2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar lütfen bu mesajı önemseyin.
Hazır çorba sevenler hamilelikte etsuyu tabletlerini yemeklerinde kullananlar, hazır konserverler tüketenler, lütfen ve lütfen bunu yapmayın. Biraz internette araştırın bu konuda yazılar bulacaksınız bnim ablm ilaç sektöründe çalışıyor. Bizde bu konuda yapılan araştırmalar yok aa yurt dışındaki araştırmalar getirmişti hepsini kendi çevirdi. Tüm bu hazır gıdalarda bulunan maddeler vücutta birikim yapıyor en tehlikelisi beyinde birikim yapanlar. Çünkü hamileyken tükkettiğiniz hazır gıdalar bebeğinizin vücuduna birikim yapmaya başlıyor. Zaten doktorlar herşeyin tazesini ve mevsiminde yemenizi salık veriyor. Domatesi kışın tüketmeyin diyor. Konserve ton balığı kesinlikle yemeyin diyor. Yani ben yazmayayım siz kendiniz girin google a bir araın çıkanları okuyun.

Diyetisyen Arslan'ın annelere yönelik tavsiyeleri ise şöyle:

  • Düzenli beslenin ve yemek saatlerini aksatmayın.
  • Günde en az 15 dakika-yarım saat arası yürüyüş yapın.
  • Yemeklerden sonra bir süre dinlenmeyi unutmayın.
  • Özellikle ilk aylarda sık görülen bulantı ve kusma durumlarında galete, grisini, peynir, salatalık gibi besinler fayda sağlayacağı için tüketmeye özen gösterin. Çok yağlı baharatlı, kükürtlü, kokulu (lahana, karnabahar, pırasa, kereviz gibi) yiyecekler bulantı ve kusmayı artırabileceği için bu besinleri ayrı bir yerde pişirin veya yemeklere azar azar ilave ederek hazırlayın.
  • Makarna, sebze gibi yiyecekleri haşlandıktan sonra suyu dökülmeden tüketin.
  • Hazır gıdalardan kaçının (hazır çorba, hazır meyva suyu vs.).Doğal besin tüketin.
  • Mevsimi olmayan sebze ve meyvelerden kesinlikle uzak durun.
  • Bu dönemlerde sık görülen kabızlığın önlenmesi için bir bardak ılık suyun içine bir tatlı kaşığı sıvı yağ ilave edip için. Kayısı, erik veya bu meyvelerin marmelatlarından tüketin. Ayrıca bulgur, sebze,meyve ve kurubaklagil gibi posalı yiyeceklerden yiyin.
  • Meyveleri kabuklarını soymadan yemeye çalışın.
  • Salam, sucuk, sosis gibi katkı maddeleri çok bulunan yiyecekleri fazla tüketmeyin.
  • Mutlaka iyotlu tuz kullanın. Ödem, preklemsi, hipertansiyon gibi problemleriniz varsa tuzsuz yiyin.
  • Bir günde ortalama 3 su bardağı süt veya yoğurt; 3 kibrit kutusu peynir, 1 haşlanmış yumurta; 3 köfte büyüklüğünde et, tavuk veya balık; 1 porsiyon kurubaklagil veya pilav makarna; 6 - 7 ince dilim ekmek; 3 porsiyon sebze yemeği; 3 - 5 porsiyon meyve yiyin.
  • Kilo fazlası varsa yağda kızartmalar, hamur işleri, ağır tatlılardan uzak durun.
  • Günde ortalama bir silme avuç kuru yemiş (fındık, fıstık, ceviz) tüketin."
 
Serifemre, tamam şimdi gördüm cevabını, ama mutlaka doktora söyle iştahsız olduğunu, aç nasıl durabiliyorsun?
 
Ben geçen hafta kanamam olduğunda gece olduğu için kendi dr.uma gidemedik.eve yakın sayılan özel hastaneye gittik. Aradan 2 gün geçti kayıt olmanız gerek v.s diye sağlık ocağından aradılar. O hastaneden bulmuşlardır beni diye tahmin ediyorum. Bir de tetanoz aşısı falan 5.ayda vuruluyormuş. Öncesinde sağlık ocağına kaydımızı açtırırsak ona göre sağlık bakanlığından sayıyla geliyormuş aşılar. Ben sağlık ocağında bebeğimin aşılarını da yaptırmak istiyorum. Normalde özel hastanede dr.um. Ama hem daha taze olur, hem de ithal bişey olmaz diye düşünüyorum. Özel hastanelerde aşı çizelgesi öyle uzun bi liste ki, hastane çıkısı bebek için veriyolar. Çoğu hiç duymadığımız şeyler. Bence gerek yok. Bir de çok pahalı imiş.
 

cANIM benim Ölüm Allahın emri ama ben üst üstte yaşadım çok zor dönemlerde ayakta durdum.Annem ,babam ,en sevdiğim arkadasımın babası,ablam enbüyük ablam (5 aylıkken bebeğini kaybetti) manevi kızkardeşim (2 defa 7 aylıkken ölümü ) bunlar..Burda bile arkadaslarımızın da maalesef bebeklerini ister istemez de olsa kaybettiler ...Anne olmayı ANNE OLUNCA Anlarsın diyorlar yaaa HAYIR RAHİMİNE DÜŞÜNCE ANLARSIN...Ona bisey olmasın diye üzerine titrersin işte ANNE ADAYI OLMAK İÇİN İLK ADIMLAR BUNLAR
 
Kızlar benim mesai bitti, ben çıkıyorum, sorunsuz ve mutlu bir akşam geçirmeniz dileğiyle, hoşçakalın..
 
Pancuben'cim yok yaa ben şaka yapıyoruuuumm :) olur böyle şeyler doğaldır baksana bi hayli kalabalığız :)
Sinpac'cım yemeyi daha yapmadım Pazar'a gelcekler kısmetse..Ben şimdiden menüyü oluşturmak istedim..Öle garip bi huyum vardır..Çok önceden planlamaya çalışırım çoğu şeyi ki sonra uğraşmıyım diye...
Kızlar ben çıkıorum..herkese ii akşamlarrrr...
 
Arkadaşlar katkısız çorba dediğiniz çorbanın içinde de kimyasalar var. Bir kere gerçek besin maddesi değil özütleri var. Özütler kimyasallarla elde ediliyor. Bu kimyasallar size de bebeğinize de zararlı. Hamile olmasanız tasasızca aman canım ne olacak diye belki yersiniz ama bebeğinizde kanserden bir çok beyinsel rahatsızlıklara sebep olacak bir şeyi bile bile vermeyin. Daha önceden yazdığımı tekrar ediyor. Bizde bu konuda bilimsel araştırm bile yapılmıyor çünkü ülkemizde insan hayatı gerçekten çok ucuz. Ablamın çalıştığı kurum Avrupaya ve Amerika'ya ilç satmak istiyordu. Amerika'y satış için FDA onayı gerekiyor. Ablamlara dehşet prosedürler göndermişler. Gönderdikleri arasında bu gıdalar ile ilgili raporlar bile vardı. Biz genelde umarsızız ama bundan en çok zarar görende yine biziz.

http://www.tibbiyelilercemiyeti.com/modules.php?name=News&file=article&sid=177
 
Kızlar benim mesai bitti, ben çıkıyorum, sorunsuz ve mutlu bir akşam geçirmeniz dileğiyle, hoşçakalın..


iyi akşamlarrr:gitmepuyorumnanaktan
 
Kıslar hamburger yiyormusunuz siz? Fast food yasak ben dışarıdan et yemeyede korkuyorum iyi pişmemiştir felan diye döner istedi canım ama onun yerine yanık lahmacun yedim pazar günü

selkie , inşallah en kısa zamanda yaran iyileşir canım inşiallahh..

nilü evdesin ama hiç gelmiyosunn haa
 
Arada bir bu besinleri tüketmekten bahsetmiyorum, hergün yemekten bahsediyorum. Vücudun kendini yenileme özelliği var, aldığımız bazı besinlerin toksit maddeleri vücuttan atma yeteneği var. Ama hergün sık sık bu besinler tüketenlerin vücudu bu yenileme işini de yapamıyor.

Hazır etsularının ve hazır çorbaların içinde MSG (monosodyumglutamat) adlı ve çeşni arttırıcı özelliği bulunan katkı maddesi bulunmakta. MSG küçük çocuklar için son derece zararlı. MSG daha birçok gıda maddesinde bulunmakta çeşnili çipsler ve krakerler gibi. Size MSG'nin zararları üzerine bazı alıntılar:

Monosodium glutamate (MSG) pekmezin mayalanmasından elde edilen PEKMEZDE ZARARI OLMAYAN tat arttırıcı tuz maddesi; astımlılarda yan etkisi görülebilen zararlıdır bebek ve küçük çocuk gıdalarında izin verilmemiştir; tipik ürünler konserve sebze ve ton balığı salata sosu ve dondurulmuş gıdalardır


Aroma ve Rengi Geliştiriciler:

Çeşni artırıcılar : Ençok kullanılan çeşni verici madde monosodyum glutamat (MSG) tır.Tat reseptör fizyolojisi ile ilgili çalışmalar 5. temel tadın varlığını ortaya koymuştur. Bu MSG tarafından oluşturulan ve 'umami' denen taddır. MSG'ın Çin Restoranı Sendromu'na neden olabileceği ancak bu sendromun % 3'ten fazla MSG konsantrasyonundan sonra çok az sayıdaki kişide oluşabileceği belirtilmektedir. Ayrıca Çin Restoranı Sendromu belirtileri ile (uyuşma fasial basınç baş dönmesi baş ağrısı terleme bulantı kusma çarpıntı boyun ve sırt ağrısı flashing) plazma glutamat düzeyleri ilişkilendirilememiştir. Kullanımı GMP olarak saptanan MSG günde 2 gramın altında Na alması gereken kişiler tarafından kullanılmamalıdır. Na içeriği NaCl'den daha azdır. Bir gram tuzda 400 mg Na bulunurken 1 gram MSG'da ~150 mg Na vardır.

Aroma arttırıcılar aromayı daha cazip hale getirmek orijinal aromayı korumak veya düzeltmek arttırmak amacıyla kullanılır (1 7)

MSG- Monosodyum glutamat (E621) özellikle uzak doğu (Çin Japon) ve Türk mutfağında kullanılır. Bununla oluşan reaksiyona "Çin Restoranı Sendromu" da denir. Bir çok imalathane ve restoranda da değişik gıdalarda lezzet arttırıcı olarak kullanılır.

MSG ile oluşan reaksiyonlar şöyledir: Baş ağrısı bulantı ishal terleme göğüste sıkışma boyun arkasında yanma. Bu tür reaksiyonlar fazla miktarda MSG alınması sonrası oluşur. Bu maddeyi tüketen astımlı hastalarda ağır astım atakları oluşabilmektedir. MSG ile oluşan astmatik reaksiyonlar gerçekten az görülür.


Tad alma duyumuz diğerleri gibi bir uyarıcı ile sinirlerde oluşan sinyallerin beyne ulaşması şeklinde çalışır.

Fakat beyindeki ilgili bölge ilk uyarıdan sonra tadı oluşturan madde ağzımızda olduğu sürece (-ki yuttuktan sonrada tad ağzımızda kalır) sinyallerin seviyesine karşı duyarlılığını hızla düşürmeye başlar. Bu sebeple bazen çok tatlı bir yiyecekten sonra alınan gıda (örn.içilen çay) bize şekersizmiş gelir. Çoğu kez farkında olmasak bile yemek yerken de aynı olay gerçekleşir. Aynı yiyeceğin ilk lokması ile son lokması arasında tad azalması mevcuttur. Aroma arttırıcı ihtiva eden gıdalar hariç. Örneğin Mono Sodyum Glutomat tad alma bölgemizi uyararak daha fazla hassaslaştırır. Bu tip gıdaların yoğun tüketilmesinden sonra diğer MSG içermeyen gıdalardan tad almamız azalır.
Hazır çorba ile başlanan yemeklerde bu açıkça gözlenebilmektedir.


Ancak bazı katkı maddeleri hakkında kuşkular (ör; nitritler) vardır. Belli katkıların tüketiminden sonra başağrısı alerjik reaksiyonlar hiper aktivite gibi semptomlar rapor edilmektedir. Bu reaksiyonlar ile katkı maddeleri tüketimi arasında bir ilişki bilimsel olarak henüz kanıtlanamamıştır. Bu nedenle zaman içinde sağlık üzerinde olumsuz etkileri saptanan katkı maddeleri yasaklanmış kullanımdan kaldırılmıştır. Bunun iki önemli örneği olarak siklamatlar ve sakarin verilebilir. Sakarin çok yüksek dozlara çıkıldığında farelerde tümörlere neden olmuş ancak günlük diyetle alınabilecek sakarin dozunun bunun çok altında olduğu ve yeni tatlılaştırıcılarla birlikte kullanımı ile iyi sonuçlar alınması nedeniyle yeniden kullanımına izin verilmiştir. Problem yaratan katkı maddelerinden bir başkası da mono sodyum glutamattır (MSG).

Bu katkı da yüksek dozlarda alındığında ``Chinese restaurant syndrome" denilen ve kendini başağrısı bulantı diyare hafıza kaybı şeklinde gösteren semptomlara yol açmaktadır.

Üzerinde tartışmaların devam ettiği ve bazı sağlık sorunlarına neden olduğu varsayılan katkı maddeleri şunlardır;
ASasülfam-K Aspartam BHA ve BHT ****in Nitrit ve Nitrat Olestra Yapay renk maddeleri.

Monosodyum Glutamat (Glutamik asit)

Özellikle uzak doğu (Çin Japon) ve Türk mutfağında gıdalarda lezzet arttırıcı olarak kullanılır kullanılır.

Monosodyum glutamat göğüs ağrısı baş dönmesi baş ağrısı çarpıntı bulantı ve kusmaya neden olabilir. Çocuklarda da titreme huzursuzluk anormal ağlama ve delirium bulguları orta çıkabilir. Bu semptomlar "Çin restoranı sendromu" olarak adlandırılmaktadır.

Sendromun ortaya çıkış mekanizması tam olarak bilinmemektedir. Populasyonun - 'si monosodyum glutamatın küçük dozlarına bile duyarlıdır bununla birlikte yeterli miktarda monosodyum glutamat alan herhangi bir kişide de aynı klinik bulgular oluşabilmektedir. Semptomlar genellikle monosodyum glutamat alımından sonraki 1 saat içinde ortaya çıkar. Bu süre 14 saate kadar uzayabilir. Bu tür reaksiyonlara karşı ailesel bir yatkınlık olduğu düşünülmektedir

Aroma artırıcı E 621 göze zararlı

Bilimadamları Monosodyum Glutamat (E 621) maddesinin retinadaki hücrelere saldırdığını gözlemledi.

Japon bilim adamları bazı gıdalarda aroma artırıcı olarak kullanılan monosodyum glutamat (E 621) maddesinin gözlere zarar verdiğini bildirdiler. New Scientist dergisinin haberine göre Hirosaki Üniversitesi'nde görevli bilim adamı Hiroşi Ohguro ve ekibi farelere çeşitli miktarda monosodyum glutamat yedirdi. Glutamat maddesinin retinadaki (ağtabaka) hücrelere saldırdığını gözlemleyen bilim adamları farelerin görme yeteneğinin azaldığını tespit ettiler. Ohguro aroma artırıcı monosodyum glutamat maddesinin yoğun olarak kullanıldığı Asya'da glaukom olarak bilinen göz hastalığının bir çeşidinin çok sık görüldüğünü belirterek bu bağlantının araştırılması gerektiğini söyledi. Türkiye'de bazı hazır soslu makarnalarda ve hazır tavuk ürünlerinde E 621 maddesi aroma artırıcı olarak kullanılıyor.
 
Taburcu ben seni özledim aşkk olsunn :)

bencede çok haklısın üstelik hazır corbaların tadı asla kendimiz yaptımız gibi olmuyor ya
ben sürekli tarhana corbası içiyorum annem yaptı saolsun koyu yaptırıyorum tok tutmuyor ama bazen bardakla bile içiyorum bazen içine peynir ve zeytin ve ekmek dogruyorum..
benimde midem çok bulanıyor ya offf ne zaman gececek sanki ömrümün sonuna kadar midem bulanacak kusacakmışım gibime geliyor

bebişime aldım ciicler eklicem şimdi bekleyin

taburcu rica etsem gebelikte hamburger tüketmeye bakarmısn benimde cnaım çok ıstıyor edede var ama dondurulmuş gıda sonucta eşim almoş sahurda yerim diye hoş buarada orucuda bıraktı kalkmıyor ugraşamıyorum stres oluyorum.. buarada dün tansionum 14 9 çıktı korkuyroum umarım strestendir o çünkü yüksek tansiyon risk gebelikte
 
ki yani aslında şöyle söylüyeyim biz yunanistan göcmeniyiz yani çok yeni geldik oradan.. ben orada dogdum büyüdüm.. fakat türkiyede başka türlü bişi var bugün bi programdada izledim zayıf birine çelimsis hastalıklı gibi bakıyolar kilolu birine kavi, güclü diye bakıyolar. ben spor yapan bir insandım bakmayın şimdi kendimi büyüttüme yürüyüşte olsun fitnessta olsun kadınlar çıtamı olacaksın bu ne ne popo ve göbek var ne geliyosun diye gülüyolardı..
yani sadece gebelikte değil saglıklı beslenmemiz lasım artık cocuklarımız olacak(allahın izniyle inşallah) onlara hazır corba veremeyiz sebze corbaları öğrenceğiz durun hele çok işimiz var daha
 
taburcuda dicek kendin niye araştırmadın diye ben bulamadım hamburgerle ilgili bişi acıkcası
 
Yok gülencim demem,
internette bir şey bulamasam ablama sorarım ama o Amerikada, her gün görüşemiyoruz. Hafta sonu mutlaka öğrenirim.
Ben bu hazır gıda işine araştırmay kaptırmışım kendimi o nedenle mesajları ancak farkettim.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…