• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Şükür geldik doktordan:nazar: Bebişimiz iyiymiş:nazar:Buhafta iki haftada aldığı kadar kilo almış,2400 dü en son 2750 olmuş:emir_bebek:Nst de normaldi.Sağ tarafımdaki ağrıyı sordum,safra kesesine baktı böbreklere baktı ve bingooo sağ böbrekte büyüme:53:Normalmiş olur gebelikte dedi.Ben gene de içim rahat etsin diye yarın ürolojiden randevu aldım oraya gidicem öğleden sonra.Haftaya çarşamba çatı muaynemiz var,doğum şekline kara vericez dedi dr:10:

Biz de vantilatör bir aydır çalışıyor valla ama benim kız yerinde memnun:49:Taze anneler gelse de haber getirse keşke bize:17:

canım inşallah hiçbir sıkıntı olmadan doğurursun..bu arada benim babamda doğumda yoktu doğumdan 1 hafta sonra gelip 4gün zor dayandı gitti :D bende sen gibi sürekli onlara kzıyorum akşamlarıda yatağa girince niye böyle yaptım haketmiyorlar diye ağlıyorum..annem ağladığımı görmediği halde psikologa git diyor...

canım bende günde 2 kez filan sağabiliyorum her sağdığımda 50cc süt çıkıyor ....gerisi mama ile takviye..ayrıca benden emmiyor sağdığımıda biberondan alıyor...sen annendenmi emdin acaba?
valla canım beynim bugun normale döndü heralde kendimi de hatalı görmeye basladım valla bizde az değiliz yani biraz dah sabırlı olmamız lazım eşimin dediği gibi karnı geniş olmaşıyız :))
kuzum sen evi vs bırak anacığına kızınla ilgilen gerisi yaln zaten :)))
kızlarrrr çok sancı çekiyorum dr.gidicez dua edin bana
duş alıcam çıkıcaz
unutmuşum bu kadar ağrılı olduğunu allahtan kısa sürüyor
anaaamm diiim doğum deme bak gunlerimizde aynı seninki geliyo benimkinde tık yok valla :)

kızlar ya benım mıdem cok yanmaya basladı aksama doğru başlıyo gecmıyoda kolay kolay sankı içimde ateş yanıyo konusamıyorum bile.bide cok acıkıyorum ama sofraya oturunca ıkı lokmadan sonrasını zor yutuyorum yanı hem ac hemde iştahsızım sızde de oluyomu bunlar

selam kizlarr,

1-2 gundur giremedim topige;
nasilsiniz?

eyeszay dogum yapmis. ne guzelll; Allah saglikla buyutmeyi nasip etsin eva mina'yi.

my_ittle cnm fotolariniza bayildimmm

sementa cnm hayirdir; sana neden yatak istirahati verdi doktor. cok gecmis olsunnn

ben iyiyim kizlar; bugun kontrolum vardi, nstmiz falan guzel cikti sukur; suyumuz da iyi.
cmr kontrol amacli tekrar detayliya gonderiyor doktorum. bi 15 gunumuz kaldi dedi doguma; sanirim 18'i gibi sez. olacak.
bakalim; cmr ne diyecekler

hepinizi optum cok cok

cok sukur canim atlaticaksiniz insallah bunlarida. az kaldi artik kizini kucagina almaya :)))

kızlaaarr selaaam ,
günlerdir(bir haftadır)yokum çünkü meleğim doğdu 27 temmuz çarşamba günü 13:25 te şuan annemim kucağında ;))sezaryan oldu genel anesteziyle doğumdan çıkınca ağrım oldu ama 1 saat sürmedi ağrı kesiciler çok etkiliydi ilk gün yattım ertesi sabah yürüttüler ve daha hiç yatmadım ameliyat sorunsızdu..kzım 3000 gr 50 cm doğdu sağlıklı bşr bebek cuma günü çıktık hastaneden bugün kontrole gittik 3400 olmuş 51 santim tek sorunum meme ucu çatlaklarım lansinoh kullanmama rağmen 2 ay önceden çok canım yanıor emerken ama katlanıyorum şimdilik bu kadar geniş zamanda tekrar gelicem doğum yapmış arkadaşlarımı kutluyorum özledim sizleri..

kızlaaarr selaaam ,
günlerdir(bir haftadır)yokum çünkü meleğim doğdu 27 temmuz çarşamba günü 13:25 te şuan annemim kucağında ;))sezaryan oldu genel anesteziyle doğumdan çıkınca ağrım oldu ama 1 saat sürmedi ağrı kesiciler çok etkiliydi ilk gün yattım ertesi sabah yürüttüler ve daha hiç yatmadım ameliyat sorunsızdu..kzım 3000 gr 50 cm doğdu sağlıklı bşr bebek cuma günü çıktık hastaneden bugün kontrole gittik 3400 olmuş 51 santim tek sorunum meme ucu çatlaklarım lansinoh kullanmama rağmen 2 ay önceden çok canım yanıor emerken ama katlanıyorum şimdilik bu kadar geniş zamanda tekrar gelicem doğum yapmış arkadaşlarımı kutluyorum özledim sizleri..

canım Allah bağışlasın analı babalı sağlıklı mutlu günler görmeyi nasip etsin.doğumunun sorunsuz geçmesine çok sevindim herkes birer birer doğum yapıyor inşallah biz de hayırlısı ile bebeklerimizi kucağımıza alırız

kızlaaarr selaaam ,

hayırlı olsun bebeğin..ALLAH bızede nasıp etsın canım.gogus ucları ıcın doğumda n bırkaç gun oncesıne yapılabılecek seyler varmıs onlar ıcınde geç kaldın tabı.olsun ya bebegın emıyor ya ne guzel.allah uzun uzun omurler versın bebegınee

hayırlı olsun bebeğin..ALLAH bızede nasıp etsın canım.gogus ucları ıcın doğumda n bırkaç gun oncesıne yapılabılecek seyler varmıs onlar ıcınde geç kaldın tabı.olsun ya bebegın emıyor ya ne guzel.allah uzun uzun omurler versın bebegınee

göğüs ucu için ne yapılabilirmiş ??

kızlaaarr selaaam ,
ayy maşallah canııım allah sağlıkla huzurla analı babalı büyütsün
darısı bizlere de olsun :)

kızlar ya benım mıdem cok yanmaya basladı aksama doğru başlıyo gecmıyoda kolay kolay sankı içimde ateş yanıyo konusamıyorum bile.bide cok acıkıyorum ama sofraya oturunca ıkı lokmadan sonrasını zor yutuyorum yanı hem ac hemde iştahsızım sızde de oluyomu bunlar

Aynı beni anlatmışsın......

Bu arada yeni gelen bebişler sağlıklı büyür inşallah..Darısı biz bekleyenlerin başına

Aynı beni anlatmışsın......

Bu arada yeni gelen bebişler sağlıklı büyür inşallah..Darısı biz bekleyenlerin başına

kızlaaarr selaaam ,

Canım gözün aydın Allah analı babalı büyütsün ,darısı başımıza inşallah,ne güzel kilo almış iyi emiyor demekki,meme ucu çatlakları için bir arkadaşım evicap kapsül önerdi,ona çok iyi gelmiş(E vitamini içeriyor) kapsülü patlatıyomuşsun,her iki memeyede sürüyomuşsun,sadece vitamin olduğu için bir yan etkisi yok,emzirizken silmek gerekirmi bilmiyorum ama silinse iyi olur herhalde,birde madecassol krem çok iyi geliyomuş.

göğüs ucu için ne yapılabilirmiş ??

cok bılınclı bır anneden duydum şoyle ki; cep sodası var ya mınık paketlerde satılan ondan 1 tatlı kasgından bıraz fazla 1 bardagın ıcınde suda erıtecekmısız ve onu gogsumuzun ucuna dayıcakmısız yanı mememıze su ıcırır gıbı.(ancak boyle tarıf edeblrdım).her ıkı gogsunede gunde 2kez falan yapacakmısız doğumda 3-5 gun once yapmy basla dedı.ama ben sımdı netten de arastrcam bunu. bırde bu olmazsa dedı.yara falan olursa bır soğanı ıyıce sarımsak dover gıbı döv suyu cıksın yanı dedı ıcıne zeytınyağı dök yanı az brsey.bununla gogsunu sar streç fılm le dedı.
ınternetten de bır arastıralm bklm ama bu soğan bana cok uğrasmalı ve kokulu geldı kokusu geçmez onun bebegımn burnuna burnuna soğan kokar be.

Kendinizi kokunuz ile tanıtın!
Deneyimli hemşire Ayşe Öner, bebeğinizle ilk karşılaştığınız anda hemen alıp göğsünüze koymalısınız ki bebek sizin kokunuzu benimsesin" diyor öncelikle. Emzirmeye başlarken göğüs ucunun iki parmakla öne doğru çekilmesi ve göğsün kahve kısmının bebeğin tam olarak ağzında olması gerekiyor. Göğüs ucu çok sert ise yumuşatmak lazım ki bebek daha kolay emsin. Emerken bebeğin başı göğüs seviyesinde ve bir kolu annenin sırtında diğer eli annenin göğsünde olması gerekiyor. Ayşe Öner, anne ve bebeğin ten temasının ise çok önemli olduğunu vurguluyor: "Bebeğin karnıyla annenin karnı temas etmeli. Böylece bütün haline geliyorlar. Ayrıca bebekler anneyi emerken, anne başka şeyle meşgul olsun istemezler. Bu çok özel bir zaman çünkü" diyor.

Bu arada annede süt geldiği sırada genişleyen göğüslerdeki kanallarda süt birikiyor ve bu tıkanma, ateş, iltihaplanma yapıyor. Öner'e göre bu tarz tıkanmaları önlemek için süt gelirken masaj uygulamakta yani yukarıdan aşağıya sütün gelişini desteklemekte fayda var. Ayrıca tıkanmanın olduğu bölgeleri o düğüm hissedilen noktaları ovalayarak aşağı indirmek gerekli.

20 dakika emzirilmeli
Emzirdikten sonra, eğer göğüs ucunu ıslak bırakırsanız ya da tersine sıkça silerseniz tahriş edersiniz, diyor tecrübeli hemşire. "Sadece ılık suyla yıkamalı, sabun kullanmamalısınız mesela. Evdeyken de çıtçıtlı sutyenin kapağını açık bırakmalısınız ki meme uçlarınız havayla temas etsin." Kaynakwh webhatti.com:

Öner, ayrıca meme ucu iltahaplarına karşı pomad kullanımını da tavsiye ediyor. Her emzirmenin ardından sürülen pomad çatlak, mantar ve yara olmasını engelliyor. En önemli nokta ise emzirme süresi! İlk günlerde en fazla 10 dakika emzirmelisiniz bebeği. Sonra da küçük parmağınızı ağzına verip, dilinin vakumunu kesmeden diğer göğse geçirmelisiniz. Yani bebek her öğünde toplam 20 dakika emzirilmeli, daha fazla değil.

My little sun shine;
cnm fotolarınız cok hos bayıldım masallahh ne hos bı hatıra olmuss

kızlar bu arada en önemlı seylden bahsetmeyı unuttum sıze,

hanı burada kızlarla klima vatılator kenhanetınden bahsetmıstık hatırlarsanız :)

vantılator alan 2 gun sonra doguruyodu 2-3 kısını basına gelmısr-tı ben 22.07 cuma gunu dogum yaotım 20.07 çarsamba gunu vantılator aldık 1 gece rahat rahat efıl efıl yattım 2. gun dogum yaptım sımdı kıme solesem bunu ınanmıyor
bu kehanet degılde nedır gercekten ?? :)))))))))))
eger hemen dogum yapmak ısteyen varsa gıtsın bı vantılator alsın 2. gun dogumda allahın ıznıyle
:)))))))))))))))))))))

bende tuttu sızde de tutabılır esım de cok sasırdı falla :)

neyse eymen uyandı onunla ılgılenmem lazım

hepınızı opuyoz teyzelerıı
biz de alalı 2 hafta oldu canım bende de tık yok :) haziran annelerinde hurma kehanetini okudum ben cesaret ettim denedim yine bişey olmadı bende bi sorun var sanırım :))
slm doktor kontrolünden yeni geldim,çok yoruldum.dr.a yalancı doğum sancılarımdam bahsettim bide bebeğim 2 gündür az hareket ediyodu onu söyledim ilk defa nst'ye bağladı,sonucu iyi çıktı.bebeğim on günde neredeyse hiç kilo almamış ona şaşırdım.hergün yumurta,et,yoğurt gibi onu beslicek şeyler yediğim halde hiç almamış hayret.dr. 18 doğum tarihi veriyor ama biz 23 ünde istiyoruz.ablasıyla doğum günleri aynı olucak o zmn bakalım kısmet.bu arada dğm yapanların gözü aydın.Allah analı,babalı sağlıklı bi şekilde büyütmek nasip etsin.darısı biz doğurmayanların başına..
benim durumum da tam tersi 1 ağustostaki kontrolümde 3 kiloydu 10 günde yarım kilo daha alırsa 10 ağustosta sezeryana alacak boyum kısa olduğu içinmiş.. sağlıkla doğurursun inşallah canım son haftalarda kilo alma hızı yavaşlıyor zaten benim doktorumun demesine göre..
canım benim bebeğim de 10 gün önce gittiğimde 3075gr 2 hafta önde çıkmıştı şimdi yine 3080 gr civarı aynı yani şimdi de 1 hafta kadar önde.. geçen hafta demişti doktorum zaten son haftalarda kilo alımı aynı hızda gitmez arar durur belli olmaz diye şimdi de normal korkacak bişey yok dedi senin doktoru da normal dediyse hiç endişelenme biz kendimize bakıp iyi beslenicez boş stres yapmıycaz elimizdenbaşka bişey gelmez zaten nst de iyiymiş ne güzel:)
biz de doktorumla 10 gün içerisinde fazla kilo almamasını bekliyoruz canım bizim istediğimiz durum bu yani:) gelişimi iyi olduktan sonra kilonun önemi yok..hepimiz için hakkımızda hayırlısı olur inşallah

Canım gözün aydın Allah analı babalı büyütsün ,darısı başımıza inşallah,ne güzel kilo almış iyi emiyor demekki,meme ucu çatlakları için bir arkadaşım evicap kapsül önerdi,ona çok iyi gelmiş(E vitamini içeriyor) kapsülü patlatıyomuşsun,her iki memeyede sürüyomuşsun,sadece vitamin olduğu için bir yan etkisi yok,emzirizken silmek gerekirmi bilmiyorum ama silinse iyi olur herhalde,birde madecassol krem çok iyi geliyomuş.
bende duydum
evicap ampuller
lansınoh
darmastan
madecassol

bide ayva çekirdeği(bu mevsimde bulmak sorun)suda bekletilip krem gibi oluyomus onu sürüyolarmış:)

Back