2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

slm kızlar...

maşallah canım bebişine ayyy hadi az kaldı yaa çok heyecanlı

canım yat dinlen tabi bak dinlenmek çok iyi geliyor bebişlerimize. bol bol sola yat ve dinlen. oğluşun beklicek zamanını inşallah

neyse ki az kaldı artık doğurmamıza inşallah çatlamasın benim için artık çok geç bebişimden hatırılar olarak ömür boyu benimle olan çatlaklarım var artık

vichy falan catlak sorasi gorunumu azaltici bisiler varmis olmazmiki etkisi?

aman canim benim sen yat bisey olmaz zannetmiyorum. fazla gezinme hadi bakiyim yataga:))

oyy kiyamam ben onaa. yaa nasil tatlidir simdi. hala bana 3 gun sora bebegi gorucekmisim gibi gelmiyor cok heyecanliyim ben ya cook. uyuyabiliyormusunuz bari?

amaninnnn kujum nasil aliyor sizin bebekleriniz bu kadar kilo yaa. bizimki 3 gun once 2 900 du. isallah bari 3 kilo dogar diye dua ediyoruz. bide doktor uzun bir bebek diyor ama zayif. o kadarda yiyorum anlamadimki( sende bide zayiftinn benim gibi iyi almis bebisin.

slm kızlar prima paketim geldi 2 gün önce arayıp, ancak 1 ağustosta kargolayabileceklerini söylemişlerdi. ama az önce elime ulaştı ufak tefek ama işe yarayacak şeyler var almayanlara tavsiye ederim. Tek komik olan 2 tane tupper kapı gönderiyorlar ya yeşil ve mavi yollamışlar ama mavinin kapağı turuncu koymuşlar neyse canım buna şükür değişik bi kombinasyon oldu

Dualarım seninle gece rüyamda senin doğuma girdiğini gördüm , aa dedim ne çabuk pazartesi oldu sonra uyandım ya dedim daha cumartesi amma panık yaptım ama....

valla cnm bende bilmiyorum ki nasil kilo aliyo öyle asiri fazla da yemek yemiyorum aslinda iyi bi kahvalti ve aksam yemegi desem yalan olmaz aralarda meyve dondurma falan filan. ben diyodum en fazla 3kilo olur benim bebegim ama bakalim kac kilo dogucak. aslinda korkmuyo da degilim kilolu olursa dogum nasil olucak diye

zamani gecmedimi ki onun?? artik gondermiyorlar heralde nerden basvurdun sen?

hadi bakalim hayirlisi olsun canim. aman iste dogdugunda aman sut icmiyor emmiyor derdin olmaz en azindan.

hadi bakalim hayirlisi olsun canim. aman iste dogdugunda aman sut icmiyor emmiyor derdin olmaz en azindan.

ya o konuda da kaygilarim var aslinda son zamanlarda gögüs uclarim bi tuhaf oldu yara gibi de degil böyle uclari top top sanki bi de pek ucu da yok bakalim bebek tutabilecek mi . göstericem ebeye neden öyle oldular bilmiyorum. simdiden krem de sürüyorum ama kismet artik umarim emerler.

yaa bi pimpiriklide benim sanırım daha 36. haftamdayım var daha ama bebişimin kilosu fazla 1-2 hafta ilerde erken gelebilir deyince doktor ben de öyle beklemeye basladım herhalde evelki gece ilk kez kasılmalarım oldu hem de sabaha kadar bi de kızım hiç durmadı ne hoplamalar ne tekmeler bir de o gün göğsümden sürekli açık renk su gibi şeyler geldi aha dedim sabaha kızım geliyor gözümü kırpmadım tabi:) dün bütün gün hayalet gibiydim ama bugün geçti çok komiğim yaav neler neler kurdum kafamdan

bu arada sizde de göğsünden su gelen var mı normaldir değil mi:86:

Kızlar dün ebe kontrolüm vardı , şu korse takma işini sordum. Takma dedi, egzersizler gösterdi karın için bunları yap karnın toparlanır dedi. Yazayım dedim... kids_go sen sordun mu ebene korse takayım mı diye ne dedi?

çay konusunda dr 'um en fazla günde 3 tane açık demişti nadiren de kahve kola günde 1 taneyi aşmayacaksın demişti. Arkadaşlar ben bi seminere gitmiştim orda çocuk dr anestezi uzmanı falan da seminer vermişti.Çocuk dr'u bitki çaylarının hiç de masum olmadığını ve günde asla 2 bardağı geçmememiz gerektiğini söyledi.Orda ıhlamuru sormuşlardı hani en zararsızı diye ona dahi 2 geçmeyin dedi.

ben de 12 kilo falan aldım ama daha zamanımız var 15i rahat geçeriz de 20'yi bulmasam bari diorum zaten boyum kısa

korseyi tüm dr lar ebeler önermiyo ama etrafımdaki insanlar hep öneriyo annem daha yeni hamile kaldığımda al bi tane koy kenara doğumdan sonra hemen tak dedi. Ben zararlı falan dedim benim gibi göbeğin sarksın istiyosan takma dedi, ben yapmadım pişmanım dedi. 2 yıl önce bi arkadaşım genel anestezi oldu dr'u dinlemeyip taktı göbiş falan kalmadı.Bundan 20 günde bi arkadaşım spinal sezeryan yaptı oda doğumdan hemen sonra 1 hafta sadece taktım dedi 2 gün önce gördüm göbek falan yok tahta gibi kalmış. Gözlerime inanamadım. Yani takıp da zarar gören yok, bir de içerde bebiş yok ki artık zarar verecek bebişimize die korkalım....

Haklısın, denemekten zarar gelmez... Ama korse takmayıp, doğumdan sonra karnı kalmayan insanlarda var, misal annem, arkadaşımın annesi... Ebenin önerisi de sürekli karnını içine çek dedi, bu işe yarar dedi...

yok canim sormadim ebem tatile gitti zaten 21 agustosta dönücek tabi o zamana kadar dogurmazsam :) ama eve gelicek bi ebe dogumdan sonra bebek bakimi ve lohusalikla ilgili iyilesmeleri kontrol etmek icin ona sorarim geldiginde

bende dogumdan 1 hafta sonra takmistim korseyi ve gobegim hic kalmamisti. bunda da kullanicam korseyi

selam herkese giremedim bir türlü bugün açtım okuyamadım bile

sempaty59 o kaplar herkesin öyle.yeşilin kapağı turuncu mavinin kapağı yeşil olarak tasarlanmış sitesinden baktım

eyeszay vichy nin action vertegues adlı kremiydi.bunu denemedim ama daha önce vichy nin selülit kremini kullanmıştım ve çok memnun kalmıştım.çatlak ilk oluştugunda pembe ile kırmızı arası bir renk benim de 1 cm kadar boyutları.lastik oturmuş gibi görünüo ama geçmio saatler geçse de.
bu arada 3 olan çatlağım dün bir anda 13 e çıktı şok oldum durduramıyorum ya ne gıcık.artık doğumdan sonra halledeceğim eve tartı da aldım doktora gittikçe tartılıodum dünden beri ne yesem çıkıyorum üstüne eğlence oldu bana

ok jnm bende bi aliim bakim bundan. yaa topu topu 3 gun var allahim olmasin yaa(

Şimdi nette (e-gebelikte) okudum da, erken lohusalık döneminde sık sık yüzüstü yatmalısınız ki rahmin eski haline dönmesini ve lohusa sıvısının boşalmasını kolaylaştırırsınız diyor... Belki de korse bu yüzden ise yarıyordur...

yazının devamında korse kullanımına da değinmiş, çok etkisi olmamakla birlikte sıkı olmayan bir korse giyilebilir diye yazıyor... ama en etkili yöntem egzersizmiş... ebemde bel ağrın varsa doğumdan sonra sıkı olmayan penye bir korse giyersen ağrını azaltır demişti.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…