2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

ben çok cesaret edemiyorum dışarı çıkarmaya ,geçenlerde bigün çıkardık havada fena değildi ama herkes bize bakıyordu acaba yanlış mı yaptım diye düşündüm,bu arada benim face var ilk zamanlar resimlerini koydum sonra çocuğum rahatsızlandı ve bi baktım ki ablam kaldırmış resimlerin hepsini koyma bir daha dedi ama ben yine dayanamadım bi iki tane koydum
aklıma gelmişken sorayım kızlar doğumdan sonra saçınız çok dökülüyor mu benim çok fazla dökülüyor kelmi kalacam ne

Oğlum üç aylık olunca dökülmeye başladı. Aktardan sarımsaklı şampuan aldım onu kullanıyorum dökülmesi durdu biraz, her yıkamada daha da azalıyor. Sarımsaklı şampuanını kendin de yapabilirsin evde.

merhaba arkadaşlar
sizlere birşey danışmak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim
benim bebişim 45 günlük devamlı memede bir bebekti şimdi biraz daha düzeldi çok olmasada biraz daha iyi
ama bu sıralar uyku düzeni tamamen değişti yaklaşık bir haftadır geceleri uyumuyoruz
bütün gün uyuyor saat 11 yada 12 gibi bir uyanıyor bazen 4 ü 5i bile buluyor uymamız
ve genelde memede yada kucakta gezdiricez gecenin o saati kucakta gezdiremiyceğimiz için yanıma yatıyorıyorum memede bir uyuyor bir uyanıyor o şekilde sabahlıyoruz
sonra uykuya daldıktan sonra öğlene kadar uyuyoruz.
aslında gün içerisinde uyuması benim için iyi oluyor her işimi yapıyorum rahatça
ama gece uykusuda cok önemli
sizin bebişleriniz daha büyük olduğu için soruyorum
uyku saatleri ne zaman düzene girer acaba
yani 5. 6. aylarından sonra nasıl olur:44:

canım mrb hoşgeldin bebişin daha çok değişir benim oğlum 5aylık geceleri çok uyumuyo gündüzlerimiz daha iyi geceleri çok sık emiyor

daha çok küçük bebeğin gündüz o kadar uyuması normal ,eğer sürekli meme istiyorsa bence emzik ver bebeğine biraz rahatlamış olursun

Lovelyangel ın da dediği gibi daha çok değişir. Anladığım kadarıyla gece gündüzü karıştırmış, biranönce öğretsen daha rahat edersin, seni de emzik gibi kullanmaya başlamış, tutumun nedir bilmiyorum ama emzik versen?
Yapacağın işleri boşverip bebeğini bir düzene sokmalısın bence,

bi ara gündüzleri pek fazla uyutmuyodum ve akşamları ki gece uyusun diye yok yine aynı adet edinmiş gece uyumuyor işte emziğide geceleri almıyor zaten alıştırana kadar canım çıktı
bilmiyorum belki büyüdükçe düzene girer

Büyüdükçe düzene girer merak etme, zaten bir günde değişeceğini beklemek hayal olur. Uyku saatlerinş yavaş yavaş kaydırmalısın. Benim bebeğim de seninki kadaarken gündüzleri hiç uyumaz akşam 4 olunca uyurdu, gece defalarca uyanır ve en son sabah 4 te uyanırdı, ondan sonra uyumak istemezdi,bu bize çok zor geliyordu zaten gece boyunca pilimiz bitmiş oluyordu. Akşam erken yattığı için böyle oluyordu yavaş yavaş anca 7 ye kaydırdık akşam uyumasını,

merhaba kızlar,naksis benim de saçlarım berbat dökülüyor,evde her yer saç olur,günlük 2 defa ev süpürüyorum,sonunda dayanamadım geçen gün kestirdim,sonra da kına yaptım epey azaldı ama hala devam ediyor,ben de kel kalacam diye korkuyorum,kuaför b,le şaşırdı ne kadar çok dökülüyor saçlarınız dedi,utandım

45 günlük bebeği olan arkadaşım, bebeğinin gecesi ile gündüzü karışmış. önce gündüzün gündüz gecenin gece olduğunu öğretmen gerekiyor. bunun için internette birkaç yazı var. gündüz olabildiğince ses yapacaksın, mümkünse televizyonlu odada, çamaşır makinası açık, bulaşık makinası elektrik süpürgesi vs. bu sesleri yapmaktan çekinme. gündüz uykuları kesinlikle 2 saatten fazla sürmesin uyandır. uyuyan çocuk uyandırılırmı diyenleri dinleme. gece de bir o kadar sessiz olsun. altını bile hızlıca değiştir. sevme asla konuşma. sıkıcı olsunn. gece ile gündüzü başka türlü ayırt edemez.
ondan sonracımaaa amaaaan akışına bırak işte. ama bu dediklerimi bi düşün diğer arkadaşlar demiş zaten. naparsan yap bir sürü değişiklik oluyor. bak benimki çok düzenliydi şimdi karman çorman oldu canıma okudu velet veletttt....

ayeser misafirler ve misafirlikle ilgili diyeceğim şuydu. farklı insanlar bebişlerimize çok etki ediyor. onları incelerken bazen kendiliğinden uykuya dalıyorlar. iki mıkırdanıp sonra bir bakıyosun uyumuşlar. kedi gibi oluyorlar. ama kendi evindeysen. misafirlikte de evlerini arıyor kuzucuklar. biz dışardaysak eğer. mesela ablamlar orda aslaaa uyumaz. kayınvalidemde de uyumaz. yani yabancı evlerde uyumuyor işte amaan dağıldım ece çok huzursuz ondan. neyse arabada mışıl mışıl uyur. bebek arabasında da normal arabada da. ama dışardayken çok güzel oluyorlar. sus puss, etraf inceleniyor. ben hiç yorulmuyorum dışardayken artık.

naksis benim saçlarım da aşırı dökülüyor. Allah tan çok gürrr dökülsün iyi oluyor.

Kızlar bebeklerinizi öpüyor musunuz?

ben bazen öpüyorum bazen kokluyorum,ama ayaklarını öpmeye bayılıyorum kayınvalidem gördü geçenlerde kızdı,bebeğin ayaklarını öpersen çok geç yürürmüş dedi,ne alakası var dedim ben de,sen öyle zannet dedi böyle bir duyum alan varmı arkadaşlar??

Emelcim misafirlikte ayağımda salladım uyudu. Ama artık canına tak etmişti, mecburen uyudu. Normalde 7- 8 arası uyuyan cocuk 10 a geliyordu uyuduğunda. Eve geldik uyanmadı daldı yani iyice. Hatta eve gelip üstünü çıkardım, uyanamadı
Belki de acıdı bize. Misafirlikte delikanlı takıldı biraz. Bakalım bundan sonrakiler nasıl geçecek. Bu akşam misafir olabiliriz yine, belki...

Gece gündüz öğretimine de tamamen katılıyorum işe yarıyor. Bu arada ben geceleri altını değiştirmiyorum artık. Sabah kalkınca değiştiriyorum. Gece çok yoğun yapmıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…