=E1SDEYCG2B2BI41NCZ2G
t
racy hogg

bu kitap bende de var ama nedense beğenmedim ve okumadım. Ağustos ayında Harvey Karp'ın mahallenin en mutlu bebeği kitabının tercümesi yayınlanacak, dört gözle bu kitabı bekliyorum :)

mrb kızlar...
gece hiç hesapta olmadan dr umuzun kapısını çalmak zorunda kaldık...
dün gece eşimin ananesine gittik orada bi dilim pasta yedim eve geldik 12ydi, 2ydi yattım yatağa 15 dk da bir lavabo ihtiyacım geliyo afedersiniz büyük tuvaletim geliyo ama yapamıyorum...1 saat öyle geçti git lavaboya dön yatağa
en sonunda bi mide bulantısı başladı az biraz istifra ettim sonra ishal başladı ve sancılı bi şekilde
neyse rahatladım sandım biraz, ama yatağa yattım ağlıyorum eşim uyandı panikle ne oldu ne oldu
dedim böyle böyle ee pes yani korkulukmuyuz burada ne uyandırmıyosun diye panikledi
hemen hastaneyi aradık dr um şansa nöbetçiymiş gelin dedi gittik 2 dk da
tam evden çıkarken ben içimde ne varsa istifra yoluyla boşalttım ve çok rahatladım
tansiyon kontrol derken bebeğim iyi sorun yok
nst de yapalım dedi kalp atışlarıda normal sancı yok
bulantın devam ediyomu dedi yok dedim kesildi eğer devam ederse eve gidince hemen gel serum takviyesi yapıcaz dedi
bol ayran iç şimdilik dedi,ayran içtim eve geldik yoğun bi ishalden sonra yine rahatladım ve sabah 5i geçiyodu uyumuşum
bütün gece bebeğime bişi oldumu olacakmı diye çok korktum şükürler olsun Allaha bişeyimiz yok
kızlar sizde ne olur yediğiniz içtiğinize dikkat edin malum midelerimz hassas dönemde
diğer yiyenlere bişi olmadı ama olan bana oldu...
dr umuzda 39+0da doğumu yaparız dedi...
hakkımızda hayırlısı

canımm bozma moralini sevmez mi hiç annesini sabırlı olmaya çalış eminim bir süre sonra cop cop emecek sen de gülerek hatırlayacaksın bu günleri :) hassas zamanındasın bak bırakma sakın kendini

saol tatlım araştıracağım bu kitabı da.. Bu arada ben de dün bir ansiklopedi aldım d&r ' dan çocuk bakımı ile ilgili banyodur vs. Resimli oarak anlatıyor. Baya açıklamalı. Ismi aklımda kalmadı. Eve gidince yazarım size... Bir de montessori eğitimini duyan veya araştıran var mı? Gerçi bebişinden fırsat bulup açarsa psikolog bir arkadaşıma da danışacağım. Bu konularda bilgilerimizi paylaşalım kızlar. Beni resmen panik kapladı. Sanki çocuğa bakamayacakmışım korkusu sardı :55::55:

Hımmm öyle bir şansın olması güzel... Ben sanki işe geri dönemeyecek gibi hissetsem de bizim para dışında mesleğimiz biraz nankör. Pyasadan biraz uzaklaşırsan hemen birileri yerini alıveriyor.

Evet canım bana da 4 gün yatacağını yazmış birde gelen giden çok fazla oluğu için detaylı mesaj atamıyorum çıkınca yazcağım demiş.

Benim doktorumda enson bebek 2930 g çıkınca bundan sonra kilo ölçmeyeceğim anlamsız dedi. Ne olursa olsun öncelikle normali deneyecekmişiz. Sıkıntılı bir durum olursa ancak sezeryan olur dedi. Bu beni çok mtlu etti. Gerçi korkmuyor muyum? Deli gibi korkuyorum ama ilk doğuracak ben değilim. Biraz acıya katlanacağız artık :))) bu gün de çalıştığım hastane ile fiyatı tekrar konuştum. Daha önce zaten konuşmuştum klasik bir indirim yapmışlardı ama bugün çok güzel bir indirim yaptılar çok mutlu oldum.

Kasık ağrıları bende de var ve dediğin gibi kalça ve belime vuruyor artık. Yarın son iş günüm inşallah şu rapor işini de kazasız belasız halledersem rahata ereceğim. :))

saol canım önerin için. Bu kitabı da inceleyeyim. Bab_ı esrar nedense bende baya bir süre süründü bitmedi o kitap ama tabi baya yoğun olduğum bir dönemde okumaya kalktım belki ondandır. şimdi tekrar deneyeceğim. Bu arada kafa dağıtıp biraz kahkalara dalmak isteyenlere geçen sene okumuştum. Pucca günlük; küçük aptalın büyük dünyası adlı kitabı tavsiye ederim. 2 günde bitiyor. Zaten eğitici öğretici birşey değil. Biraz edepsiz ama komik kafa dağıtıcı bir kitap :)))

canım allah kolaylık versin. Yardım edecek kimse yok mu çevrende yardım alsan. Tek başına temizlemesen? Ya evet ben de doğum duyunca yeni doğmuş bebek görünce vs. Bir tuhaf oluyorum. :))) ben genelde duygularımı biraz uç noktalarda yaşayan biryimdir herhalde mutluluktan delirebilirim gibi geliyor :))) :emir_bebek:

Sen şimdi yanan birşeyden kaçıyor gibi diyince aklıma şey geldi. Emziren annelerin memeyi soğutması için cold packler var obnlardan mı denesen tabi gerçek sorun buysa. Tatlım olmadı memeyi reddediyorsa ( ama bence bir süre daha cebelleş) biborana sağıp ver sütünü. En azından anne sütü ile beslensin. Bu arada memelerine masaj yapmayı ihmal etme ki sütün azalmasın. Düğümler oluşmasın.

Canım benim ya olu mu öyle şey bu dünyada şuan en sevdiği varlık sensin. :))) aa o bunu bir sebepten gösteremiyor. Aslında bir çocuk doktoruna danışan bu durumu??? Memeyi neden reddediyor olabilir diye kök sebebi bulsanız???

15 gün oldu sürekli deniyorum...süt yapan herşeyide halen yemeye ve içmeye devam ediyorum..zaten sütümü sağıp veriyorum....göğsüme bazen ıslatılmış soğuk havlu koyuyorum...ilk günler süt dolduğu için ve boşltılmadığı için ateş gibi yanıyordu ama şuan göğüslerim normal sıcaklıkta...hem doğum yaptığım hastanedeki dr.a hem sağlık ocağındaki dr.a hemde bize yakın bir hastande kontrola başladığımız dr.a danıştık....ama çözüm veren bişey olmadı...hemşirelere yönlendirdiler emzirmeye çalıştılar hepsi pes etti..benim göğsümü vriyoruz almıyor hemşirenin parmağını cok cok emiyor...biberondanmı oldu acaba diyorum hepsi aynı şeyi diyor biberona hemen alışmaz..kendi emmek istemiyor diyorlar....bende açıkcası kök sebebi çok merak ediyorum nerde hata yaptık yoksa yapısalmı eltimin oğluda hiç emmemiş....

Selam kızlar...

doğum yaptığıma dair yazdığım yazıya karşılık veren bütün arkadaşlara çok teşekkür ediyorum öncelikle.. tek tek alıntılayıp ben de birşeyler yazmak isterdim ancak şu an çok kısa bir süreliğine girebiliyorum.. zarpdeniz'in mesajında çok duygulandığımı belirtmek isterim... Allah hepimizin bebeklerinin bahtını açık etsin inşallah...

c.tesi hasteneden çıktığımızda kızımda hafif bir sarılık vardı..p.tesi kontrole gittiğimizde dr.umuz hemen bizi yatırdı. çünkü billuribin seviyesi 24.5 tu. kızıma derhal çift fototerapi uygulanmaya başladı... Allah'ım öyle zordu ki.... o kadar kuvvetli ışığın altında bebeğin durmasını sağlamak, beslenmesini biberonla yine o ışık altında yapmak.... çok zordu çok... ağlamaktan göbeği dışarı fırladı ve poposunda hafif bir yırtık oluştu...

dr.umuz neden bu kadar yüksek bir değer çıktığını araştıralım derken bize kan gruplarımızı sordu. ben O +, eşim AB+. meğer bizde grup uyuşmazlığı varmış. ve bu bebekte ciddi derecede sarılığa sebep olurmuş... yenidoğan sarılığının birkaç farklı sebepleri varmış, en hafif atlatılanı 3-4 gün içinde beslenmeyle kendiliğinden geçen sarılıkmış ama bizimki gibi grup uyuşmazlıklarında fototerapi gerekliymiş. dr.umuz eğer fototerapiyle geçmezse kızımın kanının değişmesi gerektiğini bunun için bizi başka bir hastaneye sevk edeceğini söylediğinde dünyam başıma yıkıldı.... eğer tedavi edilmezse ciddi beyin hasarına sebebiyet veriyormuş.... başka başka bir sürü kötü durumlara da tabi... adlarını bile anmak istemiyorum....bir yandan da üzülme sakın sütün azalır , bebeğinin beslenmeye ve özellikle anne sütüne de ihtiyacı var dediklerini duydum ama ben kendimi kaybetmiştim zaten...

çok şükür 3 gün hastanede kaldık şimdi eve çıktık ama yarın kontrolümüz var... bu arada kzımın cildi hala hafif sarı.. dr.umuz bu durumdaki 10 bebekten 8 tanesi düzeliyor , diğer 2 sini yine hastaneye yatırıyoruz dedi.. umarım sizinki de tekrar yükselmez deyip bizi uğurladı... şimdi yarınki ölçümü merakla bekliyoruz..
lütfen kızlar bizim için dualarınız eksik etmeyin.... üzüntüden mahvolmuş durumdayım... oğlumda da sarılık yaşamıştık ama değeri 17 de kalmıştı ve hızla gerilemişti.. üstelik o zaman grup uyuşmazlığımızdan haberim bile yoktu.. dr.umuz da böyle bir açıklama yapmamıştı... şimdi 2 saatte bir emzirmeye çalışıyorum ama sarılığın yan etkilerinden biri uyku va halsizlik hali... uykulu bebeğe meme vermeye çalışmak çok zor.. arkasından 30 luk mama desteği de yapıyoruz..

RAbbim hepimizin bebeklerini korusun... kafam o kadar dağınık ki şimdi buraya ne yazdım ne yazmadım kendimi toparlayamadım ... lütfen arkadaşlar dualarınızı eksik etmeyin ne olur....

herzaman seninle geçmiş olsun canım..

kızlar bebeğe mama takviyesi yapıyorum.azcık sarılık var :( dün çok ağladım,
göğüsler yara zaten..
yok mu şöyle etkili bir merhem ya :( ağlaya ağlaya emziriyorum..

Selam kızlar...

doğum yaptığıma dair yazdığım yazıya karşılık veren bütün arkadaşlara çok teşekkür ediyorum öncelikle.. tek tek alıntılayıp ben de birşeyler yazmak isterdim ancak şu an çok kısa bir süreliğine girebiliyorum.. zarpdeniz'in mesajında çok duygulandığımı belirtmek isterim... Allah hepimizin bebeklerinin bahtını açık etsin inşallah...

c.tesi hasteneden çıktığımızda kızımda hafif bir sarılık vardı..p.tesi kontrole gittiğimizde dr.umuz hemen bizi yatırdı. çünkü billuribin seviyesi 24.5 tu. kızıma derhal çift fototerapi uygulanmaya başladı... Allah'ım öyle zordu ki.... o kadar kuvvetli ışığın altında bebeğin durmasını sağlamak, beslenmesini biberonla yine o ışık altında yapmak.... çok zordu çok... ağlamaktan göbeği dışarı fırladı ve poposunda hafif bir yırtık oluştu...

dr.umuz neden bu kadar yüksek bir değer çıktığını araştıralım derken bize kan gruplarımızı sordu. ben O +, eşim AB+. meğer bizde grup uyuşmazlığı varmış. ve bu bebekte ciddi derecede sarılığa sebep olurmuş... yenidoğan sarılığının birkaç farklı sebepleri varmış, en hafif atlatılanı 3-4 gün içinde beslenmeyle kendiliğinden geçen sarılıkmış ama bizimki gibi grup uyuşmazlıklarında fototerapi gerekliymiş. dr.umuz eğer fototerapiyle geçmezse kızımın kanının değişmesi gerektiğini bunun için bizi başka bir hastaneye sevk edeceğini söylediğinde dünyam başıma yıkıldı.... eğer tedavi edilmezse ciddi beyin hasarına sebebiyet veriyormuş.... başka başka bir sürü kötü durumlara da tabi... adlarını bile anmak istemiyorum....bir yandan da üzülme sakın sütün azalır , bebeğinin beslenmeye ve özellikle anne sütüne de ihtiyacı var dediklerini duydum ama ben kendimi kaybetmiştim zaten...

çok şükür 3 gün hastanede kaldık şimdi eve çıktık ama yarın kontrolümüz var... bu arada kzımın cildi hala hafif sarı.. dr.umuz bu durumdaki 10 bebekten 8 tanesi düzeliyor , diğer 2 sini yine hastaneye yatırıyoruz dedi.. umarım sizinki de tekrar yükselmez deyip bizi uğurladı... şimdi yarınki ölçümü merakla bekliyoruz..
lütfen kızlar bizim için dualarınız eksik etmeyin.... üzüntüden mahvolmuş durumdayım... oğlumda da sarılık yaşamıştık ama değeri 17 de kalmıştı ve hızla gerilemişti.. üstelik o zaman grup uyuşmazlığımızdan haberim bile yoktu.. dr.umuz da böyle bir açıklama yapmamıştı... şimdi 2 saatte bir emzirmeye çalışıyorum ama sarılığın yan etkilerinden biri uyku va halsizlik hali... uykulu bebeğe meme vermeye çalışmak çok zor.. arkasından 30 luk mama desteği de yapıyoruz..

RAbbim hepimizin bebeklerini korusun... kafam o kadar dağınık ki şimdi buraya ne yazdım ne yazmadım kendimi toparlayamadım ... lütfen arkadaşlar dualarınızı eksik etmeyin ne olur....

canım büyük geçmiş olsn bana dasarılık vardediler :( yetmiyo emzrmem diye mama takviyesi yapıyorum biberonla..
kaç kere vermem gerekiracaba ? mama verince su vermeye gerek yok dimi..
sana dadua edicem Allah tez zamandaiyileştirsin yavrularımızı

selam kızlar...

Doğum yaptığıma dair yazdığım yazıya karşılık veren bütün arkadaşlara çok teşekkür ediyorum öncelikle.. Tek tek alıntılayıp ben de birşeyler yazmak isterdim ancak şu an çok kısa bir süreliğine girebiliyorum.. zarpdeniz'in mesajında çok duygulandığımı belirtmek isterim... Allah hepimizin bebeklerinin bahtını açık etsin inşallah...

C.tesi hasteneden çıktığımızda kızımda hafif bir sarılık vardı..p.tesi kontrole gittiğimizde dr.umuz hemen bizi yatırdı. çünkü billuribin seviyesi 24.5 tu. Kızıma derhal çift fototerapi uygulanmaya başladı... Allah'ım öyle zordu ki.... O kadar kuvvetli ışığın altında bebeğin durmasını sağlamak, beslenmesini biberonla yine o ışık altında yapmak.... çok zordu çok... Ağlamaktan göbeği dışarı fırladı ve poposunda hafif bir yırtık oluştu...

Dr.umuz neden bu kadar yüksek bir değer çıktığını araştıralım derken bize kan gruplarımızı sordu. Ben o +, eşim ab+. Meğer bizde grup uyuşmazlığı varmış. Ve bu bebekte ciddi derecede sarılığa sebep olurmuş... Yenidoğan sarılığının birkaç farklı sebepleri varmış, en hafif atlatılanı 3-4 gün içinde beslenmeyle kendiliğinden geçen sarılıkmış ama bizimki gibi grup uyuşmazlıklarında fototerapi gerekliymiş. Dr.umuz eğer fototerapiyle geçmezse kızımın kanının değişmesi gerektiğini bunun için bizi başka bir hastaneye sevk edeceğini söylediğinde dünyam başıma yıkıldı.... Eğer tedavi edilmezse ciddi beyin hasarına sebebiyet veriyormuş.... Başka başka bir sürü kötü durumlara da tabi... Adlarını bile anmak istemiyorum....bir yandan da üzülme sakın sütün azalır , bebeğinin beslenmeye ve özellikle anne sütüne de ihtiyacı var dediklerini duydum ama ben kendimi kaybetmiştim zaten...

çok şükür 3 gün hastanede kaldık şimdi eve çıktık ama yarın kontrolümüz var... Bu arada kzımın cildi hala hafif sarı.. Dr.umuz bu durumdaki 10 bebekten 8 tanesi düzeliyor , diğer 2 sini yine hastaneye yatırıyoruz dedi.. Umarım sizinki de tekrar yükselmez deyip bizi uğurladı... şimdi yarınki ölçümü merakla bekliyoruz..
Lütfen kızlar bizim için dualarınız eksik etmeyin.... üzüntüden mahvolmuş durumdayım... Oğlumda da sarılık yaşamıştık ama değeri 17 de kalmıştı ve hızla gerilemişti.. üstelik o zaman grup uyuşmazlığımızdan haberim bile yoktu.. Dr.umuz da böyle bir açıklama yapmamıştı... şimdi 2 saatte bir emzirmeye çalışıyorum ama sarılığın yan etkilerinden biri uyku va halsizlik hali... Uykulu bebeğe meme vermeye çalışmak çok zor.. Arkasından 30 luk mama desteği de yapıyoruz..

Rabbim hepimizin bebeklerini korusun... Kafam o kadar dağınık ki şimdi buraya ne yazdım ne yazmadım kendimi toparlayamadım ... Lütfen arkadaşlar dualarınızı eksik etmeyin ne olur....

canım bol bol dua edicem..bebeğin ne güzel emerken sütünü vrmeye devam et....geçmiş olsun canım...

canım büyük geçmiş olsn bana dasarılık vardediler :( yetmiyo emzrmem diye mama takviyesi yapıyorum biberonla..
Kaç kere vermem gerekiracaba ? Mama verince su vermeye gerek yok dimi..
Sana dadua edicem allah tez zamandaiyileştirsin yavrularımızı

canım bende süt +mama devam ediyoruz..su vermene gerek yok dediler.mamanın içinde zaten var dediler...

bu kitap bende de var ama nedense beğenmedim ve okumadım. Ağustos ayında Harvey Karp'ın mahallenin en mutlu bebeği kitabının tercümesi yayınlanacak, dört gözle bu kitabı bekliyorum :)

evet bu kitap bende de var ama bir türlü ilerleyemedim :((( umduğum gibi çıkmadı.

Selam kızlar...

cnm çok büyük zorluklar atlatmışsın
ama hepsi geçecek rahatlayacaksın inş..
herzaman seninle geçmiş olsun canım..

kızlar bebeğe mama takviyesi yapıyorum.azcık sarılık var :( dün çok ağladım,
göğüsler yara zaten..
yok mu şöyle etkili bir merhem ya :( ağlaya ağlaya emziriyorum..

herzaman seninle mgokbek çok geçmiş olsun...

sğlun kızlar,sizlerde dikkatli olun...

mrb kızlar...
gece hiç hesapta olmadan dr umuzun kapısını çalmak zorunda kaldık...
dün gece eşimin ananesine gittik orada bi dilim pasta yedim eve geldik 12ydi, 2ydi yattım yatağa 15 dk da bir lavabo ihtiyacım geliyo afedersiniz büyük tuvaletim geliyo ama yapamıyorum...1 saat öyle geçti git lavaboya dön yatağa
en sonunda bi mide bulantısı başladı az biraz istifra ettim sonra ishal başladı ve sancılı bi şekilde
neyse rahatladım sandım biraz, ama yatağa yattım ağlıyorum eşim uyandı panikle ne oldu ne oldu
dedim böyle böyle ee pes yani korkulukmuyuz burada ne uyandırmıyosun diye panikledi
hemen hastaneyi aradık dr um şansa nöbetçiymiş gelin dedi gittik 2 dk da
tam evden çıkarken ben içimde ne varsa istifra yoluyla boşalttım ve çok rahatladım
tansiyon kontrol derken bebeğim iyi sorun yok
nst de yapalım dedi kalp atışlarıda normal sancı yok
bulantın devam ediyomu dedi yok dedim kesildi eğer devam ederse eve gidince hemen gel serum takviyesi yapıcaz dedi
bol ayran iç şimdilik dedi,ayran içtim eve geldik yoğun bi ishalden sonra yine rahatladım ve sabah 5i geçiyodu uyumuşum
bütün gece bebeğime bişi oldumu olacakmı diye çok korktum şükürler olsun Allaha bişeyimiz yok
kızlar sizde ne olur yediğiniz içtiğinize dikkat edin malum midelerimz hassas dönemde
diğer yiyenlere bişi olmadı ama olan bana oldu...
dr umuzda 39+0da doğumu yaparız dedi...
hakkımızda hayırlısı
Geçmiş olsun canım, pek maceralı bir gece geçirmişsiniz.

Back