• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 sonu 2011 ilk aylarında ikizlerine kavuşacak anne adayları

mrb kızlar nasılsınız,yeni gelen arkadaşlara hoşgeldiniz diyorum,bebekleriniz hayırlı olsun...Benim okuduğum kaynakların çoğunda artık risk almak istemeyen doktorların çoğunda ikiz gebeliklerde sezaryan tercih ettiklerini belirtiyor.ayrıca vaktinden önce gelme potansiyelleri yüksek olduğundan da sezaryan yapıyorlar.Bence hayırlısı ne olcaksa o olsun!!!!

morgenrot ben seninle aynı gebelik haftasına sahibim.sana sorum olacaktıacaba nasıl besleniyorsun ve şimdiye kadar kaç kilo aldın?Ben 7.5 aldım az mı çok mu sence?Neleri özellikle yemiyorsun?Özellikle dikkat ettiğin şeyler neler?TEŞEKKÜRLER ŞİMDİDEN....

anjelik canım merhaba. yurt dışında son ana kadar normal doğum tercih ediyorlar ama ülkemizde tek bebekte bile sezeryana kayıyor doktorlar.. risk almamak için, hele ki çocuklar tüp bebekle olmuşlarsa doğumun stresinden anneyi ve onları korumak için sezeryan yapıyorlar.. bana doktorum daha baştan söylemişti doğumu sezeryan yaptıracağını.. bir de ben de hemoroit gibi bir hastalık var sürekli fitil kullanıyorum yoksa feci kanama oluyor, bu yüzden tek de olsa normal doğuramazdım zaten... benim planlarımın tümü bu yüzden sezeryana göre... hayırlısıyla tabi o haftalara bi gelirsek ;)

nirsencim nasılsın, benden bir gün öndeydin değil mi... canım beni doktorum da uyardı çok kilo aldım.. ikizlerde tüm gebelik boyunca ideali 15 kilo almak demişti doktorum ama ben daha altı aylık olduğumuz halde 12 kilo aldım.. ama şu da var ki benim hiç bulantım kusmam olmadı...

canım beslenmem yaz nedeniyle hafif.. yemekleri de artık kendim yapıyorum.. sebze yemeği bile olsa mutlaka en az bir öğüne et dahil ediyorum... bol bol yoğurt yiyorum.. her sabah klasik bir haşlanmış yumurta ve koca bir bardak süt içiyorum... su da çok içmeye çalışıyorum yaz nedeniyle çok kaybediyoruz... bir de benim hemoroit yüzüdnen çoğunlukla kepek ekmek yiyorum ekmeği doktorum günde altı dilimle sınırladı... bir de her gün olmasa da bir aktivia yoğurt yemeye çalışıyorum... doktorum ağrı ve kramplara kalsiyum eksikliğinin yol açtığını söylüyor... bu yüzden süt ürünlerine ağırlık veriyorum.. dediği gibi de artık hiç kramp yaşamıyorum çok şükür...

canım benim de sana bir sorum olcak.. benim oğullarımdan biri çok aşağıda.. o tekme atınca içim acayip oluyor, yağlarım eriyor resmen ve tuvalete gitme ihtiyacı oluyor... ama tuvaltee oturuken de korkuyorum... sen de durum nedir... bebeklerin yerleşimi nasıl karnında ? rahme baskı oluyor mu ;(benim gebeliğin başından beri var bu baskı.. doktor normal diyor ama beni rahatsız ediyor yine de)

kızlar hepinizi öpüyorum ve serin günler diliyorum :)

Kızlar herkese selam,

Herkse ve minik melekler iyidir umarım, bende de durumlar aynı, hep bulantılar ve lavabo ile geçiyor günler, o yüzden ben kilo verdim bu süreçte, bakalım ilerleyen aylarda neler olacak.

Bu arada ben de ikiz gebeliklerde sezeryanın tercih edildiğini biliyorum arkadaşlar ama bakalım o günler gelsin de inşallah..

sevgiler..

Anjelic hoşbulduk canım. İstediğin bilgileri vereyim. Nick:elzey, Yaş:31, SAT: 24 haziran, Tahmini doğum tarihi 31 mart, Hamile kaldığım kilo: 72 kg, cinsiyetleri: malum henüz belli değil. Canım benim bir tane de 2,5 yaşında kızım var, ayrıca çalışıyorum birde ikizlerim olacak. Rabbim sabrını ve kolaylığını veriri inşallah...

morgenrot cevabın için teşekkürler.Benimkiler son bir aya kadar yukarıda kafa kafaydılar,1 ay önce altımda dolgunluk hissiyle irkildim ve çok korktum ,erken doğum zannettim allah korusun...Doktora gittik ve bide baktık ki birinin kafası alta gelmiş.Şimdi ara sıra senin gibi acıya neden oluyor ve vuruyor.,ilk zamanlar çok korktum ama şimdi alıştım.Doktorum o yerini sevdiyse dönmez artık dedi.Diğeride bazen mideme kafa atıyor oda midemi ağrıtıyor.Ama hamdolsun yeterki sağlıklı olsunlar da biz katlanırız.Bazen sağdaki bazende soldaki çok hareketli oluyor.İkisi birden hareketlenince tabii daha zor oluyor.Seninkilerin kilosu ne kadar?Bizim kontrole biraz daha var son hallerini bilmiyorum.Arasıra dondurma tatlı pasta reçel az da olsa yiyor musun?Sen izne ayrıldın mı? Ben hala çalışıyorum da ...Evde zaman geçirmek zor ama doktor çık derse hemen çıkarım.

nirsencim altta bebek olması gerçekten ürkütüyor insanı hele dediğin gibi ikisi aynı anda harekete başlayınca tam bir curcuna kopuyor.. tekmeler evet çok eğlenceli çok güzel ama bir o kadar da garip bi his.. bazen rahatsız bile ediyor.. biraz daha uyumak istiyorsun ama yok dinlerler mi hiç kalk yemek yee diye bağırıyorlar sanki :))) neyse iyi olsunlar da

canım tatlılardan süt tatlıları yiyorum evde kendim yapıyorum, dondurma ise en büyük zaafım yaz aylarında... soğuk karpuz varsa aklıma bile gelmiyor ama dolapta varlığını bilmem bile yetiyor bazen :)) büyük kaplardan alıp kaseye bile aktarmadan yiyorum :))

izne ayrıldım çünkü işim gerçekten çok yorucu bir de çok sıcak işyeri normalde bile dayanılmıyor hamileyken hiç çekilmiyor..

canım kısmetse randevumuz yarın, burdan yazarım inşallah iyi haberlerini... benimkiler üç hafta önceki kontrolde 716 ve 733 gram çıkmışlardı... biri diğerinden bir cm uzun (onun adı Ali) diğeri de kısa ama kilosu fazla :)) ben böyle ayıt ediyorum şimdilik.. tek yumurta olduğu için doğduğunda da boy-kilo takibimdeki gibi olcak isimleri inşallah :))

Günaydın.Benimkiler de 3 hafta önce seninkilerle aynı kilodaydılar.Benimde birisi hafif minyon sanırım hep öyle oluyormuş ama doğduktan sonra diğerini geçiyorlarmış genelde...İnşallah bizde perşembe gideceğiz kontrole ve umarım kilo alıp büyümüşlerdir.Bende nadiren misafirliğe gidince kek yiyorum ev yapımı,dondurma arasıra az,pasta doğumgünü kutlamalarında maksimum bir dilim,reçel annem organik yaptım dediği için kahvaltıda arasıra yiyorum.Mecbur kalmadıkça dışardan yememeğe çalışıyorum çünkü benim toxoplazmam negatif.Ayda bir testini tekrarlatıyorum.Kızartmaları doktorun yasakladı mı?Hamileliğin boyunca hiç yedin mi?Bugün internette ikizlerin 30. haftadan sonra kilo alımları yavaşlar yazıyordu,bu haftaya kadar ne kadar alırlarsa o kadar iyidir diyordu ne yapsak acaba????

Kızlar nasılsınız? Morgenrot ev sefası nasıl gidiyor? Morgenrot ve nirsen siz hangi hastanede yapacaksınız doğumunuzu hayırlısıyla?

Günaydın.Benimkiler de 3 hafta önce seninkilerle aynı kilodaydılar.Benimde birisi hafif minyon sanırım hep öyle oluyormuş ama doğduktan sonra diğerini geçiyorlarmış genelde...İnşallah bizde perşembe gideceğiz kontrole ve umarım kilo alıp büyümüşlerdir.Bende nadiren misafirliğe gidince kek yiyorum ev yapımı,dondurma arasıra az,pasta doğumgünü kutlamalarında maksimum bir dilim,reçel annem organik yaptım dediği için kahvaltıda arasıra yiyorum.Mecbur kalmadıkça dışardan yememeğe çalışıyorum çünkü benim toxoplazmam negatif.Ayda bir testini tekrarlatıyorum.Kızartmaları doktorun yasakladı mı?Hamileliğin boyunca hiç yedin mi?Bugün internette ikizlerin 30. haftadan sonra kilo alımları yavaşlar yazıyordu,bu haftaya kadar ne kadar alırlarsa o kadar iyidir diyordu ne yapsak acaba????

canım en iyisi dışardan hazır gıda tüketmemek.. ama kendini çok da fazla kısıtlama tabi doktorunu dinleyerek.. canım ben kızartma yiyorum yasaklamadı özel olarak.. bana ısrarla tavsiye ettiği kendimi kabız etmemeye yönelik gıdalar yemem, her öğün ve yatmadan önce süt ürünleri tüketmem (özellikle de yoğurt), her sabah haşlanmış yumurta ve süt içmem oldu.. çok şükür herhangi bir sağlık sorunum yok, o yüzden herşeyi yemeye çalışıyorum ama tabi abartmamak şartıyla

Kızlar nasılsınız? Morgenrot ev sefası nasıl gidiyor? Morgenrot ve nirsen siz hangi hastanede yapacaksınız doğumunuzu hayırlısıyla?

canım ben iyiyim çok şükür, ev sefası sıcaklara teslim ama tabi bu sıcakta iş hiç çekilmezdi... en azından evde habire duş alıyorum öğlen uyuyabiliyorum... yarın kontrolüm var inşallah sorun çıkmaz... benim doktorum devlet hastanesi doktoru henüz onunla direkt doğum konusunda hangi hastane olacağını sormadım ama onun doğum yaptırdığı arkadaşımdan biliyoruım bir kaç hastane söyleyip tercihi anneye bırakıyor istersen devlette yaptırabiliyor doğumu.. biz eğer bebişlerimiz erken davranmaz gününde gelirse kozyatağı central hospital düşünüyoruz.. artık hayırlısı olsun.

zaman geçmek bilmiyor kızlar, günler o kadar uzun ve sıcak ki saatleri sayıyorum resmen.. Allahım serin serin havalar nasip etsin.. örgü örecektim sıcaktan öremiyorum.. o yüzden de zaman geçmiyor hiç evde :((

Son düzenleme:
merhaba kızlar sizlerin doğal yollamı ikiz gebelik oldu,
içinizde klomenle ikiz gebe kalan var mı ??

merhaba canım.. benim tüp bebekle oldu ama tek embriyo transfer eddilmişti.. benimkiler içerde rahat durmayıp ikiye bölünmüşler :)) tek yumurta ikizleri.. Allah izin verirse iki oğlum olcak.. Rabbim tüm isteyenlere nasip etsin...:Saruboceq:

gıymatlım ;
benim 1 yıl sonunda doktorum verdiği serephone adlı hapla ooldu tedaviye henüz başlamıştım tabi buarada incir kürü ve bal,tarçın,çörekotu kürlerinide uyguladım.Bu günleri yaşatan rabbime şükür aslında herşeyin sebebi o.

Kızlar hepinize hayırlı ramazanlar, gerçi bu ramazan tutamıyorum huzursuz olsam da hamilelikte iyi değil diye bıraktım...:(

Nirsen naptın gittin mi randevuna, benim bebikler kaç gr acaba, çok küçüklerdir daha di mi kızlar?

Herkese HAYIRLI RAMAZANLARIN ikiz annişleri:)

Allah bu mübarek günlerde dularımızı kabul etsin inşallah..

Valla siz burda beslenme ile ilgili güzel güzel şeyler yazınca ben vicdan azabı çekiyorum:(çünkü bulantılardan ve galiba bi de sıcaktan canım hiç bi şey istemiyo....Napıcam ben ve bi de bu bulantılar ne zaman geçicek?

kızlar teşekkür ederim cevaplarınız için.. Rabbim güzel yavrularınıza hayırla sağlıkla kavuştursun

Merhaba kızlar..Herkese hayırlı ramazanlar diliyorum..
Bende ikiz bebek bekliyorum.Klomen ile ilk ay bebeklerime hamile kaldım.
Sat: 14 Nisan
Tahmini Doğum: 19 Ocak
Çift yumurta ikizleri
Henüz cinsiyetlerini bilmiyoruz,ayın 16'sında doktor randevumuz var artık o zaman öğreniriz inşallah.
Sevgiler..

cigdo sıkma canını, şu an bebekler herşeyi senden alıyor zaten, mide bulantıların kesilince sağlıklı şekilde beslenmeye verirsin kendini olur biter :)

angelic teşekkür ediyorum..insan mutlaka çok merak ediyor bebişlerinin cinsiyetlerini ama rabbim hepimize yeterki sağlıklı sıhhatli ve hayırlı evlatlar nasip etsin..cinsiyetlerini öğrendiğim zaman paylaşacağım sizlerle :)

Back