Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
ben doğum hikayemi paylaştımbiraz eskidi ama kopyalayıp yapıştırdım tekrar...
efsung canım videoyu izliycem henüz izlemedim ama annemede gösterdim o dediğiniz makineyi annem diyorki: bebek zaten benim göğsüme yanaşmıyor eliyle itiyor..dediği gibi benimde aklıma geldi..yani ben bunu alsam yada böyle bişey yapsamda bebek göğsüme yanaşmıyor kafayı çevirip büyük insan gibi itiyor beni....korkunç iğrenç bişeymiş gibi....yada sanki göğsümden ateş fışkırıyorda o tarafa dönmüyor gibi..yani acaba vücudum çokmu sıcak diye düşünmüştüm ama duş aldıktan sonrada emmedi...of yaaa offffff....
Ben gene drdan geldim ama bu sefer urolojiden.Bugünkü dr.da böbrekteki büyümeyi onayladı.Sağa yatış yasakmış.Allahım zaten 16.haftdan beri sola yatıyoduk biz,arada sağa dönüyorduk.O da bitti.Zaten uyku da yok.Doğumdan sonra mutlak ve sıkı takibe alıcam az kalmış sabret dedi.Böbrek fena ağrırı derlerdi bilmezdim hakikaten fenaymış.Ben geçen hafta o ağrıları doğurucağıma yormuştum ya...Yürümek yatmak çok canımı yakıyor.Ama olsun kızım iyi ya şükür,katlanırım ben.Güya her şeyi okuduk araştırdık hazırlıklıyız gebelikte böbrek büyümesini şimdi duyuyorum:S
mgökberk..çok geçmiş olsun...inşallah sağlıklı olarak bu süreci atlatacaksınız....canım benim ikinci kardeşimdede bu durum çıkmış ve kanı değişmiş...80 li yıllarda,sarılığı da çok yüksekmiş,20 gün küvazde kalıp eve gelmiş,şimdi zehir gibi ,akademik kariyer yapıyo..annemede zeka geriliği olabilir falan demişler...korkma canım ya şimdi tıp daha ileri,ama bi anne için ne kadar zor bi durum ...durumunu anneme anlattım da 30 sene öncesine gitti,gözleri doldu birden...ama üçüncü kardeşimde ve bendede böyle bir durum görülmemiş...
sayfayı başından beri takip ediyorum aslında yazmasamda hepinizi tanıyor sayılırım . 30 temmuzda oğlumu kucağıma aldım sezeryanla. sütüm bu güne kadar yoktu şu andada damla damla sağdığımda. bebeğim mamayla besleniyor ve memeyi birşe gelmediği için itiyor. arkadaşlar çok üzülüyorum sizlerin nasıl oldu bana tavsiye edeceğiniz birşey varmı lütfen desteklerinizi bekliyorum
Gelişimci bende çok üzülüyorum kesinlikle mememi almıyor kafasını çeviriyor sinirleniyor. nerde hata yaptım die düşünüp çok üzülüyorum. hemşire emecek bebek mamada versen emer dior. sütümde o kadar az ki sağdığımda damla damla. ne yapmak lazım acaba
senin doktorun sanki türkiyedeki cogu doktordan farkli cnm :) yurtdisindakilere benziyo. bende deli gibi korkuyorum ama doktorumu görücektin öyle sakin ve kisik bi sesle niye korkuyosun ki dedi bana gülümseyerek :) allah kolay dogumlar nasip etsin insallahhh. haaa bu arada hemoroid le ilgili sordum yazmayi unutmusum. simdilik bitkisel bi ilac önerebilirim dedi ama ben normal dogumda daha kötü olur mu falan dedim güldü sadece cevap bile vermedi. haa bi de fazla tatli da yapabiliyomus ki ben coook yiyorum :)
mgökberk cooook gecmis olsun cnm. bebeginin yasadiklarini bundan yillar önce yasayan biriyim ben. hatta karnimda kan degisimi icin actiklari delik hatira kaldi bana :) eminim ki senin bebegin de atlaticaktir bunu.
yanliz benim bildigim kan uyusmazligi anne negatif kan grubu baba pozitif oldugu durumlarda oluyo. bizde öyleydi bende pozitif kan grubuyum. annem kardesime hamileliginde de igne olmustu bu yüzden. sende ikinci hamileligim demissin benim kafam karisti böyle bisey olsaydi igne yapmalari gerekmezmiydi sana. ve hamile kaldiginda testlerle kan uyusmazligina da bakmalari gerekir. bebeginin yasadigi olay benim yillar önce yasadigimla ayni ama bu kan uyusmazligi meselesi farkli benim kafam karisti biraz :26:
kızlarrrr guzel anneler uyudunuz mu?? ben anca bılgs basına oturabıldım sabaha karsı annem ve kardesım geldıler.bugunumuz cok yoğnda 2makına bebegmn camasrlarını yıkadık utuledık annem ve teyzelerımn hedıyeleriydı.oğleden sonra yatagını almaya gttık bnm evım musaıt olmadgndan parkyatak aldık ve aksamda eşim gelınce kurduk yatagımızı evımıze renk geldı hemen yarın doğacak gıbı nevresımlerını yastıklarnı yerleştrdık sımdıde annem yorgunluktan uyuyakaldı bende sıze yazıyorum.
bu arada bgn ılk kez soylemesı ayıp çişimi kaçırıyorum su gelyr sandım ama deıl snırım ıstemsız çişim akıverıyordu gunduz.tuvalettn cıkıp odama uzerımı degsmy geldım çişimi kaçırdım halbukı tuvaletten cıkıp odama gelmıstım.korktm su gelyr sandım sonra 5dk sonra yıne ama busefer tutablyrm yanı ucunda dokunsan koyuverecek gıbı sanırım benım oğlan ıyıce baskıyı artırdı:)
yarın yanı bugun artık 14:30 da randevumuz var doktorumuz ne dıyecek bakalım agustosun ılk haftasından sonra alınabılır demıstı daha once gıttgmzde bakalm ne gunu verecek hadı doğuma dermş bide:) (bu arada suan asırı seklde mıdem yanıyor yanı gırtlagmda hıssedyrm ateş yanmısta közü kalmış gıbı boğazım)
sayfayı başından beri takip ediyorum aslında yazmasamda hepinizi tanıyor sayılırım . 30 temmuzda oğlumu kucağıma aldım sezeryanla. sütüm bu güne kadar yoktu şu andada damla damla sağdığımda. bebeğim mamayla besleniyor ve memeyi birşe gelmediği için itiyor. arkadaşlar çok üzülüyorum sizlerin nasıl oldu bana tavsiye edeceğiniz birşey varmı lütfen desteklerinizi bekliyorum
Gelişimci bende çok üzülüyorum kesinlikle mememi almıyor kafasını çeviriyor sinirleniyor. nerde hata yaptım die düşünüp çok üzülüyorum. hemşire emecek bebek mamada versen emer dior. sütümde o kadar az ki sağdığımda damla damla. ne yapmak lazım acaba
yazdıkların benim için çok büyük moral oldu... teşekkür ederim canım... annenin neler yaşadığını öyle iyi anlıyorum ki..... şimdi erkenden kalktık, hastanedeki randevu saatimizi bekliyoruz, 11 e doğru evden çıkıcaz, inşallah değerler düşük çıkar ....
selam kızlar kolay gelsin hepinize bugün uyku tutmadı beni erkenden kalktım öffff ....
Bacaklarımda uyuşukluk oluyor sizde de var mı bir de karıncalanma sürekli ...şikayatlerden kurtulmamıza az kaldı inşallah doktor bugün yarın doğurursun dedi su ya da nişan ı bekliyoz:)ne gelirse artık:)))
selam kızlar kolay gelsin hepinize bugün uyku tutmadı beni erkenden kalktım öffff ....
Bacaklarımda uyuşukluk oluyor sizde de var mı bir de karıncalanma sürekli ...şikayatlerden kurtulmamıza az kaldı inşallah doktor bugün yarın doğurursun dedi su ya da nişan ı bekliyoz:)ne gelirse artık:)))
benim de sezeryan canım ve ancak 5. günde sütüm geldi diyebilirim... ondan önce damla damla varla yok arasıydı..... kızlar ya bu emzirme işi tamamen sabır işi bence, biraz daha dayanın.. mutlaka alacaktır memeyi bebekleriniz...ama o zamana kadar kendiniz sağıp çay kaşığıyla besleyin derim...
günaydın canım, gunaydın kızlar. dun gece gayet serın olmasına ramen ben yıne uyuyamadım, demekkı uykusuzluğu nedenı sıcaklar değilmiş. sabah 7 de esımı ıse gonderdıkten sonra bu saate kadar nekadar uyuyabıldıysem o ıste.
bebeği hasta olan arkadas varmıs, kan grubu uyusmazlığından dolayı. acıl sıfalar dılıyorum , umarım tez zamanda değerlerı duşer sağlıkla yasarsınız.
gelısımcı inatçı kızın emmıyorsa mamayı anne sutuyle yapsan olmazmı kı? bılmıyorum seslı dusundum sadece.:) bu kız bu yasta boyle ınatcıysa buyuyunce dusunemıyorum zıllıyı, istediği herseyı yaptıracak gıbı:)
ceylanbebe canım demek doğum sırası sende, hadı allah bır avazda kurtarsın ınsallah canım.sağlıkla alırsın ınsallah bebeğini kucağına.
böbrek büyümesi olan arkadaş kımdı. benımde bır arkadasım hamılelığın daha baslarında bobrek buyumesı yasadı, hatta onu amılyat gıbı bısey yaptılar epey ılerlemıstı. ama sımdı kendısıde cadı kızıda cok sağlıklı maşallah. kucağa melekler alınınca hersey unutuluyor demıslerdı doğruymuş:)
kızlar benım esım yan çizmeye başladı bebek konusunda:) sanırım sadece sevme işini yapacak. gecen espiriyle karısık alt değiştirme olayını actım, hıc ısıne gelmedı. gercı elı mahkum olunca mecbur yapacak ama istekli değildi yanı. banane ben altını değiştirmem ama mamasını falan verırım belkı dedi benım eşşek kocam, bakalım neler yasıcaz doğumdan sonra. gercı o benden heyecanlı, her gun kızın odasının kapısını acıyor gulumseyıp kapatıyor. dunde anasıyla telefonda konusuyordu bı baktım kızın odasındakı cekyata uzanmıs orda konuşuyor çan çan anasıyla.
of cok konustum yıne:)
bu arada benım hastane bır tek hastanın altına serılen koruyucu bezı karsılıyormus. hasta bezını falan ben alıcam yanı, iyiki sormusum bıde o telasla eşim hasta bezı arayıslarına gırecekti. neyse onuda alayım barı bu gun.
neyse ben yıne sonra yazarım kızlar hadı opuyorum hepinizi. he bu arada bu gun doğum yapacak olan varmı acaba?
varsa allah kolaylık versın ınsallah.
günaydın kızlar
mgokberk canım çok geçmiş olsun. umarım güzel haberlerle gelirsin.
benim kan grubum 0+ eşimin A+ oğlumunsa 0-. bende doktora sormuştum ikimiz + ken oğlum neden - oldu diye oda bana anne yada babada 0 grubu varsa bebeğin grubunu - e çevirebilir demişti. çok şükür sarılık falan çok az oldu.
kızlar sizdeb bi ricam olucak bundan sonra doğum yapan arkadaşlar doğum haberinizide açtığım topike eklermisiniz burdan bazen zor oluyo takibi doğumları kaçırmak istemiyorum sayfalarda bulamıyorum bazen![]()
Canım ya çok heyecanlııı... İnşallah kolay bir doğum geçirirsin..
canım öncelikle geçmiş olsun.ben de ilk kızımda çok yaşadım emini bunda da yaşıcam ondan daha çok korkuyorum benim yaptıklarımı sana ysin.azayım istersen bi dene .
1 ) emzirdikten sonra kendi sütünde silebilir
2 ) has zeytinyağını emzirdikten sonra göğüs ucuna sürebilirsin
3 ) (bu en etkili olanı 2- 3 günde benimkini geçirdi ) bal mumu ve cevizle yapılıyor.öncelikle cevizi ikiye bölüyorsun bize kabukları lazım daha sonra bal mumunu eritip bu ceviz kabuklarının içine döküyorsun dayanabileceğin sıcaklıkta olunca emzirme işlemin bitince göğüs uçlarına kapak şeklinde kapatıyorsun o içindeki bal mumu göğüs ucuna değmesi lazım.cevizdeki onarıcı madde var aynı madde balmumunda da var eğer balmumu bulamazsan yapılışo basit.petekli balı alıyorsun yerken posasını bir yerde biriktiriyorsun o balmumu oluyor aklında bulunsun.başka soracak bişeyin varsa sorabilirsin.