slm kızlar ben bugüüün yılın stresini attım. bebişi kocişe verddiimm arkidişimi aradım ver elini çarşı pazarrr oydu buydu derken 150 lirayı hoplatıvermişiimmm oohhh bir rahatladıımmm anlatamammm
arkadaşlar PRC den kurtulamayız. çok kalabalık ve ekonomisi avrupa kadar iyi olmadığı için avrupa firmaları da işin kolayını bulmuş orada bir fabrika açıp avrupada 1 kişiye vereceği parayı orda belki 10 kişiye verip çalıştırıyor. chiccosundan kraftına kadar hepsii made inPRC ben eve gelip aaaaa diye saçımı yolduğum çoktur.. kabus gibi. buna devletimizin bir dur demesi gerek.. küçücük bir ipliği bile üretemez olmuşuzz çok yazık..
yok biz de olmadı hiçkızlar bişey soracagım annem oğluma çiftlikten alınan sütten kendi yaptığı yoğurttan yediriyordu 3 gündür. Karnında az az allerji vardı ama dün bi görseydiniz karnı bacakları kıpkırmızı olmuş artık vermiyoruz. sizde de oldu mu böyle bi durum?
belki doğrudur belki değil bilemeyiz. ama pastör fırını bulunalı 100 yıl oldu yani 100 yıldır pastörizasyon işlemi yapılıyor. ya insan herkese de güvenip açık süt alınmazki o da çok riskli. brucella denen bir bela var ki Allah korusunn...amaann önceden böyle şeyleri hiç düşünmezdimm annne olmak ne zormuşşşş:18::18:ben pastörüze sütten mayalıyorum bir sorun olmadı çok şükür 2 haftadır da veriyorum.pastörize sütlerle ilgili duyduğum şeyi apylaşmak istiyorum sizlerle,bugün gıda mühendisi arkadaşım gelmişti benim pastörize sütten yoğurt yaptığımı duyunca kızdı,pastörize sütlerle ilgili yeni doğan kediler üzerinde araştırma yapılmış ve kedilerde kısırlığa ve metabolizma yavaşlığına sebep olmuş.pastörize süt kullanan insanlar olarak daha bir nesil geçmediği için insanlar üzerindeki etkileri tam olarak bilinmiyormuş.pastörize sütler kaynatılıp bir anda da soğutulduğundan bazı hastalıklara neden olabilirmiş,çok şaşırdım.bana güvendiğin yerden taze süt al kendin kaynat yap çocuğuna dedi.
Ne yazık ki neredeyse tüm ünlü markaların oyuncakları Çin'de üretiliyor. Malın menşei:Almanya yazıyor örneğin,dikkat edin,sonra üretildiği yer:Çin. İnternet sitelerinde gördüm ben de bunu. Yani Çin'de üretilmeyen oyuncak bulmak sanırım çok zor. Belki de belli markaları alırsak onların ürünleri Çin'de üretiliyor olsa da belli standartları vardır,zehirli boya kullanılmaz,zararlı maddeler içermez vs. ne dersiniz? Örn:Chicco oyuncaklar var biz de ,bir de playskool ama hepsi Çin üretimi!
arkadaşlar PRC den kurtulamayız. çok kalabalık ve ekonomisi avrupa kadar iyi olmadığı için avrupa firmaları da işin kolayını bulmuş orada bir fabrika açıp avrupada 1 kişiye vereceği parayı orda belki 10 kişiye verip çalıştırıyor. chiccosundan kraftına kadar hepsii made inPRC ben eve gelip aaaaa diye saçımı yolduğum çoktur.. kabus gibi. buna devletimizin bir dur demesi gerek.. küçücük bir ipliği bile üretemez olmuşuzz çok yazık..