- 2 Şubat 2011
- 1.433
- 95
- 163
günaydın herkese.pazar günü işe gitmediği halde saat 7 de uyanan tüm annelere sevgiler
günaydııın bizde bugün 10a kadar uyuduk tabi uykusuz bir gecenin ardından
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
günaydın herkese.pazar günü işe gitmediği halde saat 7 de uyanan tüm annelere sevgiler
Ben hep zeytinyağ katıyorum canım, yaklaşık yarım çay kaşığı kadar. Pürelerine bazen pirinç bazen de mercimek katıyorum. Mutlaka 1 1,5 ölçek de aptamil1 katıyorum. Öyle daha iyi yiyor. Püreye alıştık artık yadırgamıyor. Ama su içmeyi sevmiyor ya...benimki elma püresini bayıla bayıla yiyor,patates havuç püresi yaptım içerisine 1 çay kaşığı zeytinyağı koydum doktorumuzun verdiği tarif böyleydi,acaba zeytinyağından dolayı mı yemedi,sen zeytinyağı koyuyormusun?nasıl yapıyorsun?
Bu gelişmeye sevindim. Daha da iyi olacak bence. Yoğurt dokunmuş anladığım kadarıyla. Geçmiş olsunselam canım, benim kızımda geceleri 50 kere kalkıyordur. abartı yazıyorum ama 10 dakikada bir bağrış çağrış uyanıyor. ben de son 2 -3 gündür yoğurdu kestim. bana göre hem gaz hem sindirim zorluğu yaşıyordu. keçi sütünden yoğurt yapmıştım onu veriyordum kestim tamamen. hatta yemiyorsa artık zorlamıyorum. ham ham ham diye diye zorla yediriyordum artık istemiyosa yedirmiyorum. çünkü gece inanılmaz rahatsız oluyor. salyalar desen aldı başını gidiyor. bana göre benim kızım1 aya çıkarır. alt dudağını emiyor. 90lık nineler gibi çeneyi içeri gömüyor DD bütün gün kucaktan inmiyordu aynen, ben de şimdi om-x içiriyorum, o biraz sakinleştiriyor. gün içinde çok yoracak aktiviteler agucuk bugucuklar yapmıyorum. sakin sakin duruyoruz. bi de evde yabancı oldu mu yapıyor. hep kucak istiyor. bebek arabasıyla geziyoruz. şu ara iyiyiz. dün gece 5 kez filan kalktı nihayet. inan şükrediyorumm.... 15 dakika kesintisiz uykum yoktu. çıldıracaktım az kala. Allah acıdı.
kendini yalnız hissetme nolur, bu durumda olan bir kaç arkadaş daha var.
Bende de bu kitap var kızlar, bir çocuk doktoru ve pedagogun birlikte yazdığı kalınca birşey. İçinde yemek tarifleri bile var. Daha kısaca inceleyebildim bugün beslenmeyle ilgili olan kısmını okumayı düşünüyorum fırsat bulursam:canım o kitapı ben de okudum.. okuyunca çok mantıklı geliyor ama uygulaması biraz güç ki oğlum bazen hiç yemiyor.. benim esas sorunum yememesi ya da az yemesi değil tadına bile bakmaması.. kaşığı görür görmez ağzını kilitliyor. yemek değil kaşıkla bir derdi var.
günaydın kızlar,ayeser annem de bana diyor bu çocuğun yemeklerine birkaç tane tuz koy,o tatsız püreyi sen olsan yermiydin diyip duruyor :))
Bende de bu kitap var kızlar, bir çocuk doktoru ve pedagogun birlikte yazdığı kalınca birşey. İçinde yemek tarifleri bile var. Daha kısaca inceleyebildim bugün beslenmeyle ilgili olan kısmını okumayı düşünüyorum fırsat bulursam:
Eki Görüntüle 144444
herkese mrbalarr.
canım fırsat bulunca kaşığı reddetmeyle ilgili de bi bakabilir misin? eğer yardımcı olabilirdersen ben de alabilirim belki..
Ben tuza başlamadım daha , şimdilik de başlamayı düşünmüyorum, hem daha 6 aylık bile değil ki daha geç başlayacağım. Annem de bana öyle diyor telefonda, tuz at biraz diyor. Neyse... Şimdi oğlumu yedirdim yatırdım. Ispanak kattım kızlar püresine. İnşallah dokunmaz. Ispanağı ıspanak bıçağıyla kestim, borcamda az bir suyla haşladım , Bir yandan da patates ve havuç pürem pişiyordu cezvede. Ispanaklar haşlanınca cam rendede silikon kaşıkla ezdim iyice. Çok ince kıyılmış dere otu gibioldular. Sonra patatesli havuçlu pürenin içine kattım, tabi birkaç damla zeytinyağı ve aptamil. Havada kaptı, çok acıkmıştı
merhaba kızlar
bende bugün tarhana çorbası yapmayı düşünüyorum dün balkabağı püresi verdim ama sevmedi zorla yedirdiğim 2 kaşık şeyide kustu
bebek bisküvisi vermeyi hiç düşünmüyorum yüksek yağ ve şeker içeriği nedeniyle
tuz olayınıda 6 . ayımız dolduktan sonra düşünürüm
mavicim çok geçmişş olsun sizede
Benim bir kasem var, bebeğime kullandığım, ihhal birşey porselen gibi. Onun tamamı bir bardak yiyecek alıyor ben bir bardağın 3/4 'ünü yediriyorum sanırım. Ölçekli kabım yok. Mesela bir bardak suyla yaptığım pirinç unlu muhallebinin tamamını yiyemiyor 2 çorba kaşığı kadar artıyor. Öyle yani.ben de daha başlamayı düşünmüyorum tuza ve şekere.dün markette bebek bisküvisi aradım bulamadım,klasik cici bebe bisküvileri var,onlar da gluten içeriyor diye biliyorum.az önce ben de patates ve havuç pişirdim içine biraz da pirinç ekledim,bakalım yiyecek mi,merak ediyorum,bir an önce uyansa da yediğini görsem :) miktar olarak ne kadar veriyorsun canım?
Evet canım eylül annelerinin ek gıda başlığı varya onun 3. sayfasında var. Ben paulaşmıştım, yine bu siteden biri vermişti tarifi de ben denemedim hiç. Okuduğum kitapta kahvaltı menüsü vardı. Birazdan paylaşırım.doktorun da bize verdiği listede yazıyor bebek bisküvisi,ben de şu anda vermeyi düşünmüyorum hatta mecbur kalmasam hiç vermem.zaten klasik bebek bisküvilerinden bahsetmiyorum ben,bebekler için özel gluten içermeyen bisküviler var,onlardan bulmak lazım.dün markete gidince aklıma geldi öyle bir bakayım demiştim,bulamadım,.sanki bu sitede birileri tarif veriyordu,öyle hatırlıyorum
ben de aynı kaşığı kullanıyorum,çok memnunum.tek sorun kaynatılmıyor olması,ılık suda sabunla yıkayın deniliyor.havuç suyu verdikten sonra ucunun rengi turuncu oldu,gitmiyor :))
önceki düşükle sonuçlanan hamileliğimden itibaren gittiğim drları bir yazayım
ilk gebeliğimde :
Soner Sezer Sezgi - Pendik Şifa
Nihal Çakır- Türkiye Hatanesi
adını bilmediğim bir dr - Bakırköy Kadın Doğum Evi
Çağdaş Tunalı - Özel GOP Hast.
Yasemin Aktuz Tontuş - Özel GOP Hast.
Şimdiki gebeliğimde :
Ferda Erbay - Pendik Şifa Hast.
Niyazi Davas - Kadıoğlu Hast.
Burçak Tok - Pedik Şifa Hast.
Suat Süphan Erşahin - Medical Park Bahçelievler
Turgay Güven - Pendik Devlet Hast.
sempatiksalakcinni hala da karar veremedim daimi doktoruma.
İdrarında çok hafif pembelik şeklinde kan var.Abartmayacağım bu sefer. Biraz bekliycem.Belki 1-2gün içinde geçer.Geçmezse ozaman dr götürcem.Kakasında kan yok artık.Tahlilde temiz çıktı zaten. Benim oğlum nezman normale döncek...