- 21 Temmuz 2009
- 2.533
- 2
- 44
-
- Konu Sahibi minikcadimm83
- #66.781
of o emme sorunu bizde de var.1 haftadır solu almak istemiyordu sağı verip soluda zorla veriyordum ama dünden beri sağ göğsümü de almak istemiyor bırakacak diye çok korkuyorum ya of biraz daha emse ya.halimi bi görseniz ayağa kalkıyorum uğraşıyorum neler neler yapıyorum sırf biraz emsin diye.ya öyle aman aman bi sütüm yok zaten mama ağırlıklı besleniyor ama bu zamana kadar her öğünde önce emzirip üstüne mama verdim.en azından 6.aya kadar böyle devam edebilsek iyi ama çok zor görünüyor biraz zorlayınca da çığlık çığlığa ağlıyor sonra susturana kadar canım çıkıyor.of ya çok canım sıkılıyor bu konuya
of o emme sorunu bizde de var.1 haftadır solu almak istemiyordu sağı verip soluda zorla veriyordum ama dünden beri sağ göğsümü de almak istemiyor bırakacak diye çok korkuyorum ya of biraz daha emse ya.halimi bi görseniz ayağa kalkıyorum uğraşıyorum neler neler yapıyorum sırf biraz emsin diye.ya öyle aman aman bi sütüm yok zaten mama ağırlıklı besleniyor ama bu zamana kadar her öğünde önce emzirip üstüne mama verdim.en azından 6.aya kadar böyle devam edebilsek iyi ama çok zor görünüyor biraz zorlayınca da çığlık çığlığa ağlıyor sonra susturana kadar canım çıkıyor.of ya çok canım sıkılıyor bu konuya
Hep söyledim yine söylüyorum, 3. ay civarı emmeme normal.Sakın pes etmeyin, Yiğit emmemek için kıpkırmızı oluyordu ama hep zorladım. Sakin sessiz uyarını fazla olmayan bir odaya girin ve sessizce emzirin. Oğlum iki haftadır parçalayacak gibi emiyor, emmediği zamanların acısını çıkarıyor sanırım ve artık göğüslerim iki saatte sertleşiyor. Yine de bir öğün mama veriyorum ama bebeğim halen çok zayıf, sanırım ufak tefek bi oğlan olacak.
Sabah kalkar kalkmaz kafasını yağladım, yarım saat sonra fırça ile konakları kaldırdım çoğu gitti, biraz da banyodan sonra yaptım. Çok az kaldı. Kafama tüküreyim ben şimdiye kadar neden yapmadıysam. Hep kazımayın diyorlardı. ALLAH RAZI OLSUN SEMRA ÖĞRETMENıM!..
Ben yoğurt mayaladım ama tutmadı kızlar :))) Nasıl yapıcaz bu işi yahu, annemin de telaşı var şimdi arayamıyorum. Mama kavanozuna sıcak sütü koydum ılımasını bekledim hafif ılıyınca bir çay kaşığı yoğurt atıp güzelce sardım ama hala su gibi 2,5 saat oldu :)) Çok beceriksizim çoookk!!
Bu arada tünaydın...
Hep söyledim yine söylüyorum, 3. ay civarı emmeme normal.Sakın pes etmeyin, Yiğit emmemek için kıpkırmızı oluyordu ama hep zorladım. Sakin sessiz uyarını fazla olmayan bir odaya girin ve sessizce emzirin. Oğlum iki haftadır parçalayacak gibi emiyor, emmediği zamanların acısını çıkarıyor sanırım ve artık göğüslerim iki saatte sertleşiyor. Yine de bir öğün mama veriyorum ama bebeğim halen çok zayıf, sanırım ufak tefek bi oğlan olacak.
Sabah kalkar kalkmaz kafasını yağladım, yarım saat sonra fırça ile konakları kaldırdım çoğu gitti, biraz da banyodan sonra yaptım. Çok az kaldı. Kafama tüküreyim ben şimdiye kadar neden yapmadıysam. Hep kazımayın diyorlardı. ALLAH RAZI OLSUN SEMRA ÖĞRETMENİM!..
Ben yoğurt mayaladım ama tutmadı kızlar :))) Nasıl yapıcaz bu işi yahu, annemin de telaşı var şimdi arayamıyorum. Mama kavanozuna sıcak sütü koydum ılımasını bekledim hafif ılıyınca bir çay kaşığı yoğurt atıp güzelce sardım ama hala su gibi 2,5 saat oldu :)) Çok beceriksizim çoookk!!
Bu arada tünaydın...
canım ben alırım facebook tan...
ya hanımlar 4 aylık bebek 150-180 içer diyorsunuz dikkatimi çekti...Nihan Sena ya süt bırakıyorum bu aralar okula giderken 90 ml sağabiliyorum bazen 100-110 anca...ve o da ancak 90 içiyor fazlasını hep bırakıyor...kavanoz mamalarının sadece yarısını yiyor bir seferde...az mı yiyor ki?????
ya kızlar siz yedirip içiriyonuz ben anlamadım biz daha hiç bişe vermiyoruz anne sütü sadece bizim doktor ömür boyu yicek onları hiç verme dedi aklım kalıyo sanki bişeyleri eksik yapıyomuşum gibi geliyo siz yedirirken.
merhaba sevgili anneler :) bende mart annesıyım ama bugune kadar hıc yazamadım bu topıge. inşallah bundan sonra daha aktıf yazarım. benim meleğim nil 25 martta 3260 gr doğdu, suan 6800sadece anne sutu verıyorum. ek gıdalara 6. aya kadar baslamayı düşünmuyorum, sütüm yetmeye devam ederse tabi. her gun rezene içiyorum hem nilin gaz cıkarmasına yardım edıyor hemde süt yapıyor. ben cok faydasını gördum. bardak poşet seklınde olanlardan kullanıyorum.
Bir şey daha, Yiğit yüzüstü yattığında kafasını kaldırmıyor.
Sırtüstü yatarken kafasını kaldırıyor, başını dik tutuyor, destekli oturuyor, kaldırdığımda yürümeye çalışıyor, sağa sola rahat dönüyor, ayaklarını yakalıyor, sürekli gülüyor ve artık kahkaha atıyor, anne babayı tanıyor ve odadan çıktığımızda ya da bizi görmediğinde ağlmaya başlıyor... Tepkileri bunlar sadece yüzüstü problemi var. Anormal bir durum mudur sizce? Doktor kontrolünde soracağım ama size de danışayım istedim. Doğru düzgün doktor da bulamadık daha, 3 doktor değiştrdik. 4. ve 5. sırada bakalım...
Merlike canım göğsümü sağdığımdada çok az süt çıkmaya başladı yani sadece göğüslerin yumoş yumoş olması değil sütümün azaldığını düşünmemein sebebi.
Bir de kızlar kızım 3-4 gündür sürekli çığlık atıyor normal midir?Bu arada 4 ayı geçtik.
günaydın canlarım... dün denize gittik.. ceri yi sokmadım ama kendim bi kere girdim hep şemsiye altındaydık yinede yanmışım.. sonra yemek yemeye gittik bi kendin pişir kendin ye restranta ceri yolda we orda yemeği yerken sürekli uyudu beşiktaşa yaklaştık o zamn uyandı:))) bizde kocişle doğum yaptığım anı o an neler hissettiğini konuştuk duygulandık öptük kızımızı onun bize allahın ödülü olduğunu konuştuk we rabbime şükürler ettik:gitme::asigim:
haktana annem bakıyo,ALAHA şükürler olsun,.birde bakıcılarla uğraşacaktık,.sonuçta annem bana yakın,her sabah götürüyoruz,.gerçekten ilk iş günü çok zor,.offffffffff,.zaman geçsede pıtıma kavuşsam:çok üzgünüm::çok üzgünüm: :çok üzgünüm: :çok üzgünüm:
kızlar sizin bebişlerde sürekli emmek istiyormu.son günlerde beni çileden çıkarıyor emiyor emiyor emiyor uyuyor yerine koyuyorum 15 dk sonra uyanıp tekrar emmek istiyor.hep üzerimde hiçbişey yapamıyorum sinirlerim bozuluyo yavaş yavaş ruhum daralıyo zaten sıcak bana emzik muamelesi yapıyor resmen ağzı boş durmasın şuan bile arabasında ağlıyo al beni diye.sabah 6 akşam 9-10 kadar üzerimde fenalık geçircemm artık
canım benim zaman hemencecik geçsin sizin için kavuşun yavrularınıza...
Evet benim oğlumda meme emiyor yarım saatte bir nerdeyse vıcık vıcık terliyoruz emişirken... boshayallersmile
oyuncaklarıyla falan biraz oyalarsam 1 -1buçuk saat duruyor kaydirigubbakcemile
Günaydın herkese...
Yarın sünnet olacak Eymen
ıçimde tuhaf bir duygu acaba canı çok yanacak mı diye eriyip bitiyorum...
Minik yavruma bakıp bakıp hüzünleniyorum...
:gitme:
KUSSEB sen doğan ı tekrar memeye nasıl alıştırdın. krize giriyorum ve çok üzülüyorum..
kızlar napıyonuz ben geldim :)) özlemenize dayanamadım... :))
istanbula döndüm çünkü emirhan hasta sanırım şöyle çok iştahsız günde 400-500 gr ançak yiyiyor..bir kaç gün daha aynı devam ederse dr ye götüreçeğim...çok iştahsız oldu.geçen ayda çok az kilo aldı zaten.nazarmı değdi oğluma anlamıyorummafoldumben,ne güzel yiyiyordu.onun için geldim erdekte çoçuk dr si yok...
erdeğe gider gitmez grip oldum tam iyileştim adet gördüm..2 gün denize ançak girebildim...havada pek iyi değildi zaten hafta sonuda eşim geldi erdeğe,baktı ufaklık yemiyor topladı bizi istanbula getirdi...büyüğü orda annemle bıraktım .2 hafta sonra yine gideçeğim inşallah emirhan düzelirse...
siz napıyonuz bir yaramazlık yok inşallah
hoşgeldiniz Ebrucum. bak sen şu ufaklığın yaptığına, canım inan burda da birçok anne bebğinin iştahsızlığından dert yanıyo bugünlerde, sanırım sıcaklardan etkileniyorlar
bu arada oğlum bugün uyuma rekoru kırıyor. gerçi gece neredeyse hiç uyumadı, sabahta erkenden kalkıp bayağı bi uyanık kaldı. saat 12'de banyo yaptırdım, 12.30'da uyudu ve hala uyanmadı
ayy okurken yolasım geldi hepsiniii...günaydın canlarım,
Nilüfercim Allah sabır versin canım, bugün hayatının en zor günlerinden biri olacak sanırım... Bu hafta biraz zor geçer ama sonra yavaş yavaş alıçacaksın inşallah... Haktan'a kim bakıyor?
Kızlar cinlerim üzerimde yine, kayınvalidemi zehirleyip öldürmek istiyorum.
Kadın hasta oldu, öksürüyor hapşırıyor, istifra ediyor. Ben dün Doruk'u yanına hiç sokmadım. Ama bugün kucağından indirmiyormuş kuzumu. Yazık annem de bişey diyemiyor tabi. Ne düşüncesiz vicdansız kadın bu yaaa...
Zaten hijyen diye birşeyden haberleri yok, marekete gidiyorlar, patatesleri domatesleri mıncıklayıp, eve gelip ellerini yıkamadan hooop Doruk'a yumuluyorlar. Yataktan kalkıyorlar, el yüz yıkamak yok, hemen çocuk kucağa... Bu sıcakta yavrum kucaklarında, terleri ona da geçiyor. Yatırın oynasın diyorum anlamıyorlar. Çok titiz bir anne değilim ben ama gözümün gördüğünü de görmezlikten gelemiyorum işte...
Haa bir de üşüme muhabbeti var. Evin içi 32 derece, kadın burası serin çocuğun kolları buz gibi diyor kötükedihüso
Kızlar kafayı yıyıcem yardım ne olur
Kızım uyanıkken emmıyor ılla ayagımda sallıcam bas parmagını emerken tabı sonra tam uykuya dalarken bas parmagını cekıp memeyı werıcem yoksa yok parmak emme huyu ıyıce alıskanlık oldu bazen eldıven takıyorum uyustucu bagımlıları olur ya onlar gıbı tepiniyor emmiyor uyumuyor çıglık atıyor artık pes ettim emsin diyorum ama ilerde hiç bırakmaz diyede cok korkuyorum bide ne giydirsem sureklı agzına almak ıstıyor agzına alıyor resmen yıyor alamayınca cıglık atıyor offf ya
Hersey cok gusel gıderken acayıp huyları cıktı senağlama
benim kız ben tanıtıma gittiğim günlerde sağdığım sütü içiyordu biberonla akşam geldiğimde memeyi emmemk için yırtıyodu kendine ama ağladı apladı reddetti sonunda pes etti uykusu çok geldi gözleri kapanıyor e açlıktanda uyumakta zorlanıyor.. o sırada pış pışlayarak sallayarak popsuna wurarakl ağzına sıkarak memeyi tutturdum 2,3 gittiğimde böyle zorlandım her dönmemde sonra alıştı..merhaba millet nasılsınız?
----canım doğan memeyi hiç bırakmadıki.ben doysun diye mama veriyorum sütüm doyurucu değil.ben önce emziriyorum bol bol dört saati geçirtiyorum ondan sonra mama veriyorum.bu bazen 5-6 saati buluyo gece emziriyorum.mesela mamadan 2 saat sonra emziriyorum.doğan sadece emzik almadı okadar.
Sabah kalkar kalkmaz kafasını yağladım, yarım saat sonra fırça ile konakları kaldırdım çoğu gitti, biraz da banyodan sonra yaptım. Çok az kaldı. Kafama tüküreyim ben şimdiye kadar neden yapmadıysam. Hep kazımayın diyorlardı. ALLAH RAZI OLSUN SEMRA ÖĞRETMENıM!..
Bu arada tünaydın...