2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Hayır, panik olamk için bir neden yok...
Ama onların avatarlarını görmeyince günüm güzel geçmiyor...:1ninca:
ühühü
bende böyle sevilmek istiyorum.
Ya bilmiyor musunuz hamilelikte hormonlar yüzünden kıskançlık tavan yapıyor neden beni kıskandırıyorsunuz. :)

Hmilelik ben de yarı bunaklık oluşturdu. Yakında sayemde 3. çocuğunu da doğuruyor olabilirsin. Çok özür dilerim :) Bu kadar yazış, sonra böyle hata yap.

Bende de unutkanlık oluyor bazen ama bu hamilelik öncesi de işler yoğun olunca kafam çok karışık oluyor...Ama bu aralar sakinim sizlere muhabbet etmek benim çok hoşuma gidiyor.Zamanla hepinizi daha iyi tanıyacağım BEKNUR 'un ismini nasıl unuttuysam(şimdi unutmuyorum) ...Hepinizi 9 ay boyunca rahatsız edicemmmm.:asigim:

bende hepinize bulaşmazsam günüm güzel geçmiyo..ne güsel kaynaştık inşallah doğumdan sonra devam eder...bi doğursam bi gitsem burdan rahaaaat rahaat bebişimle olsam başka bişi istemiyorumda..

Malesef direk göbegimi cekilmis resmi yok...
Yanimda Kameramda yok...

Bular bi kac gün önce gezmelerde cekinmis oldugum Fotolar...
Biri Pazartesi digeride Cumartesi cekildi...

ehe ehe fit anne. Hem 13 hafta hem de göbüş yok. Genetik yapıdan da olabilir. Ben çok seviyorum bu halleri. Benim kendi ablamın da, görümcemin de 6. ayına kadar karınları yoktu. Hep kendi kıyafetlerini giydiler. Çok az kilo aldılar ama ablam çok yürüyordu yani hamilelik önce temposunu hiç değiştirmedi. Laboratuarda sürekli koşturuyordu. Sonra ablamın kilo alması güzel gitti. Ama görümcem 6. aydan sonra frenleri boşalmış araba gibiydi. hüppp çok kilo aldı ve hamilelik şekeri çıktı. Doktorlar birden kilo alımını hiç sevmiyor.

oo bebişim ne güzel sen hala çıtırsın yaaa olmaski böyle...hemen kilo al...

Ben 4 kilo verdim bebeem...ama kusmam felan hic olmadi...
Fazla yiyemiyorum o yüzden...

Doktoruma sordum merak etme normal dedi...en gec 4. aydan itibaren
kilo almaya baslarsin kesin dedi...

Bana Reflü ,Gastrit,Ülser demeyin benim Miğdemde 4/3 Gastrit 12 parmak bağırsağında da ülser vardı bundan 7-8 yıl önce endoskopi oldum şuan maşallah gayet iyiyim 6 ay boyunca da ben ÇAVDAR EKMEĞİ ,TAVUK HAŞLAMASI(BEYAZ GÖĞÜS KISMI) MUZ,PATATES HAŞLAMASI yedim öğlen aksam
Çünkü bana verilen diyet listesinde yaramayanlar(miğdeye) yaradı
Domates en büyük düşmanım çıktı ve 2 seneden beri domates yiyebiliyorum domates suyunu bile içemiyordum.Bazılarına süt yaramazdı miğde hastalarına bana çok yaradı.Çavdar ekmeği kepek ekmeğinden daha iyi tavsiye ederim ben evde ekmek yapma makinesinde yapıyorum kendi ekmeğimi ve her çeşitte çok iyi oluyor .....
Ne antibiotikler kullandım iş yerinde bile bu ilaçlar beni uyutuyordu o yüzden haftasonları kullanıyordum
Çok zordur walla geçmiş olsun arkadasımkaydirigubbakcemile5opuyorumnanaktan

Cok tsk ederim canim...
Normalde olan göbegim bile eridi gitti...

Ben cok cabuk kilo alirim ama cok cabukda geri veririm...
Kesin bi kac haftadan iyice sismeye baslarim...kaydirigubbakcemile3
Olsunya Hamileliginde güzelligi o...

hakikaten böyle de olmaz ki yaww biz kiloları alalım ohhh sen böyle fit fit dolaş kaydirigubbakcemile3 ben 3 kilo aldım gözlerim fal taşı gibim açıldı akannehir şaka bi yana nasılsa kaçınılmaz son hepimiz istesek te istemesek te kilo alıp tombiş tombiş olcaz sırnaşık şey

bende hepinize bulaşmazsam günüm güzel geçmiyo..ne güsel kaynaştık inşallah doğumdan sonra devam eder...bi doğursam bi gitsem burdan rahaaaat rahaat bebişimle olsam başka bişi istemiyorumda..

valla doğru söylüyorsun dilacım ama maalesef ben işten ayrılmak zorunda kalıcam çünkü bebişime bakıcak kimsem yok :çok üzgünüm: ve ne zaman çıkarım yada çıkarır hiç bilmiyorum evde bilgisayarım da yok :sinifsinif: yine de arada bir internet cafeden bakarım inş. bakalım şimdilik buralardayım sonra ne olur bilinmez senağlama

Teşekkürler tavsiyelerin için... Sanırım ben kesin reflü olmuşum, yasak dediklerinin hepsi beni rahatsız ediyor çünkü. Ama hamilelik reflüsü mü, yoksa ilelebet mi bilmem, göreceğiz bakalım...

Bosnacım sen 13. haftanın içindeymişsin. Doktorunla konuş onun sana özel tavsiyeleri olabilir. Hamilelikte yatay kasların tamamı gevşiyormuş. Elastikleşme oluyor, böylece karnımız büyüyebiliyor, rahmimiz genişleyebiliyor. Mide girişide yatay kaslardan oluşuyor dolayısıyla mide kapağı diye anılan aslında kapak olmayıp bir çuval ağzı gibi büzgü halinde olan giriş kapanmaz oluyor tüm sıkıntı da bu. Ben ekmek yiyince çok mutlu oluyorum midemin asidini alıyor gibi geliyor. Ablam hamlelik reflüsü oldu ama mayalı şeyler onda daha kötü bir etki yapıyordu mayasız hamurdan yapılanları yiyordu. Şeker mesela onu mahfediyordu bana acızık çok az bir tatlı iyi geliyordu. Ablam acı yediğinde midesi mutlu oluyordu ben acı dediğimde midem şaha kalkıyor. Bana doktorumda acıyla ilgili "biz acı tavsiye etmiyoruz ama acı yiyip iyileşip gelenler var" demişti. Bunlar kişiye göre değişiklik gösterebiliyor. Seni rahatsız edenleri kendin keşfedeceksin.
Mesela ben gerçekten çok açsam 2-3 saat hiçbir şey yiyemediysem caım çok da çekse meyve atmıyorumağzıma az yağı sebze, buğulama balık gibi hafif bir şey atıyorum ağzıma mideme bir şey girdikten sonra meyve yiyorm çünü meyve de beni üzebiliyor.

aa nasıl yani yapma yaaa...biz napıcez sensiz....
son 3 haftaya kadar çalışırsın inşallah bişi olmaz...
çatladapatla kusmuyosun madem niye yemiyosun yazık beslen güzelce işte...zorla kendini ceviz kayısı meyve at azına arada bir.

Ben de onu yazıyordum. Kişiye göre değişebiliyor. Ben de de endoskopi ile teşhis kondu ama tedavi için endoskopi değil antibiyotik kullandım. Helikobakteri vardı. Antibiyotiklerle geçirdiler ama az daha kel kalıyordum. Antibiyotikler saçlarımı döktü, mantar yaptı, idrar yolları iltihapları yaptı. Bir seneden fazla antibiyotik etkilerinden kurtulmaya çalıştım bir daha da antibiyotik kolay kolay almayı kabul etmem. Domates beni çok mutlu ediyor ama muz ve patates haşlaması benimde favorim. Tavuk artık yiyemiyorum ama ızgara ve haşlama tavuk ben deçok yedim.

Zaten Meyveden baska pek fazla bisey yiyemiyorumki...

Bol bol nektarin, muz, armut birde hurma cok yiyorum...

En son doktora gittimde bebegin gelisime Allaha sükür iyiydi...
Hatta doktor büyük bu bebek dedi...nasil oluyor bende anlamadim...
Haftaya Persembeyi iple cekiyorum...bi dahaki randevum o zmn...

Dogumdan 6 hafta önce bende isden ayrilcam sonrada
2 senelik dogum iznine cikiyorum...

Almanyanin yasalari bu yönden cok iyi...
Evdesin ama yinede son aldigin maasin %67 sini alacaksin her ay...
birde 150 Euro cocuk parasi veriyor devlet 18 yasina kadar...

Keske Türkiyemizdede böyle yasalar olsaydi kizlar, sizde daha rahat olurdunuz...

ben geldim janlarım.. söz vermiştim buda benim göbüşüm yeni yemek yedim normalde bukadar çıkarmı bilmiyorum walla...

aım maşallah ben burdayıom artık diyo senin bebiş....

Malesef direk göbegimi cekilmis resmi yok...
Yanimda Kameramda yok...

Bular bi kac gün önce gezmelerde cekinmis oldugum Fotolar...
Biri Pazartesi digeride Cumartesi cekildi...

sende bişeyçik yok,,,çıtırsın hala ama olurmu böyle kıskandım ben şimdi,,,,iç karnın geniş demekki çıtıııııııır,çatladımda patladım işte....laelaelaelaelae:1hug::1hug::1hug:yerimseniben

efecrin gün ola harman ola,
hiç canını sıkma, sen verirsin numaranı biz araız seni, okuruz forumu, yazarız senin mesajlarını. Hem bebeklerimiz Allah nasip eder de doğarsa bakalım onlarla ilgilenmekten forumlara girmeye vakit bulabilecek miyiz? Ben annemle birlikte oturuyorum ama onun ayrıca bakıma ihtiyacı var, benim de bebeğime bakacak kimsem yok ve ben çalışmak zorundayım çünkü eşimle bir ev ödemesine girmiştik. Bebeğimiz planlı değildi. Şimdi en ufak bir harcama bizim ekonomimizi sarsıyor. Daha bunun doğumu var bebeğin masrafı var. Ben onu bırakıp işe gitmek zorunda olacağım çünkü 1 ay maaş alamazsam aç kalırız :)
Kısmet Allah böyle nasip etti. Allah kullarına her zaman yardım eder. Hiçbirimizin şimdiden o zamanı düşünüp dertlenmesine gerek yok. Elbette herşey bir şekilde olacağına varacak :)

Taburcu, Pancuben, teşekkür ederim önerileriniz için...
Geçen hafta gittiğimde, gastritim var deyince rennie verdi doktor, reflü ikimizin de aklına gelmedi.
Rennie'yi sadece gece yatarken içiyorum, günde 4-5 kere içebilirsin demişti ama çok ilaç girmesin vücuduma diyorum ben yine de...
Dün akşam ilk defa zırıl zırıl ağladım valla, karnım aç, birşey yiyemiyorum, uyuyamıyorum, kilo verdim alamıyorum, nasıl doğacak bu bebek bu şartlarda, ya bişi olursa diye...
Allah'a emanet...

çıtırım benim hemen birşeyler yiyip kilo alıyosun.yoksa sadece göbiş çıkar birazda popo çıksın.

Cok tsk ederim canlarim...
Utandiriyorsunuz beni...

Bende göbegim ciksada hamile kiyafetleri giymeye baslasam diye
sabirsizlaniyorum...cok hosuma gidiyor o kiyafetler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…