• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

slm kızlar ben bugüüün yılın stresini attım. bebişi kocişe verddiimm arkidişimi aradım ver elini çarşı pazarrr oydu buydu derken 150 lirayı hoplatıvermişiimmm oohhh bir rahatladıımmm anlatamammm:39:

kızlar bişey soracagım annem oğluma çiftlikten alınan sütten kendi yaptığı yoğurttan yediriyordu 3 gündür. Karnında az az allerji vardı ama dün bi görseydiniz karnı bacakları kıpkırmızı olmuş artık vermiyoruz. sizde de oldu mu böyle bi durum?
yok biz de olmadı hiç :19:
ben pastörüze sütten mayalıyorum bir sorun olmadı çok şükür 2 haftadır da veriyorum.pastörize sütlerle ilgili duyduğum şeyi apylaşmak istiyorum sizlerle,bugün gıda mühendisi arkadaşım gelmişti benim pastörize sütten yoğurt yaptığımı duyunca kızdı,pastörize sütlerle ilgili yeni doğan kediler üzerinde araştırma yapılmış ve kedilerde kısırlığa ve metabolizma yavaşlığına sebep olmuş.pastörize süt kullanan insanlar olarak daha bir nesil geçmediği için insanlar üzerindeki etkileri tam olarak bilinmiyormuş.pastörize sütler kaynatılıp bir anda da soğutulduğundan bazı hastalıklara neden olabilirmiş,çok şaşırdım.bana güvendiğin yerden taze süt al kendin kaynat yap çocuğuna dedi.
belki doğrudur belki değil bilemeyiz. ama pastör fırını bulunalı 100 yıl oldu yani 100 yıldır pastörizasyon işlemi yapılıyor. ya insan herkese de güvenip açık süt alınmazki o da çok riskli. brucella denen bir bela var ki Allah korusunn...amaann önceden böyle şeyleri hiç düşünmezdimm annne olmak ne zormuşşşş:18::18:
Ne yazık ki neredeyse tüm ünlü markaların oyuncakları Çin'de üretiliyor. Malın menşei:Almanya yazıyor örneğin,dikkat edin,sonra üretildiği yer:Çin. İnternet sitelerinde gördüm ben de bunu. Yani Çin'de üretilmeyen oyuncak bulmak sanırım çok zor. Belki de belli markaları alırsak onların ürünleri Çin'de üretiliyor olsa da belli standartları vardır,zehirli boya kullanılmaz,zararlı maddeler içermez vs. ne dersiniz? Örn:Chicco oyuncaklar var biz de ,bir de playskool ama hepsi Çin üretimi!

arkadaşlar PRC den kurtulamayız. çok kalabalık ve ekonomisi avrupa kadar iyi olmadığı için avrupa firmaları da işin kolayını bulmuş orada bir fabrika açıp avrupada 1 kişiye vereceği parayı orda belki 10 kişiye verip çalıştırıyor. chiccosundan kraftına kadar hepsii made inPRC ben eve gelip aaaaa diye saçımı yolduğum çoktur.. kabus gibi. buna devletimizin bir dur demesi gerek.. küçücük bir ipliği bile üretemez olmuşuzz çok yazık..

Canım hiç bir zaman zorlayıcı bir anne olmadım oğlum çorbayı seviyor ama anladım ki kaşığı sevmiyor şırıngadan çorba içişini bi görsen biberon almıyor ama şırıngayı biberon gibi emmek istiyor yutacak diye korkuyorum :))) sen de kaşıktan tiksinen yavruna dene bence

Bende onunsandıklarından almayı düşünüyorum. Oğluma ait şeyleri saklamak için kapağındada model hamur kısmı varmış bi taşla 2 kuş :)

Chicco mama sandalyesi playskool ve fisher price oyuncaklar hepsi ÇİN' de üretiliyo kullanıyorum üzerinde öle yazıyo :( Ahşap oyuncaklardan ben aldım ama bu dönemde çooook tehlikeli mazallah bizim ki direk fırlatır ys bizi morartır yada kafasını patlatır. :SSS

Ayeser labneler küçük paketlerden oluşan 8li paketlerden aldım bi tanesi 20 gr yarısını sabah yiyo yarısınıda öğleden sonra meyveye karıştırıp yiyo.

Ayeser sen hep karsta olduğundan bahsediyon benim 3 arkadaşım vardı karsta. Zorunlu göreve af gelince hepsi geldiler sen nie hala ordasın??

Kızlar bebişler emerken bi eliyle sizin yüzünüzle oynuyo mu?

Canım öyle bir durum yok ki artık. Hem eşim de burda subay, KPSS'de çok iyi bir puan almama rağmen burayı tercih ettim ve buraya atandım, eş durumundan tayin görebilirim ancak. Az kaldı zaten 2012 de tayinciyiz.
Labne bulabilirsem burda alacağım, emerken yüzümle oynama benimkinde de var. Özellikle burun ve budak. O nazar şeyi nedir ya ben hiç duymadım galiba. Görmedim de. :26:

merhaba canım.. bebeği emeklemeye teşvik ediyormuş bizimki dönmeye başlayınca bir tane alayım dedim belki hoşuna gider diye. yavaş yavaş ilerleyip müziklersesler yapıyor.. bebek de onu takip ediyormuş güya.. bakalım ben deneyip göreceğim işe yararsa size de söylerim :) linki aşağıda;
Playskool Emekleme Arkadaşım - Oyuncak - joker.com.tr

Bu sitede bir anne satıyordu bu oyncağı 30 tlye, bebeği sevmemişti hiç kullanmamış.

slm kızlar ben bugüüün yılın stresini attım. bebişi kocişe verddiimm arkidişimi aradım ver elini çarşı pazarrr oydu buydu derken 150 lirayı hoplatıvermişiimmm oohhh bir rahatladıımmm anlatamammm:39:

yok biz de olmadı hiç :19:

belki doğrudur belki değil bilemeyiz. ama pastör fırını bulunalı 100 yıl oldu yani 100 yıldır pastörizasyon işlemi yapılıyor. ya insan herkese de güvenip açık süt alınmazki o da çok riskli. brucella denen bir bela var ki Allah korusunn...amaann önceden böyle şeyleri hiç düşünmezdimm annne olmak ne zormuşşşş:18::18:

arkadaşlar PRC den kurtulamayız. çok kalabalık ve ekonomisi avrupa kadar iyi olmadığı için avrupa firmaları da işin kolayını bulmuş orada bir fabrika açıp avrupada 1 kişiye vereceği parayı orda belki 10 kişiye verip çalıştırıyor. chiccosundan kraftına kadar hepsii made inPRC ben eve gelip aaaaa diye saçımı yolduğum çoktur.. kabus gibi. buna devletimizin bir dur demesi gerek.. küçücük bir ipliği bile üretemez olmuşuzz çok yazık..

Ee daha ucuza alabildikleri için dışardan, ülke yatırım yapmıyor,hem yapsa bile neden pahalıya işçi çalıştırsınlar. İşçiliğin ucuz olduğu orta doğuya yatırım yapıyorlar. Bizim ülkemiz bile. Çinde Türk fabrikaları da var.
Hem bizim ülkemizde herkes masa başı işe meraklı! Üretim yok türekit var.

Canım hiç bir zaman zorlayıcı bir anne olmadım oğlum çorbayı seviyor ama anladım ki kaşığı sevmiyor şırıngadan çorba içişini bi görsen biberon almıyor ama şırıngayı biberon gibi emmek istiyor yutacak diye korkuyorum :))) sen de kaşıktan tiksinen yavruna dene bence

Bir yerden kaşığa da başlaması lazım. Nasıl çözmeyi düşünüyorsun bu meseleyi?

bugün pek konuşkan değiliz galiba.Kimse bana cvpta vermedi.Diş olayı hakkında sormuştum.Yaşayanlaran tecrübelerini..

Canım benim bebeğimiz dişleri henüz çıkmadı hatta belirti bile yok diyebilirim. O yüzden birşey yazamadım. Ama bir kitapta şöyle birşey okumuştum diş çıkarma ile ilgili. Bebekler diş çıkarırken ateşlenmezmiş. Ateşin diş çıkarma ile değil başka birşeyle ilgisi varmış. (ben ateş yapar diye biliyordum, sanırım birçok kişi de öyle, paylaşayım istedim.) Bir iki kitabım var. Bir tarama yapıp birşeyler yazabilirim.

Kitap demişken, annelik akademisinden kitap isteyenlerin kitapları geldi mi? Benimki gelmedi daha.

Ee daha ucuza alabildikleri için dışardan, ülke yatırım yapmıyor,hem yapsa bile neden pahalıya işçi çalıştırsınlar. İşçiliğin ucuz olduğu orta doğuya yatırım yapıyorlar. Bizim ülkemiz bile. Çinde Türk fabrikaları da var.
Hem bizim ülkemizde herkes masa başı işe meraklı! Üretim yok türekit var.

Türekit ne ya? :1: Tüketim demek istedim işte,:17: :1:

Slm arkadaslar.. yaklasık 2 hafta sonra ek gıdalara baslayacagiz.. sizin ne gibi önerileriniz var??

Biz yaklaşık 4,5 aylıkken yavaş yavaş alıştırmaya başladık. Şimdi de doyurucu öğünler halinde yiyoruz. Ek gıda ile ilgili o kadar görüş var ki, doktorlar ayrı - hatta doktorlar kendi içinde de ayrı- , ebeler ayrı, çocuk gelişimi uzmanları ayrı görüşte. Biraz araştırma yapıp kendi aklına yatan yolu seçeceksin.
Biz şu anda sebze püresi muhallebi ve meyve yiyoruz, yoğurt da yiyorduk ama ara verdik birkaç gün. Yeniden başlayacağız yoğurda.
İlk başlarken gözlem yapa yapa ilerlemen gerek. Bazı besinlere alerjisi olabilir. Miktarda ilk başta azken yavaş yavaş arttıracaksın. Şimdilik söyleyebileceklerim bu kadar. Eminim diğer arkadaşlar da yazar birşeyler. Haaa su içirmeyi de ihmal etme.
Bebeğin ne kadarlık?

Bir yerden kaşığa da başlaması lazım. Nasıl çözmeyi düşünüyorsun bu meseleyi?

Canım bizim kaşıkla bi sorunumuz yok 2 aylıktan beri kaşıkla gaviskon verdiğim için (çeyrek çay bardağı) yutması da kaşık alması da çok iyi annem oğlum 3 aylıkken yine ilacını verirken senin oğlana çorba versek içecek valla dedi maşallah yavruma:nazar::nazar: :nazar: ama bazen oluyor kaşık istemiyor işte diş etlerine değince acıyorsa belki ondandır o zamanlar ben de şırıngayla veriyorum

Canım bizim kaşıkla bi sorunumuz yok 2 aylıktan beri kaşıkla gaviskon verdiğim için (çeyrek çay bardağı) yutması da kaşık alması da çok iyi annem oğlum 3 aylıkken yine ilacını verirken senin oğlana çorba versek içecek valla dedi maşallah yavruma:nazar::nazar: :nazar: ama bazen oluyor kaşık istemiyor işte diş etlerine değince acıyorsa belki ondandır o zamanlar ben de şırıngayla veriyorum

Anladım canım, kaşığınız nasıl birşey. Ben silikon uçlu kullanıyorum, biliyorsundur belki. Ve kaşığı ağzına dikkatli sokuyorum, alt diş etlerine değdirmeden. Ve sıyırırken kaşığın içini üst damağıyla sıyırıyorum , kaşıkta pek birşey kalmıyor.:1: Alıştı da bu tarzıma. :1: Kaşıkla barışığız :nazar:

yok canım biz kaşıkla aramızı düzelttik ayrıca çorba değil püre veriyorum ben.

Back