2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

kan mı gerçekten, pembelik mi yoksa? Pembeyse onlar kristal, yeterince su almadığında oğlumda da olmuştu, biz de bezini doktora götürdük, o endişelenecek birşey yok, bol bol su ver demişti

Niye ısrarla tuz kullanmak isteniyor anlamıyorum gerçekten, Türk halkının çoğunda mide sorunları, safra kesesi sorunları, hipertansiyon ve buna benzer hastalıklar var, Avrupa birliği ülkelerine lokantalardaki masalarda tuz bile yok ve yakında Türkiye'ye de benzer bir yasak gelecek. Bizim damak tadımızla bebeğinki bir değil ki, biz sevmiyoruz diye onlar da sevmeyecek diye birşey yok. Bu kadar uyarılıyorken neden anneler ve özellikle de kayınvalideler ve büyükler tuz konusunda bu kadar inatçı, sofra yemekleri için de bir yaşına kadar bekleyin diyor uzmanlar, zaten hayatları boyunca yiyecekler tuzlu, baharatlı yemekleri, bari bünyeleri bu kadar zayıfken ve bu kadar hızlı gelişiyorlarken dikkatli olalım diye düşünüyorum ben.

ben de aynı kaşığı kullanıyorum,çok memnunum.tek sorun kaynatılmıyor olması,ılık suda sabunla yıkayın deniliyor.havuç suyu verdikten sonra ucunun rengi turuncu oldu,gitmiyor :))

Silikon uçluların hepsi aynı şekilde boyanıyor sanırım, üstünde de yazıyordu boyanabilir diye, benim yıkana yıkana gitti o renk sonunda

Yemekten sonra hiç bekletmeden kabını kaşığını rendesinş yıkıyorum ama gitmiyor o sarı leke. Zararı var mı acaba? Olmazsa değiştiririm kaşığını. Zaten ikili almıştım birini hiç havuca elmaya sürmüyorum.

Bebeğinin glutensiz mi yemesi gerekiyor,gluteni tolere etmesine engel bir rahatsızlığı yoksa glutenin bir zararı yok.

biz ek gıdaya pek geçtik sayılmaz sadece bir iki kaşık tadına baktırıyorum ama çorbayı ,yoğurdu hiç beğenmedi yüzünü ekşitiyor oğluşum ,bugün kek yapmıştım merak ettim nasıl tepki verecek diye çok küçük bir parça verdim ama nasıl sevdim dudağını emdi durdu sonrasında

bendetuz kullanmıyorum tuzun şuanda ona bi yararı olacanı düşünmüyorum ilerde saten yeterince yiycek suda az veriyoruz salça,tuz,baharat verirken bence dikatli olmak lazım

özellikle henüz suya alışmamış bir bebeğin bir de üzerine tuzlu yemesi eminim zararını katlıyordur. benim oğlum hala 1-2 yudumdan fazla su içmiyor..

yüzünü ekşitmesine aldırma.. bir kaşık tadına bakıyorsa kar say. eğer 2. kaşığı almazsa zorlama3 gün sonra aynı şeyi tekrar verdiğinde seni şaşırtabilir. vekaşığı çok fazla ağzına sokmamaya çalış. bugün ilkkez annem bizim çorbamıza kaşığın ucunu değdirip ağzına sürdü bayıldı bizimki. verse tüm kaseyi içecekti sanırsam.

günaydın kızlar sabah sabah kimse yok sanırsam.. benim oğlum koltuğunda pilates yapıyor kaldırmış bacakları aç kapa yapıyor maskara dün akşam hayatımın en büyük salaklığını yapıp oğlumun elini kestim vicdan azabından ölüyordum az daha.. sizin bebişler neler yapyor iyidirler inşallah...

özellikle henüz suya alışmamış bir bebeğin bir de üzerine tuzlu yemesi eminim zararını katlıyordur. benim oğlum hala 1-2 yudumdan fazla su içmiyor..
Benimkide içmiyor ya. Kendi 30ml su bardağını verdim bugün ağzına, " aaa ne güzel bir diş kaşıyıcı" diye yumuldu hemen. Ağzına su gidince şaşırdı önce ve aldığı yudumları hep dışarı döktü, of yaaa...

Ehehe,
Tırnaklarını keserken mi kestin elini ne oldu? Ben de dün akşam tırnaklarını kestim orta parmağını derin kesmişim galiba çok azıcık kanadı, kan çıkar gibi oldu. Ama acımadı heralde ki sesini çıkarmadı , delikanlım

bizimki de aynı su konusunda dün ilkkez 1-2 yudum içti ama pek istekli değil hala..

yok canım yaa keşke öyle olsa bu kadar çok üzülmezdim.. anneme gittik dün akşam annem havuç verdi eline onu yalıyor ben de daha rahat emsin diye ucunu biraz keseyim dedim. keskin olmayan et bıçakları vardır ya sofrada kullanılan, onunla kesmeye çalışıyorum.. elini attıverdi ben de çekeyim derken baş parmağının kat yeri yarım santim kadar kesildi zaten elinin tamamı 2 santim yavrumun kocaman bir kesik ona göre.. ve kat yeri olduğu için her kareket ettirdiğinde acıyordur eminim çok üzüldüm yaa eşim de çok kızdı ya salaklığıma geldi ne yapayım.. boş bulundum bir an yoksa böyle şeylere çok dikkat ederim..

ayy canım ya çok geçmiş olsun minicik parmaklarına kıyamam

teşekkür ederim canım. siz siz olun çok dikkat edin. keskin sivru uçlu şeyleri bebğinize 1 mtden yakına sokmayın.. herşey bir anda oluveriyor..

Canım ya geçmiş olsun, ağlamıyor mızırdanmıyorsa acımıyordur hemen toparlar mrerak etme, sen de dersini aldın zaten. Babasını tahmin edebiliyorum, çok titriyorlar üzerlerine. Ben de çok dikkat ediyorum. Mutfakta vakit geçirdiğimizde ocakta birşey pişiyorsa çok çok uzağa koyuyorum onu ne olur ne olmaz diye. Dolap altlarına da koymuyorum, Birşey yuvarlanır, kapak açılır falan, Allah korusun düşer başına. Dayanamam.
Bu arada bebişlerimizi sormuşsun: Benimbebeğim iyi de gündüz uykuları çok bölük pörçük artık, hiç uyumuyor gibi birşey, neyse ki akşam olunc auyumak istiyor. Huysuzluk da etmiyor ama neden uyumuyor ki gündüz. Şimdi uyuttum ben yanında olunca daha iyi uyuyor. Kokumu mu duyuyıor bilmem ki. Dün akşam uyuttum birkaç ihtiyacımı gidermek için dışarı çıktım, babasına bırakıpta. Arkamdan uyanmış hemen, durmamış ki babasıyla çok iyi vakit geçirirler. Ben eve gelince rahatladı. Gülücükler atmaya başladı.

benim bebişim uyuyor şimdi ama bakalım kaç dk uyuyacak geceyi yine uykusuz geçirdik 3te uyudu 6da uyandı 2gündür böyle gazı var onda heralde ama alıştım artık

Bugün çok sessiz burası yaaa
Kızlar kiloları ne yaptınız? 18 kilo almıştım toplamda 10 u gitti 8 i duruyor. Vermeye çalışmıyorum şimdilik, zaten hepsini değil sadece 5 ini vermek istiyorum, kilo vermediğim için spor da yapmıyorum. Emzirme işi bitince diyet ve plates yapacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…