• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

ya bende su ve nisan olayina takmis durumdayim. bu aralar acayip akintim var ama rengi beyazimsi o yüzden su degildir diye düsünüyorum da gecen tuvalette sanki su geldi gibi geldi azcik ama sonra yine bisey yok. idrarla suyu ayiramicam diye ödüm patliyo. nisan da her zaman kanli olmazmis dedi doktorum bana hatta her dogumdan önce su veya nisan gelicek diye bisey de yokmus hastanede de gelebilirmis bunlar.
ben coooook korkuyorum dogumun basladigini gec anlicam diye :18: cünkü annem beni nerdeyse yolda dogurucakmis acilmasi 8 cm mis hastaneye gittiginde cok cabuk dogurdum seni diyo :53:

cnm bende ilkinde 7 cmle gittim inş.bu da öyle olur en azından zırt pırt muayene derdi olmuyor o 3 cm de bile gelen giden elliyor :-((

GözdeCim telaş yapma sen benden sonraydın ama benden önce olacak gibi hayırlısı gerçi belli olmaz bende bu akşam gidermişim aman zamanını beklesin :-))

cnm bende ilkinde 7 cmle gittim inş.bu da öyle olur en azından zırt pırt muayene derdi olmuyor o 3 cm de bile gelen giden elliyor :-((

GözdeCim telaş yapma sen benden sonraydın ama benden önce olacak gibi hayırlısı gerçi belli olmaz bende bu akşam gidermişim aman zamanını beklesin :-))

aslinda haklisin cnm ne kadar acilmayla hastaneye gidilirse o kadar iyi ama yine de hep bi korku var icimde. ben o muayeneye alistim cnm ya burda her kontrolde yapiyolar sagolsunlar yani doktor da ebe de yeteri kadar elledi zaten :)

cerenimo ve venüs habersiz bıraktılar bak bugün bizi naptılar ki :??

yarının doğumları :))))
29-07-2011 cuma
mgokberk sabah 8 de sezeryan
nazsem sabah 9 da sezeryan

kızlaaar inşallah kazasız belasız sağlıkla bebişlerinizin haberini verirsiniz :))

bazıları limon bizde güneyyemeklerinde yani sumak ekşisi falan :)))

aaaaahhhh özledim valla albenileir falan hamişliğimin başından beri yemedim hiç :(((
iyiy biriktiririz artıkın :)))

nerde o günleeerrrr :))

mutlu yaşlaraaaaa oğlusunla :)))))))
dur daha bitmedi temmuz :)))
saol canım teşekkür ederim valla yaa büyük konuşmayayım daha temmuzu bitirmedik:52:

doğum günün kutlu olsun canım:71::71:
çok teşekkür ederim canım saol.

Kizlaaar malumunuz normal düşüyoz Yaaa hastaneye giderken ne giysek elbise iyi olurmu Bide ciktigimizda ne giysek nasıl oluruz acaba ?Gereksiz ne varsa bu aralar boşluktan hep aklima takılıyor :)))) Neden 1 ayı bulurmuş kanunennmi yoksa işlemlerin yetişmesini ? Ama acele olsun deme de sen gene hayırlısı olsun de
Posta ile göndermek zaman alıyormuş falan filan... hızlı gönderi yapın ben ödeyeyim diyor, yok yapamayız diyorlar... Eşim gidip Türkiye'de halledip gelsin diyorum olmaz diyorlar... Eğer misal A.B.D. vatandaşlık hakkı olsaydı o kimlikle Türkiye'ye dönebilirmiş ama türk kimliği için 1 ay beklemesi gerekiyormuş... Bende bu akşam başbakanlığa şikayet dilekçesi yazdım, bunun daha hızlı bir çözüm yolu olması lazım, bir tek ben miyim ülkesine doğumdan sonra 2-3 hafta içinde dönmek isteyen anlamadım ki... Başbakanlıktan bir cevap gelmezse nereye yazayım onu düşünüyorum :) Heralde gazetelere yazarım bana yardımcı olmazlarsa...
yaaa bunca zaman catlamadi simdimi catladi??:(( yaa nasil anlasiliyorki catladigi? pembe membe ben anlamiyorum sanirim. vichynin hangi urunuymus o? bide mustelanin varmis

canim anlarsin merak etme. dogumun basladigini anlamazsam diye bende sormustum doktoruma ole filmlerdeki gibi bisey yok dedi. bende yarin dogurmam isallah alex gne konsere uzaga gidiyor. zaten pazartesi hastaneye yatacagim dogumu baslatmak icin. sali gunude dogururum diye bekliyorlar. yaa korkarsam:(((( ya normal doguramazsam.. poff
ufff son ay artıyormuş çatlaklar... Benim daha yok(umarım nazar değmez ve de olmaz, inşallah olmaz yani) ama 36. hafta yeni bitti, bu ay her şey olabilir :( egzersiz yapmaya çalışıyorum bakalım...
biz gecende hastaneye gittigimizde gordum dogum yapmislardi ama karinlari duruyordu. cok sasirdim buyuk soktu benim icin:)) bende dogum yapicaz hemen karnimiz gidecek saniyorum:))

buna da bir türlü karar veremiyorum, normalde giyilen korse kasların çalışmasını engellediği için ve belki de kan dolaşımını azalttığı için selülite neden olur, o yüzden korse yerine spor yapmak daha iyi bir çözüm mü diye düşünmeden edemiyorum :( Tabii hamileyken de spor yapmak önemli bence...

sspapatyass doğum günün kutlu olsun :) Nice nice mutlu yıllara, sevdiklerinle :)

yanlış kişinin doğum gününü kutlamışım yaa hay Allah :)

Son düzenleme:
evet bu kadar dayandım sonunda çatladım kremin adı action vergetures çatlak kremi
ben daha önce selülit için olanını almıştım çok etkiliydi

gercektenmi?? selulit icin olanida etkili yani. yaa benimde hamilelikte selulit olmaya basladi. bende aliyim o zaman ondan bari.

Slm kızlar ne çok yazmışsınız oku oku anca bitirdim valla.
Biz bugün doktora gittik. oğluşum 3500 civarı ve maşallah keyfi yerinde. planlı doğum düşünmüyorum dedi doktor. bebek ne zaman gelmek isterse o zaman dedi. tahmini doğum tarihimiz 8 ağustos gözüküyor. bebek yerleşmiş tarihi beklemez zaten, 4 ağustosa kadar bi şey olmazsa gel bi daha bakalım dedi.
ben de sizin gibi korkuyorum yaa. suyun geldiğini anlamazsam falan diye. hastanede uzak biraz.doktorum da panik yapma diyor.
bi de bugün benim doğum günüm. oğlum belki süpriz yapar dedim ama gelmeye niyeti yok :1:
neyse sağlıklı olsun da oğluşum beklicez artık.
başından beri hep doğumum temmuz sonu diyordum ama ağustos annesi olucam galiba:52:

dogum gunun kutlu olsun canim.

haklisin cnm ama annemin durumuna düsmekten korkuyorum. hamileligim tipki onunkiler gibiydi cünkü.

bende sürekli böyle sorular soruyorum tuhaf tuhaf bakiyo suratima doktorum :) cnm valla senin icin de bol bol dua ediyorum insallah kolaylikla atlaticaksin dogumunu. tabi ki agri olucaktir ama zaten epidural olucaksin agrilarini hafifletir ben kendimi hep böyle avutuyorum :69: senin ve bebegin icin hangi dogum sekli iyiyse o olsun cnm hep böyle düsün ;) normal dogurucam diye kendini sartlama cünkü bende de var o normal olucak diye ama bi aksilik olur da sezeryana dönülürse daha kötü oluruz diye düsünüyorum

valla hic dusunmek istemiyorum. keske internetim olsada ordan yazsam size. agri kismini dusunmuyorum hic sanki olmayacakmis gibi. ama ben iyiyim yaa zamanini bilmeden beklemek cok zor.

:1::1::1: bende hastanede gördüm bi bayanı kapısı açıktı karnı kocaman doğuracak herhalde bekliyo dedim içimden sonra koridorda dolaşırken beşikte bebek getirdi hemşireler odasına :1: bende senin gibi şok oldum :53: bende doğunca bu karın hemen inecek sanıyodum :50: ama balon gibi şiş kalıyomuş belli bi süre

hahah ayni iste benim durum:))

canim zaten 37. haftadan sora zamani normal kabul ediliyor. sadece kilo aliyorlar iceride herseyin gelisimi bitiyor. bende doktora surekli diyordum zamani zamani. 40. haftada dogmaz zaten cogu bebek diyorlar. ama endisem sanki canim hic yanmayacakmis gibi doguma gidip hic katlanamayacagim bi agri cekmek..

aslinda haklisin cnm ne kadar acilmayla hastaneye gidilirse o kadar iyi ama yine de hep bi korku var icimde. ben o muayeneye alistim cnm ya burda her kontrolde yapiyolar sagolsunlar yani doktor da ebe de yeteri kadar elledi zaten :)

bana kimse ellemedide son muayenede pelvisemi ne bakmak icin kocaman bisey soktular bi aletle ultrasonda baktilar. ama acimadi hic..

Posta ile göndermek zaman alıyormuş falan filan... hızlı gönderi yapın ben ödeyeyim diyor, yok yapamayız diyorlar... Eşim gidip Türkiye'de halledip gelsin diyorum olmaz diyorlar... Eğer misal A.B.D. vatandaşlık hakkı olsaydı o kimlikle Türkiye'ye dönebilirmiş ama türk kimliği için 1 ay beklemesi gerekiyormuş... Bende bu akşam başbakanlığa şikayet dilekçesi yazdım, bunun daha hızlı bir çözüm yolu olması lazım, bir tek ben miyim ülkesine doğumdan sonra 2-3 hafta içinde dönmek isteyen anlamadım ki... Başbakanlıktan bir cevap gelmezse nereye yazayım onu düşünüyorum :) Heralde gazetelere yazarım bana yardımcı olmazlarsa...

ufff son ay artıyormuş çatlaklar... Benim daha yok(umarım nazar değmez ve de olmaz, inşallah olmaz yani) ama 36. hafta yeni bitti, bu ay her şey olabilir :( egzersiz yapmaya çalışıyorum bakalım...

buna da bir türlü karar veremiyorum, normalde giyilen korse kasların çalışmasını engellediği için ve belki de kan dolaşımını azalttığı için selülite neden olur, o yüzden korse yerine spor yapmak daha iyi bir çözüm mü diye düşünmeden edemiyorum :( Tabii hamileyken de spor yapmak önemli bence...
şimdi ben anlamadım canım sen orda doğm yapınca bebeğin abd vatandaşı olmuyomu yoksa 2 vatandaşlık içinmi sizin olay yada sırf turk vatandaşlıgındanmı
saçma yaaaaa abi mozambik kimliği istemiyo yani senin konsoloslugundan turk kimliği istiyo uffff yaaa bu prosedurler mahvediyo insanı yaa:(
neyse canım geç olsun güç olmasın sen doğumuna konsantre ol:)

Son düzenleme:
şimdi ben anlamadım canım sen orda doğm yapınca bebeğin abd vatandaşı olmuyomu yoksa 2 vatandaşlık içinmi sizin olay yada sırf turk vatandaşlıgındanmı

yok sadece türk vatandaşı olacak, amerikada değiliz zaten biz... O kadar dinlemeden anlamadan cevap veriyorlar ki, doğum için amerikaya gittiğimi varsayarak cevapladı görevli sorularımı... Sonra da beni suçladı doğum için amerikaya gitmişsin madem dönüş zamanını da ayarlamanız gerekirdi falan diye :) Keşke planlı olsaydı da yeni doğmuş bebeğe ülke değiştirmek zorunda kalmasaydık :( Ama kısmet işte... Bütün hayatım değişti, bir çok şeyi ertlemek zorunda kaldık... Kısmet yani...

ya burada vietnamlı bir arkadaşımız var, bizimle aynı durumda doktora öğrencisi ve eşi hamile kaldı, onların da dönmesi gerekiyor. Kimlik çıkartıp pasaport alıp dönmeye hazır hale gelmeleri 1 hafta... Vietnam yani.... Bizim bir de pasaport çıkarmamız gerekirse en az ama en az 5 hafta sonra dönmeye hazır hale geliyoruz. Bilmiyorum ama bu sorunu yaşayan bir tek ben değilimdir, bir yerlerde bir şeyler doğru işlemiyor bence...

Son düzenleme:
:1::1::1: bende hastanede gördüm bi bayanı kapısı açıktı karnı kocaman doğuracak herhalde bekliyo dedim içimden sonra koridorda dolaşırken beşikte bebek getirdi hemşireler odasına :1: bende senin gibi şok oldum :53: bende doğunca bu karın hemen inecek sanıyodum :50: ama balon gibi şiş kalıyomuş belli bi süre

guzel annelerr doğumdan hemen cıktıktan sonra 5-6 aylık hamıle gıbı oluyoruz.ama kımının daha cok gozukyrmus.7ay once doğum ypn arkdsm hastaneden cıkıp eve gelmıstı.bebegı sarılık oldg ıcın hastnede yatıyrdu arkdsta duş almaya gelmıs evı yakın oldgnndan apartmandakıler doğum ne zaman demısler kızın moralı baya bozulmus.suan yagları kaldı sarktı karnı anlıcagnz ancak kız 25kılo almış.suan kılolu deıl ama yağlı:)

yok sadece türk vatandaşı olacak, amerikada değiliz zaten biz... O kadar dinlemeden anlamadan cevap veriyorlar ki, doğum için amerikaya gittiğimi varsayarak cevapladı görevli sorularımı... Sonra da beni suçladı doğum için amerikaya gitmişsin madem dönüş zamanını da ayarlamanız gerekirdi falan diye :) Keşke planlı olsaydı da yeni doğmuş bebeğe ülke değiştirmek zorunda kalmasaydık :( Ama kısmet işte... Bütün hayatım değişti, bir çok şeyi ertlemek zorunda kaldık... Kısmet yani...

ya burada vietnamlı bir arkadaşımız var, bizimle aynı durumda doktora öğrencisi ve eşi hamile kaldı, onların da dönmesi gerekiyor. Kimlik çıkartıp pasaport alıp dönmeye hazır hale gelmeleri 1 hafta... Vietnam yani.... Bizim bir de pasaport çıkarmamız gerekirse en az ama en az 5 hafta sonra dönmeye hazır hale geliyoruz. Bilmiyorum ama bu sorunu yaşayan bir tek ben değilimdir, bir yerlerde bir şeyler doğru işlemiyor bence...
deveye demişler boynun neden eğri oda demiş nerem doğru ::((ru dürüst oluyoki bu işler düzgün işlesin hayırlısı artık canım ...
amaaan canım neyimiz dog
guzel annelerr doğumdan hemen cıktıktan sonra 5-6 aylık hamıle gıbı oluyoruz.ama kımının daha cok gozukyrmus.7ay once doğum ypn arkdsm hastaneden cıkıp eve gelmıstı.bebegı sarılık oldg ıcın hastnede yatıyrdu arkdsta duş almaya gelmıs evı yakın oldgnndan apartmandakıler doğum ne zaman demısler kızın moralı baya bozulmus.suan yagları kaldı sarktı karnı anlıcagnz ancak kız 25kılo almış.suan kılolu deıl ama yağlı:)
sanırım sıcaklar bizde terle kilo kaybı konusunda yardımcı olacaktır tek faydalı yanları bide sanırım cok su içeçegimizden sütümüzde bol olur diorum bakalım artık :))
ayy bu karın sarkmasını falan duyunca içim bir tuhaf oluyo valla gerci öleee 25 kilo falan almadım ama

Son düzenleme:

Benim burada gördüğüm annelerin de hiç karınları yok... Ama hamileyken de sadece karınları şişiyor hiç fazla kilo almıyorlar ve hamilelikleri boyunca da spor yapmaya devam ediyorlar...

Ben sanırım 13 kilo aldım :( son aya girdim iki kilo daha alsam 15 :( yani büyük ihtimal göbek kalacak :( bilmiyorum ki çöçzüm korse mi vücut yapısı mı... YArın ebe görüşmem var, sorarsam kesin beni tersler nereden okuyorsun böyle şeyleri okuma okuma diyor bana :D

gercektenmi?? selulit icin olanida etkili yani. yaa benimde hamilelikte selulit olmaya basladi. bende aliyim o zaman ondan bari.

dogum gunun kutlu olsun canim.

valla hic dusunmek istemiyorum. keske internetim olsada ordan yazsam size. agri kismini dusunmuyorum hic sanki olmayacakmis gibi. ama ben iyiyim yaa zamanini bilmeden beklemek cok zor.

hahah ayni iste benim durum:))

canim zaten 37. haftadan sora zamani normal kabul ediliyor. sadece kilo aliyorlar iceride herseyin gelisimi bitiyor. bende doktora surekli diyordum zamani zamani. 40. haftada dogmaz zaten cogu bebek diyorlar. ama endisem sanki canim hic yanmayacakmis gibi doguma gidip hic katlanamayacagim bi agri cekmek..

bana kimse ellemedide son muayenede pelvisemi ne bakmak icin kocaman bisey soktular bi aletle ultrasonda baktilar. ama acimadi hic..

yaa zamanini bilmemek cok zor gercekten . bu selulit bende de cikmaya basladi catlak yok simdilik cok sükür ama bugün bacaklarima agda yaptirdigimda farkettim aynada selulitleri :( bende denerim su kremlerden olmadi. o dedigin alet demir bisey di mi?? icine sokup aciyolar böyle ben nefret ediyorum ondan kendimi kasmadigim sürece pek acimiyo ama yine de igrenc bisey iste :)

Benim burada gördüğüm annelerin de hiç karınları yok... Ama hamileyken de sadece karınları şişiyor hiç fazla kilo almıyorlar ve hamilelikleri boyunca da spor yapmaya devam ediyorlar...

Ben sanırım 13 kilo aldım :( son aya girdim iki kilo daha alsam 15 :( yani büyük ihtimal göbek kalacak :( bilmiyorum ki çöçzüm korse mi vücut yapısı mı... YArın ebe görüşmem var, sorarsam kesin beni tersler nereden okuyorsun böyle şeyleri okuma okuma diyor bana :D

evet canim ya burdaki hamilelerde sadece bi karin var sanki top yutmus gibi :1: bende 13 kilo aldim ama kilolar öyle belli olmuyo sadece bi göbek var bi de kocaman gögüsler :) benim ebe de doktor da seninki gibi kiziyo bana cok soru sorunca cok bilmek iyi degil diyolar :)

sorma sorma.bu ebeler hemsıreler doktorlardan kaprıslı oluyorlar ınsanı azarlayıverıyorlar ben bebegmn emmesı ıcın gece gundz dua eedyrm daha doğmadan salak ebe bundan 2ay oncekı gorusmemde bak mutlaka emzır emzırmen lazım emzrmezse şöle olr bole olr nerden emzırmcgm kanısına kapıldı bılmem.memelerımın sarkcagını falan dusundugumumu dusundu ne aptal kadına gııcık olmustum:)
bende gobıgın yaglı kalmasndan korkyrm ama korsede sıcaklarda nasıl gıyıcez ben dıkıslerım ıyılestgnde yattgm yerden mekık dusunuyorum baskada aklıma brsy gelmıor sıcaklar gectımı belkı korse alrm bılememkı.uumarım hepımız gobeksız yagsız selulıtsız gunlerımze donerız.bende 11 kılo aldm gorenler aaa hıc almamsın arkadan bellı olmyr dıyorlar ancak selulıtler cok oldu yanı oturus seklımden seklıme selulıtlerı ceee apıyorlar.tek kafama takılan onlar suan umarım toparlanırım bıraz krem kullnyrm pahalı bıseyde almadım nıvea nınkını aldm gectım..

sorma sorma.bu ebeler hemsıreler doktorlardan kaprıslı oluyorlar ınsanı azarlayıverıyorlar ben bebegmn emmesı ıcın gece gundz dua eedyrm daha doğmadan salak ebe bundan 2ay oncekı gorusmemde bak mutlaka emzır emzırmen lazım emzrmezse şöle olr bole olr nerden emzırmcgm kanısına kapıldı bılmem.memelerımın sarkcagını falan dusundugumumu dusundu ne aptal kadına gııcık olmustum:)
bende gobıgın yaglı kalmasndan korkyrm ama korsede sıcaklarda nasıl gıyıcez ben dıkıslerım ıyılestgnde yattgm yerden mekık dusunuyorum baskada aklıma brsy gelmıor sıcaklar gectımı belkı korse alrm bılememkı.uumarım hepımız gobeksız yagsız selulıtsız gunlerımze donerız.bende 11 kılo aldm gorenler aaa hıc almamsın arkadan bellı olmyr dıyorlar ancak selulıtler cok oldu yanı oturus seklımden seklıme selulıtlerı ceee apıyorlar.tek kafama takılan onlar suan umarım toparlanırım bıraz krem kullnyrm pahalı bıseyde almadım nıvea nınkını aldm gectım..

ben badem yağı kullanıyorum ve bence işe yarıyor, arada da bepanthene kullanıyorum. ama hala düzensiz kullanıyorum malesef :(
Bu arada egzersiz hakkında haklısın, en iyi çözüm o olur. Bize doğumdan önce verdikleri eğitimde, kur'an da incilde falan 40 günden bahsederler bu bilimsel olarak da 6 haftadır, bu süre geçtikten sonra egzersizlere başlayabilirsiniz dediler...

Back