2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Babamız sayesinde 11 buçuğa kadar uyudum bu sabah, tabi yine 6-8 arası ayaktaydım. Az önce de güzel bir kahvaltı yaptık
Ben hep zeytinyağ katıyorum canım, yaklaşık yarım çay kaşığı kadar. Pürelerine bazen pirinç bazen de mercimek katıyorum. Mutlaka 1 1,5 ölçek de aptamil1 katıyorum. Öyle daha iyi yiyor. Püreye alıştık artık yadırgamıyor. Ama su içmeyi sevmiyor ya...
Dün akşam misafirim vardı iki çocuk annesi . Küçük çocuğu daha iki yaşında bile değil. Temeklerine iki üç toz da olsa tuz kat dedi. Damak tadı gelişsin. Ben hiç katmıyorum daha. Katsam mı acaba? Çocuklarına çok iyi bakan hatta hayatını onlara adamış çok iyi bir anne gözümde.

Bu gelişmeye sevindim. Daha da iyi olacak bence. Yoğurt dokunmuş anladığım kadarıyla. Geçmiş olsun

Bende de bu kitap var kızlar, bir çocuk doktoru ve pedagogun birlikte yazdığı kalınca birşey. İçinde yemek tarifleri bile var. Daha kısaca inceleyebildim bugün beslenmeyle ilgili olan kısmını okumayı düşünüyorum fırsat bulursam:

günaydın kızlar,ayeser annem de bana diyor bu çocuğun yemeklerine birkaç tane tuz koy,o tatsız püreyi sen olsan yermiydin diyip duruyor :))

bence de sebzenin tadına alışmalı öncelikle.. hayatının geri kalanında zaten hep tuzlu ve şekerli şeyler yicek.. bence şimdiden başlamamalı tuza.. yeni başladıysan biraz daha sabret. tabi benimki gibi dengesiz olup 1 gün kaseyi bitirip ertesi gün hiç yemeyebilir o ayrı bir konu..

canım fırsat bulunca kaşığı reddetmeyle ilgili de bi bakabilir misin? eğer yardımcı olabilirdersen ben de alabilirim belki..

canım fırsat bulunca kaşığı reddetmeyle ilgili de bi bakabilir misin? eğer yardımcı olabilirdersen ben de alabilirim belki..

Ben tuza başlamadım daha , şimdilik de başlamayı düşünmüyorum, hem daha 6 aylık bile değil ki daha geç başlayacağım. Annem de bana öyle diyor telefonda, tuz at biraz diyor. Neyse... Şimdi oğlumu yedirdim yatırdım. Ispanak kattım kızlar püresine. İnşallah dokunmaz. Ispanağı ıspanak bıçağıyla kestim, borcamda az bir suyla haşladım , Bir yandan da patates ve havuç pürem pişiyordu cezvede. Ispanaklar haşlanınca cam rendede silikon kaşıkla ezdim iyice. Çok ince kıyılmış dere otu gibioldular. Sonra patatesli havuçlu pürenin içine kattım, tabi birkaç damla zeytinyağı ve aptamil. Havada kaptı, çok acıkmıştı

Son düzenleme:

ben de daha başlamayı düşünmüyorum tuza ve şekere.dün markette bebek bisküvisi aradım bulamadım,klasik cici bebe bisküvileri var,onlar da gluten içeriyor diye biliyorum.az önce ben de patates ve havuç pişirdim içine biraz da pirinç ekledim,bakalım yiyecek mi,merak ediyorum,bir an önce uyansa da yediğini görsem :) miktar olarak ne kadar veriyorsun canım?

Son düzenleme:
İdrarında çok hafif pembelik şeklinde kan var.Abartmayacağım bu sefer. Biraz bekliycem.Belki 1-2gün içinde geçer.Geçmezse ozaman dr götürcem.Kakasında kan yok artık.Tahlilde temiz çıktı zaten. Benim oğlum nezman normale döncek...

merhaba kızlar
bende bugün tarhana çorbası yapmayı düşünüyorum dün balkabağı püresi verdim ama sevmedi zorla yedirdiğim 2 kaşık şeyide kustu
bebek bisküvisi vermeyi hiç düşünmüyorum yüksek yağ ve şeker içeriği nedeniyle
tuz olayınıda 6 . ayımız dolduktan sonra düşünürüm
mavicim çok geçmişş olsun sizede

bende bebek bisküvisi vermeyi düşünmüyorum şeker ve tereyağı yüzünden ama sanırım doktorlar kahvaltı için öneriyor.. bakalım 6. ayımıza bişey kalmadı.. bakalım ne dicek doktor..

bende bugünlerde kahvaltı menüleri araştıyorum 6 ay bittikten sonra başlamayı düşünüyorum burda doktor konusunda sıkıntılıyım ben negüzel doktorum onu tavsiye etti bunu tavsiye etti diye sizlerden duyunca hoşuma gidiyo bizim öle bi doktorumuz yok (
bebek bisküvisinide belki kendim yaparım zeytinyağı ve pekmezle falan güzel bişey tutturusam sizlerle paylaşırım

doktorun da bize verdiği listede yazıyor bebek bisküvisi,ben de şu anda vermeyi düşünmüyorum hatta mecbur kalmasam hiç vermem.zaten klasik bebek bisküvilerinden bahsetmiyorum ben,bebekler için özel gluten içermeyen bisküviler var,onlardan bulmak lazım.dün markete gidince aklıma geldi öyle bir bakayım demiştim,bulamadım,.sanki bu sitede birileri tarif veriyordu,öyle hatırlıyorum

Son düzenleme:
Benim bir kasem var, bebeğime kullandığım, ihhal birşey porselen gibi. Onun tamamı bir bardak yiyecek alıyor ben bir bardağın 3/4 'ünü yediriyorum sanırım. Ölçekli kabım yok. Mesela bir bardak suyla yaptığım pirinç unlu muhallebinin tamamını yiyemiyor 2 çorba kaşığı kadar artıyor. Öyle yani.
Evet canım eylül annelerinin ek gıda başlığı varya onun 3. sayfasında var. Ben paulaşmıştım, yine bu siteden biri vermişti tarifi de ben denemedim hiç. Okuduğum kitapta kahvaltı menüsü vardı. Birazdan paylaşırım.

Harpy beslenme bölümünü okudum kitabın senin kaşık sorunun ile ilgili birşey bulamadım. Hangi kaşığı kullanıyorsun sen? Değişik kaşıklar dene istersen. Ben silikon uçlu bebedor kullanıyorum bir sorun yaşamadık. :

ben de aynı kaşığı kullanıyorum,çok memnunum.tek sorun kaynatılmıyor olması,ılık suda sabunla yıkayın deniliyor.havuç suyu verdikten sonra ucunun rengi turuncu oldu,gitmiyor :))

Aynen benimki de öyle oldu, o yüzden havuç suyunu sadece biriyle veriyorum, diğerini havuca değdirmiyorum. Şimdi okuduğum kitaptan kahvaltı önerisi. İnşallah anlaşılır olur. Resme tıklayınca büyüyor sanırım. :

alıntıdır

pembehera sen nerede oturuyorsun istanbulda

Canim cok gecmis olsun insallah bir an once duzelir bebegin canim bebeginin beslenmesi nasil bnim kizimda ilk dogdugu gunler hastahanedeyken bezin hafif pembelik gormustu doktor iyi beslenemedigi icin demisti aklinda bulunsun canim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…