2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

yasemin hoşgeldin canım, iklim senin yediklerinemi saldırıyo, bizimki niye böyle şeyler yapmıyo yaw bende çok isterdim yediğimden içtiğimden istesin, çok kıskandım şimdi bak

evet yazgı mesela ben:)
sabah 7.30 da evden cıkıyorum akşam 6-6.30 a dek görmüyorum özgr ü..
sana hep söylüyorum..benim işe başlamadan önceki halim gibisin..bir kaç defa bıraksan ki bıraktığın da babannesi sen dinlenirsin..kendine vakit ayır arkadaşım..fırsatı varsa gez eğlen alpE ne zararı olur ki bunu..aksine dinlenmiş rahatlamış bir anne daha sevindirir onu:)

Gülşancım bilemedim ben de..fikrim yok..çok elzem değilse alma ya çok da ucuz değilmiş hani..
bir de onun sıcak suyu ne kadar işe yarar ki..kahvesi filan güzel olmuyor onların

ya yazgı yapma allah aşkına zaten uyku saati öyle olmasa bile babaanesiyle takılsın bikaç sat ne var bunda sende için rahat git tadını çıkar büyük çocukla ilgilen birazda

ya haklısınız tabiki ama Alp erken yatmazki,en aşağı 23:30.birde tek gece olsa dert etmem belkide iki gece üstüste olunca kendimi kötü hissediyorum.aslında banada iyi geliyor açıkcası,biraz dinleniyorum.yaa kızlar inanın bunu bilinçli mi yapıyorum bilmiyorum ama acayip suçluluk duygusu hissediyorum.birde kendimce bu kış değil gelecek kışa çalışmaya başlarım diye düşünüyorum.

sıcak suyu için değil tanya, biz haftada 3 damacana su tüketiyoruz burda, 6tlden ayda 72 tl falan yani, yılda 850 tl civarı para gidiyo suya çok para değil yani o makine bilmem anlatabildimmi, bide burda 9 ay yaz yaşanıyo ki su özellikle soğuk su ihtiyacımız çok oluyo, önce tezgah altı su arıtma alayım dedim, ama lojmanda iki dolap var zaten mutfakta birine onu koysak tenceredir, tabaktır nereye koyayım ben, oyüzden vazgeçtim, bunu hiç değilse kenarda biyere koyabiliriz bize zararı yok yani ama kararsızım:26:

YASEMİN evet kendimi daha güçlü hissediyorum aslında annemle ufak ufak gerilmeye başladık yani aynı evde zorolacağına inancı büyük ama nedense hayatla ilgili çok umutluyum ve bunda AYLİNİN payı büyük kenisini sık sık rahatsız ediyorm sağolsun o da katlanıyor bana

Yazgı, daha önceki burada yazdığımız o kadar şey havada asılı kaldı ama şimdi, olmaz ki böyle, ne dedik biz sana, rahat ol biraz, kendine de vakit ayır, git eğlen Allah aşkına, kv baksın, yiyecek değil heralde 2-3 saatte çocuğu, vicdan yapmana gerek yok ayrıca, sen kafanı dağıt ki, azman Alpişle daha iyi ilgilenebilesin, hadi ama yapma böyle..

Gülşancım, hakkaten elimde ne görse saldırıyor bana da ver diye, hatta bir keresinde o kadar açım ki, saatlerce onunla ilgilenmekten bişey yiyememiştim, bir baktım akşam olmuş, elime bir parça ekmek aldım, açlıktan midem bulanmıştı midemi bastırsın diye tam ağzıma götürecekken İkoş geldi kaptı elimden ekmeği ve ben bakakaldım, o gece aç aç uyumuştum, daha doğrusu onu uyutunca bir lokma yerim dediydim, uyuturken bende sızmışım :))

Su arıtmayı ben pek tavsiye etmiyorum bir tesisatçı olarak, çünkü o arıtmalar kandırmacadan başka bişey değil, bir dönem epey araştırıp incelemiştik şirketçe, hatta eğitim için şirkete bile birilerini çağırmıştık bir arıtma firmasından, arıtmadan çıkan suyla yemek-çay v.s. yapacaksan olabilir ama bunun içinde o kadar para vermene değmez, daha ucuzları var..

ya inan seni gayet iyi anlıyorum ş an o suçluşuk duyugsunu benden ii kimse anlıyamaz ama olmaz sen arada bir nefes almadan ayrıa kocana özel bir zaman ayırmadan olmaz tmm hepiiz çok seviyoruz çocuklarımızı ama nefes te almamız lazım hiç suçluluk falan hissetme bak tatilde bi çift vardı karı koca gelmişler cemden 6 ay büyük bi bebeklei varmış ama onu getirmemişler biraz birbirimize vait ayırmak istedik bebek iş güç yıpratıyor dediler kadın aşkımızı tazeledik bu 4 günde diyor yapılmalı her çift bebeksiz zamanlar ayırmalı kendine

Son düzenleme:
hımm yani saatlerce güneşte plastik şişeler içinde bekleyen, içinde binlerce bakteri üremiş damacana sudan içmeye devam et diyosunuz ben yinede bi düşüneyim bakalım

gülşancım hesap yapınca pahalı değilmiş hakketten:)
Yasemin maşallah iklime imrendim valla..elimdekini nadiren alır..süt içiyorum hep karşısında ona uzatınca hoydur hoydur kaçıyor su varsa gelip kapıyor ama:)
pipetle içmeyi beceremiyor henüz.biberon hiç almadı.bu gün biberonun başını kesip deniycem ama umutsuzum.

esin gün içinde ayrı kalabilirim oğlumdan ama ayrı tatile gidemem herhalde ben artık eşim ve oğlum olmadan hiç bişeyden tat alamıyorum, hep eksik kalıyo bişeyler neden acaba, eşimde aynı şeyi söylüyo
kullanıcı adını pınar değiştirdi ona sormak lazım, ama editör değiştiriyo galiba biz değiştiremiyoruz:26: pınar demişken ondan haberi olan varmı bebek iyimi acaba:26:

Esintoşum, güçlüsün daha da güçlü olacaksın ben inanıyorum.. Anne konusunda da diyeceklerim var, öz annemiz bile olsa yeri geliyor anlaşamıyoruz evet, senin şu durumda yapacağın tek bir şey var, iş hayatında tamamen kendi ayakların üzerinde durana kadar anlaşamasan bile annene katlanacaksın, sonrasında kendine Cemy ile birlikte küçük ama huzurlu bir dünya kurarsın, bir düzeniniz olur, herşey yoluna girer, ailenin yanına geri dönmek, onların kanadının altına tekrar girmek kolay değildir tahmin edebiliyorum ama kendi kanatlarınla uçana kadar aile yanında olman en iyisi bence, senin durumunda olupta ailesi sırt çeviren bir sürü insan var, onları düşün, ailenin senin arkanda olması büyük avantaj, zamanla herşey yoluna girecek eminim, anneni fazla takma bence, gerginlik olmasına izin verme yani, işine odaklan sen..

Esincim, editör yada moderatöre mesaj atman lazım, onlar değiştirebiliyor ancak..

hımm yani saatlerce güneşte plastik şişeler içinde bekleyen, içinde binlerce bakteri üremiş damacana sudan içmeye devam et diyosunuz ben yinede bi düşüneyim bakalım

Oranın musluk suyu nasıl Gülşan, musluk suyu içenler var mı mesela, ben damacanalara da gıcığım, asla 19 lt. lik damacana almam, 5 litrelik alırım hep, onu da cam şişeye dökerim eve gelince, su da çürüyor ve bakteri üretiyor sonuçta, arıtma damacana almaktan daha hesaplıya geliyor, bir dönem Ank. da su sıkıntısı yaşanmıştı ve sevgili beld. baş.kan.ımız Kız.ıl.ır.mak tan su getirmişti, o dönemde sularımız çok kirliydi ve bir sürü hastalık vakası olmuştu, o ara arıtma işini araştırmıştık bizde, ve arıtma dahi o pis suyu temizleyemiyordu, onun için dedim sana tavsiye etmem diye, ama musluk suyuna güveniyorsan arıtma alabilirsin.

merhaba aynı şeyi düşünüyoruz ... tatile cıktıgımızda herkes egeyidemi götüreceksin diye soruyodu.tabi gercekten dinlenmek için götürmemek lasım ama ben cocuk havuzunda onunla daha bi mutluydum ... ki var arkadaslarımdan 1 yasında bırakıp 1 hafta giden ama ben yapamam ya uyutmadıgı dönemde eşim anneme bırak h.sonu o baksın uyu rahat et diye kendi annem tabi bahsettiği ama bırakmadım hem uyumam hem bakarım dedim . hem uyumadım hem baktım :)))

yasemin buranın insanları musluk suyunu içiyo ama, biz içince ishal oluyoruz nedenini anlamıyorum, bağışıklık kazanamadık bitürlü, ama şebeke suyu burda bir nehirden geliyo bir kuyuda klorlanıyo ve musluğa veriliyo emin değilim o yüzden:26: araştırmak lazım gelsin analiz etsinler suyumuzu bizde alıp bi laboratuvara verelim teyid etmiş oluruz, çakalmıyım neyim, adamlar istediğiniz laboratuvarda analiz ettirebilirsiniz diyo okadar eminler yani:26:

yasemin hoşgeldin canım, iklim senin yediklerinemi saldırıyo, bizimki niye böyle şeyler yapmıyo yaw bende çok isterdim yediğimden içtiğimden istesin, çok kıskandım şimdi bak

evettttt ben de kıskandım

Canım arkadaşım ne demek lafı olmaz, dertler paylaştıkça azalıyor.
Sana annenle anlaşamaman konusunda yine yaşanmış bir örnek vereyim, fabrikada bi kadın var sürekli dayak yiyor kocasından ve kocası işsiz,kadının parasını yiyor,ayrıl diyoruz ama gidecek yeri yok çünkü annesi ölmüş ve babası başkasıyla evlendiği için baba ocağına bile dönemiyor ve bu rezil hayata katlanmak zorunda kalıyor, neler var daha bilmediğimiz o yüzden anne olsun çamurdan olsun,bugün kızar yarın canın acısa o ağlar,olur böyle şeyler,zamanla alışacaksınız tekrar birlikte yaşamaya.

Biz de tatile gidersek yapamayacağımız bilsek deeee Kero yu alalım diyoruz, nolacak bilmiyorum,aynı suçluluk duygusu çalıştığım için bende de var,yeni ev için bişeyler almam lazım iş çıkışı ve her seferinde içim buruluyor :44:

gülşancım sen nihai kararını vermişsin, hepimiz alma desek de alacaksın,neyi soruyorsun ki

aylin su arıtma alacam kararlıyım ama nası bişey alayım ona karar veremiyorum
anne konusunda esine söylediklerin beni bile etkiledi valla gözlerim doldu

[B]Bütün yazdıklarınızı okudum, aklımda kalanlara cevap vereyim.

Yazgı, saçmalama, iki etkinliğe de gideceksin tabi ki, kızların dediği gibi, biz napalım, her gün 12 saat görmüyoruz, üstüne ara sıra da olsa akşamları da çıkıyoruz. Zaten bütün gün birliktesiniz, iki akşam 3-4 saat bırakmanın hiç bir zararı olmaz, hasta etme adamı!

Gülşan, su arıtman hayırlı olsun :)

Aylin, biz gittik işte tatile birlikte, evet yorulduk, zaman zaman çok bunaldık, ama her akşam iyi ki Doruk'la gelmişiz dedik. Birlikte yüzmenin, kumda koşmanın, onun kendi zevkleri olduğunu görmenin tazını hiç bir dinlenmeye değişmem...

Esin, Aylin'in annen konusundaki yorumuna sonuna kadar katılıyorum. Kolay değil, haklısın, ama varlığı sana büyük güç verecek, inan.

Yasemin, senin de benim annem konusundaki yorumuna katılıyorum Napacam bu kadınla bilmiyorum, ben evde yokken pillerini mi çıkarsam acaba :)[/B]

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…