2010 Ocak Anneleri bu topicte bulualm....

Bebeğime ...... Almayı Düşünüyorum...

• Ankete Katılan
    304
  • This poll will close: .
kızlar catlaklar olusmasın dıye sımdıden kullanmaya basladıgınız krem yag vs varmı?

bebe yagı fayda gosterıyormus mu?acı badem yagı kullananı cok duymustum ve etkısını gormusler..

bana en güvenilir bebe yağı geldi o yüzden kullanıyorum acı badem kremini yüzüme kullanıyorum ama yağını hiç duymadım

valla kaç hafta kaç ay ben de internetten bakıodum ,bilmiorum
ben de lcw dan almıştım bi pantolon çok rahattı,üstünü değiştirip değiştirip giydim:),hala da giyiorum
çatlak olacaksa oluo arkadaşlar,ailede varsa..
ben bebe yağı kullanmıştım:)
bulantısız günler sizinle olsun:))

heh geldim napıyonuss, ya kalbi duyanlar varmı ben bir iki gündür giremiyorumm son durumlar neeeee??
çatlaklar için bebak yeşil kapaklı acıbadem sütünü çok tavsiye eden oldu, daha erken ama kullanırsanız alın..

mrb gönülcüm iim sen nasılsın bi şikayetim yok şimdilik cnm
ben başlamadım yağlara kremlere 3. aydan sonra başlıcam yani 12 . haftada başlarım ben kimyasal kullanmak istemiorum o yüzden araştırdım birkaç bitkisel yağ isimleri buldum onları kullancam inş

kızlar maşallah size yaa
bebe yağına başladınız demek
juliet hanımcımın karnı büyümüşte pantolan bile alırmış

bişey sorucam kabızlık sorunu yaşayan varmı aranızda şu sıralar

kızlar ben yemeğe cıkıyorum sonrada biraz kestiririm mirmirmirmir
iyi öğlenler hepinize

aradaşlar bu aylarda neler yamek iyi gelir onlarıda paylaşalım mesala ilk aylarda beyin gelişimi için ceviz ve fıstığın iyi geldiğini biliyorum

kızz ndkk doktora gidemedim ben çünkü tatil yarın 2de randevum sen ne zaman gitcen

ngezen fıstıkmıı ilk defa duydum cnmm hangi fıstık yemeliyiz

süt yumurta (haşlanmış haftada 5 tane yemek gerekiyomuş)
bol su
et balık
kuru üzüm pekmez fındık fıstık (kabuklu şamfıstık biliyorum ben) badem cevizzz

hepsi faydalı

alıntıdır

önerilmeyenler

Marketlerde satılan hazır erişteler: Yağ ve tuz oranları yüksek olduğu için kaçının.

Gazlı ıçecekler: Midenizi kalorisiz sıvılarla doldurduğunuzda, besleyici içeceklere yer kalmayacaktır. Bunun yerine az yağlı süt ve meyve suyu içmeyi tercih edin.

Hazır yiyecekler: Bu yiyeceklerin fast food’dan daha iyi olduğu kesin ama içerdikleri koruyucu maddeler yüzünden kaçınılması gerekenler arasında.

Dondurulmuş hazır yiyecekler: Bunlarda yağ ve tuz oranı çok yüksektir. Bunun yerine fırına atacağınız bir patatesi, eritilmiş peynir eşliğinde yiyebilirsiniz.

Göbek salata: Canınız salata çektiğinde daha besleyici olan marulu tercih edin.

önerilenler;

Soya sütü: Tercihe göre çikolatalı, sade ya da vanilyalı olabilir. Bir kutu küçük soya sütünü her zaman çantanızda bulundurun. Böylelikle hamilelik sırasında ihtiyacınız olan günlük kalsiyum ve D vitamini ihtiyacınızı kolaylıkla karşılayabilirsiniz.

Bir avuç kuru üzüm: Atıştırma ihtiyacınızı da giderecek kuru üzüm, günlük almanız gereken demirin dörtte birini ve protein miktarının da bir kısmını karşılar.

Yoğurt: Kaçınılmaz, hafif, doyurucu...Günlük kalsiyum ihtiyacınızın %25’ini karşılayan bu lezzetli süt ürünü; protein, çeşitli vitamin ve mineraller açısından da besleyicidir.

Hazırlanması kolay tahıl gevrekleri: Hazırları da bulunan müslileri yulaf ezmesi, kuru meyveler ve badem kullanarak kendiniz de hazırlayabilirsiniz.

ıyice yıkanmış salata: Dışarıda olduğunuz zamanlarda kafe ve restoranların birbirinden lezzetli salatalarıyla kendinizi ve büyümekte olan bebeğinizi şımartın.

Havuç dilimleri: ınce ince doğrayacağınız havuçları, limonlu sos eşliğinde veya yoğurtla günün her vaktinde yiyebilirsiniz. Karnıbahar, brokoli ve ıspanak gibi sebzeleri akşam yemeğine saklayın.

Az yağlı dil peyniri: Yağ oranı düşük, aynı zamanda lezzetli ve besleyici...

Portakal suyu: Günlük C vitamini ihtiyacınızın yarısını bol bol portakal suyu içerek karşılamış olursunuz. Aynı zamanda kalsiyum ihtiyacınızın da %15’i portakal suyuyla karşılanmaktadır.

Mısır gevrekleri: Ama bunların şeker kaplı olanlarından kaçının, doğal olanlarını tercih edin. ıçinizin ezildiğini hissettiğiniz anlar için, bir dakika içinde hazırlayıp tadını çıkarabilirsiniz.

Az yağlı peynir çeşitleri: Günlük protein ve kalsiyum ihtiyacınızı karşıladığınızdan emin olun

bu arada ençok kalsiyum kaşar peynirinde varmış doğrumu acaba ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…