eyeszay cnm aklini karistirmak istemem ama bebegin boynunda kordon dolanmis demissin; yine de normal dogum baslatacakmissiniz, bi,r de 20 saat falan surecekmis; canim nacizane ben olsam hic riske atmazdim bu durumda, senin normal dogumu cok istedigini biliyorum ama epidurel sez. niye dusunmuyorsun ?? tmm gerci eskiden sez. dogunlar yokken, bebek ters de gelde, boynunda kordun da olsa bisekilde normal dogurtuluyormus ama bugunku teknoloji de imkanimiz fvar; hem belki normal olamazsa sez.e gecme imkani var demissin; o kadar bosa sanci cekmis olacaksin belki ..
yine en iyi karari sen verirsin cnmö; hakk,inda en hayirlisi neyse, bebegin ve senin icin hangisi en saglikliysa o olsun cnmm
üşenmedinmi sayarken :))))
hıçkırıktır canım bu kadar takılm aher hareketine son 1-2 haftanda olursa kasılmalrını sayrsın onun dışında rahat ol :))
ticker ın lmadığından haftanı bilemedim :))msjı yazdıktan sonra 2009 topıclerınde hıckırıktan soz etmısler bı ben deılmısım bebegımn hıckırdıkta yerınden hoplayan:)
tatlum buarada son 2 haftam benım.zaten kasılmalarım sertlesmelerım vardı sımdı kasıklara da ındı magnezyum kullanıyorum güya.ağutosun ılk haftasından sonra alabılırz demıstı doktorum 5ınde muaynem var bakalım nezmana gun verecek.
bunları bende duydum hatta k.kda da açılmış başlıklar var ama deneyip saşma oldugunuda söyleyen kişiler var ben denemiycem ilk benim sütümü alsın bebeişim :)Kızlar aklıma geldı sımdı.gecenlerde tv de doktordan dınledım.
Bebege gaz olmaması ıcın onerılerınden bırı şuydu;
doğuma gırmeden 1 şişe maden suyunu acıp bırakın odanıza ve doğum bıtıp odanıza geldgnzde bebegınıze ılk o maden suyunda 1 damla kadar verın.sonra sutunuz dıyordu.yanı ılk yuttugu maden suyu olacak.sız doğuma grmeden acınkı sıseyı asit i gıtsın.ıcınde mıneraller oldg ıcınde hıcbır zararı yokmus tabı daha detaylı anlattı ıstersenız bır aratın ınternetten fıkır sahıbı olun sızde.
Paylaşmak istedim....
bırde 1-2 damla nar suyu da olabılırmıs kızlar.bunuda sımdı bı sıtede okudum.bu bana daha cazıp geldı maden suyundan bısı olabılır dıye cesaret edemem.nar bulabılıırsem sımdıden alıp dolaba koyucam.narın tanelerınden 2tane agzına damlatmayı dusunuyorum.
kızlarr bııı sorum var....
sızınde karnınınzdan pıt pıt sesler gelıormu?ses demıyeyımde kalp atımı gıbı gunde 3 sefer falan 15 dk suruyor.bebegımızı hıckırık tutarmıs anne karnında bunun hıckırırk oldgnu dusunuyorum cunku kalp atımı olsa hep hıssederım.zate hıckırık gıbıde 1-2 ay oncesndede olrdu kendımı dınleyınce farkederdm sımdıyse resmen vucudum sarsırılıyor o derece. karnımn uzerıne bırsey koysam onu dusurecek kadar kuvvetlı.sol kasıgımın yukarısında gobek delıgınden bırz asagıda oluyor.sızcede hıckırıkmı dır??? dun gece sayarken uyuya kalmısım 56 da mı ne kaldım okdr cok kızlar...suan yazarken hıckırık sandıgım olay devam edıyor.
sızınde karnınınzdan pıt pıt sesler gelıormu?ses demıyeyımde kalp atımı gıbı gunde 3 sefer falan 15 dk suruyor.bebegımızı hıckırık tutarmıs anne karnında bunun hıckırırk oldgnu dusunuyorum cunku kalp atımı olsa hep hıssederım.zate hıckırık gıbıde 1-2 ay oncesndede olrdu kendımı dınleyınce farkederdm sımdıyse resmen vucudum sarsırılıyor o derece. karnımn uzerıne bırsey koysam onu dusurecek kadar kuvvetlı.sol kasıgımın yukarısında gobek delıgınden bırz asagıda oluyor.sızcede hıckırıkmı dır??? dun gece sayarken uyuya kalmısım 56 da mı ne kaldım okdr cok kızlar...suan yazarken hıckırık sandıgım olay devam edıyor.
Bende seni merak ediyordum uzun süredir giremiyorum siteye, haberlerin güzel olmasına çok sevindim :) İnşallah hayırlısıyla kucağına almak da nasip olur... :)
eyeszay ile ilgili yazdığın kısım için, bende burada yaşadığım bir anıyı anlatmak istiyorum. Kordon dolanmasını uzun zamandır sitede konuşuyorduk belki hatırlarsınız, temmuz annelerin doğumlarını ya da başka doğum hikayelerini de okuyunca iyice endişe etmeye başladım. Bir de siteden birine bebeğin boynuna kordon dolanmış sezeryan olmalısın dediklerini öğrendiğimde 32. hafta ultrason kontrolümde bende ilk bunu sordum. Ama aldığım cevap; buna bakmıyoruz çünkü ters bir durum varsa doğum anında ebeler gerekeni yapacaklardır o yüzden korkma oldu. Yani kordon dolansa da eğitimde göstermişlerdi bir hareketle bağı bebeğin başından çekiyorlar, eğer çok çok riskli bir pozisyonda ise anında sezeryana geçiliyor zaten. Yani eyeszayın durumu da riskli olsaydı doktoru muhtemelen müdahale ederdi. Hem yurtdışında normal doğum ile başlayıp, sezeryana dönme gibi bir şansı da var. Bence eğer çok istiyorsa normal doğumu deneyebilir. Malesef Türkiye'de sanki bir sürü risk varmış ve en güvenlisi sezeryanmış gibi empoze ediliyor annelere... Ama böyle olsa diğer bir çok ülkede, o kadar teknolojik imkan varken ısrarla normal doğum denmezdi... Biraz daha rahat olmalıyız, doğumun kolay geçmesinde en önemli etken bu sanırım, hep pozitif düşünmeliyiz... İnşallah hayırlısıyla bebeklerimizi kucağımıza almak nasip olur...
Ya yazmayı unuttum, eğitimde birde şunu gösterdiler, bebeğin başı çıktıktan sonra çok zor bir durumda ise bebek kordon dolanması yüzünden ya da kordon bazen kısa oluyormuş... bu gibi durumlarda bebeğin başı çıktıktan hemen sonra kordon iki taraftan kan akımı durdurularak kesiliyor. Bunun gibi bir kaç yöntem daha gösterdiler. Eğer bütün bunlar işe yaramazsa anında ameliyata alınıyor(zaten bebeğin kalp atışları sürekli dinleniyor ya, başka bir ters durumda olsa sezeryana geçiliyor)
bir şey daha ekleyeyim, arkadaşım 16 saat doğum sancısı çekti, ama bebeğin başı 10cm açıklıktan büyük olduğu için çıkamadı, daha fazla zorlamak istemediler çünkü suyu 12 saat önce patlamıştı, hemen sezeryan doğuma alındı. Acıları boşuna çekti falan diyorduk ama açıklığı 10cm ulaştığı için aslında normal doğumda yapmış gibi oldu ve ikinci kez anne olmak isterse normal doğum yapabilecekmiş, hemen de sütü geldi zaten. Sezeryanın tek kötü yanı doğumdan sonra çok ağrısı oldu, hala var aslına bakarsanız...
ticker ın lmadığından haftanı bilemedim :))
bunları bende duydum hatta k.kda da açılmış başlıklar var ama deneyip saşma oldugunuda söyleyen kişiler var ben denemiycem ilk benim sütümü alsın bebeişim :)
kızlar bişey soracam siz benden daha ilerde olduğunuz için bilirsiniz bu çatı muayenesi kaçkere yapılıyo.
Kızlar aklıma geldı sımdı.gecenlerde tv de doktordan dınledım.
Bebege gaz olmaması ıcın onerılerınden bırı şuydu;
doğuma gırmeden 1 şişe maden suyunu acıp bırakın odanıza ve doğum bıtıp odanıza geldgnzde bebegınıze ılk o maden suyunda 1 damla kadar verın.sonra sutunuz dıyordu.yanı ılk yuttugu maden suyu olacak.sız doğuma grmeden acınkı sıseyı asit i gıtsın.ıcınde mıneraller oldg ıcınde hıcbır zararı yokmus tabı daha detaylı anlattı ıstersenız bır aratın ınternetten fıkır sahıbı olun sızde.
Paylaşmak istedim....
bırde 1-2 damla nar suyu da olabılırmıs kızlar.bunuda sımdı bı sıtede okudum.bu bana daha cazıp geldı maden suyundan bısı olabılır dıye cesaret edemem.nar bulabılıırsem sımdıden alıp dolaba koyucam.narın tanelerınden 2tane agzına damlatmayı dusunuyorum.
kızlar medela mini elektrikli süt sağma makinemi satıyorum.sadece 3kez kullandım garantisi devam etmektedir.faturası ve tüm malzemeleriyle kutusunda vericem ürünü.düşünen olursa özelden mesaj atabilirsiniz.
selam anneciklerrr.bugün kontrolümüz vardı.geçen haftadan beri baya huzursuzdum.bebeğimin karın çapının küçük olduğunu sölemişti dr ve 2150 gramcıktıbugün de gittik güzel kızım 2600 gram olmuşş,maaşallah kuzuma :d.annesinin kuzusu 1 haftada toparlamış.karın çapı da normal çıktıı.dr şaşırdı ne yaptın kıza diye :) rabbim dualarımı kabul etti :) yalnız bebğim normal baş aşağı duruyo ama yüzü öne bakıyor.doktor normalde döner ama eğer böle olursa daha aşağı inmez sezeryan olur dedi inşallah sağlıkla gelsin de başka bişey istemiyorum artık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?