kızlar normal doğumdan korkmayın sezeryanı yaşayan birisi olarak söylüyorum bunu
ben ilk doğumumda dr un oyununa gelip sezeryan oldum
inanın ilk 10 gün sürekli ağrı kesici yaptırmama rağmen kendi başıma oturmada kalkmada vs çok zorlandım
10 gün boyunca uzanıp yatamadım oturarak uyudum
bu yıl iki arkadaşım normal doğum yaptı
ikisi de akşam doğum yapıp sabah sanki doğuran onlar değil gibi güle oynaya evlerine geldiler
dikişleri olduğu için 2-3 güğn ağrıları oldu tabi ama her işlerini kendileri yapabiliyordu
daha bir haftalık olmadan araba kullanmaya bile başladılar
sezeryanda çekilen ağrı gerçekten daha fazla; adı üstünde normal doğum demek ki bu işin normali böyle
dünya kurulduğundan beri milyarlarca kadın doğurdu siz neden korkuyorsunuz ki???????
eğer bir problem yoksa kendi isteğinizle amliyat masasına yatmayın benim nacizane tavsiyem bu...
salı günü doğuma gidicem yine sezeryan olacak haftalardır kafamda ilk 10 gün nasıl geçecek sorusu var
bir de bu sefer evde benden ilgi bekleyen 20 aylık bir kızım da var[/QUOTE
aynen bende senin dediğin şeyleri yaşadım.arada aklıma gelince doğum sonrası sancıları neasıl atlatıcam diyorum.sonra amn napayın bir ben sezryan olmuyorum ya falan diye teselli ediyorum kendimi.Allah kolaylık versin sana canım .inş. bu doğumun önceki gibi olmaz ağrılı olmaz.
:) bende cogu seyi kaciriyorum cnm. az önce okudum senin de haftaya sali olucakmis dogumun kismetse kordon dolanmis falan demis doktor ama üzme kendini hic cok tehlikeli bi durum olsaydi saliya kadar bekletmezdi seni. türkiyede cogu insan sezeryanla doguruyo ama yurtdisinda en son ana kadar normal dogumu deniyolar buna sevinmeliyim üzülmeli mi hiiiic bilmiyorum valla. ama umarim dogumun cok kolay olur senin icin ve bebisini saglikli bi sekilde kucagina alirsin. bizde artik tehlikeli haftalar bitti o yüzden de bütün gün yatmam gerekmiyo artik dogsa da sorun olmazmis doktorun dedigine göre.zaten bebegin basi da daha dogum kanalinda degilmis. bende günün gecmesinden korkmaya basladim simdi.o yüzden biraz hareket dogum icin iyi olucak. bende haftaya dogumla ilgili konusucam doktorumla ama bi aksilik olmadigi sürece günün gelmesini beklicez ya da kizimiz biraz erken gelmek isterse sanci-su- nisan gelmesi gibi durumlarda hastaneye gidicez iste. bende de büyük ihtimalle epidural normal olucak daha kesin karar vermedim ama agriya dayanamazsam yapicaklar igneyi
aaaa yazdıklarım uctuuu
sulesliii den haber alan varmı yaaa sesi çıkmıyo hiç:??????????
ekliyorum canım seni de:)
bende beklemek istemiyorum 40 ı falan da bakalım gelenler bi gitsin bayramı bi atlatalımda ufff
gözün aydın canım allah analı babalı büyütsün darısıda bekleyen bizlere olsun :))))))
ekledim cicim şimdi yayınlıycam hadi hayırlısı :)))
sorma yaa cerenimo benide ağlattı
agdada da acımadı valla kökleri çok incelmiş zaten 3 tel :))
geç oldu ama ikisinede evet demek istiyorum :))
benim hastanede de sgk antlaşması yok devletten 32ve 37 yi aldım bide deilerki doumdan 50 gün sonra gel jınekolojide izinleriniz söyle necek falan filan...
bende beklemiycem valla
oooh supriz tatil gibiside yoktur valla :)))
gelişimciyle görüşmüşler gelişimciden alıntıdır :))
KIZLAR SİZE ADEMELİN MESAJINI GÖNDERİYORUM......
planlı doğum olmasına rağmen araya giren 2 normal doğum birde kanamalı hasta yüzünden akşama 16 ya kaldı doğum.çok şükür bir sıkıntı olmadıbaşka. 16.43 te erdem alp 3530 gr 49 cm oldu.akşama kalınca işler geri dönemedim ...dün çok uğraştık emsin diye bugün emiyor.şimdi de süt gelsin diye uğraşıyorum az az geliyor onun haricinde ben dün çok kötüydüm ama bugün çok iyiyim..ikimizde iyiyiz çok şükür öpüyorum.....
BEBEĞİN BOY VE KİLOSUNUDA EKLERSİNİZ ARKADAŞLAR....
yaa bende anneme jiletle aldirdim ama saliya kadar gene cikicak. ne yapsam. tahris olmasida iyi degil. bu arada biyiklarimi veet ile aldim. agda sicaktan yapisik kalinca on kere yapistirip cektim. yara oldu biyiklarim simsiyah simdi( dilerim iz kalmaz.
Evt cqnim sicakladda tasimak cok zor ama erken olmasinida dileme bence vaktiyle sagligiyla gelsin cagla :)) ben cok sikistigimda boyle bunaldigimda hep annelik fedekarliktir diye avunuyorum napiim yolum yok baska İdarenetncqnim yaaa erkeklerin anlamasinida bekleme anlayacak kapasite olsaydi kadin olurlardi zaten :))))ya hocam sormayın.ben de kimseye diyemiyorum.azönce zafere diyorum ya sezeryan da kötü değil aslında ama anlamıyor beni.bebeğim daha küçük biliyorum ama dayanamıyorum.belim ağrıyo karnımı ve deli gibi büyüyen göğüslerimi taşımaktan :2:.yürüyemiyorum azıcık bi yolda bile hemen sancı giriyo.belim ağrıyo ööle kakalak gibi kalıyorum yolda.utanıyorum bide oramı buramı saklıyorum şiştim iyice.geceleri uyku da yok isyan etmiyorum asla ama ne bileyim 31 ağustos ta çoook geç gibi geliyo.1 ayda kimbilir daha ne hallere gelirim.burada 36+da normal doğum yapanlar oldu ya onlardan olmayı diliyorum.şööle 2 hafta sonra falan gelse bebem de kavuşsak hayırlısıyla rahatlasak
Qy canim insallah o iki arkadssin gibi dogurmak nasip olur bizede ben ikisindende korkuyorum ikiside aciycak bari cabuk toparlaniimda gezebilim evdekileri de postaliim istedigimden normal oncelik bende Bazen diorum annemm3 normal doum yapti benmi yapamiycam hahahayyyyytt :)))) Annem diyoki herkes bu dogum olayininabartiyor evet aciyo ama unutuyosun diyo bebegini kucagina aldiginda ne hamilelik ne dogum sancisi ne dogum ani hepsi ucuyomus :))kızlar normal doğumdan korkmayın sezeryanı yaşayan birisi olarak söylüyorum bunuben ilk doğumumda dr un oyununa gelip sezeryan oldum inanın ilk 10 gün sürekli ağrı kesici yaptırmama rağmen kendi başıma oturmada kalkmada vs çok zorlandım10 gün boyunca uzanıp yatamadım oturarak uyudumbu yıl iki arkadaşım normal doğum yaptıikisi de akşam doğum yapıp sabah sanki doğuran onlar değil gibi güle oynaya evlerine geldilerdikişleri olduğu için 2-3 güğn ağrıları oldu tabi ama her işlerini kendileri yapabiliyordudaha bir haftalık olmadan araba kullanmaya bile başladılarsezeryanda çekilen ağrı gerçekten daha fazla; adı üstünde normal doğum demek ki bu işin normali böyledünya kurulduğundan beri milyarlarca kadın doğurdu siz neden korkuyorsunuz ki???????eğer bir problem yoksa kendi isteğinizle amliyat masasına yatmayın benim nacizane tavsiyem bu...salı günü doğuma gidicem yine sezeryan olacak haftalardır kafamda ilk 10 gün nasıl geçecek sorusu varbir de bu sefer evde benden ilgi bekleyen 20 aylık bir kızım da var
evet canim bende cok takmiyorum. ama tek sorun iste o pelvismi ne cok kalin ve o yuzden cok uzun saatler olucak dogum. korkuyorum ya incelmessede sezeryana alirlarsa diye. hic istemiyorum sezeryan. bide kesik izi falan isim icin cok kotu olur. isallah normal dogurabilirim. bu arada merak etme gec gelme olayina pek sicak bakmiyor doktorlar. 40 haftada dogumu yapay olarak baslatiyorlar. epidural yapilincada agrida hissetmiyorsun korkma hic. bu arada ben o yurume hareket olayina inanmiyorum. biliyorsun ben dugun organizasyonu tasinma derken en tehlikeli aylarda bile sabahtan aksama kilometreler kateddim. herkes kesin erken dogurur bu kiz dedi bu kadar hareket fazla. hergun saatlerce yuruyorum hala ama bebek dogumu yapay baslatmazlarsa gelmeyecek. icbir incelme vs yok. ondan ben inanmiyorum ufacik bi faydasi olsaydi bana olurdu sanirim.yapmq yaaa gunese falan cikmada koru biyik bolgeni bepanten turu seyler cabuk iyilestirir bikini bolgenide bol kremli saliya kadar hemnuzar hemde daha yumusak olur bidaha aldirirsin anneneaaaa yazdıklarım uctuuu sulesliii den haber alan varmı yaaa sesi çıkmıyo hiç:??????????ekliyorum canım seni de:) bende beklemek istemiyorum 40 ı falan da bakalım gelenler bi gitsin bayramı bi atlatalımda ufff gözün aydın canım allah analı babalı büyütsün darısıda bekleyen bizlere olsun :)))))) yaa bende anneme jiletle aldirdim ama saliya kadar gene cikicak. ne yapsam. tahris olmasida iyi degil. bu arada biyiklarimi veet ile aldim. agda sicaktan yapisik kalinca on kere yapistirip cektim. yara oldu biyiklarim simsiyah simdi( dilerim iz kalmaz. ) valla sekerim su emzirmeler bitsin lazere kaldiim yerden devam edicem bitmese bile azalmasida buyuk avantaj oluyor cok rahat benim bacuuu bitirdi de az killi cillop mubarek )) valla onu ben nette okuduuum ve arkadasiminnanlattigi kadari ile hastaneden eve gelince giy diyolar ben korse almadim gercide sicakta giyemem diye benim arkadsancarsaf baglamis annesi hakken gobeee yoktu O korseler normal korse dimi?kizlar gece gece ne sormus bu kiz diyeceksiniz umarim sabah nete baglanip okuyabilirim. simdi dogumdan kac gun sonra korse giyecegiz. hemen giysek oluyormu??
bııyı geceler anne adayları ve taze annişler
duzenlı olarak gıremesemde takıpteyım doğum yapan tum arkadasları tebrık ederım
Allah analı babalı buyutsun hayırlı saglıklı omru uzun mutlu evlatlar olsunlar
doğuma gırecek arkadaslarda sağlıcakla evlatlarını kucaklarlar inş.
bızım gundemımız bırden farklılastı esım emnıyet personelı benım ve ara tayınler yanı batıdan batıya tayınler acıklandı dun ıtıbarıyle ve suprız memleketımıze AYDINA a cıkmıs tayınımız ...tabıı kı sevındık ama bıraz zamansız oldu:26:
bugun 36. haftayı gerıde bıraktım normal dogum tarıhımız 25 agustos ama sezeryan olacagı ıcın dr um 18 agustos gıbı dusunmustu herhangı bır aksılık olmadıgı surece d u..sımdı dr um degısecek 15 gun ıcınde ev bulmamız yerlesmemız lazım aynı zamanda hastane ve dr ayarlamam lazım bır ton iş yanı :18:
hamılelerın duası kabul olur derler benım ıcın dua edın herhangı bır aksılık olmasın helelı yolunda gıtsın
gerıde kalan az sayıdakı agustos annesıne cnmlıklı dogumlar dılıyorum sımdıden saglıcakla kalın
annecikler iyi akşamlar bişey soracağım size.ya ben normal doğum düşünüyordum.ama son bi kaç gündür hareketlerim iyice kısıtlandı.az önce eşimle yürüyüşe çıktıbek kendimi tospaa gibi hissettim valla :2: bir de biraz tezcanlıyım,normalde beklenen tarih 31 ağustos.ama ben ozamana kadar dayanamayacağım.sezeryana sıcak bakmaya başladım baya.ama hiç bir sorun yokken de niye aklıma böyle geliyor anlamıyorum.kafam çok karışık.galiba normal doğumdan da korkuyorum.ya sıcaklar da bunalttı.4-5 hafta daha bekleyemicem galiba.off ya çok mu bencilim
kizlar gece gece ne sormus bu kiz diyeceksiniz umarim sabah nete baglanip okuyabilirim. simdi dogumdan kac gun sonra korse giyecegiz. hemen giysek oluyormu??
kizlar gece gece ne sormus bu kiz diyeceksiniz umarim sabah nete baglanip okuyabilirim. simdi dogumdan kac gun sonra korse giyecegiz. hemen giysek oluyormu??
slm kızlar
ben şekerleri hallettim ama yazı kartları olmadığı için sipariş vercem.
birmax die bi site buldum orda var bu yazı kartları ayrıca sekerler de cok ucuz söliiym.
buradan alışveriş yapan var mı?
güvenli mi? ben iletişimdeki cep nosunu aradm ama kmse acmadı ondan da güvenemedim şimdi.
aranızda burdan alışweriş yapan var mı?
Allah acil şifalar versin.dualarımız sizinle...benim de kız kardeşim 7 yaşında.teyze olacak şimdiden havalarda :) bi tek bende var sanıyordum küçük teyze
evet onun annesi çarşaf bağlamış ama bence korse işi bititrir sıcaktada nasıl giyeceksekdoğumdan sonra karına çarşaf bağlanması eskiden yapılan şeyler değil mi ki ??? Ben doğumdan 6 hafta sonra yapmaya başlayacağımız egzersizlerle karın bölgesini gidereceğimizi düşünüyordum. Korse işe yarıyor yani???
evet kesinlikle işe yarıyor ben ilk doğumumda bihafta sonra dikişlerim için gittim dr a dönüşte korse alıp giymeye başladım iyikide giymişim göbek sorunum yoktu diyebilirim ki 76 kg hamile kaldım bundada hazır korsem giyicem inşallahhh hele kuzum sağlıkla gelsin
sağol canım verdiğin bilgiler için :))kızlar hastaneye elınızde varsa 3-4 gecelık koyun
ozellıkle sezer. olacaklar pıjama gıyılmıyor
lohusa atesı beter bıseymıs sabahtan aksama tepeden tırnaga 30 kere su bosaltıyolar sankı
5-6 tane atlet koyuni
aldıgınız kılotlar en en en bolundan olsun mumkunse lastık namına bısey olmasın
lansınoh kremı ılk gunden berı kullanıyorum masallah bısorun olmadı tavsıye edıyorum hatta 56 gr lık alın anca yeter
cocuk bezı prıma süper ama bıraz buyuk gelıyo
eger zayıf mıyon bebegı olacaklar vrsa huggıs cok kucuk daha mınık bebekler ıcın kullanıslı olabılır
emzırme sutyenı 3 taneden az olmasın anca yetıyo cıtcıtına dıkkat edın kolay acılabılsın tek elle
cantanıza enıne genıs ayak numarınızın 2-3 buyugu terlık koyun lohusa sısmesı oluyo
kızlar hastane cıkısları bu havalarda cok kalın gelıyo mumkunsu nevborn ınce penye zıbın yada tulum alın bızım oglan hastane cıksılarından nefret ettı
cıtcıtlı bodyler cok kalın gelıyo cıkıp ıncelerınen yenıden almak zorunda kaldım
gogus pedını kalıtelı alın pamukları cıkıyo gogusunuze yapısabılıyo
sımdılık aklıma gelenler bunlar sormak sıtedıgınız olursa ozelden yazın
bız yarın oglusma mevlut yapıcaz allah kısmet ederse onun telası var
hepınızı opuyorum
hayırlı dogumlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?