2010 sonu 2011 ilk aylarında ikizlerine kavuşacak anne adayları

ben bebek harektelerini net olarak 20.haftadan sonra hissettim.şuan gece bile uyandırıyorlar maşallah.sola yatınca soldaki kız çok hareket ediyor,sağa yatınca da diğeri.sanırım üstüne yüklenme olunca kızıyorlar.açıkıncada bende hareket artıyor,sanki biz açız diyorlar.gürültülü farklı ses duyuncada tekmeliyorllar sanırım korkuyorlar.erkek seslerine tepkileri daha çok oluyor sanırım onları daha iyi duyuyorlar.her şeye rağmen tekmelemeleri çok hoş bi duygu,tabbii biraz kızınca duruyorlar sonra yine başlıyorlar

nirsen canım merhaba hoş geldin benim satım da 4 şubat. :)). bir gün arayla hamiş kalmışız yani :))
maaşallah kızlarına Allah bağışlasın, benim iki oğlum olacak Allah izin verişrse.. erkeğe hemen isim bulduk da kıza isim bulmak gereçekten zor, insan ne olsa yakıştıramıyor.. ben bi ara kız olursa zeynep ve zehra olsun diye düşünüyordum ama gene de insan tam karar veremiyor..

ben daha alışverişe başlamadım.. bu hafta işteki son haftam haftaya doktora gittikten sonra yavaş yavaş giyim alışverişşine (kendim ve beebkler için) başlamayı düşünüyorum.. yatak olarak park yatak alacağız, evimiz çok dar, hem de kiracıyız rotasyonumuz var, taşınırken mobilya bizi zorlar...
hayırlısı olsun hepimiz için eyvahedigeldismile

Nirsen hoşgeldin, daha hisstemek için epey zamanımız var yani, bekleriz napalım

Morgenrot ben ilerleyen aylarda yürüyemem ve alışverişi zor yaparım diye korkuyorum, inşallah korktuğum gibi olmaz.

Bi de bağırsak hareketlerinden nasıl ayırırız bu hareketleri, ben dikkat kesilirim artık :)

Nirsen benim de inşallah iki kzım olacak, kız ismi ayşe hoşuma gidiyor, bakalım ilerleyen aşamalarda düşünücez biz de...

anjelik aynen dediğin gibi ağırlaşıyor insan.. henüz almasan da gezebiliyorken bak, fikrin olsun ne alacağın konusunda.. sonra ne alacağın belli olunca yeri de beli olduktan sonra eşini bile yollasan gider alır..

canım dikkat kesil tabi de zaten annelik içgüdüsü mü artık nedir insan anlıyor o olduğunu... çok garip oluyorsun ilk başta... ben bazen tekmelerin dışında sanki sularında yüzme hissi de yaşıyorum.. sanki su yatağı gibi :)

ayşe ismini ben de çok beğeniyorum..

cevaplarınız için teşekkürler.hareketten öte bariz dışardan farkedebileceğiniz kadar tekmeliyorlar,hiç ama hiç barsak hareketlerine benzemiyor.bariz içinizdeki canlı ben buradayım diyor.ben de elif ismini çok seviyorum ama ona uyacak ikinciyi bulamadım.eşim de illaki uyumlu olsun ve her biri iki isimli olsun istiyor.mobilyalar çok güzel ve çok şık olduğu için düşündük eşim park yatağı sevmiyor inşallah güzel bişey buluruz.bu arada şeker testim normal çıktı darısı yeni yaptıracakların başına.sorun çıkar diye korktum çünkü yaş incirler çıkıyor onları kaçırmak istemiyorum,sonra tekrar görüşürüz hepinizi çok öptüm

merhaba güzel hamişler... ne güzel ankaradaki hamişlere üç gün tatil var.. biz burda hem o sıcağı hissediyoruz hem de nem var.. ama bize tatil yok ((( neyse ki benim de işteki son üç günüm.. izne ayrılcam inşallah.. sonra evde :hulya: zamanı :)))) :dance:

Arkadaşlar selam hepinize,

Ben de topiğe yeni katılanlardanım, böle bir topiğin olmasına sevindim doğrusuopuyorumnanaktan Bilgilerim aşağıdaki gibi:

kilo:54 tüm ama 51.e düştüm (çok bulantım oluyo
Tüp bebek tedavisi ile tek yumurta ikizlerimiz olucak allahın izni ile cinsiyetleri belli diil henüz,
sat:17.05.2010
tahmini doğum tarihi:21.02.10
merkez:memorial

Allah hepimize bebişlerimizi kucağımıza almayı nasip etsin inşallah:Saruboceq:

Morgenrot selam, sana bir sorum olucaktı, eskileri okudum da senin de tek yumurta ikiziymiş ve tek kese varmış benim de tek yumurta ikizi ama iki farklı kese var, ee sen tecrübelisin ne de olsa bu nsaıl oluyor acaba?

Morgenrot selam, sana bir sorum olucaktı, eskileri okudum da senin de tek yumurta ikiziymiş ve tek kese varmış benim de tek yumurta ikizi ama iki farklı kese var, ee sen tecrübelisin ne de olsa bu nsaıl oluyor acaba?

hayırlı olsun bebişlerin.. inşallah sağ salim alırsın kucağına...

canım benim tek kese denilen tek plasenta... tek yumurta ikiizlerinin çeşitleri var gerçi ama en sık rastlananı tek plasenta iki ayrı amniyon kesesi olması... (monokoryonik diamniyotik) yoksa içinde yüzdükleri amniyon kesesi arasında ince bir zar var..
çift yumurta ikizleri gibi iki ayrı plasentalı ve iki ayrı amniyon kesesli olanlar da var (diamniyotik dikoryonik)
bir de hem kese hem amniyon suları ortak olanlar var (monokoryonik monoamniyotik)

canım sanada mı tek emriyo transfer ettiler

Kızlar nasılsınız? İşlerden giremiyorum fazla, yığılmış maalesef... cigdog hoşgeldin, Allah tamamına erdirsin, ikiz anneleri fazla yazışmayı sevmiyor galiba

Morgenrot nasılsın canım, bu h.sonu çıkıyorsun izne di mi? Aldıklarını bizimle de paylaş olur mu, önemli gördüklerini, ben çok acemiyim bu konuda.

canım sıcaklardan herkes bunaldı tabi.. benim son üç gün.. inşallah güzel güzel alışveriş yapar burda paylaşırım

Evet bana tek embryo transfer edildi, ama dr 2 ayrı kese var dedi, ne bilim kafam karıştı işte, zamanla öğrencirim inşallah, eee sen neler yapıyosun ben ilk zamanlarda beslenmeme çok dikkat etmeye çalıştım ama son zamanlarda çok mide bulantısı çekiyorum, ceviz fındık gibi (şu an isimini yazınca bile midem bulanıyo) şeyler yiyemiyorum, ama köfte balık haftada 1 de olsa yemeye çalışıyorum, önereceğin bi şeyler varmı tatlım ?

Hoşbuldık anjelik, bı topik hepimize uğurlu gelir inşallah, valla alışveriş bizim için çok erken olduğundan henüz bi fikrim yok inanın daha isim bile düşünemiyorum, allahım bize de o günleri göstersin...
Sevgilerkaydirigubbakcemile3

Kızlar ben de hamile kalmadan önce hep liste hazırlıycam, düzenli beslenicem diyordum ama rafa kalktı, ceviz falan düzenli yiyemiyorum, süt aşırı karın ağrısı yapıyor, ben de muadili şeyler yiyorum, bol su, meyve, sebze, et, balık vs...

çiğdocum benim çok şükür bulantım kusmam olmadı sadece balık yiyemedim.. iki kere denedim olmadı ben de balık yağına başladım.. ama öyle çok da dikkat etmedim beslenmeme, dikkat ettiğim doktorun verdiği vitaminlere ilaçlara dikkat etmek oldu... bir de sütümü yoğurdumu eksik etmedim.. ne kadar canım istemese de süt içiyorum..
cevizi eşim hatırlattıkça yiyorum, aslında ihmal etmemk laızm ama yiyemiyorsan da kendini zorlamamak lazım.. çocuklar zaten alacağını alıyor
sen içini ferah tut, bol bol dinlen kendini yorma canım.. bi de tabi en önemli şey bol su içmek.. ben diğer sıvılar hariç günde 10 bardak kadar içmeye gayret ediyorum.. yine de yetmiyor bence çünkü lavaboya az gidiyorum.. az su içmek çok zararlıymış erken doğumu bile tetikliyormuş o yüzden sakın ihmal etme

cigdo alışverişi 5. ay gibi alışverişe başlamayı düşünüyorum hayırlısıyla, inşallah burada doğumlarımızı da paylaşırız.

kızlar merhaba bişey sormak istiyorum,aranızda doktoru tarafından güneş kremi kullanması önerilen ve kullanan var mı?yüz ve ellerinize nemlendirici sürüyor musunuz?makyaj yapıyor musunuz?

merhaba bende 23haftalık ikizlere hamileyim..doktor 10 kasım 2010 dedi doğum için...22 haftalıkken sıvı fazlalığı nedeniyle endol isimli ilaç kullanmaya başladım..bebbekler çok şükür sağlıklı...herşeyleri normal..aranızda benim gibi suyu fazla olan varmı?

Nirsen canım ben güneş kremi kullanmıyorum, mümkün olduğunca kaçınıyorum güneşten, makyaj normalde de pek yapmazdım, ruj falan kullanırdım, tamamen bıraktım, yüzüme ve ellerime dermologların önerdiği bir kremi kullanıyorum, hep onu kullanırdım zaten, banyoda duş jellerini falan da bıraktım ninemizin hacı şakirine döndüm :)

maytap hoşgeldin, sorunla ilgi benim fikrim yok maalesef ama ileri dönem hamile arkadaşlar ilgilenirler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…