2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bende seni merak ediyordum uzun süredir giremiyorum siteye, haberlerin güzel olmasına çok sevindim :) İnşallah hayırlısıyla kucağına almak da nasip olur... :)

eyeszay ile ilgili yazdığın kısım için, bende burada yaşadığım bir anıyı anlatmak istiyorum. Kordon dolanmasını uzun zamandır sitede konuşuyorduk belki hatırlarsınız, temmuz annelerin doğumlarını ya da başka doğum hikayelerini de okuyunca iyice endişe etmeye başladım. Bir de siteden birine bebeğin boynuna kordon dolanmış sezeryan olmalısın dediklerini öğrendiğimde 32. hafta ultrason kontrolümde bende ilk bunu sordum. Ama aldığım cevap; buna bakmıyoruz çünkü ters bir durum varsa doğum anında ebeler gerekeni yapacaklardır o yüzden korkma oldu. Yani kordon dolansa da eğitimde göstermişlerdi bir hareketle bağı bebeğin başından çekiyorlar, eğer çok çok riskli bir pozisyonda ise anında sezeryana geçiliyor zaten. Yani eyeszayın durumu da riskli olsaydı doktoru muhtemelen müdahale ederdi. Hem yurtdışında normal doğum ile başlayıp, sezeryana dönme gibi bir şansı da var. Bence eğer çok istiyorsa normal doğumu deneyebilir. Malesef Türkiye'de sanki bir sürü risk varmış ve en güvenlisi sezeryanmış gibi empoze ediliyor annelere... Ama böyle olsa diğer bir çok ülkede, o kadar teknolojik imkan varken ısrarla normal doğum denmezdi... Biraz daha rahat olmalıyız, doğumun kolay geçmesinde en önemli etken bu sanırım, hep pozitif düşünmeliyiz... İnşallah hayırlısıyla bebeklerimizi kucağımıza almak nasip olur...

Ya yazmayı unuttum, eğitimde birde şunu gösterdiler, bebeğin başı çıktıktan sonra çok zor bir durumda ise bebek kordon dolanması yüzünden ya da kordon bazen kısa oluyormuş... bu gibi durumlarda bebeğin başı çıktıktan hemen sonra kordon iki taraftan kan akımı durdurularak kesiliyor. Bunun gibi bir kaç yöntem daha gösterdiler. Eğer bütün bunlar işe yaramazsa anında ameliyata alınıyor(zaten bebeğin kalp atışları sürekli dinleniyor ya, başka bir ters durumda olsa sezeryana geçiliyor)

bir şey daha ekleyeyim, arkadaşım 16 saat doğum sancısı çekti, ama bebeğin başı 10cm açıklıktan büyük olduğu için çıkamadı, daha fazla zorlamak istemediler çünkü suyu 12 saat önce patlamıştı, hemen sezeryan doğuma alındı. Acıları boşuna çekti falan diyorduk ama açıklığı 10cm ulaştığı için aslında normal doğumda yapmış gibi oldu ve ikinci kez anne olmak isterse normal doğum yapabilecekmiş, hemen de sütü geldi zaten. Sezeryanın tek kötü yanı doğumdan sonra çok ağrısı oldu, hala var aslına bakarsanız...

Son düzenleme:
üşenmedinmi sayarken :))))
hıçkırıktır canım bu kadar takılm aher hareketine son 1-2 haftanda olursa kasılmalrını sayrsın onun dışında rahat ol :))

msjı yazdıktan sonra 2009 topıclerınde hıckırıktan soz etmısler bı ben deılmısım bebegımn hıckırdıkta yerınden hoplayan:)
tatlum buarada son 2 haftam benım.zaten kasılmalarım sertlesmelerım vardı sımdı kasıklara da ındı magnezyum kullanıyorum güya.ağutosun ılk haftasından sonra alabılırz demıstı doktorum 5ınde muaynem var bakalım nezmana gun verecek.

Kızlar aklıma geldı sımdı.gecenlerde tv de doktordan dınledım.
Bebege gaz olmaması ıcın onerılerınden bırı şuydu;
doğuma gırmeden 1 şişe maden suyunu acıp bırakın odanıza ve doğum bıtıp odanıza geldgnzde bebegınıze ılk o maden suyunda 1 damla kadar verın.sonra sutunuz dıyordu.yanı ılk yuttugu maden suyu olacak.sız doğuma grmeden acınkı sıseyı asit i gıtsın.ıcınde mıneraller oldg ıcınde hıcbır zararı yokmus tabı daha detaylı anlattı ıstersenız bır aratın ınternetten fıkır sahıbı olun sızde.
Paylaşmak istedim....

bırde 1-2 damla nar suyu da olabılırmıs kızlar.bunuda sımdı bı sıtede okudum.bu bana daha cazıp geldı maden suyundan bısı olabılır dıye cesaret edemem.nar bulabılıırsem sımdıden alıp dolaba koyucam.narın tanelerınden 2tane agzına damlatmayı dusunuyorum.

Son düzenleme:
ticker ın lmadığından haftanı bilemedim :))
bunları bende duydum hatta k.kda da açılmış başlıklar var ama deneyip saşma oldugunuda söyleyen kişiler var ben denemiycem ilk benim sütümü alsın bebeişim :)

kızlar medela mini elektrikli süt sağma makinemi satıyorum.sadece 3kez kullandım garantisi devam etmektedir.faturası ve tüm malzemeleriyle kutusunda vericem ürünü.düşünen olursa özelden mesaj atabilirsiniz.

evet canım hıçkırık o, benimki de günde 3 4 kez hıçkırıo içerde özellikle bişi yedikten sonra başlıoz bazende gece uyku arasında başlıooo

canim hickirik o bende cooook uzun zamandir oluyo ama büyüdükce dedigin gibi daha kuvvetli hissedliyo. benim kizimi günde en az 5 kez tutuyo bu hickirik ve 15-20 dk sürüyo en azindan. doktora sordugumda bebegin hickirmasinin saglikli oldugunun göstergesi oldugunu söylemisti bana amniyos sivisini yutup sindiriyomus yani organlarini calistiriyo icerde

canim bende doktora cok sordum bunu cünkü benim kayinvalidemin basina gelmis ve sagolsun kötü niyetle olmasa da her seferinde bunu söylüyo ve benim cok aklima takiliyo. burda daha önce bahsetmek istemedim dogunlarimiz yaklasmisken kötü örnek olmasin moral bozmasin diye. ama bu olay 36 sene önce olmus. simdi ben doktora sordugumda neden böyle biseyi sordun dedi bana bende acikladim nedenini ama senin dedigin gibi normal dogum diyo baska da bisey demiyo. son anda sezeryan yapilir zaten bi aksilik oldugu zaman dedi öyle gecistirdi beni. ve zaten sürekli kontrol ediliyosun dedi tehlikeli durumlarda anneyi ya da bebegin hayatini tehlikeye aticak degiliz diye de azarladi birazcik beni :) bende bakiyorum türkiyede olan dogumlarin nerdeyse %90 sezeryan doktorlar kendi eslerine bile sezeryan yapiyo ama yurtdisinda buna cooook karsilar. dedigin gibi o kadar cok imkan var ama öncelikle dogali denemek istiyolar. bazen düsünmüyorum da degil türkiyede olmamak mi daha iyi olmak mi diye ???

selam anneciklerrr.bugün kontrolümüz vardı.geçen haftadan beri baya huzursuzdum.bebeğimin karın çapının küçük olduğunu sölemişti dr ve 2150 gramcıktı bugün de gittik güzel kızım 2600 gram olmuşş,maaşallah kuzuma .annesinin kuzusu 1 haftada toparlamış.karın çapı da normal çıktıı.dr şaşırdı ne yaptın kıza diye :) Rabbim dualarımı kabul etti :) yalnız bebğim normal baş aşağı duruyo ama yüzü öne bakıyor.doktor normalde döner ama eğer böle olursa daha aşağı inmez sezeryan olur dedi inşallah sağlıkla gelsin de başka bişey istemiyorum artık.

kızlar bişey soracam siz benden daha ilerde olduğunuz için bilirsiniz bu çatı muayenesi kaçkere yapılıyo.

hemen bı tıcker yapayım bende :) yapma yapıyorumda sonra alıp yazılarımn altına nasıl eklıorum onu bılmıyorum tıcker sız ben:)

Son düzenleme:
arkadaşlar ben daha yeni üye oldum.
nasıl yeni bir konu açacağım? yardımcı olursanız sevinirim. şimdiden teşekkürler.

arkadaşlar hamileliğimin başından beri takip ediyorum ama hiç yazmamıştım çok faydalı şeyler öğrendim buradan size birşey danışmak istiyorum bilmiyorum doğru yere mi yazıyorum ama ben çalışan bir anne olduğum için süt pompası almak istiyorum ebebekte chicco nun elektrikli süt pompası indirime girmiş kullanan oldu mu aranızda hiç yorum bulamadım da...

kızlar bişey soracam siz benden daha ilerde olduğunuz için bilirsiniz bu çatı muayenesi kaçkere yapılıyo.

son 2 haftam hala yapılmadı bana.34ten sonra yapılabılırmıs bebegın ve senın gıdısatına bağlı olrk.36.haftamdayım hamıelıgm normal seyrettgnden yapmaya gerek duymadı doktorum.ama doğumdan oncekı son muaynende mutlaka yapacaktır doktor..catı darlıgı,mıkrop yara falan varmı bakacak gunu geldımı..

slm 17 aylık bir oğlum var bu tarz şeyleri yapmadım hiç ve yaptırmadım çok şükür ilk benim sütümü aldı oğlum ve gaz problemini fazla yasamadık. saç kurutma makinası düşük ısıda kıyafetinin üstünden calıstır dedi cocuk dr u cok faydasını gördüm gazı olunca cok yaklastırmadım tabi ki.annenin sakinliği ve rahatlıgı bebege geçiyor hatta ilk 6 ay beyin dalgaları bile gecermiş... hepinize hayırlı dogumlar diliyorum

aysu 87 arkadaşım bende tam onları araştırıyordum ama özelden mesaj atamıyormuşum nasıl haberleşebiliriz

maşallah bu bir hafta boyunca ne yedin peki neolur anlat benimde aynı sorunum var
bebiş 4 hafta önce gittimizde bana da aynısını dedi. Karnı küçük bir hafta diye. çok üzüldüm. Kilo alsın diye uğraşıyorum. Bu bir hafta boyunca ne yedinde bebiş bukadar kilo aldı

kızlarr sizleri hep okuyorum ama inan yazacak halim yok sıcaklardan ve artık eskisi gibi dik oturamıyorum c de bişiler baskı yaıyo artık rahatsız oluyorum
sanırım benim göbüşte indi bacaklarıma oturuyo göbeğim artık
bizdede yarın derin temizllk var bu akşam ablam gelecek yarında kadın alıyorum temizliğe temizlesin dursunlar pis evimi
gerçi görnümlük pek bi pislik yok ama dip köşe olması lazım
bende bugünden bi iki işi yapayım yarının işi koaylasın dedi koltuklarınn kırlentlerini yıkadım ütüledim mutfak dolabının iç örtülerini falan
ne kadar basit şeyler ama fena yoruldum
bu arada yarınki kontrolümü ctesiye aldırdık
kızlar sizinde eşlerinizden böyle yorumlar geliyomu
yeter artık dayanamıyorum aldıralım bebeği gelsin artık çok özledim onu kucaklamak istiyorum deyip deyip duruyo her gece hoşuma gidiyo çok ama malesef yapacak bişi yok

cnm bahsettiğin şey tamamen HIÇKIRIK
aynı bendede oluyo ve herkeste oluyodur muhakkak
kalp ritmi gibi tık tık tık çok hoşuma gidiyo benim bende genelde sol tarafımda hissediyorum bazen derinden geliyo hıçkırık ritmiği bazense kanım her seferinde sarsılıyo bende saydım bikeresinde 1küsürmü neydi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…