• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Ocak Anneleri bu topicte bulualm....

• Konu Sahibi Konu Sahibi ndk
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğime ...... Almayı Düşünüyorum...

• Ankete Katılan
    304
  • This poll will close: .
betty canım bizimle paylaşır mısın listeni
bizim hastane vermedi de
bakalım da ona göre koyalım

hastane tek tek maddelemiş ama ben okadar uzatmayacağım canım, özetle 3 hastane çıkışı istiyorlar, ilave eldiven de koy dedi ebecim, düşüyor kirleniyor çok küçük diye dedi...
bez istediler, 2 tane battaniye, biri ince biri kalın...biberon emzik boşuna koyma kullandırmıyopruz dedi...
anne için de 2 gecelik (pijama ile rahat etme şansım düşükmüş...normal doğum için de sezeryan için de gecelik daha uygun oluyormuş anne için de doktor hemşire için de)
ped, terlik, sabahlık, bir takım banyo havlusu (tabi normal doğumda) normal doğuran anne doğum esnasında çok terlediği için duş almasını istiyorlarmış, bilemyorum tabi...
bir de çıkarken giymek için rahat bir kıyafet...

MERHABA ARKADAŞLAR HERKESE SELAM....

GENÇ CİCİ ÖĞRETMENLERİMİZİN ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN...a.s.

ZAMBAKKIZ CANIM BENİM SORUN DEVAM EDİYORDU GEÇEN HAFTA GİTTİĞİMDE VE DOKTORUM SEZERYAN DİYE TUTTURDU 17 OCAK BEKLENEN DOĞUM TARİHİMİZDİ BU DURUMDAN DOLAYI DOĞUMA 10 GÜN BİLE DEĞİL 15 GÜN ÖNCE ALMAYI PLANLADI. DOKTORDAN DOKTORA DEĞİŞİYOR BU KORDON YAKLAŞIMI DEMEKKİ BİZİMKİ BEBEK İÇİN TEHLİKELİ OLACAĞINI SÖYLEDİ HATTA ŞÖYLE ANLATTI BEBEĞİ AŞAĞIDAN ÇEKİYORSUN NORMAL DOĞUMDA AMA KORDON YUKARIDAN ASILIYORMUŞ GİBİ BOYNUNDAN ÇEKECEK VE SIKACAK DOĞAL OLARAK... BEN YARIN BAŞKA BİR DOKTORA GİDİCEM BAKALIM O NE DİYECEK SENİ BİLGİLENDİRİRİM TEKRARDAN...ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN...

JASMİNCİM SENDE PLACENTAYI SORMUŞSUN HALEN AŞAĞIDA İDİ VE GEÇEN HAFTALARDA YİNE KANAMA YAŞADIM YÜRÜMEK BANA HİÇ GELMİYOR KAFAYI YASLAMIŞ BEBEK PLACENTAYA ONDAN OLUYOR DEDİ DR. BAKALIM YENİ GİDECEĞİM DOKTORUN YAKLAŞIMI NASIL OLACAK BU KONUDA ÇOK MERAK EDİYORUM.....

arkadaşım işte banada öyle geliyor mantık olarak kordon bebişin boynuna dolanmışsa bebiş aşağı indikçe yukardan çekicek ve boynunu sıkacak yani tabi doktorlardan iyi bilemeyiz ama durum böyle olacak gibi geliyo ve bu durumda normal doğ. tehlikeli gibi geliyo. Yani o kadar ay taşı Allah korusun aklıma bile getirmek istemiyorum. neyse
zaten benim doktora göre ne var böyle çok doğuran var diyo ama bilmiyorum dedimya
yarın doktordan gelmeni dört gözle bekleyeceğim
bide bu hafta benim son evde net yok annemlere gidersem anca girebilirim cevap yazamazsam mazur gör

slm kıZlarr nasılsınız bugün,bebişler nasıl.temizlik falan yaptım bende kapıları siliyodum bayılasım geldi sizdede oluyomu kendinden geçecekmiş duygusu.

arkadaşım işte banada öyle geliyor mantık olarak kordon bebişin boynuna dolanmışsa bebiş aşağı indikçe yukardan çekicek ve boynunu sıkacak yani tabi doktorlardan iyi bilemeyiz ama durum böyle olacak gibi geliyo ve bu durumda normal doğ. tehlikeli gibi geliyo. Yani o kadar ay taşı Allah korusun aklıma bile getirmek istemiyorum. neyse
zaten benim doktora göre ne var böyle çok doğuran var diyo ama bilmiyorum dedimya
yarın doktordan gelmeni dört gözle bekleyeceğim
bide bu hafta benim son evde net yok annemlere gidersem anca girebilirim cevap yazamazsam mazur gör

Ben yarın seni inşallah bir aksilik olmazsa bilgilendiricem sende bana dua et inşallah iyi haberlerle dönerim ;)

slm kıZlarr nasılsınız bugün,bebişler nasıl.temizlik falan yaptım bende kapıları siliyodum bayılasım geldi sizdede oluyomu kendinden geçecekmiş duygusu.

bendede oluyo o bayılacak gibi ama tatlı bişeyler yiyorum geçiyo canım sende dene ben temizlik yaparken eyilemiyorum artık vilaadayıda kullanmayı sevmiyorum yerleri önce ben siliyorum sonra bez siliyo

kızlar benimde akıntım çok afedersin günlük ped kullanmıyorum sürekli iç çamaşırımı değiştiryorum

kızlar merhaba bende 32hafta 6günlük hamişim benimde akıntılarım çoğaldı yokdu daha önce yarın randevum var doktorumla bakalım soracağım neden olurmuş normalmi dıye yazarım sıze cevabı snra

merhaba canım. hayırlısı olsun. sor bakalım ne dicek dr?

selam demetcim. evt oluyor kendimi çok yorunca. bilmem anlatabildim mi?:oklava:

kızlar nereden hangi marka aldınız? bende sizin gösterdiklerinizden yok, tabi yeni doğmuş bebeğe haşırt diye o kalın zıbınlar giydirilmez, daha hassas birşeyler giydirilir...

sizin de hastane çıkışlarınız öyle mi, 0-3 aylık mı çoğu? e onu koyacaklarsa ne hastane çıkışı diyorlar, piyasada teker teker onları zaten bulabiliyoruz, 0-3 aylık bir sürü şeyi oldu...çocuğun 0 aylıkken giyeceği birşey yok.

ben bebetto aldım yumuşacık çok güzeller.zaten üzerlerine zırt diye olacak bişi oldugunu zannetmiyorum biraz bol gelecek .çok küçük olsn istiyosan prematüreler için araştır bişiler

kızlar bu iç zıbınlar çok iyi oluyor birde bebişlerin göbeklerine pansuman yapacagımız için çok leke oluyorlar göbek kordonu düşünce bunlarında işi bitiyor

ayy bide göbek olayı var demi kolay mı ki bakımı ,ben hiç bilmiyorum eltim falan yardımcı olur yine bana allahtan

merhabalar,nasılsınız neler yapıyorsunuz bakalım,ben hala hastane için çanta hazırlamadım hala bebeğimin kıyafetlerini yıkamadım,odasını aldık daha gelip kurulmadı,aldığım kıyafetler eksikmi fazlamı onuda bilmiyorum,kendime alışveriş bile yapmadım hala işe devame diyorum mecburen 8 aralıkta iş olayı bitiyor izne ayrılıyorum ama o kadar yorucuki bişey yapmadığım günlerde bile eve gidince yorgunluktan ölüyorum yürüyünce çok rahatsız oluyorum sürekli sıkışıyomuş gibi oluyorum lavoboya gidiyorum bişey yok son zamanlarda uyurken çok rahatsız oluyorum
hep tedirgin uyuyorum,hep gerginim evde hep huzursuzum tabi bunda 1 aydır bizde kalan kayınvalidemlerinde etkisi az değil akşam eve gidince bile rahat edememek iğrenç bir duygu neyse az kaldı bayramda gidiyolar öff çok sıkıldım herşeyden arkadaşlar bu bıkkınlık sizde de varmı,bu gerginlik yoksa sadece benmi böyle yorgun bitkin ,bıkkın moddayım ,yarında kontrolüm var umarım bebeğim iyidir,herşey yolundadır

ay ben de herşeyi yarım yamalak yazıyorum ya, dün nasıl yorduysam kendimi bugün sarhoş gibiyim zor toparlıyorum...gecelik ve pijama için ikişer adet falan dediler mi mesela???
telefondaydım yazamadımm..

tamam canım ,anladım ben seni.. :)
adet söylemedi,muhasebede ben liste vs bişey var mı sordum , muhasebeci buradaki kendi deneyimime göre anlatayım ,sadece kendi giyeceğinizi ve hastane çıkışı getirin dedi ..bebek bezi,hasta bezi vs gerek yok,isteyen terliğini getiriyor ama onu da veriyoruz dedi..neye benzer terlik bilmiyorum ama arkadaşım da demişti terlik götürdüm ama onların verdiğini kullandım diye..biberon,pompa hep veriyorlarmış..bir de el havlusu gerekiyor ben kağıt havlu getirdim ama normal havlu yoktu burada dedi..hastane çıkışı tek yetmiyor,kirleniyor ,kusuyor,hastaneden çıkarken tekrar değiştik dedi..esas yukarıdaki hemşirelere sorun demişti muhasebeci ,ama ben unuttum :kedi:
gecelik,pijama ve sabahlık takım aldım bir tane de neşeli bir pijama alır yedek götürürüm sanırım..o da yetmezse evden eli ayağı düzgün bir tanesini getirtiriz..

Son düzenleme:
hastane çıışından bahsediyosunuz galiba. benim en son aldığım hastane çıkışı 20li. zıbın takımı baya küçük 0 yazıyo üstünde sonra tulumu var ayrıyetten onda 56 cm için diyo. demekki zıbını daha minik hazırlamışler

merhabalar,nasılsınız neler yapıyorsunuz bakalım,ben hala hastane için çanta hazırlamadım hala bebeğimin kıyafetlerini yıkamadım,odasını aldık daha gelip kurulmadı,aldığım kıyafetler eksikmi fazlamı onuda bilmiyorum,kendime alışveriş bile yapmadım hala işe devame diyorum mecburen 8 aralıkta iş olayı bitiyor izne ayrılıyorum ama o kadar yorucuki bişey yapmadığım günlerde bile eve gidince yorgunluktan ölüyorum yürüyünce çok rahatsız oluyorum sürekli sıkışıyomuş gibi oluyorum lavoboya gidiyorum bişey yok son zamanlarda uyurken çok rahatsız oluyorum
hep tedirgin uyuyorum,hep gerginim evde hep huzursuzum tabi bunda 1 aydır bizde kalan kayınvalidemlerinde etkisi az değil akşam eve gidince bile rahat edememek iğrenç bir duygu neyse az kaldı bayramda gidiyolar öff çok sıkıldım herşeyden arkadaşlar bu bıkkınlık sizde de varmı,bu gerginlik yoksa sadece benmi böyle yorgun bitkin ,bıkkın moddayım ,yarında kontrolüm var umarım bebeğim iyidir,herşey yolundadır

olmamı hemde nasıl o bıkkınlık hissi alıp başımı gidesim geliyor of of derdim başımdan aşkın.nese rahatsızlık verenler nasılssa gitcekmiş takma kafanı

hastane tek tek maddelemiş ama ben okadar uzatmayacağım canım, özetle 3 hastane çıkışı istiyorlar, ilave eldiven de koy dedi ebecim, düşüyor kirleniyor çok küçük diye dedi...
bez istediler, 2 tane battaniye, biri ince biri kalın...biberon emzik boşuna koyma kullandırmıyopruz dedi...
anne için de 2 gecelik (pijama ile rahat etme şansım düşükmüş...normal doğum için de sezeryan için de gecelik daha uygun oluyormuş anne için de doktor hemşire için de)
ped, terlik, sabahlık, bir takım banyo havlusu (tabi normal doğumda) normal doğuran anne doğum esnasında çok terlediği için duş almasını istiyorlarmış, bilemyorum tabi...
bir de çıkarken giymek için rahat bir kıyafet...
sağol canım,paylaştığın için..

telefondaydım yazamadımm..

tamam canım ,anladım ben seni.. :)
adet söylemedi,muhasebede ben liste vs bişey var mı sordum , muhasebeci buradaki kendi deneyimime göre anlatayım ,sadece kendi giyeceğinizi ve hastane çıkışı getirin dedi ..bebek bezi,hasta bezi vs gerek yok,isteyen terliğini getiriyor ama onu da veriyoruz dedi..neye benzer terlik bilmiyorum ama arkadaşım da demişti terlik götürdüm ama onların verdiğini kullandım diye..bir de el havlusu gerekiyor ben kağıt havlu getirdim ama normal havlu yoktu burada dedi..yukarıdaki hemşirelere sorun demişti muhasebeci esas,ama ben unuttum :kedi:
gecelik,pijama ve sabahlık takım aldım bir tane de neşeli bir pijama alır yedek götürürüm sanırım..o da yetmezse evden eli ayağı düzgün bir tanesini getirtiriz..

terlik götür bence yanında bulunsun şu otellerde olan kullan at gibi bişi olabilir.

Back