2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

benim sütüm var allaha şükür ama yağlı olmayınca doyuruyucu olmuyo mesela doğan maşallah memeyi bırakmak istemez ben çekerim ağzından.kızımda 6 ay sadece anne sütü verdim oğlumda ise sütüm yaramadı vitamalat içtik belki süt arttı ama kilo ve göbekte arttı.üstelik reglda olamıyorum doktorluk olucaz bu gidişle.

ne oluyor bu bebeklere. benimki bir gün içinde oldu böyle. zayıf diye günde 2 kez mama veriyordum. gece hep emziriyordum. dün sabahtan beri almak istemiyor. bu sabah emdi ama 11 gibi acıktı ve memeyi almadı. dediğin gibi çığlık çığlığa. mecbur mama verdim.

Gene aynı durum:)emer inş hepimizinki.
Benim kızımda 3-4 gün önce nasıl ittiriyor bi görseydin eliyle yumruklarla kafasını tee en arkaya yatıra yatıra resmen emmedi. 4-5 saat ki sütüm öyle çok değil sık emmesi lazım bende tamam dedim gel oynayalım oynadık ettik azcık emip bırakıyordu sonra geçti şimdi düzenli istemediği anda hemen bırakıyorum ama bazende şey yapıo cok uykusu warsa emmio ama aç. o zaman zorluyorum bi tutsa mayışcak.
hepsi geçiyo kızlar ya tepkileri dikkat ederseniz hep aynı.

evet hep aynı. aynen kafasını bir ittiriyor geriye.kucağimda sıkı tutmasam gidecek.ben de inatlaşmak istemiyorum. umarım hepsi düzelir.

Hep söyledim yine söylüyorum, 3. ay civarı emmeme normal.Sakın pes etmeyin, Yiğit emmemek için kıpkırmızı oluyordu ama hep zorladım. Sakin sessiz uyarını fazla olmayan bir odaya girin ve sessizce emzirin. Oğlum iki haftadır parçalayacak gibi emiyor, emmediği zamanların acısını çıkarıyor sanırım ve artık göğüslerim iki saatte sertleşiyor. Yine de bir öğün mama veriyorum ama bebeğim halen çok zayıf, sanırım ufak tefek bi oğlan olacak.

Sabah kalkar kalkmaz kafasını yağladım, yarım saat sonra fırça ile konakları kaldırdım çoğu gitti, biraz da banyodan sonra yaptım. Çok az kaldı. Kafama tüküreyim ben şimdiye kadar neden yapmadıysam. Hep kazımayın diyorlardı. ALLAH RAZI OLSUN SEMRA ÖĞRETMENıM!..

Ben yoğurt mayaladım ama tutmadı kızlar :))) Nasıl yapıcaz bu işi yahu, annemin de telaşı var şimdi arayamıyorum. Mama kavanozuna sıcak sütü koydum ılımasını bekledim hafif ılıyınca bir çay kaşığı yoğurt atıp güzelce sardım ama hala su gibi 2,5 saat oldu :)) Çok beceriksizim çoookk!!

Bu arada tünaydın...

hepsi ayn ı şeyleri yaptıklarına göre muhtemelen dönemsel birsey.zaten araştırdığımda da bebeklerin 3. ve 4. aylarda memeyi bırakma eğilimine girdiklerini okudum.sabırlı olup elimizden geleni yapıcaz artık.

canım ben arzumun yoğurt makinesini aldım.şimdi ev için mayalıyorum.3 hafta sonra kızımı ek gıdaya başlatınca onun için de mayalayacam.zaten 2 ayrı kabı var.biri büyük diğerinde ise 6 tane kavanoz var bebekler için.öyle çok pahalı bisey değil ben 50 tl ye aldım yanlış hatırlamıyorsam.ben de dedim şimdi tutar tutmaz uğraşamam,çünkü 2 kere ev için mayalamıştım su gibi olmuştu sadece ayran yapabilmiştim.

kaydirigubbakcemile2canım benim çok sevidnim görüntüsü cok kötüydü ben baya oluyor ayıklayalı fırcayla kaldırınca hmen gitti uyurken yapmıştım birde ben rahat rahat kıızm kıpraşmadansempatiksalakcinni
KIZLAR sanki tüm bbekler anlaşmış gibi bende sadece gece 2 kere emziebiliyorum eşim ben şebek olduk resmen emzirebilmek için napalım vicdanen rahatım çok zorluyorum emmeyice almıyor 2 tane şekerpareyi(kayısıgilerden)yarımbardak su ile kaynattım sonra tülbentten süzdüm 10cc fallan içirdim ağzını buruşturarak içti canım yaa yeni tatlara hiç alışık değiller ne kadar tuhaf oluyor yüzleri hele dün elma suyunu yediriken ekşiydi biraz nasıl suratını ekşitiyor vucudunu titretiyo fallan kıyamadım bende cdok vermedim

Ben geldim... ışe gittim kucağımda kızım. Konuştuk 1 ay daha gitmeyeceğim ama iş yerinden işleri eve gönderecekler. Rabbime çok dua ettim, şükürler olsun bu mesele de halloldu.

O 4 saatte bir beslediğiniz de değil mi? 4 saatte aç kalacak sonra 150-180 arası içecek.

Bizim doktorumuzda sadece anne sütü diyor.

Hoşgeldin...

Canım bu yatırma alışkanlığından olabilir mi. Bizim kız hep yüz üstü yatıyor bu nedenle başını 2 aylık olduğundan beri yüz üstü iken kaldırıyor. Çok fazla değil bir kaç saniye tutuyor. Sırt üstü iken yüz üstüne hem sağdan hem soldan dönüyor ama yüz üstü iken sırt üstüne döndüğünü belki bir kere görmüşümdür. Yüz üstüne dönüp orada kalıyor ve 2 sn geçmeden sinirlenip bağırıp ağlamaya başlıyor. Ayaklarını yakalayamıyor ama elleri ağzında tuttuğu her şeyi ağzına götürüyor.

Canım bilimsel araştırmaların hepsi sütüm yetmiyor diye düşünen annelerin süt üretiminin düştüğünü ortaya çıkarmış öncelikle bu şekilde düşünmeyi kesmemiz gerekiyor ama bunu nasıl yapacağız onu ben de bilmiyorum çünkü bende sütüm azaldı endişelerindeyim. Emzirme danışmanını aradım yine, "bol su iç geçen haftadan bu yana üzüldüğün bir şey olduysa onu kafandan çıkar" dedi ki işe çağrıldığım için çok üzülmüştüm. Kendini yoracak işler mi yaptın dedi. Çok yorulmak süt üretimini azaltır az mı uyudun uykuların azalması da düşürür dedi hepsi de oldu. Şimdi kendimi bakıma aldım. Yanımda su şişesi, bir bardak komposto, beyaz üzüm suyu, malt hapı vs bilmiyorum sonum ne olacak.

Bizde Allah'a şükrettik hesaplamadık, 21 yüzyıl kazası, 2010 hediyesi kızımızı nice zorluklarla büyütüyoruz Rabbim sağlık sıhhat ver dedik.

Allah sabır versin canım ilk iş günün de hayırlı olsun. Gün çabuk geçsin hemen kavuş oğluna.

Canım sütü artırmak için büyüme ataklarında böyle memeye yapışma olabiliyormuş.

Annesi üzülme hüzünlenme, koca adam olacak o yarın.

KUSSEB sen doğan ı tekrar memeye nasıl alıştırdın. krize giriyorum ve çok üzülüyorum..

Canım benim kızım memeyi görünce ağlıyordu. Biz 2 saatte bir meme ver, emmezse 2 saat daha bekle yapıyorduk. O zaman emiyordu. Emince mamayı veriyorduk, yani aç bırakıyorduk aç olunca memeyi tutuyordu. Meme emmeyene mama yok diyordu hemşire. Emmedi mi biberon vermiyorduk. Böyle böyle döndü ama ben 1,5 ay uğraştım benim sorunum sütümün az olmasıydı. Süt az olduğundan mememi tutmuyordu. Doymadığı içinde ne uyuyor ne ağlaması duruyordu. Seni emmediği sürece mamaverme ve 2 saatte bir emzir 2 satte bir emmiyorsa 4 saatte 1 yap ama arada oyala hiçbir şey verme.

kızlar napıyonuz ben geldim :)) özlemenize dayanamadım... :))

istanbula döndüm çünkü emirhan hasta sanırım şöyle çok iştahsız günde 400-500 gr ançak yiyiyor..bir kaç gün daha aynı devam ederse dr ye götüreçeğim...çok iştahsız oldu.geçen ayda çok az kilo aldı zaten.nazarmı değdi oğluma anlamıyorummafoldumben,ne güzel yiyiyordu.onun için geldim erdekte çoçuk dr si yok...

erdeğe gider gitmez grip oldum tam iyileştim adet gördüm..2 gün denize ançak girebildim...havada pek iyi değildi zaten hafta sonuda eşim geldi erdeğe,baktı ufaklık yemiyor topladı bizi istanbula getirdi...büyüğü orda annemle bıraktım .2 hafta sonra yine gideçeğim inşallah emirhan düzelirse...

siz napıyonuz bir yaramazlık yok inşallah

edebiyatı yoğurt 4 saatte tutmuyrmu?annem 4 saat tutar yoğurdu mayaladığında.....birde mama kavanzu için bene 1 tatlı kaşığı yoğurt koy az gelmiş olabilir...

hoşgeldiniz Ebrucum. bak sen şu ufaklığın yaptığına, canım inan burda da birçok anne bebğinin iştahsızlığından dert yanıyo bugünlerde, sanırım sıcaklardan etkileniyorlar

bu arada oğlum bugün uyuma rekoru kırıyor. gerçi gece neredeyse hiç uyumadı, sabahta erkenden kalkıp bayağı bi uyanık kaldı. saat 12'de banyo yaptırdım, 12.30'da uyudu ve hala uyanmadı

hoşgeldiniz Ebrucum. bak sen şu ufaklığın yaptığına, canım inan burda da birçok anne bebğinin iştahsızlığından dert yanıyo bugünlerde, sanırım sıcaklardan etkileniyorlar

ya havalar etkiliyor sanırım..başka bir sıkıntısı yok...sadeçe yemiyor ...eriçek çoçuk iyie...

bu arada oğlum bugün uyuma rekoru kırıyor. gerçi gece neredeyse hiç uyumadı, sabahta erkenden kalkıp bayağı bi uyanık kaldı. saat 12'de banyo yaptırdım, 12.30'da uyudu ve hala uyanmadı

aman maşallah uyusun...

ayy okurken yolasım geldi hepsiniii...

cnm benimkide aynen anlattığın gibi bi çoğumuzun ki böyle ben engel olmuyorum çekip emziği weriorum bi süres onra tekrar elini emerse müsahale etmiyorum minicik bebeğim ne istediğini bilmioruz ki öyle yatıştırıyo belki damağının kaşıntısını yada emme güdüsünü...
ben bunu şöyle görüyorum bacağım kaşınıyor we birileri benim ellerimi bağlıyor kaşımayayım yara ederim die ama çok kaşınıyor we ben çıldırmak üzereyim-tatlicadiarzu-
o yüzden engel olmuyorum zamanı gelince bırakır yada bıraktırırım bi şeklde...

benim kızımda öyle elleri sürekli ağzında hatta iki elini birden sokmaya çalışıyo olmayıncada basıyor çığlığı bende karışmıyorum ki zaten çocuk gelişimi kitabında okuduğum kadarıyla ellerini çekmeyin çocuklarınızın diye hatta ağzına zararlı şeyler (yutabilceği yada keskin bişeyler vb.) almadığı sürece buna müsade edin diyor..

benim kız ben tanıtıma gittiğim günlerde sağdığım sütü içiyordu biberonla akşam geldiğimde memeyi emmemk için yırtıyodu kendine ama ağladı apladı reddetti sonunda pes etti uykusu çok geldi gözleri kapanıyor e açlıktanda uyumakta zorlanıyor.. o sırada pış pışlayarak sallayarak popsuna wurarakl ağzına sıkarak memeyi tutturdum 2,3 gittiğimde böyle zorlandım her dönmemde sonra alıştı..
aynen bende sütüm yağlı olmadığı için mama weriyorum yoksa sütüm war allaha şükür ama yeterince doyurmuyor we benim kızım aç olsada ağlamıyor sanırım emziriyorum bırakıyo memeyi annem o doymadı dio mama hazırlıyo üstüne bi de mama içiyor..
we sanırım sma yaradı kızıma biraz topladı gibi 2 gündür:ecrin_bebek:

kız o kadar söledikya banyodan önce zeytinyağıyla ow banyodan sonra tara die nerdeydin sen bunca zamandır konaklı mı dolaştırdın yawruşumualsanaalsanasmile çok kaşıntı yapıomuş o konaklar onlardan da rahatsızlık duyabilir yawrular..

yoğurt tabiiki tutmaz 2,5 saatte hangi yoğurt tutsun,4/5 saat beklet.. kawanoza koy 125mllik elinin dayanabileeği sıcaklıkta olacak ne kadar sıcak olursa o kadar iyi.. dolu 1 çay kaşığı yoğurdu iyice erit karıştırarak ağzını kapat sar sarmala mümkünse yün bişeye sar (yelek hırka) ben üzerinide sofra bezi ile sarıyorum we sabit bi yerde tutuyorum we aldıktan sonrada 3,4 saat buz dolabında dinlenmesi gerekior canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…