• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

hippy34, eyeszay ve diğer doğum yapan arkadaşları tebrik ediyorum. Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin.

Ben de bu saat oldu yine aklıma doğum konusu takıldı, uyuyamıyorum. :) Normal doğumdan aşırı derecede korkuyorum. Ne kadar mantıklı düşünmeye çalışırsam çalışayım, elimde değil. Zaten canım çok tatlıdır. Ailem de sağolsun sen normal doğuramazsın diyip duruyorlar. Hatta doktor şu ana kadar sezeryan demediği halde (haftaya çatı muayenesinden sonra konuşacakmışız bu konuyu) sen kendin sezeryan olmasını iste diyorlar. Burada arkadaşların çoğu sezeryan oldu ama bunu kendi isteyen var mıydı? Hatırlayamadım. Korkunun hiçbir faydası yok, o çocuk bi şekilde çıkacak biliyorum ama stres de hiç iyi gelmiyor ki... Bütün bu korkularımın üstüne bir de bugün normal doğum yapan arkadaşların doğum sonrası eşleriyle ilişkilerinde yaşadığı ve çözemedikleri sorunları dinledim.:53: Kafam iyice karıştı. Allah henüz doğum yapmamış arkadaşlarımıza ve bana kolaylık versin. Zor ya.

merhaba kızlar.. gene uykum yok 7 gibi de kalkarım artık yeni doğum haberleri var mı diye baktım şöyle bir.. narçiçeği ve arsume doğum yapmışlar.. maşallahhhhh..
benim de 11 günüm kaldııı.. her doğum haberiyle daha da heyecanlanıyorum
seninle aynı gün yapıcaz doğumları galiba:)))

hippy34, eyeszay ve diğer doğum yapan arkadaşları tebrik ediyorum. Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin.

Ben de bu saat oldu yine aklıma doğum konusu takıldı, uyuyamıyorum. :) Normal doğumdan aşırı derecede korkuyorum. Ne kadar mantıklı düşünmeye çalışırsam çalışayım, elimde değil. Zaten canım çok tatlıdır. Ailem de sağolsun sen normal doğuramazsın diyip duruyorlar. Hatta doktor şu ana kadar sezeryan demediği halde (haftaya çatı muayenesinden sonra konuşacakmışız bu konuyu) sen kendin sezeryan olmasını iste diyorlar. Burada arkadaşların çoğu sezeryan oldu ama bunu kendi isteyen var mıydı? Hatırlayamadım. Korkunun hiçbir faydası yok, o çocuk bi şekilde çıkacak biliyorum ama stres de hiç iyi gelmiyor ki... Bütün bu korkularımın üstüne bir de bugün normal doğum yapan arkadaşların doğum sonrası eşleriyle ilişkilerinde yaşadığı ve çözemedikleri sorunları dinledim.:53: Kafam iyice karıştı. Allah henüz doğum yapmamış arkadaşlarımıza ve bana kolaylık versin. Zor ya.
canım lütfen korkma emin ol sezeryanda da canın acıyor ama normalde olup bitiyor uzun sürmüyor...benim ilk çocuğum tüp bebek olmasaaydı emin ol normal diye çok diretirdim ama ablam dahil hiç bir dr normal yapmamı istemedi:( şimdiki aklım olsaydı normal için diretirdim....

narçiçeği, eyeszay, arsume tebrik ederim maaşallah bebişlerimize. hippy canım ne güzel maaşallah bebiş de emiyormuş. darısı bizlere. kızlar göğüs yarası için benim arkadaşım da karbonatlı su ile göğsünü sil hem göğsün yara olmaz hem bebeğin ağzı dedi. ben deneyeceğim lansinoh aldım arada kullanıyorum ama onu da deneyeceğim. bu arada tam 2 haftam var bir aksilik olmazsa. bir de dün ki nst randevuma gidemedim haftaya gitsem bişey olur mu hiç sancı çıkmadı geçen hafta

Son düzenleme:
Günaydın kızlar,
Bugün burası pek bi sakin anne olanlar bebişleriyle, diğerleri de son günleri dinlenmekle geçiriyor sanırım. Yarın ben de öyle yapacağım, bugün işteki son günüm :)))))

narçiçeği, eyeszay, arsume tebrik ederim maaşallah bebişlerimize. hippy canım ne güzel maaşallah bebiş de emiyormuş. darısı bizlere. kızlar göğüs yarası için benim arkadaşım da karbonatlı su ile göğsünü sil hem göğsün yara olmaz hem bebeğin ağzı dedi. ben deneyeceğim lansinoh aldım arada kullanıyorum ama onu da deneyeceğim. bu arada tam 2 haftam var bir aksilik olmazsa. bir de dün ki nst randevuma gidemedim haftaya gitsem bişey olur mu hiç sancı çıkmadı geçen hafta

Zeynepcim bazen sancıları hissedemiyormuşuz ancak nst de çıkıyormuş bir de geçen hafta sancı olmaması bu hafta da olmayacağı anlamına gelmez, bence sen yine de kontrolünü yaptır.

valla canım yaa zor taşıyorum artık:52: benim çok şükür bugüne kadar çok ağrım sancım olmadı. hafif adet sancısı gibi oluyor ara sıra. doktorum da zaten hiç ağrısız sancısız olmaz. hazırlayıcı ağrılar olacak tabi dedi. kasılmalarım oluyor arada. ama alıştım artık işte.senin de hazırlayıcı ağrılardır canım belki.
herkesler doğurdu valla. biz bekliyoruz bakalım:60:

canım biz senle kaldık valla pazartesiye kadar bekliycez ama bende sancı falan yok daha sadece adet agrısı gibi kasıklarım belim agrıyor 8 gelsede gitsem doktora sıkıldım artık uyuyamıyorum

Günaydın kızlar,
Bugün burası pek bi sakin anne olanlar bebişleriyle, diğerleri de son günleri dinlenmekle geçiriyor sanırım. Yarın ben de öyle yapacağım, bugün işteki son günüm :)))))

Ne güzel canım ya... Benim de yarın işte son günüm. Hiç gelmeyecek bugünler zannediyordum ama gelsi çattı işte. Bakalım evde ne yapacağız? Allah tan benim eşimin yıllık izni de aynı tarihe denk geld. En azından evde yalnız kalmayacağım. Gerçi o fransızca kursuna falan gitmeyi planlıyor ama olsun günde 1-2 saat uzaklaşacak sonuçta :))) 6 yıldır hiç böyle hastalık falan olmadan yada bir işim olmadan hafta içi evde bulunduğum olmamıştı. Çok garip geliyor. Kendimi herhalde kitaplara vereceğim.

Aklınıza gelen çocuk gelişimi / bakımı ile ilgili kitaplar var mı kızlar ??? Yada kafa dağıtıcı romanlar da olabilir. Son günlerimde biraz bebek için bişraz da kendim için yararlı şeyler yapmak istiyorum hazır fırsat bulmuşken :)

My_Little_Sun_Shine; Merhaba ;

bebek odanı ağustos anneleri başlığında gördüm. Çok güzel olmuş bebeğin hayırlısıyla sağlıkla büyütürsün inşallah.. Ben sana hasır sepetleri nerden aldığını soracaktım. Bende hasır sepet arıyorum ama seninkinde oyuncak olduğu için çok sevimli... Nerden bulabilirim?

kızlaaarr selaaam ,
günlerdir(bir haftadır)yokum çünkü meleğim doğdu 27 temmuz çarşamba günü 13:25 te şuan annemim kucağında ;))sezaryan oldu genel anesteziyle doğumdan çıkınca ağrım oldu ama 1 saat sürmedi ağrı kesiciler çok etkiliydi ilk gün yattım ertesi sabah yürüttüler ve daha hiç yatmadım ameliyat sorunsızdu..kzım 3000 gr 50 cm doğdu sağlıklı bşr bebek cuma günü çıktık hastaneden bugün kontrole gittik 3400 olmuş 51 santim tek sorunum meme ucu çatlaklarım lansinoh kullanmama rağmen 2 ay önceden çok canım yanıor emerken ama katlanıyorum şimdilik bu kadar geniş zamanda tekrar gelicem doğum yapmış arkadaşlarımı kutluyorum özledim sizleri..

gözün aydın canım allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin.....canım benimki emmiyor diyekafaya takıyorum..ne güzel seninki emiyor...göğüslerin alışınca acılarında biter....

anneler bebek bezi 1 no olandan kaç paket aldınız 1 no yu ne kadar süre kullanıyorlar bilginiz var mı ben ilçedeyim ve burada 1 no satılmıyor merkeze gidince ona göre alacağım.bez olarak prima premium care düşündüm başlangıç olarak.sonra primanın diğer yeni bebek serisine geçerim dedim allerji pişik vs problemi olmazsa.sizler ne tercih ettiniz aldınız

canım milupadan indirim kuponu gelince ben huggis aldım ..70 li bebek bugün 15 günlük.azönce annem markete gitti yeni paket almaya..huggis yada prima alcak....huggisten memnun kaldım..hastanede ortalama 3güne yakın bezleri kendileri verdiler...

Kızlar perşembe sabah doğum yapacaktımya ben dün akşam 8:35 doğuma alındım.. Kızım iki gün erken geldi.. Şimdi evdeyim..sonra uzun uzun yazarım şimdi emzireceğimmm öptüm hepinizi:)

kıslarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr...
evimize geldik biz bademizleeeeeeeeeeeee...
kısaca bilgi verip çıkıyım,detaylar sonra...
1 ağst sabah 11:18 itibariyle sezeryanla oldu doğum...(genel anestezi)
3260 kg boyu da 50cm kuzumun...
ağrılarım var,gaz sancısı fenaaa bişi....
emzirme şu an için güzellllllllllllll ve eğlenceli....
herkese güzel dilekleri için teşekkürler....uğrarız sonra bizzzzzzzzzzzzzzz..öptük...
:9:

kızlar gözünüz aydın....allah analı babalı büytmeyi nasip etsin.

Tatlım o 25 cc yi ben annemden emmişim. Zaten memey alışayıom d,iye ağzımdan burnumdan sokmuş resmen. geçenlerde efsung bir yazı yollamıştı. Şırıngaya sütrünü çekiyorsun ucuna ince beslenme hortumu takıp memene yapıştırıp bebeğe sanki memenden süt geliyor gibi veriyorsun. Bulursam tekrar yollarım yazıyı sana...

Saol canım. İyi olmanıza çok sevindim. hadi bakalım cmtesi kontrolden sonra mutlaka haber ver bize...

Canım yoksa doğuma mı gidiyorsun? Sırada ki bebek haberi senden gelecek sanırım, hadi hayırlısı olsun.

Yok normal mi olsa ama ben sezeryan istiyorum derken aldın bebişini kucağına. Allah analı babalı sağlıkla büyütmeyi nasip etsin.:nazar::nazar::nazar:

Canım hayırlı olsun. Sağlıkla büyüt güzel yavrunu:nazar::nazar::nazar::nazar:

Canım hoşgeldiniiizzz. Bade' cik ve senin güzel haberlerine hepimiz çok mutlu olduk. ;Tekrar tebrik ederim. Sağlıkla büyüsün prenses :nazar::nazar::nazar:

canım yazını bekliyorum..tabi bulabilirsen..kendinide sıkıntıya sokma....bu arada benim bebek ilk hafta mememi arada almaya alılyıordu zorlada olsa şimdi hiç almıyor sürekli deniyorum....şırıngayıda denedim ama dediğin şekilde değil...kaşığıda denedim..silikon göğüs ucuda...8 saat açta beklettim....maaelesef almıyor...

Ne güzel canım ya... Benim de yarın işte son günüm. Hiç gelmeyecek bugünler zannediyordum ama gelsi çattı işte. Bakalım evde ne yapacağız? Allah tan benim eşimin yıllık izni de aynı tarihe denk geld. En azından evde yalnız kalmayacağım. Gerçi o fransızca kursuna falan gitmeyi planlıyor ama olsun günde 1-2 saat uzaklaşacak sonuçta :))) 6 yıldır hiç böyle hastalık falan olmadan yada bir işim olmadan hafta içi evde bulunduğum olmamıştı. Çok garip geliyor. Kendimi herhalde kitaplara vereceğim.

Aklınıza gelen çocuk gelişimi / bakımı ile ilgili kitaplar var mı kızlar ??? Yada kafa dağıtıcı romanlar da olabilir. Son günlerimde biraz bebek için bişraz da kendim için yararlı şeyler yapmak istiyorum hazır fırsat bulmuşken :)

Bende 11 yıldır c.tesi dahil hep çalıştım benim için de ilk olacak ve nasıl geçeceğini de kestiremiyorum. Bol bol dinlenirim diye düşünüyorum ama kesin bende çok sıkılacağım. Birsürü kitap almıştım okumaya fırsat bulamadığım, onları okurum herhalde. Birde evde yapılacak bir sürü iş var. Evin birkaç mobilyasını değiştiriyorum hafta sonu onlar gelecek, sonra evi temizletirim, tabii bizim kız umarım erken gelmez de benimde bunları yapacak vaktim olur :)))))

ohh hadi gözünaydın,bende bir haftadır evdeyim,36.haf.da aldım raporumu.eşimde öğretmen olduğu için evde zaten,ilk bir kaç gün tuhaf geldi ama şimdi evde olmak ne güzel şeymiş diyorum,istediğim saat yatıyorum kalkıyorum,anne bebek dergileri okuyorum,eşimle akşamüstü yürüyüşlere çıkıyoruz,kızımın dolabını yerleştirdim,beşiğini kurduk babasıyla:66: bende sabiha pektuna keskinin bebeğim annelik akademisi adlı kitabını alıcam bugün,arkadaşlarım onu tavsiye etti...

canım yaa ne güzel maşşallah :nazar:size darısı bizlere olur inşallah sağlıklı olmanıza badenin emmesine sevindim hep böyle devam inşallah öpüyoruz sizi ...:)

selam kızlarr doğum yapanlar gözünüz aydın hayırlı olsun güle güle büyütün bebişlerinizi:)
ben de 39 haftaya girdim ama tık yok 1 cm açıklık var sadece o doktor suyun gelirse yada sancın artarsa gel dedi yürüyüş yapınca artıyor ama yürüyecek halim yok yüzümde çok şişmiş bu sabah ...
bekle bekle zaman geçmiyor son günler ne zormuş yaaa...bir de kız bebekler 2 hafta erken gelir demişti doktorum ne erkeni yaaa kızın gelmeye niyeti yok :))

Bende 11 yıldır c.tesi dahil hep çalıştım benim için de ilk olacak ve nasıl geçeceğini de kestiremiyorum. Bol bol dinlenirim diye düşünüyorum ama kesin bende çok sıkılacağım. Birsürü kitap almıştım okumaya fırsat bulamadığım, onları okurum herhalde. Birde evde yapılacak bir sürü iş var. Evin birkaç mobilyasını değiştiriyorum hafta sonu onlar gelecek, sonra evi temizletirim, tabii bizim kız umarım erken gelmez de benimde bunları yapacak vaktim olur :)))))

bende 7 yıldır cumartesi dahil çalıştım....evde olmak güzel şey...şuana kadar canım sıkılmadı:9:bebek gelince zaten hiç sıkılmıyorsun....ilerde sıkılırmıyım bilmiyorum ama şuan iyi gidiyor....

Günaydın kızlar...

Kızlar perşembe sabah doğum yapacaktımya ben dün akşam 8:35 doğuma alındım.. Kızım iki gün erken geldi.. Şimdi evdeyim..sonra uzun uzun yazarım şimdi emzireceğimmm öptüm hepinizi:)
canım hayırlı olsun. allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin:nazar:

kıslarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr...
evimize geldik biz bademizleeeeeeeeeeeee...
kısaca bilgi verip çıkıyım,detaylar sonra...
1 ağst sabah 11:18 itibariyle sezeryanla oldu doğum...(genel anestezi)
3260 kg boyu da 50cm kuzumun...
ağrılarım var,gaz sancısı fenaaa bişi....
emzirme şu an için güzellllllllllllll ve eğlenceli....
herkese güzel dilekleri için teşekkürler....uğrarız sonra bizzzzzzzzzzzzzzz..öptük...
:9:
canım tekrar hayırlı olsun. maşallah badeye de annesine de:nazar:

kızlaaarr selaaam ,
günlerdir(bir haftadır)yokum çünkü meleğim doğdu 27 temmuz çarşamba günü 13:25 te şuan annemim kucağında ;))sezaryan oldu genel anesteziyle doğumdan çıkınca ağrım oldu ama 1 saat sürmedi ağrı kesiciler çok etkiliydi ilk gün yattım ertesi sabah yürüttüler ve daha hiç yatmadım ameliyat sorunsızdu..kzım 3000 gr 50 cm doğdu sağlıklı bşr bebek cuma günü çıktık hastaneden bugün kontrole gittik 3400 olmuş 51 santim tek sorunum meme ucu çatlaklarım lansinoh kullanmama rağmen 2 ay önceden çok canım yanıor emerken ama katlanıyorum şimdilik bu kadar geniş zamanda tekrar gelicem doğum yapmış arkadaşlarımı kutluyorum özledim sizleri..
hayırlı ömürlü olsun canım. maşallah bebişine:nazar: darısı başımıza:52:

canım biz senle kaldık valla pazartesiye kadar bekliycez ama bende sancı falan yok daha sadece adet agrısı gibi kasıklarım belim agrıyor 8 gelsede gitsem doktora sıkıldım artık uyuyamıyorum

valla canım yaa. bugün 4 te randevum var benim. doktor durumuna göre belki hastaneye yatırabilirim dedi. yani belki doğurup gelirim belli olmaz:60:

bende 7 yıldır cumartesi dahil çalıştım....evde olmak güzel şey...şuana kadar canım sıkılmadı:9:bebek gelince zaten hiç sıkılmıyorsun....ilerde sıkılırmıyım bilmiyorum ama şuan iyi gidiyor....

Bebek olunca sıkılmaya vakit kalmıyordur herhalde :))) bebekten önceki son günlerimiz olacak, keşke ayaklarım bu kadar şiş olmasa, kendimi bu kadar yorgun vede halsiz hissetmeseydim de eşimle başbaşa gezip dolaşsaydık şu günlerde, hazır ankarada biraz havalar serinlemişken :((

Bebek olunca sıkılmaya vakit kalmıyordur herhalde :))) bebekten önceki son günlerimiz olacak, keşke ayaklarım bu kadar şiş olmasa, kendimi bu kadar yorgun vede halsiz hissetmeseydim de eşimle başbaşa gezip dolaşsaydık şu günlerde, hazır ankarada biraz havalar serinlemişken :((

bebek uyudukça bişeyler yapmaya çalışıyorum...zaten 2-3 saatte kalkıyor..bazen işler yarım kalıyor...ama her uyudukça devam edyorum..gezme ve başbaşa son günler konusunda insan biraz buruklaşıyor..hele biz birde 5 yıl başbaşa geçirmişiz....birde gece uyanmalrı var...arkadaşlara soruyorum nekadar devam ediyor diye ,arkadaşımın kızı 3 yaşında halen devam ediyormuş..yani bundan sonra hiç uyku yok....böyle olumsuz konuşanlara kzıyordum ama kendimde böyle oldum..neyse yinede bebeğini kucağına almak güzel şey.....tüm olumsuzlukları unutuyorsun....

bebek uyudukça bişeyler yapmaya çalışıyorum...zaten 2-3 saatte kalkıyor..bazen işler yarım kalıyor...ama her uyudukça devam edyorum..gezme ve başbaşa son günler konusunda insan biraz buruklaşıyor..hele biz birde 5 yıl başbaşa geçirmişiz....birde gece uyanmalrı var...arkadaşlara soruyorum nekadar devam ediyor diye ,arkadaşımın kızı 3 yaşında halen devam ediyormuş..yani bundan sonra hiç uyku yok....böyle olumsuz konuşanlara kzıyordum ama kendimde böyle oldum..neyse yinede bebeğini kucağına almak güzel şey.....tüm olumsuzlukları unutuyorsun....

Bebekten sonra hayat tamamen değişecek, zor günler bizi bekliyor ama o şirin şeylerin hayatımızda olmasını biz istedik hem de tüm kalbimizle :))) Sen ne zaman işe başlayacaksın? bebeğe annen mi bakacak bakıcı mı ayarlayacaksın?

Back