• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

ya 30 tl verip bir kitap aldım içinden sadece 1 paragraf benimle ilgili ama yine de çözümle ilgili hiç birşey yazmamış :14:
kaşığı görür görmez ağzını kilitliyorsa kaşıktan tiksinmiş olabilir yazıyor. ağzına çok sokmuş olabilirmişim kaşığı.. pek ne yapayım bu durumda? bikaç gün hiç birşey vermesem de sonra tekrar versem olur mu? ne yapmalıyım sizce :59: çok yoruldumarkadaşlar hergün aynı stres.. sebzesini 1gün yiyor 3 gün yemiyor. meyve desen en son ne zaman yedi hatırlamıyorum.. :43: bu hep böyle mi gidecek yani?

harpy sebzeyi benim oğlan da yemiyor yaa,geçen gün yaptım,öğüre öğüre bir hal oldu,vazgeçtim vermedim.hazır sebze püresi aldım ama o da 7 sebzeli,ben daha patates havucu yediremiyorum onu nasıl yiyecek diye düşündüm,hala vermedim.nasıl sevdirecem bilmiyorum...bugün içine yoğurt katıp vermeyi düşünüyorum...

harpy sebzeyi benim oğlan da yemiyor yaa,geçen gün yaptım,öğüre öğüre bir hal oldu,vazgeçtim vermedim.hazır sebze püresi aldım ama o da 7 sebzeli,ben daha patates havucu yediremiyorum onu nasıl yiyecek diye düşündüm,hala vermedim.nasıl sevdirecem bilmiyorum...bugün içine yoğurt katıp vermeyi düşünüyorum...

canım benimki biraz ters meyveyi değil sebzeyi yiyor bazen, ama meyveyi ağzına koymuyor..

benimki elma püresini bayıla bayıla yiyor,patates havuç püresi yaptım içerisine 1 çay kaşığı zeytinyağı koydum doktorumuzun verdiği tarif böyleydi,acaba zeytinyağından dolayı mı yemedi,sen zeytinyağı koyuyormusun?nasıl yapıyorsun?

benimki elma püresini bayıla bayıla yiyor,patates havuç püresi yaptım içerisine 1 çay kaşığı zeytinyağı koydum doktorumuzun verdiği tarif böyleydi,acaba zeytinyağından dolayı mı yemedi,sen zeytinyağı koyuyormusun?nasıl yapıyorsun?

pirinçte katıyorum aynı tarife. ve limon da sıkıyorum genelde. bugün balkabağı patates yaptım.. yemedi kavanozdan brokoli patates verdim biraz ısrar edince yarım kavanoz yedi. 2 tatlı kaşığı neredeyse.. kendime hakim olamıyorum sinirlenince de eşim tepki gösteriyor.. ben en iyisi ptesi doktoru arayıp enine boyuna bir konuşayım..

limon gaz yapmıyor mu,benim hiç aklıma gelmemişti limon sıkmak,doktorun tafirini uyguluyorum harfi harfine ama yemedi işte.ben hazır pürelere baktım öyle 2 sebzeli püre yoktu hiç,aptamilin vardı 7 sebzeli onu aldım,sen hangi markanınkini alıyorsun?canım bu arada aptamilin kutulu kaşık hediyeli maması vardı,sırf kutulu kaşık için o mamadan da aldım marketten:1: kaşık sorununu çözdün mü?hangi kaşığı kullanıyorsun

bu arada narkis ankara ya gelince ğörüşmek isterim bende ankarda oturuyorum.bu yoğurt olayı beni mahvetti. dün tv de haberlerde. kesinlikle 1 yaşına kadar bebeklerde keçi ve inek sütü kullanmayın. zararlı dediler.ne yapıyım kendi sütümü sağıp mayalasammı ki açaba.ne saçma.başka ne sütü var kızlar.birde kızlar ben hamile kaldığımdan beri ğünlük tutuyorum oğlum için.kaynanam benimle dalğa ğeçiyor. sen türünün son örneğisin diyor.başka yapan yoktur herhalde diyor. lütfen bebişler için ğünlük tutan varsa söylesin.de şu kaynananın ğözüne sokuyum.

kızlar ayrıyeten dün sevinç gözyaşı döktüm. eşim bana süpriz olarak oğlumuza iş bankasından bebek hesabı açtırmış. bir kumbara vermişle anahtarı sadece bankada imiş. çok mutlu oldum.bebğim için yatırım yapmak çok ğüzel:68:

Canım bebeklere 1 yaşına kadar süt verilmediği doğru ama süt mayalanıp yoğurt olunca farklı etkisi oluyor yani artık allerjen olmuyor.
Kaynanana söyle ben ilk kızıma hamile kalmaya karar verdiğimde başlamıştım günlük tutmaya,hamilelik boyunca bir defter bitirdim.İki defter de o 4 yaşına gelene dek yazdım bitirdim.Çoook güzel bir şey yazmak,şimdi o günlükleri okuyorum da iyi ki yazmışım diyorum ,pek çok şey unutuluyor çünkü,okumak çok zevkli.İleride kızıma hediye edeceğim onları.Bu bebeğime de hamilelikte tuttum ama doğum sonrası daha başlayamadım.Diğerinde de 6 aylıkken başlayıp,o güne kadar olanları sayfalarca yazmıştım.Benim bebişler çok zor oluyor,günlük tutacak zaman olmuyor ilk 6 ay.Kaynanan kıskanmış olabilir,kadınlarda var böyle kıskançlıklar evlatlar sözkonusu olduğunda, o yapmadı ya çocuğu için belki sen de yapma istiyor.Çok mu fesatım ya?:1:

ya 30 tl verip bir kitap aldım içinden sadece 1 paragraf benimle ilgili ama yine de çözümle ilgili hiç birşey yazmamış :14:
kaşığı görür görmez ağzını kilitliyorsa kaşıktan tiksinmiş olabilir yazıyor. ağzına çok sokmuş olabilirmişim kaşığı.. pek ne yapayım bu durumda? bikaç gün hiç birşey vermesem de sonra tekrar versem olur mu? ne yapmalıyım sizce :59: çok yoruldumarkadaşlar hergün aynı stres.. sebzesini 1gün yiyor 3 gün yemiyor. meyve desen en son ne zaman yedi hatırlamıyorum.. :43: bu hep böyle mi gidecek yani?

Bende Bilinçli Bebek diye bir kitap var.Orada beslenme bölümünde,zorlanmazlarsa ,bebeklerin vücutları neye ihtiyaç duyuyorsa onu seçip yiyecekleri, kesinlikle ısrar edilmemesi yazıyor.Yani bir bebek 5 gün boyunca sadece sebze yiyip sonra bir hafta yemeyebilir diyor.Seçimi bebeğe bırakmalıymışız.Ama zorluk şu,her öğünde her besin grubundan yiyecek sunun diyor.Her öğünde sebze çorbası,meyve püresi ve yoğurt mesela.Beslenme problemlerini anneler yaratıyormuş??

iyi akşamlar anneler,benim oğlum tam üç gecedir uyuyamıyor tam 4-5 kez kalkıyor,eskiden 5- 6 kez kalkardı ama 2 aydır geceleri artık nihayet uyumaya başladı sadece 2 kez kalkardı hatta bazen sadece 1 kez bile kalktığı oluyordu,bu arada biz ek gıdaya 3 hafta oldu başlayalı,sabahları mamasından 1 saat sonra muhallebisini yerdi,öğleden sonra bisküvili mamasını yerdi,akşama doğru meyvesini,bazı gece yatmadan öncede pirinç unu yerdi.ama benim bebeğim doğduğunun 5.günü kolik oldu ve bu durum 4-4.5 ay sürdü bundan dolayı kucağa alıştı ve gündüz uykuları yok denecek kadar az,yani çok sorunlu ama çok şükür sağlıklı bir bebek.şimdi 3 gündür de bisküvi ve muhallebisini yemiyor,muhallebisini az da olsa yiyor ama meyvesini yiyor,ve salyası inanılmaz fazla akıyor acaba gece uykusu neden 3 gündür yok,ne olmuş olabilirki dişimi çıkacak acaba zaten gündüz uyumuyor bide yine gece uykusu bozuldu hep bölemi olacak yine,zaten perişan haldeyim bütün gün kucağımdan bırakamıyorum avazı çıktığı kadar bağırıyor,yere nasıl alıştırcam bilmiyorum,bir fikir verin arkadaşlar...

selam canım, benim kızımda geceleri 50 kere kalkıyordur. abartı yazıyorum ama 10 dakikada bir bağrış çağrış uyanıyor. ben de son 2 -3 gündür yoğurdu kestim. bana göre hem gaz hem sindirim zorluğu yaşıyordu. keçi sütünden yoğurt yapmıştım onu veriyordum kestim tamamen. hatta yemiyorsa artık zorlamıyorum. ham ham ham diye diye zorla yediriyordum artık istemiyosa yedirmiyorum. çünkü gece inanılmaz rahatsız oluyor. salyalar desen aldı başını gidiyor. bana göre benim kızım1 aya çıkarır. alt dudağını emiyor. 90lık nineler gibi çeneyi içeri gömüyor :DDD bütün gün kucaktan inmiyordu aynen, ben de şimdi om-x içiriyorum, o biraz sakinleştiriyor. gün içinde çok yoracak aktiviteler agucuk bugucuklar yapmıyorum. sakin sakin duruyoruz. bi de evde yabancı oldu mu yapıyor. hep kucak istiyor. bebek arabasıyla geziyoruz. şu ara iyiyiz. dün gece 5 kez filan kalktı nihayet. inan şükrediyorumm.... 15 dakika kesintisiz uykum yoktu. çıldıracaktım az kala. Allah acıdı.
kendini yalnız hissetme nolur, bu durumda olan bir kaç arkadaş daha var.

BENİM OĞLUM NEZAMAN NORMALE DÖNECEK YA HABİRE BİŞEYLER OLUYR.kAKASINI TAHLİL ETTİRDİK. BİŞEY ÇIKMADI.2-3 LÖKOSİT VARMIŞ.ODA KÖTÜ BİŞEY DEĞİL.AMA TAM O SIRALARDA KAKA YAPMIŞMI DİYE BAKTIM KAKA YOKTU.SADECE ÇİŞ YAPMIŞ ORDADA KAN VARDI.aZ AMA VARDI O NEDEN OLUR Kİ.BİLEN VARMI...BENIMDE KARNIM AGRIYOR.ZEHIRLENDIKMI NE OLDUK ANLAMADIM GİTTİ

Canım idrar yolu enfeksiyonu olabilir belki. Kakasında zannettiğin kan idrardan geliyor demekki baksana kaka yapmadıgı halde idrarında da kan çıkmış insanın aklına baska bişey gelmiyor. İdrar yolu enfeksiyonunu ağır geçirdiğim zamanlar benim idrarım da kanlı olur. Dr bi kere adetli misin diye sormuştu hatta :44:

Harpy merhaba canım ya doktorumuz yedirin dedi hiç bir şey olmayacağını söyledi.acaba başka doktorada sorsammı?

bilmiyorum ki canım senin doktorun da deneysel bir doktormuş. tüm doktorlar özellikle şuan şeker tuz baharat yasak diyorlar. belki de hiç birşey olmaz belki de olur, ama risk almaya değer mi ona karar vermek gerek.. son karar senin..

limon gaz yapmıyor mu,benim hiç aklıma gelmemişti limon sıkmak,doktorun tafirini uyguluyorum harfi harfine ama yemedi işte.ben hazır pürelere baktım öyle 2 sebzeli püre yoktu hiç,aptamilin vardı 7 sebzeli onu aldım,sen hangi markanınkini alıyorsun?canım bu arada aptamilin kutulu kaşık hediyeli maması vardı,sırf kutulu kaşık için o mamadan da aldım marketten:1: kaşık sorununu çözdün mü?hangi kaşığı kullanıyorsun

canım kusura bakma dün gece aklım o kadar karışıktı ki iyi geceler bile demeden çıkmışım.. 1-2 damla limon sıkıyorum bi sıkıntı olmadı şimdiye kadar.. hazır pürelerden ben de alıyorum yaptığım püreye katıyorum azar azar.. ben milupanın brokoli - patates, yeşil fasulye - domates - ve ıspanak patates katıyorum genelde... hipin de karışık sebzesi vardediğin gibi onun dışında hepsinde et ürünü olduğu için ondan alamıyorum.. ama milupanınki de organik ve sebzede daha çok çeşit var. e-bebek sitesinde çeşitleri görebilirsin içindekileri bile yazıyor açıklamalarında.
kaşık sorunu benim galiba :( o kitapta ağzına fazla sokmuş olabileceğim yazıyor işte.. yediği zamanlarda evdeki tüm kaşıkları alıyor şuan.. nubynin renk değiştiren kaşığını aldım amaçok kalitesiz geldi gözüme.. herhalde kullanmayacağım...

Bende Bilinçli Bebek diye bir kitap var.Orada beslenme bölümünde,zorlanmazlarsa ,bebeklerin vücutları neye ihtiyaç duyuyorsa onu seçip yiyecekleri, kesinlikle ısrar edilmemesi yazıyor.Yani bir bebek 5 gün boyunca sadece sebze yiyip sonra bir hafta yemeyebilir diyor.Seçimi bebeğe bırakmalıymışız.Ama zorluk şu,her öğünde her besin grubundan yiyecek sunun diyor.Her öğünde sebze çorbası,meyve püresi ve yoğurt mesela.Beslenme problemlerini anneler yaratıyormuş??

canım o kitapı ben de okudum.. okuyunca çok mantıklı geliyor ama uygulaması biraz güç ki oğlum bazen hiç yemiyor.. benim esas sorunum yememesi ya da az yemesi değil tadına bile bakmaması.. kaşığı görür görmez ağzını kilitliyor. yemek değil kaşıkla bir derdi var.

Back