2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Neden panik oldun. Pencuben'in bir kızı yok muydu kahvaltısını yaptırıyordur.
Elitu da belki dinleniyordur.
Panik olmak için bir şey vardı da ben mi bilmiyorum :KK43:

Günaydın kzılar ben geç geldim işe
Canım benim ilk bebeğim olcak kızım yok ....Keşke olsaaa
İyiyim merak etmeyin
Kahvaltımı yapıp geliyorum ...Evde yapamıyorum maalesef sabah sabah kalkar kalmaz ...İşteyim şimdi....opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan:nazar:

günaydın hanımlar mutlu,huzurlu birgün diliyorum opuyorumnanaktan
biz bugün 12+0 olduk yavrumla şafakta 1 yarın doktora gidiyoruz :sm_cool: hayırlısıyla ense kalınlığını ölçücez meleğimin dualarınızı eksik etmeyin nolur arkadaşlar :Saruboceq:
çokk heyecanlıyım bugün nasıl geçecek bilmiyorum delikafadulden
canım dualarımız seninle.merak etme güzel haberlerle geliceksin.

Kısslar Günaydın,

Yeni gelen arkadaşlarımız hoşgeldiniz aramıza... bu arada Nilüfer yokmu? Listemiz güncellenmedi bayadır... Bende giremiyorum sık sık ... Yine uykummm var klasik...

benimde karnım çok büyüdü hiçbişeyim olmuyor. Hatta göbek deliğimin gerildiğini hissediyorum ufak ufak iğne batıyor gibi oluyor. Sizede oluyormu? Bebişi görmeye henüz 10 günümüz var bekliyoruz.
Birde ben ağızımı hiç bırakamıyorum ağzımda kötü bir tat oluyor. Günde 2-3 litre su içiyorum çünkü deli gibi susuyorum... şimdilik bukadar

Dila´cim masaallah canim...:nazar:
Seninde göbek iyice cikmis...Kiz göbegine benziyor sanki...
Hani biraz daha daginik duruyor...:ecrin_bebek:

Ben sizleri gördükce hayret ediyorum valla...
Bulursam bendi resim eklerim...

sağol canım koyda bakalım hepinizi merak ediyorum...

taburcu canım reflü olması daha kötü allah yardım etsin.yanma daha şiddetli olur.ama önlemini almışsın çokta iyi olmuş.bebişleirmiz sağlıklı olsunda.

dsc01332u.jpg

ben geldim janlarım.. söz vermiştim buda benim göbüşüm yeni yemek yedim normalde bukadar çıkarmı bilmiyorum walla...
ayy dilacım maşallah çok ttalı gözüküyor.ya untmasam bende söyliiycem eşime çeksin resmimi akşam.

ben fotoları göremiyorum şirketten.
ama eminim çok tatlıdır dilacım, maaşallah...
benim sabahları düz, akşamları şiş :))

Taburcu senin anlattıklarına bakınca, ben de mi reflü oldum acaba ya... Aynen tarif ettiğin gibiyim ben de. Nasıl anlaşılır acaba bu zamanda ve ne yapmak lazım?

Gıdalar konusunda ben de senin gibi düşünüyorum. Daha önce söyledim mi bilmiyorum, hipoglisemim var benim, 1 senedir kontrol altındayım. Doktorun ısrarla söylediği en önemli şey, işlenmiş şekerden uzak durmak gerektiği... Arada küçük kaçamaklar tamam, ama hayatımızın bir parçası haline getirmek hem kendimize, hem de şu dönemde bebeklerimize zarar bence de. Hatta doğduktan sonra da, koruyabildiğim kadar korumak istiyorum işlenmiş şekerden. Ne kadar geç tanışırsa o kadar iyi...

Sen devam et bence bildiklerini paylaşmaya, hiç de kızmayız, ağlama sakın :1hug:

reflü hastalarına çok net bir şekilde şunu ye bunu yeme demiyorlar. Sigara çok zararlı onu hemen kesmek gerekiyor ki biz hamileyiz zaten içmiyor kimse. Kilo çok önemli, kilo kontrolü istiyorlar, kilo vermeye yönlendiriyorlar ama bizim öyle bir seçeneğimizde yok. 6 - 8 - 12 öğün arası yiyorsun ama çok çok az yiyorsun miden boş kalmayacak ama hep yarı aç olacaksın. Aşırı ekşi, süt ürünleri, gazlı içecekler ki buna soda da dahil -soda içmek de reflüyü artırıyor- tüketmeyeceksin. Ki bizim süt ürünleri tüketmemiz gerekiyor. O zaman laktozsuz süt ve hafif ılık tercih edin. Yüksek yastıkla yatmak çok iyi geliyor ama yüksek yastık baş için değil belden itibaren desteklemen gerekiyor. Miğdenin yatay konumda olmaması gerekiyor. Bel, boyun, omur fıtık ya da kireçlenmesi olanlar tabii doktora ayrıca danışmalı. Dik oturmanız gerekiyor kambur ya da şekilsiz oturmak mideye baskı yapıyor ve büzgü şeklinde olan mide giriş kısmının baskı ile açılmasına neden oluyor bu da asidin yemek borusuna kaçmasına neden oluyor.

İlk 3 ay bitince mide asidini baskılayan ilaçlar verilecek renin, gaviscon gibi ama bu ilaçlar kabız yapıyor ve ağzınızda iğrenç metalik bir tat bırakıyor. Gaviscon mu renin mi derseniz renin daha iyi. Sizdeki hamilelik reflüsü ise doğumdan sonra hiçbir şey kalmayacakmış sadece 7 ay kadar sabredeceksiniz.

Zor öğütülen herşey reflü hastası için miğdenin çoşmasına neden oluyor. Ne yerseniz yiyin mideniz çok az iş düşürmek için çok iyi çiğneyin. Kızartmalar yasak miğdeyi mahfediyor. Bir de stres, kendinizi ne kadar üzerseniz, ne kadar kaygılanırsanız miğde asidi salgınız o kadar artıyor. Uykusuzlukta stresle aynı etkiye neden oluyor o da mide salgısını artırıyor. Düzenli uyku, bol su...

Dila canım resmin maşaallah ben burdayım anne artık diyor sağlıklı bir hamilelik geçirirsin inşallah:nazar:a.s.

Neden panik oldun. Pencuben'in bir kızı yok muydu kahvaltısını yaptırıyordur.
Elitu da belki dinleniyordur.
Panik olmak için bir şey vardı da ben mi bilmiyorum :KK43:

Hayır, panik olamk için bir neden yok...
Ama onların avatarlarını görmeyince günüm güzel geçmiyor...:1ninca:

Günaydın kzılar ben geç geldim işe
Canım benim ilk bebeğim olcak kızım yok ....Keşke olsaaa
İyiyim merak etmeyin
Kahvaltımı yapıp geliyorum ...Evde yapamıyorum maalesef sabah sabah kalkar kalmaz ...İşteyim şimdi....opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan:nazar:

Hmilelik ben de yarı bunaklık oluşturdu. Yakında sayemde 3. çocuğunu da doğuruyor olabilirsin. Çok özür dilerim :) Bu kadar yazış, sonra böyle hata yap.

oyy yerim ben sizi sağolun hepiniz...
kızlar valla sırf söz verdim diye fotoğraf makinesini yanımda taşıyorum ha bide kablo çantamda....
sizde çekin üşenmeyin ha merak ediyorum...cinsiyetleri belli olsun aldıklarımızıda koyarız...

Malesef direk göbegimi cekilmis resmi yok...
Yanimda Kameramda yok...

Bular bi kac gün önce gezmelerde cekinmis oldugum Fotolar...
Biri Pazartesi digeride Cumartesi cekildi...

img068zxy.jpg

img075s.jpg

taburcu canım reflü olması daha kötü allah yardım etsin.yanma daha şiddetli olur.ama önlemini almışsın çokta iyi olmuş.bebişleirmiz sağlıklı olsunda.

Valla ne kadar önlem alırsanız alın, çok rahatsızlık verici, o sıkıntı hiç gitmiyor. Allah daha büyük sıkıntılardan saklasın. Buna bir şekilde katlanıyor insan. Allah hiçbirimize katlanamayacak sıkıntı vermesin.

reflü hastalarına çok net bir şekilde şunu ye bunu yeme demiyorlar. Sigara çok zararlı onu hemen kesmek gerekiyor ki biz hamileyiz zaten içmiyor kimse. Kilo çok önemli, kilo kontrolü istiyorlar, kilo vermeye yönlendiriyorlar ama bizim öyle bir seçeneğimizde yok. 6 - 8 - 12 öğün arası yiyorsun ama çok çok az yiyorsun miden boş kalmayacak ama hep yarı aç olacaksın. Aşırı ekşi, süt ürünleri, gazlı içecekler ki buna soda da dahil -soda içmek de reflüyü artırıyor- tüketmeyeceksin. Ki bizim süt ürünleri tüketmemiz gerekiyor. O zaman laktozsuz süt ve hafif ılık tercih edin. Yüksek yastıkla yatmak çok iyi geliyor ama yüksek yastık baş için değil belden itibaren desteklemen gerekiyor. Miğdenin yatay konumda olmaması gerekiyor. Bel, boyun, omur fıtık ya da kireçlenmesi olanlar tabii doktora ayrıca danışmalı. Dik oturmanız gerekiyor kambur ya da şekilsiz oturmak mideye baskı yapıyor ve büzgü şeklinde olan mide giriş kısmının baskı ile açılmasına neden oluyor bu da asidin yemek borusuna kaçmasına neden oluyor.

İlk 3 ay bitince mide asidini baskılayan ilaçlar verilecek renin, gaviscon gibi ama bu ilaçlar kabız yapıyor ve ağzınızda iğrenç metalik bir tat bırakıyor. Gaviscon mu renin mi derseniz renin daha iyi. Sizdeki hamilelik reflüsü ise doğumdan sonra hiçbir şey kalmayacakmış sadece 7 ay kadar sabredeceksiniz.

Zor öğütülen herşey reflü hastası için miğdenin çoşmasına neden oluyor. Ne yerseniz yiyin mideniz çok az iş düşürmek için çok iyi çiğneyin. Kızartmalar yasak miğdeyi mahfediyor. Bir de stres, kendinizi ne kadar üzerseniz, ne kadar kaygılanırsanız miğde asidi salgınız o kadar artıyor. Uykusuzlukta stresle aynı etkiye neden oluyor o da mide salgısını artırıyor. Düzenli uyku, bol su...

Teşekkürler tavsiyelerin için... Sanırım ben kesin reflü olmuşum, yasak dediklerinin hepsi beni rahatsız ediyor çünkü. Ama hamilelik reflüsü mü, yoksa ilelebet mi bilmem, göreceğiz bakalım...

X