Harpy sebin sizin bebekler büyük, ben de yedirsem dokunmaz değil mi?
dilek abla da keçi yoğurdu kızıma çok gaz yaptı demiş.
bence benimkine de gaz yapıyor. sabaha karşı ancak çıkartıyor gazını. rahatsız ediyor bana göre. anne içgüdüsü.
bir yandan da bir nedene bağlamak istiyorum. kafayı yemek üzereyim çünkü. benim kızım nedensiz yere birşey yapmaz. mutlaka ağlıyorsa sıkıntısı olurdu hep. ek gıda harici bir değişiklik yapmadık. pişiği yok kontrol ettim, kıyafetler, yatak, yastık herşey aynı. odası aynı.
bilmiyorum yaaa( belki benim stresimden de etkileniyor garibim. dün gece o kadar saat uyumayınca yeter artık diye bağırdım korktu ağladı ( ben de ağladım. napcam yaaa. babadan da destek görmüyorum. onun da işleri çok yoğun, bayılıp kalıyor zaten yatağa yatınca.sizler olmasanız inanın dayanma gücü bulamazdım.
Bence de canım yoğurda ara ver, rezene içirebilirsin çok az, sen de iç bol bol , gaza iyi geliyormuş.dilek abla da keçi yoğurdu kızıma çok gaz yaptı demiş.
bence benimkine de gaz yapıyor. sabaha karşı ancak çıkartıyor gazını. rahatsız ediyor bana göre. anne içgüdüsü.
bir yandan da bir nedene bağlamak istiyorum. kafayı yemek üzereyim çünkü. benim kızım nedensiz yere birşey yapmaz. mutlaka ağlıyorsa sıkıntısı olurdu hep. ek gıda harici bir değişiklik yapmadık. pişiği yok kontrol ettim, kıyafetler, yatak, yastık herşey aynı. odası aynı.
bilmiyorum yaaa( belki benim stresimden de etkileniyor garibim. dün gece o kadar saat uyumayınca yeter artık diye bağırdım korktu ağladı ( ben de ağladım. napcam yaaa. babadan da destek görmüyorum. onun da işleri çok yoğun, bayılıp kalıyor zaten yatağa yatınca.sizler olmasanız inanın dayanma gücü bulamazdım.
ben 2-3 haftadır veriyorum.ama hemen hepsini karıştırarak başlama.mesela ben ilk havuç püresi vermiştim.yavaş yavaş deneyerek başla.hatta sütün yetiyorsa hiç verme şimdi
dilek abla da keçi yoğurdu kızıma çok gaz yaptı demiş.
Bence de canım yoğurda ara ver, rezene içirebilirsin çok az, sen de iç bol bol , gaza iyi geliyormuş.
Biz ek gıdaya başladık canım, sütüm gündüzleri yetmiyor. Havuç patates ve pirinçten oluşan püre yiyor dokunmadı,değişik tatlar istiyorum, sebze olarak
ver gitsin o zaman.ben mesela çorbasına ya patates ya pirinç ya bulgur koyuyorum.üçü de karbonhidrat olduğundan ikisini aynı anada koymuyorum.anlamadığım bir şey var benim sütüm yetmiyor senin sütün yetmiyor peki kim bu 2 yaşına kadar emzirenler, sütü aktığı için kıyafeti batanlar yahuuuu ne yapıyorlar da öyle oluyor.yemekse yiyoruz içmekse içiyoruz anlamadım gitti
merak etme iş yoğunluğundan bayılıp kalan bir tek sizin babanız değil.aynısından bir tanede bizde var.çoğu zaman ya tam uyuturken ya da uyuduktan sonra evde oluyor.erken gelebildiğinde de yarım saat oynuyor sonra yorgun olduğu için bana paslıyor sanki ben hiç yorulmuyorum.bazen bu duruma kızıyorum çok yorgun olduğumda.o zaman da hemen üste çıkıyor "istemiyorsan çalışma sadece çocuğuna bak" :84:
ya ben bu şeyi anlamıyorum. ortada bir bebek varsa bu annenin sorumluluğundadır anlayışı ne kadar yaygın. bence bir o kadar yanlış. babalar eve gelip 15 dk agucuk bugucuk yaptıktan sonra kenara çekiliveriyorlar. bebeği sanki tek başımıza yapıyoruz.
tamam yoruluyorlar ama, inanın evde bebeğe bakmak da dışarda çalışılan kadar yoruyor. hatta ben işyerinde bu kadar yorulmuyordum. hem bedenen hem beynen hem de ruhen çöküyoruz.
hani bazen krem reklamları oluyor, öncesi ve sonrası fotoğrafı koyuyorlar ya. ben de hamile olmadan önce ve doğumdan sonra diye resim koycam, görenler oha filan olur yani
ömrümden ömür gitti. bebek çok tatlı bir varlık, belki çok dert yanıyorum ama insanlıktan çıkmış vaziyetteyim artık. yemek yiyemiyorum banyo yapamıyorum tuvalete gidemiyorum bunlar temel ihtiyaçlar.
yoğurdu birkaç gün kesip yine bir bakayım noluyor.
bir taraftan da diyorum ki 5 aylık oldu o yüzden mi bu değişiklik diye. ama gece boyu uyuyan çocukları duyunca hemen bu fikirden vazgeçiyorum. uyku sürelerinin uzaması lazım hem
iyi ki varsınız ve ordasınız, hepinize teşekkür ederim.
bende sadece emziriyorum hemde tek gögsümle doyuyor çok şükürvalla bizdede durum aynı gece 2 saatte bir kalkıyo bazen 1 saat oldugu bile var hiç kalkmayan varmı kii:44:ahhh bu erkeklerrrr
çok doğru söylüyorsun.bebeğe bakmak çok zor.bazen bütün gün işte yorulmuyorumeve gidiyorum 3 saatte bitiyor pilim.ben de temel ihtiyaçlarımı görememekten yakınıyorum ofistekiler anlamıyor beni.ne olcak yatır yatağına 2 dk gir banyoya diyorlar.öyle olmuyor işte.ama yalnız değiliz bak hepimizin sıkıntısı aynı.gece boyu uyuyan bebekler bizimkilerden büyüktür muhakkak ya da uyanmıyor diyen yalan söylüyordur ya da çocuğun uyandığını duymuyordur. bir keresinde arkadaşlar nasıl bebek geceleri çok sık uyanıyor mu demişlerdi eşim de yooo akşam yatyor sabaha kadar kalkıyor demişti şok olmuştum.adam duymuyor bile kalktığımızı.artık o gün nasıl baktıysam ona artık geceleri en azından uyanıyor bakıyor tekrar yatıyoristersen gece uykusuna ilk yatışında mama ver.ben artık sütüm az olsuğundan öyle yapıyorum.biraz mama veriyorum biraz emziriyorum.3-4 saat uyuyor.ben de o arada dinleniyorum süt topluyorum
bebeği olmayan anlamıyor hakkaten. yatağına yatırıp banyoya girmek mi :SSS pesss.
gece boyu uyuyan derken 2 kere kalkıp beslenip geri yatan bebekten bahsediyordum
gece uykusuna yatarken milupa muhallebi yediriyorum, ve rezene içiriyorum. her kalkışında emziriyorum. açlıkla alakalı olmadığından eminim. bezlerini takip ediyorum. normal gibi. benim de sütüm az. gün içinde 3 öğün ek gıda veriyorum. istediği kadar da emziriyorum.
Ay oku oku bitiremedim nekadar kalabaliklasmis burasi cok sevindimm :))eskiden eltime kizardim ne zamn cocuklu birilerini bulsa durmadan dogum hikayesi bebek bakimi gazdi memeydi bunlari konusurlardi hatta bebekli olmayanlara bile anlatirdi bende sikilirdim simdi biri anlatsada konussak diye bekliyorum hayatim bebek oldu valla artik bende etrafimdakileri biktiriyorum :)))) beni anca bura pakliyo sayfalar cogalms gorunce mutlu oluyorumm
oğlum emekliyor benim.1sn boş bırakamıyorum,yanmışım ben.HAbire doğalgaz sobasına gidiyor.Ön camı ayna gibi diye sürekli orada.Allahtan normal sobalar gibi dışı sıcak olmuyor..
ben aldım daninonun elma verdim hiç bir zararını görmedim çok sevdi ama bu kez kivi verdim baktım ağlıyor ağzının içine bir baktım damla damla kan vardı acaba çıngırağı ıssırıyor omu yaptı yoksa kividenmi oldu anlayamadım şimdide huysuzlaştı fitil kattım uyuyor
arkadaşlar yoğurt makinesi almaya karar verdimçünkü kocaman bir beceriksizim bu yoğurt konusunda pastorize sütle de denedim sonuç aynı.. kullanıp memnun kalan var mı? bir de arzumun sterilizör + buharlı pişiricisi var. onu kullanan var mı? çok büyük bişey mi merak ediyorum..
ya çıldıracam çok fazla ağlıyor. iç durmuyor.ne yapacam ben:):84:
kızlaaa rrr benım kuzucukta emeklıyor....
ya çıldıracam çok fazla ağlıyor. iç durmuyor.ne yapacam ben:):84:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?