• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 sonu 2011 ilk aylarında ikizlerine kavuşacak anne adayları

ANJELİC:Bebek hareketleri hissetme annenin yapısına göre değişebiliyormuş internette biraz araştırma yaparsan okursun.Ben de senin gibi doktora o haftalarda gittiğimde şikayetin var mı sorusuna:Evet ,bebek hareketlerini hissedemiyorum bu nedenle endişeliyim demiştim.Dr da gülüp az kaldı yakında hissedersin dedi ve ben ertesi günden itibaren hissetmeye başladım çok şükür,darısı başına...Tabiii yeni endişelerin de başlayacak mesala azcık hareket etmeseler veya uyusalar hemen endişelenip ne oldu acaba diye korkacaksın bu da zor bi durum şimdiden hazırla kendini.
Senin toxoplazma testin nasıl gelmişti?Benimki negatif olduğundan sürekli dikkat edicem diye bazen yediklerim bile kabus oluyor da...Her ay test tekrarı yaptırttırıyorum.

HAAA...Bu arada karakayacım hoşgeldin her zaman aramızda olmanı çok isteriz canım...sormak istediklerin olursa da her zaman yardımcı olmaya hazırız...

chilekli ve nergiss hoşgeldiniz kızlar, inşallah herşeyimizi sonuna kadar paylaşırız burada, sitedeki problem giderilince bilgilerinizi kaydedicem kızlar.

erbe maşallah kuzularına, ne güzel büyümüşler, darısı başıma:)

elzey ben 12. haftada öğrendim, ikisi de kız dedi, sonra da değişmedi.

Morgenrotcum doğumgünün kutlu olsun, inşallah bi dahakini bebişlerin ve yeğeninle kutlarsın canım...Ölçümlerine baktım maşallah canım, benim 17 haftalıkken rahim boyu 4 cm civarı demişti, gayet iyi demişti, seninkiler benden uzun, inşallah benimki daha fazla kısalmaz:1:

canım çok teşekkür ederim.. yiğenim iyiymiş de doğum molması eve yollamış doktor :)) neyse artık en azından aynı burç olacak gibiyiz :))))
rahim boyun mükemmell kısalmaz inşallah kasılma falan olmazsa... sen içini rahat tut canım benim

morgenot nice mutlu yaşlara bebişlerinle inş....bizimde evlilik yıldönümümüz bgnbayanssulusmile

aaa harika canım çok teşekkür ederim size de nice yıllar bir yastıkta ve tabi pıtırcıklarla...

Merhaba kızlar nasılsınız?Nergiscim ben sürekli yatamıyorum ama gündüzleri öğlene kadar sürekli uyku isteği oluyor .Çünkü eşimle sahura kalkıyorum gece de tuvalete gidince uykum çok bölünüyor.Haliyle dönerken zorlandığımdan hep dönüşlerde uyanıyorum bu sebeple uykusuzluğum oluyor tabii bu da tüm güne yansıyor.Sen ne yapıyorsun yatabiliyor musun?Ben seninkilere ilave elevit ve balık yağı hapı kullanıyorum.Balık yağını doktorum istemişti ben karar verememiştim araştırdım ve morgenrotun önerisiyle 28. haftamda başladım şimdi memnunum tavsiye ederim haftada bir de balık yemeğe çalışıyorum balık yemeyince o gün ilaç almıyorum.istersen sende başla...26. haftaya kadar vitaminimi ara sıra alıyordum ,malum bebekler yükselince mide daralıyor ve çok yiyememeğe başladım ve doktorum vitamini mutlaka al dedi...
Erbecim 4 boyutlunun iyi çıkmasına sevindim...
Morgenrotcum nasılsın uzun zamandır yazmayınca çok endişelendim.İyisin şükür.arasıra sarımsı sulu akıntın oluyor mu?Progesteron içeren fitil veya ilaç kullanıyor musun?Neden ciğer geliştirici yaptı erken doğum beklentisi mi varmiş?Risk geçmemiş mi hala???Bir dahaki randevun ne zaman benimkisi bayramdan sonra.

canım balık yağından memnun olmana çok sevidim ben emzirirken de devam etcem inşallah hem elevite hem balık yağına :))

canım risk hep var tek yumurta ikizlerinde doktorum o yüzden 32 değil de 30da yaptırdı iğneyi.. sizlere de sorun görürlerde yaptırılar ama yaptırmıyorlarsa da doktorunuza güvenin.. zaten iğnenin prospektüsünde gebelike kullanımı tartışmalı olduğundan kar zarar analizi yapılarak ve erken doğum söz konusuysa 32. haftada yapılır diyor...

canım ben progestan kapsülü 12. haftaya kadar kullandım yanında progynexde vuruldum hergün...namam falan yoktu ama tüp bebek olduğu için böyle yapıldı.. sonra doktorum her ikisini de bıraktı her hafta proluton depota devam ettim.. benim popom resmen çürüdü iğnelerden :))) hesapladım tüp tedavisi dahil yüzü geçtik iğnede :)))
benim akıntım yok çok şükür.. ama olsa da rengi koyu irin gibi ya da kanlı olmadıkça sorun yok bildiğim kadarıyla...
benim 11 eylülde bayramın üçüncü günü randevum, doktorum bizim gibi riskli bir kaç hastası için bayramı da feda edip bir kaç saaatliğine gelecek, Allah razı olsun ondan.. çok iyi bir doktorum var çok şükür

ELZEY bende 12 haftada öğrendim ve değişmedi.
Morgenrotcum doğum günün kutlu olsun ,esengülüm sizinde evlilik yıl dönümünüz kutlu olsun....

nirsenim sağol canım, nice yaşlara inşallah hepimiz evimizde bebek cıvıltıları ile gireriz.. Allahı mutluluğuzu bozmasın (aminnn)

Kızlar bu arada ben bebek hareketlerine takmış durumdayım, neden hala net bi şiler hissedemiyorum yaaa, normal mi bu?

canım bunu çok takma ama belki karnında yağ oranı fazlaysa biraz daha az hissedilebiliyor.. şimdi bir de onların suyu kendilerine göre fazla olduğundan ancak büyük tekme ya da dönmeleri hissedebilirsin.. şuan bi görsen yer daraldı bende ve karnım gergin bebekler parmağını oynatsa belli oluyor.. büyük hareketler bazen acı bile veriyor :))))

sana tavsiyem tok karnına sessiz bir odaya dinlenmeye geç ve bekle sol yanına yatıp ya da sırtın yarı dik uzanıp.. bak bakalım farkedecektir...

Bu arada dikkatimi çekti aramızda ne çok öğretmen var.sanırım öğretmenlerde ikiz oranı daha yüksek...:)))

Aynı şey benim de dikkatimi çekti,öğretmenlerde ikiz bolluğu var,maşallahkaydirigubbakcemile3:nazar:

biz bunu tüp bebek forumunda konuşmuştuk daha önce.. niyeyse tüp bebek yaptıranların çoğu öğretmen diyorduk.. ama bence bunun nedeni öğretmenlerin çalışanlar içinde sayısının fazla olması ve araştırmacı olduklarından forumlara çok girmeleri :))

Bende hareketleri çok geç hissettim ilk hareketleri ayda alemde hissediyordum şimdi 32 haftalık oldum daha net hissediyorum hareketleri hemen hemen 1 aydır hissediyorum canım yani üzülme arkadaşım onlar iyiler.
Bende 32. haftadayım ama doktor akciğer geliştiriciden hiç bahsetmedi gerekirse vurup 48 saat bekletiyorlar diye biliyorum. Pazartesi randevum var belki bahseder.
Görüşürüz arkadaşlar iyi akşamlar

herkese yeniden merhaba ben 29+4 deyim bebeklerimin biri kız biri erkek salı günü kontrolüm var en son gittiğimde kiloları 1300 ve 1200 idi çokmerak ediyorum şimdi ne kadar oldular öğrendiğimde sizlerede yazacağım mutlaka.listeye biran önce girmek için sabırsızlanıyorum şu sistem düzelsin artık :) allah hepimizin yardımcısı olsun.görüşmek dileğiyle sağlıklı ve mutlu günler...yalnız arkadaşlar isim sorunumuz var hala bu isim konusunu netleştiremedik herkes biz gibimi acaba çok merak ediorum :)

arkadaşlar çatlakları oluşan varmı ben 21. haftamdayım henuz olusmadı acaba olu ne zaman olmaya başladı.önerecegınız bı krem varmı..

arkadaşlar çatlakları oluşan varmı ben 21. haftamdayım henuz olusmadı acaba olu ne zaman olmaya başladı.önerecegınız bı krem varmı..

ben 30. haftaya gelmek üzereyim ve henüz hiç çatlağım yok kakao yağı kullanıyorum ii geldi sanırım ve herkesde onu tavsiye ediyor bence denemelisin.

herkese yeniden merhaba ben 29+4 deyim bebeklerimin biri kız biri erkek salı günü kontrolüm var en son gittiğimde kiloları 1300 ve 1200 idi çokmerak ediyorum şimdi ne kadar oldular öğrendiğimde sizlerede yazacağım mutlaka.listeye biran önce girmek için sabırsızlanıyorum şu sistem düzelsin artık :) allah hepimizin yardımcısı olsun.görüşmek dileğiyle sağlıklı ve mutlu günler...yalnız arkadaşlar isim sorunumuz var hala bu isim konusunu netleştiremedik herkes biz gibimi acaba çok merak ediorum :)
Bizim de çift yumurta bir kız,bir erkek.Ama erkeğin ismini henü bulamadık:uhm:

Şu ana dek oluşmadı:nazar:,Ben karışık bitkisel yağlardan sürüyorum..Buğday,kakao,jojoba,kayısı çekirdeği yağı......
Arada sürmeyi unuttuğum günler de olmuyor değil

Merhaba kızlar nasılsınız?Nergiscim ben sürekli yatamıyorum ama gündüzleri öğlene kadar sürekli uyku isteği oluyor .Çünkü eşimle sahura kalkıyorum gece de tuvalete gidince uykum çok bölünüyor.Haliyle dönerken zorlandığımdan hep dönüşlerde uyanıyorum bu sebeple uykusuzluğum oluyor tabii bu da tüm güne yansıyor.Sen ne yapıyorsun yatabiliyor musun?Ben seninkilere ilave elevit ve balık yağı hapı kullanıyorum.Balık yağını doktorum istemişti ben karar verememiştim araştırdım ve morgenrotun önerisiyle 28. haftamda başladım şimdi memnunum tavsiye ederim haftada bir de balık yemeğe çalışıyorum balık yemeyince o gün ilaç almıyorum.istersen sende başla...26. haftaya kadar vitaminimi ara sıra alıyordum ,malum bebekler yükselince mide daralıyor ve çok yiyememeğe başladım ve doktorum vitamini mutlaka al dedi... .

Canım ben balık ve cevizi çok tükettiğim için almıyorum şimdilik.Yatmaya gelince biz şuan memleketten uzaktayız burda bakacak kimsemiz yok o yüzden evde yemek falan yapıyorum ama temizlik falan yapmıyorum haftada bir kadın geliyor.Dışarıdada gezmiyorum,bebek alışverişini internetten sipariş ediyoruz.Yerçekimine ne kadar karşı koysak o kadar iyi ama süreklide yatılmıyorki, iş ve güçten.

Kızlar günaydııın, nasılsınız? H.sonu koşturmacadan giremedim, özlemişim sizi :)
Bu arada güzel haber 3 gündür bebiklerin hareketlerini hissediyorum, sabahları ve akşamları daha çok hissediyorum nedense, garip bi duyguymuş :)

herkese merhaba...
iyi haftalar..:3:..umarım herkes çok iyidir..
anjelic ne güzel hissetmeye başlamış olman..ben de geçen hafta falan başlamıştım hissetmeye..feci güzel oluyo içimde kıpırtıları hissetmek..
bu arada benim de rahim boyum 4 müş..zaten hiç daha fazla olmadı..hep aynı..bi kanamam olduğunda kısalmıştı..o ilk zamanlar..o yüzden hala tedirgin eden bir konu beni..doktor ne kadar problem yok şuanda normal dese de..
morgenrot..yeğeninin iyi olmasına da çok sevdim bu arada..bir de kocaman maşallah sana..ve herekese tabi ki..

Merhaba arkadaşlar. Ben bugün doktora gittim kızlarım büyümüş çok sevindim bir problemde yokmuş. Eğer o zamana kadar doğmazsalar doktor 13 Ekim için sezeryan günü verdi (37+2 olacak) normal doğum olmayacakmış. Bebeklerim için hangisi hayırlısı ise öyle olsun ne yapalım. İnşallah beklerler zamanlarını. İnşallah hepimiz sağ salim bebeklerimize kavuşuruz. İsim konusunda şimdilik Yaren ve Yağmur olarak karar verdik ama kesin değil %90 .

vuslat..maşallah bebişlerine..ne güzel az kalmış...
burdaki doktorum doğumu sorduğumda bana normal yapabilirsin demişti..ama izmir'de ki prof riske atma sezeryan olsun dedi..biz de (daha çok erken ama) sezeryan olsun istiyoruz..inşallah tabi o günleri görürsek..bu arada bebişlerimizden birisi adaş olcak..ben de yağmur isminde kesin karar kıldım..diğeri net diil daha..

herkese merhaba...
iyi haftalar..:3:..umarım herkes çok iyidir..
anjelic ne güzel hissetmeye başlamış olman..ben de geçen hafta falan başlamıştım hissetmeye..feci güzel oluyo içimde kıpırtıları hissetmek..
bu arada benim de rahim boyum 4 müş..zaten hiç daha fazla olmadı..hep aynı..bi kanamam olduğunda kısalmıştı..o ilk zamanlar..o yüzden hala tedirgin eden bir konu beni..doktor ne kadar problem yok şuanda normal dese de..
morgenrot..yeğeninin iyi olmasına da çok sevdim bu arada..bir de kocaman maşallah sana..ve herekese tabi ki..

erbecim ben de dua ediyorum kısalmasın diye, ayın 13ünde randevum var, ayrıntılı bakılacak, inşallah iyi çıkar herşey:Saruboceq:

Merhaba arkadaşlar. Ben bugün doktora gittim kızlarım büyümüş çok sevindim bir problemde yokmuş. Eğer o zamana kadar doğmazsalar doktor 13 Ekim için sezeryan günü verdi (37+2 olacak) normal doğum olmayacakmış. Bebeklerim için hangisi hayırlısı ise öyle olsun ne yapalım. İnşallah beklerler zamanlarını. İnşallah hepimiz sağ salim bebeklerimize kavuşuruz. İsim konusunda şimdilik Yaren ve Yağmur olarak karar verdik ama kesin değil %90 .

vuslat ne güzel yavrularına kavuşacağın zaman yaklaşmış, Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin, benim doktorum da herşey yolunda giderse normal olabilir demişti, o gün gelsin bakarız dedi, hayırlısı artıkzemuszemus

Ben Dokuz Eylül Üniversitesinde Doç. Doktora gidiyorum. Bende normal doğum istiyordum aslında ama doktorum ikizlerde riskli olduğunu söyledi. Doktoruma bu konuda güveniyorum çünkü arkadaşım istemediği halde onu herşey yolunda dedi normal doğum yaptırdı eğer riski olmasa beni de sezeryan yapmak istemezdi heralde. İkisininde başı aşağıdaydı sağdaki dönmüş başı yukarı gelmiş zaten normal doğum pozisyonundan çıkmış. Hayırlısı nasıl ise öyle olsun. Bebeklerimin arasında 150 gr. fark vardı 18 Ağustosta ama maşallah ikiside birbirini yakalamış 32+0 dayız 1810 ve 1817 olmuşlar buna çok sevindim. Nazar değmesin kızlar maşallah deyin.

Ben Dokuz Eylül Üniversitesinde Doç. Doktora gidiyorum. Bende normal doğum istiyordum aslında ama doktorum ikizlerde riskli olduğunu söyledi. Doktoruma bu konuda güveniyorum çünkü arkadaşım istemediği halde onu herşey yolunda dedi normal doğum yaptırdı eğer riski olmasa beni de sezeryan yapmak istemezdi heralde. İkisininde başı aşağıdaydı sağdaki dönmüş başı yukarı gelmiş zaten normal doğum pozisyonundan çıkmış. Hayırlısı nasıl ise öyle olsun. Bebeklerimin arasında 150 gr. fark vardı 18 Ağustosta ama maşallah ikiside birbirini yakalamış 32+0 dayız 1810 ve 1817 olmuşlar buna çok sevindim. Nazar değmesin kızlar maşallah deyin.

Maşallah canım, bizde 32 lere geliriz inşallah zemuszemus

Back